Скандалът “Пеевски“ – част втора

Noresharski.com препубликува коментара на Дойче Веле във връзка с връщането на Делян Пеевски като депутат от Конституционния съд. В коментара са включени и реакции на чужди издания.

Моделът „Пеевски“ излезе от мода. България се промени и съмнителните типове вече не са секси, пише „Ди Пресе“ по повод скандала около завръщането на Делян Пеевски в парламента. И други медии коментират темата.

Той отново е в играта – пише австрийският „Дер Щандарт“ по адрес на най-оспорвания български депутат, пояснявайки иронично, че партийният му лидер Лютви Местан го е помолил отново да дойде на работа. Това обаче едва ли означава, че Пеевски ще се мярка по-често в пленарната зала, предрича изданието и припомня, че през миналия законодателен период депутатът е пропуснал близо 90% от заседанията.

„Липса на елементарен политически усет“

Завръщането на Пеевски в парламента след съответното решение на Конституционния съд отново възпламени българския протест, който беше поддържан през цялото лято, макар и в силно намалена форма, пише на свой ред швейцарският „Нойе Цюрхер Цайтунг“. Според изданието, управляващите социалисти вече на няколко пъти демонстрират липса на елементарна политическа тактичност – и то не само във връзка с номинацията на Пеевски за шеф на ДАНС, но и по отношение на оспорвания член 12 от Закона за досиетата, защитаващ ръководни сътрудници на тайните служби от осветяване на евентуалното им агентурно минало.

Австрийският „Ди Пресе“ също информира за завръщането на Пеевски в парламента, като поставя акцента върху голямото обществено недоволство, породено от този факт. „За мнозина Пеевски е олицетворение на „манталитета на самообслужващия се политик“, който е широко разпространен в България, коментира авторката на статията Юта Зомербауер и пише следното: „Не само външно той отговаря на клишето за лакомата уста. Досегашната кариера на Пеевски навежда на мисълта, че възходът му се дължи не на неговите квалификации, а предимно на добрите му връзки. Именно срещу тези мрежи от непроницаеми връзки се бунтуват сега протестиращите в София. Включително и поради това, че всеки българин добре познава тази схема – страдайки, но и облагодетелствайки се от нея. Всеки българин се опитва да се възползва в ежедневието си от своята лична мрежа от връзки – например за по-бърз преглед при лекар, за по-добри шансове за нова работа, за място в детската градина и т.н. Личните връзки са неформалната смазка в една държава, която очевидно не функционира безупречно“, коментира Юта Зомербауер.

За прехода и мутрите

Пеевски – пише по-нататък Зомербауер – е един от онези представители на политическата класа, за които се смята, че ако не се бяха възползвали така демонстративно от връзките си, щяха да са нищо и никой. И макар Пеевски да продължава да се ползва с депутатски имунитет, неговият модел на професионално издигане е вече дискредитиран. В началните години на прехода съдби като неговата бяха нещо обичайно. Състояние с неясен произход и стремително възкачване от криминалните среди: това бяха типичните белези на т.нар. „мутра“ – онзи социален хибрид между бизнесмен и мошеник, между мускули и тлъстини. За мнозина мъже тези типове бяха пример за подражание, а немалко жени ги смятаха за „мъжкари от класа“.

Само че ценностите се промениха, а съмнителните типове вече не са секси. Образованата средна класа вече не е съгласна да се примирява с тези „мафиотски“ практики. Дори и да успее да надживее скандала около Пеевски, кабинетът „Орешарски“ вече отдавна се е дискредитирал, тъй като бива възприеман като защитник на този политически модел, заключава коментарът на „Ди Пресе“.

The post Скандалът “Пеевски“ – част втора appeared first on Noresharski.com.

Йорданка Христова вдигна на крака над 4 500 души в НДК

Звездата отбеляза 50 години на сцената с голям концерт

    


Юношите срещат Гибралтар в Севлиево на 11 октомври

Юношеският национален отбор на България до 19 години ще изиграе още една контрола преди началото на квалификациите за Евро 2014, които ще се проведат през месец ноември. Това съобщава официалният сайт на БФС. Съперник на "лъвовете" ще бъде Гибралтар - страна, която бе приета за член на УЕФА тази година. Отборът на Александър Димитров ще се изправи срещу този непознат съперник в Севлиево на 11 октомври, дата, която е официална според календара на ФИФА за провеждане на международни срещи и на която ще играят още както мъжкият, така и младежкият ...

Купуваме повече дрехи и храна, и по-малко компютри

Данните показват, че продажбите се увеличават на фона рекордно високите нива на спестяванията на населението. Ако тенденцията се запази, има надежда за засилване на растежа на икономиката на България.

Даниела Узунова: Марките трябва да отговарят на нуждите на потребителите

Даниела Узунова е маркетинг мениджър и член на УС на "Данон България". Името ѝ е свързано с успешното създаване на брандовете „Данон За Мен”, ДЗП, както и с работата по „Активиа”, „Данонино”, „На баба” и други, които се превърнаха в любими марки на много български семейства. Г-жа Узунова е лектор в предстоящия семинар "Как да създадем успешна марка в България?". Той ще се проведе на 15 октомври в Новотел "София". Г-жа Узунова ще говори на тема "Търсеща аудитория: Как потребителят ни диктува създаването на нови марки?" Защо избрахте да се занимавате с маркетинг и конкретно с бранд мениджмънт? Обичам работата си, аз съм един щастлив човек, който в понеделник сутрин с желание отива в офиса. Да си маркетолог е много вълнуващо – имаш т...

Три деца. Два свята. Едно пророчество

След  бурните събития от миналата зима Кейт, Майкъл и Ема продължават а търсят изчезналите си родители. Но сега и самите те са в голяма опасност и магьосникът д-р Станислас Пим е принуден да ги скрие в стария Дом за сираци. Тук, казва той, децата ще са в безопасност. Но дълбоко греши... Враговете им бързо ги откриват. След бясна гонитба Кейт се озовава сто години назад в миналото, в един омагьосан и много опасен Ню Йорк. И там среща момче, чиято съдба се преплита по тайнствен начин с нейната собствена. В това време Майкъл и Ема са по следите на втората Книга на началото. Попадат в паралелен таен свят, където ще трябва да преживеят полярни бури, да се срещнат с воини от древен орден и да се изправят пред  ужасни чудовища. Ще успеят ли Майкъл и Ема да открият Огнения летопис, ще ...

Сигнал за възможно предателство на Сноудън е имало още преди четири години

Докато работел за ЦРУ, Едуард Сноудън бил заподозрян в опити за влизане във файлове, до които няма право на достъп, но докладът на неговите началници останал без последствия, съобщава в. "Ню Йорк таймс". Шефът на Сноудън изразил в писмена форма подозренията към своя подчинен през 2009 г., когато американецът се канел да напусне работата си за ЦРУ в Женева. Двама високопоставени американски служители потвърдили пред вестника съществуването на документа, пише БГНЕС. Впоследствие Сноудън напуска ЦРУ и започва работа по договор с американската Агенция за национална сигурност /АНС/. Преди няколко месеца той огласи хиляди секретни документи за тайните програми на АНС за глобално подслушване, извършвано от американските шпионски ведомства както в Щатите, така и по целия свят. Изглеж...

''Най-смелото момиче на света''

Малала е едва 11-годишна, когато за първи път клейми безстрашно талибаните. Четири години по-късно идва отмъщението - на път за училище Малала е простреляна в главата, но като по чудо оцелява. Ето нейната история: 16-годишната Малала Юсуфзай е вече носителка на всевъзможни отличия: наградата за мир на Пакистан, международната детска награда за мир, тя е Човек на годината, посланичка на съвестта на “Амнести Интернешънъл”, специална пратеничка на ООН по въпросите на образованието, носителка на наградата на името на Анна Политковская и една от номинираните за Нобеловата награда за мир, която ще бъде присъдена този петък. В родината си Пакистан Малала се прочува още на 11-годишна възраст. В своя блог за БиБиСи тя безстрашно клейми талибаните и се бори за правото на децат...

Опознаваме Враца в деня на ходенето

Нов маршрут, който преминава през исторически забележителности във Враца, е избран за тазгодишното отбелязването на Световния ден на ходенето в града. Традиционната проява ще се проведе на 19 октомври от 10.30 ч. Тръгването е от „Хижата”, следват къщата-музей „Андрей Николов”, парк „Могиланска могила”, кулата на Мешчиите и финалът е пред сградата на Община Враца. Дължината на трасето е 1.5 км и маршрутът е подходящ за всички възрасти. Организаторите от Община Враца, съвместно с сдружение „Възможност”, са предвидили и още една интересна инициати...

Борисов пак показа странни познания по математика

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

За пореден път лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов демонстрира странни познания по математика.

Този път Борисов направи сметките си пред депутатите в пленарна зала. Експремиерът бе провокиран от управляващите и от председателя на Народното събрание Михаил Миков. Лидерът на ГЕРБ възрази, че Миков е прекъснал процедурата по регистрация на 17-ата секунда.

Червеният депутат Антон Кутев обясни, че парламентът бърза, защото иска да използва присъствието на Борисов и Цветан Цветанов в зала, за да разгледат депутатите оставката на ексшефа на КПУКИ Филип Златанов. OFFNews припомня, че вчера народните представители прекъснаха разглежданията заради отсъствието на двамата лидери на ГЕРБ.

“Доколкото виждам, лидерът на БСП пак го няма. Г-н Кутев, няма го в залата и това е поредният път, а за миналото Народното събрание, когато ние управлявахме, той е отсъствал 87 пъти, което прави близо две години неидване на работа”, отвърна ядосано Борисов.

Не е ясно как експремиерът изчисли, че 87 отсъствия се равняват на две години неидване на работа. Депутатите заседават три пъти седмично – в сряда, четвъртък и петък, което значи, че председателят на социалистите не е присъствал 29 седмици – далеч по-малко от две години (104 седмици).

Преди време премиерът Борисов заяви, че държавата е на в това положение заради 60-те години комунистическо управление.

Статията "Борисов пак показа странни познания по математика" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Ограничават употребата на батериите с кадмий и живак в ЕС

От 2017 година никел-кадмиевите батерии ще могат да се използват само в системи за извънредни ситуации и в медицинско оборудване

    


Регионалният министър: Няма риск да загубим европейски средства

Възможно е някои от лотовете на АМ "Хемус" да бъдат построени с бюджетни средства, заяви Десислсва Терзиева

    


Пиян гърмя в пернишко кафене

37-годишен мъж от Перник е пострадал снощи при престрелка в кафене в миньорския град. Раненият е в болница и е установено, че е употребил значително количество алкохол.

Румен Петков: Хора на ГЕРБ бяха уютно назначени в МРРБ

Румен Петков. Снимка: bTV

Служители в министерства, които са назначавани от ГЕРБ, се уволняват, но след това се преназначават на нови и добри постове в Регионалното министерство.

Това заяви бившият депутат от БСП Румен Петков в интервю за bTV.

Той обясни, че за министър Десислава Терзиева била предложена като номинация на БСП. “Кой взе решението това да бъде регионалният министър, защото от друго министерство изхвърлиха една поредица кадри от ГЕРБ, които обаче уютно бяха назначени за главни секретари, за шефове на кабинети и т.н. в МРРБ”, коментира Петков.

Той обясни, че на практика, БСП не били представени в министерството.

“В БСП има поредица от назначения и поредица от уволнения, зад които не стои нищо професионално. Националният съвет на партията не дава отговори на тези въпроси. Предприемат се действия встрани от партията, които се вземат от незнаен кръг. Имаме скандални решения за уволнения”, каза Петков.

Той заяви, че икономически интереси, които са встрани от интересите на държавата и обществото, не могат да бъдат интереси на която и да е партия.

„Ние имаме скандални решения на уволнения. Привикват се отделни функционери, за да се кадрува вътре в БСП. Такива действия, когато зад тях не стои ясна мотивация, зад тях няма професионална мотивация, будят много сериозни притеснения и основателни съмнения. Например цялостната кадрова политика в регионалното министерство. Аз специално в министъра на регионалното развитие не виждам кой знае какъв експертен потенциал. Имаме поредица назначения, зад които не стои абсолютно нищо професионално. БСП иска чистота във взимането на такива кадрови решения”, допълни Румен Петков.

Като пример за скандални кадрови промени той даде смяната на шефа на ВиК-дружеството в Стара Загора, който бил уволнен от организационния секретар на БСП Красимир Янков. Янков бил и човекът, който направил “партиен преврат” в Стара Загора. “Аз си позволявам да кажа това име, което буди много въпросителни с действията си на територията на Бургас, на Стара Загора, на Варна. Не случайно има решения на цели областни партийни съвети, че не копнеят, меко казано, той да работи на тяхна територия. Но когато, пак казвам, се предприемат такива стъпки и действия, зад които няма ясна мотивация и те очевидно без председателя няма как да стават, тогава се задават много въпроси”, каза Петков.

Статията "Румен Петков: Хора на ГЕРБ бяха уютно назначени в МРРБ" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Восъчни фигури на Александър Велики и Крали Марко в Скопие

Восъчни фигури на исторически личности от древността ще бъдат поставени в новия археологически музей в Скопие, съобщава АП. Фигурите на Александър Велики, Филип Втори, Аристотел и Юстиниан ще бъдат част от новите попълнения на музея. Медии в Атина коментират, че това е ново предизвикателство на Скопие и че “жителите му продължават да се смятат Восъчни фигури на исторически личности от древността ще бъдат поставени в новия археологически музей в Скопие, съобщава АП. Фигурите на Александър Велики, Филип Втори, Аристотел и Юстиниан ще бъдат част от новите попълнения на музея. Медии в Атина коментират, че това е ново предизвикателство на Скопие и че “жителите му продължават да се смятат

Облекчават процедурата за отпускане на конвенционален инсулин за диабетиците

НЗОК облекчи реда за предписване на конвенционални /човешки/ инсулини на пациенти със захарен диабет. Отпада изискването за издаване и заверяване в РЗОК на протокол от типа 1C, какъвто беше необходим досега за предписването на конвенционален инсулин. Преминаването от терапия с таблетки на терапия  с човешки инсулин на пациент с диагноза захарен диабет става задължително след преглед при специалиста – ендокринолог или по време на болничен престой, при които е установена необходимост от преминаване към такъв вид лечение. На базата само на предста...

Защо бежанците изхвърлят дрехи?

Бежанският лагер във "Враждебна". Снимка: БХК

Автор: Лидия Стайкова

Тези дни сигурно сте чули, че бежанците изхвърлят дрехи от дарения. Нормално е първата ви реакция да е да ги обявите за капризни неблагодарници. Нещата, обаче, не стоят точно така. Тъй като се опитвам да помагам на бежанците, вече съм донякъде запозната с реалната обстановка и мога да споделя следното:

Бежанците нямат нищо против да носят дрехи втора употреба и никак не държат да са на известни марки или от най-високо качество. Те с радост приемат дарения, а даренията се състоят най-вече от дрехи втора употреба.

Те, обаче, имат съвсем нормални изисквания към дрехите – такива, каквито имаме и ние:

 - да са им по мярка

 - да са им удобни

 - да не изглеждат неприлично в тях

 - да са чисти

 - да са здрави

 - да са подходящи за сезона

За съжаление, в тоновете дарения попадат солиден процент негодни за употреба или пък неуместни дрехи. Лично аз няколко дни бях ангажирана със сортиране на дрехи и основната ми работа се състоеше да пълня в чували негодните неща и да ги изхвърлям – дрехи, които са разкъсани, мръсни, включително с кучешки косми по тях. Част от годните за употреба дрехи пък бяха летни, някои от които съвсем изрязани и тесни, каквито мюсюлманки не биха облекли. Имаше дори бални рокли от тюл с презрамчици.

 Ако организаторите на голяма дарителска кампания не подозират за тези неща, в стоварените в центровете чували с дрехи се оказват именно такива шедьоври. И е нормално хората да не ги искат.

 Понякога дарителите не организират самото раздаване по най-добрия начин. Вместо да се ангажират с истинско организиране, те просто оставят чувалите в някой център и си тръгват. Понякога хората дори не знаят какво точно има в чувалите, защото не са надписани на родния им език, а може би не са и сортирани. Така че изсипват дрехите на земята и започват да ровят и да хвърлят настрани това, което не е подходящо за тях. Представете си разпродажба на дрехи … Пък и не само на разпродажба днешният клиент на масов магазин е кой знае колко внимателен към стоките – и ние се блъскаме, ровим, хвърляме настрани и не ни интересува кой ще прибира след нас. Защо да очакваме бежанците да са различни?

 Когато акцията за даряване на дрехи тече по този начин, освен всичко друго, възникват и конфликти между хората и може да се стигне дори до бой.

 Истината е, че понякога се носят и неща, от които хората реално нямат нужда, но тогава защо се блъскат да вземат? Ако сте били достатъчно големи по време на купонните времена и скока на цените след 1989, по време на Виденовата зима, ще знаете, че в такива времена хората започват да се запасяват. А това е още по-болезнено при хората, които са претърпели война – понякога навиците им се запазват десетилетия след края на войната. А бежанците пристигащи тук са не просто в шок от това, което ги е накарало да избягат, както и от дните на придвижването им дотук, но и с постоянна тревога за настоящото и бъдещото си оцеляване. Докато сега се издържат с 65 лв на месец и имат покрив над главата, след като получат хуманитарен статут (ако го получат), ще трябва да си намерят покрив над главата и да се лишат от тези 65 лв.

 Не е вярно, че бежанците си имат всичко. Повечето вече имат дрехи, а скоро ще трябва да получат и обувки и якета (от дарения, разбира се) и недостигащите одеяла. Дрехи, разбира се, винаги са нужни за новопристигащи, но по-добре вместо да носите сами в центровете и да не знаете на кого да ги дадете, обаждайте се в центровете, които събират помощи. Те са и доста по-добре осведомени за истинските нужди на бежанците. Постоянно има нужда от храна и консумативи като памперси, дамски превръзки и т.н., но вместо да ги купувате, дарете някоя малка сума на организация като Приятели на бежанците, например, която купува на едро и носи на всички. Но за нуждите и как да дарявате ефективно ще пиша следващ път.

Текстът е публикуван в блога на Лидия Стайкова.

Статията "Защо бежанците изхвърлят дрехи?" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

И леви, и десни: Българинът ври на бавен огън!

Разликата обаче е в това, че взаимно си прехвърлят вината

    


Съдийка се оттегли от делото на Цветанов заради медии, писали, че е гадже на адвоката му

Делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов започна с фалстарт и се отложи за неопределена дата, още преди да е започнало. Причината - отвод на съдия Димитрина Ангелова, поискан от прокуратурата заради публикации. 
Дни преди началото на процеса в два вестника се появиха информации, че Ангелова била в близки отношения с Менко Менков... Делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов започна с фалстарт и се отложи за неопределена дата, още преди да е започнало. Причината - отвод на съдия Димитрина Ангелова, поискан от прокуратурата заради публикации. Дни преди началото на процеса в два вестника се появиха информации, че Ангелова била в близки отношения с Менко Менков...

Загиналите край италианския остров Лампедуза имигранти станаха 311

Десетки нелегални мигранти от Африка загинаха при потъването на кораб край бреговете на италианскияостров Лампедуза

311 са според последните данни загиналите край италианския остров Лампедуза африкански имигранти, съобщи Би Би Си.

Това стана ясно след завършването на огледа на потъналия край италианския остров кораб с имигранти.

На самият кораб няма повече тела, но търсенето на загинали в района ще продължи, обявиха от бреговата охрана.

Корабът с нелегални имигранти основно от Сомалия и Еритрея потъна край бреговете на Лампедуза на 3 октомври. При потъването на борда има над 500 имигранти.

Спасени са 155 души, а около 50 са обявени за безследно изчезнали.

Национален траур беше обявен в Италия миналия петък заради загиналите край Лампедуза имигранти.

В края на септември при подобен инцидент загинаха 13 нелегални имигранти. 

Статията "Загиналите край италианския остров Лампедуза имигранти станаха 311" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Румен Петков: Имаме скандални решения на уволнения

Икономически интереси, които са встрани от интересите на държавата и обществото, не могат да бъдат интереси на която и да е партия, защото знаем защо се създават партиите. Това каза в интервю за предаването на БТВ „Тази сутрин” Румен Петков от БСП. Той заяви, че се предприемат определени стъпки и действия, които са много встрани от работата на партийните органи, за които отговорност практически носи партията, но те се взимат като решения от незнаен кръг. Той коментира думите на Георги Първанов, че БСП е заложник на собственото си ръководство, като част от проблема на БСП. „Ние имаме скандални решения на уволнения. Привикват се отделни функционери, за да се кадрува вътре в БСП. Такива действия, когато зад тях не стои ясна мотивация, зад тях няма професионална мотивация, ...

Двама души са загинали при катастрофата на пътя Бяла-Търново

Двама души са загинали при катастрофата на пътя Бяла-Търново, съобщиха от пресцентъра на МВР. Пътното произшествие се е случило към 06.40 часа. Водач на лек автомобил „Опел” е загубил контрола над управлението на автомобила, отишъл в насрещното движение и се блъснал в насрещно движещ се „Нисан”. Движението се пропуска поетапно.

Двойна операция спаси родилка и бебето й в болница "Св. Екатерина"

Родилка и бебето й са спасени след медицинско чудо, извършено в столичната болница "Св. Екатерина".33-годишна жена роди със секцио преди седмица, докато оперират сърцето й. Проф. Генчо Начев ръководи екипа от кардиохирурзи и гинеколози. За операцията съобщава вестник "Преса", след като родилката е излязла от реанимацията. Бременната в осмия месец е била закарана по спешност от "Майчин дом" в "Света Екатерина" в изключително тежко състояние с опасна за живота й инфекция и сърдечна недостатъчност. Тъй като не можела да роди по естествен път, нито да бъде оперирана докато е бременна, докторите решават едновременно да извадят бебето и да оправят сърцето й. Докато гинеколозите правят секцио, проф. Начев сменя клапата и изрязва стеснението в лявата камера. Майката ще е възстановена до две сед...

Aston Martin отчете рекордни загуби за 2012 г.

От компанията посочват като основна причина състоянието на луксозния сегмент, който е "понесъл сериозни щети от кризата"

    


На 11 октомври рожден ден имат

Борислав Виларов, политолог

Георги Кенов, кмет на Сунгурларе

Красимир Катев, управляващ директор на VTB Capital АД, зам.-министър на финансите в правителството на НДСВ 

Кети Кирова, член на Съвета на директорите на Борислав Виларов, политолог Георги Кенов, кмет на Сунгурларе Красимир Катев, управляващ директор на VTB Capital АД, зам.-министър на финансите в правителството на НДСВ Кети Кирова, член на Съвета на директорите на "Елаците-Мед", член на УС на КРИБ Тодор Тодоров, кмет на община Хайредин

Реформаторите връщат казуса "Пеевски" в полето на КС

Корман Исмаилов: Делян Пеевски е проект, в който е инвестирано

    


Китайци предлагат 1,63 млрд. долара за 1/3 от PSA

Компанията DongFeng и сега е един от основните партньори на французите

    


Почина американският астронавт Скот Карпентър

Той си отиде на 88 години от усложнения при инсулт

    


Религиозен календар за 11 октомври

Св. апостол и дякон Филип. Преп. Теофан Начертаний, еп. Никейски
  Филип бил родом от Кесария Палестинска. Когато го избрали за дякон, той започнал да служи на своето паство. Но  езичници го прогонили в Самария, където започнала апостолската му мисия. Народът с радост слушал разказите за  Иисус и се  дивял  на чудесата на светия отец, който лекува Св. апостол и дякон Филип. Преп. Теофан Начертаний, еп. Никейски Филип бил родом от Кесария Палестинска. Когато го избрали за дякон, той започнал да служи на своето паство. Но езичници го прогонили в Самария, където започнала апостолската му мисия. Народът с радост слушал разказите за Иисус и се дивял на чудесата на светия отец, който лекува

Извършват се ремонтни дейности по АМ "Тракия", край област Пазарджик

Пътните настилки са предимно сухи, съобщиха от АПИ.Извършват се ремонтни дейности по АМ "Тракия", край област Пазарджик. Затворена е аварийната лента на км. 96+550 ляво платно, посока София за възстановителни работи. При км. 67+027, във връзка с ремонтно-възстановителни дейности се въвежда ВОД на два етапа: Първи етап - ремонтни работи в лявото платно посока София, движението на тежкотоварни автомобил над 12т., включително с ремаркета и полуремаркета се пренасочва по следния маршрут: гр. Пловдив при пътен възел Север, при км. 126+200 - по път ІІ -64- околовръстен път гр.Карлово - път І-6 към София. В обхвата на виадукта при км. 67+027 движението на МПС се пренасочва двупосочно в платното Бургас-София. Затваря се платното София-Бургас. При възникване на аварийни ситуации трафикът в посока ...

Стрелба в центъра на Перник, мъж е ранен в крака

37-годишен мъж от Перник е бил прострелян снощи в центъра на Перник. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Перник. Той е бил прострелян в крака. Мъжът е настанен в болница, без опасност за живота. Инцидентът е станал снощи около 22.30 часа в кафене в центъра на град Перник. Мъжът е употребил значително количество алкохол. Предстои да бъдат изяснени обстоятелствата около случая. Работи се няколко версии. Причините за инцидента се изясняват.

Почина американският астронавт Скот Карпентър

Вторият американец, извършил полет в околоземна орбита с кораба „Мъркюри 7”

Лукан Луканов: Има чисто българска криза, която спъва родното производство

Правителството ще си е свършило работата, когато създаде условия за наемане на нови работници и повишение на заплатите, смята мажоритарният собственик на Арома

    


Връчват на Валери Петров и Милен Врабевски наградата за европейски гражданин

Валери Петров, Снимка: БГНЕС

Известният писател, поет и преводач Валери Петров и председателят на фондация „Българска памет“ Милен Врабевски ще получат днес наградата на ЕП за европейски гражданин. На церемонията ще присъства и президентът Росен Плевнелиев.

Тазгодишната Награда за европейски гражданин ще получат 43-ма лауреати от 21 страни членки на ЕС.

Наградата се присъжда от 2008 г. насам за на граждани и организации, допринесли за насърчаването на по-доброто трансгранично и транснационално сътрудничество в ЕС.

Миналата година наградата получиха 37 души, като сред тях беше и българинът Петър Петров – механик на кораба „Коста Конкордия“, който помогна за спасяването на пътници и членове на екипажа при потъването на кораба.

Статията "Връчват на Валери Петров и Милен Врабевски наградата за европейски гражданин" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Връчват на Валери Петров и Милен Врабески наградата за европейски гражданин

Валери Петров, Снимка: БГНЕС

Известният писател, поет и преводач Валери Петров и председателят на фондация „Българска памет“ Милен Врабески ще получат днес наградата на ЕП за европейски гражданин. На церемонията ще присъства и президентът Росен Плевнелиев.

Тазгодишната Награда за европейски гражданин ще получат 43-ма лауреати от 21 страни членки на ЕС.

Наградата се присъжда от 2008 г. насам за на граждани и организации, допринесли за насърчаването на по-доброто трансгранично и транснационално сътрудничество в ЕС.

Миналата година наградата получиха 37 души, като сред тях беше и българинът Петър Петров – механик на кораба „Коста Конкордия“, който помогна за спасяването на пътници и членове на екипажа при потъването на кораба.

Статията "Връчват на Валери Петров и Милен Врабески наградата за европейски гражданин" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Денонощие без жертви по пътищата

16 души са ранени при станалите катастрофи

    


Мелничари: Обратното начисляване на ДДС няма да спре сивия сектор при зърното

Без промяната обаче има риск измамите да се прехвърлят от производството на зърно към преработката, според финансовото министерство

    


Полицай се гръмна в столичния кв. "Света Троица"

Все още не са ясни мотивите за самоубийството му

    


Жените да забравят наученото в клас, за да успеят в работата

Често момичетата с потенциал в училище по-трудно напредват в кариерата

    

Жените трябва да забравят наученото в клас, за да успеят в работата

Често момичетата с потенциал в училище по-трудно достигат следващо ниво в кариерата

    


Посланици от арабски държави посещават бежанците в София

Бежанци

Посланици от арабски държави ще посетят бежанския център в столичния квартал „Овча купел“.

Инициативата е на посланиците, а срещата с бежанците ще стане със съдействието на Агенцията за бежанците, съобщи bTV.

Това се случва дни след като стана ясно, че условията в бежанските центрове в България са лоши, а бежанците гладуват, въпреки обявената издръжка от близо 1100 лева за бежанец.

Лошите условия бяха описани и от Българския хелзинкски комитет.

Вчера институциите обявиха, че страната няма финансовия ресурс да приеме повече бежанци. Проблемът беше обсъден по време на извънредна сесия на Столичния общински съвет, тъй като 66% от бежанците се намират в София.

Следващаат седмица ще стане ясно и каква сума ще отпусне Европейският съюз за справяне с проблема с бежанците. България може да разчита на средства от два фонда – за бежанци и за защита на границите, в които има общо 11 млн. лева.

Идеята е европейските пари да отидат за подготовка на помещения за приемане на още бежанци.

Статията "Посланици от арабски държави посещават бежанците в София" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Финансовата криза в САЩ продължава

Финансовата криза в САЩ продължава, след като президентът на страната Барак Обама отхвърли предложението на републиканците за излизане от ситуацията. До споразумение така и не се стигна, тъй като Обама не одобри предложения план за удължаване на срока на достигане тавана на държавния дълг, защото в него  не се предвижда едновременното възобновяване на работата на федералните ведомства.Според американския финансов министър чакането на крайния срок за тавана на дълга е измамно, защото парите в хазната може да свършат всеки момент и страната да изпадне в неплатежоспособност.Светът не може да си представи в Съединените щати да не се постигне споразумение за държавния бюджет и за вдигане на тавана на федералния дълг, коментира президентът на Европейската централна банка Марио Драги.Според ...

Без жертви при катастрофи през денонощието

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 13 тежки катастрофи с 16 ранени, от които 1 е с опасност за живота, съобщиха от МВР.За района на столицата са станали 130 леки и 3 тежки катастрофи с 3 ранени. От началото на месеца са станали 161 катастрофи, загинали са 12, ранени са 194, с опасност за живота са 10. От началото на годината са станали 5339 катастрофи, загинали са 438, ранени са 6839.

Португалия приватизира до 70% от националната пощенска служба

Приватизацията ще бъде извършена отчасти чрез публично предлагане и отчасти чрез продажба на акции на институционални инвеститори

    


Актуален виц от фейсбук

Ако имаш две ризи, дай едната на Ивайло Петев.










































































































































Ако имаш две ризи, дай едната на Ивайло Петев.

Мъжкари в Москва

Смелчагът Вини Джоунс пътува из Русия. Москва е един от най-богатите градове в света и животът там може да бъде опасен. Престъпниците си служат с насилие, отвличат хора, искат подкупи и изнудват за пари. Вини се обучава в елитна академия, основана от ветеран от руските специални части и разбира какво е нужно, за да охраняваш някоя важна особа. Смелчагът Вини Джоунс пътува из Русия. Москва е един от най-богатите градове в света и животът там може да бъде опасен. Престъпниците си служат с насилие, отвличат хора, искат подкупи и изнудват за пари. Вини се обучава в елитна академия, основана от ветеран от руските специални части и разбира какво е нужно, за да охраняваш някоя важна особа.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване