"Ролс-Ройс" показа в Дубай автомобил инкрустиран с 446 диаманта


"Ролс-Ройс" показа на изложението в Дубай специална версия на модела си "Фантом", в интериора на който са инкрустирани 446 диаманта. Celestial Phantom е нещо наистина специално, коментира главният изпълнителен директор на компанията Торстен Мюлер-Отвос. Със специалния автомобил марката отбелязва факта, че Близкия Изток е нейният най-голям пазар в световен мащаб. По-голямата част от диамантите са инкрустирани в тавана на колата, за да имитират нощно небе.

"Ройлс-Ройс Celestial Phantom"...

Бягащите от войната сирийци не искат парите ни, а търсят помощ!

Съвместна декларация на президента Плевнелиев и премиера Орешарски

    

12 ноември в историята

През 1914 г. -  по време на Първата световна война Турция обявява война на държавите от Антантата. През 1918 г. - Австрия става република. През 1936 г. - пуснат е в действие мостът Сан Франциско-Оукланд. През 1965 г. - СССР изстрелва автоматичен космически апарат "Венера 2". През 1973 г. - във Великобритания започва първото турне на групата Queen. През 1980 г. - космическият апарат на НАСА "Вояджър 1" се доближава максимално до Сатурн и прави първите снимки на пръстените му. През 1990 г. - принц Акихито е избран за 125-и император на Япония. През 1991 г. - индонезийската армия открива огън по студентска демонстрация в Тимор на погребението на техен колега, загиват 250 души, а 280 се смятат за изчезнали. През 2006 г. - бившата съветска република Южна Осетия провежда референдум за независимост от Грузия.

Синът на US сенатор загина със самолет

Синът на американския сенатор Джеймс Инхоф е загинал през уикенда при самолетна катастрофа край Тълса, Оклахома.

Парламентът гласува Бюджет 2014 на първо четене

Бюджет 2014 г. се очаква да бъде разгледан на първо четене в пленарната зала, ако преди това депутатите съберат кворум и гласуват първата точка в дневния си ред. В предварителната програма на народните представители е записано дебатирането и гласуването на пакета бюджетни закони - републиканския бюджет, на държавното обществено осигуряване и на Здравната каса. От догодина минималната работна заплата, съответно и майчинството през втората година, ще бъдат 340 лева. Детските надбавки за първо дете ще запазят размера си от 35 лева на месец, но за ...

Как да преуспееш в румънската политика


За кмета Николае Матеи нещата се наместват чудесно – той е излязъл току що от затвора, и популярността му се е покачила до безпрецедентни нива. През следващата седмица той навършва 46 години. Роден е под знака на лъва, и смята себе си за лъв сред хората – горд, амбициозен и артистичен.

Тази година, доста буквално, беше пълна с изпитания за него – намирисващата история около сделката със земя с полицаите, обвиненията в корупцията, ефективната присъдата за затвор.

"Да умра...

Пет са жертвите на битова експлозия в Русия

Петима, сред които едно дете, са загинали при взрив на битова газова инсталация в жилищен блок в покрайнините на Москва, предаде ИТАР-ТАСС.

Призовките - скоро и по електронната поща

Готви се изцяло нов закон за електронното управление, който ще регулира електронната идентификация и ще доведе до реално е-правителство

    


Контрабандисти на 60 кг кокаин разпускат вкъщи

В Русенския окръжен съд предстои процес за рекордно задържано количество наркотик, открит във внесен комбайн втора употреба от Аржентина.

Глобалните M&A сделки в енергийния сектор достигнаха 9-годишно дъно

С най-значителен принос са компаниите от САЩ, следвани от Русия и Китай

    


Св. Иоан Милостиви, патриарх Александрийски. Св. преподобни Нил Синайски, Постник

Свети Иоан се родил на остров Кипър и бил син на княз Епифаний . Той бил възпитан в благочестие и страх Божий, който за него бил начало на премъдростта. Когато достигнал пълнолетие, по волята на родителите си встъпил в брак и имал деца. Но скоро се лишил от децата, а после и от жена си, защото Бог благоизволил Иоан да се освободи от служението на плътта и да се посвети на духовния живот. Свободен от брачния живот, той благодарил на Бога и оттогава, вече без всякакви препятствия, усърдно започнал да служи на Господа, като се упражнявал в честа молитва и всички богоугодни дела. Той бил особено милосърден и милостив към всички, които понасяли теготите на нищетата. Заради тези добродетели Бог го прославил сред хората и не само сред равните, но и пред царя, който го почитал и прославял. След известно време патриаршеският престол на Александрийската църква останал без пастир. Тогава император Ираклий по Божествено усмотрение почел Иоан с патриаршески сан. Макар да не желаел това, светият бил принуден да приеме посвещението и станал архипастир на Александрийската църква. Като встъпил на патриаршеския престол, като пастир на словесните овци свети Иоан преди всичко се погрижил да очисти паството си от ереста, смущаваща Христовото стадо. Тя била повдигната от някой си Петър, наречен Фулон, или Кнафей, Антиохийски лъжепатриарх

Мигрантите по света - над 214 млн. души

Над 8 хил. са имигрантите у нас, посочват от Държавната агенция за бежанците

Избират заместник на Бисеров в Народното събрание, студенти готвят окупация на парламента

Парламентът заседава извънредно днес с първа точка от дневния ред избор на нов заместник-председател, на мястото на Христо Бисеров. Той беше освободен от постовете на 7 ноември. Дни след като Бисеров подаде оставка стана ясно, че той най-вероятно ще бъде обвинен за пране на пари, данъчни престъпления и документна измама. Парламентът заседава извънредно днес с първа точка от дневния ред избор на нов заместник-председател, на мястото на Христо Бисеров. Той беше освободен от постовете на 7 ноември. Дни след като Бисеров подаде оставка стана ясно, че той най-вероятно ще бъде обвинен за пране на пари, данъчни престъпления и документна измама.

Парламентът избира нов зам.-председател на мястото на Бисеров, студенти готвят окупация

Парламентът заседава извънредно днес с първа точка от дневния ред избор на нов заместник-председател, на мястото на Христо Бисеров. Той беше освободен от постовете на 7 ноември. Дни след като Бисеров подаде оставка стана ясно, че той най-вероятно ще бъде обвинен за пране на пари, данъчни престъпления и документна измама. Парламентът заседава извънредно днес с първа точка от дневния ред избор на нов заместник-председател, на мястото на Христо Бисеров. Той беше освободен от постовете на 7 ноември. Дни след като Бисеров подаде оставка стана ясно, че той най-вероятно ще бъде обвинен за пране на пари, данъчни престъпления и документна измама.

Рекламите заобикалят печатната империя на Рупърт Мърдок

Заради спадащи тиражи спадат и приходите от абонамент на News Corp, но не с толкова силен темп

    


Милена Якимова, преподавател в СУ: Исканията на студентите са за връзката между образование и социално признание


Доц. Милена Якимова е социолог. Преподава социална теория, социална критика и колективни идентичности във Философския факултет на Софийския университет. Преди две седмици факултетът прие декларация в подкрепа на студентската окупация. Доц. Якимова коментира връзката между студентското недоволство и антиправителствените протести от началото на годината досега, както и ролята на университета, образованието, преподавателите и студентските съвети в събитията.

Обикновено продължение на...

Полицаи на всеки километър

По двама полицаи на всеки километър вече пазят браздата с Турция. Засилените патрули не са толкова заради бегълците от Сирия, а заради вълната от икономически имигранти, които прииждат от Афганистан, Мароко, Тунис, Алжир и Мали.

Тотев и Кацарски с най-много предложения в Общинския съвет

Кметът на Пловдив Иван Тотев и ресорният му заместник по общинска собственост Димитър Кацарски са с внесли най-много предложения за гласуване в Общинския съвет. Това става ясно от отчета за работата на местния парламент в периода от 1-ви май до 31-ви октомври. След Кацарски и Тотев, които имат съответно 88 и 83 предложения, се нареждат Розалин Петков и Георги Титюков с 57 и 21 предложения. През периодът, който е предмет на отчета, са проведени общо 12 заседания на местния парламент, на които са взети 270 реше...

Пътна обстановка в страната - 12 ноември

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия”: Област Пазарджик: От км 60+950 до км 61+968 в посока Пловдив движението се пренасочва от дясното в лявото платно; полагане на хоризонтална пътна маркировка /стрелки/ по пътни възли на км 61+000, на км 69+167, на км 80+067 и на км 90+167 /п.

Мирослав Хинков стана изобретател на годината, 11 училища ще се топлят с газ

Предстоящата зима, Карнавал 2014, политически страсти по повод "Водния цикъл", габровец е обявен за изобретател на годината, комисия приема реконструираната сграда на НТС в Габрово. Това са основните теми от пресата в Габрово. Вестник "Габрово днес" 11 учебни и детски заведения ще се отопляват със синьо гориво тази зима Продължава газификацията на Габрово, на много места тя се съвместява със строителството по водния цик...

Японският сектор на услугите се върна към спад през септември

Индексът на третичния сектор отстъпи с 0,2% след ръста от 0,7% през август

    


Рожденниците днес

София /КРОСС/ Информационна агенция "КРОСС" поздравява с рождения им ден:  Добромир Жечев - бивш футболист на Левски". Дочо Карадочев - изпълнителен директор на Българската агенция за експортно застраховане. Ивайло Кицов - музикален журналист. Ирини Жамбонас - актриса. Стойко Пеев - актьор, носител на наградата „Златна роза". проф. дин инж. Цвети Даковски, ръководител на катедра „Организация и икономика на строителството" в УАСГ. д-р Пламен Ялъмов - председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на ЗАД „Алианц България". Стефан Танев - депутат от „Коалиция за България" в 42-рото НС

Плачи кани италианец за лекции в София

Плачи иска да включи Караро заради познанията му във физическата подготовка. Той щял да бъде полезен с програми и упражнения за превенция от травми.
Плачи иска да включи Караро заради познанията му във физическата подготовка. Той щял да бъде полезен с програми и упражнения за превенция от травми. "Все още не знам кога точно ще бъде семинарът. Идеята е да го направим през този месец, тъй като след това ще съм доста ангажиран с националния отбор", заяви Плачи.

Вестниците пишат...

София /КРОСС/ Преглед на основните теми в печата на Информационна агенция "КРОСС": Водещи заглавия на първите страници НАП проверява Кирил Йорданов, живеел нашироко - в. 24 часа - стр. 1Два месеца след смяната митниците пак с нов шеф - в. Преса - стр. 1ЕС ни съди за перките край Калиакра - в. Монитор - стр. 1, 3Трамвай от Шабла до Бургас - в. Труд - стр. 1 ЗАХАР МЕНТЕ РАЗВАЛЯ ВИНО И РАКИЯ - в. Телеграф - стр. 1 Водещи заглавия на вътрешните страници Заради нагласени търгове може да връщаме 1,5 млрд. - в. 24 часа - стр. 2, 3Бареков поиска със закон НАП и ДАНС да проверят парите на лидерите - в. 24 часа - стр. 4Застрашени са над 5000 стипендии и 1000 заплати - в. Преса - стр. 1, 5Качествените български храни в бутика - в. Преса - стр. 2, 3Връщаме европари за екология - в. Монитор - стр. 2, 3ЕК ни дава 90 млн. лева за имигрантската криза - в. Монитор - стр. 6, 7Пълната блокада на СУ блокира стипендиите - в. Труд - стр. 2ЕНП събира ГЕРБ и десните в Брюксел - в. Труд - стр. 3 ХАОС С ИЗПИТИТЕ ПО ПРАВО В АЛМА МАТЕР -* в. Телеграф - стр. 2МАХАТ ЗЕБРИТЕ ОТ ТРИЛЕНТОВИ ПЪТИЩА - в. Телеграф - стр. 6 Водещи интервюта Искра Михайлова министър на околната среда и водите : От Брюксел 3 г. са казвали, че може да връщаме пари, а тук се инатили - в. 24 часа - стр. 13Борислав САРАфОВ, заместник главен прокурор: Бившата ГДБОП е управлявана като черна дупка - в. Преса - стр

Райко Кръвта следил боса на ВИС на яхта, убил го заради унижение

Васил Арарски-Райко Кръвта е имал неприятна среща през 2005 г. с боса на ВИС-2 Георги Илиев. Останал е с впечатление, че ще бъде поръчан и ликвидиран, и е решил да действа изпреварващо.Нашата информация е, че Райко Кръвта е застрелял Георги Илиев, заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред Тв 7.МВР разполагало с ... Васил Арарски-Райко Кръвта е имал неприятна среща през 2005 г. с боса на ВИС-2 Георги Илиев. Останал е с впечатление, че ще бъде поръчан и ликвидиран, и е решил да действа изпреварващо.Нашата информация е, че Райко Кръвта е застрелял Георги Илиев, заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред Тв 7.МВР разполагало с ...

Откриха труп на нелегален имигрант в Стара планина

Предполага се, че чужденецът е починал от глад и студ

    

Автомобил мина през крака на момиче, водачът избягал

Автомобил мина през крака на 24-годишна и избяга от местопроизшествието, пострадалата е с фрактура, настанена е в болница, съобщи БГНЕС.Поредният пътен инцидент в Благоевград за вчера станал към 22.30 часа снощи на ул. "Марица".24-годишната Северина М. пресичала улицата, когато през крака й минал лек автомобил. Водачът не спрял. Със собствен транспорт пострадалото момиче е транспортирано до Спешно-приемно отделение на МБАЛ, където е установено, че е с фрактура на крака. Настанена е в отделението по ортопедия, за инцидента е уведомена полицията. Водачът на автомобила, избягал от местопроизшествието, се издирва.Към 10.10 часа вчера такси блъсна майка и дъщеря на пешеходната пътека пред сградата на ОДМВР-Благоевград. 47-годишната майка е настанена в отделението по хирургия с комоцио. Дъщеря й...

В Харманли организират протест с мото "Срещу Сирия"

Днес, от 15:00 часа, в Харманли ще се проведе протест срещу бежанците. Събитието е организирано чрез Facebook, а наименованието на страницата е "Срещу Сирия". Организаторите, които са пуснали събитието в социалната мрежа, не афишират шумно самоличността си, но намерението им е да да блокират за един час следобед международния път за Турция, който преминава в непосредствена близост до бежанския лагер в Харманли. Досега участие в протеста са потвърдили стотици потребители във Facebook. От кметството и от полицията съобщиха за bTV, че никой официално не е искал разрешение за протест. Като един от организаторите на протеста се заяви Симеон Йорданов, който е член на партия „Атака”. „Границата да бъде затворена, а бежанците екстрадирани, защото са заплаха за национа...

Пациенти искат държавата да финансира част от лечението на диабетиците

За пореден път български пациенти настояха държавата да финансира част от лечението с инсулинови помпи при диабетиците. Този метод се използва вече повече от две десетилетия и е доказал предимствата си над традиционното лечение с инсулинови инжекции, твърдят пациентски организации. България обаче била единствената страна в европейската общност, която не покривала никаква част от лечението, а консумативите за инсулиновата помпа стрували на нуждаещите се от тях непосилните 280 лева на месец. Като част от национална кампания, посветена на новите т...

Преглед на печата

Във вестник "Посредник" днес четем: Кой математик с плевенски корен стана наскоро доктор хонорис кауза на Софийския университет Защо отново се заговори за ненормалното паркиране в центъра на Плевен и къде е заровено кучето Какви са позициите на местни политици по наболели национални проблеми Увеличиха ли се и с колко даренията за БАЛИЗ в тазгодишния благотворителен ултрамаратон Колко на ден може да изкара уличен артист в нашия град и за какво му стигат парите Може ли ректортът на Медицинския университет да направи кариера в Боливуд. Вестн...

Плевнелиев и Орешарски осъдиха омразата към бежанците в съвместна декларация

Росен Плевнелиев и Пламен Орешарски на Деня на София. Снимка: Сергей Антонов

Президентът Росен Плевнелиев и премиерът Пламен Орешарски излязоха с обща декларация, в която осъждат насаждането на расова омраза, ксенофобията и и псевдонационализма, които рушат обществото и репутацията на страната. 

Декларацията идва дни, след като в столицата станаха няколко инцидента с имигранти, а в страната се провеждат протести срещу изграждането на бежански лагери. 

“През последните дни станахме свидетели на тревожни инциденти, криминални актове на нападения, съчетани с опити за всяване на омраза и призиви за изгонване на бежанците. Налагането на ненавист и нетърпимост към различния и настройването на хората едни срещу други, както и заиграването с етническия мир, са крайно опасни и неприемливи действия, които категорично трябва да бъдат осъдени. Усилията на всички граждани, политици и институции трябва да се насочат към предотвратяване на подобни случаи в бъдеще, за успокояване на напрежението и за спиране на насаждането на омраза и на разделение в обществото. Важна е и адекватната реакция от правоохранителните органи”, се казва в декларацията на двамата държавници.

Президентът и премиерът оправят апел за за солидарност и за съпричастност към “страданието на бежанците, потърсили закрила в страната ни”. 

“Насаждането на страх и омраза, противопоставянето на различни групи в обществото, е опасно и по никакъв начин не бива де се толерира. Не бива да се спекулира относно материалното и финансово обезпечаване на бежанците. То няма да засегне социалните плащания към българските граждани, нито ще се отрази на работните места или на пенсиите на нашите родители. Бягащите от войната сирийци не идват в страната ни от добро. Те не искат нашите пари. Те просто търсят помощ и закрила. Затова е важно всички граждани и общественици да подходят с разум и отговорност”, се казва в декларацията.

Плевнелиев и Орешарски заявяват, че въпросът с бежанците и хората, търсещи закрила, не бива да се политизира. “Всяка държава има своите механизми да се справи с нелегалната имиграция, но бежанците се нуждаят от специален подход и не е случайно, че те са обект и на международноправна закрила”, се казва още в декларацията. 

Двамата припомнят, че конфликтът в Сирия е изгонил милиони жители на страната извън нея, а страната ни е длъжна да се отнесе отговорно към този проблем “в името на универсалните ценности, които поставят живота и правата на човека като най-висши блага”.

“Българският народ е доказал в годините своята толерантност и солидарност към хората, изпаднали в беда. Това е част от нашата национална култура и основателен повод за гордост”, се казва още в декларацията.

Статията "Плевнелиев и Орешарски осъдиха омразата към бежанците в съвместна декларация" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Шест общи спирки на метрото и БДЖ в София

Такива са плановете на Националната компания "Железопътна инфраструктура", засега има само една действаща - при Централна гара

„Дисни трилър” е новото премиерно заглавие на Драмата

Драматичен театър-Пловдив очаква тази вечер пловдивската публика на най-новия си премиерен спектакал - „Дисни трилър“. В дебютната пиеса на Филип Ридли участват пловдивските актьори Мариана Йотова, Стилиян Стоянов, Христо Пъдев и Дамян Тенев. Спектакълът разказва за живота на брат (Стилиян Стоянов)  и сестра (Мариана Йотова), които след смъртта на родителите си живеят в объркания свят на детските спомени, изпълнен с кошмари и страхове. Невротичността на персонажите, демонстрира техния асоциален живот, а действието е маниакално, като в психотрил...

Р.Петков съобщи за груби нарушения на предишната управа на общината

Румен Петков съобщи пред медиите за груби нарушения, извършени от бившия кмет на Плевен Найден Зеленогорски.Той каза, че ще предостави на кмета проф. д-р Димитър Стойков анализ, направен от експерти, засягащ информация относно допуснати закононарушения при разрешаване на строителството на значими сгради в централната градска част. „Има два брутални случаи на нарушения, които по мое мнение трябва да бъдат обект на прокурорско разследване по най-бързия начин, тъй като тези закононарушения са видими", заяви Петков и уточни, че става дума за търго...

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето новините, които днес ще следи обществената телевизия. 


Облачно - на места със слаби валежи

Над по-голямата част от страната ще има значителна облачност, максималните температури ще са между 15 и 20°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи "Фокус". Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за ноември и през деня ще се повиши още малко. Днес над по-голямата част от ... Над по-голямата част от страната ще има значителна облачност, максималните температури ще са между 15 и 20°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи "Фокус". Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за ноември и през деня ще се повиши още малко. Днес над по-голямата част от ...

Облачно, със слаби валежи

Над по-голямата част от страната ще има значителна облачност, максималните температури ще са между 15 и 20°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Над по-голямата част от страната ще има значителна облачност, максималните температури ще са между 15 и 20°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи "Фокус". Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за ноември и през деня ще се повиши още малко. Днес над по-голямата част от ...

Спират временно водата в част от ж.к. „Лагера"

На 13 ноември 2013 г. (сряда), във връзка с подмяна на спирателни кранове и пожарен хидрант на ул. „Балчик" ъгъла с ул. „Баба Илийца" жк."Лагера" , се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода", живеещи в района на: ул. „Йосиф Цанков", бул. „Цар Борис ІІІ", ул. „Житница", ул. „Хайдушка поляна"; по ул. „Христо Матов" между ул. „Хайдушка поляна" и ул. „Костенец"; по ул. „Безименна" между ул. „Хайдушка поляна" и ул. „Костенец". При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска в...

Бюджетът за 2014 г. влиза в пленарната зала


Депутатите ще обсъдят днес на първо четене правителствените проекти за бюджети на държавата, на общественото осигуряване и здравната каса за 2014 г.

Парламентарните комисии одобриха проектите миналата седмица, но комисията по културата възрази срещу разчетите заради недостатъчното според нея финансиране. 

Проектът за държавен бюджет е базиран върху числото 1.8 - разчетът за растеж на икономиката е за  1.8 на сто, 1.8% инфлация и бюджетен дефицит от 1.8% от БВП. 
...

12 ноември в историята

680 г. - започва шестият вселенски събор в Константинопол. 1914 г. — Първата световна война: Турция обявява война на държавите от Антантата. 1918 г. — Австрия е обявена за република. 1927 г. — Съветският марксист Лев Троцки е изключен от Комунистическата партия на Съветския съюз, което осигурява на Йосиф Сталин неограничен контрол над Съветския съюз.

Автовоз се обърна край местността Присовски завои

Няма пострадали, инцидентът е станал около 07.30 часа

    

Автобус се обърна край местността Присовски завои

Няма пострадали, инцидентът е станал около 07.30 часа

    

Търсят сметките на Бисеров в Европа

Темида ще търси сметки на Христо Бисеров и семейството му в четири държави - Швейцария, Италия, Чехия и Македония, разкриха разследващи. Предстои прокуратурата да изпрати запитвания до властите в тези страни, за да сглоби по-добра картина за имането на ексдепутата.

Депутатите избират заместник на Бисеров

На извънредно заседание на парламента депутатите ще трябва да изберат кой да седне на зам.-председателското място в Народното събрание. До рокадата се стигна след изненадващата оставка преди десет дни на Христо Бисеров. Той подаде оставка не само като зам.-председател на парламента, но и като председател на правната комисия и зам.-председател на ДПС. След оставката на Христо Бисеров от ДПС съобщиха, че Алиосман Имамов ще бъде номиниран за заместник-председател на парламента, а Четин Казак - за председател на правната комисия. Големият въпрос е ...

От блоговете: Кой?


Публикуваме текста на Дарин Стойков от блога му TIWTS:

Важен въпрос. Смислен. Навременен.
...

Вигенин в Индия на евро-азиатски форум

Външните министри на 49 страни се събраха за 11-ата си поредна Среща Азия-Европа (АСЕМ) в индийската столица Делхи вчера под мотото “АСЕМ – Мост към партньорство за растеж и развитие”. Сред тях бе българският дипломат №1 Кристиан Вигенин. Във форума на равноправна основа участват и представители на две регионални интеграционни организации Външните министри на 49 страни се събраха за 11-ата си поредна Среща Азия-Европа (АСЕМ) в индийската столица Делхи вчера под мотото “АСЕМ – Мост към партньорство за растеж и развитие”. Сред тях бе българският дипломат №1 Кристиан Вигенин. Във форума на равноправна основа участват и представители на две регионални интеграционни организации

Кери: Преговорите с Иран се приближават към успешен завършек

Световната общност трябва да бъзе убедена, че Иран не разработва ядрено оръжие

Слагат Bluetooth в „умни“ хапчетата

Базираната във Великобритания и американския щат Калифорния компания Proteus Digital Health събира биологични данни, използвайки сензори, който се поглъщат и лепенки за кожа, за да подобри диагнозата и лечението, пише Wired.

Изследователската компания произвежда ядивни сензори, които могат да се поставят в хапчета и да дадат информция ... Базираната във Великобритания и американския щат Калифорния компания Proteus Digital Health събира биологични данни, използвайки сензори, който се поглъщат и лепенки за кожа, за да подобри диагнозата и лечението, пише Wired. Изследователската компания произвежда ядивни сензори, които могат да се поставят в хапчета и да дадат информция ...

Bluetooth в „умни“ хапчетата казва кога пациентът е приел лекарството

Базираната във Великобритания и американския щат Калифорния компания Proteus Digital Health събира биологични данни, използвайки сензори, който се поглъщат и лепенки за кожа, за да подобри диагнозата и лечението, пише Wired.

Изследователската компания произвежда ядивни сензори, които могат да се поставят в хапчета и да дадат информция ... Базираната във Великобритания и американския щат Калифорния компания Proteus Digital Health събира биологични данни, използвайки сензори, който се поглъщат и лепенки за кожа, за да подобри диагнозата и лечението, пише Wired. Изследователската компания произвежда ядивни сензори, които могат да се поставят в хапчета и да дадат информция ...

Затруднения в трафика по пътя Пловдив- Карлово

Временни затруднения на движението на пътя Пловдив - Карлово се очакват днес в района на село Граф Игнатиево, съобщиха от пловдивската полиция.  Повод за това е тържественото честване на 50-годишнината от първия боен полет на изтребители „МИГ 21”, което ще се състои в Авиобаза – Граф Игнатиево. Зрителите, които идват с автомобили, ще бъдат пренасочвани към обособени паркинги в района на жп гара Граф Игнатиево и в северозападния край на селото зад газстанцията. При необходимост след 13 часа е възможно движението на моторните превозни средствата ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване