Оставката на Христо Бисеров е заради пряка заплаха към Доган

Коментарът е на бившия депутат от СДС Йордан Бакалов, който вижда в оставката на Бисеров директно предупреждение към почетния председател на ДПС. Според Бакалов не е възможно 300 хил. евро да са причината за оставката на Бисеров. Той смята, че тепърва нещата има да се изясняват.

Земетресение от 6,6 по Рихтер разтърси Далечния изток на Русия

Земетресение с магнитуд 6,6 разтърси източното крайбрежие на Русия, съобщи Американската геофизическа служба.Трусът е станал на около 170 км от полуостров Камчатка на дълбочина от 47 километра. Не се очаква образуването на цунами по западното крайбрежие на САЩ, съобщи Тихоокеанският център за предупреждение за цунами.Но местни цунамита по бреговете в обсег от 100 км от епицентъра на земетресението са възможни. Трусът е станал в 5 ч по Гринуич, уточни Американската геофизическа служба.

Обявиха първия случай на камила с положителна проба за коронавируса БИРС

Саудитското министерство на здравеопазването съобщи запървия случай, при който едногърба камила е дала положителнапроба за коронавируса БИРС /Близкоизточен респираторен синдром/,предаде Франс прес. За пръв път е открито животно, инфектирано от вируса, койтовече отне живота на 64 души в света.Положителният тест е бил получен по време на първичнилабораторни изследвания, обяви министерството, като уточни, чекамилата е била собственост на жител на страната, носител наБИРС. Ако вирусът, открит при животното, е идентичен с този нанеговия стопанин, това би било световен пробив, който щеспомогне за идентифициране на източника на зараза на вируса,изтъкват медицинските власти. През месец август изследователи посочиха саудитските камиликато възможни носители на вируса, който причини смъртта на 53 ...

Полицията мачка студентите (на живо)

Снимка: OFFNews 1468654_728993697128266_1664021783_n Снимка: OFFNews Окупация на парламента. Снимка: Николаос-Теодорос Цитиридис Студенти окуратори. Снимка: Николаос-Теодорос Цитиридис Снимка: OFFNews Снимка: OFFNews Снимка: OFFNews Сблъсъци между студенти и полиция. Снимка: OFFNews Снимка: OFFNews Снимка: OFFNews Снимка: OFFNews Снимка: OFFNews Снимка: OFFNews Снимка: OFFNews Снимка: OFFNews Снимка: OFFNews 1471181_10202566194255341_480087448_n

Студентската окупация на парламента стигна до сблъсъци с полицията. Протестиращи опитаха да направят жива верига откъм задния вход на парламента при храм-паметника “Св. Ал. Невски”. Това доведе до сблъсъци с полицията, която опита да изтласка протестиращите. 

Един човек е с разбита глава, след като беше ударен от полиция. Той е зад загражденията.

Преди обявената в 10.30 часа студентска окупация денят на депутатите започна при засилено полицейско присъствие.

Въпреки че преди 10.00 часа пред Парламента имаше едва 30-тина протестиращи, полицейските части и жандармерията вече бяха заели местата си около сградата. Задният вход на Народното събрание, от където влизат депутатите, беше заграден от автомобили на жандармерията. Така протестиращите не могат да видят кога влизат народните представители.

Хронология на протеста:

14.57 часа -  Полицията направи кордон с четири полицейски коли пред “Св. Ал. Невски”. Колите отиват към парламента. Напрежението е голямо.

14.55 часа – Полицията започна да притиска студентите към патрулните автомобили, които преди това паркира зад тях. По полицията хвърчат бомбички и пиратки.

14.53 часа – Полицията атакува протестиращите. С каски и щитове се опитва да изтика хората.

14.50 часа – На ул. “Оборище” полицейска патрулка опита да мине през протестиращите и да влезе в зоната зад парламента. Протестиращите я спряха с телата си, а други се опитаха да я обърнат. Лидери на протеста ги спряха. В момента патрулката е блокирана.

14.00 часа – Ново напрежение между полиция и портестиращи на ул. “Оборище” зад храм-паметника “Св. Ал. Невски”. Причината е барикада, която издигнаха протестиращите от саксии, бетонни плочки и кофи за боклук. Жандрамерията измъкна металните заграждения. Има много полиция и жандармерия с палки и щитове, които избутаха протестиращите. При избутването имаше и паднали хора, които бяха извлачени и след това пуснати. Моторизирани полицаи се опитват да освободят улицата. Кръстовището с бул. “Васил Левски” не е блокирано.

13.40 часа – Протестиращи не позволиха на полицейския бус да отведе задържания мъж. Полицията разбута хората. 

13.34 часа – Полицията арестува мъж, който ритнал полицай. Задържаният твърди, че полицията първа му е посегнала. Някои протестиращи се усъмниха, че това е провокатор. Други не вярват, че мъжът е дошъл при шестима полицаи и се е осмелил да ритне един от тях.

13.27 часа – На протестиращите бяха донесени стекове с минерална вода. 

13.24 часа – Студентите около храм-паметника “Св. Ал. Невски” скандират “Кой предложи”. Обстановката за момента е спокойна. Остават блокирани всички постъпи към НС. Има протестиращи и на ул. “Париж” в близост до дипломатическото представителство на Италия и Светия Синод.

13.12 часа – Сред студентите се появи информацията, че депутати от ГЕРБ ще излязат, за да ги аплодират. 

13.00 часа – Протестиращи сами издигнаха заграждения пред парламента.

12.45 часа – Живите вериги около храм-паметника остават. В района има близо 2000 протестиращи. В парламента депутатът от БСП Мая Манолова отрече да има безредици около парламента. ГЕРБ поискаха прекратяване на заседанието, докато в залата не се появи Пламен Орешарски.

12.06 часа – Напрежението около храма спадна. Протестиращи скандират: “Вие сте позор. Оставка и затвор!”

11.55 часа – Човек е с разбита глава. Борис Рнгелов от студентските протести обясни, че е бил ритан от полицаи. Той поискал служителите да се легитимират, но те отказали. 

11.45 часа – Сред викове “Убийци” полицаите опитаха да избутат второ заграждение зад храм-паметника “Св. Ал. Невски”. Има няколко задържани протестиращи, които са зад полицейските заграждения. Един протестиращ проби полицейския кордон и беше подгонен от полицай, който го напсува. Има призиви да се снимат сблъсъците и лицата на полицаите. “Снимайте тези полицаи скапани”, призова жена.

11.40 часа – Едно момиче е било прегазено по време на сблъсъците. Протестиращите пропуснаха линейка до площада. 

11.38 часа - Втори кордон полиция избутва протеста и журналистите. Беше разчистен периметър, за да се изчисти площада. Обстановката се успокои, но районът е блокиран от протестиращи. 

11.35 часа - Студенти лягат пред полицейски автомобили, камионетки и бусове. Полицията ги влачи, за да ги отстрани от пътя. 

11.31 часа – Полицията опита да изтласка протестиращите. Това породи гнева на някои от тях, които започнаха да ги освиркват и да викат “Боклуци”. 

11.28 часа – Живата верига се насочи към парламента. Стигна се до сблъсъци с полицията. На земята има повалени протестиращи.

11.25 часа – Пред входа на катедралата “Св. Ал. Невски” студенти направиха жива верига, за да не пуснат депутатите извън Народното събрание. Има информация за сблъсъци с полицията. На улицата има поставени пейки. Студенти са блокирали и подходите към храма в съседните улички.

11.18 часа – Полицията започна проверки на личните карти на някои от протестиращите. Сред проверените беше и Станислав Въчин, богословът, който развя трибагреника от катедралата “Св. Ал. Невски”, а по-късно беше уволнен.  

11.09 часа – Протестиращите обявиха, че основно трябва да се съберат на площад “Св. Ал. Невски”.

11.06 часа – Студентите се разпределиха по различните страни на НС с намерението да го оградят и блокират.

11.03 часа – Протестиращите посрещнаха с освирквания избора на Алиосман Имамов за зам.-председател на Народното събрание. Той беше избран на мястото на напусналия Христо Бисеров.

11.02 часа – Пред OFFNews Ивайло Динев потвърди, че студентите обмислят промяна на окупационния протест. От сряда обмислят да освободят достъпа до Ректората.

10.56 часа – Студентите изпяха националния химн. Един от тях обяви по мегафон, че ще останат пред Парламента, докато депутатите не приключат работа, за да не ги пуснат да излязат. Протестиращите започнаха да скандират: “Тука ще стоим”.

10.42 часа – Студенти отрекоха информацията, която беше тиражирана, че от утре свалят окупацията на Ректората.

10.40 часа – Протестиращите изгониха екип на ТВ “Алфа”. Репортерът и операторът потърсиха защита от полицията. 

10.33 часа – Броят на студентите достигна 500 души. Те скандират “Оставка”.

10.20 часа – Стотина студентите се събраха във вътрешния двор на Ректората. Те имат готовност да се отправят към парламента.

10.00 часа – 30-тина души се събраха около сградата на Народното събрание.

Протестът на живо със съдействието на блогъра Иво Божков:

Live streaming video by Ustream

Статията "Полицията мачка студентите (на живо)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Полицията бие – един човек е с разбита глава (на живо)

Снимка: OFFNews 1468654_728993697128266_1664021783_n Снимка: OFFNews Окупация на парламента. Снимка: Николаос-Теодорос Цитиридис Студенти окуратори. Снимка: Николаос-Теодорос Цитиридис Снимка: OFFNews Снимка: OFFNews Снимка: OFFNews Сблъсъци между студенти и полиция. Снимка: OFFNews

Студентската окупация на парламента стигна до сблъсъци с полицията. Протестиращи опитаха да направят жива верига откъм задния вход на парламента при храм-паметника “Св. Ал. Невски”. Това доведе до сблъсъци с полицията, която опита да изтласка протестиращите. 

Един човек е с разбита глава, след като беше ударен от полиция. Той е зад загражденията.

Преди обявената в 10.30 часа студентска окупация денят на депутатите започна при засилено полицейско присъствие.

Въпреки че преди 10.00 часа пред Парламента имаше едва 30-тина протестиращи, полицейските части и жандармерията вече бяха заели местата си около сградата. Задният вход на Народното събрание, от където влизат депутатите, беше заграден от автомобили на жандармерията. Така протестиращите не могат да видят кога влизат народните представители.

Хронология на протеста:

11.55 часа – Човек е с разбита глава. Борис Рнгелов от студентските протести обясни, че е бил ритан от полицаи. Той поискал служителите да се легитимират, но те отказали. 

11.45 часа – Сред викове “Убийци” полицаите опитаха да избутат второ заграждение зад храм-паметника “Св. Ал. Невски”. Има няколко задържани протестиращи, които са зад полицейските заграждения. Един протестиращ проби полицейския кордон и беше подгонен от полицай, който го напсува. Има призиви да се снимат сблъсъците и лицата на полицаите. “Снимайте тези полицаи скапани”, призова жена.

11.40 часа – Едно момиче е било прегазено по време на сблъсъците. Протестиращите пропуснаха линейка до площада. 

11.38 часа - Втори кордон полиция избутва протеста и журналистите. Беше разчистен периметър, за да се изчисти площада. Обстановката се успокои, но районът е блокиран от протестиращи. 

11.35 часа - Студенти лягат пред полицейски автомобили, камионетки и бусове. Полицията ги влачи, за да ги отстрани от пътя. 

11.31 часа – Полицията опита да изтласка протестиращите. Това породи гнева на някои от тях, които започнаха да ги освиркват и да викат “Боклуци”. 

11.28 часа – Живата верига се насочи към парламента. Стигна се до сблъсъци с полицията. На земята има повалени протестиращи.

11.25 часа – Пред входа на катедралата “Св. Ал. Невски” студенти направиха жива верига, за да не пуснат депутатите извън Народното събрание. Има информация за сблъсъци с полицията. На улицата има поставени пейки. Студенти са блокирали и подходите към храма в съседните улички.

11.18 часа – Полицията започна проверки на личните карти на някои от протестиращите. Сред проверените беше и Станислав Въчин, богословът, който развя трибагреника от катедралата “Св. Ал. Невски”, а по-късно беше уволнен.  

11.09 часа – Протестиращите обявиха, че основно трябва да се съберат на площад “Св. Ал. Невски”.

11.06 часа – Студентите се разпределиха по различните страни на НС с намерението да го оградят и блокират.

11.03 часа – Протестиращите посрещнаха с освирквания избора на Алиосман Имамов за зам.-председател на Народното събрание. Той беше избран на мястото на напусналия Христо Бисеров.

11.02 часа – Пред OFFNews Ивайло Динев потвърди, че студентите обмислят промяна на окупационния протест. От сряда обмислят да освободят достъпа до Ректората.

10.56 часа – Студентите изпяха националния химн. Един от тях обяви по мегафон, че ще останат пред Парламента, докато депутатите не приключат работа, за да не ги пуснат да излязат. Протестиращите започнаха да скандират: “Тука ще стоим”.

10.42 часа – Студенти отрекоха информацията, която беше тиражирана, че от утре свалят окупацията на Ректората.

10.40 часа – Протестиращите изгониха екип на ТВ “Алфа”. Репортерът и операторът потърсиха защита от полицията. 

10.33 часа – Броят на студентите достигна 500 души. Те скандират “Оставка”.

10.20 часа – Стотина студентите се събраха във вътрешния двор на Ректората. Те имат готовност да се отправят към парламента.

10.00 часа – 30-тина души се събраха около сградата на Народното събрание.

Протестът на живо със съдействието на блогъра Иво Божков:

Live streaming video by Ustream

Статията "Полицията бие – един човек е с разбита глава (на живо)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Сблъсъци между полиция и студенти зад парламента (на живо)

1468654_728993697128266_1664021783_n Снимка: OFFNews Окупация на парламента. Снимка: Николаос-Теодорос Цитиридис Студенти окуратори. Снимка: Николаос-Теодорос Цитиридис Снимка: OFFNews Снимка: OFFNews Снимка: OFFNews

Студентската окупация на парламента стигна до сблъсъци с полицията. Протестиращи опитаха да направят жива верига откъм задния вход на парламента при храм-паметника “Ал. Невски”. Това доведе до сблъсъци с полицията, която опита да изтласка протестиращите. 

Преди обявената в 10.30 часа студентска окупация денят на депутатите започна при засилено полицейско присъствие.

Въпреки че преди 10.00 часа пред Парламента имаше едва 30-тина протестиращи, полицейските части и жандармерията вече бяха заели местата си около сградата. Задният вход на Народното събрание, от където влизат депутатите, беше заграден от автомобили на жандармерията. Така протестиращите не могат да видят кога влизат народните представители.

Хронология на протеста:

11.35 часа - Студенти лягат пред полицейски автомобили, камионетки и бусове. Полицията ги влачи, за да ги отстрани от пътя. 

11.31 часа – Полицията опита да изтласка протестиращите. Това породи гнева на някои от тях, които започнаха да ги освиркват и да викат “Боклуци”. 

11.28 часа – Живата верига се насочи към парламента. Стигна се до сблъсъци с полицията. На земята има повалени протестиращи.

11.25 часа – Пред входа на катедралата “Св. Ал. Невски” студенти направиха жива верига, за да не пуснат депутатите извън Народното събрание. Има информация за сблъсъци с полицията. На улицата има поставени пейки. Студенти са блокирали и подходите към храма в съседните улички.

11.18 часа – Полицията започна проверки на личните карти на някои от протестиращите. Сред проверените беше и Станислав Въчин, богословът, който развя трибагреника от катедралата “Св. Ал. Невски”, а по-късно беше уволнен.  

11.09 часа – Протестиращите обявиха, че основно трябва да се съберат на площад “Св. Ал. Невски”.

11.06 часа – Студентите се разпределиха по различните страни на НС с намерението да го оградят и блокират.

11.03 часа – Протестиращите посрещнаха с освирквания избора на Алиосман Имамов за зам.-председател на Народното събрание. Той беше избран на мястото на напусналия Христо Бисеров.

11.02 часа – Пред OFFNews Ивайло Динев потвърди, че студентите обмислят промяна на окупационния протест. От сряда обмислят да освободят достъпа до Ректората.

10.56 часа – Студентите изпяха националния химн. Един от тях обяви по мегафон, че ще останат пред Парламента, докато депутатите не приключат работа, за да не ги пуснат да излязат. Протестиращите започнаха да скандират: “Тука ще стоим”.

10.42 часа – Студенти отрекоха информацията, която беше тиражирана, че от утре свалят окупацията на Ректората.

10.40 часа – Протестиращите изгониха екип на ТВ “Алфа”. Репортерът и операторът потърсиха защита от полицията. 

10.33 часа – Броят на студентите достигна 500 души. Те скандират “Оставка”.

10.20 часа – Стотина студентите се събраха във вътрешния двор на Ректората. Те имат готовност да се отправят към парламента.

10.00 часа – 30-тина души се събраха около сградата на Народното събрание.

Протестът на живо със съдействието на блогъра Иво Божков:

Live streaming video by Ustream

Статията "Сблъсъци между полиция и студенти зад парламента (на живо)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Полиция окупира парламента преди студентите (на живо)

Снимка: OFFNews 1468654_728993697128266_1664021783_n Снимка: OFFNews Окупация на парламента. Снимка: Николаос-Теодорос Цитиридис Студенти окуратори. Снимка: Николаос-Теодорос Цитиридис

Преди обявената в 10.30 часа студентска окупация денят на депутатите започна при засилено полицейско присъствие.

Въпреки че преди 10.00 часа пред Парламента имаше едва 30-тина протестиращи, полицейските части и жандармерията вече бяха заели местата си около сградата. Задният вход на Народното събрание, от където влизат депутатите, беше заграден от автомобили на жандармерията. Така протестиращите не могат да видят кога влизат народните представители.

Хронология на протеста:

11.09 часа – Протестиращите обявиха, че основно трябва да се съберат на площад “Св. Ал. Невски”.

11.06 часа – Студентите се разпределиха по различните страни на НС с намерението да го оградят и блокират.

11.03 часа – Протестиращите посрещнаха с освирквания избора на Алиосман Имамов за зам.-председател на Народното събрание. Той беше избран на мястото на напусналия Христо Бисеров.

11.02 часа – Пред OFFNews Ивайло Динев потвърди, че студентите обмислят промяна на окупационния протест. От сряда обмислят да освободят достъпа до Ректората.

10.56 часа – Студентите изпяха националния химн. Един от тях обяви по мегафон, че ще останат пред Парламента, докато депутатите не приключат работа, за да не ги пуснат да излязат. Протестиращите започнаха да скандират: “Тука ще стоим”.

10.42 часа – Студенти отрекоха информацията, която беше тиражирана, че от утре свалят окупацията на Ректората.

10.40 часа – Протестиращите изгониха екип на ТВ “Алфа”. Репортерът и операторът потърсиха защита от полицията. 

10.33 часа – Броят на студентите достигна 500 души. Те скандират “Оставка”.

10.20 часа – Стотина студентите се събраха във вътрешния двор на Ректората. Те имат готовност да се отправят към парламента.

10.00 часа – 30-тина души се събраха около сградата на Народното събрание.

Протестът на живо със съдействието на блогъра Иво Божков:

Live streaming video by Ustream

Статията "Полиция окупира парламента преди студентите (на живо)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Полиция окупира парламента преди студентите (хронология на протеста)

Снимка: OFFNews 1468654_728993697128266_1664021783_n Снимка: OFFNews Окупация на парламента. Снимка: Николаос-Теодорос Цитиридис Студенти окуратори. Снимка: Николаос-Теодорос Цитиридис

Преди обявената в 10.30 часа студентска окупация денят на депутатите започна при засилено полицейско присъствие.

Въпреки че преди 10.00 часа пред Парламента имаше едва 30-тина протестиращи, полицейските части и жандармерията вече бяха заели местата си около сградата. Задният вход на Народното събрание, от където влизат депутатите, беше заграден от автомобили на жандармерията. Така протестиращите не могат да видят кога влизат народните представители.

Хронология на протеста:

10.42 часа – Студенти отрекоха информацията, която беше тиражирана, че от утре свалят окупацията на Ректората.

10.40 часа – Протестиращите изгониха екип на ТВ “Алфа”. Репортерът и операторът потърсиха защита от полицията. 

10.33 часа – Броят на студентите достигна 500 души. Те скандират “Оставка”.

10.20 часа – Стотина студентите се събраха във вътрешния двор на Ректората. Те имат готовност да се отправят към парламента.

10.00 часа – 30-тина души се събраха около сградата на Народното събрание.

Статията "Полиция окупира парламента преди студентите (хронология на протеста)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Полиция окупира парламента преди студентите

Снимка: OFFNews 1468654_728993697128266_1664021783_n Снимка: OFFNews Окупация на парламента. Снимка: Николаос-Теодорос Цитиридис Студенти окуратори. Снимка: Николаос-Теодорос Цитиридис

Преди обявената в 10.30 часа студентска окупация денят на депутати започна при засилено полицейско присъствие.

Въпреки че преди 10.00 часа пред Парламента имаше едва 30-тина протестиращи, полицейските части и жандармерията вече бяха заели местата си около сградата. Задният вход на Народното събрание, от където влизат депутатите беше заграден от автомобили на жандармерията. Така протестиращите не могат да видят кога влизат депутатите.

Хронология на протеста:

10.20 часа – Стотина студентите се събраха във вътрешния двор на Ректората. Те имат готовност да се отправят към парламента.

10.00 часа – 30-тина души се събраха около сградата на Народното събрание.

Статията "Полиция окупира парламента преди студентите" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

ВАС отмени мълчаливия отказ на Министъра на правосъдието за регистрацията на СПИНОК

Върховният административен съд под председателството на съдия Марина Михайлова отмени мълчаливия отказ на министъра на правосъдието да се произнесе по заявлението за вписване на сдружението с нестопанска цел „Сдружение на пострадалите имуществено от недобросъвестността на община Кюстендил"- СПИНОК в Централния регистър на юридическите лица с нестопанска цел. Жалбоподателят поддържа, че отказът е постановен в нарушение на административнопроизводствените правила, на материалния закон и целта на закона. Мълчаливият отказ представлява бездействие н...

Георги Миланов пред "24 часа": Ивелин Попов заслужава да е футболист №1 на България

Футболист №1 на България за 2012 г., халфът на ЦСКА (Москва) Георги Миланов, се прибра в България вчера. Той кацна заедно с очарователната си приятелка Мария, с която живеят заедно в руската столица. Но още на летището в София пътищата им се разделиха - директно от самолета основната фигура в националния отбор на Любо Пенев потегли към лагера на Футболист №1 на България за 2012 г., халфът на ЦСКА (Москва) Георги Миланов, се прибра в България вчера. Той кацна заедно с очарователната си приятелка Мария, с която живеят заедно в руската столица. Но още на летището в София пътищата им се разделиха - директно от самолета основната фигура в националния отбор на Любо Пенев потегли към лагера на

Бакалов: Отстраняването на Бисеров е послание към някой от страна на Доган

За него тези 300 хиляди евро надали са истинската причина за отстраняването на Бисеров „Това крайно решение на Христо Бисеров е свързано с пряка заплаха към Ахмед Доган", каза пред Нова телевизия бившият депутат от СДС Йордан Бакалов. Той уточни, че това е послание към някой от страна на Доган. 

„На много хора от тази партия имунитета е бил За него тези 300 хиляди евро надали са истинската причина за отстраняването на Бисеров „Това крайно решение на Христо Бисеров е свързано с пряка заплаха към Ахмед Доган", каза пред Нова телевизия бившият депутат от СДС Йордан Бакалов. Той уточни, че това е послание към някой от страна на Доган. „На много хора от тази партия имунитета е бил

Хакери отговаряли на жалби и сигнали на граждани от името на Столична община

Електронната поща на Столичната община в район „Изгрев" се оказа жертва на хакерски атаки, заяви за bTV кметът на района Цветомир Жеков. От името на общината хакерите са отговаряли на жалби и сигнали на граждани, както са се опитали и да поръчат шпионски софтуер за следене и подслушване под претекст да не изтича ценна информация. Електронната поща на Столичната община в район „Изгрев" се оказа жертва на хакерски атаки, заяви за bTV кметът на района Цветомир Жеков. От името на общината хакерите са отговаряли на жалби и сигнали на граждани, както са се опитали и да поръчат шпионски софтуер за следене и подслушване под претекст да не изтича ценна информация.

Днес във Варна ще поставят инсулинова помпа на най-малкия пациент в България

Днес, между 9 и 10 ч. в Многопрофилната специализирана детска клиника в университетската болница „Св. Марина“ във Варна ще се извърши поставяне на инсулинова помпа на най-малкия пациент в България – 8 месечно бебе. Интервенцията ще извърши проф.

Номинираха трима за лидер на ГЕРБ в Димитровград

Три номинации за общински координатор на ПП ГЕРБ за Димитровград излъчи снощи делегатско събрание на партията в общината. Предложени за поста са кметът Иво Димов, депутатът Владимир Митрушев и общинският съветник Кирчо Кирев. 116 бяха делегатите на събранието, което номинира и нови членове на общинското ръководство- Николай Колев, Марин Маринов, Валентина Костова, Валентин Христов и Боян Боянов. Номинациите ще бъдат разгледани от изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, която ще определи общинският координатор на партията в Димитровград и новите член...

Бакалов: Отстраняването на Бисеров е заплаха срещу Доган

/КРОСС/ Показното и крайно решение за напълното остстраняване на Христо Бисеров е директно предупреждение към Ахмед Доган, или към някоя служба. Има нещо много по-дълбоко, тези 300 хил. не са истинската причина. Това коментира бившият депутат от СДС Йордан Бакалов в студиото на Нова телевизия. Има нещо по-дълбоко, за да ги привика двамата с Местан в сараите веднага. Реакцията на Лютви Местан е доста показателна. На въпрос ще го изпратят ли тържествено, той заяви, че трябва да чуят първо личните мотиви на Бисеров, а Местан много добре знае, че лични мотиви и оставки не се коментират, допълни още Бакалов. Шпиноманията не ме е хванала, предупреди Бакалов. За мен тези 300 хил. са мъгла около Христо Бисеров. Сигналът е от една година и службата, която го е получила го е проверила. Предполагам, че той е обработен от ДАНС и изпратен в прокуратурата. Ако този сигнал стои една години, това означава, че прокуратурата не работи за държавата, а за определени кръгове, смята още той. Има доста разследвания, които са започнали и са доникъде. Когато завършат някое дело, тогава ще говорим за бели и черни дупки в съдебната система. Предизвикателство за правителството е вълната от бежанци, а външният ни министър не трябваше толкова дълго да си чопли нослето, а да се обърне към партньорите ни от ЕС и НАТО. Тогава положението ни щеше да е коренно различно, коментира Бакалов. Външната политика на България отсъства, заключи той. Единственото нещо, което остава, е да се инкасират негативите

Бакалов: Отстраняването на Бисеров е заплаха към Доган

За него тези 300 хиляди евро надали са истинската причина за отстраняването на Бисеров „Това крайно решение на Христо Бисеров е свързано с пряка заплаха към Ахмед Доган За него тези 300 хиляди евро надали са истинската причина за отстраняването на Бисеров „Това крайно решение на Христо Бисеров е свързано с пряка заплаха към Ахмед Доган", каза пред Нова телевизия бившият депутат от СДС Йордан Бакалов. Той уточни, че това е послание към някой от страна на Доган. „На много хора от тази партия имунитета е бил

Езерото "Ариана" с нова визия

Пространството около емблематичното за столицата езеро “Ариана” ще бъде ремонтирано основно и така входът на най-големия парк - Борисовата градина, ще бъде обновен.
Столичната община е обявила обществена поръчка за избор на изпълнител на проекта. Ще бъдат обновени изцяло 5200 кв. м декоративна настилка около езерото, както и 2400 кв. м тротоари. П Пространството около емблематичното за столицата езеро “Ариана” ще бъде ремонтирано основно и така входът на най-големия парк - Борисовата градина, ще бъде обновен. Столичната община е обявила обществена поръчка за избор на изпълнител на проекта. Ще бъдат обновени изцяло 5200 кв. м декоративна настилка около езерото, както и 2400 кв. м тротоари. П

Валутни разлики понижиха печалбата на Deutsche Post

Най-голямата компания за пощенски и логистични услуги в Европа направи песимистична прогноза за следващата година

    


Заседават по "Килърите" във Варна

Престъпната група бе осъдена също за палежи, побои, лихварство

Задържаха поляци, опитали да влязат в руското посолство

Полската полиция е задържала общо 32 души във връзка с безредиците в понеделник по време на „Шествието на независимостта” във Варшава. Трима са в ареста за нападение на руското посолство. Националисти се опитаха да влязат в представителството.

Протестна тишина около НС, а вътре – работата потръгна

ГЕРБ не се регистрираха, но в залата имаше 133 депутати

    


Студенти за Чуколов: Болен мозък

/КРОСС/ Чувствам се страхотно. Ние сме тук и смятам, че сме на правилната страна, та дори и да ни наричат изродчета. Нека те изричат такива думи. Това каза студентка пред bTV в отговор на въпрос за коментара на депутата от "Атака" Десислав Чуколов, който нарече младежите "изродчета на сикаджията Бойко". Такива определения не бива да се коментират. Това са определения на болни мозъци, добави студент. "Ранобудните студенти" съобщиха, че днес в 10.30 ч. ще протестират пред парламента и призоваха всички, които са против кабинета "Орешарски", да го подкрепят. Повод за гнева на депутата Чуколов стана поруган рекламен билорд на телевизия "Алфа" и лидера на партията волен Сидеров по време на големия неделен протест. В краткия си коментар в социалните мрежи, който препраща към новината, Чуколов нарича студентите изродчета, но не е подминал и вътрешния министър, който е определил като "льохман". Точният пост на атакиста е: "Малките ИЗРОДЧЕТА на сикаджията Бойко в действие. Полицията на льохмана Йовчев им се радва".  

“Атака” пак осигури кворум

Лидерът на "Атака "Волен Сидеров. Снимка: БГНЕС

“Атака” се регистрира за извънредното заседание на парламента и осигури кворум, след като беше ясно, че ГЕРБ няма да влязат и от националистите зависи дали ще бъде избран зам.-председател на парламента  на мястото на напусналия политиката Христо Бисеров от ДПС.

Заседанието беше открито с гласовете на 133 депутати от БСП, ДПС и “Атака”. ГЕРБ не влязоха въобще в залата, за да не ги преброят ръчно (председателят Михаил Миков им погоди този номер преди време).

По-рано днес лидерът на националистите Волен Сидеров обяви, че депутатите му ще се регистрират, но няма да подкрепят кандидатурата на ДПС за нов зам.-председател – Алиосман Имамов. Така на практика осигуряват избора на Имамов.

Депутатите от ГЕРБ влязоха в зала, след като приключи регистрацията и поискаха цялото заседание на парламента днес да се излъчва на живо по БНТ и БНР. Предложението им не беше прието.

Мнозинството отхвърли и поисканото от “Атака” пряко излъчване по националните медии само на точка първа – изборът на Алиосман Имамов за зам.-председател.

Дневният ред на депутатите предполага още на първо четене да бъдат приети проектобюджетите на НОИ, на здравната каса и на държавата за 2014 г.

Статията "“Атака” пак осигури кворум" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Инфлацията в Германия се понижи до 3-годишно дъно

Спадът през октомври се дължи основно на отстъплението при цените на козметичните продукти

    


Йордан Бакалов: Отстраняването на Бисеров е заплаха към Доган

Това крайно решение на Христо Бисеров е свързано с пряка заплаха към Ахмед Доган, заяви бившият депутат от СДС Йордан Бакалов. Той уточни, че това е послание към някой от страна на почетния председател на ДПС.

"404" и "fail" са най-използваните думи за 2013 година

/КРОСС/ Всяка година списъкът на Glogal Language Monitor ни дава картина на англоезичния свят. През 2009 година, когато настоящият президент на САЩ положи клетва „Обама" беше близо до първите места в списъка, през 2011 година „окупирай" оглави класацията, благодарение на едноименното международно протестно движение. Първо място като най-често използвана дума за 2013 многозначително заема „404" - интернет кодът за неуспешна операция, които обикновено виждаме, когато интернет страница не може да се зареди. Непосредствено след „404" се нарежа „fail" (в превод "не успявам", б.ред.) „Hashtag" (символ на Twitter), @pontifex (акаунтът на папа Франциск в Twitter) и "optic", новият термин за „описание", са сред първите пет думи в списъка. „Неуспешното стартиране на страницата на Обамакеър (Закон за достъпното здравеопазване, смятан за ключово постижение на прездента Барак Обама, б.ред.) в САЩ е само един от примерите за по-голям системен провал в глобалната икономическа система. От политическата криза в американското правителство, до отслабването на долара, глобалния скандал с разузнавателните практики на Агенцията за национална сигурност, несигуността по отношение на Европейския съюз и интеграцията на Китай и други изгряващи сили като Идия и Бразилия", коментира Пол Пейяк, президент и главен анализатор в Global Language Monitor

Мира Радева: Политическата криза не е преодоляна

Тя отказа да коментира случая с бившия зам.-председател на НС Христо Бисеров, но й беше интересно как се е стигнало до разследване по случая

Йордан Бакалов: Отстраняването на Бисеров било заплаха към Доган

Това крайно решение на Христо Бисеров е свързано с пряка заплаха към Ахмед Доган, заяви пред Нова телевизия бившият депутат от СДС Йордан Бакалов. Той уточни, че това е послание към някой от страна на почетния председател на ДПС.

Протестът на студентите е политически, твърди проф. Янакиев

Пълна анархия, от която изходът е много труден, смята друг преподавател

    

Протестът на студентите не е партиен, но е политически, твърди Янакиев

Пълна анархия, от която изходът е много труден, смята друг преподавател

    

Втори ден пълна окупация на Ректората

Пълна анархия, от която изходът е много труден, смята преподавател

    


Италия отпуска на Филипините хуманитарна помощ от 1.5 млн. евро

Ще бъдат изпратени предмети от първа необходимост – одеяла, палатки, пречистватели

Боян Радев дари на НИМ римски барелефи

Колекционерът и голям български шампион от близкото минало Боян Радев подари три ценни експоната от своята колекция на Националния исторически музей, съобщи директорът му проф. Божидар Димитров.

Глен Джонсън: Това е най-добрият Ливърпул, за който съм играл

Крайният бранител е впечатлен от играта на отбора срещу Фулъм

    


Автомобил мина през крака на момиче, водачът избяга

Автомобил мина през крака на 24-годишна и избяга от местопроизшествието, пострадалата е с фрактура, настанена е в болница, предаде кореспондентът на БГНЕС в Благоевград.

Слагат инсулинова помпа на бебе в Терапията

В Многопрофилната детска клиника в болница "Света Марина" във Варна ще бъде поставена инсулинова помпа на 8-месечно бебе - най-малкия пациент, страдащ от диабет. Освен на 8-месечната Виктория, инсулинова помпа ще бъде поставена и на 16-месечната Стефани. Двете момиченца все още не се хранят като големи деца - обичайното лечение е непригодно за тях, особено за бебето. Инсулиновата помпа е средство за непрекъснато подкожно инжектиране на бързо действащ инсулинов аналог със скорост, съобразена с индивидуалната инсулинова нужда. Този тип лечение ст...

Гърция получава 550 млн. евро от Европейската инвестиционна банка

Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) отпуска на Гърция 550 милиона евро за развитие на инфраструктурата, за финансиране на малкия бизнес и за създаване на работни места за младежите. Около 350 милиона евро ще бъдат насочени за ремонт и строителство на пътища.

Google пуска ново приложение в помощ на пострадалите от "Хаян"

/КРОСС/ Технологичният гигант Google обяви, че стартира онлайн инструменти, които да събират и доставят информация, свързана с трагичните последствия от тайфуна Хайян (наричан още Йоланда), който причини огромни по размер разрушения, а първоначалните предположения на филипинските власти са за 10 000 загинали, пише The Next Web. Един от инструментите е Google Person Finder, приложение както за хора, които търсят някой, така и за хора, които искат да информират другите за себе си. „Надяваме се, че приложението ще помогне на тези, които са се спасили да изпратят новини за себе си на всеки, който се тревожи за тях", отбелязва Google. На разположение е и мобилна версия на приложението. Технологичният гигант предлага и карта - Typhoon Yolanda Relief Map, която дава актуализирани данни за местата за подслон и друга информация за бедствената зона.    

„Янтра Габрово“ сложи край на тежката негативна серия

Мъжкият отбор на „Янтра Габрово“ сложи край на тежката негативна серия в Северозападната „В“ група с победа над състава на „Павликени“. В среща от 13-я кръг на шампионата габровският тим се наложи с 2:3 в Павликени, като това беше първа победа навън за отбора и едва втора от началото на сезона. Това коментира официалният сайт на клуба - http://fcyantragabrovo.com. Емил Георгиев пробва да изненада домакините с нова тактическа постройка и успя. „Янтра“ игра във вариант 4-1-3-2, без типични крила. На вратата беше Митко Пантев, в защита – Ивайл...

Окупацията на Народното събрание ще е символична, обясниха студенти

Окупацията на Софийския университет продължава. „Ще излезем на протест пред Народното събрание, където ще има символична окупация", каза в „Здравей, България" Борис Рангелов, който е един от окупаторите на университета. Той добави, че к...

Хакери отговаряли на жалби на граждани от името на Столична община

Електронната поща на Столичната община в район „Изгрев Електронната поща на Столичната община в район „Изгрев" се оказа жертва на хакерски атаки, заяви за bTV кметът на района Цветомир Жеков. От името на общината хакерите са отговаряли на жалби и сигнали на граждани, както са се опитали и да поръчат шпионски софтуер за следене и подслушване под претекст да не изтича ценна информация.

52-годишна се прободе с кухненски нож, приготвяйки туршия

52-годишна жена от град Симитли се прободе снощи с кухненски нож след приготвянето на туршия, настанена е болница след като е оперирана по спешност, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Бюнямин Хасан сяда на мястото на Бисеров

Бюнямин Хюсеин Хасан, избран от листата на ДПС в 30-ти многомандатен избирателен район – Шумен, ще замести Христо Бисеров в 42-рото Народно събрание.

Движение „България на гражданите" събират средства за болницата в Дупница

Движение „България на гражданите" започна благотворителна кампания за купуване на оборудване в общинската болница в Дупница. Реновиране на апарата за хемодиализа, дюшеци и спално бельо за детско отделение ще бъдат купени със средствата събрани по време на благотворителната кампания. Това обявиха членовете на Управителния съвет на партията на Меглена Кунева в Дупница Бойко Соколов и Ани Караджинова. Необходимата сума е около 10 000 лв. За закупуването на нов апарат за хемодиализа ще се необходими повече средства, ако бъдат събрани по време на ка...

За първи път се събира Обществен консултативен съвет към Областния управител

Първото заседание на Обществен консултативен съвет към Областния управител на Област Кюстендил ще се проведе днес. Това ще стане от 14:00 часа в заседателната зала, ет. 2 в административна сграда на Областна администрация Кюстендил.На заседанието ще бъдат предложени, разгледани и утвърдени вътрешни правила за устройството и дейността на съвета. Ще бъде определен и поименен списък с членовете на съвета на упълномощените представители. За включване в състава на съвета е отправена покана към представители на граждански сдружения, инициативни комит...

Нова победа за Локомотив Пд и трето място в класирането

Наставникът на "смърфовете" бе повече от радостен след новия успех на неговия отбор и излизането толкова напред в класирането. "Аз мисля, че никой до този момент не си е мечтал в началото на първенството, който и да е, свързан с клуба, че в 17-ия кръг нашият отбор ще се намира на трето място", сподели треньорът на "Локомотив Пловдив" Александър Станков след успеха над "Черно море", предаде БГНЕС. "Смърфовете" взеха домакинството си на отбора от Варна с 1:0 и по този начин се върнаха в тройката на класирането. "Много нервен двубой, много сили и нерви изхабих в тоя мач, но бях сигурен как ще протече. Имаше известна нервност в отбора, защото бяха много важни трите точки. През първото полувреме нашият отбор седя много по-добре от второто полувреме. Важното е, че отбелязахме гол, който...

Хакери завладели комуникацията между Община "Изгрев" и гражданите

Община „Изгрев” е жертва на хакерска атака. Находчиви кибер престъпници са успели да разбият електронната поща на общината и да дават отговори на запитвания на граждани като представители на местната власт, заяви пред bTV Цветомир Жеков, кмет на „Изгрев”. Как е станало ясно, че има атака – кметът Жеков е разбрал за отговор на уж общински служител на запитване дали ще има ремонт на дупки по пътища в общината. Отговорът бил „Купете си кокили, госпожо”. Освен „заиграването” с гражданите, хакерите са качали на сайта на общината информация, че „Изгрев” поръчва шпионски софтуер  за следене и подслушване под претекст да не изтича ценна информация. Дори е била водена кореспонденция с необходимата фирма. Заблудата е лъснала, с...

Украйна спря вноса на газ от Русия, но транзитът за Европа не е засегнат

Държавната компания "Нафтогаз Украйна" напълно е прекратила покупките на природен газ от руската "Газпром", предаде БГНЕС. Транзитът през Украйна към Европа не е засегнат. Според експертие вероятно става дума за временна ситуация, предизвикана отчасти от необичайно топлото за ноември време и ниското потребление на газ. Поради това газовите хранилища на Украйна са препълнени. През октомври "Нафтогаз" получаваше средно по 104 млн. куб.м газ дневно, но от началото на ноември покупките са паднали наполовина, а на 6 и 7 ноември са стигнали до 9 млн. куб.м, преди съвсем да спрат на 8 ноември. Тогава изтече срокът, в който украинската "Нафтогаз" трябваше да изплати на "Газпром" стари задължения за 1,355 млрд. долара. Киев плаща на Русия около 400 долара за 1000 куб.м газ - една от най...

Хакери отговаряли на писма и жалби от името на Столична община

/КРОСС/ Електронната поща на Столичната община в район „Изгрев" се оказа жертва на хакерски атаки, заяви кметът на района Цветомир Жеков. От името на общината хакерите са отговаряли на жалби и сигнали на граждани, както са се опитали и да поръчат шпионски софтуер за следене и подслушване под претекст да не изтича ценна информация. В информационен сайт в интернет беше качена част от кореспонденцията между общината и фирмата за закупуване на програмата за следене и подслушване. В началото на октомври кметът на район „Изгрев" случайно разбира, че електронната поща за обратна връзка на общината с гражданите е хакната. От името на район „Изгрев" неизвестни лица отговарят на жалбите и оплакванията на хората в района. В конкретния случай - питане на гражданин за дупки и кърпежи в столичния район. Следва нестандартен отговор от името на общински служител. „Отговорът беше „Купете си, госпожо, кокили. Проблемът ви няма да бъде решен", обясни районният кмет Цветомир Жеков. Едва след оплакване по телефона от общината разбират, че са станали жертва на хакерска атака и публикуват съобщение на сайта си. Това обаче е едва началото. След няколко дни на същия мейл получават съобщение от фирма, която продава програма за следене на компютри и подслушване в офиса

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване