Китай ще позволи пазарите да играят "решаваща" роля, реши партийният пленум


Китайската комунистическа партия (ККП) се ангажира да позволи на пазарите да играят "решаваща" роля в разпределянето на ресурси. Това е една от посоките за реформи, които управляващите са си поставили за цел да осъществят през следващото десетилетие. След четиридневен пленум, провел се при закрити врата, днес беше публикувано комюнике, съдържащо основните линии, които ще определят политиката на партията през този период.

В центъра на стратегията стоят икономическите реформи, а...

ЕНП избра Жозеф Дол за свой председател, той подкрепи протестите в България


Председателят на Европейката народна партия в Европейския парламент Жозеф Дол пое ръководството на цялата партия. Това се случи по време на парламентарната асамблея на ЕНП в Брюксел. Дол беше избран за позицията с 112 гласа "за" от 124, съобщиха в профила на партията в Twitter.

"Топли поздравления към Жозеф Дол за избора му за председател на ЕНП", написаха и от парламентарната група на партията в социалната мрежа.

Дол пое временно ръководството на ЕНП преди месец по волята...

150 мин. каране на колело предотвратява 300 000 нови случаи на диабет

Ограничаването на месото и млечните продукти и придържането към изобилие от плодове и зеленчуци в храната може съществено да намали риска от диабет, твърдят френски специалисти, цитирани от британския вестник Ограничаването на месото и млечните продукти и придържането към изобилие от плодове и зеленчуци в храната може съществено да намали риска от диабет, твърдят френски специалисти, цитирани от британския вестник "Дейли експрес". Авторите на проучването от Центъра за епидемиологични изследвания и обществено здравеопазване в Париж са установили...

Бюджетът на Здравната каса е честният за хората

Бюджетът на Здравната каса е честният бюджет към българските граждани, заключи председателят на здравната комисия Нигяр Джафер по време на дискусията на първо четене на парите за здраве за 2014 г.

Линейките може да станат още по-малко

Промяна в стратегията за спешна помощ разбуни лекарите

Има опасност екипите на Спешна помощ в линейките, които са недостатъчно, да станат още по-малко. За това алармира пред “Труд” вчера д-р Десислава Кателиева, председател на асоциацията на работещите в спешната помощ.
Притесненията идват от подготвяна промяна в стратегията за спешната помощ н Промяна в стратегията за спешна помощ разбуни лекарите Има опасност екипите на Спешна помощ в линейките, които са недостатъчно, да станат още по-малко. За това алармира пред “Труд” вчера д-р Десислава Кателиева, председател на асоциацията на работещите в спешната помощ. Притесненията идват от подготвяна промяна в стратегията за спешната помощ н

Кубрат Пулев: Кличко избяга от най-трудния съперник и избра най-лесния


Българският боксьор Кубрат Пулев заяви, че е очаквал Владимир Кличко да избере руснака Денис Бойцов за следващ съперник. Според 32-годишния софиянец световният шампион се е спрял на най-лесния възможен опонент.

Единственото условие, за да се стигне до този сблъсък, е 27-годишният руснак да победи Алекс Лийпай. Бойцов ще се изправи срещу 34-годишния австралиец на 23 ноември. Евентуален мач между него и Кличко ще се състои през февруари или март.

"Очакваше се да изберат...

МВР: Справихме се и опазихме реда

Служителите на МВР са успели да осигурят обществения ред и не са се поддали на провокации. Това гласи официалната позиция на полицията относно ситуацията днес, предаде БНТ.Седем души са задържани при окупацията на парламента. Петима - за хулигански прояви, един за неизпълнение на полицейско разпореждане и един, обявен за издирване във връзка с унищожаването на рекламен билборд на телевизията на партия Атака в края на миналата седмица. По данни на полицията при сблъсъците са пострадали един протестиращ и един полицай. Междувременно полицията и жандармерията успяха да върнат загражденията пред Народното събрание. Стигна се до дърпане на заграждения между полиция и протестиращи, но в крайна сметка силите на реда се наложиха. Някои заграждения обаче бяха отнесени към кръстовището пред Р...

Арестуваните в Русия активисти на "Грийнпийс" вече са в Санкт Петербург

Руските власти прехвърлиха с влак от Мурманск в Санкт Петербург 30-тe членове на екипажа на кораба на природозащитната организация Грийнпийс "Арктик сънрайз", които бяха задържани след акция на петролна платформа в Арктика, съобщи неправителствената организация, предаде БГНЕС . Трийсетте задържани бяха обвинени в пиратство и хулиганство. Членовете на екипажа на кораба от 18 различни страни, бяха арестувани през септември и се намираха в предварителния арест в Мурманск, Северозападна Русия. Те пътуваха в последния вагон на влака, който беше откачен, но не беше разрешен достъп на журналисти до тях. Цялата операция протече при засилено полицейско присъствие. Трима членове на екипажа са прехвърлени в затвора "Крести", бразилката Ана Паула Масиел и британката Александра Хейзъл Хар...

Животновъдите се договориха с МЗХ за субсидиите си

След три-четири протеста на животновъдите, включително днес пред сградата на Министерството на земеделието и храните, вече има споразумение относно субсидиите. Договорката гласи, че до средата на декември на животновъдите трябва да бъдат изплатени оставащите до 70% от субсидиите. Споразумението е подписано от председателя на парламентарната земеделска комисия Светла Бъчварова, от земеделския министър Димитър Греков, от финансовия министър Петър Чобанов, както и от браншовите  организации в сектора, предаде БНТ.Според споразумението до средата на декември трябва да се приемат и законови промени, така че общински и държавни пасища и мери да получават само собствениците на животни, а не както досега - мними животновъди да заявяват земи и да получават за тях директни плащания.

Арестуваха полицейски шеф в Хелзинки

/КРОСС/ Арестуваха шефа на полицейския отдел за борба с наркотиците в Хелзинки, съобщава Iltalehti.Яри Арнио е заподозрян в злоупотреба с власт и подкупи в големи размери.Според данни от предварителното разследване, има основания той да се подозира в получаване на подкупи от някои членове на частна фирма, която е получила държавни поръчки.Освен Арнио, в ареста са попаднали и други хора, замесени в случая.

НАП: Не се удържа авансов данък за доходи по граждански договор за октомври-декември 2013-а

Не трябва да се удържа авансов данък за доходите от наеми и тези извън трудов договор, платени през четвъртото тримесечие на 2013 г., припомнят от приходната агенция, след като са установили, че в много случаи правилото не се спазва.

Гърция и кредиторите са далеч от споразумение за дефицита в бюджета за 2014 г.

Заради бавния прогрес на преговорите всички решения за Гърция вероятно ще бъдат отложени за началото на следващата година

    


Десислав Чуколов: Нарекох "изродчета" тези, които трошат и палят


"Кого нарекох "изродчета"? Нарекох "изродчета" тези, които трошат и палят. Ако някой го оправдава това, да застане до тях и да заяви, че подкрепя тяхната кауза. Това не е нормално и не трябва да го смятаме за нормално". Това коментира днес пред журналисти в парламента зам.-председателят на "Атака" Десислав Чуколов по повод определението му в неделя, че протестиращите са "изродчетата на Бойко".

"Малките изродчета на сикаджията Бойко в действие. Полицията на льохмана Йовчев им се...

Удължават живота на МИГ-21

Изтребителите ще продължат да изпълняват бойни дежурства

    


Алиосман Имамов: Всеки има право да протестира, но да спазва законите

Всеки има право да протестира, но трябва да спазват законите на страната, заяви новоизбраният зам. председател на Народното събрание Алиосман Имамов пред БНТ.

Ние сме отворени за диалог, но диалог не може да се води с ултиматуми, категоричен бе депутатът от ДПС. 

„Това, че съм заел поста на Бисеров не ме задължава да давам отговори за това, к Всеки има право да протестира, но трябва да спазват законите на страната, заяви новоизбраният зам. председател на Народното събрание Алиосман Имамов пред БНТ. Ние сме отворени за диалог, но диалог не може да се води с ултиматуми, категоричен бе депутатът от ДПС. „Това, че съм заел поста на Бисеров не ме задължава да давам отговори за това, к

Ултранационалисти окървавиха Варшава

Ултранационалисти устроиха погром във Варшава в Деня на независимостта на Полша. Освен че окървавиха националния празник на страната си, крайнодесните обтегнаха и отношенията на Варшава с Москва, след като една от мишените на безчинствата им стана руското посолство, предаде АФП. Около 50 000 националисти преминаха в марш по улиците на Варшава. Ултранационалисти устроиха погром във Варшава в Деня на независимостта на Полша. Освен че окървавиха националния празник на страната си, крайнодесните обтегнаха и отношенията на Варшава с Москва, след като една от мишените на безчинствата им стана руското посолство, предаде АФП. Около 50 000 националисти преминаха в марш по улиците на Варшава.

С разместване кабинетът ще даде шест дни почивка през май 2014 г.


Шест почивни дни ще се натрупат в началото на месец май догодина, а 31 декември ще се отработва две седмици по-рано. Това ще гласува на утрешното си заседание Министерски съвет, съобщи правителствената пресслужба. 

Няма да се работи от 1-ви до 6-ти май включително, като първият ден от дългата почивка се пада в четвъртък, а последният - в сряда. Двата допълнителни почивни дни - 2 май (петък) и 5 май (понеделник), които по принцип са работни, ще се отработят съответно на 10 и на 31 май...

Водната топка най-накрая с договор за финансиране

Българската федерация по водна топка (БФВТ) най-накрая подписа договор с Министерството на младежта и спорта за финансиране за 2013 г. Парите за централата бяха спрени заради стар дълг от 2006 г. покрай ремонта на покрития басейн “Диана”. Проблемът бе преекспониран от служебния спортен министър Петър Стойчев и федерацията и клубовете дълго бяха без Българската федерация по водна топка (БФВТ) най-накрая подписа договор с Министерството на младежта и спорта за финансиране за 2013 г. Парите за централата бяха спрени заради стар дълг от 2006 г. покрай ремонта на покрития басейн “Диана”. Проблемът бе преекспониран от служебния спортен министър Петър Стойчев и федерацията и клубовете дълго бяха без

Бойко Борисов потвърди, че е участвал в офшорна фирма

Пред активисти на ГЕРБ в Стара Загора лидерът на партията Бойко Борисов е потвърдил, че е участвал в офшорна фирма. Той е обяснил, че това се е случило през 1994 година, притежавал е една четвърт от компанията, която така и не е функционирала.

Преговорите между Гърция и кредиторите блокираха

Втората поред среща с финансовия министър завърши безуспешно. Много мили и милиони делят Гърция от тройката, е заявил европейски представител в Брюксел.

прочети повече

Отмениха извънредното положение в Египет, армията остава по улиците

/КРОСС/ Египетските въоръжени сили ще продължат да се грижат за сигурността по улиците на градовете и след официалната отмяна на въведеното извънредно положение в страната. Това съобщи източник в египетското министерство на отбраната, цитиран от РИА „Новости".Административният съд на Египет днес постанови да се отмени режимът на извънредно положение, който бе въведен след сблъсъците между поддръжниците на сваления президент Мохамед Мурси и армията. Представител на военното ведомство отбеляза, че армията ще продължи да патрулира „предимно по улиците на Кайро, за да помага на полицията при евентуално избухване на насилие".

Напрежение и сблъсъци и на вечерния протест в София

Протестиращите разкъсаха огражденията пред НС, а униформените нахлуха на площада и го опразниха

Полицията опразни площада пред НС

По-рано вечерта протестиращите разкъсаха огражденията пред НС

Жандармерията нахлу на площада пред НС

По-рано вечерта протестиращите разкъсаха огражденията пред НС

Протестиращите разкъсаха огражденията пред НС

По-рано днес на няколко пъти се стигна до сблъсъци на демонстранти и полиция

Недоволството продължава с традиционния вечерен протест

По-рано днес на няколко пъти се стигна до сблъсъци на демонстранти и полиция

На 152-рия ден полицията изблъска във всички посоки протестиращите пред парламента (на живо)


Днес е 152-рият ден на протести срещу непрозрачността в управлението.

Днешната проява започна сутринта след като студентите символично окупираха Народното събрание като го обградиха от всички страни. Акцията им продължи през целия ден и се стигна до сблъсъци с многобройните отряди на полицията. По съвпадение днешните сблъсъци съпътстваха приемането на бюджета от Народното събрание, както това се случи и при актуализацията на бюджета в края на август. 

Дневник" показва на...

На 152-рия ден на протест загражденията пред парламента бяха разкъсани (на живо, видео)


Днес е 152-рият ден на протести срещу непрозрачността в управлението.

Днешната проява започна сутринта след като студентите символично окупираха Народното събрание като го обградиха от всички страни. Акцията им продължи през целия ден и се стигна до сблъсъци с многобройните отряди на полицията. По съвпадение днешните сблъсъци съпътстваха приемането на бюджета от Народното събрание, както това се случи и при актуализацията на бюджета в края на август. 


Live...

На 152-рия ден на протест отново се стигна до сблъсъци (на живо, видео)


Днес е 152-рият ден на протести срещу непрозрачността в управлението.

Днешната проява започна сутринта след като студентите символично окупираха Народното събрание като го обградиха от всички страни. Акцията им продължи през целия ден и се стигна до сблъсъци с многобройните отряди на полицията. По съвпадение днешните сблъсъци съпътстваха приемането на бюджета от Народното събрание, както това се случи и при актуализацията на бюджета в края на август. 


Live...

Днес е 152-рият ден на протести срещу управлението (на живо)


Днес е 152-рият ден на протести срещу непрозрачността в управлението.

Днешната проява започна сутринта след като студентите символично окупираха Народното събрание като го обградиха от всички страни. Акцията им продължи през целия ден и се стигна до сблъсъци с многобройните отряди на полицията. По съвпадение днешните сблъсъци съпътстваха приемането на бюджета от Народното събрание, както това се случи и при актуализацията на бюджета в края на август. 



18.45 ч....

Ериксон: Исках един ден да водя Ливърпул, но знам, че няма как да сбъдна мечтата си

Бившият селекционер на Англия Свен Горан Ериксон заяви, че голямата му мечта във футбола е била да води Ливърпул. Шведският специалист, който в момента е наставник на китайския Гуангжоу, обаче призна, че това няма да се случи никога. „В миналото, моята мечта винаги бе да водя Ливърпул, но знам, че това няма да се случи“, призна 65-годишният Ериксон. „Винаги съм бил фен на Ливърпул. Баща ми също бе фен на Ливърпул, така че това си е семейна черта. Ливърпул се справя чудесно този сезон, много по-добре от минали години. Надявам се, че ще се борят ...

Пиян шофьор помете пешеходка във Варна и избяга, Темида решава съдбата му

„Оцелях, въпреки болката, петте операции, усложненията. Здравето ми обаче в момента е разклатено и това се дължи на катастрофата, която преживях миналата година, когато пиян водач на форд ме блъсна и избяга от местопроизшествието. Това сподели пред Днес + Дарина Петрова, която на 7 февруари т.

Нова телевизия - най-гледаният канал през октомври

Нова ТВ е бил най-гледаният телевизионен канал в България за октомври, показват данните на независимата международна пийпълметрична агенция Mediaresearch. Според изследването, делът на Нова ТВ сред зрителите на възраст 18-49 години е 19,4 на сто. В същото време делът на основния конкурент - bTV, е 18 процента. Проучването на Mediaresearch показва, че най-гледаните предавания в ефира на Нова ТВ са X Factor и VIP Brother.  ...

Не съм палил билборда на Волен

Блогърът Асен Генов отрича да е участвал в запалването на билборда на „Атака". В интервю за BPost.bg той се определи като „влиятелен", както и че хората на Волен Сидеров го използват за да градят политическия си имидж. Генов обясни, че изкарва прехраната си от „проекти в интернет" и фондацията си „14 януари".

Златанова хвърли не бомба, а димка, коментира Дончев

Според бившия министър, това е застраховка срещу бъдещи неудачи

Социалистите във Велинград скочиха срещу назначения на ДПС в района

Социалистите се обявяват категорично срещу кадровата политика на ДПС в община Велинград, съобщават от партията. Червените са заявили позицията си, че не желаят да носят отговорност за това, което се случва в този район, като се базират на назначенията, които се определят като масови от страна на ДПС. Областният лидер на социалистите Георги Петърнейчев заяви, че ще поиска среща с председателя на БСП Сергей Станишев, за да може лично да го запознае с обстановката в региона. Позицията на велинградчани на няколко пъти вече беше представяна пред цен...

Реформаторският блок осъди действията на полицията по време на окупацията на НС

Политици от Реформаторския блок излязоха с декларация, с която осъдиха действията на полицията по време на блокадата на Народното събрание. Петър Москов от ДСБ разпространи видеоматериал, в който призовава всички смислени хора да се изправят срещу диктатурата. А от Движение "България на гражданите" предоставиха на медиите втори запис от телефонен разговор, на който двама протестиращи сигнализират на Найден Зеленогрски за своя арест. Малко след първото съпротивление между полиция и протестиращи, заместник-председателят на ДСБ Петър Москов разпро...

Румънската прокуратура поиска над 10 г. затвор за българина Стамен Станчев

Румънската прокуратура поиска близка до максималната присъда за българина Стамен Станчев, който е подсъдим по делото за т.нар. "стратегически приватизации", съобщи румънската агенция "Медиафакс", цитирана от БТА. Делото се води от специализираната румънска прокуратура, която се занимава само с дела срещу организираната престъпност и терористични групировки. Разследващите твърдят, че през 2005 и 2006 година бившите министри на икономиката и на комуникациите Кодруц Шереш и Жолт Над, и още четирима румънски и чуждестранни граждани, сред които Станчев, са били част от престъпна група. Те са концентрирали своята дейност върху получаването на конфиденциални данни за приватизацията на стратегически румънски дружества от сферата на икономиката и комуникациите. По това дело Стамен Станчев, който тогава работеше като международен консултант на "Креди Сюис фърст Бостън", беше арестуван през 2006 година и скоро след това освободен. По тези обвинения "близка до максималната присъда" би била 10 години затвор. Шереш, който е бивш министър на икономиката и търговията, и Жолт Над, бивш министър на комуникациите, са обвинени и в измяна чрез издаване на тайни. Над е обвинен, че чрез неговия личен съветник по въпросите на приватизацията Раду Дончу, който бил назначен на този пост по препоръка на Станчев, е улеснявал изтичането на секретна информация към мрежата за шпионаж на българина Стамен Станчев. Въпросните данни са облагодетелствали, според обвинението, спечелването на търгове за консултантски услуги при приватизацията на редица дружества, като "Радиокомуникации" АД, "Румънски пощи" и "Ромтелеком". Служебните адвокати, които представляваха Станчев, поискаха оправдаване на техния клиент. Присъдата следва да бъде обявена на 19 ноември. На последното заседание по делото на 5 ноември Върховният касационен съд отдели случая на Стамен Станчев, за да му даде възможност да си наеме адвокат и същевременно да се представи пред съда за последни думи. Българинът не присъстваше на заседанието във вторник и бе защитаван от служебни адвокати, тъй като на 3 ноември неговият защитник разтрогнал договора за защита с мотив, че Върховният касационен съд не му е предоставил достатъчно време за подготовка. В своята съдебна фаза делото започна през март 2009 година.

Делото "Килърите" бе отложено с една седмица


Варненският Апелативен съд отложи днес със седмица заседанието си по делото, придобило известност като "Килърите". Съдът ще се събере отново на 19 ноември т.г., за да продължи работата си.  Отлагането бе обявено с мотива, че защитата на шестимата подсъдими и адвокатите на частните обвинители трябва да се запознаят с допълнението от 100 страници към протеста на Шуменската окръжна прокуратура.

Днес Апелативният съд във Варна трябваше да  разгледа възраженията на подсъдимите по делото...

Moody's: Световната икономика изглежда готова за малко повече стабилност

Очаква се скромно възстановяване в развитите икономики и забавяне на растежа в развиващите се страни

    


Орешарски пред „Блумбърг”: През 2014-а очакваме по-висок растеж

/КРОСС/ Ключовото предизвикателство както тази година, така и следващата ще бъде възстановяването на икономиката, заяви министър-председателят Пламен Орешарски в интервю за агенция Блумбърг. Премиерът отбеляза, че очакванията за следващата година са да има по-висок растеж от настоящата, като в бюджета е записан 1,8%. Фактори за това са по-високото вътрешно търсене, както и малко по- високото външно търсене, което ще даде възможност за ръст на експорта. „Прогнозираме по-високо ниво на преки чуждестранни инвестиции и като цяло по- високо ниво на инвестиционната активност вътре в страната. В последните две години вътрешните и външните инвестиции са на много ниско равнище, така че има потенциал в това отношение", заяви премиерът. Попитан за прогнозите за чуждестранни инвестиции, той отбеляза, че цифрата в Закона за бюджета е малко под 2 млрд. евро. „Надявам се тази сума да бъде надхвърлена", изтъкна министър-председателят. Според него може да се очаква повишение на външните инвестиции при туризма, някои подсектори на машиностроенето и инфраструктурата. „Като инвестиционни намерения има достатъчно, но нека не избързваме и да видим кои от тях ще станат реалност", отбеляза министър-председателят. Премиерът изрази надежда, че добрите, макар и крехки, външни сигнали през второто полугодие на тази година във водещи европейски икономики да се развият през следващата година

Преместиха арестуваните от "Грийнпийс" в Санкт Петербург

Групата от 28 активисти от "Грийнпийс" и двама журналисти са отведени в три предварителни ареста във втория по големина град в Русия

Шеф на "Байерн" беше глобен с 250 хил. евро от данъчните


Председателят на борда на "Байерн" (Мюнхен) Карл-Хайнц Румениге е глобен с около 250 хил. евро от германските данъчни власти, предаде вестник "Зюдойче цайтунг".

Санкцията е заради опита му на 7 февруари да влезе в страната без да декларира два часовника "Ролекс" след пребиваване в Катар, където ще се проведе световното първенство през 2022 г.

Според прокуратурата в Мюнхен Румениге е приел глоба от "140 дневни възнаграждения", които са базирани спрямо месечната заплата на...

Кличко ще се бие с руснак вместо срещу Кобрата

Следващият съперник на Владимир Кличко ще е Денис Бойцов. Руснакът е официален претендент №1 за титлата на Световната боксова организация (WBO). Решението на украинеца не е изненадващо, защото още след победата над Александър Поветкин по-малкият от братята Кличко заяви, че първият шампионски пояс, който ще защитава, е този на WBO. И той ще е заложе Следващият съперник на Владимир Кличко ще е Денис Бойцов. Руснакът е официален претендент №1 за титлата на Световната боксова организация (WBO). Решението на украинеца не е изненадващо, защото още след победата над Александър Поветкин по-малкият от братята Кличко заяви, че първият шампионски пояс, който ще защитава, е този на WBO. И той ще е заложе

Армията ще патрулира в Кайро и след отмяната на извънредното положение

Въоръжените сили на Египет ще продължат да се грижат за сигурността по улиците на градовете и след официалната отмяна на въведеното извънредно положение в страната. Това съобщи източник в египетското министерство на отбраната, цитиран от РИЯ Новости.
Представител на военното ведомство отбеляза, че армията ще продължи да патрулира „предимно по Въоръжените сили на Египет ще продължат да се грижат за сигурността по улиците на градовете и след официалната отмяна на въведеното извънредно положение в страната. Това съобщи източник в египетското министерство на отбраната, цитиран от РИЯ Новости. Представител на военното ведомство отбеляза, че армията ще продължи да патрулира „предимно по

50-ина души протестираха срещу сирийските бежанци в Харманли

Петдесетина души протестираха днес следобед срещу сирийските бежанци в Харманли. 
За 15 часа бе насрочен протестът. Организацията протече в социалната мрежа. Към протеста срещу бежанците се призоваваше от страница, наречена „Срещу Сирия Петдесетина души протестираха днес следобед срещу сирийските бежанци в Харманли. За 15 часа бе насрочен протестът. Организацията протече в социалната мрежа. Към протеста срещу бежанците се призоваваше от страница, наречена „Срещу Сирия". В Община Харманли нямаха официално уведомление за подготвяния протест. За него не знаеха и органите на ред

ЧЕЗ изолира още шест опасни стълба в Монтанско

/КРОСС/ ЧЕЗ изолира още шест опасни електрически стълба в Монтанско. Така изолираните стълбове в района на с. Долно Озирово (община Вършец) стават общо 20.Акцията бе продължение на същата дейност от пролетта на 2013 г. Тогава отново ЧЕЗ извърши изолирането на 14 опасни стълба, със съдействието на Дружество за защита на хищните птици. Сега бяха изолирани още 6 опасни стълба от трасе 20 кV западно край с. Долно Озирово, на което през 2012 г. загина един белоглав лешояд, освободен в района по проект „Завръщане на лешоядите в България" LIFE08 NAT/BG/278. Подобен тип дейности са от огромно значение за опазване на освободените белоглави лешояди. Данните от последните 3 години показват, че електричеството е най-честата причина за смъртта на белоглавите лешояди, пуснати на свобода в различни части на Стара планина.Всички дейности през 2013 г. по изолирането на опасните електропроводи в района на с. Д. Озирово бяха финансирани и извършени от ЧЕЗ. Екипът на проекта „Завръщане на лешоядите в България" LIFE08 NAT/BG/278 изказва своята голяма благодарност на ЧЕЗ за тяхната отговорна природозащитна политика и оперативност! С тази своя дейност ЧЕЗ даде своя практически принос за опазване на белоглите лешояди и други редки и защитени видове птици, посочват от дружеството "Зелени Балкани".    

Комисията обяви: 23% са безработните младежи в Европа

Френският президент Франсоа Оланд откри в Париж конференция на страните от Европейския съюз, посветена на проблемите с борбата срещу безработицата, като във форума участват държавни и правителствени ръководители на 24 страни членки, включително германската канцлерка Ангела Меркел, съобщи ИТАР-ТАСС...


Френският президент Франсоа Оланд откри в Париж конференция на страните от Европейския съюз, посветена на проблемите с борбата срещу безработицата, като във форума участват държавни и правителствени ръководители на 24 страни членки, включително германската канцлерка Ангела Меркел, съобщи ИТАР-ТАСС...

Присъдите по делото "Куцаров" - догодина

На 28 февруари следващата година се очакват пледоариите и присъдата по делото за убийството на арестанта Пламен Куцаров, за което подсъдими са двама бивши бопаджии - Ирен Вълев и Божидар Проданов.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване