ГЕРБ остава в парламента, другите депутати вече напуснаха

Парламентарната група на ГЕРБ се събра на закрито заседание в Народното събрание. Депутатите от ГЕРБ се събраха след края на извънредното заседание на парламента.
Народните представители от другите парламентарни групи вече напуснаха сградата. Народното събрание е обградено от полицейски кордон и протестиращи.
Очаквайте подробности. Парламентарната група на ГЕРБ се събра на закрито заседание в Народното събрание. Депутатите от ГЕРБ се събраха след края на извънредното заседание на парламента. Народните представители от другите парламентарни групи вече напуснаха сградата. Народното събрание е обградено от полицейски кордон и протестиращи. Очаквайте подробности.

ЦСКА взе на проби полузащитник, минал през школите на "Ливърпул" и "Челси"


Португалският атакуващ полузащитник Тони Брито Силва Са дойде на проби в ЦСКА. Крилото вече тренира с червените, обявиха от клуба.

20-годишният футболист е бил в школата на "Бенфика" от 2007 до 2009 г. След това е привлечен в академията на "Челси", като според информациите е бил при лондончани през лятото с опцията да подпише.

След като е освободен, преминава в "Ливърпул". Там три сезона играе за юношите и за втория отбор, но не успява да впечатли достатъчно, за да стигне...

Животновъдите и управляващите се разбраха за субсидиите


Представители на животновъдите и министрите на земеделието Димитър Греков и на финансите Петър Чобанов подписаха в парламента споразумение за уреждане на националните доплащания за глава добитък за тази година. До края на 2013 г. ще бъдат издължени 70 на сто от субсидиите за глава добитък, вероятно около 20 млн. лв., останалите пари ще се отпуснат до 15 януари следващата година, съобщи пред журналисти в кулоарите на Народното събрание Димитър Зоров от Националната асоциация на...

Миков ограничи издаването на еднократни пропуски за парламента до обнародването на бюджета


Председателят на Народното събрание Михаил Миков (БСП) е издал днес заповед, с която се ограничава издаването на пропуски с еднократен достъп до сградата на Народното събрание. Целта е "осигуряването на нормални условия за работа на народните представители".

Заповедта, разпространена от пресцентъра на ГЕРБ, засяга само сградата на пл. "Народно събрание 2", където са пленарните заседания. Тя влиза в сила веднага и важи до обнародването на държавния бюджет за 2014 г. в Държавен...

Кличко бяга от среща с Кобрата, ще се бие с руснак

/КРОСС/ Следващият съперник на Владимир Кличко ще бъде руснакът Денис Бойцов. Това съобщиха от немската мениджърска компания „Зауерланд". Това обаче ще се случи, ако руснакът успее да излезе победител от срещата си с австралиеца Алекс Леапай - Лъвското, който ще се състои на 23 ноември. Новината за евентуалната среща между Кличко и Бойцов поставя на заден план боят на украинеца с Кубрат Пулев.Бойцов е съотборник на Кобрата в „Зауерланд" и има 33 победи в актива си. 26 от тях са с нокаут.

Доц. Пиргова: Очаквам реакция на ксенофобските и фашизоидни изказвания

/КРОСС/ Нормално е, във времето, което сега България преживява, да се повят хора с такива възгледи, да се опитват да формират националистически партии, да се опитват да насаждат ксенофобски настроения. Казвам, че е нормално, защото такива партии съществуват във всички европейски страни, но във всички европейски страни те са отблъснати от останалите партии, от общественото мнение, те не приемат от гражданското общество. Това каза в интервю за ИА КРОСС политологът Мария Пиргова в коментар на новоучредената Националистическа партия на България. Според нея ниша за такава формация е отворила бежанската вълна, която по думите й обаче тепърва предстои. В България ние все още нямаме опит с пребиваването на африканци, араби, хора от чуди страни, още по-малко хора без статут. Ние сега за пръв път преживяваме такава бежанска криза, която все още дори не е настъпила като криза. Аз смятам, че тя ще се изостри през зимата и българското общество трябва да се подготви за отпор на подобни ксенофобски възгледи, които ще се опитат да се групират в партии, предупреди политологът. Доц. Пиргова допусна, че много млади хора - без образование, безработни и без вяра - ще се подадат на подобен род внушение и възгледи и са готови да излеят своята агресия към други етноси. Това е опасността за България, каза политологът и даде за пример гръцката „Нова зора"

Цацаров поиска възобновяване на дело срещу Лечков

Главният прокурор Сотир Цацаров е поискал да бъде възобновено дело срещу бившия кмет на Сливен Йордан Лечков. Обвиненията срещу него са за това, че е поискал от директорка на училище да прекрати обществена поръчка за ограда на учебното заведение, като е използвал служебното си положение, за да облагодетелства гражданско дружество. Лечков има оправдателна присъда по това дело, но прокуратурата е пропуснала сроковете за обжалване, което е наложило лично главният прокурор да се намеси. Бившият градоначалник на Сливен застана пред Върховния касацио...

Горда стопанка: Кучето ми е ясновидец, спаси ме два пъти

Кучето за пръв път проявило шестото си чувство през февруари

Фейсбук гръмна: Смелост, огромна воля и разум, скъпи деца! С вас сме

"Смелост, огромна воля и разум скъпи деца! С вас сме!", "Бог да ви води и закриля, деца". Такива коментари валят в социалната мрежа фейсбук, в страницата на "Ранобусните студенти", където те публикуват всяко свое действие на протеста пред парламента. Макар да има и коментатори, които не подкрепят протестиращите младежи, десетки потребители на фе

Представители на Българо-скандинавската търговска камара на среща с бизнеса

Членове на Българо-скандинавската търговска камара и представители на бизнеса и деловите среди от Старозагорски регион ще проведат работна среща в Стара Загора. Тя ще се състои на 14 ноември от 10 часа в хотел Мериан палас. Нейни организатори са Българо-скандинавската търговска камара и Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Целта на форума е да се разширят възможностите за контакти между членовете на Българо-скандинавската търговска камара и фирми от Стара Загора и региона и за съвместни инициативи. По време на официалната част ще бъде пр...

Варненската полиция с акция за противодействие на незаконната миграция

88 лица са проверени от варненската полиция по линия на контрола за пребиваване на чужденците на територията на Варна. За периода 1 – 12 ноември органите на реда са инспектирали 56 адреса и 4 хотела. За установяване на самоличността са били задържани 5 души.От варненската полиция припомнят, че  Законът за чужденците в България регламентира точно задълженията на собствениците на хостели и тези, които отдават квартири под наем. Ежедневно, в срок до 6 часа сутринта, собствениците на хостелите са длъжни да предоставят в районното управление, на тер...

Новият председател на ЕНП подкрепи студентите

Жозеф Дол, председател на ЕНП в парламента, Снимка: Europe.com

Новият председател на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол обяви, че партията застава зад студентските протести в България.

“Нашето събиране (Асамблея на ЕНП) е зад студентите е България. Благодарим на българските партии-членки, които ги подкрепят. В тази връзка наша грижа е правосъдието във всяка европейска държава”, посочи Дол, след като представители на българските партии-членки го запознаха със ситуацията в България.

“Протестът на студентите в България напомня, че се борим за правосъдие не само в страните-кандидатки но и вътре в съюза”, допълни Дол по време на откриването на Асамблеята.

Днес Жозеф Дол беше избран за председател на ЕНП с огромно мнозинство. Дол е и председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент. 

Статията "Новият председател на ЕНП подкрепи студентите" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

"Росатом" с поръчки за 66,5 млрд. долара в чужбина

Портфейлът с чуждестранни поръчки на "Росатом" е нараснал през 2012 за 10 години напред, достигайки 66,5 милиарда долара срещу 50,9 милиарда долара през 2011. Това показват данните от годишния отчет на "Росатом" за миналата година, който беше публикуван на официалния сайт на държавната корпорация днес.

Депутатите от БСП и ДПС напуснаха парламента, ГЕРБ остана на закрито заседание

Парламентарната група на ГЕРБ се събра на закрито заседание в Народното събрание. Депутатите от ГЕРБ се събраха след края на извънредното заседание на парламента.
Народните представители от другите парламентарни групи вече напуснаха сградата. Народното събрание е обградено от полицейски кордон и протестиращи.
Очаквайте подробности. Парламентарната група на ГЕРБ се събра на закрито заседание в Народното събрание. Депутатите от ГЕРБ се събраха след края на извънредното заседание на парламента. Народните представители от другите парламентарни групи вече напуснаха сградата. Народното събрание е обградено от полицейски кордон и протестиращи. Очаквайте подробности.

Общинско предприятие начерта паркоместа върху тротоар във Варна

Недоумение сред варненци предизвика появяването на паркоместа върху тротоара зад хотел „Мусала“. Платеният паркинг е собственост на общинското предприятие „Паркинги и синя зона“. На въпрос на Moreto.net към управителя на общинското предприятие Младен Иванов каква е причината по-голямата част от паркоместата да са на тротоара, управителят заяви, че проектът за разчертаване на паркинга е разработен от Дирекция „Инжинерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна.

Двама изгърмяха за "Ало, в училището има бомба"

Двама тийнейджъри са били заловени часове след като подали фалшиви сигнали за бомби в училищата си в столицата и Нови Искър.

Марк Джейкъбс: Жените имат по-голямо влияние в модния бранш

Американският дизайнер Марк Джейкъбс смята, че жените в модния бранш имат по-дълготрайно влияние в индустрията, отколкото колегите им от мъжки пол. Бившият творчески директор на Louis Vuitton обясни, че жените имат по-трайни идеи, докато мъжете правят по-краткотрайни тенденции, пише БГНЕС. Според него стилът е по-естествено нещо за жените, отколкото за мъжете. "Стил не означава само начин на обличане, а начин на възприемане на дрехите. Това инстинктивно се отнася за жените", смята Джейкъбс.  ...

Проектират нови улеснения за рибарите в Поморие

Община Поморие ще се възползва максимално от възможността да повиши конкурентоспособността и да популяризира дейността на рибарите в града чрез Европейския фонд за рибарство. Проблемите на тази общност са много, но развитието на отрасъла е важно както за туристическия облик на града, така и заради големия брой хора, заети в тази област.  За подобряване на условията за съхранение на улова на местните рибари, община Поморие кандидатства за финансово подпомагане по мярка 1.1 „Повишаване на конкурентноспособността на рибарската област”, Сектор 1 – „Инвестиционна и консултантска подкрепа”, с проект за „Доставка и монтаж на ледогенератори за люспест лед за общо ползване от рибарите в община Поморие”.

При одобрение на проекта, два ледогенератора ще бъдат монтирани в хладилно помещение,  което ще се намира в непосредствена близост до пристанището /”новия кей”/ и ще могат да се ползват безплатно от всички рибари. Това ще гарантира на потребителите качеството на продукта и ще повиши търсенето на риба в района. С новото хладилно помещение ще се покрият изискванията на ЕС за санитарен контрол, стандарти на качество и безопасност на храните. То ще бъде с височината 2500 мм, като в него ще бъдат разположени два бункера за съхранение на произведения лед.

За популяризиране и подобряване престижа на продуктите от риболов, община Поморие кандидатства и за безвъзмездна финансова помощ за инвестиции в дейност „Инициативи за популяризиране на рибарската област като привлекателно място за инвестиции” по мярка 1.1 „Повишаване на конкурентноспособността на рибарската област”, сектор 3 „Промоционални кампании” от стратегията на „МИРГ Поморие – Несебър” за периода 2007 – 2013 г. подкрепена от Европейския фонд по рибарство.

Проектът „Промоционална кампания за подобряване престижа на продуктите от риболов и аквакултура в община Поморие” ще популяризира дейността на рибарите и техния продукт чрез изработка и целесъобразно разпространение на рекламни материали – брошури, флаери, плакати, билбордове, както и създаването на интернет страница. Всички рекламни материали, свързани с кампанията, ще бъдат изработени с единна графична визия, лого и слоган.

Манолова иска повече пари за някои клинични пътеки, за да не "хитруват" болниците

Да се завишат цените на част от клиничните пътеки, за да не се налага болниците да "шмекеруват". Това поиска депутатът от Коалиция за България Мая Манолова по време на дебатите по бюджета от Здравната каса. "Една от грешните стъпки според мен са прекалено високите медицински стандарти, които заложиха прекалено високи изисквания и към болниците за това да отговарят с изисквания на един неоправдано голям брой специалисти в различните отделения, на един прекалено голям брой спецелизирани изследвания от лаборатории в крайна сметка се увеличи себестойността на лечението по различните клинични пътеки, без по никакъв начин през последните три и половина години да бъдат променени техните цени", коментира Манолова.

Осигуриха средствата за животновъдите

София /КРОСС/ 70% от националните доплащания за животни за кампания 2013 ще се изплатят до средата на месец декември тази година, като оставащите средства ще бъдат изплатени до средата на януари 2014 г. Това стана ясно по време на заседанието на Съвета по животновъдство към Министерството на земеделието и храните. Решението е в резултат на среща между министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков, министъра на финансите Петър Чобанов, председателя на Комисията по земеделие проф. Светла Бъчварова и представители от животновъдния сектор. На срещата е подписано споразумение, чрез което се поемат ангажименти към животновъдния сектор. Договорени са 114 млн. лева национални доплащания за животновъди през 2014 г. Освен това в план- сметката на Държавен фонд „Земеделие"-РА ще се предвидят национални доплащания за земя, обвързана с животни. Животновъдите, които имат пасища и мери, ще получават допълнително по 5 лева/дка за крава, биволица и 1 лев/дка за овца, коза. В план-сметката на Фонда ще влезе и държавна помощ de minimis в размер на около 15 млн. лева за следващата година. Сред договореностите е отпускане на държавна помощ за имунопрофилактична и развъдна дейност, възлизаща на 15 млн. лева за 2014 г. През следващата година се въвежда и намалена акцизна ставка за газьол, използван при производството на първична селскостопанска продукция от животновъдство

Край на колите в Морската градина

Достъпът на автомобили в Морската градина вече е забранен в участъка от басейн “Приморски” до “Пикадили парк”, обяви кметът на Варна Иван Портних. В парка може да влизат само специализирани автомобили, транспортът за децата с увреждания до “Карин дом”, но не и посещаващите Логопедичната детска градина, която също е в градината. Основание за забрана Достъпът на автомобили в Морската градина вече е забранен в участъка от басейн “Приморски” до “Пикадили парк”, обяви кметът на Варна Иван Портних. В парка може да влизат само специализирани автомобили, транспортът за децата с увреждания до “Карин дом”, но не и посещаващите Логопедичната детска градина, която също е в градината. Основание за забрана

Борисов: Не знам какво е това дебелоочие да биеш децата и да стоиш на власт

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира във Фейсбук протестите и реакцията на властта. Той напомни, че на фона на недоволство по улиците през февруари тази година подаде оставката на правителството си. "За да няма капка кръв на асфалта, аз си подадох оставката. Не знам какъв е този морал, какво е това дебелоочие да биеш децата и да продължаваш да стоиш на власт", каза бившият премиер. Зам.-председателят на партията Цветан Цветанов пък заяви, че всяка стъпка на българското правителство е тотален популизъм, която цели да задържи максимално дълго ...

Още 8 сирачета от София ще живеят в семеен уют

Втори дом от семеен тип в София отвори врати вчера за деца без родители.
Къщичката е в местността Кръстова вада. Там ще живеят осем малчугани. В дома вече е настанено двумесечно бебе.
“Общината има специална политика за грижата за децата, лишени от родителски грижи. Идеята е старият вид домове да бъдат закрити”, каза столичният кмет Йорданка Втори дом от семеен тип в София отвори врати вчера за деца без родители. Къщичката е в местността Кръстова вада. Там ще живеят осем малчугани. В дома вече е настанено двумесечно бебе. “Общината има специална политика за грижата за децата, лишени от родителски грижи. Идеята е старият вид домове да бъдат закрити”, каза столичният кмет Йорданка

Автомобилите ще разпознават признаците за инфаркт

Вероятно няма да се изненадате, като ви кажа, че става въпрос за японска разработка. Изследователи в областта на медицината, частни организации и Toyota разработват автомобилна система за сигурност, която ще може да предупреждава водача за опасността от това да получи инфаркт по време на път. За това съобщава японският вестник The Japan Times. Проектът предвижда разработване на специални сензори, които да се монтират във волана и които да отчитат кръвното налягане и пулса. Ако системата отчете симптоми за развитие на инфаркт на миокарда, водачът ще бъде уведомен с гласово съобщение, както и със съобщение върху екрана на инфотейнмънт системата Според последните медицински изследвания възникването на инфаркт може да се предвиди няколко часа преди появата на симптомите. Поради това се предп...

Първанов "доведе" Бойко Борисов във властта, казва Минчо Спасов

Бившият президент Георги Първанов е човекът, който е помогнал първоначално за възхода на Бойко Борисов. Това заяви Минчо Спасов в "Лице в лице" на bTV, който беше депутат от НДСВ и общински съветник от СДС. Спасов заяви, че има информацията от първа ръка – от генерал Бриго Аспарухов. Аспарухов е началник на Националната разузнавателна служба (НРС), де факто предшественик на сегашния ДАНС, в периода 1991 – 1997 година. На 6 март 97-ма година Апсарухов е освободен от поста от Петър Стоянов и е разследван за престъпления по служба – унищожаването на досието на Атанас Тилев, унищожаване на архивни документи с оперативен характер, придобиване на имотни облаги. През 2003 година Симеон Сакскобурготски опита да назначи Аспарухов за съветник по националната сигурност, но се отказ...

Искаме оставката на Орешарски, казаха от ГЕРБ

ГЕРБ официално поиска от премиера Пламен Орешарски да хвърли оставката на правителството. Това стана по време на брифинг в парламента, а говорител на партията по въпроса беше бившият министър по еврофондовете Томислав Дончев. Изказването му беше подкрепено от над 50 от партийните му колеги, които държаха снимка на окървавен по време на протеста студент и други кадри от сблъсъците с полицията от днес, информира bTV. „Ние, от парламентарната група на ГЕРБ, се обръщаме към депутатите от ДПС, БСП и „Атака” да предотвратят насилието пред сградата на парламента. Не прекрачвайте границата, отвъд която има омраза. Пред парламента са българските граждани - тези, на които сме се клели да служим, нека ги чуем. Нека търсим мирния път на България. Намерете възможност да успокоите н...

Задържаха психично болен, блудствал с първокласничка

Мъж на 45 г. от Камено е задържан за блудствени действия със 7-годишно момиченце, научи 24 часа.
Арестуваният бил с психични отклонения.
Мъж на 45 г. от Камено е задържан за блудствени действия със 7-годишно момиченце, научи 24 часа. Арестуваният бил с психични отклонения. "Целият град е настръхнал срещу него, предупредих полицията, че излезе ли на свобода, хората ще го линчуват", каза преди броени минути кметът на Камено Стефан Бонев. Ужасната случка с малкото

Откриха незаконна бензиностанция в Кюстендил

Цистерна с нафта била свързана с колонката

    


Реформаторите зоват гражданите да се присъединят към студентите

София /КРОСС/ От Реформаторския блок призоваха всички български граждани да се присъединят още днес към протестите на студентите. Петмесечното високомерие на властта прерасна в провокация и агресия срещу собствените граждани в защита на конкретни мафиотски интереси, се казва в декларацията. С нея блокът приканва гражданите да не се поддават на инсинуациите и ксенофобията, насаждани от правителството, и да дадат отпор на политическото насилие. Ето пълния текст на документа: "Днес пред Народното събрание се проля кръв за пореден път. Когато протестиращите студенти се противопоставиха на нелегитимното правителството, то прибегна до сила. Петмесечното високомерие на властта прерасна в провокация и агресия срещу собствените граждани в защита на конкретни мафиотски интереси. Отговорността е лична - на всеки министър и на всеки народен представител, подкрепящи правителството.Правителството е зависимо от личните интереси на малка група хора. Държавата е заложник на олигарси. Ние настояваме за промени в Изборния кодекс, незабавна оставка и нови избори.Призоваваме всички български граждани независимо от тяхната политическа принадлежност да се присъединят още днес към протестите на студентите, нашето бъдеще, нашия път към Европа в България. Нека българските граждани да не се поддават на инсинуациите и ксенофобията, насаждани от правителството, за да не могат повече да ни разделят. Ще дадем отпор на политическото насилие."   Снимка: Булфото, всички права запазени

Позициите на Германия по важни европейски въпроси може да се решават с референдум

Партиите, участващи в преговорите за сформиране на правителство в Германия са се споразумели, че Федералната република би трябвало да организира референдуми по важни решения за политиките на ЕС, които засягат прехвърлянето на правомощия към Брюксел или германското финансиране на европейско ниво, предаде Ройтерс във вторник. В документ, съгласуван между консерваторите на Меркел и социалдемократите, с чието съдържание агенцията се е запознала, се посочва, че "населението трябва да се произнася пряко по решения от специална важност за европейските политики". Документът уточнява, че това би трябвало да се прилага най-вече при присъединяването на нови страни членки, когато важни правомощия се прехвърлят на Брюксел или когато се предоставя германско финансиране на европейско ниво. В изработването на документа са участвали работните групи на двете партии по вътрешната политика, оглавявани от вътрешния министър Ханс-Петер Дитрих от Християнсоциалния съюз (ХСС) и Томас Оперман от Германската социалдемократическа партия (ГСДП). Съгласуваният текст ще бъде представен утре на по-голяма група от политици, оглавявана от канцлера Ангела Меркел. Групата договаря политическите компромиси между консерваторите и социалдемократите с оглед съставянето на правителство на "голямата коалиция". Генералният секретар на ГСДП Андреа Налес потвърди пред Ройтерс подкрепата на социалдемократите за документа, но изрази несигурност дали той ще бъде приет с консенсус от двете партии в консервативния блок - Християндемократическия съюз (ХДС) на Меркел и баварския му партньор ХСС. Заместник-председателят на парламентарната група на ХДС Гюнтер Крингс действително заяви пред Ройтерс, че ХДС не подкрепя идеята за организиране на референдуми в Германия, тъй като това би застрашило парламентарната демокрация. Макар че може и да не бъде одобрен на по-високо политическо ниво, документът сигнализира за нарастващото притеснение сред германските политически партии от баланса на отношенията между Федералната република и Европейския съюз. Конституцията на Германия поставя много препятствия пред организирането на референдуми, тъй като навремето Хитлер е дошъл на власт точно след допитване до народа, отбелязва Ройтерс. В пика на кризата в началото на миналата година германският конституционен съд в Карлсруе определи граници за трансфера на правомощия от Берлин към европейските институции и предизвика дебат дали не е време за промяна във федералната конституция.

До края на 2013 г. животновъдите ще получат 70% от субсидиите си

Удовлетворено е искането на Националната асоциация на животновъдите в лицето на Бойко Синапов за изплащане на 70% от субсидията за глава животно в края на тази година.

Животновъдите постигната успех в преговорите за финансовата рамка за сектора за тази и следващата година, съобщи председателят на Асоциацията на млекопреработвателите Димитър Удовлетворено е искането на Националната асоциация на животновъдите в лицето на Бойко Синапов за изплащане на 70% от субсидията за глава животно в края на тази година. Животновъдите постигната успех в преговорите за финансовата рамка за сектора за тази и следващата година, съобщи председателят на Асоциацията на млекопреработвателите Димитър

Вижте видео и снимки от сблъсъците между протестиращи и полиция!

Няколко сблъсъка между полицаи и протестиращи ознаменуваха поредния ден на протести, при който бе обграден парламента. Вижте видео - част 1 и 2!

Шест допирни точки ще има метрото на София с жп мрежата

Общите спирки ще подобрят транспортното обслужване на столицата, смятат от Националната компания "Железопътна инфраструктура"

    


Плевнелиев: За доверие в институциите трябват реформи

На среща с Българо-скандинавската търговска камара президентът е посочил, че България се ползва с най-високия кредитен рейтинг сред балканските държави

Мария Пиргова: Бежанската криза ще се изостри през зимата

Политологът доц. д-р Мария Пиргова пред ИА КРОСС за новоучредената Националистическа партия на България, беанската криза и ксенофобията  Носи ли рискове новоучредената Националистическа партия на България? Нормално е, във времето, което сега България преживява, да се повят хора с такива възгледи, да се опитват да формират националистически партии, да се опитват да насаждат ксенофобски настроения. Казвам, че е нормално, защото такива партии съществуват във всички европейски страни, но във всички европейски страни те са отблъснати от останалите партии, от общественото мнение, те не приемат от гражданското общество. В България ние все още нямаме опит с пребиваването на африканци, араби, хора от чуди страни, още по-малко хора без статут. Ние сега за пръв път преживяваме такава бежанска криза, която все още дори не е настъпила като криза. Аз смятам, че тя ще се изостри през зимата и българското общество трябва да се подготви за отпор на подобни ксенофобски възгледи, които ще се опитат да се групират в партии. Младите хора, които нямат бъдеще, които са безработни, са податливи на подобен род внушение и възгледи, за това че чужденците са тези, които ще пречат на държавата, ще изядат и без това малкото останал хляб, така да кажем, на хората в България. Така ксенофобски към нас се отнасят например в Англия, във Франция по отношение на българските роми

Ася Николова: 80% от алергичните реакции са към козметика

Непрекъснато се срещаме с алергични реакции от козметика. Общо 80% от алергичните реакции са към козметични средства. Това заяви д-р Ася Николова от Университетската клиника по кожни болести в София, предаде репортер на БГНЕС.

"Виваком" ще финансира нови мобилни приложения

Конкурс за нови идеи за мобилни приложения, които могат да бъдат от полза на българските граждани в тяхното ежедневие, обяви във вторник "Виваком". За първи път телекомът ще осигурява и финансиране за победилите апликации. Конкурсът с името NewBornIdeas ще бъде дългосрочен и ще се провежда два пъти в годината. Инициативата ще бъде представена за първи път по време на предстоящия StartUP Weekend, който се осъществява с подкрепата на телекома във VIVACOM Art Hall от 15 до 17 ноември 2013 г. Безпристрастното жури на конкурса, включващо представители от двата фонда за начални рискови инвестиции - LAUNCHub и Eleven, VIVACOM и StartUP фондацията, ще търси прогресивни идеи за мобилни приложения за операционната система Android, предназначени за локална употреба от българските телеком потребители. Мобилните приложения трябва да са базирани на иновативна новородена идея, която може да улесни живота и ежедневието на гражданите на България или да спомогне за справянето със съществуващ проблем. В първия етап на конкурса може да се кандидатства до 5.01.2014 г., а победителят ще бъде избран до края на януари. Той ще получи финансиране за осъществяване на проекта си, безплатна интернет услуга от VIVACOM и подкрепата от Android платформата VIVA Apps за популяризиране и монетизиране на проекта. Обявяването на конкурса съвпада с втория StartUP Weekend Sofia, който се организира от StartUP Foundation с подкрепата и домакинството на телекома. В 54-часовото състезание ще вземат участие 100 програмисти, дизайнери, маркетинг специалисти и стартъп ентусиасти, които от петък до неделя ще разработват мобилни приложения и стартиращи бизнес модели в Телефонната палата в София. Традиционно уикендът събира новатори, предприемачи, програмисти, дизайнери и лидери в сферата на дигиталните технологии, които търсят съмишленици за реализация на идеите си. Това издание е част от интензивната програма от StartUp събития в Телефонната палата през ноември и декември и поставя старта на Глобалната седмица на предприемачеството от 18 до 24 ноември за България.

Арестуваха мъж, блудствал със 7-годишно момиче

Мъж от Камено е изнасилил 7-годишно момиче от града през миналата седмица, предаде кореспондентът на БГНЕС от Бургас.

Публична лекция за археологията ще се проведе във Варна

Какво е археологията? Как се е развивала тя като наука? Как археолозите издирват археологически обекти и как ги разкопават? Какви са особеностите при проучването на селищата, некрополите и могилите? Защо и как се документират археологическите разкопки? На тези и на много други въпроси, свързани са работата на археолозите, ще отговори главен асистент д-р Владимир Славчев в публичната си беседа.

Отложиха делото "Килърите"

Варна /КРОСС/ Апелативният съд във Варна не даде ход на мегаделото "Килърите". Причина за това стана искане на защитата на подсъдимите, които не са успели да се запознаят с внесеното от Шуменската окръжна прокуратура допълнение към протеста им срещу присъдите на Янко Попов, Райчо Стойнев и Петър Атмаджов. Обвинението е депозирало пред съда документите на 31 октомври, а те са били връчени на подсъдимите между 4 и 6 ноември. Апелативният съд отхвърли като неоснователни възраженията на защитата, че не е успяла да се запознае с мотивите на Шуменския окръжен съд за произнасяне на присъдите, че делото се гледа в зала извън Съдебната палата, както и че зам.-главният прокурор Ася Петрова е командирована като обвинител в процеса.Съдът не уважи искането на адвоката на Васил Костов да бъде променена мярката му за неотклонение в домашен арест, за да се възстанови след претърпяна наскоро коремна операция.22-ма адвокати защитават "Килърите" пред Варненския апелативен съд. Присъдите им бяха постановени заради три убийства - това на Борислав Георгиев - изпълнителен директор на "Атоменергоремонт", на търновския адвокат Петър Лупов и на шуменския бизнесмен Румен Рачев. Другите обвинения бяха за палежи, побои, лихварство и притежание на незаконни оръжия.Следващото заседание по делото е насрочено за 19 ноември.    

Проучване: Европейците и американците са против шпионирането на съюзници


Европейците и американците в голяма степен се противопоставят на това техните правителства да шпионират гражданите си и тези на съюзнически страни, показа проучване, цитирано от "Ройтерс". Данните отразяват всеобщото безпокойство от шпионирането, разкрито от бившия служител на ЦРУ и американската Агенция за национална сигурност (NSA) Едуард Сноудън, коментира агенцията.

Съпротивата срещу правителственото следене на лични телефони и интернет данни е най-силна в Германия, където...

Зимата няма да изнада Пловдив според Държиков

Зимата няма да ни изненада, с наличната  техника и осигурените запаси от химически материали можем да сме спокойни. Това заяви ресорният зам.-кмет Александър Държиков.   По думите му общо 133 зимни машини ще почистват Пловдив. От тях 93 снегорини, 32 разпръсквачи и 8 челни товарачи. За зимното почистване са предвидени още 4000 тона сол и други необходими химически материали. За първи път в зимното почистване  ще влязат в употреба най-новите поддържащи машини. Те ще чистят пешеходните зони и спи...

Съпрузи получиха условни присъди за кражба на хранителни продукти от ресторант

Районен съд – Балчик наложи условни наказания на съпрузи от Добрич, присвоили хранителни продукти от ресторант. Двамата са признати за виновни в това, че на 03.06.2008 г. в курортен комплекс, са присвоили хранителни продукти на стойност 631 лв., собственост на туристическа фирма.47-годишната жена е извършила деянието в качеството си на длъжностно лице – управител на ресторант в съучастие с главния готвач на заведението, а съпругът й е подпомагал престъпните й действия в качеството му на стоковед. Р. М. е осъдена на 1 година условно лишаване от ...

"Червеи" и "троянци" ни нападат в интернет

Сигналите за злонамерен софтуер от началото на годината у нас са предимно за "червеи" и "троянци" и много малко – за вируси. Това заяви Васил...

Задържаните активисти на "Грийнпийс" са прехвърлени от Мурманск в Санкт Петербург

Задържаните в Русия от септември 30 души от кораб на "Грийнпийс" са преместени от Мурманск в Санкт Петербург, предаде ДПА. Групата от 28 активисти и двама журналисти са отведени в три предварителни ареста във втория по големина град в Русия. Трийсетте души от екипажа на "Арктик сънрайз" бяха в руски следствени изолатори в северната Мурманска област, откакто корабът, плаващ под холандски флаг, бе задържан от бреговата охрана след протест край руска нефтена платформа на 18 септември. Затворническите условия в Санкт Петербург не са непременно по-добри от тези в Мурманск, но градът предлага по-лесен достъп до задържаните за адвокати и роднини, а климатичните условия не са толкова сурови, отбелязва ДПА. Руски следователи заявиха, че арестантите са преместени, защото повдигнатите им обвинения в хулиганство не са от компетенцията на съдилищата в Мурманск. По руския закон хулиганството е наказуемо със затвор до 7 години.

Чуколов: Нарекох протестиращите изродчета, защото ме нападнаха

Десислав Чуколов, Снимка: БГНЕС

Депутатът от „Атака“ Десислав Чуколов нарекъл протестиращите студенти „изродчетата на Бойко“, защото в петък бил нападнат от протестиращи.

„В петък бях нападнат от така наречените мирни и интелигентни протестиращи, които в петък вечер бяха пияни и дрогирани“.

Петима от нападателите ми бяха отведени в Пето РУП. Никой обаче не отрази нападението, подчерта Чуколов.

„За вас нормално ли е това да бъда причакван, заплашван със смърт и нападан. В неделя кой от вас, медиите, коя телевизия отрази, че беше запален наш билборд? Как да наречеш хората, които палят образа на политическия си противник? Това се нарича фашизъм! И когато кажеш това на глас, когато се възмутиш, че самозабравили се хора смятат, че това е нормално и го въвеждат като практика и норма, тогава получаваш обвинения“, заяви депутатът от „Атака“.

„Бойко Борисов не е СИК-аджия ли, няма снимки с Пашата ли“, попита Чуколов, като помоли журналистите да отразяват всички гледни точки.

Според него обществото се е самозабравило, а в София е настанала анархия. Затова той отправил нападки към вътрешния министър Цветлин Йовчев.

„Колко месеци наред по улиците на София се буйства безнаказано? Вече определени хора си помислиха, че София е тяхна и може да се троши, да се пали безнаказано. Отивате при студентите и казвате „Ама той ви нарече изродчета“ и те чели – не чели и става конфронтация, която е интересна за медиите. Кого нарекох „изродчета“? Нарекох „изродчета“ тези, които трошат и палят“, посочи Десислав Чуколов.

Вчера Чуколов нарече протестиращите „изродчетата на Бойко“ в коментар на страницата си във Facebook.

“Малките изродчета на сикаджията Бойко в действие. Полицията на льохмана Йовчев им се радва”, написа Чуколов по случай изгарянето на плакати на партийната телевизия “Алфа” вчера.

Статията "Чуколов: Нарекох протестиращите изродчета, защото ме нападнаха" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване