Преди 12 г. Доган се чудел може ли Имамов да води листа на ДПС

“Крайно време беше Алиосман Имамов да заеме по-висока позиция в парламента, защото е много добър икономист и е натрупал достатъчно стаж като депутат, за да може да ръководи заседанията.” Така хората от родната Абланица коментираха вчера и се радваха на избора на новия зам.-шеф на парламента.




“Крайно време беше Алиосман Имамов да заеме по-висока позиция в парламента, защото е много добър икономист и е натрупал достатъчно стаж като депутат, за да може да ръководи заседанията.” Така хората от родната Абланица коментираха вчера и се радваха на избора на новия зам.-шеф на парламента.

Изборите на 12 май - напълно законни

Изборите от 12 май са изцяло законни, отсече експертиза, изготвена от три вещи лица, назначени от Конституционния съд по делото на ГЕРБ вотът да бъде отменен.

ЦСКА се надява на Мартин

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов чака новини за здравословното състояние на Мартин Петров. Ядрено-магнитният резонанс показа, че свръхзвуковият нападател няма разкъсване на влакна.

Петров трябва да влезе на 100 процента в тренировките на отбора в сряда и да се разчита на него за вечното дерби. Нападателят получи контузията ден преди загубата с Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов чака новини за здравословното състояние на Мартин Петров. Ядрено-магнитният резонанс показа, че свръхзвуковият нападател няма разкъсване на влакна. Петров трябва да влезе на 100 процента в тренировките на отбора в сряда и да се разчита на него за вечното дерби. Нападателят получи контузията ден преди загубата с

Главно мюфтийство поиска още един имот в Карлово

Карловският районен съд ще гледа в петък, 15 ноември, ново дело за връщане на имот на Главно мюфтийство. Става дума за около половин декар зелена площ зад читалище "Васил Левски" в Карлово, където до 1969 година се е намирала Червената джамия, предаде БГНЕС. Сградата е била съборена в края на 60-те години на миналия век, а на нейно място е изградено читалището. Претенциите на Главно мюфтийство са за градинката, която също е публична общинска собственост, както и Куршум джамия. В събота хиляди карловци се събраха на площад "20 юли", за да заявят...

Земетресение с магнитуд 4,8 разлюля Гърция

Епицентърът е бил в северния остров Евбея, на 116 км северозападно от Атина, на дълбочина 10 км

Нобелист: Не следвайте сляпо правилата на ЕС

Евросъюзът е този, който ще определи икономическото бъдеще на България. Въпреки това страната трябва да подхожда с определен скептицизъм към финансовите правила, които Брюксел залага. Това каза пред журналисти във вторник носителят на Нобелова награда за икономика (2008 г.) Пол Кругман минути, след като получи почетната титла Доктор хонорис ... Евросъюзът е този, който ще определи икономическото бъдеще на България. Въпреки това страната трябва да подхожда с определен скептицизъм към финансовите правила, които Брюксел залага. Това каза пред журналисти във вторник носителят на Нобелова награда за икономика (2008 г.) Пол Кругман минути, след като получи почетната титла Доктор хонорис ...

Кирил Йорданов: Имам къща с двор, фирмите са на жена ми

Бившият кмет на Варна Кирил Йорданов е декларирал през тази година къща, 60 кв. м, и двор, 100 кв. м, на бул. “Мария Луиза” в центъра на града. Това е единственият имот на негово име, който е придобит през 1986 г. според декларацията в сайта на Сметната палата.





















Бившият кмет на Варна Кирил Йорданов е декларирал през тази година къща, 60 кв. м, и двор, 100 кв. м, на бул. “Мария Луиза” в центъра на града. Това е единственият имот на негово име, който е придобит през 1986 г. според декларацията в сайта на Сметната палата.

Сирийските кюрди обявиха създаването на преходно автономно управление

Кюрдите в Североизточна Сирия обявиха създаването на преходно автономно управление, след като взеха значителна преднина пред джихадистките групи в района, предаде Франс прес. Тяхно комюнике беше огласено след обсъждания в Камишли, град с преобладаващо кюрдско население, четири месеца след като кюрдските ръководители в Сирия обявиха намерението си да създадат временно правителство. По силата на това решение кюрдският район в Сирия е разделен на три зони, като всяка от тях има свое местно събрание, както и представители в регионален изпълнителен ...

Протестиращи влязоха в сблъсък с полицията пред хотел "Радисън"

Протестиращи и полицаи пред Народното събрание от страната на хотел „Радисън", влязоха в сблъсък. 

Протестиращите са заградили един лек автомобил. Жандармерията се опитва да отблъсне протестиращите назад, на земята има паднал човек. Чуват се скандирания: „Убийци".

Полицията избутва протестиращите към сградата на Ректората. Недоволните граждан Протестиращи и полицаи пред Народното събрание от страната на хотел „Радисън", влязоха в сблъсък. Протестиращите са заградили един лек автомобил. Жандармерията се опитва да отблъсне протестиращите назад, на земята има паднал човек. Чуват се скандирания: „Убийци". Полицията избутва протестиращите към сградата на Ректората. Недоволните граждан

Стоянка Мутафова уж гасне, а всъщност е по гастроли

Голямата актриса Стоянка Мутафова гасне, развила е тежка пневмония, но от инат не иска да влезе в болница, пишат жълти издания. Дъщеря Муки нехае за състоянието на майка си, съобщи вчера жълт вестник. Според изданието Мутафова твърдяла, че в болницата по-бързо ще я уморят, и предпочитала покоя на дома си, където два пъти на ден я посещавал лекар. Голямата актриса Стоянка Мутафова гасне, развила е тежка пневмония, но от инат не иска да влезе в болница, пишат жълти издания. Дъщеря Муки нехае за състоянието на майка си, съобщи вчера жълт вестник. Според изданието Мутафова твърдяла, че в болницата по-бързо ще я уморят, и предпочитала покоя на дома си, където два пъти на ден я посещавал лекар.

Идея: Държавата ще връща данъка на бедните

Въвеждане на т.нар. косвен необлагаем минимум върху доходите се обсъжда в рамките на управляващото мнозинство, но засега разговорите са още на ниво “идея”. Това каза в интервю за “Труд” новият зам.-шеф на парламента Алиосман Имамов (виж стр. 16-17). По думите му властта обмисля вариант държавата да връща 10-процентния данък или част от него на хора Въвеждане на т.нар. косвен необлагаем минимум върху доходите се обсъжда в рамките на управляващото мнозинство, но засега разговорите са още на ниво “идея”. Това каза в интервю за “Труд” новият зам.-шеф на парламента Алиосман Имамов (виж стр. 16-17). По думите му властта обмисля вариант държавата да връща 10-процентния данък или част от него на хора

Кайро отмени извънредното положение

Египетските власти отмениха извънредното положение и полиццейския час, които бяха в сила почти 3 месеца. Решението на правителството влезе в сила от 16.00 бълг. вр.

Св. Йоан Златоуст, архиеп. Константинополски

Православен календар

Великият отец на Църквата свети Иоан Златоуст се е родил в 347 г. в Антиохия. Като получил добро за времето си образование под ръководството на майка си, отличаваща се с ум и добродетелен живот жена, свети Иоан го завършил в школата на известния ритор Ливаний; след като за кратко време бил адвокат, свети Иоан се заел с изучаването на християнското богословие под ръководството на антиохийския епископ свети Мелетий. Иоан Златоуст завършил при Картерий, най-добрия християнски учен от това време, и при Диодор, впоследствие епископ Тарсийски.

След това Иоан се отдалечил в пустинята и прекарал отначало четири години с други монаси, а след това две години в пълно уединение. В пустинята Иоан Златоуст написал “Слово за свещенството” по повод укорите на неговия другар – епископ Василий за бягството на Златоуст от епископството. Това слово, най-добро от светоотеческите писания, изобразява какъв трябва да бъде християнският пастир и какви са задълженията му.

Разстроеното от подвизи здраве накарало Иоан да напусне пустинята и да се върне в Антиохия. В 381 г. той бил посветен за дякон и посещавал богатите, измолвайки подаяния за бедните, на които той, обхождайки домовете, раздавал милостиня. При това сам виждал картините на нищета и глад в богатия град, което, поразявайки любещата дуща на Златоуст, намирало израз в проповедите му, дишащи любов, особено към обидените и угнетените.

Своите проповеди, събиращи огромно множество слушатели, свети Иоан произнасял не по-малко от два пъти в седмицата, а понякога и всеки ден; голяма част от тях той произнасял без предварителна подготовка, и силата на проповедническия му дар била толкова голяма, че слушателите нерядко, според обичая на времето, прекъсвали поучението с ръкопляскания. Но често увещанията и изобличенията на проповедника предизвиквали у тях сълзи и стонове на разкаяние.

Най-добрите проповеди, произнесени от Златоуст в Антиохия, били тези 19, които казал след свалянето на намиращата се на улицата статуя на императрица Плацила от недоволните от новия налог антиохийци. Такова оскърбление на величеството заплашвало града с пълно изтребление; епископ Флавиан се отправил към императора да ходатайства за града и в негово отсъствие смутеното паство утешавал златоустият проповедник.

В 397 г. Иоан, смирен Антиохийски презвитер, бил избран за архиепископ на Константинопол, по указание на приближения на императора велможа Евтропий. Поради страх, че антиохийците няма да пуснат любимия свещеник да си отиде, Иоан Златоуст бил изведен от града с измама. Тежко бреме наложил върху себе си Иоан със сана на Контантинополски епископ. Чуждият и неизвестен на двора и велможите епископ, неустройващ пирове, както правели неговите предшественици, и сам неходещ на тях, възбуждал против себе си недоволството на мнозина. Недоволно било и духовенството на столичния град, разпуснато и непривикнало към необходимата дисциплина, която му наложил Златоуст.

Голяма част от парите, отпускани за негова издръжка, свети Иоан давал за бедните и построил в Константинопол няколко болници и приюти. Любовта на свети Златоуст към бедните, подтиквайки го да увещава богатите към даване на милостиня и да ходатайства за нямащите, възбудила недоволство сред състоятелните слоеве на населението – започнали да обвиняват светия архиепископ в предизвикване на вражда у бедните към богатите. Свети Златоуст настроил против себе си и императрица Евдоксия, която в Златоустовото изобличение на разкоша и суетността на константинополските жени видяла намек за себе си.

Всичко това довело до факта, че в 403 г. бил съставен събор от личните врагове на свети Златоуст, известен в историята под името “събор под дъба”, който несправедливо осъдил Златоуст (между другото и за това, че той “не познава гостоприемството”), след което бил изпратен на заточение. Но последвалото след това възмущение от страна на народа и страшното земетресение, в което Евдоксия видяла израз на Божия гняв за гонението на невинния архиепископ, заставили императрицата да върне Златоуст. Но тъй като и след завръщането си Иоан не променил начина си на живот, изобличавайки пороците на двора и защитавайки бедните, в 404 г. го постигнало второ заточение. В началото той прекарал две години в Кукуза в Армения, откъдето го изпратили на заточение на друго място, но по пътя той починал (14 септември 407 г.), с думите: “слава Богу за всичко!”.

Статията "Св. Йоан Златоуст, архиеп. Константинополски" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Сблъсъци пред "Радисън", протестиращи обградиха кола

Протестиращи и полицаи пред Народното събрание от страната на хотел „Радисън Протестиращи и полицаи пред Народното събрание от страната на хотел „Радисън", влязоха в сблъсък. Протестиращите са заградили един лек автомобил. Жандармерията се опитва да отблъсне протестиращите назад, на земята има паднал човек. Чуват се скандирания: „Убийци".

"Славия" чака още играчи на проби

"Славия" чака още футболисти на проби през паузата в първенството. При "белите" вече дойде камерунският исполин Албер Банин, който тренира с отбора. Но треньорът Милен Радуканов засега не бърза с решението за бъдещето на 193-сантиметровия дефанзивен халф.

То ще бъде взето след реванша в петък срещу "Локомотив" (Сф) за Купата на България. Първият "Славия" чака още футболисти на проби през паузата в първенството. При "белите" вече дойде камерунският исполин Албер Банин, който тренира с отбора. Но треньорът Милен Радуканов засега не бърза с решението за бъдещето на 193-сантиметровия дефанзивен халф. То ще бъде взето след реванша в петък срещу "Локомотив" (Сф) за Купата на България. Първият

Тайфунът "Хаян" "освободи" затворници

Филипинци, излежаващи различни присъди в затвора на град Таклобан в централната част на страната, се оказаха на свободни, след като тайфунът, "Хаян", наричан във Филипините "Йоланда", доведе до рухването на една от стените на сградата, съобщава изданието Philippine Star .

Полицията разчиства площада пред парламента

София /КРОСС/ Полицаи разчистват площада пред Народното събрание, избутвайки участниците в протеста все по-далеч от сградата на парламента. По-голямата част от недоволните граждани вече са зад Паметника на Цар Освободител. Протестиращите се движат бавно и полицията ги избутва с щитовете си. За кратко възникна напрежение, но без сериозни ексцесии. Протестиращите помолиха полицаите да свалят каските и щитовете и органите на реда го направиха, но от задните редици на протестиращите започнаха да замерят полицаите с пиратки и празни бутилки от минерална вода, което наложи полицаите отново да сложат щитовете си. Снимка: Булфото, всички права запазени

Трима пребиха иракчанин край мола на “Стамболийски”

Полиция. Снимка: БГНЕС

Иракски гражданин е нападнат тази вечер край мола на бул. “Ал. Стамболийски” в София.

Около 21 ч. трима мъже са пребили мъжа, който има постоянен адрес в София, съобщава БНР.

Иракчанинът е откаран в “Пирогов”, прегледан е, оказана му е медицинска помощ и си е тръгнал от болницата.

Малко по-късно на друго място в столицата забелязал мъж, който му заприличал на един от нападателите. 

Със свои познати иракчанинът пребил младежа, който приличал на нападателя край мола.

Към момента няма задържани за нападенията във вторник вечерта.

Статията "Трима пребиха иракчанин край мола на “Стамболийски”" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Държавният департамент против нови санкции срещу Иран

/КРОСС/ Държавният секретар на САЩ Джон Кери се обяви против нови санкции в отношенията с Иран. Това съобщи „Ройтерс", позовавайки се на представителна Държавния департамент. Според Кери в решаването на този въпрос трябва да се направи пауза, а прибързаното въвеждане на нови санкции срещу Иран от Конгреса на САЩ може да се окаже грешка.Иран и "шесторката" международни посредници (Русия, САЩ , Великобритания, Франция, Китай и Германия) водят преговори да се спре ядрената програма на Иран в замяна на облекчаването на международните санкции в отношенията към тази страна. По-рано бе съобщено, че президентът на САЩ Барак Обама е удължил предишните санкции срещу Иран с още една година.

Петя Дикова се похвали, че ще се сгодява

Водещата на “Култ” по Би Ти Ви Петя Дикова ще се сгодява. 
Тя вече е обявила на колегите си в телевизията за бъдещите си планове, разбра “Труд”. 
Даже и пред екипа си в Би Ти Ви обаче дъщерята на Сашо Диков и Аня Пенчева не е обявила името на човека до себе си. Всъщност тя ревниво пази личния си живот от чужди погледи.
Брюнетката обаче все пак Водещата на “Култ” по Би Ти Ви Петя Дикова ще се сгодява. Тя вече е обявила на колегите си в телевизията за бъдещите си планове, разбра “Труд”. Даже и пред екипа си в Би Ти Ви обаче дъщерята на Сашо Диков и Аня Пенчева не е обявила името на човека до себе си. Всъщност тя ревниво пази личния си живот от чужди погледи. Брюнетката обаче все пак

Слънцето озадачава учените с пасивността си

Учени са забелязали необичайна пасивност на Слънцето, свързана с броя на слънчевите петна и смяната на магнитните му полюси. Поне от един век не е наблюдавано такова странно поведение на соларния диск, твърдят астрофизици, цитирани от в.

Ангел, Моисей и Рафи събраха благотворително над 1500 лева

Над 1500 лв. събраха с изпълненията си Ангел и Моисей, Рафи Бохосян, Лора Караджова, Невена Цонева, Мариана Попова, ансамбъл Над 1500 лв. събраха с изпълненията си Ангел и Моисей, Рафи Бохосян, Лора Караджова, Невена Цонева, Мариана Попова, ансамбъл "Българе". Всички те пяха благотворително на сцената на зала 1 на НДК в понеделник вечерта. Концертът под мотото "Ще пеем и танцуваме за здраве" беше организиран, за да се съберат средства за лечението на 5 деца. Водещ беше

Как да се напием без последствия

/КРОСС/ Британски учен работи над създаването на синтетичен алкохол. Професор Дейвид Нат от колежа в Лондон смята, че веществото, над което работи заедно със своите колеги, и алкохолът имат един и същ ефект върху човешкия мозък. За разлика от алкохола обаче, то влияе директно и няма неблагоприятни последици за организма.Изключително важно е да се отбележи, че от синтетичната интоксикация може да се избавим във всеки един момент. Професорът е убеден, че за това е нужно само да се използва антидот, което да блокира въздействието на изкуствения алкохол върху невротрансмитерите.Това позволява на тези, които искат да разпуснат за миг, да консумират от веществото, да приемат „противоотровата", след което да седнат зад волана или да се върнат на работа. Вкусовите качества на напитката към момента са неизвестни.

Протестът: кръв и скъсани пагони (ОБЗОР ДО 19,30 Ч)

Жив кордон от полицаи, дълъг над 2 км, бе направен вчера, за да се освободи пътят за изтегляне на депутатите от студентската блокада на парламента във вторник. Протестиращите с разбити глави и уста бяха десетки, видяха репортери на “Труд”, но депутатите успяха да се измъкнат невредими - един от служителите на реда бе с навехнат крак. Жив кордон от полицаи, дълъг над 2 км, бе направен вчера, за да се освободи пътят за изтегляне на депутатите от студентската блокада на парламента във вторник. Протестиращите с разбити глави и уста бяха десетки, видяха репортери на “Труд”, но депутатите успяха да се измъкнат невредими - един от служителите на реда бе с навехнат крак.

Разотивайте се, ще използваме сила, предупреди в края на протеста МВР

Протестът за днес приключи. Последната голяма група протестиращи вече се стопи, след като полицията буквално съпроводи до „Орлов мост” скандиращите „Оставка” граждани. Полицията призоваваше всички протестиращи да се прибират, защото според закона са забранени масови събирания след 22:00 часа. Предупреждението гласеше, че ако гражданите не се подчинят, силите на реда ще употребят сила. При разчистването на платното пред централния вход на Ректората беше арестуван един човек. Все още има група протестиращи, които стоят на тротоара пред централния вход на Софийския университет, а полицията ги е обградила. Стана ясно и че при разделянето на протеста пред Народното събрание от жандармерията едно момче е пострадало – най-вероятно има счупен крак. То беше откарано...

504 пътни знаци са подменени по републиканската пътна мрежа в област Варна от началото на годината

Пътната сигнализация в област Варна е в много добро състояние. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от пресцентъра на Областно пътно управление – Варна. 504 пътни знаци са подменени по републиканската пътна мрежа в област Варна от началото на годината, 333 от монтираните знаци са нови.

Тийнейджър хванат с пистолет в училище в САЩ

Американската полиция в Мемфи, с Тенеси арестува 15 -годишен младеж, внесъл пистолет в училище.

Фурни: Камионите за хляб в регистър

Хлябът да се доставя до магазините само с регистрирани в Агенцията по храните превозни средства. Това са предложили хлебари на среща с новия шеф на агенцията Пламен Моллов, съобщи пред “Труд” Марияна Кукушева, председател на браншовата им федерация.
“В момента, особено по селата, непакетиран хляб се превозва във всякакви возила. Това крие потенциа Хлябът да се доставя до магазините само с регистрирани в Агенцията по храните превозни средства. Това са предложили хлебари на среща с новия шеф на агенцията Пламен Моллов, съобщи пред “Труд” Марияна Кукушева, председател на браншовата им федерация. “В момента, особено по селата, непакетиран хляб се превозва във всякакви возила. Това крие потенциа

Полицията нахлу сред протеста - разчисти площада (снимки)

Полицията нахлу на площада пред Народното събрание и се вряза сред протестиращите.

Жандармерията нахлу пред парламента, разчисти протестиращите

Жандармерията предприе щурм срещу протестиращите и започна да ги изтласква от площада, съобщи БНТ. Според репортери на медията недоволните от кабинета „Орешарски Жандармерията предприе щурм срещу протестиращите и започна да ги изтласква от площада, съобщи БНТ. Според репортери на медията недоволните от кабинета „Орешарски" с нищо не са предизвикали полицейската агресия. Очаквайте подробности! Жандармерията предприе щурм срещу протестиращите и започна да ги изтласква от площада, съобщи БНТ. Според репорт

Полицията разгонва протестиращите пред парламента със сила

Жандармерията предприе щурм срещу протестиращите и започна да ги изтласква от площада, съобщи БНТ. Според репортери на медията недоволните от кабинета „Орешарски" с нищо не са предизвикали полицейската агресия.

Очаквайте подробности!
Жандармерията предприе щурм срещу протестиращите и започна да ги изтласква от площада, съобщи БНТ. Според репорт Жандармерията предприе щурм срещу протестиращите и започна да ги изтласква от площада, съобщи БНТ. Според репортери на медията недоволните от кабинета „Орешарски" с нищо не са предизвикали полицейската агресия. Очаквайте подробности! Жандармерията предприе щурм срещу протестиращите и започна да ги изтласква от площада, съобщи БНТ. Според репорт

Челси си хареса 18-годишен халф на Шалке

/КРОСС/ Полузащитникът на Шалке 04 Макс Майер попадна в полезрението на Челси. Според публикация в Mirror, скаути на лондонския клуб наблюдават 18-годишния халф , който през настоящия сезон е изиграл 15 срещи с екипа на немския тим и е отбелязал четири гола. По-рано беше съобщено, че лондончани са готови да платят за 12 милиона паунда за младока, но от Шалке опровергаха слуховете. „Официално предложение от Челси не сме получавали", каза спортният директор на клуба Хорст Хелд. „Само съм чувал, че лондончани се интересуват от нашия играч", добави той.

Оглеждат казарми за бежанци в Русенско

Откриването на лагер за сирийски бежанци в Русенско е опасно заради близостта до граничната зона и Дунав мост, предупреждават местни управници.

Затварят устите в ЦСКА до края на годината

Шефовете на ЦСКА взеха изненадващо решение да забранят на играчи и треньори да говорят пред медиите до края на годината. Забраната бе публикувана на официалния сайт, без да се посочват мотиви.

4,9 по Рихтер разтърси Гърция

Няма данни за жертви и разрушения

Левицата предлага въвеждането на задължителна застраховка срещу бедствия

Идеята ще бъде подложена на широко обществено и експертно обсъждане преди да придобие законодателна форма, обещава Димчо Михалевски

    


Сърби изкупуват жилища в Банско

/КРОСС/ Богати сърби от Белград в последната година конкурират руснаците в търсенето на апартаменти в курорта Банско.Вече има сключени десетки сделки, а интересът на сръбски граждани към жилища в района се увеличи с настъпването на поредния зимен сезон, казва Атанас Бутилов, собственик на агенция за недвижими имоти в Банско. По-заможните сърби броят по 40 000-50 000 евро за апартаменти, които са поне 70 квадратни метра. Други пък дават по 20 000-25 000 евро за жилища от 40-50 квадратни метра.Добрата новина за купувачите е, че собствениците на апартаментни комплекси свалиха значително цените. Квадратният метър в повечето сгради върви по 400-500 евро, а те са и в близост до начална станция на лифта. Преди 7-8 години тези жилища вървяха между 1000 и 1500 евро за кв. метър. "Имоти, които са далече от лифта, се предлагат и за по 300 евро за квадратен метър. Сключват се сделки за 12 000 евро за студиа от 35-40 квадратни метра. Известни спортисти, дипломати и бизнесмени от Сърбия вече имат апартаменти в Банско. "На всички курортът много им харесва и пращат свои близки, които да си купят жилища тук", казва Бутилов.България продължава да потъва в класацията на най-желаните от британците дестинации за инвестиции в имоти, изготвяна от онлайн портала TheMoveChannel.com. През октомври страната ни се е понижила с три места до 18-а позиция в подреждането, като е събрала само 0,9% от запитванията в портала

Слободан Савович: Наясно съм със ситуацията в Лукойл, но съм треньор на Теодо

Треньорът на черногорския Теодо Слободан Савович, чието име бе спрягано сред вариантите за нов наставник на шампиона Лукойл Академик заяви пред Гонг, че е наясно със ситуацията при „студентите”, но засега си остава треньор на Теодо. Черногорците загубиха от Левски в зала „Универсиада” в София в мач от Балканската лига. „Двубоят се разви по същия начин, както миналата година. Изходът бе решен в последната минута. Мисля, че играхме добре днес и показахме характер. Показахме, че можем да играем срещу всеки отбор в лигата. Беше ни много трудно да с...

Българската икономика се възстановява

Икономиката в България проявява слаби признаци на устойчиво възстановяване през 2013 г., като слабото вътрешно търсене очертава по-нисък растеж тази година от отчетеното миналата година нарастване на брутния вътрешен продукт (БВП) от 0,8%, посочва днес в доклад Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), качен на сайта на банката.

Почина английският композитор Джон Тавънър

/КРОСС/ На 69-годишна възраст почина английският композитор сър Джон Тавънър, чиито хорови и оркестрови произведения отразяват религиозното му пътуване от Запад на Изток, съобщи АП.Той е издъхнал в дома си в Южна Англия. Причините за кончината не се съобщават. Известно е обаче, че той страдаше от рядкото генетично заболяване синдром на Марфан и често получаваше сърдечни пристъпи. Звездата на Тавънър изгрява през 1968 г. с помощта на "Бийтълс". Той е сред най-ярките съвременни композитори на православна музика. Сред известните му творби са "Китът", "Защитният воал", "Булото на храма", "Икона на Рождество". Джон Тавънър е любим композитор на принц Чарлз. Той му поръчва да напише композицията "Елизабет, изпълнена с милост" в памет на кралицата-майка. Автор е и на прочутата "Song for Athene", която преработена като "Песни за ангелите" е изпълнявана на погребението на принцеса Даяна.

Белослава, Любо, Орлин Павлов и Мария Илиева с общ концерт

Четирима от най-актуалните български изпълнители ще пеят заедно на голям концерт в зала 1 на НДК. Събра ги Живко Петров - пианистът, който направи аранжимента на всички песни на Лили Иванова за представянето в Четирима от най-актуалните български изпълнители ще пеят заедно на голям концерт в зала 1 на НДК. Събра ги Живко Петров - пианистът, който направи аранжимента на всички песни на Лили Иванова за представянето в "Арена Армеец" миналата година. Сега, на 9 декември, в НДК ще прозвучат с изцяло нов аранжимент хитовете "Секунда", "Лунен сън", "Между

4,8 по Рихтер разлюля Гърция

Земетресение с магнитуд 4,8 по Рихтер разлюля Централна Гърция, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на Европейския сеизмологичен институт. Епицентърът на труса е бил северно от остров Евбея, на 116 километра северозападно от столицата Атина. Няма данни за пострадали хора и нанесени материални щети. Земетресението е било усетено в голям район, чак до полуостров Пелопонес на юг.  ...

Индексите на Wall Street минаха в отстъпление

Анализатори очакват инвеститорите да започнат да теглят печалби на фона на добрите икономически данни и за да изпреварят затягането на паричната политика на Фед

    


Дизайнерът на McLaren вижда карбонов конкурент на Golf

Не съм се объркал, но да, трябваше два пъти да прочета информацията. Щях по-лесно да я приема, ако дизайнерът на Golf би казал, че иска да направи конкурент на McLaren, но не и обратното. Но Франк Стефенсон твърди, че в бъдеще вижда карбонов конкурент на Golf, чиято цена може да е около 30-40 000 евро. Това твърдение може да говори за това, че McLaren има желанието да стане по-масов производител. Но на кому е нужно това, а и какво предизвикателство ще е за човек, чиито творения носят обозначенията MP4-12C, MP4-12C Spider и P1? Но именно това твърди Стефенсон пред холандското списание Autovisie. Той изразява неодобрението си на големи дизайнерси отдели, тъй като в тях работят прекалено много хора, с прекалено много идеи, а крайният резултат е прекалено размит дизайн. Интересното е, ч...

Набиха иракчанин в центъра на София

Той си го върнал на мъж, приличал му на един от нападателите

    


Земетресение 4,8 разлюля Гърция

Земетресение с магнитуд 4,9 по Рихтер разлюля Гърция в 20.09 ч., съобщи Евросредиземноморският сеизмологичен институт.

Жозеф Дол оглави ЕНП

Жозеф Дол беше утвърден днес за председател на Европейската народна партия (ЕНП). Дол оглави партията до второ нареждане през октомври по изричното желание на починалия председател на политическата формация Вилфрид Мартенс.

4,9 по Рихтер разлюля Гърция

/КРОСС/ Земетресение с магнитуд от 4,9 степен по Рихтер е регистрирано тази вечер в Гърция. Това сочи справка в Средиземноморският сеизмологичен център. Епицентърът на труса е бил на 116 километра северозападно от Атина, на дълбочина 10 км. За момента не се съобщава за жертви и нанесени материални щети.

Жозеф Дол подкрепи студенти у нас

Изпълняващият длъжността председател на ЕНП Жозеф Дол изрази личната си подкрепа и съпричастността на ЕНП към протестиращите български студенти, пише БГНЕС. Това стана по време на откриването на парламентарната асамблея на ЕНП в Брюксел, след като заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и представителите на сестринските партии-членки на ЕНП запознаха Дол с напрегнатата политическа ситуация в България, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. От своя страна Жозеф Дол представи ситуацията от България пред делегатите на партиите членки на ЕНП от ц...

Обстановката пред парламента се успокоява, протестиращите намаляват

В момента обстановката пред Народното събрание е спокойна. Протестиращите видимо намаляват, но все още запълват пространството на площад „Народно събрание". Спряно е движението на кръстовището на булевардите „Васил Левски" и „Цар Освободител", поради мерки за сигурност. От време на време се чуват скандирания „Оставка".

Няколко кофи са оставени п В момента обстановката пред Народното събрание е спокойна. Протестиращите видимо намаляват, но все още запълват пространството на площад „Народно събрание". Спряно е движението на кръстовището на булевардите „Васил Левски" и „Цар Освободител", поради мерки за сигурност. От време на време се чуват скандирания „Оставка". Няколко кофи са оставени п

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване