Намериха изчезналата Ралица при приятелки

13-годишната Ралица Кръстева, която беше обявена за издирване на Никулден, е била намерена още същия ден при приятелки.

Путин закри РИА "Новости" и "Голос Росии"

Дейността на агенцията и радиото се спира с президентски указ, чиято цел е да повиши ефективността на държавните медии

    


Путин закри РИА "Новости" и "Голос Русии"

Дейността на агенцията и радиото се спира с президентски указ, чиято цел е да повиши ефективността на държавните медии

    


Чехия подкрепя членството ни в Шенген

Прага ни предоставя помощ за справяне с бежанската криза

    


Служители на "Енерго про" може да излязат на протест с клиентите

Служителите на “Енерго про” може да излязат на ефективни стачни действия през зимата, когато се очаква и клиенти на дружеството да недоволстват заради високи сметки за ток. Това обяви председателят на Независимата синдикална федерация на енергетиците към КНСБ Божидар Митев. 
Причината за протестите е отказът на ръководството на дружеството, което Служителите на “Енерго про” може да излязат на ефективни стачни действия през зимата, когато се очаква и клиенти на дружеството да недоволстват заради високи сметки за ток. Това обяви председателят на Независимата синдикална федерация на енергетиците към КНСБ Божидар Митев. Причината за протестите е отказът на ръководството на дружеството, което

На Евромайдана мирише на революция!

Спецчастите за борба с тероризма Беркут щурмуваха барикадите на площада пред министерството и изтласкаха демонстрантите от сградата на правителството.

Световен рекорд в Габрово, през май идват представители на Гинес

Най-дългото руло в света направиха ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Пенчо Семов” в Габрово, подпомогнати от водещи местни сладкарски фирми. 147, 60 метра бяха измерени и официално регистрирани от нотариус Христов в присъствието на кмета на общината. Създаването на рулото е генерална репетиция, преди Габрово да кандидатства за рекорд на Гинес през пролетта на 2014 година. До момента той се държи от японци и е 136 метра. Габровското руло представлява опашка на котка, която трябва да се отреже...

Орешарски: Няма как да сме сбъркали с "Южен поток"

Договорът за „Южен поток" с Руската федерация е сключен 2008 година и няма как да сме сбъркали сега. Това заяви пред журналисти премиерът Пламен Орешарски. Неговото изказване бе отговор на въпроса дали правителството не смята за грешка първата заварка на газопровода, която бе направена през октомври.

Джордж Клуни подкрепи протестиращите в Украйна (видео)

Актьорът Джордж Клуни подкрепи протестиращите в Украйна с видео послание, предаде MSNBC

 Клипът е изпратен днес до опозиционната партия на Виталий Кличко. В него Клуни приветства украинците, които се борят за демокрация и свобода. 

Актьорът Джордж Клуни подкрепи протестиращите в Украйна с видео послание, предаде MSNBC Клипът е изпратен днес до опозиционната партия на Виталий Кличко. В него Клуни приветства украинците, които се борят за демокрация и свобода. "Чрез метода на пробата и грешката се научихме, че демокрацията не може да съществува без свободен

Евтим Костадинов призна, че в бюджета са заложени по-малко средства за работата на комисията по досиетата

Ако се прекрати предсрочно дейността на комисията по досиетата - преди тя да е изпълнила функциите си по закон, в обществото винаги ще остане съмнение за прикрита информация. Това заяви в интервю за Дарик председателят на комисията Евтим Костадинов. Според него БСП няма да спечели от подобен ход, след като в 40-тото НС партията е била част от постигнатото съгласие за отварянето на досиетата. Евтим Костадинов не е искал срещи по темата с лидерите на левицата и на ДПС. Той призна, че за поредна година в бюджета са заложени по-малко средства за ра...

Предстоящи събития в страната за утре, 10 декември

***София /КРОСС/ От 10.00 часа парламентът ще проведе извънредно заседание. ***София /КРОСС/ От 9.00 ч. в Гранд хотел „София" Българо-скандинавската търговска камара, в сътрудничество с посолствата на Норвегия и Швеция, организира Скандинавски бизнес форум на тема „Задълбочаване на сътрудничеството между скандинавския бизнес и българската администрация: публично-частни партньорства и обществени поръчки". На форума ще присъстват посланиците на Норвегия и Швеция, както и представители от Българска агенция за инвестиции, Министерството на финансите, лектори от Норвегия, както и представители на водещите скандинавски фирми Globul/Telenor Bulgaria, Sweco и Malmberg. ***София /КРОСС/ От 09.30 ч. в сградата на МВнР, зала „Договори" министърът на външните работи Кристиан Вигенин и посланик Юрий Исаков ще подпишат Програма за сътрудничество в областта на културата, образованието и науката между Правителството на Република България и Правителството на Руската федерация за периода 2012-2014 г. ***София /КРОСС/ От 10.00 часа в БТА Фондация „Междуетническа инициатива за човешки права", Гражданско общество в действие, Европейска мрежа против расизма - България ще проведат пресконференция по повод на Международния ден на човешките права. ***София /КРОСС/ От 10:00 ч. в хотел Анел (зала Анел), София, бул

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Това са акцентите от емисията тази вечер:

След извънредни заседания и дълги дебати депутатите приеха окончателно бюджета за следващата година. Последната дума обаче има президентът Росен Плевнелиев. 

Финансова полиция ще следи движението на стоки с висок фискален риск на територията на страната. 

Опозицията в Украйна е готова за...

Хиляди италианци излязоха на протести срещу кризата, данъците и Европа


Полицията използва сълзотворен газ срещу хиляди фермери, дребни търговци и берзаботни италианци, които спряха движението по пътища и жп-линии в различни градове на страната, разказва агенция "Ройтерс". Свикани от т.нар. Движение на вилите ("Pitchfork Movement"), те протестираха срещу редица проблеми от глобализацията до цените на горивата, данъците, еврото и Европейския съюз.

Демонстранти слязоха на линиите на централната гара в Торино и така спряха влаковете, други се събраха пред...

„Движението на вилите“ поведе протестите в Италия

Протестите в Торино не се разминаха без сблъсъци с полицията. Снимка:  lastampa.it

До сериозни сблъсъци между полицията и протестиращи граждани се стигна днес в Италия.

Карабинерите използваха сълзотворен газ, за да разпръснат хиляди фермери, шофьори на камиони и безработни, които бяха блокирали шосета и жп линии в много градове на страната, съобщават световните агенции.

Протестите са срещу действията на банките, данъчните служба и проектобюджета на страната за 2014 г. Повод за недоволството е обявеният тази седмица проектобюджет за 2014 година. Противно на очакванията той продължава замразяването на заплати и пенсии и не предвижда съществено облекчение на данъчния товар.

Демонстранти спряха влаковете на централните гари в Торино, Генуа и Болоня. Протестиращи се събраха и пред сградата на регионалния парламент на северната област Пиемонт.

 По-малки протести предизвикаха смущения в транспортния трафик в северните области Венето и Емилия-Романя и Сицилия на юг. Инициатор на протестите е “Движението Вила”, по името на селскостопанския инструмент.

 ”Движението на вилите”, вдъхновило акциите, първоначално се заражда от група сицилиански фермери, искащи повече субсидии от правителството. Постепенно то се разраства като по-широка организация, изразяваща недоволството на италианците от различни проблеми.

“Ние, фермерите сме на улицата, за да кажем “Стига!” на държавата, на правителството, на синдикатите. Ние просто не издържаме повече”, каза пред телевизия Canale 5 Джорджо Бисоли, говорител на протестната група във Венето.

Първоначално то беше съсредоточено в Сицилия, където фермери настояваха за по-сериозна помощ от правителството. Впоследствие движението се разрасна и обхвана хора, недоволни от различни италиански институции.

Италия, чиято икономика е трета по сила в еврозоната, се намира в дълбока рецесия. Младежката безработица е над 40%, а от миналата година досега близо 10% от предприятията в страната са пред фалит.

 

Статията "„Движението на вилите“ поведе протестите в Италия" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook слага бутон „съчувствам”

/КРОСС/ Facebook работи по създаването на бутон "Съчувствам", с който потребителите ще могат да изразят съчувствие в тези случаи, когато използването на опцията "Харесва ми" е неуместно. Предложение да се въведе още един бутон е на специалиста от компанията Дан Мурело. Ако даден потребител е избрал негативна емоция от списъка с чувства като статус във Facebook, то бутонът "Харесва ми" ще се промени на "Съчувствам". Все още обаче няма планове за въвеждане на бутона за масовите потребители на социалната мрежа.От Facebook са провели проучване, в което обикновени хора и изследователи заедно "подобряват разбирането на Facebook за движещите сили и ползите от състраданието".

България и Турция с общи проекти за училища и музеи

86 инфраструктурни проекта от общо 550 за страната, са изпълнени на територията на ЮЦР, който включва областите Хасково, Пловдив, Пазарджик, Смолян и Кърджали. Това съобщи на съвместното заседание на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет на Южен централен район Юлиян Моллов, началник на отдел «ЮЦР» към Министерство на регионалното развитие. Обновени и реконструирани в рамките на изминалия програмен период са 170 сгради - образователни, култури и социални, от общо 844. Изградени, оборудвани и обзаведени са 17 центъра...

Издирваната Ралица Кръстева се прибрала сама вкъщи

Прекратява се издирването на 13-годишната Ралица Кръстева от София. Това съобщиха на 7 декември от СДВР.

Момичето, което беше обявено за общодържавно издирване в петък, след като беше изчезнало от вкъщи преди 3 дни, се е прибрало само вкъщи в добро здравословно състояние.

Тя е от столичния квартал „Стрелбище", но изчезна около 15 часа на ... Прекратява се издирването на 13-годишната Ралица Кръстева от София. Това съобщиха на 7 декември от СДВР. Момичето, което беше обявено за общодържавно издирване в петък, след като беше изчезнало от вкъщи преди 3 дни, се е прибрало само вкъщи в добро здравословно състояние. Тя е от столичния квартал „Стрелбище", но изчезна около 15 часа на ...

Георги Първанов: Свиването на партийните субсидии с левче е смешно

Свиването на партийните субсидии с левче е твърде символично, да не кажа смешно. Така коментира промените, приети от парламента, президентът (2002­2012) Георги Първанов в Ловеч. Той заяви още, че е бил председател на партия във време, в което е нямало никаква субсидия, и партиите в опозиция, каквато е била тогава БСП, са били в много тежка ситуация. Първанов не приема като аргумент изтъкваното от управляващите, че ако се свият малко повече субсидиите, партиите може да се обърнат към спонсори и по този начин да се създаде сив сектор в политиката...

Издирваната 13-годишна Ралица се прибрала сама вкъщи

Прекратява се издирването на 13-годишната Ралица Кръстева от София. Това съобщиха на 7 декември от СДВР.

Момичето, което беше обявено за общодържавно издирване в петък, след като беше изчезнало от вкъщи преди 3 дни, се е прибрало само вкъщи в добро здравословно състояние.

Тя е от столичния квартал „Стрелбище Прекратява се издирването на 13-годишната Ралица Кръстева от София. Това съобщиха на 7 декември от СДВР. Момичето, което беше обявено за общодържавно издирване в петък, след като беше изчезнало от вкъщи преди 3 дни, се е прибрало само вкъщи в добро здравословно състояние. Тя е от столичния квартал „Стрелбище", но изчезна около 15 часа на ...

Уролозите от „Пирогов” хвърлиха оставки в знак на протест

Масови предизвестия за напускане подадоха уролози от спешната болница „Пирогов". Причината е конфликт с директора на отделението по анестезиология д-р Цветан Борисов. Според специалистите по урология Борисов налагал авторитарен стил на управление, прилагал двойни стандарти и се държал грубо с тях. Напускащите са категорични, че проблемът не е от днес, но не могат да продължават да работят под един покрив с началника на Отделението по анестезиология, тъй като поведението му било несъвместимо с нормалната човешка медицинска етика. От ръководствот...

128 фена получиха забрана да посещават мачове на Селтик

128 привърженици на Селтик получиха забрана да посещават мачовете на „детелините“, съобщиха от клуба. Наказанието за феновете идва след безредиците на стадион „Фир Парк“ в петък, при гостуването на Селтик на Мъдъруел. Привържениците на „детелините“ изпочупиха множество седалки в сектора за гости. Факли и димки също полетяха към терена, а от Шотландската футболна федерация описаха сцените като „срамни“. Веднага след мача ръководството на Селтик започна собствено разследване на инцидентите, което доведе до наказанието на 128 фена на тима. Те полу...

Армия разчиства протеста в Киев


Милиция и частите за борба с безредиците "Беркут" са обкръжили централата на партията на Тимошенко "Батикивщина" в Киев, след което са нахулли вътре с автомати, разблъсквайки всички, включително депутати, размахващи депутатските си карти. Няколко души са изскочили от странични входове и прозорци, но са били задържани в подлезите, блокирани от пътна полиция. Сървърите са повредени, сайтът на партията изчезна от интернет.

Малко преди събитията Министерството на вътрешните работи заяви,...

Варненският районен съд наложи условна присъда на 38-годишна жена за фалшива диплома

За съзнателно ползване на неистински официален документ – диплома за завършено средно образование, ВРС наложи след споразумение условно наказание на 38-годишна жена. 38-год. Р. Христова бе осъдена на 3 месеца лишаване от свобода, отложени с изпитателен срок от 3 години.

Женските акули винаги раждат на родното си място

Продължило 20 години изследване на Бахамите показва, че въпреки невероятните си пътешествия, женските лимонови акули винаги се връщат да родят на същото място, където те самите са родени.

25 хил. души ще попаднат в амнистията на Путин

Амнистията, която предлага да обяви руският президент Владимир Путин по случай 20-годишния юбилей на конституцията, ще обхване около 25 000 души, предаде БГНЕС. Това заяви Дмитрий Вяткин, заместник-председател на Комитета по конституционно законодателство и държавно устройство в Държавната дума. Той уточни, че съгласно внесения в Долната камара на парламента проект за постановление се предвижда да бъдат амнистирани 1300 граждани, намиращи се в местата за лишаване от свобода, около 17 000 лица, чиито наказания не включват затвор, и 6000 души, които са обект на наказателно преследване. Датата, когато ще са дебатите по проекта за постановление, ще бъде определена по време на заседанието на Държавната дума в четвъртък, 12 декември.

Леонардо ди Каприо влиза в автомобилния спорт

Леонардо ди Каприо и Venturi Automobiles обявиха плановете си да формират Formula E състезателен отбор. Това е серията, към която в момента съществува огромен интерес, като (грубо казано) всяка седмица излиза информация за нов желаещ. Тази новина е малко по-пикантна, тъй като с проекта се ангажира и една от мега звездите на Холивуд, която отдавна е известна с предпочитанията си към електромобилите. И по-специално към Tesla. Екипът ще бъде базиран в Монако. Venturi Grand Prix Formula E Team ще влезе в Formula E Championship, но от 2015 г., когато ще е вторият сезон на сериите. Шампионатът стартира следващия септември, като ще се проведат 10 кръга в центровете на 10 от най-големите градове в света. Освен желанието си за участие в шампионата, Venturi потвърди намерението си да стане констр...

Сър Алекс срещу Германия за треньор №1

Макар и напуснал футбола през май, Алекс Фъргюсън е един от тримата номинирани за треньор №1 на 2013 година. Шампионът с "Манчестър Юнайтед" обаче не е фаворит. ФИФА определи съкратения списък от три имена, в който още са другата отказала се легенда Юп Хайнкес и "лудата глава" Юрген Клоп. Най-вероятно на 13 януари в Цюрих президентът на световната Макар и напуснал футбола през май, Алекс Фъргюсън е един от тримата номинирани за треньор №1 на 2013 година. Шампионът с "Манчестър Юнайтед" обаче не е фаворит. ФИФА определи съкратения списък от три имена, в който още са другата отказала се легенда Юп Хайнкес и "лудата глава" Юрген Клоп. Най-вероятно на 13 януари в Цюрих президентът на световната

HTC отстъпи на Motorola третото място в САЩ

Голямата кампания около Moto X помага на компанията да задмине тайванците, но не е увеличила чувствително броя на Android-потребителите

Бойко Борисов на „сърдечна среща“ с българската общност в Израел

В профила на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов се появиха снимки от „сърдечна среща" на бившия премиер с българската общност в Израел. „Почувствах огромната загриженост на нашите сънародници за политическата ситуация в страната и особено зависимостта на това правителство от партия с антисемитски настроения и реставрацията на комунизма и бившата ДС" ... В профила на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов се появиха снимки от „сърдечна среща" на бившия премиер с българската общност в Израел. „Почувствах огромната загриженост на нашите сънародници за политическата ситуация в страната и особено зависимостта на това правителство от партия с антисемитски настроения и реставрацията на комунизма и бившата ДС" ...

"Левски" спечели волейболното дерби с ЦСКА и при жените


Волейболистките на "Левски" победиха ЦСКА с 3:0 (25:17, 25:20, 29:27) в двубой от груповата фаза за Купата на България. Сините спечелиха второ волейболно дерби само в рамките на два дни, след като в събота мъжкият тим надигра вечния съперник с 3:1 за първенство.

Въпреки загубата женският отбор на ЦСКА, който е настоящият носител на трофея, се класира за полуфиналите в турнира. Със спечелените 64 точки червените си гарантираха едно от първите две места, тъй като в първия си мач...

Първанов: Плевнелиев да не налага вето на бюджета

Ловеч /КРОСС/ Намаляването на партийните субсидии с левче е твърде символично, да не кажа смешно. С тези думи президентът Георги Първанов коментира в Ловеч промените, приети от парламента.Той не приема като аргумент изтъкваното от управляващите, че ако се свият малко повече субсидиите, партиите може да се обърнат към спонсори и по този начин да се създаде сив сектор в политиката. По думите му това може да се случи и при много големи субсидии, ако няма необходимите контролиращи механизми и органите не си свършат работата.Първанов коментира и 20-проентната такса върху приходите от зелена енергия на възобновяемите енергийни източници, залегнала в бюджет 2014. "Не препоръчвам на държавния глава в момента да налага вето", каза той и обясни, че през десетте години, в които е бил държавен глава, е следвал един принцип - никога да не налага вето на бюджета или пък на съпътстващите го данъчни закони."В крайна сметка правителството е избрано за това - то отговаря за бюджетната и за данъчната политика, и би било недопустима намеса, натиск от страна на президентската институция, което може да доведе до една тежка правителствена и политическа криза", каза Първанов.Що се отнася до бюджета, според Първанов той е амбициозен. По думите му обаче големият въпрос е доколко е реалистичен и изпълним.

Борисов на „сърдечна среща“ с българската общност в Израел

В профила на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов се появиха снимки от „сърдечна среща В профила на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов се появиха снимки от „сърдечна среща" на бившия премиер с българската общност в Израел. „Почувствах огромната загриженост на нашите сънародници за политическата ситуация в страната и особено зависимостта на това правителство от партия с антисемитски настроения и реставрацията на комунизма и бившата ДС" ...

Милиция щурмува офиса на партията на Юлия Тимошенко (видео)

Офисът на Батьківщина след щурма

Специални части щурмуваха офиса на партията на Юлия Тимошенко на ул. Туровская в Киев.

Атакувано е сървърното помещение, разбити са врати, прозорци и сейфове.

След атаката сайтът на партия “Батьківщина” (“Отечество”) е свален от интернет.

Милицията е обградила офиса на “Батьківщина” и не пуска хората да излизат от сградата, съобщиха от партията на Юлия Тимошенко. 

В официално съобщение на украинското МВР се посочва, че специалните части са действали по “сигнал на група граждани” за открадната компютърна техника на ул. Туровская в Киев.

Лидерът на парламентарната фракция на “Батьківщина” Арсений Яценюк заяви, че погромът е извършен по разпореждане на украинския президент Виктор Янукович.

 

Статията "Милиция щурмува офиса на партията на Юлия Тимошенко (видео)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Милиция щурмува офиса на партията на Юлия Тимошенко

Офисът на Батьківщина след щурма

Специални части щурмуваха офиса на партията на Юлия Тимошенко на ул. Туровская в Киев.

Атакувано е сървърното помещение, разбити са врати и прозорци.

След атаката сайтът на партия “Батьківщина” (“Отечество”) е свален от интернет.

Милицията е обградила офиса на “Батьківщина” и не пуска хората да излизат от сградата, съобщиха от партията на Юлия Тимошенко. 

В официално съобщение на украинското МВР се посочва, че специалните части са действали по “сигнал на група граждани” за открадната компютърна техника на ул. Туровская в Киев.

Статията "Милиция щурмува офиса на партията на Юлия Тимошенко" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Директорът на НЗОК ще се избира с конкурс, а не от НС

Тристепенна система на управление на НЗОК да замени досегашната двустепенна, предвиждат промени в Закона за здравното осигуряване, които депутатите обсъждат на първо четене. От ГЕРБ видяха "опит за одържавяване на Касата".

Полиция разгони протестиращи, обсадили сградата на правителството в Киев

Украинската полиция разгони демонстрантите с проевропейски искания, обсадили седалището на правителството в Киев, съобщи кореспондент на Франс прес. Изтласкани от силите за борба с безредиците, протестиращите отстъпиха към площад "Независимост". До момента не е имало сблъсъци и пострадали. Полицаи в пълно снаряжение обградиха палатковия лагер и започнаха да премахват барикадите, издигнати от протестиращите срещу правителството, съобщават Асошиейтед прес и агенция Ройтерс, която се позовава на съобщение в Туитър на депутата и опозиционен лидер В...

Наши рефери свирят в Шампионска лига

Две български бригади ще ръководят срещи от младежката Шампионска лига тази седмица. Георги Кабаков получи наряд за мача Галатасарай – Ювентус, който ще се играе утре в Истанбул. Ще му помагат Мартин Маргаритов и Александър Атанасов. Никола Попов ще свири срещата Атлетико Мадрид – Порто. Асистент-съдии на двубоя, който е в сряда, са Николай Стайков и Милен Арабаджиев. В първия кръг от Шампионската лига за младежи други двама българи ръководиха мачове. Александър Костадинов свири Атлетико М – Зенит, а Ивайло Стоянов - Олимпиакос – ПСЖ. /БГНЕС...

Журналист: Сега дебатът за досиетата е изкуствен

През последните 20 години се образува един вакуум, така че сега 20-годишните не знаят какво се е случило по време на комунистическия режим в страната ни. Това е проблем на образователната система, аз критикувам и много медии.

Оръжейната компания EADS съкращава 5800 служители

Европейският гигант в аеронавтиката и отбраната EADS /Europian aeronautic, defence and space company/ съобщи днес, че през следващите три години ще съкрати 5800 работни места в дейностите "Отбрана" и "Космос", от които 1000 работни места са в заводите във Франция, съобщи френският синдикат FO Metallurgie.

Стотина пак викат "оставка"

Протестиращи се събраха за пореден път

    


Хванаха Дългия и сие, продавали жрици в Белгия

Трима мъже с богато криминално досие за задържани заради издадена Европейска заповед за арест по обвинения за трафик на хора с цел сексуална експлоатация, съобщиха от пресцентъра на МВР.

ЕС: Не можем да си позволим да не оправдаем очакванията на ромите

/КРОСС/ За приемането на първия в историята на ЕС правен инструмент за приобщаване на ромите съобщи днес пресслужбата на Европейската комисия. Съобщението уточнява, че държавите от ЕС са поели ангажимент за изпълнение на серия от препоръки на комисията за подобряване на икономическата и социалната интеграция на ромските общности.  Днешното споразумение е ясен сигнал за готовността на държавите от ЕС да работят по трудната цел за ромската интеграция, заяви еврокомисарят по правосъдието Вивиан Рединг и допълни: „Няма да се поколебаем да напомним на страните от ЕС за техните задължения". Въпреки че препоръката не е правнообвързваща, от държавите, членуващи в ЕС, се очаква да предприемат конкретни мерки за постигането на реално подобрение в живота на ромите. Не можем да си позволим да не оправдаем очакванията на тези хора", посочи  еврокомисарят по заетостта, социалните въпроси и приобщаването Ласло Андор. Въз основа на докладите на Комисията за положението на ромите през последните години, препоръката набляга на четирите области, в които лидерите на ЕС приеха общи цели за интегрирането на ромите: достъп до образование, заетост, здравеопазване и жилищно настаняване. От държавите, членуващи в ЕС, се очаква да заделят не само евросредства, но и национални средства и такива от трети страни.

КНСБ: На празници не се работи

/КРОСС/ Това е една практика в цяла Европа. И ако Министерски съвет каже, че догодина ще има четири сливания като работни дни, да се намалят отпуските. Това коментира пред БНТ депутатът от Коалиция за България Петър Кънев, автор на идеята събототе за отработване да се приспадат от отпуската. Трябва да работим повече. Всяка събота, когато се отработва, може да видите, че околовръстното вече е задръстено от коли. В 3-4 часа следобед в администрацията няма никой. Да имитираме дейност вече се научихме, аргументира се депутатът. Той добави, че тепърва тази негова идея ще бъде коментирана както в парламентарната група, така и със синдикатите. Изгарят много отпуски. Съботите и неделите са дадени за почивка, не за отработване. Мисля, че идеята ми ще срещне подкрепа. Предложението ми е логично и не виждам защо да не бъде подкрепено. В него няма политика, каза депутатът. От своя страна заместник-председателят на БСК Димитър Бранков изказа мнение, че част аргументите на Петър Кънев имат своите основания, включително и степента на натовареност на държавната администрация. Дългите седмици при всички случаи не са приятни на работниците, каза той и добави, че и в сегашната ситуация работодателите имат възможността да пуснат цялото предприятие в платен отпуск дори без съгласие на колектива. Иван Сотиров от КНСБ пък заяви, че не е съгласен с предложението на червения депутат. По думите му има смесване на понятието почивен ден и отпуска. Двата статута са отписани отделно в Кодекса за труда

Армия разчиства протеста в Киев (обновена в 20:20)


Милиция, вътрешни войски и частите за борба с безредиците "Беркут" са обкръжили централата на партията на Юлия Тимошенко "Батикивщина" в Киев, след което са нахулли вътре с автомати, разблъсквайки всички, включително депутати, размахващи депутатските си карти. Няколко души са изскочили от странични входове и прозорци, но са били задържани в подлезите, блокирани от пътна полиция. Сървърите са повредени, сайтът на партията изчезна от интернет.

По-късно сайтът "Европейская правда"...

Какви подаръци да направите на своите служители

Следвайте максимата, че най-ценните неща в живота са безплатни

    


Опит за убийство на мач в Бразилия

Два дни след жребия за световното първенство футболна Бразилия бе обляна в кръв. Хеликоптер кацна на терена в опит да спаси живота на запалянко на “Атлетико” (Паранаензе), пребит от хулигани на “Вашку да Гама”. Светът е шокиран - след десетина минути двубоят беше подновен. 
Полицията използва гумени куршуми, за да разпръсне биещите се агитки. Трим Два дни след жребия за световното първенство футболна Бразилия бе обляна в кръв. Хеликоптер кацна на терена в опит да спаси живота на запалянко на “Атлетико” (Паранаензе), пребит от хулигани на “Вашку да Гама”. Светът е шокиран - след десетина минути двубоят беше подновен. Полицията използва гумени куршуми, за да разпръсне биещите се агитки. Трим

Идеята да се взема от платения отпуск за почивни дни е с много пробойни

Ще се превърне ли идеята да няма отработване в събота при сливане на почивни дни, но за сметка на това за всеки „добавен” към празници ден да се взема ден от полагащия се платен отпуск? Според юриста на КНСБ Иван Сотиров и заместник-председателя на БСК Димитър Бранков тази идея има доста пропуски. Автор на идеята е депутатът на БСП Петър Кънев, който не се появи в студиото на БНТ на диспут със Сотиров и Бранков, за да защити „творението си”. Според Кънев обаче причините да предложи това нововъведение са няколко – европейската практика, факта, че съботите за отработване са „фиктивни”, а освен това съботите са дадени за почивка в Трудовия кодекс, а не за работа. Излезте на Околовръстното на София по обяд в събота, в която...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване