Незаконно имущество за 9 млн. лв. е отнела държавата през 2013-та

Сред "замразените" са делата за групата "Регистраторите" и делото срещу братя Галеви

Задържаха 27-годишен за убийство в Перник

Криминалисти задържаха извършител на убийство. Инцидентът станал в дома на жертвата в пернишкия кв. "Изток", съобщиха от МВР.

Доктор Сотир Марчев: Движението е живот

Българинът си дава половината живот, за да спечели пари, а другата половина, за да си купи здраве. За съжаление това е тъжната картина, заяви доктор Сотир Марчев в "Студио БГНЕС" с водещ Дияна Тушева.

„Вграждат” съдийка в паметник пред Куршум джамия

/КРОСС/ В Карлово започна инициатива за поставяне на паметна плоча с името на съдия Мария Златанова пред Куршум джамия, след като Окръжният съд в Пловдив върна тази есен паметника на културата на Главното мюфтийство. Това съобщи за Радио Пловдив председателят на Общинския съвет в Карлово Стойо Карагенски. Той поясни, че при него са депозирали предложението група граждани, които са настояли да се издигне Паметник на българския предател. Карагенски посочи още, че това ще бъде и единственият в България Паметник на Позора.Председателят на Общинския съвет съобщи, че вече са изпратили писмо до Министъра на културата и до председателя на комисията по култура в Народното събрание. В него местната власт на Карлово настоява за спешна намеса за опазване на българските културни паметници от претенциите на мюсюлманското вероизповедание.

Американец се събуди в празен самолет

/КРОСС/ Американецът Том Вагнер се събудил в празен и заключен самолет. Той пътувал от Луизиана до Калифорния, където отивал да види сестра си. По време на престоя на полета в Тексас той решил да подремне. Когато се събудил обаче, разбрал, че е останал напълно сам, което го накарало да се обади на самолетната компания, с която пътувал. Половин час след обаждането пристигнал екип, който го освободил. „Ами, ако имах здравословни проблеми? Какво щях да правя, ако бях получил сърдечен удар? Как така заключвате самолета без да сте огледали дали всички пътници са го напуснали успешно?", коментира той пред телевизия KTRK, цитирана от CNN.Според американеца от компанията превозвач са му платили обезщетение в размер на 250 долара под формата на ваучер.  

Областният управител спечели дело за спряна обществена поръчка. Решението е потвърдено и на втора инстанция.

Върховният административен съд остави в сила решението на Комисията за защита на конкуренцията за спряната от областния управител на Стара Загора обществена поръчка. Решението е окончателно. Областният управител на Стара Загора Живка Аладжова спечели дело в Комисията за защита на конкуренцията за спряна обществена поръчка, заради нарушения в правилата за оценяване. Делото бе образувано по жалба на софийското ДЗЗД „Добри практики - Стара Загора" срещу решение на областния управител, с което се прекратява процедура за възлагане на обществена поръ...

Зелените зоват за бойкот на олимпиадата в Сочи

Зимна олимпиада в Сочи'2014

Държавата, Българският олимпийски комитет и българските спортисти да бойкотират предстоящите олимпийски игри в Сочи – за това апелираха днес в отворено писмо от партия Зелените.

Причините за призива е политиката на Москва, която “както демонстрират събитията в Киев, отново извива ръцете на съседните си държави, за да попречи на народите им да изберат европейски и демократичен път на развитие”, се казва в обръщението.

“Недопустимо е олимпизмът и спортът като цяло да се превръщат в заложници на олигархичния капитал, корупцията и личното обогатяване, както вече виждаме да се случва и в България. България има нужда от масов и достъпен спорт, който да осигури на младите и активните хора възможности за хармоничен живот и чиста околна среда. Ето защо призоваваме спестените от участието в Олимпиадата ресурси и всички усилия на държавата и обществото да се насочат към развиване на масовия спорт и на активния и здравословен живот на гражданите и младите хора”, заявяват от партия Зелените.

Апелът ще бъде изпратен до Европейската зелена партия и евроинституциите. Ето пълния му текст:

Обществен апел до правителството, българските спортисти и БОК за опазване на човешките права, демокрацията и природата в Русия и съседните й държави

Зелените призоваваме българските държавни институции, Българския олимпийски комитет, българските спортисти и всички граждани, които споделят ценностите на демокрацията, правата на човека, хуманизма и опазването на околната среда, да бойкотират категорично предстоящите олимпийски игри в Сочи.

През 1980 г. в столицата на тогавашния Съюз на съветските социалистически републики се проведе Олимпиада, бойкотирана от целия демократичен свят, в знак на протест срещу използването на Олимпиадата за изглаждане имиджа на деспотичния и тоталитарен режим в Москва. По това време България и останалите източноевропейски народи влачеха оковите на същия режим и приеха с надежда и упование отказа на демократичния свят да го легитимира. Десетилетие по-късно всички те поеха по пътя на демокрацията, плурализма и опазването на човешките права.

Днес, 34 години след олимпиадата в Москва, режимът в Кремъл се готви да домакинства на нови олимпийски игри – този път в черноморския курорт Сочи. И отново ще ги употреби за излъскване на имиджа си, в обстановка на брутално погазване на демокрацията, плурализма и универсалните човешки права на гражданите на Руската федерация. Както демонстрират събитията в Киев, Москва отново извива ръцете на съседните си държави, за да попречи на народите им да изберат европейски и демократичен път на развитие. Режимът на президента Владимир Путин подкрепя мракобеснически хунти и авторитарни деспоти в страните от бившия СССР, а и извън него – например в Сирия или Северна Корея. Руски армейски части директно разцепват „неудобни“ за руската имперска политика държави като Грузия и Молдова с цел дестабилизирането им, и обричат населението в тях на граждански войни и мизерия. Вместо болшевишка идеология, както през 1980 г., днес Русия „изнася“ безскрупулен олигархичен капитализъм, беззаконие, корупция, полицейщина и лошо управление. Пред очите на руската и световна общественост, режимът на Путин осъществява тотален контрол над медиите, толерира убийства на разследващи журналисти като Анна Политковская и правозащитници като Станислав Маркелов и Сергей Магнитски, практикува средновековни методи за потъпкване на критичните гласове, като хвърлените в Сибирски лагери девойки от „PussyRiot”, мачка чрез закони независимите граждански организации като „чужди агенти.“

В допълнение към всичко това, в Русия продължава безогледното унищожаване на природата, с цел лично и корпоративно обогатяване на корпоративни и олигархически интереси. В разрез с принципите на олимпизма, подготовката на олимпийските игри в Русия се превръща в стимул за още по-чудовищен натиск над природата и гражданите, които се опитват да я опазят. По сведения на гражданската мрежа Ековахта за Кавказ, в навечерието на Олимпиадата полицията упражнява произвол и арести на активисти, а напълно зависимият от режима съд легитимира произвола и отнема правата им на  пътуване зад граница. По същото време, заслепен от стръвта за експлоатация на природните залежи в Арктика, путиновият режим не се поколеба да похити кораб на „Грийнпийс“ и да хвърли зад решетките екипаж от мирно протестиращи активисти под баснословни обвинения в пиратство.

Всичко това се усеща остро в България, страна граничеща с Русия през Черно море. У нас Русия е източник на огромни финансови ресурси – частни и държавни – в спорни инвестиционни проекти с огромен корупционен потенциал и липсваща икономическа обосновка като АЕЦ Белене, Южен поток, както и в непрозрачни сделки като приватизацията на Булгартабак от КТБ. Публикации в медиите свързват много от най-скандалните и безпринципни играчи на медийната и политическа арена у нас с руски капитали и влияние. Доморасли олигарси и банкери, заедно с политическите им и медийни лакей, усърдно усвояват челния московски „опит“ в прекършване на държавността и демократичните механизми, и превръщането им във фасада за повсеместно опоскване на обществените и природни ресурси.

Не можем да позволим това да продължава. Не сме забравили подтисничеството, терора и отказването на елементарни човешки права през 1980-та година, когато страната ни беше покорен сателит на Москва и българските спортисти бяха длъжни да участват в Московската олимпиада. Днес вече не са! Ние от ПП „Зелените“ призоваваме БОК, всички български спортисти, европейските граждани на България, както и правителството, президента и всички политически партии у нас и в Европейския съюз, да демонстрират подкрепата си за ценностите на демокрацията, човешките права и опазването на природата, като откажат участие в Олимпиадата в Сочи. Припомняме, че принципите на олимпизма се основават на универсалните фундаментални етически принципи. Според тях целта на олимпизма е да постави спорта в услуга на хармоничното развитие на човека с оглед насърчаване на мира в обществото при зачитане на човешкото достойнство, а всяка форма на расова, религиозна, политическа, полова или друг вид дискриминация спрямо страна или човек е несъвместимо с принадлежността към олимпийското движение. Недопустимо е олимпизмът и спортът като цяло да се превръщат в заложници на олигархичния капитал, корупцията и личното обогатяване, както вече виждаме да се случва и в България. България има нужда от масов и достъпен спорт, който да осигури на младите и активните хора възможности за хармоничен живот и чиста околна среда. Ето защо призоваваме спестените от участието в Олимпиадата ресурси и всички усилия на държавата и обществото да се насочат към развиване на масовия спорт и на активния и здравословен живот на гражданите и младите хора.

Внасяме този апел в Европейската зелена партия и институциите на ЕС, с настояване за подкрепа на бойкота на Олимпиадата в Сочи.

Статията "Зелените зоват за бойкот на олимпиадата в Сочи" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Volkswagen Golf VII се прицели в милиона

500-хилядната бройка от модела вече е продадена

    


Рибери, Меси и Кристиано си оспорват "Златната топка"

Победителят ще бъде обявен на 13 януари в Цюрих

    


Колко плащат звездите, за да сияят?

Усещането, че си център на внимание и всички те гледат с възхита, е безценно... За някои. При други идва с касова бележка за няколко хиляди. Точно 7 са те при Мила Кунис. За да блести с равномерен и сияен тен, актрисата си прави пилинг с диамантени и рубинени частици, като за всяка процедура плаща по 7 бона в долари.
 Идеята да си открадне от Усещането, че си център на внимание и всички те гледат с възхита, е безценно... За някои. При други идва с касова бележка за няколко хиляди. Точно 7 са те при Мила Кунис. За да блести с равномерен и сияен тен, актрисата си прави пилинг с диамантени и рубинени частици, като за всяка процедура плаща по 7 бона в долари. Идеята да си открадне от

Почина бившият земеделски министър Васил Чичибаба

На 78 години е починал бившият министър на земеделието Васил Чичибаба от социалистическия кабинет на Жан Виденов.   Той е починал в неделя след тежко боледуване, а поклонението ще се състои на 12 декември, от 13.00 часа, в църквата "Свети Георги" в столицата, съобщава БТА.   Васил Чичибаба стана скандално известен покрай зърнената криза в периадо 1995-1996 г., заради което и срещу него, заместника му Маньо Манев, вицепремиера Кирил Цочев и др. се водиха дългогодишни дела, но бяха окончателно оправдани през 2009 г., поради достатъчна доказателства за вина.   Чичибаба влиза в кабинета на Виденов като представител на БЗНС "Александър Стамболийски". Завършил е Висшия селскостопански институт в София през 1958 г. През 1977 г. той става доктор на селскостопанските науки. В периода 1978-1982 г. Чичибаба е директор на Научнопроизводственото обединение по птицевъдство в Костинброд.   От 1989 г. Васил Чичибаба е член-кореспондент на БАН. През 1992 г. той става председател на Селскостопанската академия.

Одобриха връщането на данъка на хората с минимална заплата

Депутатите приеха окончателно Бюджет 2014 на второ четене. Работата по този проектозакон продължи в рамките на пет поредни заседания, като на няколко пъти промени бяха нанасяни директно в пленарната зала, а не от ресорните комисии.

11 месеца затвор за нападателя на Вики

/КРОСС/ Алжирецът Салахедин Бин Аладин, който наръга с нож продавачката Виктория Христова в столичен магазин, ще лежи 11 месеца зад решетките за това, че два пъти е преминал нелегално границата на България. Той ще плати за нарушенията и общо 300 лв. глоба, постанови Районният съд в Свиленград.Присъдата в Свиленград на 20-годишния арабин е в резултат на споразумение на служебния му защитник с прокуратурата на 5 декември.Припомняме, че след като нападна и намушка с нож в столичен денонощен магазин Виктория на 2 ноември, алжирецът успя да се укрие от властите и беше в неизвестност около три денонощия. По-късно следите му бяха хванати край свиленградското село Мезек, което беше претърсено до дупка от над 150 униформени. В крайна сметка обаче гръцки полицаи заловиха беглеца в пограничен на България регион и го предадоха на българските власти. Бин Аладин е минал незаконно в южната ни съседка в землището на с. Вълче поле, общ. Любимец. За това престъпление той получи от Свиленградския съд присъда от 8 месеца "лишаване от свобода" за срок от 8 месеца и глоба в размер на 200 лв. Заради факта, че при извършването на това престъпление арабинът е имал за същото деяние вече влязла в сила условна присъда от 3 месеца с изпитателен срок 3 години от районния съд в Елхово, и това му наказание се превръща в ефективно. Първият път той е осъден и на глоба от 100 лв.И двете присъди алжирецът трябва да излежи при първоначален строг режим в затворническо общежитие от закрит тип

МВР вече се справяло с потока от нелегални имигранти

Министерството на вътрешните работи започва да овладява потока от нелегални имигранти, стана ясно от думите на министър Цветлин Йовчев. От началото на месеца броят на нелегално преминалите границата е около 100, което отговаряло на поставените цели на МВР. Увеличавал се и броят на депортираните имигранти, които нямали право да търсят убежище на наша територия. Министерството получи помощ от близо милион евро от Чехия, предназначени за разрешаване на бежанския проблем у нас.  ...

Японското земетресение през 2011 година е променило земната гравитация

Опустошителното земетресение в Япония на 11 март 2011 г. е оставило отпечатък върху гравитацията на Земята, съобщава. Това установиха учени, цитирани от ИТАР-ТАСС, от Европейската космическа агенция, които изпозваха специализиран спътник GOCE, за да картографират земното гравитационно поле на нашата планета.

Виж тук новите електронни издания в Опустошителното земетресение в Япония на 11 март 2011 г. е оставило отпечатък върху гравитацията на Земята, съобщава. Това установиха учени, цитирани от ИТАР-ТАСС, от Европейската космическа агенция, които изпозваха специализиран спътник GOCE, за да картографират земното гравитационно поле на нашата планета. Виж тук новите електронни издания в

Нова ТВ е най-гледаният телевизионен канал и през ноември

Според данни на независимата международна пийпълметрична агенция Mediaresearch, активното градско население (18-49 г.) e гледало Нова телевизия повече от всеки един друг канал в страната. Делът на Нова ТВ е бил 19.1%, докато този на основния конкурент е бил 18.9%. Това е вторият пореден месец след октомври, в който Нова ТВ бележи най-високия резултат сред всички останали канали. Месечният доклад, разпространяван официално от Mediaresearch, показва, че най-гледаните предавания в ефира на Нова ТВ са Big Brother All Stars, VIP Brother и

Кабаиванов убит, защото бил женомразец

Хасковлията Христо Кабаиванов, чийто труп беше открит преди ден е бил убит от 51-годишния Илия Гинев от село Мандра. В деня на инцидента - 16 октомври, двамата ходили на автопазар. Жертвата искал да си купи кола. След като приключили с огледа на автомобили Илия поканил Христо в къщата си в село Мандра, да се почерпят с хубавото вино, което Илия бил направил. След поредната чашка между двамата възникнал конфликт. Спорели за жени. Според показанията на заподозрения Кабаиванов започнал да обижда представителките на нежния пол, като не пропуснал и ...

Конфискация на имущество при установен конфликт на интереси

Установяването на конфликт на интереси при лицата, заемащи публична длъжност, ще бъде последвано от конфискация на имущество, предвиждат промени в Закона за предотвратяване и установяване на конфликта на интереси, внесени в понеделник от депутати от БСП. В полза на държавата ще се отнемат получените заплати от чиновниците за периода, в който са заемали позицията, породила конфликта на интереси. Ще се конфискува и получената облага от техните незаконни действия. Имената на уличените ще бъдат обявявани на сайта на комисията. Предложените от БСП изменения в закона са вдъхновени от скандала с Филип Златанов. Той беше назначен за шеф на комисията за конфликт на интереси по време на управлението на ГЕРБ, а впоследствие прокуратурата откри бележник, в който Златанов си е водил записки как да работи оглавяваната от него комисия. От тях се разбра, че случаите на неудобните за ГЕРБ хора са ускорявани, за други са забавяни, а лица с инициали "Б.Б.", "Ц.Ц." и "И.Ф." са упражнявали натиск над Златанов. Единствено Искра Фидосова обяви, че се оттегля от политиката заради този скандал. Б.Б. и Ц.Ц. не се разпознаха в тефтерчето, макар зад инициалите имената да са очевидни. Реакция на скандала "Златанов" е и предвиденото намаляване на правомощията на бъдещия председател на комисията. Той повече няма да може еднолично да определя дневния ред и да свиква заседанията. Проучването на скандала с тефтерчето показа, че председателят на комисията може сам да филтрира решенията чрез избора си на дневен ред. Публичност на избора Промените в закона предвиждат въвеждането на много по-публична процедура за избор на тримата представители на Народното събрание в петчленния орган. Парламентът ще получи право да избира председател, заместник-председател и един член на комисия за конфликт на интереси. Изслушването на кандидатите ще бъде публично, а имената на номинираните за пост в комисията ще бъдат обявявани на сайта на НС в срок от три дни след постъпването на техните кандидатури. Неправителствените организации ще могат да изпращат своите позиции по издигнатите кандидатури в срок от седем дни преди изслушването им. Процедурата по избора много прилична на тази, която бе въведена за членовете на Висшия съдебен съвет, съдебния инспекторат и членове на Конституционния съд. Въпреки това към Народното събрание отново бяха отправени критики, че публичните изслушвания не са довели до прозрачен избора, защото политическите партии са прокарали своите кандидати след задкулисни договорки. Законопроектът предвижда, че след попълване на състава на комисията, Народното събрание ще осъществява "парламентарно и гражданско наблюдение" върху нейната дейност. Не се изяснява как един силно политизиран властови орган може да извършва "гражданско" действие, по който и да е въпрос. Законопроектът въвежда и изискване за седемгодишен юридически стаж за бъдещия председател на комисия. За членовете изискването е стаж от пет години. Преди това изискване за стаж нямаше. Намаляване на глобите Едновременно с въвеждането на конфискацията, законопроектът предвижда намаляване с над 50% на всички глоби в закона. Така за закъсняло подаване на декларацията за конфликт на интереси ще се налага глоба от 200 лева до 2000 лева, вместо от 1000 до 3000 лева, както е сега. В същото време се увеличава обхватът на нормативния акт и декларации ще трябва да подават още зам.-председателите на Върховния касационен съд и Върховния административен съд, както и заместниците на главния прокурор“. Включени са още кметските наместници и членовете на комитетите за наблюдение на оперативните програми на ЕС. Комисията ще има два пъти по-дълго време да извършва своите проверки, преди да се произнесе дали има конфликт на интереси или не. Сега срокът е 2 месеца, а плановете са той да бъде удължен на 4 месеца. Комисията получава право да се произнася и дали има несъвместимост при заемането на определена позиция в държавния апарат. Отношение според позицията Преди публикуването на законопроекта депутатът от БСП Кирил Добрев обяви, че БСП ще предложи въвеждането на една заплата глоба при закъснение с подаването на декларацията за конфликт на интереси. В момента законът не предвижда различен подход към хората, които са закъснели да си подадат декларациите. "Към днешна дата и министърът на икономиката и енергетиката, и директорът на училището в Годеч плащат една и съща глоба. Трябва да има диференцирана глоба и тя да бъде по една работна заплата за съответната длъжност", обясни Добрев. Депутатът предлага още преди всяко заседание на комисията за конфликт на интереси нейните членове да подписват декларация, че нямат конфликт на интереси по разглеждания случай и че върху тях не е упражняван икономически и политически натиск. "Това означава, че никой не им се е обаждал по телефона и не им е казал този казус в каква посока да бъде решен", обясни Добрев, който е председател и на анкетната комисия за тефтерчето на Златанов. Депутатът от БСП обяви още, че за трите години работа комисията на Филип Златанов е трябвало да работи по 868 случая, но само 180 от тях са решени в срок. Кирил Добрев смята, че по принцип председателят на комисията има изключително силна еднолична власт и пряко подчинена на него специализирана администрация. Поради това се предлага орязване на правомощия. БСП се опитват още след избухването на скандала със Златанов да поставят ясна разграничителна линия между неговите действия и тези на останалите четирима членове на комисията. Един от останалите – Сабрие Сапунджиева – бе назначена преди два месеца за заместник-министър на правосъдието с протекцията на ДПС.

Една заплата глоба при неподаване на декларация за конфликт на интереси

БСП ще предложи въвеждането на една заплата глоба при закъснение с подаването на декларацията за конфликт на интереси, обяви в понеделник депутатът Кирил Добрев, който е председател на временната анкетна комисия за "тефтерчето" на скандалния бивш шеф на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов.   В момента законът не предвижда различен подход към хората, които са закъснели да си подадат декларациите. При първо нарушение глобата е от 1000 до 3000 лева, а при второ - от 3000 до 5000 лева.   "Към днешна дата и министърът на икономиката и енергетиката, и директорът на училището в Годеч плащат една и съща глоба. Трябва да има диференцирана глоба и тя да бъде по една работна заплата за съответната длъжност", обясни Добрев. Депутатът предлага още преди всяко заседание на комисията за конфликт на интереси нейните членове да подписват декларация, че нямат конфликт на интереси по разглеждания случай и че върху тях не е упражняван икономически и политически натиск. "Това означава, че никой не им се е обаждал по телефона и не им е казал този казус в каква посока да бъде решен", обясни Добрев.   Предложените от БСП изменения в закона са вдъхновени от скандала с Филип Златанов. Той беше назначен за шеф на комисията по време на управлението на ГЕРБ, а впоследствие прокуратурата откри бележник, в който Златанов си е водил записки как да работи оглавяваната от него комисия. От тях се разбра, че случаите на неудобните за ГЕРБ хора са ускорявани, за други са забавяни, а хора с инициали "Б.Б.", "Ц.Ц." и "И.Ф." са упражнявали влияние върху Златанов. Единствено Искра Фидосова обяви, че се оттегля от политиката заради този скандал. Б.Б. и Ц.Ц. не се разпознаха в тефтерчето, макара зад инициалите имената да са очевидни.   Депутатът от БСП обяви още, че за трите години работа комисията на Филип Златанов е трябвало да работи по 868 случая, но само 180 от тях са решени в срок. Кирил Добрев смята, че по принцип председателят на комисията има изключително силна еднолична власт и пряко подчинена на него специализирана администрация.   "Председателят разпределя преписките на юристите и той решава кога да влязат за разглеждане", обясни Добрев. БСП се опитват още след избухването на скандала със Златанов да поставят ясна разграничителна линия между неговите действия и тези на останалите четирима членове на комисията. Един от останалите – Сабрие Сапунджиева – бе назначена преди два месеца за заместник-министър на правосъдието с протекцията на ДПС.   "В момента комисията работи в намален състав след подаването на оставки от двама членове, останалите трима също предстои да бъдат сменени заради правилата за ротация", допълни Мая Манолова.

Япония ревизира данните си икономическия ръст

Япония ревизира надолу данните си за растеж за периода юли - септември, след като частните инвестиции се забавиха повече от очакваното....

След 5 дни спорове: Парламентът прие бюджета

Хората, които работят на минимална работна заплата, ще получават обратно в началото на всяка година удържания им данък общ доход. Това решиха депутатите с гласуване на бюджета за догодина. Законът беше приет окончателно.

Брендо с болки в кръста, бавим го за Румъния

Все още не е ясно дали Евелин Банев-Брендо ще лети за Румъния по обвинение в наркотрафик, или не. За пореден път решението на екстрадацията му беше отложено заради неясноти в документите.

Япония ревизира данните си за икономическия ръст

Япония ревизира надолу данните си за растеж за периода юли - септември, след като частните инвестиции се забавиха повече от очакваното....

Грабеж и кражба в Старозагорско

Заплашиха с пистолет 20-годишен продавач в бензиностанция. На тел. 112 е получен сигнал за грабеж от бензиностанция в Стара Загора. На мястото е изпратен екип, който е установил, че малко след 20:30 часа снощи неизвестно лице с шапка на главата и шал на лицето е заплашило с пистолет 20-годишния продавач-консултант, след което му е нанесло удар, отнело е наличните в бензиностанцията 298 лв. и е избягало в неизвестна посока. По случая е образувано досъдебно производство. От пресцентъра на полицията съобщават и за извършена кражба. 34-годишен мъж...

РИА Новости става Русия днес

С указ на президента Владимир Путин се закрива руската агенция за международна информация РИА Новости, а на нейно място се създава международна информационна агенция "Русия днес", съобщи ИТАР-ТАСС.

Начало на конкурса за римейк на филм в 60 секунди на Jameson Irish Whiskey

Пътят към наградите на списание EMPIRE в Лондон през 2014 е открит за младите кино таланти на България

    


Глен Ходъл става треньор на Тотнъм?

/КРОСС/ Английският специалист Глен Ходъл може да замени още тази зима Андре Вилаш-Боаш на треньорския пост в Тотнъм, съобщава Goal.com.Вилаш-Боаш недоволстваше, че някои играчи, присъединили се към клуба през летния трансферен прозорец, са били закупени без неговото съгласие.В Тотнъм смятат, че в случай, че португалецът реши да си тръгне, най-добрият кандидат за неговото място е Ходъл, който водеше лондонския клуб от 2001 г. до 2003 г.

Атлетико Мадрид кръжи около 18-годишен талант на Милан

Атлетико Мадрид проявява силен интерес към полузащитника на Милан Брайън Кристанте, съобщи вестник „АС“. За момента цел номер едно пред Диего Симеоне остава очевидно ненужния в Челси Кевин Де Брюин, но аржентинецът държи да има готов и план „Б“. Ако англичаните се запънат за белгиеца, тогава треньорът на „дюшекчиите“ ще насочи вниманието си към 18-годишния футболист на Милан. Преди две години Кристанте направи своя дебют за „росенерите“ в мач от Шампионската лига, а на Апенините от доста време го сочат като един обещаващите млади играчи, излезл...

Колективният договор между общината и социалните партньори е факт

След близо тримесечни преговори, на 9 декември беше подписан Колективен трудов договор в сферата на образованието между Община Плевен и социалните партньори. "От години знаем, че образванието все е на опашката макар че, в тази сфера се произвежда най-голямата принадена стойност и най-големия интелектуален продукт", каза кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков, минути преди подписването на договора в Заседателната зала на община Плевен. Той посочи важната роля на мениджърските умения на директорите на учебните заведения и припомни,...

Строител плаши със самозапалване

Частен строител поиска оставката на кмета на Берковица Димитранка Каменова и заплаши да се самозапали Георги Ганов е на 45 години и е собственик на строителна фирма. Тази сутрин той е обявил с мегафон на площада в Берковица, че ще се запали като факла, заради това, че местната управа не дава работа на местните дружества, провежда нагласени търгове за обществени поръчки, които се печелят само от фирми-монополисти, а хората от Берковица остават без хляб. Гетов иска оставката на кметицата Димитранка Каменова, на заместничката й и на председател...

Чичото и ментор на севернокорейския лидер Ким Чен Ун е уволнен и изключен от партията


Северна Корея потвърди официално изтеклата в края на миналата седмица в южнокорейски медии информация, че чичото на лидера Ким Чен Ун, смятан за една от най-влиятелните фигури в местната политика, е бил уволнен от всичките си постове и изключен от партията.

Чан Сон Тек беше ключов посредник при властовия преход след смъртта на бившия лидер и баща на Ким Чен Ун Ким Чен Ир през 2011 г. и беше определян от някои наблюдатели като икономически реформатор и "силния човек в сянка". Съпруг...

Мартин Пецина: Очаквам чешките инвестиции в БГ да бъдат добри

Вярвам, че този случай ще бъде решен положително за ЧЕЗ, така че и за в бъдеще перспективите за чешките инвеститори в България да бъдат добри. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи на Чехия Мартин Пецина по повод събитията, свързани с ЧЕЗ от началото на тази година, предаде репортер на БГНЕС.

Икономист: Българските емигранти предпочитат Германия пред Англия

„За българските емигранти Германия е по-желана дестинация от Острова. Въпросът за българските емигранти във Великобритания е изцяло политически „За българските емигранти Германия е по-желана дестинация от Острова. Въпросът за българските емигранти във Великобритания е изцяло политически", единодушни бяха икономистът Георги Ангелов и политологът Даниел Стефанов, гости в предаването "Кой говори" по Дарик. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

„Нова алтернатива”: КПУКИ забрави служебните министри

/КРОСС/ Вероятно в тефтерчето с поръчки на Филип Златанов са отбелязани и служебните министри, след като вече половин година Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси не реагира на сигнала на „Нова алтернатива", се посочва в съобщение на партията до медиите.  Сигналът сезираше комисията за неподадени от министри в служебния кабинет декларации по чл. 12, т. 1 и т. 3 от Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Данни за подадени декларации липсват в публичния регистър по закона и досега, а бележките на Златанов, сред които беше отбелязано „Вече се прави проверка на декларациите на кабинета (служебния)+проверка не е необходима на всички декларации", бяха показани от прокуратурата още през юли, припомнят от партията на бившия военен министър Николай Цонев. Не е ясно защо КПУКИ още мълчи - вероятно разчита, че темата ще загуби давност, отбелязват от „Нова алтернатива" и настояват комисията да свърши работата си, прилагайки обективност и прозрачност в действията си при изпълнение на закона спрямо всички граждани.

Съдът отново отложи делото за екстрадиция на Брендо

Софийският градски съд отложи делото за екстрадиция на Евелин Банев - Брендо за 16 декември от 14:00 часа.
След съвещание, съдът прие, че делото следва да се отложи, като се изиска оригиналът на постъпилия материал от наказателната колегия на съда в Букурещ, както и справка за висящите наказателни производства срещу Банев, като се посочат Софийският градски съд отложи делото за екстрадиция на Евелин Банев - Брендо за 16 декември от 14:00 часа. След съвещание, съдът прие, че делото следва да се отложи, като се изиска оригиналът на постъпилия материал от наказателната колегия на съда в Букурещ, както и справка за висящите наказателни производства срещу Банев, като се посочат

Не допускайте пубера да превръща дома ви в хан

Дошло ви е до гуша. Тийнейджърът постоянно кани приятели у дома. Те се събират в стаята му, пъплят из кухнята, окупират тоалетната. Как да постъпите, обяснява американската психоложка д-р Лаура Маркъм. 
Предимствата: Връзките с приятелите са най-важни в юношеството. Пуберът има нужда да насочи погледа си извън семейството, да се сравнява ... Дошло ви е до гуша. Тийнейджърът постоянно кани приятели у дома. Те се събират в стаята му, пъплят из кухнята, окупират тоалетната. Как да постъпите, обяснява американската психоложка д-р Лаура Маркъм. Предимствата: Връзките с приятелите са най-важни в юношеството. Пуберът има нужда да насочи погледа си извън семейството, да се сравнява ...

Изпълнител и надзор - виновни за зейналата дупка на "Демокрация"

Екип от Звеното за изпълнение на проекта за водния цикъл към Община Враца реагира веднага на сигнала в медиите за появило се пропадане в началото на бул. „Демокрация”, близо до областната управа. Извикани бяха изпълнителите на този участък от новата канализационна мрежа от ДЗЗД „Воден цикъл 2011” и представители на строителния надзор „Консулгал БГ” ООД. На място бе установено, че вледствие на пропадане на засипката над тръбата, която е положена на 6.5 метра дълбочина, се е скъсало съществуващо водопроводно отклонениие, захранващо отсрещната жи...

„Пирогов" официално: Уролозите са на работа, болните няма да останат без лечение

Ръководството на „Пирогов" е предприело административни мерки и проверяват случая с груповото напускане на уролозите от лечебното заведение, съобщиха от клиниката.

Медиците подадоха оставка тази сутрин заради конфликт с началника на анестезиолозите в болницата.

Уролозите и медицинските сестри в продължение на години са подавали сигнали срещу Ръководството на „Пирогов" е предприело административни мерки и проверяват случая с груповото напускане на уролозите от лечебното заведение, съобщиха от клиниката. Медиците подадоха оставка тази сутрин заради конфликт с началника на анестезиолозите в болницата. Уролозите и медицинските сестри в продължение на години са подавали сигнали срещу

Ръководството на „Пирогов" разследва случая с напусналите уролози

Ръководството на „Пирогов Ръководството на „Пирогов" е предприело административни мерки и проверяват случая с груповото напускане на уролозите от лечебното заведение, съобщиха от клиниката. Медиците подадоха оставка тази сутрин заради конфликт с началника на анестезиолозите в болницата. Уролозите и медицинските сестри в продължение на години са подавали сигнали срещу

Аштън заминава за Киев, за да разговаря с управляващи и протестиращи


Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Катрин Аштън заминава утре за Киев, където ще остане и в сряда. Тя очаква да се срещне с представители на правителството и на гражданското общество. Това съобщи на пресконференция Мая Кочиянчич, говорител на Аштън, предаде БТА.

Пътуването е в търсене на изход от политическата криза в Украйна. Продължаваме да настояваме за разследване на насилието, приложено над мирни протестиращи, заяви говорителят....

Задържаха мъжа, жигосал дете с нажежен пирон

Задържаха пастрока, измъчвал завареното дете на жена си.

Зловещото издевателство станало в петък, но полицията съобщи по-късно. В полицейския участък в Якимово е получен сигнал от секретаря на Местната комисия за борба с престъпления на непълнолетни и малолетни - Якимово за малтретирано малолетно дете от селото. 

Незабавно е сформирана група Задържаха пастрока, измъчвал завареното дете на жена си. Зловещото издевателство станало в петък, но полицията съобщи по-късно. В полицейския участък в Якимово е получен сигнал от секретаря на Местната комисия за борба с престъпления на непълнолетни и малолетни - Якимово за малтретирано малолетно дете от селото. Незабавно е сформирана група

Съдът отново не реши дали да предаде Брендо на Румъния

Софийският градски съд отложи делото за екстрадиция на Евелин Банев - Брендо за 16 декември от 14:00 часа.
След съвещание, съдът прие, че делото следва да се отложи, като се изиска оригиналът на постъпилия материал от наказателната колегия на съда в Букурещ, както и справка за висящите наказателни производства срещу Банев, като се посочат Софийският градски съд отложи делото за екстрадиция на Евелин Банев - Брендо за 16 декември от 14:00 часа. След съвещание, съдът прие, че делото следва да се отложи, като се изиска оригиналът на постъпилия материал от наказателната колегия на съда в Букурещ, както и справка за висящите наказателни производства срещу Банев, като се посочат

Коледна приказка от Варна

Морската ни столица грейна в приказна украса

    


Орешарски обеща продължаване на политиката на ускорено разплащане с бизнеса


На среща с бизнес лидерите в България премиерът Пламен Орешарски обеща, че правителството ще продължи политиката на ускорено разплащане с бизнеса.

"40% от брутния вътрешен продукт се преразпределя през държавата, ако сложим и някои държавни монополи, ще излезе, че този процент е доста по-голям. Струва ми се, че в последните месеци всички вие усещате по-бързото възстановяване на ДДС. Опитваме се и да разплатим, без да сме успели напълно, всички забавени стари договори", заяви...

Три пожара в Котленско през почивните дни

Три пожара са гасили огнеборците от пожарната в Котел през почивните дни.  На 7 декември, около 23,00 часа в местност “Чукарите” е възникнал пожар във вила, собственост на 47-годишен мъж. Произшествието е ликвидирано в 23,55 часа. Пострадали няма. Унищожена е 7 кв.м. покривна конструкция. Спасена е вилата. Причината за пожара е строителна неизправност на коминното устройство. На 8 декември, около 21,10 часа е възникнал пожар в стопанска постройка в село Пъдарево. Пожарът е ликвидиран в 21,40 часа. Унищожени са 4 кубика дърва за о...

Варненец загина при катастрофа край Бургас

Двадесет и три годишен мъж от Варна, зад волана на „Фолксваген 4”, е катастрофирал на пътя във вилна зона „Кошарица”, до подстанция „Хелиос” в Бургас. Той се преобърнал на прав участък, при суха настилка, малко преди 5 часа на разсъмване.

Разследват имуществото на Цветанов 10 години назад

Заради законовото изискване Комисията ще проверява и

Мотивация, работа в екип и комуникативност търсят шефове в бъдещите си служители

79% от работодателите очакват от своите кандидати за работа да умеят да работят в екип. Данните са от анкетно проучване за изискванията на работодателите при подбора на служители. Те бяха представени от доц. д-р Цветана Стоянова, ръководител на проекта.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 

„На второ място работ 79% от работодателите очакват от своите кандидати за работа да умеят да работят в екип. Данните са от анкетно проучване за изискванията на работодателите при подбора на служители. Те бяха представени от доц. д-р Цветана Стоянова, ръководител на проекта. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева „На второ място работ

Борисов: Пътувах с патериците за среща с Биби Нетаняху

Срещата на Бенямин Нетаняху с Борисов

Днес се срещнах с моя добър приятел Биби Нетаняху в Израел. Трябваше да пътувам с патериците, но нямаше как да отложа срещата, която беше уговорена преди месец. За радост и тук срещнах огромно разбиране от негова страна за придвижването ми, защото се оказа, че и той е бил в подобно физическо състояние и три месеца е изпълнявал така длъжността си, след като е скъсал ахилес при игра на футбол.

Това съобщи в личния си Facebook профил бившият премиер Бойко Борисов.

Много държа на тези контакти, защото още преди да станем премиери с Нетаняху бяхме добри приятели и за радост такива останахме и до ден-днешен. България винаги се е гордяла с направеното в исторически план за българските евреи, а Нетаняху не пропуска да отбележи това. Нашите заседания на съвместните кабинети дадоха голям тласък на българо-израелските отношения, защото в тази сфера трябва да има пълна приемственост и да продължи да се работи в името на сигурността на хората, както и в сферата на инвестициите, селското стопанство и др., отбелязва лидерът на ГЕРБ.

С човек като Нетаняху винаги е приятно да направиш прочит на събитията в света, да се информираш, да дебатираш, защото той безспорно е един от лидерите, определящи световната политика. Съжалявам, че заради некомпетентната си вътрешна политика и неадекватните действия на правителството на Тройната коалиция България е поставена в такава световна изолация. Няма нищо по-важно от това премиерът на една държава да има и служебни, и лични контакти със своите колеги и лидери в света, пише в заключение Борисов.

Статията "Борисов: Пътувах с патериците за среща с Биби Нетаняху" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Пловдив „удари” София – приютява 3-те най-големи фестивала за съвременно изкуство

Трите най-големи фестивала за съвременно искуство в София се местят в Пловдив от следващата година. Това съобщи за Дарик радио ресорният зам.-кмет Стефан Стоянов. Става въпрос за Sofia Architecture Week, Sofia Dance Week и Sofia Design Week. Освен, че се местят от столицата в Пловдив, трите фестивала ще промнят и имената си, като вместо Sofia, ще се казват One. По думите на Стоянов провеждането на Sofia...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване