И партиите в НС се обявиха срещу ксенофобията

След като премиерът Пламен Орешарски и президентът Росен Плевнелиев излязоха с обща декларация срещу ксеонофобията и насилието в страната, партиите в парламента също се обединиха около тези призиви. За първи път страната ни се намира в такова положение и обстановката трябва по-скоро да се нормализира, казаха народни представители на извънредното им заседание.

Американецът Тъкър от Лукойл: Трябва да сме на ниво в Румъния

Американецът Аландо Тъкър е сред онези баскетболисти, от които се очаква да поведат отбора на Лукойл Академик към победа в трудното гостуване на румънския шампион Асесофт Плоещ. На път към северната ни съседка, бившото крило от НБА коментира ситуацията около Лукойл Академик и настройката на „студентите“ пред клубният сайт така: „Мачът, който ни предстои в сряда е също толкова важен, колкото важни за нас бяха всички предишни двубои, които уви, бяхме близо, но не успяхме да спечелим. Срещата в Румъния е нашата последна възможност да оставим живи ...

Тропическата буря "Зорайда" ще премине през Филипините

Тропическата буря Тропическата буря "Зорайда" се намира на 160 км от град Давао, разположен в южната част на Филипините, и се движи на северозапад със скорост 30 км/ч. Предполага се, че бурята ще повтори маршрута на тайфуна "Хаян", съобщават филипински медии. В 30 района е обявено предупреждение за приближаващата буря. Виж тук новите електронни издания в Medi

Манолова зове опозицията да не провокира протестиращите, отвръщат й с викове "Оставка"

Викове "Оставка" се чуха и в пленарната зала, след като зам.-председателят на парламента Мая Манолова призова опозицията да не провокира протестиращите към ексцесии пред Народното събрание. Репликата на Манолова бе провокирана от процедурното искане на Красимир Велчев за прекратяване на заседанието по обсъждане на бюджета на държавното обществено осигуряване до пристигането на премиера или неговите заместници, за да докладват за обстановката около протестите и да дадат обяснение защо има насилие. Красимир Велчев бе категоричен, че навън има бит...

Средният осигурителен доход за страната се повишава през септември


Средният осигурителен доход за страната за месец септември е с повече от 10 лв. по-висок спрямо този за август. В началото на есента българите се осигуряват средно на 647.28 лв., съобщи Националния осигурителен институт. През август осреднената стойност е била 636.11 лв.

За последните 12 месеца - от 1 октомври 2012 г. до 30 септември тази година - средномесечният осигурителен доход е 641.29 лв.

Средномесечният осигурителен доход за страната се използва при изчисляване на...

Студентите са разколебани

/КРОСС/ "Ранобудните студенти" все още обмислят по какъв начин да продължат с протеста си и дали окончателно да вдигнат блокадата на Ректората. „Идеята на окупацията беше да съберем подкрепа, тя не може да продължава вечно". Това коментира пред Дарик студентът от Историческия факултет Ангел Златков, който е един от участниците в окупацията на Ректората. „В момента текат паралелно две неща - подготовка за акцията, както и почистване на сградата и нашето изнасяне оттук, защото утре сутринта ние изцяло се пренасяме пред Народното събрание", добави той. „Изморени сме, но това, което ни вдъхва сили, е желанието да постигнем нещо. Смятаме, че сме длъжни пред българското общество, затова не можем да се откажем", каза още студентът. По думите му от утре сутринта Софийският университет ще е свободен за провеждане на учебни занятия. „Самата идея на блокадата на Софийския университет беше да се концентрираме тук много млади хора - студенти, да изясним своите идеи и да отидем всички заедно пред Народното събрание, откъдето всъщност идва проблемът", допълни Златков. Според друг представител на ранобудните студенти обаче решението за отмяната на блокадата не е окончателно. "Обсъжда се как точно да продължи протестът на студентите и дали да остане формата на окупация на Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски"

Реформаторите: Нека всички подкрепим студентите

Реформаторски блок

Днес пред НС се проля кръв за пореден път, когато протестиращите студенти се противопоставиха на нелегитимното правителството, то прибягна до сила, обяви в декларация по повод събитията около парламента Реформаторският блок.

“Петмесечното високомерие на властта прерасна в провокация и агресия срещу собствените си граждани, в защита на конкретни мафиотски интереси. Отговорността е лична – на всеки министър и на всеки народен представител, подкрепящи правителството.

Правителството е зависимо от личните интереси на малка група хора. Държавата е заложник на олигарси. Ние настояваме за промени в изборния кодекс, незабавна оставка и нови избори”, пише още в декларацията на реформаторите.

В нея те призовават всички български граждани, независимо политическата си принадлежност, да се присъединят още днес към протестите на студентите.

“Ще дадем отпор на политическото насилие”, заканват се от Реформаторския блок.

Статията "Реформаторите: Нека всички подкрепим студентите" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Велико Търново посреща боксовия елит на България

От  утре до неделя Велико Търново ще бъде център на боксовия елит на България, съобщи Емил Димитров- президент на БК "Ивайло 99". Над 200 състезатели от 40 клуба са подали заявки за участие във финалите на Държавното лично-отборно първенство по бокс и турнир за Купата на България за мъже. Битките в отделните категории стартират следобед от 16,00 часа в ДКС "Васил Левски", като входът за зрителите е свободен. Досега великотърновският клуб два пъти е домакинствал за Купата на България, но за първи път приема двете състезание, обединени в едно. Тр...

Oпитват да блокират пътя, преобърнаха два контейнера пред парламента

Успокоява се обстановката на протеста пред Народното събрание и около катедралата "Свети Александър Невски".
Все още има много изнервени и превъзбудени участници, които са възмутени от твърдите действия на полицията по отношение на събралите се с искане за оставка на правителството.
В социалните мрежи продължават призивите - да отидат още протест Успокоява се обстановката на протеста пред Народното събрание и около катедралата "Свети Александър Невски". Все още има много изнервени и превъзбудени участници, които са възмутени от твърдите действия на полицията по отношение на събралите се с искане за оставка на правителството. В социалните мрежи продължават призивите - да отидат още протест

ДПС предлага премиерът да инициира общ европейски регламент за отпадане на банковата тайна за висши политици


ДПС иска премиерът Пламен Орешарски да инициира приемането на общ европейски регламент за отпадане на банковата тайна за сметките на висшите политици. Това обяви пред журналисти в парламента лидерът на ДПС Лютви Местан.

Още в петък Местан лансира тази идея като отговор на движението на казуса "Бисеров", който поставял един фундаментално важен въпрос за банковите сметки на висшите политици.

Днес Местан разви настояването си темата да бъде обсъдена на следващото заседание на...

Кабеларките: Цифровизацията ни донесе клиенти

Има прилив на абонати към кабелните оператори след цифровизацията. Това съобщи пред медиите Димитър Радев, председател на управителния съвет на Българската асоциация на кабелните оператори.

Рибери с гръмка закана: Може да решим титлата в Германия съвсем скоро

Звездата на Байерн Мюнхен Франк Рибери демонстрира самочувствие преди предстоящото дерби с Борусия Дортмунд в 13-ия кръг на Бундеслигата, като заяви, че баварците могат да решат много рано спора за титлата. Според французина една победа на „Сигнал Идуна Парк“ ще има стойността на успешна защита на трофея. „Определено това ще бъде мачът на годината“, каза френският национал. „Вече нямам търпение да играя в него.“ „Ако успеем да спечелим там, ще имаме 7 точки преднина пред Дортмунд и това може да е преждевременен завършек на битката за титлата.“...

ГЕРБ: Заради отказа от реформи дефицитът ще скочи с 2 млрд. лева

/КРОСС/ Заради отказа от реформи в социалното осигуряване дефицитът в системата ще скочи с 2 млрд. лева. Това заяви депутатът от ГЕРБ и бивш социален министър Тотю Младенов. По думите му най-голямо нарастване ще има във фонд „Пенсии" - със 74 млн. лева. Според Младенов като цяло няма да се сбъднат прогнозите нито за растеж на икономиката, нито за разкриването на нови работни места, което ще натовари допълнително системата на общественото осигуряване. "Може би най-големият провал, който се очертава за това правителство, ще бъде в областта на заетостта, защото средствата по националния план за заетостта, които се предвиждат за следващата година, са 73 млн. лв., колкото са и през тази година. Но следващата година се очертава почти нулева за усвояването на средства по ОП "Човешки ресурси" за следващия програмен период, а за следващата година това, което са хартисали като пари за заетостта, ще отидат много малко и няма да стигнат за хилядите хора, които работеха по тези програми, но напуснаха и отидоха в бюрата по труда", каза бившият социален министър. По думите му малка част от допълнителните 100 млн. евро, които са предвидени за младежка заетост за 2014 и 2015 година, ще се използват догодина. Той допълни, че инвестициите в страна са спаднали почти два пъти към осмия месец на тази година спрямо същия период на 2012-а

Ноле разби Надал в последния мач за сезона

Новак Джокович надви Рафаел Надал на финала на заключителния тенис-турнир на АТР в Лондон.

Lexus разкри обновения CT200h

Вероятно ще видим и по-мощна версия на модела

    


Безредици и в парламента, ГЕРБ напусна залата

Безредици възникнаха в пленарна зала заради протестите около парламента.

Депутатите от ГЕРБ скандираха: „Оставка". Зам.-председателят на ГЕРБ Красимир Велчев заяви: „В момента отвън, въпреки начина по който искаше да ни увери заместник-председател, има насилие. Има изпратени снимки. Има насилие. В тази връзка ПГ на ГЕРБ иска прекратяване ... Безредици възникнаха в пленарна зала заради протестите около парламента. Депутатите от ГЕРБ скандираха: „Оставка". Зам.-председателят на ГЕРБ Красимир Велчев заяви: „В момента отвън, въпреки начина по който искаше да ни увери заместник-председател, има насилие. Има изпратени снимки. Има насилие. В тази връзка ПГ на ГЕРБ иска прекратяване ...

Безредици и вътре в парламента, ГЕРБ напусна пленарна зала

Безредици възникнаха в пленарна зала заради протестите около парламента.

Депутатите от ГЕРБ скандираха: „Оставка Безредици възникнаха в пленарна зала заради протестите около парламента. Депутатите от ГЕРБ скандираха: „Оставка". Зам.-председателят на ГЕРБ Красимир Велчев заяви: „В момента отвън, въпреки начина по който искаше да ни увери заместник-председател, има насилие. Има изпратени снимки. Има насилие. В тази връзка ПГ на ГЕРБ иска прекратяване ...

Дърво-чудо помага при безплодие в Македония

’’Бременно’’ дърво при манастира "Св. Богородица" в Скопска Черна гора лекува безплодие, съобщава македонският вестник "Вечер".

Поверия твърдят, че растението, приличащо на бременна девойка, помагало на множество безплодни девойки да заченат. Местните жители твърдят, че дървото е донесло само щастие в дома на тези, които са го посетили.

Леген ’’Бременно’’ дърво при манастира "Св. Богородица" в Скопска Черна гора лекува безплодие, съобщава македонският вестник "Вечер". Поверия твърдят, че растението, приличащо на бременна девойка, помагало на множество безплодни девойки да заченат. Местните жители твърдят, че дървото е донесло само щастие в дома на тези, които са го посетили. Леген

Щастието ненадейно прави благороднически подарък на Ловджийчето

По онова време най-голяма радост изпитвах от моите два коня. Когато нямах какво друго да върша, всеки ден яздех на манежа или излизах с тях на разходка; правех го не защото конете все още се нуждаеха от школуване, а за да покажа на хората, че тези великолепни създания са моя собственост. Щом поемех гордо по някоя уличка или по-скоро щом конят се зададеше с танцова стъпка и простият народ зяпваше, възклицавайки „Вижте, това е Ловджийчето! Брей, какъв гиздав кон! Брей, какви гиздави пера!“ или „Боже какъв левент!“, аз наострях уши и ми ставаше драго, сякаш царица Никаула1 ме сравняваше с мъдрия Соломон, седнал в цялото си величие. Но аз, глупакът, не чувах какво казваха тогаз разумните люде или как ме одумваха моите недоброжелатели. На последните несъмнено им се искаш...

"Червения дракон" - от автора на "Мълчанието на агнетата"

Изтегнал се на койката в своята килия и разтворил на гърдите си „Големия кулинарен речник“ на Александър Дюма, Ханибал „Канибала“ Лектър дебютира в този вече легендарен роман на съспенса и дори на ужаса, който според голяма част от ценителите е дори по-добър от своето продължение „Мълчанието на агнетата”. И тук както в „Мълчанието на агнетата” действието се върти около хиперчувствителен агент на ФБР, който търси съветите на психо психиатъра Лектър, за да постигне своята цел – залавянето на садистичен сериен убиец, който избива цели семейства, за да задоволи известни само на самия него низки страсти. „Червения дракон“ е машина, проектирана с една-едничка цел – да кара пулса ни да препуска във вените, сърцето да бие б...

47 ронини - изворът на легендата

Отмъщението на 47-те ронини се случило в Япония в началото на 18 век. Виден японски учен описва събитията от тази история – христоматиен пример за бушидо, самурайския кодекс на честта, и я обвива с ореол на национална легенда! Годината е 1701, а мястото е Едо, днешен Токио. На фокус е съдбата на група самураи, останали без водач (бивши самураи или ронини) след смъртта на техния даймио. Господарят Асано бил принуден да извърши ритуално самоубийство, заради нападението върху Кира Йошинака, безчестен съдебен служител в императорския двор. Възмутени от несправедливостта, ронините решават да защитят честта на Асано и убиват слугата на шогуна. Доколкото е известно, те планират всеки детайл от своето отмъщение в продължение на две години! След убийството 47-те ронини също трябвало да извър...

T-Mobile US пласира нови акции

Големият акционер Deutsche Telekom няма да участва и така намалява дела си в американския оператор

    


За трагедията след тайфуна във Филипините са виновни и човекът, и природата

Природата и човекът заедно подготвиха бедствието във Филипините.   Географията, метеорологията, бедността, калпавото строителство, нарастващото население и в много по-малка степен климатичните промени превърнаха Филипините в най-уязвимата на убийствените тайфуни страна, сочат няколко научни изследвания.   А тайфунът Хайян си беше една мощна буря.   Той удари островната държава с приливни вълни с височина на двуетажна сграда и на места с ветрове, които бяха едни от най-силните, съпътствали някога тропически циклон - 314 километра в час според американските сателити и 327 километра в час въз основа на местните сведения.   Безчет жилища бяха пометени от стихията, а хиляди хора вероятно са загинали.   "Станахме свидетели на едно изключително мощно метеорологично събитие, което порази една доста уязвима част от света. Това беше комбинация от действието на природата и човека, подчертава Кери Еманюъл, преподавател по метеорология на тропиците в Масачузетстския технологичен институт.   "Ако една от тези съставки липсваше, нямаше да имаме бедствие", допълва той.   Седемте хиляди острова на Филипините са разположени насред район, в който се заформят най-мощните в света бури и който е помитан от най-големите тайфуни, защото широките пространства топла вода действат като гориво за бурите, а сушата, която да намали силата на бурята, е оскъдна.   Половината от бурите в неофициалния списък на най-силните, удряли сушата през 20 и 21 век, са бушували именно на Филипините, показва изследване на Джеф Мастърс, директор наметеорологичния отдел в сайта Уедър ъндърграунд.   Бурите често пъти връхлитат сушата, след като са преминали през пика на силата си или преди да имат шанса да го достигнат.   Но Хайян удари точно когато беше най-мощен, според данните от американски сателити, казва Еманюъл.   Хората също изиграха голяма роля в това бедствие - може би по-голяма от тази на природата, казват метеоролозите.   Специалистът по изследване на ураганите в Университета на Маями Брайън Макнолди казва, че между 75 и 80 процента от опустошенията могат да се дължат на човешкия фактор.   Метеоролозите посочват като причина крайната бедност и огромното нарастване на населението, повечето от което живее на уязвимите крайбрежни райони с лошо строителство, в това число и убежищата срещу бури, които не устояха на Хайян.   Над 4 от 10 филипинци живеят в уязвим на бури град с население над 100 000 души, според проучване на Световната банка от 2012 година. Населението на опустошената от Хайян провинциална столица Таклобан нарасна от 76 000 на 221 000 души само за 40 години.   Близо една трета от къщите в Таклобан имат дървени външни стени. А една от всеки 7 къщи са със сламен покрив, показват данни на Службата по преброяване на населението.   Тези фактори - специално паянтовите постройки - са толкова значими, че дори по-слаба буря би могла да предизвика почти толкова опустошения, казва Макнолди.   "Получава се подобна бомба със закъснител на урбанизацията, когато става дума за градове, чието население се е увеличило два, три или четири пъти за 50 години", но където няма добри строителни стандарти, казва Ричард Олсън, директор на Института за екстремни метеорологични феномени към Международния университет във Флорида.   "Неприятно ми е да го казвам, но тук става дума за добре познат модел", допълва той.   Учените твърдят, че предизвиканото от хората глобално затопляне е допринесло за покачването на морското равнище и за повсеместното повишаване на силата на най-мощните тропически циклони.   Но учените не свързват тези фактори на Хайян, като казват, че е невъзможно да се припише отделно метеорологично събитие като тайфуна на климатичните промени.   Изследване от 2008 г. заключи, че в северозападната част на Тихия океан, където се формира Хайян, през последните 30 години един процент от най-мощните тропически циклони е съпътстван със все по-силни ветрове /средно със скорост с по една миля в час повече на година/.   Някои учени предполагат, че това явление е последствие от глобалното затопляне.   "Най-силните бури стават още по-силни", казва съавторът на изследването Джеймс Косин от Националния център за климатични база данни.   Хайян "е нещото, което може да бъде добър пример за онова, което ние установихме", допълва той.   Филипините станаха свидетел на покачване на равнището на морето им с почти половин инч през последните 20 години - почти тройно повече от глобалното покачване, казва Стивън Нерем от Университета в Колорадо.   Покачването на морското равнище може да допринесе за по-високите вълни, съпътстващи бурите и това да доведе до малко по-сериозни наводнения.   Човешките фактори сами по себе си може да влошат бедствието, но те може и да го намалят чрез по-здрави сгради, по-добро предупреждаване на хората и по-бърза правителствена реакция.   Еманюъл казва, че тънещият в бедност Бангладеш е дал повече жертви по време на тайфуните през 70-те години на миналия век, отколкото сега. Международната общност построи там по-добри евакуационни укрития, които се използват по-често, казва експертът.   "Филипините са едно от най-податливите на бедствия места на земята", смята Катлийн Тиърни, директор на Центъра за природни бедствия към Университета на Колорадо.   "Филипините имат всичко накуп. Те имат земетресения, вулкани, наводнения, тропически циклони и свлачища".   По БТА

Кампания за безплатно изследване за диабет ще проведат бъдещите медици от Медицинския университет във Варна

Броят на мъжете, страдащи от диабетни и преддиабетни състояния, е нараснал и надхвърлил този на жените. В сравнение с резултатите, получени в предходни години, във Варна се наблюдава видимо увеличение на броя на преддиабетните състояния – това показаха резултатите от миналогодишната Кампания „Диабет“, която проведоха студентите към Медицински университет – Варна.

Манолова: Няма бити студенти

Подадената информация, че има бити студенти не отговаря на истината.

Членове на иранската рок група The Yellow Dogs са убити в Бруклин


Ирански рок музикант, който е бил изгонен от групата си в Ню Йорк, е застрелял трима души, сред които са и двама от членовете на друга инди рок банда, пристигнала от Техеран. Той е ранил и четвърти човек, преди да се самоубие в Бруклин, съобщават властите, цитирани от "Ройтерс".

Две от жертвите - 27-годишният Сорош Фаразманд и 28-годишният Араш Фаразманд, са били братя, които свирили под името Тhe Yellow Dogs в Техеран напук на властите в ислямската република, преди да избягат в САЩ...

Членове на иранската рок група The Yellow Dogs са убити в Бруклин


Ирански рок музикант, който е бил изгонен от групата си в Ню Йорк, е застрелял трима души, сред които са и двама от членовете на инди банда, пристигнала от Техеран. Той е ранил и четвърти човек, преди да се самоубие в Бруклин, съобщават властите, цитирани от "Ройтерс".

Две от жертвите - 27-годишният Сорош Фаразманд и 28-годишният Араш Фаразманд, са били братя, които свирили под името Тhe Yellow Dogs в Техеран напук на властите в ислямската република, преди да избягат в САЩ през 2010...

Станков: Третото място на "Локо" (Пловдив) е като от розовите мечти (видео)


Представянето на "Локомотив" (Пловдив) в първенството е като от розовите мечти, каза треньорът Александър Станков. Той призна, че е очаквал нервен мач срещу "Черно море" (1:0).

Станков отбеляза, че при всяка грешка на даден отбор следват размествания в класирането. "В първенството се получават доста обрати. Мисля, че никой до този момент не си е мечтал в началото на първенството, че на 17-ия кръг нашият отбор ще се намира на трето място. Това е далеч в розовите мечти и сънища на...

Местан: Банковата тайна да отпадне за висши политици

ДПС ще настоява ЕС да приеме общ регламент, който да задължи банките да огласят сметките на висши политици

Станишев: В страната се насажда страх, ксенофобия и омраза към бежанците

В страната се насажда страх, ксенофобия и омраза към бежанците и към имигрантите, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в специално съобщение към медиите, разпространено от пресцентъра на партията.

’’Важно е всяка политическа партия да има ясна и категорична позиция срещу насилието не само етническото, религиозното, основано на такива мотиви, но В страната се насажда страх, ксенофобия и омраза към бежанците и към имигрантите, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в специално съобщение към медиите, разпространено от пресцентъра на партията. ’’Важно е всяка политическа партия да има ясна и категорична позиция срещу насилието не само етническото, религиозното, основано на такива мотиви, но

Златанова: Ако ГЕРБ са били компетентни, e трябвало да спрат обществените поръчки, които не са по правилата

„Европейската комисия е загрижена за състоянието на Оперативна програма „Околна среда „Европейската комисия е загрижена за състоянието на Оперативна програма „Околна среда" (ОПОС), което на езика на Комисията това означава, че са в ужас". Така вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова коментира обясненията на представители на ГЕРБ, че не са налице доказателства за злоупотреби с европейски средства по водни проекти.

Златанова: Ако ГЕРБ са били компетентни, e трябвало да спрат обществените поръчки с нарушения

„Европейската комисия е загрижена за състоянието на Оперативна програма „Околна среда" (ОПОС), което на езика на Комисията това означава, че са в ужас". Така вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова коментира обясненията на представители на ГЕРБ, че не са налице доказателства за злоупотреби с европейски средства по водни проекти. „Европейската комисия е загрижена за състоянието на Оперативна програма „Околна среда" (ОПОС), което на езика на Комисията това означава, че са в ужас". Така вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова коментира обясненията на представители на ГЕРБ, че не са налице доказателства за злоупотреби с европейски средства по водни проекти.

МАЕ: Потреблението и цената на петрола ще продължат да нарастват

Търсенето на петрол в световен мащаб ще продължи да се увеличава до 2035 г., но новите фосилни ресурси ще компенсират значителния спад в добива от съществуващите петролни полета, съобщи Международната агенция за енергия (МАЕ).

Рекорден брой чуждестранни студенти са учили в университетите в САЩ през 2012 г.


Повече от 800 000 чуждестранни студенти са учили в американските колежи и университети миналата година - рекорден брой, който се дължи предимно на притока на младежи от Китай, съобщи Reuters. Това е увеличение със 7% (или 55 000 студенти) спрямо 2011 академична година, показаха вчера данните от годишния доклад на Института за международно образование и на Държавния департамент на САЩ "Отворени врати".

Китайските студенти, записани за учебната 2012-2013 годинa, са се увеличили с 21%...

Отмениха бедственото положение в Омуртаг

Омуртаг/КРОСС/ След продължило месец бедственото положение в общината е отменено. То бе обявено на 10 октомври, след като повече от две седмици в града нямаше вода заради аварии по водопровода от водоизточника край село Кипилово. Това предизвика огромно недоволство от страна на жителите на града, които неколкократно блокираха пътя между София и Варна, въпреки че водата им бе пускана за кратко. След като кметът на община Омуртаг Неждет Шабан внесе докладна записка в Министерството на регионалното развитие във връзка с обявеното бедствено положение в града, от МРР предложиха вариант за разрешаване на проблема. Протестите доведоха до самосезиране на прокуратурата. Междувременно заместник-министърът на регионалното развитие Добромир Симидчиев излезе със становище, че кризата с водата в Омуртаг се очаква да приключи чак през октомври следващата година.  

Дончев иска обяснение от МВР: Не е нормално децата ни да бъдат бити

Докато днес тук относително вяло, на топло, на сухо, текат дебатите за бюджета, бях информиран, че навън има бой и са бити български студенти.
Настояваме максимално бързо представител на МВР да дойде и да обясни за какво става дума. Това заяви на брифинг в Народното събрание депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев.
"В българската история парламентът Докато днес тук относително вяло, на топло, на сухо, текат дебатите за бюджета, бях информиран, че навън има бой и са бити български студенти. Настояваме максимално бързо представител на МВР да дойде и да обясни за какво става дума. Това заяви на брифинг в Народното събрание депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев. "В българската история парламентът

Мошеник източи 5000 лв от банковата сметка на съселянин

Заловиха мъж, източил около 5000 лева от банковата сметка на негов съселянин, пише struma.bg.

В продължение на 7 месеца от банковата сметка на 41-годишен жител на село Струма е изтеглена сумата от около 5000 лева. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 

Органите на реда са открили мошеника, извършил престъплен Заловиха мъж, източил около 5000 лева от банковата сметка на негов съселянин, пише struma.bg. В продължение на 7 месеца от банковата сметка на 41-годишен жител на село Струма е изтеглена сумата от около 5000 лева. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Органите на реда са открили мошеника, извършил престъплен

Искра Михайлова: От Брюксел 3 г. са казвали, че може да връщаме пари, а тук са се инатили

- Министър Михайлова, днес (вчера, б.а.) вицепремиерът Зинаида Златанова предупреди, че България е пред заплахата от наказателна процедура и дори загуба на средства заради проекти по програма “Околна среда”. Проблемът явно не е от вчера, но защо едва сега се разбира?
- Хронологията е дълга, но с две думи през 2011 г. е имало одит на Европейската - Министър Михайлова, днес (вчера, б.а.) вицепремиерът Зинаида Златанова предупреди, че България е пред заплахата от наказателна процедура и дори загуба на средства заради проекти по програма “Околна среда”. Проблемът явно не е от вчера, но защо едва сега се разбира? - Хронологията е дълга, но с две думи през 2011 г. е имало одит на Европейската

Баварците отхвърлиха нова кандидатура на Мюнхен за олимпийски игри


Баварците гласуваха на референдум против кандидатурата за домакинство на зимни олимпийски игри през 2022 г. заради недоверие към МОК и притеснения за високите разходи.

Общо 1.3 милиона души в четирите алпийски региона, където трябваше да се състоят състезания - Мюнхен, Гармиш-Партенкирхен, Берхтесгаденер Ланд и Траунщайн, отхвърлиха идеята с мнозинство между 52.1 и 59.67 процента. 

Привържениците на евентуалната кандидатура обявиха, че решението е удар по спортната...

ДПС поиска да отпадне банковата тайна дори и в офшорните зони

/КРОСС/Да отпадне банковата тайна и да станат ясни „черно на бяло" сметките, дори и в офшорните зони, на всички висши политици в Европейския съюз. В това се изразява официалният отговор на политическа партия ДПС по казуса „Бисеров", представена от лидера на партията Лютви Местан в кулоарите на Народното събрание. По интересен начин ДПС използва създалата се ситуация, след изненадващото напускане на бившия вече зам.-председател на парламента Христо Бисеров и станалото ясно ден по-късно разследване срещу него. Като фундаментално важен бе определен въпросът за банковите сметки на висшите политици, който според ДСП трябва да намери отговорът - „необходимо е да се знае". ДПС настоява Министерски съвет, собствено премиерът Пламен Орешарски, на едно от следващите заседание на Европейския съвет да инициира разработването и приемането на общ европейски регламент, който да се ратифицира от националните парламенти на всички държави-членки, с който банките да бъдат задължени да огласят банковите сметки на висшите политици. Тази идея ще бъде представена и на заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента, който ще се състои на 20 ноември. „Принципът на банковата тайна трябва да се съхрани, но когато става въпрос за висшите политици припомняме, че нас никой не ни принуждава да се занимаваме с политика

Потребителската инфлация във Великобритания спадна до 4-годишно дъно

Растежът на цените неочаквано се забави до 2,2% на годишна база спрямо 2,7% месец по-рано

    


Без вода в кв. Камъка, ул. "Иван Димов" и ул. "Раковска"

Поради извършване на планов ремонт, в сряда, 13.11., от 8:30 до 17:00 ч. без вода ще останат кв. Камъка и улиците "Иван Димов" и "Раковска". В 13:00 ч. ще бъде прекъснато подаването на вода от старата мрежа и ще заработи само новата водопроводна мрежа  на следните улици: "Дончо Пашов", "Кукуш", "Лале", "Република", "Вардар", "Ю.Скайлър", "Подуево", "Македония" /от "Дончо Пашов" до бензиностанция ОМВ/ и бул."Априлов" от страната на ОМВ /също от "Дончо Пашов" до ОМВ/. От ВиК молят, при евентуален проблем, засегнатите граждани да се обадят в диспе...

Болката на Русия по "близката чужбина" застава на пътя на Украйна към ЕС


Когато през 90-те години тогавашният външен министър на Русия Евгений Примаков се опитваше да предупреди бившия съветски сателит Полша да не се присъединява към водения от САЩ военен алианс НАТО, той използва черен хумор, примесен със завоалирана заплаха, пише "Ройтерс".

"Знаем, че не можем да ви спрем да се присъедините към НАТО. И вие знаете, че ние знаем, че не можем да ви спрем да се присъедините към НАТО. Просто не очаквайте да сме доволни от това", казал Примаков по думите на...

Болката на Русия по "близката чужбина" затава на пътя на Украйна към ЕС


Когато през 90-те години тогавашният външен министър на Русия Евгений Примаков се опитваше да предупреди бившия съветски сателит Полша да не се присъединява към водения от САЩ военен алианс НАТО, той използва черен хумор, примесен със завоалирана заплаха, пише "Ройтерс".

"Знаем, че не можем да ви спрем да се присъедините към НАТО. И вие знаете, че ние знаем, че не можем да ви спрем да се присъедините към НАТО. Просто не очаквайте да сме доволни от това", казал Примаков по думите на...

Виртуална Bitcoin борса изчезна от интернет заедно с 4.1 млн. долара на клиентите й


Виртуалната борса за обмен на дигиталната валута Bitcoin GBL изненадващо спря работата си и изчезна от интернет. Притеснителният факт е, че тя е направила това заедно с всички пари на своите клиенти, съобщава онлайн изданието ZDNet.

Компанията е започнала своята дейност през май т.г. в Хонконг. Тя бързо е привлякла вниманието на около 1000 местни инвеститори. Общо те са разполагали с над 4.1 млн. долара в сметките си в GBL.

Според вестник The Standard в Хонконг обаче GBL е...

Румънските студенти излизат на протести в сряда


Националният алианс на студентските организации в Румъния насрочи за утре улични протести в Букурещ и други университетски центрове в страната с искане към правителството да отпусне шест процента от брутния вътрешен продукт за образованието, съобщи "Медиафакс", цитирана от БТА.

"В резултат на недоволството към начина, по който правителството се отнася към образованието в Румъния, студентите от цялата страна ще излязат на улицата в сряда, 13 ноември, за да поискат по този начин от...

Сиамски риби в омагьосващ танц

Висарут Ангкатаванич (Visarute Angkatavanich) улавя от невероятно близо танца на прекрасните сиамски риби в елегантни, раздвижени пози. Тайландският фотограф е използвал осветление, за да създаде драматични акценти и сенки, които да придадат индивидуалност на всяко малко, водно създание, пише My Modern Metropolis. 

Виж тук новите електронни изда Висарут Ангкатаванич (Visarute Angkatavanich) улавя от невероятно близо танца на прекрасните сиамски риби в елегантни, раздвижени пози. Тайландският фотограф е използвал осветление, за да създаде драматични акценти и сенки, които да придадат индивидуалност на всяко малко, водно създание, пише My Modern Metropolis. Виж тук новите електронни изда

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване