Работник загина в изкоп, друг бе спасен

Млад работник загина на място след срутване на земна маса в изкоп, а друг бе тежко ранен. Инцидентът стана късно следобед в Мездра. Там фирмата за линейни и кабелни съоръжения ЛКС извършвала изкопни дейности съвместно с В и К в района на източната промишлена зона на града  до водоснабдителното дружество.
Млад работник загина на място след срутване на земна маса в изкоп, а друг бе тежко ранен. Инцидентът стана късно следобед в Мездра. Там фирмата за линейни и кабелни съоръжения ЛКС извършвала изкопни дейности съвместно с В и К в района на източната промишлена зона на града до водоснабдителното дружество.

Съни Дяков: Отнеха ни мечтата

Светослав Дяков бе изгонен за два жълти картона в мача между Армения и България, и едва коментираше след последния съдийски сигнал, случилото се на терена. Българският тим загуби с 1:2 в Ереван, като приключи мача с девет души. „Отнеха ни мечтата. Заслужавахме повече. Аз може би съм пристрастен, вие коментирайте картона,“ заяви Съни Дяков. „С човек по-малко, пак бях сигурен, че ще вкараме. Но явно някой се уплаши.“ „Мисля, че момчетата ще се вдигнат за мача. Но ни отнеха нещо, което заслужавахме, искахме да постигнем,“ добави още полузащитникът...

Съветът за сигурност одобри програма за унищожаване на сирийските химически оръжия

/КРОСС/ Съветът за сигурност на ООН заедно с Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) одобри програма за унищожаване на сирийските химически оръжия, предаде РИА "Новости".Според документа на територията на Сирия ще бъде създадена мисия, чиято цел ще бъде премахването на целия сирийски химически арсенал. Писмо на съвета по този повод е изпратено до генералния секретар на ООН Бан Ки-мун.

Ислямистите в Тунис готови да сдадат властта

Те имат близо 40% от местата в новия парламент

70 млн. лева са изхарчени незаконно

Близо 70 млн. лева са изхарчили незаконосъобразно общини, болници и търговски дружества в периода 2009-2013 г. Това лъсва от проверки на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ), направени през третото тримесечие на годината. Одитите обхващат много малка част от всички поръчки - едва 2-3%, като се правят по сигнали и планово.
... Близо 70 млн. лева са изхарчили незаконосъобразно общини, болници и търговски дружества в периода 2009-2013 г. Това лъсва от проверки на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ), направени през третото тримесечие на годината. Одитите обхващат много малка част от всички поръчки - едва 2-3%, като се правят по сигнали и планово. ...

Държавата прави олимпийски звена в спортните училища

Олимпийски звена с най-изявените таланти ще започнат да функционират във всяко от шестте държавни спортни училища след промените в закона за спорта, които ще бъдат направени от правителството на Пламен Орешарски.
Проектът вече е публикуван за обществено обсъждане.































Олимпийски звена с най-изявените таланти ще започнат да функционират във всяко от шестте държавни спортни училища след промените в закона за спорта, които ще бъдат направени от правителството на Пламен Орешарски. Проектът вече е публикуван за обществено обсъждане.

Моторист открадна пенсиите на Локорско

Въоръжен моторист открадна пенсиите на софийското село Локорско. Мъжът, който според описанията бил не по-възрастен от 30 години, нахлул в пощенския клон на селото сутринта в 9,30 часа. Минути преди това инкасо кола била докарала парите за възрастните хора.

КС: Агенти на ДС могат да са шефове на БНТ и БНР

Агенти на ДС могат да бъдат шефове на БНТ и БНР, както и да стават членове на СЕМ. Въведената досега забрана имала лустрационен характер и противоречала на принципа на правовата държава и на принципа на равенство на гражданите и представлява дискриминация, въведена със закон. Такава позиция обяви Конституционният съд.

ДПС активист влезе в борда на Пристанище Варна

Председателят на ДПС- Варна Ведат Сакаллъ е новият член на Съвета на директорите на “Пристанище Варна” ЕАД. Той сменя Сергей Лазаров, назначен по времето на ГЕРБ. Решението за промяната в ръководството е на министъра на транспорта Данаил Папазов.
На първото заседание на новия борд, Сакаллъ обяснил, че има инженерно образование свързано с подемната Председателят на ДПС- Варна Ведат Сакаллъ е новият член на Съвета на директорите на “Пристанище Варна” ЕАД. Той сменя Сергей Лазаров, назначен по времето на ГЕРБ. Решението за промяната в ръководството е на министъра на транспорта Данаил Папазов. На първото заседание на новия борд, Сакаллъ обяснил, че има инженерно образование свързано с подемната

Немец ни сипа горчив коняк в Армения - 1:2

България бе близо до мъченическо реми с 9 оцелели футболисти в Армения, но... Не издържахме - 1:2 пред 12 000 фанатизирани зрители на 18-хилядния стадион "Республиканский" в Ереван.

Поражението означава, че сме зад борда за мондиала.

Голове на Арас Йозбелис и Юра Мовсисян, и жестоки съдийски тесли на германеца Феликс Брих ни пратиха да се жал България бе близо до мъченическо реми с 9 оцелели футболисти в Армения, но... Не издържахме - 1:2 пред 12 000 фанатизирани зрители на 18-хилядния стадион "Республиканский" в Ереван. Поражението означава, че сме зад борда за мондиала. Голове на Арас Йозбелис и Юра Мовсисян, и жестоки съдийски тесли на германеца Феликс Брих ни пратиха да се жал

МВР издирва 16-годишно момиче

Момичето е било забелязано за последен път около 7,30 ч. на 7 октомври в двора на училището, в което учи, в кв. "Манастирски ливади" и оттогава е в неизвестност

Великобритания, Дания, Холандия и Германия са най-предпочитани за завършване на висше сред варненци

Все повече ученици от Варна се насочват и проучват възможностите за завършване на висше образование в държавите от ЕС, тъй като според тях и родителите им, дипломите, които получават от чуждестранните университети са много по-конкуренти на пазара на труда.

Правителството готви 10% съкращения в държавната администрация

Финансовото министерство е изпратило разпореждане до всички министерства и други държавни органи да готвят проектобюджетите си за догодина при 10% съкращение на персонала.Съкращенията ще влязат в сила от 1 януари 2014 г. и ще засегнат не само централната администрация, а и всички второстепенни разпоредители на бюджетни средства, съобщава в. „Сега”.По информация на изданието разпореждането е изпратено до министрите, администрацията на Народното събрание и на президента, държавни агенции и комисии - общо 49 институции.

Краткотраен протест срещу правителството

20:14ч Приключи протестът срещу правителството в столицата, предаде „Фокус". Протестиращите започнаха да се разотиват, след като освиркаха Народното събрание и скандираха „имаме права". В протеста, който започна от площада пред Министерски съвет и приключи пред Народното събрание, се включиха велосипедисти и родители с децата си. Протестът ... 20:14ч Приключи протестът срещу правителството в столицата, предаде „Фокус". Протестиращите започнаха да се разотиват, след като освиркаха Народното събрание и скандираха „имаме права". В протеста, който започна от площада пред Министерски съвет и приключи пред Народното събрание, се включиха велосипедисти и родители с децата си. Протестът ...

Либийският премиер нарече отвличането си опит за преврат

/КРОСС/ Премиерът на Либия Али Зейдан обвини местни групировки в опит да превърнат страната в Афганистан и да дестабилизират ситуацията, съобщи Al Arabiya.Той определи покушението, което бе извършено над него, като държавен преврат. В телевизионно обръщение към нацията, Зейдан нарече инцидента "бунт срещу либийската легитимност и ред". По думите му хотелът, в който е бил държан, е бил заобиколен от над 100 бронетранспортьора, принадлежащи на терористите. Припомняме, че вчера въоръжени мъже отвлякоха либийския премиер Али Зейдан от хотел в Триполи. Група бивши либийски бунтовници обяви, че го е задържала. Впоследствие бе съобщено, че премиерът е арестуван от сътрудници на вътрешното министерство. По обяд Зейдан бе освободен. Арестът на Али Зейдан е заради ролята на правителството му в залавянето в Либия на лидер на Ал Кайда от американски командоси в събота.

МВР издирва 15-годишната Мелани Методиева

Столичното Шесто РУП на МВР издирва 15-годишната Мелани Георгиева Методиева от София, съобщиха от МВР.Момичето било забелязано за последно около 7.30 ч. на 7 октомври в двора на училището, в което учи, в кв. „Манастирски ливади” и оттогава е в неизвестност.Мелани е висока 160-165 см, с дълга кафява коса кафяви очи. Била е облечена с черно яке и сини дънки, обута с тъмно сини кецове и е носила черна чанта. Момичето е глухонямо.Умоляват се всички, които имат информация за момичето, да се обадят на тел.112, 02/9821760, 02/9821755 или в най близкот...

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето акцентите от емисията в 19 ч.:

- Около 600 хиляди души на пазара на труда у нас получават месечно заплащане по-малко от 352 лева.

- Конституционният съд обяви за противоконституционни текстовете от Закона за радиото и телевизията, които забраняват бивши сътрудници на Държавна сигурност да участват в ръководството на БНТ, БНР и СЕМ....

Wall Street приветства очакваното споразумение за тавана на дълга

Инвеститорският оптимизъм се завърна с оглед на наближаващия край на политическата криза

    


Студенти влязоха в бизнеса с кръв

Не само безработни и финансово закъсали, но и студенти влязоха в бизнеса с кръв на черно. Те са в позицията на „кръводарители”, осигурявани от „дилърите” срещу заплащане на угрижени, чиито роднини чакат за операция.

Пореден ден на протест срещу правителството

20:14ч Приключи протестът срещу правителството в столицата, предаде „Фокус 20:14ч Приключи протестът срещу правителството в столицата, предаде „Фокус". Протестиращите започнаха да се разотиват, след като освиркаха Народното събрание и скандираха „имаме права". В протеста, който започна от площада пред Министерски съвет и приключи пред Народното събрание, се включиха велосипедисти и родители с децата си. Протестът ...

Николай Бареков издействал 2 милиона лева за хората от Дивотино

 "Министър-председателят Пламен Орешарски е преосмислил моето предложение и за обезщетенията на пострадалите от земетресението в Перник през май миналата година.",
съобщи Николай Бареков във Велико Търново.
Припомняме, потърпевши от кошмарния трус от 5,8 по Рихтер поискаха помощ от Николай Бареков и екипа на "България без цензура", след като комисията отхвърли исканията за помощ без да даде никакво обяснение. Тогава Бареков внесе лично от свое име...

Продължава

Застраховател се смили над 11-годишна длъжница

/КРОСС/ Застраховател опрости дълга на 11-годишната Веселина Димитрова от Хасково, наследен от покойния й баща. Над малолетнoто момиче висеше борч, който до навършване на пълнолетие може да набъбне до 500 хиляди, изчисляват роднините.Бащата Веселин Димитров загина в катастрофа край харманлийското село Поляново на 7 октомври 2006 година. Разследващите обаче установили, че вината за катастрофата е негова. Освен това в кръвта му е открито наличие на алкохол, което е с 0,04 промила над допустимото.Това дало основание на застрахователите да предявят регресен иск към единствената наследница на загиналия - малолетната Веселина.След близо 3 години съдебни битки, приключили в полза на застрахователя, идва светлина в тунела - роднините съобщиха, че са получили писмо, в което компанията се отказва от предявения иск.Делото е върнато от Върховния касационен съд за доразглеждане и трябва да започне в Окръжен съд Хасково на 16 октомври. Според запознати се очаква тогава магистратите да прекратят процеса поради отказа на ищеца от претенцият, пише haskovo.net.

Орешарски: Вторият вот на недоверие е недомислен като първия

В интервю пред bTV премиерът коментира широк кръг от въпроси – от предстоящия втори вот на недоверие, протестите и казуса „Пеевски“ до бюджет 2014, бежанската криза и чистките в администрацията.

Лодка с 200 имигранти потъна край бреговете на Сицилия

/КРОСС/ Лодка с 200 нелегални имигранти потъна край бреговете на Сицилия, съобщи „Ройтерс". Към момента не се съобщава дали при инцидента има загинали.

Мишел Бонев забила гадже на Берлускони

Българката Мишел Бонев, заради която през 2011-а италиански министър подаде оставка, предизвика нов скандал. В личния си блог родената като Драгомира Бонева написа, че актуалната изгора на Силвио Берлускони - Франческа Паскале, е лесбийка.
Съжителството между 28-годишната Франческа и 77-годишния бивш премиер е фарс, отсече още нашенката. Българката Мишел Бонев, заради която през 2011-а италиански министър подаде оставка, предизвика нов скандал. В личния си блог родената като Драгомира Бонева написа, че актуалната изгора на Силвио Берлускони - Франческа Паскале, е лесбийка. Съжителството между 28-годишната Франческа и 77-годишния бивш премиер е фарс, отсече още нашенката.

Кораб с имигранти потъна между Малта и Сицилия

Кораб, вероятно превозващ имигранти, потъна между Малта и Сицилия, съобщи говорител на военноморския флот.

ООН се отказа от пряко участие в унищожаването на химическите оръжия в Сирия

Съветът за сигурност на ООН се отказа от намеренията да приеме резолюция за учредяване на съвместна мисия с Организацията за забрана на химическите оръжия по ликвидацията на сирийския химически арсенал. Вместо това ще бъде разпространено официално писмо, което ще даде старт на мисията.

Петър Занев: Извинявам се на всички българи, всеки един от нас има вина за тази загуба

Българският национал Петър Занев се извини на всички българи след загубата от Армения с 1:2. Той добави, че всички в отбора имат вина за това поражение. „Всички имаме вина за тази загуба. Аз още на полувремето си говорехме, че ще излезем да обърнем мача. След изгонването на Дяков стана много трудно и не ни стигнаха силите“, коментира Занев. „Извинявам се на всички българи. Трябва да играем с по-голямо самочувствие и да вярваме в нашите сили“, добави защитникът. „Дори, когато бяхме с човек по-малко играхме по-добре от Армения. Разбира се, че беш...

600 общински жилища на промоция в София

Около 600 общински жилища са определени за продажба на наемателите им, но те не ги искат, защото цените им са високи. Причината е, че се продават на базисни цени, определени по времето на имотния бум, и оттогава не са актуализирани.

Мутафчийски и Маджо в спор за басейн

Крупните бизнесмени Младен Мутафчийски и Младен Михалев-Маджо са в обтегнати отношения, заради битови междусъседски неразбирателства, научи Крупните бизнесмени Младен Мутафчийски и Младен Михалев-Маджо са в обтегнати отношения, заради битови междусъседски неразбирателства, научи "24 часа". Днес те контактуват с жалби до различни институции, показа проверка на вестника, която се потвърди и от двете страни. Адашите Мутафчийски и Михалев живеят в две съседни къщи. Ябълката на раздора

Земна маса повлече двама работници в пропаст

Работник загина под земна маса, която го затрупа и повлече в пропаст. Още един мъж – германски гражданин, е тежко ранен след инцидента, станал в Мездра, съобщи в. "Конкурент".

България се прости с мечтите за Световното

/КРОСС/ България загуби шансове за баражите в зона „Европа". Тази вечер националите ни отстъпиха с 1:2 пред отбора на Армения в световна футболна квалификация на стадион „Републикански" в Ереван.Армения поведе в резултата с гол на Араз Йозбилиз в 45-ата минута от пряк свободен удар. Нарушението бе отсъдено за фаул на Николай Бодуров срещу Йозбилиз, като българският бранител получи червен картон.В 60-ата минута капитанът Ивелин Попов от пряк свободен удар върна националите в мача. Голмайсторът на Армения Юра Мовсесян в 87-ата минута донесе победата на Армения. Той се възползва от грешка на вратаря Владислав Стоянов и вкара гол за 2:1 за Армения.От 63-ата минута националите играха с девет души. В 45-ата минута директен червен картон получи Николай Бодуров, а в 63-ата минута втори жълт и червен картон получи и Светослав Дяков.

Арменци поругаха Ванга и ни взеха мача

Армения победи България с 2:1 в световна квалификация в група „В“. След загубата нашите загубиха до голяма степен шансовете си за бараж. По-късно днес Дания играе с Италия. При успех на датчаните ще ни изместят от второто място. Следващият ни мач е на 15 октомври срещу Чехия на стадион „Васил Левски“.

18 552 лв. за 6-ма памукопроизводители от областта

6-ма памукопроизводители от областта ще получат помощ по програмата de minimis. Общата сума на средства, които ще бъдат отпуснати, е в размер на 18 552 лв.

Помощта, която получават бенефициентите е за закупуване на семена, торове за производство на памук и продукти за растителна защита. Земеделските производители ще  получат до  580 лв. на хектар.

Срокът за кандидатстване тази година бе от 26 август до 30 септември. Миналата година бяха 22 – ма, които подадоха заявление, а тази само 6, уточниха от структурата на ДФЗ.

Помощта ще бъде изплатена до 25 октомври.

Общият размер на средствата, които са били усвоени  миналата година е значително по-голям – 91 992,17 лв.
Сумата на предоставените на един земеделски производител помощи по de minimis не може да надхвърля 7 500 евро за период от три данъчни години.

 

 

Репортаж гледайте в новините

 

 

   Анжелина Янева

Как сами да си произведем ток с ниски разходи

Иновативна технология на проф. Димитър Митев, който е с над 30 години преподавателски стаж във ВХТИ Иновативна технология на проф. Димитър Митев, който е с над 30 години преподавателски стаж във ВХТИ "Асен Златаров" в Бургас, разкрива как сами можем да си произвеждаме ток, съобщиха flagman.bg Инсталацията ще работи без ток, тя си произвежда ток и се захранва. Можем да произвеждаме ток без гориво с помощта на хладилни уредби и климатични инс

Работник загина в изкоп след инцидент в Мездра

Работник е загинал при изкопни работи в Мездра, пострадал е още един. Инцидентът е станал около 17.00 ч. при полагане на тръби за водопровод. Според свидетели двамата мъже слезли в изкопа да наместят тръбите преди свързването им, когато пръстта се изсипала върху тях. Изкопът е бил дълбок поне 2 м, а пръстта - мокра и тежка. По неофициална информация загиналият се казва Димитър, на 23 години, от град Роман, днес му е бил първият работен ден. Другият пострадал е германски гражданин, женен за българка. Името му е Андреас. Той е откаран в болница.Д...

Кувейт отсече: Мирът в Близкия изток зависи от Иран

Мирът в Близкия изток зависи от Иран, заяви при посещение в Русия министърът на външните работи на Кувейт, Сабах Халид ас-Сабах, пише РИА Новости. 
’’Иран е много важна страна и от нейната роля в голяма степен зависи установяването на мир и стабилност в нашия регион", заяви министърът. 

„Това, което наблюдаваме в последно време са положителни Мирът в Близкия изток зависи от Иран, заяви при посещение в Русия министърът на външните работи на Кувейт, Сабах Халид ас-Сабах, пише РИА Новости. ’’Иран е много важна страна и от нейната роля в голяма степен зависи установяването на мир и стабилност в нашия регион", заяви министърът. „Това, което наблюдаваме в последно време са положителни

Радан Кънев: Кариерата на Пеевски синтезира пороците на властта

Радан Кънев /Снимка: bnt.bg/

„Страстта, с която Делян Пеевски е защитаван и назначенията, които получава, изглежда прави за управляващите неговата личност важна“, заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев в предаването „Панорама“ на БНТ.

Кънев отговори на въпроса защо Пеевски е токова важен за Реформаторския блок. Повод за въпроса е искането на блока до Конституционния съд да бъде обявено за противоконституционно оставането на Делян Пеевски в парламента.

„За нас той е важен заради шеметното му кариерно развитие от неговото почти детство, което синтезира всички пороци на бългърската публична власт. Преди да е висшист е член на борда на Пристанище “Варна”, веднага след завършване на висшето си образование става следовател по странен параграф, незабавно след това е заместник-министър, началник на държървния резерв, отстранен за корупция и върнат 20 дни по-късно от Сергей Станишев, след това е освен собственик на огромна медийна империя, народен представител, който не влиза в парламента, но е важно да стане шеф на ДАНС“, поясни Кънев.

„Аз познавам и това, което се случва в българското правосъдие, и това, което става в българската администрация и говорим за огромни проблеми, по-голямата част от тях зародени още в началото на 80-те години. Българското правосъдие е пробито много преди 10-ти ноември, българската администрация е пробита от началото на 80-те години, а може би и от доста по-рано. Роднинството, шуробаджанащината са били водещи в България за съжаление и преди 100 години. Ние сме изправени пред вековни язви на българското общество, много засилени напоследък, с едно фактическо превземане на държавата от мафиотски кръгове и ако някой си е мислил, че тази борба може да бъде лесна и че може да бъде спечелена на едни избори или за един мандат, то очевидно този човек се лъже“, каза още Кънев.

Той добави, че лявото и дясното идват, след като има дъражва, а държавата исторически са три неща – съд, полиция, армия. Впоследствие става и някакава регулация на икономиката, и някака социална политика, отбеляза Кънев.

„Там, където води корупцията, няма дори правосъдие, няма дори МВР, няма фактически противоборство между ляво и дясно. Нашата борба е да заработят тези институции“, добави лидерът на ДСБ. Според него, на последните избори, благодарение на поредица от слабости в десницата, един много широк кръг хора с десни убеждения е подкрепил БСП, защото е бил силно разочаровани от управлнеито на ГЕРБ.

 

Статията "Радан Кънев: Кариерата на Пеевски синтезира пороците на властта" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Кметове на Варна и Каварна представят морски дарове на общ кулинарен щанд

Кметовете на Каварна - Цонко Цонев, и на Варна - Иван Портних, ще поднесат приятна изненада на колегите си и гостите по време на Годишната среща на местните власти, която ще се проведе в Албена. "Аз и колегата от Варна на съвместен кулинарен щанд ще представим морски дарове, които са произведени на територията на нашите общини", разкри Цонко Цонев.

Около 50 мигранти са загинали при корабокрушение

Трагедията се е случила между Малта и Лампедуза

    


България игра храбро, но с двама по-малко падна в Армения и се отдалечи от мечтата


Българският национален отбор загуби с 1:2 от Армения в предпоследната си среща от квалификациите за световното първенство в Бразилия. Мачът в Ереван очаквано премина под голямо напрежение, като съставът на Любослав Пенев завърши с двама по-малко заради червените картони на Николай Бодуров и Светослав Дяков.

Въпреки трудностите българският отбор показа, че е изградил силен дух и характер и до последно се бореше да спечели поне точка. Макар да игра с двама по-малко от 63-ата минута,...

България игра храбро, но с девет души загуби от Армения и се отдалечи от световното


Българският национален отбор загуби с 1:2 от Армения в предпоследната си среща от квалификациите за световното първенство в Бразилия. Мачът в Ереван очаквано премина под голямо напрежение, като съставът на Любослав Пенев завърши с двама по-малко заради червените картони на Николай Бодуров и Светослав Дяков.

Въпреки трудностите българският отбор показа, че е изградил силен дух и характер и до последно се бореше да спечели поне точка. Макар да игра с двама по-малко от 63-ата минута,...

България игра храбро, но с девет души загуби с 1:2 от Армения


Българският национален отбор загуби с 1:2 от Армения в предпоследната си среща от квалификациите за световното първенство в Бразилия. Мачът в Ереван очаквано премина под голямо напрежение, като съставът на Любослав Пенев завърши с двама по-малко заради червените картони на Николай Бодуров и Светослав Дяков.

След поражението България има 13 точки и остава на второто място. Отборът на Дания, който е с една по-малко, има възможност да излезе напред, ако спечели срещу класиралия се вече...

Хърватският президент Иво Йосипович гостува у нас

По този повод променят движението в София от 13 до 15 октомври

    


23-годишен младеж загина в изкоп, има и втори пострадал

Работник е загинал при изкопни работи в Мездра, пострадал е още един. Инцидентът е станал около 17 часа, днес при полагане на тръби за водопровод. Според свидетели двамата мъже слезли в изкопа да наместят тръбите преди свързването им, когато пръстта се изсипала върху тях. Изкопът е бил дълбок поне 2 метра, а пръстта – мокра и тежка. По неофициална информация загиналият се казва Димитър, на 23 години, от град Роман,  днес му е бил първият работен ден.  Другият пострадал е германски гражданин, женен за българка. Името му е Андреас. Той е откаран ...

Клип с кмета на Ямбол изби рибата в интернет

/КРОСС/ Предизборен клип на кмета на Ямбол Георги Славов взриви интернет. Уникалното видео е пуснато в YouTube под рубриката "Ямбол на три морета" и само за ден беше гледано от над 4 000 потребители. В "Мисия Ямбол: Презареждане" кметът интерактивно показва как е преобразил града. Хитът обаче е на финала. Славов кара "Ауди" и е преследван от мафиот с "Мерцедес". Двамата влизат във физически сблъсък, като Славов побеждава с хватки от карате. Лошият е тръшнат на земята, а внушението е, че победител е доброто в лицето на кмета. Славов потвърждава, че е участвал в сцени с карате. Клипът бил подготвен от ГЕРБ за кампанията му през 2011 г., когато спечели втори мандат. В официалната версия обаче каратисткото разбиване липсва.   video:http://www.youtube.com/watch?v=1UU4KIhcIJw

Майки на бунт срещу школските униформи

Задължителните униформи в училище догонват размера на минималната работна заплата. Един цял комплект от дрехите бърка в джоба на родителите с по над 200 лева, установи проверка на „Монитор”. Повечето майки се принуждават да купуват по две комплекта, за да могат децата им да ходят чисти на училище.

Орешарски обяви, че нестихващите протести стимулират работата му

Премиерът Пламен Орешарски заяви в петък, че нестихващите протести и причакването му около публични изяви му действа като допълнителен стимул за работа. Ден по-рано след поредния опит за блокадата му на път за среща той каза, че се чувства прекрасно да ползва задни входове, защото имал да се свърши много работа и може да изкара така цял мандат.   Сега протестиращи отново се събраха в опит да блокират министър-председателя преди участието му в предаване на бТВ и на Орешарски отново се наложи да влезе не от централния вход.   Той обясни, че макар и протестите да го стимулират да работи, те засягат не само работата на правителството, но създават усещане за несигурност в страната и се отразяват негативно на бизнес климата и инвестициите,.   Дали правителството ще успее да изкара мандата си не е най-важното, а да работи успешно и да има добри резултати, заяви Пламен Орешарски и допълни, че ако резултатите ги няма, "аз сам ще поискам да се прекрати мандатът". "Засега съм оптимистично настроен", допълни премиерът пред бТВ.   На въпрос дали очаква увеличаване на броя на протестиращите, когато провокиралият ги Делян Пеевски се върне на работа в парламента, премиерът обясни, че протестите сами по себе си са признак на демократичност на една държава.   "Не бива да се стряскаме от демонстрации. Всеки ден в стара Европа може да видите хора с плакати, които нещо искат. Въпросът е начинът на реакция. Тази година очевидно ще мине под знака на протестите. Въпросът е да има комуникация и реакции. Натрупва се опит, но не е най-важното това за един премиер, а да вървят реформите”, обясни Орешарски.   Относно назначаването на Пеевски начело на ДАНС, което доведе до протестите, министър-председателят отново каза, че това е било грешка и заяви, че няма набор от винаги верни решения, а има само грешни в различна степен.   "Далеч съм от мисълта, че съм имунизиран от грешни решения. Въпросът е да се минимизират и да се улучват верните решения”, коментира той.   Орешарски каза още, че не се притеснява от втория поред вот на недоверие, който ГЕРБ внесе за регионалната политика. Според него мотивите са несъстоятелни и партията на Борисов атакува кабинета не принципно, а кампанийно   "Новият вот на недоверие е прибързан, тъй като регионалната политика не дава резултатите още на другия ден", коментира премиерът. "Сега виждаме резултатите на една лоша регионална политика през последните четири години”, смята той. Според него правителствата без изключение са длъжници на териториалното развитие и на балансирания подход”   "За съжаление при предния вот не можахме да направим дебат, защото ГЕРБ решиха да бъдат иновативни в практиките си. Аз отговорих обаче на всичките им въпроси”, подчерта Пламен Орешарски.   Премиерът обяви още, че предстоят законови промени по отношение на борбата с контрабандата. Задачата на кабинета в това отношение ще бъде не толкова да се съберат приходи, колкото да се сложи спирачка на нелоялната конкуренция.   Орешарски коментира и бежанската криза и заяви, че парите, които страната ни ще получи като помощ от Европа ще са по-малко от сумата, която държавата ни ще похарчи за справянето с проблема.   Той заяви още, че състоянието на здравеопазването в момента не го притеснява, макар да е лошо. По думите му това е сектор, който гълта много финансови ресурси и дава незадоволително качество на услугите, но задачата на правителството била през следващата година да започнат първите крачки на реформа в болничната помощ, за оптимизиране лекарствата, за да стопиране ръста на цените на лекарства, спешната помощ.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване