Ангел Златков: Блокадата на Алма Матер пада утре

Окупацията на Софийския университет пада утре сутринта. Това обяви пред Дарик студентът и един от участниците в окупацията Ангел Златков. 

Други университети засега предпочитат да продължат с блокадата, каза още Златков, който е студент от Историческия факултет.

„Идеята на окупацията беше да съберем подкрепа, тя не може да продължава вечно Окупацията на Софийския университет пада утре сутринта. Това обяви пред Дарик студентът и един от участниците в окупацията Ангел Златков. Други университети засега предпочитат да продължат с блокадата, каза още Златков, който е студент от Историческия факултет. „Идеята на окупацията беше да съберем подкрепа, тя не може да продължава вечно",

Ангел Златков: Окупацията на Ректората пада утре

Окупацията на Софийския университет пада утре сутринта. Това обяви пред Дарик студентът и един от участниците в окупацията Ангел Златков. 

Други университети засега предпочитат да продължат с блокадата, каза още Златков, който е студент от Историческия факултет.

„Идеята на окупацията беше да съберем подкрепа, тя не може да продължава вечно", Окупацията на Софийския университет пада утре сутринта. Това обяви пред Дарик студентът и един от участниците в окупацията Ангел Златков. Други университети засега предпочитат да продължат с блокадата, каза още Златков, който е студент от Историческия факултет. „Идеята на окупацията беше да съберем подкрепа, тя не може да продължава вечно",

Слагат инсулинова помпа на 8-месечно бебе във Варна

В Многопрофилната специализирана детска клиника в университетската болница „Св. Марина" във Варна в момента се поставя инсулинова помпа на най-малкия пациент в България - 8-месечно бебе. Интервенцията извършва проф. Виолета Йотова, началник на Клиниката. Лечението с инсулинови помпи се провежда вече над 20 години в целия свят, съобщи petel.bg.

Слагат инсулинова помпа на 8-месечно бебе във Варна

В Многопрофилната специализирана детска клиника в университетската болница „Св. Марина В Многопрофилната специализирана детска клиника в университетската болница „Св. Марина" във Варна в момента се поставя инсулинова помпа на най-малкия пациент в България - 8-месечно бебе. Интервенцията извършва проф. Виолета Йотова, началник на Клиниката. Лечението с инсулинови помпи се провежда вече над 20 години в целия свят, съобщи petel.bg.

Бездомници ще получават топла храна от БЧК

15 бездомници от Стара Загора ще получават до края на годината топла храна. Инициативата е по проект „Социална първа помощ за бездомни" на областната организация на БЧК. Хората без дом са предварително издирени и храната се предоставя на местата, където пребивават. Областната организация на БЧК Стара Загора има опит в организиране на дейности, свързани с подпомагането на бездомни хора, който е натрупан чрез съвместната работа с други национални дружества на Червения кръст. От партньорите, ФЧК Долен Рейн и ФЧК Елзас Лорен е почерпен опит и са ад...

Галатасарай готов да рискува с Ашли Йънг

Турският гранд Галатасарай е готов да отправи оферта за крилото на Манчестър Юнайтед Ашли Йънг. 28-годишният футболист напоследък стана обект на заслужени критики след поредната си явна симулация, която донесе дузпа на „червените дяволи“ в двубоя срещу Реал Сосиедад (0:0) в Шампионската лига. Още през миналия сезон бившият ас на Астън Вила окончателно загуби титулярното си място на „Олд Трафорд“ и има едва три мача в Висшата лига от началото на кампанията. Макар че мениджърът Дейвид Мойс защити английския футболист, не е изключено още през януа...

Експозицията "1-2-3-4" се открива тази вечер в галерия "Буларт"

Експозицията "1-2-3-4" на младата варненка Олга Георгиева ще бъде открита в 18 часа тази вечер в галерия „Буларт” във Варна. Проектът, специално създаден за пространството на галерията, обединява рисунки с туш върху хартия и платно, инсталации и видео. Олга Георгиева е родена през 1986 във  Варна. Възпитаник  е на Националното училище по изкуствата „Д.Христов”, специалност „графика”. От 2005 младата и талантлива варненка твори във Виена. През 2012 се дипломира с отличие в Университет по приложни изкуства в австрийската столица, специалност „Гра...

Ивайло Калфин: Политиците трябва да се научат на съгласие

- Нормално ли е 24 години след началото на прехода да говорим толкова много за него, г-н Калфин? Ето и вие му посветихте статия в блога си - казвате, че е хаотичен и без ясна цел.


- Нормално е, защото е очевидно всеобщото неудовлетворение от това докъде сме стигнали. И не е лошо от време на време да си правим равносметка, за да се учим от греш - Нормално ли е 24 години след началото на прехода да говорим толкова много за него, г-н Калфин? Ето и вие му посветихте статия в блога си - казвате, че е хаотичен и без ясна цел. - Нормално е, защото е очевидно всеобщото неудовлетворение от това докъде сме стигнали. И не е лошо от време на време да си правим равносметка, за да се учим от греш

Шофьор уби жена на Пещерско шосе и избяга

Шофьор на лек автомобил е блъснал жена, която е починала на място, а впоследствие е избягал, съобщи marica.bg.

Полицаи са отцепили района около прелеза на Пещерско шосе в момента и са по дирите на убиеца. 

Очаквайте още по темата.







































Шофьор на лек автомобил е блъснал жена, която е починала на място, а впоследствие е избягал, съобщи marica.bg. Полицаи са отцепили района около прелеза на Пещерско шосе в момента и са по дирите на убиеца. Очаквайте още по темата.

ДПС поиска да отпадне банковата тайна за висшите политици

Партията не покри и не прикри случая „Бисеров”, заяви Местан

    


Сидеров отново поиска затваряне на границата с Турция

От парламентарната трибуна Сидеров призна, че „Атака“

Полицията бие – един човек е с разбита глава (на живо от OFFnews)

Noresharski.com препубликува репортажа на OFFnews за събтията пред НС по минути. В момента OFFnews не е достъпен.

Следете на живо какво се случва и чрез лайвстрийм излъчването на Noresharski и Иво Божков – ТУК.

Студентската окупация на парламента стигна до сблъсъци с полицията. Протестиращи опитаха да направят жива верига откъм задния вход на парламента при храм-паметника “Св. Ал. Невски”. Това доведе до сблъсъци с полицията, която опита да изтласка протестиращите.
Един човек е с разбита глава, след като беше ударен от полиция. Той е зад загражденията.
Преди обявената в 10.30 часа студентска окупация денят на депутатите започна при засилено полицейско присъствие.
Въпреки че преди 10.00 часа пред Парламента имаше едва 30-тина протестиращи, полицейските части и жандармерията вече бяха заели местата си около сградата. Задният вход на Народното събрание, от където влизат депутатите, беше заграден от автомобили на жандармерията. Така протестиращите не могат да видят кога влизат народните представители.
Хронология на протеста:
12.06 часа – Напрежението около храма спадна. Протестиращи скандират: “Вие сте позор. Оставка и затвор!”
11.55 часа – Човек е с разбита глава. Борис Рнгелов от студентските протести обясни, че е бил ритан от полицаи. Той поискал служителите да се легитимират, но те отказали.
11.45 часа – Сред викове “Убийци” полицаите опитаха да избутат второ заграждение зад храм-паметника “Св. Ал. Невски”. Има няколко задържани протестиращи, които са зад полицейските заграждения. Един протестиращ проби полицейския кордон и беше подгонен от полицай, който го напсува. Има призиви да се снимат сблъсъците и лицата на полицаите. “Снимайте тези полицаи скапани”, призова жена.
11.40 часа – Едно момиче е било прегазено по време на сблъсъците. Протестиращите пропуснаха линейка до площада.
11.38 часа – Втори кордон полиция избутва протеста и журналистите. Беше разчистен периметър, за да се изчисти площада. Обстановката се успокои, но районът е блокиран от протестиращи.
11.35 часа – Студенти лягат пред полицейски автомобили, камионетки и бусове. Полицията ги влачи, за да ги отстрани от пътя.
11.31 часа – Полицията опита да изтласка протестиращите. Това породи гнева на някои от тях, които започнаха да ги освиркват и да викат “Боклуци”.
11.28 часа – Живата верига се насочи към парламента. Стигна се до сблъсъци с полицията. На земята има повалени протестиращи.
11.25 часа – Пред входа на катедралата “Св. Ал. Невски” студенти направиха жива верига, за да не пуснат депутатите извън Народното събрание. Има информация за сблъсъци с полицията. На улицата има поставени пейки. Студенти са блокирали и подходите към храма в съседните улички.
11.18 часа – Полицията започна проверки на личните карти на някои от протестиращите. Сред проверените беше и Станислав Въчин, богословът, който развя трибагреника от катедралата “Св. Ал. Невски”, а по-късно беше уволнен.
11.09 часа – Протестиращите обявиха, че основно трябва да се съберат на площад “Св. Ал. Невски”.
11.06 часа – Студентите се разпределиха по различните страни на НС с намерението да го оградят и блокират.
11.03 часа – Протестиращите посрещнаха с освирквания избора на Алиосман Имамов за зам.-председател на Народното събрание. Той беше избран на мястото на напусналия Христо Бисеров.
11.02 часа – Пред OFFNews Ивайло Динев потвърди, че студентите обмислят промяна на окупационния протест. От сряда обмислят да освободят достъпа до Ректората.
10.56 часа – Студентите изпяха националния химн. Един от тях обяви по мегафон, че ще останат пред Парламента, докато депутатите не приключат работа, за да не ги пуснат да излязат. Протестиращите започнаха да скандират: “Тука ще стоим”.
10.42 часа – Студенти отрекоха информацията, която беше тиражирана, че от утре свалят окупацията на Ректората.
10.40 часа – Протестиращите изгониха екип на ТВ “Алфа”. Репортерът и операторът потърсиха защита от полицията.
10.33 часа – Броят на студентите достигна 500 души. Те скандират “Оставка”.
10.20 часа – Стотина студентите се събраха във вътрешния двор на Ректората. Те имат готовност да се отправят към парламента.
10.00 часа – 30-тина души се събраха около сградата на Народното събрание.

The post Полицията бие – един човек е с разбита глава (на живо от OFFnews) appeared first on Noresharski.com.

В леглото на виден политик

Нови драми в сюжети от Турция, разказва ги Айфер Тунч

    


Започна заседанието на НС, има кворум

Парламентът започна извънредното си заседание, след като бе събран кворум от 133 глава. Парламентарната група на ГЕРБ не се регистрира, както бе очаквано. Групата влезе след започване на заседанието. След началото на заседанието, депутатите отхвърлиха предложение на ГЕРБ за пряко излъчване на извънредното пленарно заседание по Българската национална телевизия и Българското национално радио.

Актьори играят благотворително, за да помогнат на Филип, болен от детска церебрална парализа

Актьори играят благотворително, за да съберат средства за лечението на двегодишния Филип, диагностициран с детска церебрална парализа, съобщи bTV.

Въпреки тежката диагноза момчето вече лази и родителите му се надяват скоро да проходи.

Филип се ражда се в началото на седмия месец и тежи едва килограм и 100 грама. Още тогава родителите били ная Актьори играят благотворително, за да съберат средства за лечението на двегодишния Филип, диагностициран с детска церебрална парализа, съобщи bTV. Въпреки тежката диагноза момчето вече лази и родителите му се надяват скоро да проходи. Филип се ражда се в началото на седмия месец и тежи едва килограм и 100 грама. Още тогава родителите били ная

79-годишна жена загина при пътен инцидент

Жена загина при пътен инцидент тази сутрин в Пловдив. В 07.07 часа в полицията е получен сигнал, че на бул.”Копривщица” е намерен труп на жена. Пристигналите на място полицаи установили, че трупът е на 79-годишна пловдивчанка. По първоначални данни смъртта й е настъпила при пътен инцидент с неизвестен засега автомобил. Работата по случая продължават служители от сектор „Пътна полиция”....

Депутатите напуснаха НС при плътен полицейски кордон

Сблъсъци между полиция и протестиращи при опита на студентите да направят жива верига около Парламента

Депутатите напускат НС при плътен полицейски кордон

Сблъсъци между полиция и протестиращи при опита на студентите да направят жива верига около Парламента

Петима арестувани при безредиците около НС

Сблъсъци между полиция и протестиращи при опита на студентите да направят жива верига около Парламента

Има арестувани около сградата на Парламента

Сблъсъци между полиция и протестиращи при опита на студентите да направят жива верига около Парламента

Безредици около сградата на Народното събрание

Сблъсъци между полиция и протестиращи при опита на студентите да направят жива верига около Парламента

Безредици пред сградата на Народното събрание

Сблъсъци между полиция и протестиращи при опита на студентите да направят жива верига около Парламента

Студентите окупират НС, безредици в пленарна зала

Сблъсъци между полиция и протестиращи при опита на студентите да направят жива верига около Парламента

Студентите окупират НС, блокадата на СУ под въпрос

Сред протестиращите пред парламента има представители на СУ, Великотърновския университет, пловдивските ВУЗ-ове, Нов български университет, Техническия университет и Лесотехническия университет

Блокадата на СУ пада, студентите окупират НС

Въпреки че студентите обясняваха в последните дни, че ще продължат с окупацията до оставката на правителството, е било взето решение в крайна сметка блокадата в Ректората да бъде преустановена от сряда

Блокадата на СУ падна, студентите окупират НС

Въпреки че студентите обясняваха в последните дни, че ще продължат с окупацията до оставката на правителството, е било взето решение в крайна сметка блокадата в Ректората да бъде преустановена от сряда

Новият роман на Елиф Шафак е на книжния пазар

/КРОСС/ Новият роман от най-четения автор в България за 2012 г. Елиф Шафак ще бъде в книжарниците у нас от 18 ноември. „Светецът на неизбежната лудост" е шестата преведена на български език творба на популярната турска писателка. В нея авторката рисува завладяващ портрет на съвременна Америка в цялото й многообразие и във всичките й етнически, религиозни и човешки аспекти. Тъжна, мъдра, сърцераздирателно смешна и докосваща сърцето, книгата ще поведе читателя на незабравимо пътешествие през различието и еднаквостта на света.И тук, както и в предишните романи на Шафак, храната и приготвянето й играят важна роля. Този път в светлините на прожекторите е шоколадът. „Светецът на неизбежната лудост" се появява на книжния пазар през 2004 година. Книгата е написана първоначално на английски език, а скоро след излизането си е преведана на редица още езици, сред които турски, немски, холандски, румънски. Подобно на героите, които описва в своите книги, Елиф Шафак трудно се вмества в утвърдени представи и рамки. Автор е на 12 романа и на политически коментари за издания като „Гардиън", „Монд" и „Ню Йорк Таймс". Пише на турски и на английски, живяла е на Запад и на Изток и определя себе си като номад, космополит, любител на суфизма, пацифист, жена и майка. Сред нещата, които я очароват, са старите книги, черните рокли, лавандулата, бухалите и нощта

CEZ с рязък спад на печалбата за тримесечието

Компанията страда на фона на ниските цени на електроенергията и неблагоприятната регулаторна среда в Югоизточна Европа

    


Мая Манолова: От МВР няма информация за бити протестиращи

Направена е справка в МВР относно ситуацията около „Александър Невски”. Това заяви заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова. По нейни думи има само задържани и това е единствената информация от МВР – няма информация за бити протестиращи. Манолова заяви, че Народното събрание ще следи ситуацията. „Има задържани протестиращи, има опити за агресивно и провокативно отношение. Призовавам всички протестиращи и студенти да не прибягват до сила, да не се държат провокативно и агресивно по отношение на българските полицаи”, заяви Манолова. „Надявам се с поведението си народните представители няма да провокират агресия. Следим ситуацията. Ако се наложи, ще извикаме представител на МВР в пленарна зала”, посочи тя.

Проливни дъждове в Гърция наводниха цели области на страната

Проливни дъждове в Гърция наводниха цели области на страната. Възстановено е движението в центъра на Атина и Пелопонес, които бяха засегнати от дъждове и бури, предаде БНР. Няколко пристанища са временно затворени. Най-силно засегната от проливните дъждове е Атина. Много улици все още са под вода. Магазини и приземни етажи се наводниха. Жителите помагат на Противопожарна охрана в отводняване на домове и улици. Постепенно се възстановява движението на моторни превозни средства, което беше спряно за няколко часа. Бурята парализира движението и в град Патра. На места все още е спряно електрозахранването. Проливните дъждове в област Месения превърнаха много улици в езера. Паркирани коли бяха влачени от силния натиск на водата. В Аркадия мълния разцепи централно шосе, като по чудо няма жерт...

Диана Найденова избяга от Кеворкян: Ужасена съм

Диана Найденова напусна "Всяка неделя" на Кеворк Кеворкян, след скандал едва на второто предаване. "Напуснах още след второто издание, ужасена от начина, по който господин Кеворкян общува не само с мен, а и с целия екип", обясни тя пред вестник "Труд". Според нея за водещия "чуждото мнение е неприемливо". "Не е случайно, че след завръщането си на екран в ефира на Нова тв, всички колеги, които бяха поканени да му партнират, си тръгнаха от пропитата с неуважение и надменност обстановка", допълва Найденова. Самата тя беше поканена от Кеворкян да прави рубриката си "Челюсти" и се появи във "Всяка неделя" на 27 октомври. От редакцията на "Труд" уточняват, че Кеворк Кеворкян не вдигнал мобилния си телефон. Преди да се присъедини към екипа на "Всяка неделя", Найденова беше в дълга почивка, ...

Откраднаха пенсията на възрастна перничанка

Нова измама на възрастна перничанка е извършена вчера, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов. Жена на 82 г. получила пенсията си - 200 лева. Неизвестен, представил се за служител на пощите, я настигнал и заявил, че е станала грешка с парите и трябва да бъде отстранена. Доверчивата жена дала сумата на мнимия служител и той изчезнал в неизвестна посока. От полицията напомнят на гражданите, че рекламации се правят само на касите и гишетата в съответните места за даване или получаване на пари. "В никакъв случай да не се доверяват на непознати, които случайно ги спират по улиците. Да не предприемат уедряване или "разваляне" на пари, защото могат да им бъдат дадени фалшиви", апелира ОДМВР.

След седмица Англия и Германия в сблъсък на Уембли

Треньорът на Германия, Йоахим Льов, коментира, че двубоят ще е една много ползотворна подготовка за финалите в Бразилия следващото лято. „Немската машина“ завърши на върха на класирането в своята квалификационна група с 28т., без загуба и само един равен от 10 срещи, и излиза на 19-ти ноември в приятелски мач с Англия. Колко ще е приятелско темпото на двубоя обаче е въпрос. Англичаните също завършиха на първо място в групата си без загуба с 22т. актив. „Уембли“ е легендарен. Чест е за всеки играч да излезе на зеления му килим. Атмосферата ще е като в Бразилия, а всеки двубой с англичаните е много вълнуващ за нас. Това ще е един емоционален завършек на една, ползотворна и изпълнена със спортни събития за нас и отбора ни, година. Успяхме да се класираме директно за с...

Сблъсъци между полиция и крайно десни във Варшава

Полицията в Полша се принуди да използва гумени куршуми, палки и лютив спрей, за да разгони групи от маскирани националисти, които използваха националния празник в понеделник за ксенофобски шествия и погроми. Това се случва за трета поредна година, а центърът на Варшава се превръща в арена на битки между членове на радикални групировки, чиито ядра са футболните агитки в града и полицейските отряди за борба с безредиците. Равносметката за тази година са множество подпалени автомобили, строшени витрини и арест на над 50 души. Безредиците създадоха и дипломатически проблеми за Полша, защото бе нападнато руското посолство. Във вторник в руското външното министерство е извикан за обяснения полския посланик Войцех Зайончковский. Полското министерство на външните работи изрази съжаление за инцидента, а полицията съобщи, че е арестувала трима от нападателите. В Москва през нощта веднага бе засилена охраната на полското посолство. Премиерът Доналд Туск заяви, че националният празник трябва да е точно това – празник, а не повод за агресия и насилие. "Случилото се е неприемливо", каза той. Походът на хиляди националисти, част от тях облечени в стари военни униформи, започна мирно и в шпалир на охраната на шествието и полицейски хеликоптер, наблюдаващ събитията, съобщава сайтът ”Дневник”. Насилието избухна, когато маскирани футболни фенове нападнаха сграда, където е известно, че има самонастанили се леви радикали. При намесата на полицията започнаха и сблъсъците с униформените и паленето на коли. "Ройтерс" коментира, че инцидентът илюстрира недоволството на едно радикално малцинство в забогатяващото полско общество, което смята, че не е получило справедлив дял от просперитета и че са занемарени традиционни ценности на брака, не приемат абортите, а църквата е изтласкана. Групи на такива младежи увеличават нападенията срещу чужденци и представители на други раси и народи, както и срещу представители на либералните среди. Преди похода в понеделник участниците скандираха "Бог, чест, родина!", а някои от тях обясниха пред "Ройтерс", че така манифестират своя патриотизъм, защото "Полша и полското са застрашени, а правителството е некомпетентно". Шествието премина през централния площад "Збавичела", известен с бохемския си дух и кафенета, пълни със студенти. Над него имаше арка от изкуствени цветя в цветовете на дъгата, символизираща толерантността и разнообразието. Тя бе подпалена от националистите и след броени минути от нея остана овъглен скелет, съобщава "Ройтерс".

Посланикът ни в Бразилия: За мен остава обидата

Не виждам някаква нагласа в целия висш състав на Министерството за работа в полза на интересите на страната, коментира Чавдар Николов

Студенти окупираха парламента

Над 200 студенти се включиха в окупацията на Народното събрание. Към 10:30 часа пред парламента се събраха студентите, окупирали Ректората. Те обясниха, че със сигурност ще падне блокадата на Ректората, но ще продължат да протестират и няма да се откажат. Студентите от Софийския университет заявиха, че излизат да протестират на улицата, за да се чуе гласът им. Сред протестиращите пред парламента има представители на Великотърновския университет, пловдивските ВУЗ-ове, Нов български университет, Техническия университет и Лесотехническия университ...

Община плаща 3 бона на жена, ухапана от куче

3000 лева обезщетение ще заплати общината в Пещера на жена, ухапана от бездомно куче. Това отсъди Районният съд в града. На 5 юли тази година жената се разхождала в града и била нападната от глутница безстопанствени кучета, едно от които я захапало за крака. Нейни съседи станали свидетели на случката и я закарали до местната болница. 3000 лева обезщетение ще заплати общината в Пещера на жена, ухапана от бездомно куче. Това отсъди Районният съд в града. На 5 юли тази година жената се разхождала в града и била нападната от глутница безстопанствени кучета, едно от които я захапало за крака. Нейни съседи станали свидетели на случката и я закарали до местната болница.

"Витошка" вече не е най-скъпата улица в България

Булевард "Витоша" вече не е най-престижната търговска улица у нас. Луксозните магазини на най-скъпите търговски марки се разполагат на други две...

На всеки 30 секунди едно дете умира от пневмония

/КРОСС/ Международният ден за борба с пневмонията се отбелязва всяка година на 12 ноември от 2009 насам, за да повиши информираността относно пневмонията, да допринесе за интервенции, които да защитават срещу и лекуват болестта и да ни обедини за борбата с пневмонията. Пневмонията е най-сериозният причинител на смърт сред деца под пет годишна възраст, както и водеща инфекциозна причина за детска смъртност по света. Болестта е отнела живота на 1,1 милиона деца през 2012, което е около 17 процента от всички смъртни случаи на деца под пет години, Иновациите в диагностиката и лечението на пневмонията са ключови за предотвратяване на детската смъртност, и най-вече за тези деца, които е най-трудно да бъдат достигнати. Например, изключително важно е да се намери нов метод за ранна диагностика на пневмонията в здравните заведения, където рентгените и лабораторните тестове не са налични или са недостатъчни. Повечето смъртни случаи, причинени от пневмонията са предотвратими. Най-ефективният метод за превенция на пневмонията е имунизация срещу Хемофилен Грип тип Б (Hib), пневмококи, морбили и коклюш (пертусис). Решения като изключително кърмене и адекватно хранене, миене на ръцете, чиста питейна вода, съвременни готварски уреди, цинк и сашета за орална рехидратация, амоксициклин, витамин А и ваксинации могат значително да намалят детската смъртност. Разпознаването на опасността и търсенето на помощ навреме спасява живот

С жива верига студентите окупираха парламента, има сблъсъци с полицията (на живо)


Около 500 от "Ранобудните студенти" от различнни университети блокират днес Народното събрание с искане за оставка. Окупацията на Софийския университет продължава и днес. Утре се очаква студентите да продължат с други действия и  в сградата да има учебен процес, научи "Дневник". Все още няма официално съобщение от студентите. Как ще продължат с действията си ще решават на следващото общо събрание, което е довечера и сигурно ще зависи от акцията днес. В парламента тече извънредно заседание, на...

С жива верига студентите окупират парламента (на живо)


Около 500 от "Ранобудните студенти" от различнни университети блокират днес Народното събрание с искане за оставка. Окупацията на Софийския университет продължава и днес. Утре се очаква студентите да продължат с други действия и  в сградата да има учебен процес, научи "Дневник". Все още няма официално съобщение от студентите. Как ще продължат с действията си ще решават на следващото общо събрание, което е довечера и сигурно ще зависи от акцията днес.

"Дневник" следи на живо...

Студентите са пред парламента, скандират "Оставка веднага" (на живо)


"Ранобудните студенти" от цялата страна се заканват да окупират днес Народното събрание с искане за оставка. Окупацията на Софийския университет продължава. "Ще излезем на протест пред Народното събрание, където ще има символична окупация", каза сутирнта по Нова телевизия Борис Рангелов, който е един от окупаторите на университета. Към акцията ще се включат и техни колеги от страната.

"Дневник" следи на живо събитията.

10:42 ч.: Окупацията в Ректората остава и днес, но...

Актьори играят благотворително за лечението на 2-годишния Филип

Актьори играят благотворително, за да съберат средства за лечението на двегодишния Филип, диагностициран с детска церебрална парализа, съобщи bTV.

Въпреки тежката диагноза момчето вече лази и родителите му се надяват скоро да проходи.

Филип се ражда се в началото на седмия месец и тежи едва килограм и 100 грама. Още тогава родителите били ная Актьори играят благотворително, за да съберат средства за лечението на двегодишния Филип, диагностициран с детска церебрална парализа, съобщи bTV. Въпреки тежката диагноза момчето вече лази и родителите му се надяват скоро да проходи. Филип се ражда се в началото на седмия месец и тежи едва килограм и 100 грама. Още тогава родителите били ная

SOFIX с повишение в началото на сесията*

Съотношението печеливши/губещи акции на борсата е 11/18, а при 12 позиции няма промяна

    


Евроинституциите се споразумяха за бюджет 2014 на ЕС


Европейските институции са постигнали споразумение по бюджета за 2014 година в ранните часове на днешния ден, приключвайки продължилите месеци спорове по въпроса как Европейският съюз, който е притиснат финансово, ще харчи парите си през 2014 г., предадоха световните агенции.

Споразумението предвижда за бюджет 2014 плащания за 135.5 милиарда евро спрямо 136.4 милиарда евро, които депутатите бяха заявили, и 135 милиарда евро, предлагани от държавите членки, уточни еврокомисията в...

БСП, ДПС и "Атака" осигуриха кворум за извънредното заседание


Извънредното заседание на Народното събрание започна с процедурни хватки и искания за пряко излъчване на дебатите, които предстоят по избора на нов зам.-председател на парламента и по бюджета за 2014 г.

Заседанието започна след регистрацията на 133 депутати от БСП, ДПС и "Атака". От ГЕРБ влязоха в залата едва след като се установи, че има кворум и ще се проведе заседание, и бяха посрещнати с ръкопляскания от ДПС.
 
Цветомир Михов (ГЕРБ) поиска днешното извънредно заседание...

ВиК шеф седна на стола на Богдан Караденчев

Инженер Христо Иванов, досегашен заместник-директор на ВиК-Варна, официално заема поста заместник-кмет на Варна по инфраструктурата, научи "Топ новини Варна" от свои източници в общинската администрация. Инж. Иванов сяда на стола на 70-годишния Богдан Караденчев, който по време на кметската оперативка вчера сутринта се е разделил добронамерено с екипа си и е пожелал ползотворна работа на наследника си.

Механизмът за сътрудничество и проверка може да послужи за основа за общоевропейски механизъм

На 21 и 22 ноември в Брюксел ще се състои специална конференция за правосъдието, която ще бъде пореден епизод от публичното обсъждане на пет документа на Европейската комисия, свързани с общото европейско пространство на правосъдие в ЕС. Под номер четири е документът [на английски език] за ...

Ще се съберат ли АВВА отново?

Догодина честват 40 години от победата на Евровизия

    


Близо 2 хиляди са загиналите от тайфуна "Хайян" във Филипините

Националният орган за справяне с бедствията обяви в съобщение, че 2 487 души са пострадали от тайфуна „Хайян"

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване