Ултиматум към властта в Украйна: Махайте се до 48 часа!

Премиерът: Събарянето на статуята на Ленин е "варварска проява"

    


Намалява строителната продукция през октомври 2013 г.

По предварителни данни през октомври 2013 г. индексът на продукцията в сектор "Строителство", изчислен въз основа на сезонно изгладени данни, е с 0.5% над равнището от предходния месец, съобщиха от НСИ.

Фонд "Земеделие" отпуска 1.1 млн. лв. за овошки и разсрочва кредити

Земеделски производители, отглеждащи семкови и костилкови овошки, ще получат 1.1. млн. лв. за закупуване на средства за растителна защита срещу вредителите, съобщиха от Държавен фонд "Земеделие" в понеделник. Също така фермери, получили кредити за изхранване на животни в периода 2008-2010 г. и за семена и торове за производство на картофи, ще могат да поискат разсрочване на заемите си до 25 ноември 2014 г.   Заявления за подпомагане на производителите на овошки ще се приемат в областните дирекции на ДФ "Земеделие” до 12 декември 2013 г. по постоянния адрес на физическите лица и едноличните търговци и по адресното управление на юридическите лица. Срокът за сключване на договорите е до 21 декември 2013 г. Максималният размер на помощта е до 100% от разходите по закупуване на средства за растителна защита за контрол на вредителите по трайните насаждения.   Заявления за разсрочване на дълговете на животновъдите ще се приемат в областните дирекции на ДФЗ до 20 декември 2013 г.   За производители на картофи през 2011 г., взели държавни кредити за закупуване на семена, минерални торове и продукти за растителна защита, се определя лихва по разсрочването от 4.5%. Заявления ще се подават в областните дирекции на ДФЗ от 9 до 30 декември 2013 г. Фондът ще разсрочва кредитите на онези картофопроизводители, които са възстановили дължимата лихва към 29 ноември 2013 г. преди да подадат заявления.

Скандал в „Пирогов“: Всички уролози напуснаха

Уролози от „Пирогов Уролози от „Пирогов" напуснаха вкупом тази сутрин заради конфликт с началника на анестезиолозите в лечебното заведение. Уролозите и медицинските сестри в продължение на години са подавали сигнали срещу д-р Цветан Борисов, който според тях се държал грубо с медиците и се е стигало дори и до физически саморазправи. Други се оплакаха, че Борисов

НСИ: Оборотът в търговията на дребно нараства

По предварителни сезонно изгладени данни през октомври 2013 г. оборотът в раздел "Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети" по съпоставими цени нараства с 0.6% спрямо предходния месец, съобщиха от НСИ.

Созопол се побратимява с града на граф Дракула

Представители на община Созопол начело с кмета Панайот Рейзи отпътуват днес за Румъния. Посещението е планувано за няколко дни в град Сигишоара, родното място на граф Дракула. Целта е да се проучат възможностите за побратимяване на двата града по „вампирска линия", шегува се кметът Панайот Рейзи.През миналата година в Созопол археолозите откриха скелет на мъж прободен с железен прът. Интересът към находката провокира дори възстановка на лицето на вампира по неговия череп. Той получи дори име - Кривич, а след като скелетът му бе възстановен бе п...

Зид от Чифте баня изскочи при ремонтни дейности на "Св.Княз Борис"

Ъгъл от Чифте баня изскочи при дейностите по водния проект на бул. „Св.Княз Борис". Част от задния зид се намира под паветата на улицата в отсечката срещу следствието. Т.нар. двойна баня е била разрушена в началото на 30-те години на миналия век, тъй като е възпрепятствала движението на пожарните коли. „Сега ние намираме единия от ъглите на банята, която вероятно е била построена през 17 или 18 век. Предстои теренът да се изчисти, за да проследим строежа. Съществува техническа възможност тръбите по водния проект да бъдат положени покрай останк...

ПСЖ дава почивка на Ибра срещу Бенфика

Златан Ибрахимович няма да играе в последния мач от групата фаза на Шампионската лига.

Джордж Клуни подкрепи протестиращите в Украйна (видео)

Джордж Клуни с послание към протестиращите в Украйна

Докато украинските власти пълнят площад “Независимост” в Киев с военна техника и униформени, актьорът Джордж Клуни подкрепи протестиращите с видео послание.

Клипът е изпратен днес до опозиционната партия на Виталий Кличко.

Във видео Джордж Клуни приветства украинците, борещи се за демокрация и свобода.

“Чрез метода на пробата и грешката се научихме, че демокрацията не може да съществува без свободен и справедлив избор. Демокрацията не може да съществува, когато хората са арестувани и наранявани, докато протестират мирно”, казва Клуни във видеото.

Холивудската звезда завършва своето послание с пожелание за достигане на мечтаното правителство и сила, която да доведе до него.

 

Статията "Джордж Клуни подкрепи протестиращите в Украйна (видео)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Лекарите подозират НЗОК в умишлен саботаж на преговорите

Няколко часа преди пристигането на лекарите Надзорния съвет на касата е имал кворум

Най-бързото Ferrari свърши

Флагманът LaFerrari, имащ цена 1.3 млн. евро, бе напълно разпродаден

    


Нова идея в БСП: Повече заведения, по-малко свободна зона на плажа


Повече заведения и по-малко свободна от чадъри и шезлонги площ може да има на плажовете от следващия летен сезон, ако се приемат идеите на няколко депутати от БСП. Те са подготвили промени в Закона за черноморското крайбрежие, които са внесени за разглеждане в парламента, съобщи в. "24 часа".

Вносителите са Димчо Михалевски, Атанас Зафиров, Христо Монов и Страхил Ангелов. 

Едно от предложенията им е зоната за свободно разполагане на чадъри да бъде от 30 до 50% от активната...

Нетаняху пропуска погребението на Мандела заради разходи

Израелският лидер привлече вниманието на израелската общност

Какво правят великите писалети всеки ден

/КРОСС/ След вече издадени книги за тайните на велики писатели, сега на пазара излиза нова книга, която разкрива ежедневните им ритуали. Автор на "Daily Rituals: How Great Minds Make Time, Find Inspiration, and Get to Work: How Artists Work" е Мейсън Къри, който казва, че есенцията от творбата му е, че величието е единствено плод на индивидуалност. Когато пишел книга, Харуки Мураками ставал всяка сутрин в 4 ч и работил без прекъсване от 5 до 6 часа. Следобедите той задължително плувал или тичал, или и двете, четял и слушал музика. И всяка вечер си лягал в 9 часа, разказва книгата. „Спазвам този режим неизменно. Това е нещо като мантра, форма на хипноза. Всъщност аз ползвам често хипноза, за да стигна до дълбините на ума си. Дисциплината на ума обаче трябва да се съчетава със сила на тялото. Физическата сила е също толкова нужна, като художествената чувствителност", признава японският автор на бестселъри пред „The Paris Review". Къри припомня, че в ранните си дни като писател Мураками бил съдържател на малък джаз-клуб в Токио. След като решил да стане професионален писател той започнал да качва килограми, а освен това пушел по 60 цигари на ден. Тогава решил да смени начина си на живот, преместил се с жена си да живее в индустриалната зона на столицата, отказал цигарите, минал на диета и се хранел предимно с риба и зеленчуци, започнал да прави джогинг и запазил навиците си повече от четвърт век

Нана помага на жени в борбата с рака

Телевизионната водеща разказва за инициативата "Една от осем"

Георги Марков можело и да се върне в ГЕРБ

Напусналият парламентарната група на ГЕРБ и настоящ независим депутат Георги Марков обясни, че ще подаде молба за връщане в ГЕРБ, ако се установи правилно структурата на управление в партията.

Георги Марков не отхвърля възможността да се върне в ГЕРБ

Отцепникът от ГЕРБ и настоящ независим депутат Георги Марков може и да се върне в партията на Бойко Борисов. На влизане в парламента той обясни, че ще подаде молба за връщане в ГЕРБ, ако се установи правилно структурата на управление в партията.

Лидерът на ГЕРБ Перник д-р Вяра Церовска празнува рожден ден

Лидерът на партия ГЕРБ Перник д-р Вяра Церовска, която е директор на пернишката болница „Рахила Ангелова” празнува рожден ден днес, научи zaPernik.com.

Честит рожден ден!

Бургас танцува в студа

Общо 24 танцови състава от Бургас, Поморие и Средец ще участват в тазгодишното издание на фестивала „Бургас танцува", което започва днес и ще продължи до петък. Както обикновено, всяка вечер ще бъде посветена на различен танцувален стил. Шоуто ще започва всяка вечер от 18 часа, пред Община Бургас. При лоши метеорологични условия го ще се премести нас цената на бившия Културен дом на НХК. В първите две издания на феста са се включили над 700 участници от общо 60 школи.

Отбелязваме Международния ден за борба с корупцията

Целта му е да повиши информираността за корупцията по света

    


Болен младеж се самозапали във Варна

/КРОСС/ 21-годишен младеж се самозапали във Варна, в следствие на което е приет във Военноморската болница с над 90% изгаряния. Оказало се, че младежьт е с доагноза параноидна шизофрения. От болницата заявиха, че Събин Събинов е опериран, но състоянието му остава изключително тежко.  

Последните мигове на Христина Онасис

Неизвестни аспекти от живота на дъщерята на Аристотелис Онасис, както и последната фатална вечер преди да бъде открита мъртва, се очаква да излязат на бял свят в новата книга на Марина Додеро

прочети повече

Последните мигове на Христина Онаси

Неизвестни аспекти от живота на Христина Онаси, както и последната фатална вечер преди да бъде открита мъртва, се очаква да излязат на бял свят в новата книга на Марина Додеро

прочети повече

Как се развива бизнесът с писалки в дигиталната ера?

Една писалка по поръчка от марката Mont Blanc се прави за 2,5 години и струва около 1 млн. евро

    


Как се развива бизнеса с писалки в дигиталната ера?

Една писалка по поръчка от марката Mont Blanc се прави за 2,5 години и струва около 1 млн. евро

    


Бюджетът вече е приет след 5 дни разисквания

Депутатите почнаха миналия вторник, завършиха при полупразна зала

    


Путин закри РИА "Новости" и "Гласът на Русия"

Руският президент Владимир Путин подписа указ за ликвидиране на държавната информационна агенция РИА Новости и радио "Гласът на Русия". 

На мястото на агенцията се създава държавно предприятие Международна информационна агенция "Русия днес", съобщи ИТАР-ТАСС. 

За генерален директор на новата агенция е назначен Дмитрий Кисельов, който е познат Руският президент Владимир Путин подписа указ за ликвидиране на държавната информационна агенция РИА Новости и радио "Гласът на Русия". На мястото на агенцията се създава държавно предприятие Международна информационна агенция "Русия днес", съобщи ИТАР-ТАСС. За генерален директор на новата агенция е назначен Дмитрий Кисельов, който е познат

Истина или лъжа: Гала напуска "На кафе", не издържала на напрежението

Гала повече няма да бъде водеща на токшоуто Гала повече няма да бъде водеща на токшоуто "На кафе", писа много жълт седмичник преди дни. Причината е, че не издържала на напрежението. Дори вече внесла предложение за кастинг, на който да се избере още едно лице, с което тя да се редува през седмица. Продуцентите обаче не са съгласни на този вариант. Потърсихме Гала, за да каже каква е

Психично болен се самозапали във Варна


Млад мъж на 21 години се е самозапалил тази сутрин във Варна. Това съобщи пресслужбата на Областната дирекция на МВР в града. 

Пострадалият е настанен с над 90% изгаряния по цялото тяло във варненската Военноморска болница. Според първоначално разпространената информация мъжът е страдал от тежка форма на шизофрения, поради което е бил регистриран като психично болен.  

По данни на очевидци той се е подпалил, след като се е залял с бензин. Веднага след това на помощ са се...

Чобанов: Президентът да прояви разум и да не налага вето на бюджета

Надявам се президентът Росен Плевнелиев да прояви разум и да не налага вето на Бюджет 2014. Това заяви финансовият министър Петър Чобанов, докато народните представители в пленарна зала са в края на приемането на бюджета на второ четене, предаде репортер на БГНЕС.

Руски министър: Москва не преговаря с Киев за присъединяване към Митническия съюз


Русия не преговаря с Украйна за присъединяването й към Митническия съюз, съобщи руският министър на икономическото развитие Алексей Улюкаев, цитиран от ИТАР-ТАСС и БТА.

По думите на Улюкаев вероятност за присъединяването на Украйна има, но за това е необходим дълъг път на преговори от няколко години.

Той отбеляза, че на първо място е необходимо ясно изразено желание от страна на евентуалния кандидат, а "такова изразено желание няма". Освен това трябва да се извърши огромна...

Партийните субсидии паднаха с почти 10%

/КРОСС/Народните представители приеха партийните субсидии да се намалят с малко под 10%. Със 104 гласа „за", 4 „против" и 38 въздържали се депутатите приеха държавната субсидия от 2014 г. за един глас да бъде по 11 лева, а не както досега - 12 лева. Народните представители отхвърлиха обаче предложението на "Атака" от догодина партиите да нямат държавни субсидии. Идеята на националистите мина без изказвания и дебати. С над 70 гласа „против" депутатите отхвърлиха тази идея дори след прегласуване. Отхвърлено бе и предложението на червеният депутат Георги Кадиев за един глас партиите да получават по 6 лева субсидия, тоест 50% намаление. За неговата идея 62-ма бяха против, 73 депутати се въздържаха, а едва 10 гласуваха „за". Управляващите обсъдиоха намаляване на субсидията на семинара си в Боровец, като броени дни преди това бюджетната комисия отхвърли предложението по време на второто четене на държавния бюджет. Субсидии имат право да получат 10 партии в момента. Четири от тях са парламентарно представени, а останалите шест - Национален фронт за спасение на България, свързана с телевизия СКАТ; РЗС; ВМРО-БНД; ЛИДЕР, "Движение България на гражданите" на Меглена Кунева и партия "Глас народен" - са получили над 1% от гласовете. С промяната се спестяват общо 3 164 301 лева - това е броят на гласувалите българи за 10-те партии и коалиции, имащи право на субсидия.  

Вземаш скица, дори имотът да е в друг град

Официални документи от агенцията по кадастър ще могат да се заявяват и да се получават от гражданите във всяка една точка на страната независимо от местонахождението на недвижимия имот. Това предвиждат промени в закона за кадастъра и имотния регистър, внесени в парламента. 
Услугите от кадастъра ще се заявяват и получават и по електронен път. Ще Официални документи от агенцията по кадастър ще могат да се заявяват и да се получават от гражданите във всяка една точка на страната независимо от местонахождението на недвижимия имот. Това предвиждат промени в закона за кадастъра и имотния регистър, внесени в парламента. Услугите от кадастъра ще се заявяват и получават и по електронен път. Ще

Хасковските криминалисти задържаха 51-годишен мъж, извършител на убийство

На пресконференция директорът на ОДМВМР-Хасково комисар Цанков и прокурор Гешев от Окръжна прокуратура разказаха за съвместните действия на институциите по задържането му

"Страшните" българи и румънци

От месеци насам германски общини се оплакват от приток на бедни българи и румънци и се опасяват, че те ще източват социалната им система. Оправдани ли са страховете? Ето как германските медии коментират тази тема: Обратното броене започна: от 1 януари 2014 година българите и румънците ще могат да работят вече съвсем свободно в Германия. Ако пък месечните им доходи са недостатъчни за издръжката им, те ще имат правото да кандидатстват за социални помощи. Редица германски общини се опасяват, че източноевропейците ще се установяват на т...

С патерици и болно коляно Борисов на среща с Нетаняху

Нямаше как да я отложа, написа лидерът на ГЕРБ във Facebook

    

С болното коляно Борисов на разговори с Нетаняху

Двамата "сърдечно и приятелски" си говорили час

    


Бойко излетя с патерици тайно за Израел и Турция

Тайна визита на Бойко Борисов първо в Израел и после в Турция разкри екипът на Николай Бареков. Каква е целта на визитата на Борисов, която се случва само няколко дни след дълго посещение на Касим Дал в Турция? Дали двамата не уговарят нова вълна бежанци, които да посетят родината ни точно по коледните празници и да нагнетят напрежение?, попита Николай Бареков пред Bnews. Ето неговия коментар по странните визити по никое време.

Пушенето на марихуана води до растеж на гърдите при мъжете

Известният американски пластичен хирург Антони Йен е уверен, че пушенето на трева намалява нивото на тестостерон в организма. Пушенето на марихуана често води до развитието на гинекомастия, което е доброкачествено увеличение на млечната железа при мъжете. Това състояние се изразява в прекомерен растеж на тъканите на гърдите при силния пол. Понякога този процес е толкова изразен, че мъжът е принуден да носи специален сутиен. За разлика от ефекта, който търсят жените, мъжкият сутиен прави гърдите по-малко забележими. Според учените това състояние влияе най-вече на психиката на мъжете. Йен обясни, че причината за това заболяване е хормонален дисбаланс.

Призив за кръводаряване

По молба на лекарите от Военноморската болница във Варна изпращаме призив за кръводаряване за 21-годишния Събин Събинов, който се е самозапалил днес в близост до Тубдиспансера във Варна. Младежът е в критично състояние в реанимацията на лечебното заведение. Желаещите да дарят кръв за него, могат да го направят в Центъра по трансфузионна хематология в двора на болница „Света Анна”, като трябва да съобщават името на младежа и къде е настанен за лечение -  Събин Събинов, настанен в реанимация на Военноморската болница във Варна

Белгийското изкушение „Старбрук Еърлайнс“

Белгийският шоколад – едно от най-прекрасните изкушения на този свят, от една година има своето уникално лице на българския пазар – „Старбрук Еърлайнс“. Компанията, която предлага шоколадовото изкушение е „Starbrook Chocolate Company“. Тя е основана през 1998 година, като част от семейния бизнес на фамилията Джилис, който се занимава с висококачествени продукти от 1909 година насам.  Връзката между белгийският художник Жаак Де Коник и Патрик Джилис  стои в основата на създаването на портфолио от премиум шоколадови  продукти под търговската марка – „Старбрук Еърлайнс“.а по-късно и  “Класик Уийлс” и „ Флийт“.  Но откъ...

Депутатите приеха Бюджет 2014

След дълъг маратон и извънредни заседания, преди минути народните представители приеха Бюджет 2014 на второ четене, предаде БГНЕС. Надявам се президентът Росен Плевнелиев да прояви разум и да не налага вето на Бюджет 2014, заяви по-рано в пленарна зала финансовият министър Петър Чобанов. Той отново подчерта различното в този бюджет, стимулите в него за рестартиране на икономиката, за ускоряването на икономическия растеж, без да пренебрегва фискалната стабилност. Чобанов отбеляза и неговия социален характер. Наистина приходната част е амбициозна, но това не означава, че е надценена. Напротив, там са разчетени редица структурни и законодателни промени, които дават основание да се счита, че ще бъдат реализирани по-високи приходи - най-вече фискалният контрол, намалената администрати...

Търсят бомби в киевското метро

Сигнал за бомби на три метростанции в Киев доведе до временното им затваряне, предават местните медии. Засегнати са станциите "Площад Независимост", Крещатик" и "Театральная", като спецчастите проверяват за взривни устройства. В същото време от сутринта украинската столица е почти парализирана от силен снеговалеж и огромни задръствания. Сигнал за бомби на три метростанции в Киев доведе до временното им затваряне, предават местните медии. Засегнати са станциите "Площад Независимост", Крещатик" и "Театральная", като спецчастите проверяват за взривни устройства. В същото време от сутринта украинската столица е почти парализирана от силен снеговалеж и огромни задръствания.

Сигнал за бомба в три метростанции в Киев

В украинската столична полиция е постъпило съобщение за заложени бомби на три метростанции - „Театралной”, „Крещатика”, „Площад Независимост”, предаде Интерфакс.
От полицията посочиха, че на местата са изпратени сапьори, кинолози и други служби.
Пътниците от метростанциите се евакуират. 





В украинската столична полиция е постъпило съобщение за заложени бомби на три метростанции - „Театралной”, „Крещатика”, „Площад Независимост”, предаде Интерфакс. От полицията посочиха, че на местата са изпратени сапьори, кинолози и други служби. Пътниците от метростанциите се евакуират.

Уролозите от "Пирогов" подадоха оставки


Всички медици от отделението по урология в "Пирогов" подадоха оставките си тази сутрин. Това са около 20 души лекари и медциинаски сестри от 1-ва и 2-ра клиника, както и лекарите в детска урология.

Причината е продължаващ вече години конфликт със завеждащия отделението д-р Цветан Борисов, който тормозел физически и психически подчинените си. Те многократно са подавали сигнали срещу него, но и предходното, и настоящото ръководство на болницата не е взело отношение по въпроса, твърдят...

Коледен концерт на Смесения хор на БНР

/КРОСС/ Смесеният хор на Българското национално радио ще зарадва публиката с Коледен концерт, който ще се състои на 10 декември /вторник/, от 19: 00 ч., в Първо студио на обществената медия. Премиерно за България ще прозвучат „Es sungen drei Engel" на Малер в обработка за 8-гласен смесен хор на Клитус Готвалд и Меса в сол мажор от Франсис Пуленк. Солисти в месата ще бъдат избрани гласове от Смесения хор на БНР. В програмата са включени още „Hodie Christus natus est" от Свелинк, и Четири рождественски мотета от Пуленк. „Нашият концерт е рамкиран от два екзалтирани възгласа: Hodie Christus natus est! Днес Христос е роден! Екзалтираните възгласи са разделени от около 350 години, единият долита от Ниската земя, Нидерландия, другият от Франция. Свелинк и Пуленк. Между тях се опитахме да разгърнем една ту мистична, ту звънка и искряща коледна хорова панорама", казва Драгомир Йосифов, главният диригент на Смесения хор на БНР, по повод предстоящия им Коледен концерт. Билети може да закупите на касата на БНР на бул. „Драган Цанков" 4.  

Компанията Moon Express представи дизайна на първия частен луноход


Малката американска компания Moon Express представи дизайна на малък робот, който иска да изпрати на Луната до края на 2015 г. Роботът е първият частен луноход и е част от конкурса Lunar X Prize на Google.

MX-1 е с размерите на холна маса за кафе и според изпълнителния директор на Moon Express Боб Ричардс е "iPhone-ът на космоса". Прякорът му е даден поради факта, че MX-1 може да поддържа различни приложения, софтуер и функции, които да се използват за изучаване на Луната.
...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване