Цветанов: Всяка стъпка на правителството цели да задържи на власт Тройната коалиция

Всяка стъпка на българското правителство е тотален популизъм, който цели да задържи максимално дълго на власт Тройната коалиция на БСП, ДПС и „Атака". Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ от София, Габрово, Кърджали и Хасково, които са на посещение в Европейския парламент в Всяка стъпка на българското правителство е тотален популизъм, който цели да задържи максимално дълго на власт Тройната коалиция на БСП, ДПС и „Атака". Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ от София, Габрово, Кърджали и Хасково, които са на посещение в Европейския парламент в

Разказът на един от арестуваните на протеста

Студентите окупират парламента, Снимка: OFFNews

Учителят по информатика Явор Никифоров е един от арестуваните по време на протеста срещу правителството пред сградата на Народното събрание.

Никифоров успял да се обади по телефона, преди да бъде изведен от пл. “Народно събрание”. Той обясни, че при задържането е станал жертва на полицейско насилие. 

Ето какво разказа Явор Никифоров:

Казвам се Явор Никифоров. Бях на тротоара и тръгнах да пресичам улицата. Исках да се огледам и ми се нахвърлиха доста полицаи, с което ми разкъсаха плика с тоалетна хартия.

Изказвам позиция. Несъгласен съм с правителството и искам да го сваля по най-мирния възможен начин, който ми се предостави.

Опитах да покажа на полицаите, че господинът дори не е влязъл в охраняемата зона, но двама техни колеги се нахвърлиха в гръб към мене и след това бях арестуван.

Разбира се, с едната ръка ме душаха, с коляното и протектор на коляното бях настъпан по лицето. Искам да кажа, че всички полицаи бяха без отличителни знаци и продължават да бъдат така.  

Никифоров разказал за задържането си пред „Движение България на гражданите“, откъдето ни изпратиха запис от разговора си с него.

Записът можете да чуете ТУК.

По време на опита за окупация на парламента бяха арестувани петима души. Един човек пострада при сблъсъците с полицията. Главата му беше разбита, след като беше ударен от полицай.

Статията "Разказът на един от арестуваните на протеста" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Гримът издава женския характер

Повечето жени обръщат голямо внимание на грима, особено ако току-що са започнали връзка, но не предполагат, че той може да издаде на срещуположния пол някои черти на характера им. Ново британско изследване показа, че жените, които не обичат да слагат грим ежедневно, са силни личности, които не страдат от комплекси. Те имат високи изисквания към хората, с които общуват, а обвържат ли се с някого, може да е за цял живот. Техните противоположности, които не могат да излязат, ако не са прекарали часове пред огледалото, са доста по-несигурни. Често ...

Граждани поискаха право на пряко сезиране на Конституционния съд

Промените в Изборния кодекс да бъдат заложени в Конституцията, настояват от Инициативен комитет за Националната гражданска инициатива

    


Приютът за кучета в Каменар няма директор

Няма кой да носи отговорност, ако ви ухапе улично куче във Варна. Причината – приютът за безстопанствени животни в Каменар няма директор, няма и временно изпълняващ длъжността от началото на месеца. Това заяви за предаването „Европейска Варна“ по ТВ „Черно море“ Станислав Темелков, който е председател на ПК „Обществен ред и сигурност“ в местния парламент.

Toyota подготвя GT86 за рали

Модификацията ще участва в световния шампионат през 2015 г.

    


Рибери е новият фаворит на букмейкърите за "Златната топка"


Френският нападател на европейския шампион "Байерн" Франк Рибери е новият фаворит за "Златната топка" на ФИФА ден след като Лионел Меси се контузи и ще пропусне оставащите два месеца до края на годината. 

Въпреки силния си минал сезон, в който спечели три трофея с баварците, Рибери доскоро изоставаше на четирикратния носител на трофея в прогнозите на букмейкърите. 

В последните дни коефициентите между Рибери и Меси се доближиха, но обратът в нагласите на компаниите се...

50-годишен ром закла братовчед си в Плевенско

50-годишен ром закла братовчед си в село Чомаковци, Плевенска област. Реакцията на полицията била мигновена и часове след инцидента заловили убиеца, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

На 11 ноември в 00:30 часа в полицията бил получен сигнал от тел.112, че жертвата лежи на пътя в селото, намушкана с нож в сърцето. 

След като пристигнали на мяст 50-годишен ром закла братовчед си в село Чомаковци, Плевенска област. Реакцията на полицията била мигновена и часове след инцидента заловили убиеца, съобщиха от пресцентъра на МВР. На 11 ноември в 00:30 часа в полицията бил получен сигнал от тел.112, че жертвата лежи на пътя в селото, намушкана с нож в сърцето. След като пристигнали на мяст

50-годишен ром наръга с нож в сърцето братовчед си

50-годишен ром закла братовчед си в село Чомаковци, Плевенска област. Реакцията на полицията била мигновена и часове след инцидента заловили убиеца, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

На 11 ноември в 00:30 часа в полицията бил получен сигнал от тел.112, че жертвата лежи на пътя в селото, намушкана с нож в сърцето. 

След като пристигнали на мяст 50-годишен ром закла братовчед си в село Чомаковци, Плевенска област. Реакцията на полицията била мигновена и часове след инцидента заловили убиеца, съобщиха от пресцентъра на МВР. На 11 ноември в 00:30 часа в полицията бил получен сигнал от тел.112, че жертвата лежи на пътя в селото, намушкана с нож в сърцето. След като пристигнали на мяст

Утвърдиха Ирина Бокова за шеф на ЮНЕСКО

Действащият генерален директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова беше утвърдена за генерален директор на ЮНЕСКО за втори четиригодишен мандат.

Лечебните ползи на чая

/КРОСС/ Чаят е наистина магически еликсир, който помага да съхраним здравето си. Нищо чудно, че човешката раса е предана на тази напитка от поне пет хилядолетия. Чаят не само подобрява настроението, но и помага да намалим теглото си, както и да предотвратим развитието на хронични заболявания.Ако се вярва на Чаената асоциация на САЩ, чаят е втората най-популярна напитка в света след водата. Той съдържа полифеноли, които са мощен естествен антиоксидант. Заедно с кофеина те ускоряват разхода на енергия и топенето на мазнини в организма. Едно изследване показа, че хората, които пият зелен чай за 12 седмици, отслабват средно с 1,3 кг., без да спазват някакви специални диети. Друго проучване пък установи, че пиещите чай имат по-нисък индекс на телесна маса и по-нисък процент телесни мазнини.Според констатациите на други научни изследвания, полифенолите в зеления чай помагат да се спре развитието на някои видове рак, включително и рак на простатата.Проучване на италиански лекари от своя страна показва, че черният чай намалява кръвното налягане при пациенти с хипертония , както и неутрализира негативното влияние на мазната храна . Според тях пиенето на чай може да помогне да се намали значително процента на инсулти, сърдечни пристъпи и сърдечно-съдови заболявания сред населението .Полифенолите, които се съдържат в зеления чай, подобряват качеството и силата на костите

Животновъдите „извоюваха” 70 % от субсидиите до края на годината

Подписано бе многогодишно споразумение с финансовия министър.

Реформаторският блок призова гражданите да се присъединят още днес към студентския протест


Призив всички български граждани независимо от тяхната политическа принадлежност да се присъединят още днес към протестите на студентите отправи Реформаторският блок. Малко по-рано със същия апел към гражданството се обърнаха и студентите, които са пред парламента.

Петмесечното високомерие на властта прерасна в провокация и агресия срещу собствените граждани в защита на конкретни мафиотски интереси, се казва в декларацията. С нея блокът приканва гражданите да не се поддават на...

Цветанов: Полицията е ангажирана да охранява Народно събрание и да бие протестиращите

Всяка стъпка на българското правителство е тотален популизъм, който цели да задържи максимално дълго на власт Тройната коалиция на БСП, ДПС и „Атака Всяка стъпка на българското правителство е тотален популизъм, който цели да задържи максимално дълго на власт Тройната коалиция на БСП, ДПС и „Атака". Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ от София, Габрово, Кърджали и Хасково, които са на посещение в Европейския парламент в

Орешарски обсъди бежанската вълна у нас с президентa на Global Village Champions

"Благотворителната дейност показва, че светът може да бъде различен. Вашият пример си заслужава да бъде популяризиран".
С тези думи министър-председателят Пламен Орешарски се обърна към президента на Фондация „Global Village Champions" Янк Барри, с когото се срещна в Министерския съвет, съобщиха от правителствената информационна пресслужба. "Благотворителната дейност показва, че светът може да бъде различен. Вашият пример си заслужава да бъде популяризиран". С тези думи министър-председателят Пламен Орешарски се обърна към президента на Фондация „Global Village Champions" Янк Барри, с когото се срещна в Министерския съвет, съобщиха от правителствената информационна пресслужба.

Измама

Четиригодишната дъщеря на Борис и Кристина пострадва тежко при игра. Необходима е сложна операция. Сумата обаче е твърде висока. Притиснат от спешността на ситуацията Борис избира най-страшното. За да плати операцията той решава да изтъргува живота си! Красноречиво този прекрасен роман ни разкрива, че човекът изживява и завършва своя път в тъмнина и заблуда тогава, когато е изгубил връзката си с Бога. В същото време ни загатва, че и светостта е част от съвременния свят – тя живее „днес“ и „сега“ и се преоткрива във всеки, който е съхранил в себе си любовта към ближния и готовността да претърпи докрай житейското страдание. Д–р Росица Колева, „Ортодоксия“, Варшава Искам да благословя този роман. Защото – както е казал Джон Дън &ndash...

Родопски клин с ориз

Родопският клин е вид родопска баница. Необходими продукти: За тестото: 500 гр брашно сол За плънката: 300 гр ориз 200 гр сирене 3 бр. яйца 200 мл прясно мляко 200 гр масло Начин на приготвяне: Оризът се сварява и към него при разбъркване се прибавят сиренето, яйцата и млякото. От брашното с малко сол и вода се приготвя тесто за баница, от което се разточват 2 кори. Едната кора се слага в добре намазана с масло тава. Върху нея се разстила плънката и се покрива с другата кора. Отгоре се поръсва разтопеното масло. Клинът се пече до зачервяване и от двете страни, като се обръща с помощта на дървена плоскост с дръжка или се прехвърля в друга тава.  

Арестуваха мъж, блудствал със 7-годишно момиче

Мъж от Камено блудствал със 7-годишно момиче от града през миналата седмица, съобщи БГНЕС.Детето е играело в квартала си в следобедните часове заедно със сестра си, когато нападателят го привикал в къща, поясни директорът на СОУ "Христо Ботев" Катя Балтаджиева, където момичето учи в първи клас. Докато сестричката е изтичала да каже на майка й, мъжът е блудствал с детето.Момичето е добре, с нея са говорили психолози, тя е контактна и е под домашно лечение, добави директорът. Извършителят е местен човек, задържан е веднага. От полицията потвърдиха за инцидента и поясниха, че мъжът е в ареста.

Отложиха делото "Килърите"

Апелативният съд във Варна не даде ход на мегаделото "Килърите". Причина за това стана искане на защитата на подсъдимите, които не са успели да се запознаят с внесеното от Шуменската окръжна прокуратура допълнение към протеста им срещу присъдите на Янко Попов, Райчо Стойнев и Петър Атмаджов. Обвинението е депозирало пред съда документите на 31 октомври, а те са били връчени на подсъдимите между 4 и 6 ноември. Апелативният съд отхвърли като неоснователни възраженията на защитата, че не е успяла да се запознае с мотивите на Шуменския окръжен съд за произнасяне на присъдите, че делото се гледа в зала извън Съдебната палата, както и че зам.-главният прокурор Ася Петрова е командирована като обвинител в процеса. Съдът не уважи искането на адвоката на Васил Костов да бъде променена мярката му ...

Последните две квалификации на младежите безплатни

Свободен ще бъде входът за последните две европейски квалификации на младежкия ни национален отбор по футбол срещу Дания (15 ноември) и Словения (19 ноември). С пускането на свободен вход се прави жест към футболната общественост в Стара Загора, която винаги е засвидетелствала любовта си към футбола и към всички национални отбори на България. Президентът Михайлов е уверен, че с оглед на взетото решение атмосферата на стадион "Берое" ще бъде още по-футболна и хората ще изпълнят трибуните, за да вдъхнат кураж и увереност на футболистите на Михаил Мадански, които се нуждаят от шест точки, за да запазят шансове за атака на първото място и класиране на Евро 2015. И двете европейски квалификации в Стара Загора са с начален час 18:00. Младежкият национален тим все още няма загуба в града...

Али Хаменей командва бизнес империя за 95 млрд. долара

Върховният духовен водач на Иран аятолах Али Хаменей командва бизнес империя, оценявана на около 95 млрд. долара, твърди "Тудейс Заман", като се позовава на продължило 6 месеца разследване на Ройтерс, предаде БГНЕС. Малко известната извън Иран организация Setad се явява един от основните инструменти за влияние и мощ на аятолаха. Тази групировка притежава сериозно дялово участие в почти всеки сектор на иранската икономика, вкл. финанси, петрол, телекомуникации, фармация и, дори, ферма за щрауси. Според турският всекидневник Setad e натрупала несметните си богатства чрез системното изземване на собствеността на десетки хиляди иранци – от членове на религиозни малцинства до персийци, живеещи в чужбина. Разследването на Ройтерс показва, как бизнес-великанът се е сдобил с бе...

Нов сайт 4SPORT.BG купува и продава спортни вещи

Платформата, с безплатни обяви за активните хора в България, вече стартира
4sport.bg е най-новият сайт за безплатни обяви в България, изцяло специализиран в областта на спортните стоки и услуги! Искате да се оборудвате за тренировка или да изкарате пари от екипа, който само седи в гардероба ви – http://www.4sport.bg е вашето място! Платформата в Платформата, с безплатни обяви за активните хора в България, вече стартира 4sport.bg е най-новият сайт за безплатни обяви в България, изцяло специализиран в областта на спортните стоки и услуги! Искате да се оборудвате за тренировка или да изкарате пари от екипа, който само седи в гардероба ви – http://www.4sport.bg е вашето място! Платформата в

Борисов: Какъв е този морал да биеш децата и да продължаваш да стоиш на власт

"За да няма капка кръв на асфалта, аз си подадох оставката. Не знам какъв е този морал, какво е това дебелоочие да биеш децата и да продължаваш да стоиш на власт".

Гурпеги продължи договора си с Атлетик

Дефанзивният полузащитник на Атлетик Билбао Карлос Гурпеги подписа нов контракт с клуба. Новото споразумение на 33-годишния футболист е до 30 юни 2015 г. 33- годишният Гурпеги е в Атлетик от 2002 г. и оттогава е изиграл 299 мача с фланелката на баския тим в различните турнири. Този сезон той взе участие в 13 срещи на Атлетик. /БГНЕС...

ЕЦБ счита ново понижение на лихвата за възможно

Все още не сме достигнали до края на нашите възможности по отношение на лихвения процент, посочва Йорг Асмусен

    


Пламен от "Х фактор" - 20 бързи въпроса и отговора

От вкъщи Пламен не излиза без аксесоарите си, гордее се с ината си, а не харесва в хората лицемерието и фалша

ОПАК ще финансира специализирани ИТ обучения за централната администрация

/КРОСС/ Представители на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) се запознаха с условията за кандидатстване по новата процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, обявена по Оперативна програма „Административен капацитет" (ОПАК). Настоящата процедура е по подприоритет 2.2 „Компетентна и ефективна държавна администрация", бюджетна линия BG051PO002/13/2.2-12, и нейната специфична цел е повишаване на квалификацията на служителите от администрацията на централно ниво чрез усъвършенстване на знанията и практическите умения за управление на софтуерни IT проекти в съответствие със съвременните методологии. Предложената процедура допълва всички предишни процедури, като ще осигури нужното обучение в сферата на електронното управление и най-вече уменията на администрациите за ефективно разработване, управление, координиране и мониторинг на програми и проекти в областта на информационните технологии, в случая координирани от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Като отговорна за електронното управление институция, МТИТС е идентифицирало нуждата от обучения за отговорните служители от централната администрация на теми като: бизнес-аналитик; софтуерен архитект; дизайнер на бази данни; киберсигурност; инженер бази данни; Java програмист; системен администратор и др

Пред 2014-та здравеопазването спира да бъде донор на държавния бюджет

Депутатката от ГЕРБ и бивш председател на здравната комисия

Пенсионирането отново раздели опозицията и управляващите

Проблемите на пенсионната система, ранното пенсиониране и замразяването на възрастта и стажа за придобиване на пенсия станаха център на краткия дебат по първото четене на проекта за бюджет на държавното обществено осигуряване във вторник. Депутатите решиха да гладуват проекта в сряда, а от групата на ГЕРБ обявиха, че няма да подкрепят предложението за бюджет, изготвено от Министерския съвет.   Социалният министър в правителството на ГЕРБ Тотю Младенов заяви от трибуната, че проектът показва липсата на каквито и да било реформи в осигурителната система. Според него е проблем, че на практика се разширява кръгът на хората, които могат да се пенсионират по-рано.   В проекта действително е отразена опцията хората, които имат две години до навършване на възраст и стаж да могат да се пенсионират с по-малка пенсия от тази, която биха взели при пълен стаж и възраст. Това бе прието с промени в Кодекса за социално осигуряване, които бяха приети миналата седмица от парламента.   "Това е на фона на изключително тежката демографската криза, ще доведе до проблеми с осигуряването на средства за пенсии не само през следващата година, но и в близките години, посочи Младенов. По думите му не са предвидени промени и в медицинското оценяване на неработоспособността, чиято цел да е прекратяване на злоупотребите при получаване на инвалидни пенсии.   Тотю Младенов обясни, че се увеличава дефицитът по фонд "Пенсии" с близо 74 млн. лв., по фонда за общо заболяване и майчинство с около 8 млн. лв. и се запазва дефицитът на фонда за безработица. Като цяло дефицитът на ДОО достига близо 2 млрд. лева, коментира той.   Бившият социален министър даде и числа, като посочи, че в бюджета за 2014 г са заложени с 50 хиляди по малко осигурени лица спрямо 2013 г., което означава, че следващата година ще има 50 000 безработни в повече. Той добави, че най-големият провал, който ще отчете това правителство, ще бъде по линия на заетостта. Отказът на реформи в държавното обществено осигуряване ще доведе до обричане на българските пенсионери на ниски пенсии, констатира Младенов.   Към него се присъедини и колежката му Светлана Ангелова (ГЕРБ), която каза, че ранното пенсиониране трябва да се ограничи.   Председателят на социалната комисия Корнелия Нинова повтори, че 2.2 млн. пенсионери ще получат увеличение на пенсиите си по швейцарското правило. По думите й 13 000 българи ще се повлияят от увеличаването на тавана на пенсиите (на 840 лв.), а 15 000 души ще се повлияят от замразяването на стажа и възрастта за пенсиониране. Освен това 40 000 жени ще получат увеличение за обезщетение за отглеждане на дете от 1 до 2 години с 30 лв., каза Нинова и добави, че 107 000 безработни ще бъдат подпомогнати между 200 и 500 лв., а 721 хил. души, загубили съпруг или съпруг, ще имат възможност да получат 26.5% от пенсията на починалия.   Нинова посочи още, че 1.6 млн. болни ще бъдат подпомогнати със средно обезщетение от 143 лв., а 328 000 българи ще бъдат подпомогнати със средно обезщетение от 394 лв. при бременност и раждане. Всичко това се прави при запазване на финансовата стабилност на държавата, наблегна тя.   Нинова отхвърли критиките, че спирането на пенсионната реформа ще доведе до хаос в системата. Спираме реформата за стажа и възрастта на пенсиониране, за да се състои разумен разговор и да се постигне трайно обществено съгласие, каза тя и добави, че 2014 година ще бъде посветена на този разговор за пенсионната реформа.   Социалният министър Хасан Адемов увери от трибуната, че няма да има проблем с бюджета на ДОО следващата година. За 2014 г. има отделени средства за всички пенсионери, за първи път над 8.1 млрд. лв. са предвидени за пенсии. Той посочи, че са гарантирани всички социални помощи и обезщетения, "размразяването" им е в ход.   Приходната част, според него, е амбициозна и в същото време е предизвикателство и за пазара на труда, и за приходните агенции.   В бюджета на ДОО за 2014 г. са заложени 240 млн. лв. повече постъпления. Пари в общественото осигуряване се очакват най-вече от увеличения максимален осигурителен доход (на 2400 лева), по-високите осигурителни прагове, повишаването на минималната работна заплата на 340 лева от 310 лева сега.   Разходната част Хасан Адемов определи като "вдъхваща умерен оптимизъм". 160.5 млн. лв. са за изплащане на повишените пенсии от 1 април 2013 г. като база за 2014 г., обясни той.   Всяка прилика с многократно повтаряния рефрен "вие ги увеличихте, ние ги плащаме" не е случайна, а напълно закономерна за всички следващи правителства, коментира министърът. Осъществяваните през последните няколко години мерки, а не реформи, отбеляза той, даваха приоритет на увеличаването на пенсионната възраст и на осигурителния стаж.   Адемов се съгласи, че при сегашната демографска картина и на фона на увеличаващата се продължителност на живота е наложително да се повишава възрастта за пенсиониране.   Големият проблем обаче е как това да се случи. Повишаването на възрастта и на осигурителния стаж, прието от ГЕРБ, е натоварило поколението в предпенсионна възраст сега, повтори тезата си, изказвана многократно министърът.   Това, което предлагаме, е да се опитаме да изготвим механизъм, базиран на възрастта за пенсиониране и демографските характеристики, за да предложим вариант за пенсиониране, без да натоварваме българските граждани, допълни той.   Вярно е, по думите му, че процентът на повишение на пенсиите през 2014 г. не е достатъчен, но в момента текстът в Кодекса за социално осигуряване гласи, че осъвременяването е на база на инфлацията. Ако имаме дефлация или около нула процента инфлация, какво предлагате - да намалим пенсиите ли, отговори Хасан Адемов на критиките на опозицията, че се връща т. нар швейцарско правило. Да не противопоставяме отделните социални групи - тези, които са с минимален размер на пенсиите, на възрастните с високи пенсии, призова още министърът на труда.

Борисов: За да няма капка кръв на асфалта, аз си подадох оставката

За да няма капка кръв на асфалта, аз си подадох оставката. Не знам какъв е този морал, какво е това дебелоочие да биеш децата и да продължаваш да стоиш на власт. Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в социалната мрежа. Йовчев да подава оставка заради полицейски бой срещу протестиращи граждани и студенти - призова бившият СДС лидер Мартин Димитров.

Ангел Цанков оглави МВР в Хасково

Зам -.директорът на ГД”Национална полиция” Константин Димитров представи днес в Хасково новия директор на ОДМВР комисар Ангел Цанков.

Старши – комисар  Константин Димитров добави още, че основният акцент в предстоящата работа, както на национално, така и на регионално ниво е  ефективната борба с битовата и организирана престъпност и установяване на добър обществен ред за гражданите.

Комисар Ангел Цанков Ганчев е завършил ВСУ”Черноризец Храбър”-Варна . През 1990 година започва работа в МВР в РУП-Харманли. В годините последователно е заемал длъжностите полицай, младши разузнавач, разузнавач. От 2000 година е началник група в РУП-Харманли, а 3 години по-късно е оглавил управлението. През 2006г става началник регионално звено “Полиция” при ОДМВР-Хасково. Същата година през септември е назначен на длъжност началник отдел “Опазване на обществения ред и превенция” към дирекцията.

За високите си професионални успехи комисар Цанков е награждаван многократно през годините с “Обявяване на благодарност” от Директор ОДМВР.

Досегашният директор комисар Петьо Петров е назначен на длъжност директор в резерва на МВР.

   Хасково Новини

 

 

Барозу: България и Румъния не влизат в Шенген

Румъния и България няма да бъдат приети в Шенгенското пространство и през 2014 година. Това заяви председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу в интервю за френския телевизионен канал TF1, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Запушеният нос намалява желанието за секс

Проблемите с обонянието пречат на сексуалния ви живот, показва ново шведско изследване. Запушеният нос може да намали желанието ви за интимност. Затова трябва да се справите с настинката или да вземете сериозни мерки, ако имате хронични проблеми, за да не жертвате качеството на еротичните изживявания с партньора ви. Сексуалното желание може да бъде намалено по много причини, включително циркулацията на кръвта, килограмите и лекарствата, които взимате, отбелязва БГНЕС. Според скорошно проучване хладните стъпала също се отразяват зле на интимния ...

Цитат на деня: Не знам какво е това дебелоочие да биеш децата и да стоиш


За да няма капка кръв, аз си подадох оставката. Не знам какъв е този морал, какво е това дебелоочие да биеш децата и да продължаваш да стоиш.

Това написа лидерът на ГЕРБ и бивш министър-председател в профилите си в социалните мрежи Twitter  Facebook по повод днешната окупация на Народното събрание и информацията, че полицията е действала агресивно срещу протестиращите студенти.

По-рано днес депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев обяви, че има сигнали за бити студенти и настоя...

Орешарски обсъди бежанската криза с президентa на Global Village Champions

 "Благотворителната дейност показва, че светът може да бъде различен. Вашият пример си заслужава да бъде популяризиран". С тези думи министър-председателят Пламен Орешарски се обърна към президента на Фондация „Global Village Champions" Янк Барри, с когото се срещна в Министерския съвет, съобщиха от правителствената информационна пресслужба.

Говорителят на Барса: Винаги ще зависим от Меси

Пресаташето на Барселона Тони Фрейша смята, че отборът не може да пренебрегне своята зависимост от Лионел Меси, тъй като аржентинецът е най-добрият футболист на планетата. Срещу Бетис през уикенда голмайсторът на каталунците претърпя нова сериозна травма, която ще го извади от терените поне до края на годината, а това веднага предизвика дебати дали липсата на 26-годишния футболист ще се отрази негативно на тима. „Тимът винаги ще бъде зависим от Меси, защото най-добрият играч в света определено може да направи разликата“, коментира говорителят. ...

Стоичков: Не съжалявам, че сега не съм в ЦСКА

„Не съжалявам, че в момента не съм в ЦСКА. Там има много кръгове. По-малко стоя в България”, заяви легендата на българския футбол Христо Стоичков при награждаването на призьорите от националната програма „Децата и футбола”. „Ако нямате дърва, можете да дойдете при мен да Ви продам. Тая година имам много – насъбрал съм”, добави шеговито Камата. Той бе категорично отказа да се наеме с прогноза за „вечното дерби” във футбола ни в събота: „От последната ми тренировка с ЦСКА, не съм гледал мач от българското първенство. Няма да гледам и вечното дерб...

Наркотрафикант придружавал белгийския крал в Турция

Службите не се занимавали с кого общува кралското семейство зад граница

    


Феновете на хеви метъла имат ниско самочувствие

/КРОСС/ Изследване на психолози от Уестминстърския университет в Лондон показа, че феновете на тежката музика имат сходни черти на характера. В хода на експеримента 219 мъже и 195 жени първоначално са преминали тестове за определяне на чертите на характера им , а след това са оценявали песните в жанра хеви метъл по 7-бална скала - от " не харесвам" до "много ми харесва". Резултатите показват, че тези, които обожават този стил, често имат ниско самочувствие. Според психолози, хеви метъл парчетата помагат на хората да се справят с негативните емоции, като по този начин повишат самочувствието си. Освен това феновете на този тип музика са открити към новото. В допълнение, те са и най-малко религиозни.С експеримента се потвърждава и добре известният факт - че хеви метълът има повече фенове сред мъжете, отколкото сред жените.

Гамизов, изненадващо: Злите хора в България скоро ще ме достигнат

Всички големи мръсници в България са щастливи - от Иван Костов, Първанов, Станишев и Доган до управляващите енергийната и съдебна мафия, синтетичните наркотици, слугите на Путин и покровителстващите ги служби за сигурност (несигурност), пише дословно във Фейсбук Гамизов.

Роберт Кубица: Връщането ми във F1 е почти невъзможно


Пилотът Роберт Кубица определи евентуалното си завръщане във Формула 1 като "почти невъзможно" и на този етап за него то остава само мечта.

Полякът, който имаше обещаващо бъдеще в световния шампионат, все още не би могъл да бъде пълноценен в болид заради ограниченията в движението на дясната му ръка от жестоката катастрофа в рали през 2011 г.

Въпреки това наскоро той спечели титлата във WRC2, втората категория на Световния рали шампионат, и за следващата година води...

SMS-атака към Орешарски: Дай си оставката!

Протестът се юрна да пише sms-и на Пламен Орешарски.

Брюксел подкрепя разширяването на Шенген, но не очаква да се случи на 1 януари


Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу е заявил снощи пред френската телевизия ТФ1, че България и Румъния няма да влязат в шенгенското пространство на 1 януари догодина, потвърди на пресконференция днес говорителят на комисията Фредерик Венсан, цитиран от БТА.

Информация за изказването му се появи по-рано в румънски медии.

"Както е известно, на 1 януари догодина, според общоевропейското законодателство и договорите за присъединяване към Европейския съюз...

НАП: Не се удържа авансов данък за нетрудови доходи през четвъртото тримесечие


Не трябва да се удържа авансов данък за доходите от наеми и тези, които не са по трудов договор,  платени през четвъртото тримесечие на 2013 г. Съответно тях не се попълват данни в декларацията за дължими данъци по чл. 55, ал. 1 от Закона за доходите на физическите лица.

Това напомниха от НАП във връзка с много случаи, в които данъчните са установили, че това правило не се спазва.
От приходното ведомство посочват, че това положение е изрично записано в закона, което означава,...

Цонев: ГЕРБ доведоха футболни агитки пред НС, за да се стигне до сблъсъци

Председателят на бюджетната комисия в парламента Йордан Цонев обвини депутатите от ГЕРБ, че са довели футболни агитки пред парламента, за да се предизвикат сблъсъци.

Депутатът от ДПС отново нарече лидера на ГЕРБ Бойко Борисов "мутра". „Повтаря се сценарият, който се разигра при гласуването на промените в бюджета за 2013 г. - ексцесии навън, бити Председателят на бюджетната комисия в парламента Йордан Цонев обвини депутатите от ГЕРБ, че са довели футболни агитки пред парламента, за да се предизвикат сблъсъци. Депутатът от ДПС отново нарече лидера на ГЕРБ Бойко Борисов "мутра". „Повтаря се сценарият, който се разигра при гласуването на промените в бюджета за 2013 г. - ексцесии навън, бити

Лондон ще има нов пешеходен мост


Нов, 367-метров пешеходен мост над Темза в Лондон ще свързва районите Темпъл и Саут банк. Това ще е второто пешеходно съоръжение над реката след откриването на Милениъм бридж през 2002 г.

Автори на проекта за новия Гардън бридж (‘Garden Bridge’) са Thomas Heatherwick и Arup.

Гардън бридж ще бъде сензационен във всеки смисъл – това ще е място без шум на автомобили и там ще се чуват единствено песните на птиците, жуженето на пчелите, вятърът и течението на реката, коментира...

„Есенни мотиви“ в Балабанова къща

Художникът Георги Чебишев открива изложба - живопис, озаглавена "Есенни мотиви". Тази вечер, от 18:00ч., в унисон с все още есенното време и настроение, в сводестата зала на Балабановата къща авторът ще представи картини от циклите "Запустели къщи" и "Мълчаливи порти", създадени през последните три години. Георги Чебишев е роден в гр. Пловдив и завършва „ Педагогика на обучението по изобразително изкуство“ в ПУ „П. Хилендарски” . Член е на Дружеството на пловдивските ...

Ежегодно между 100 и 200 варненци избират да продължат образованието си във Франция

С всяка година се увеличава интересът на младите българи към Франция, като ежегодно между 100 и 200 варненци избират да продължат образованието си във висши учебни заведения във Франция. За страната броят на студентите, които се ориентират към франкофонски университети е 3000 хиляди, това заявиха представители на Алианз Франсез, организиращи пътуващия салон на образованието.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване