Разрешават използването на електронни устройства по време на полет

Смартфони, таблети и електронни четци вече ще могат да бъдат използвани в самолетен режим (без да излъчват или приемат сигнал) по време на пътуването (включително рулиране, излитане и кацане) без риск за безопасността, съобщиха от пресслужбата на Европейската комисия.
Европейската агенция за авиационна безопасност (ЕААБ) актуализира Смартфони, таблети и електронни четци вече ще могат да бъдат използвани в самолетен режим (без да излъчват или приемат сигнал) по време на пътуването (включително рулиране, излитане и кацане) без риск за безопасността, съобщиха от пресслужбата на Европейската комисия. Европейската агенция за авиационна безопасност (ЕААБ) актуализира

Данъчна полиция ще спира камиони по пътищата

Данъчна проверка.  Снимка: БГНЕС

Данъчна полиция ще се бори с ДДС измамите у нас като спира камиони с така наречените “стоки с висок фискален риск”, решиха депутатите с приемането на второ четене на промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

Идеята за създаване на спецзвеното в структурата на Националната агенция за приходите (НАП) е част от мерките за по-добра събираемост на данъчни приходи. Кабинетът се надява на 200 млн. лв. допълнителни приходи.

Данъчните ще спират български камиони, които превозват стоки като плодовете, зеленчуците, захарта, месото и строителните материали.

Фискален контрол няма да има върху стоки, които са под митнически режим или под режим отложено плащане на акциз горива, цигари и др. 

Предвижда се създаване на мобилни групи по модел на митниците и регионални екипи в София, Пловдив, Бургас, Варна и Велико Търново.

Предвидено е назначаването на 300 души в новата дирекция на НАП.

Между първо и второ четене депутатите записаха, че че автомобилите на данъчната полиция ще имат ясно различими и видими и на тъмно отличителни знаци, а контрольорите ще са със специални униформи.

Предвидени са и солени глоби за шофьори, които откажат да представят документите си и тези на стаката – до 3 хил. лв. за физически лица и до 20 хил. за фирми. При повторно нарушение санкцията става съответно до 5 хил. и до 50 хил. лв. 

С промените в ДОПК се правят промени в плащането на дължими данъци и осигуровки по единната сметка.

Длъжниците вече ще могат да избират кое от задълженията да погасят първо – данъци или осигурителни вноски, защото при неплащане на осигуровки хората губят осигурителни права.

Предвижда се разсрочване на плащания по молба на длъжника за по-дълги периоди и възможността първо да бъдат покрити главниците, а след това съответните лихви.

Статията "Данъчна полиция ще спира камиони по пътищата" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

13 подкупни митничари отиват на съд

ГКПП

Софийска градска прокуратура (СГП) даде на съд 13 служители на митниците за това, че са взели подкуп. 

Обвинителните актове срещу тях са внесени на 2 декември, а разследваните престъпления са от 2010 година. 

Окръжният съд в Хасково ще се заеме със случая на девет служители на ГКПП „Капитан Андреево” - Павел Павлов, Ангел Иванов, Никола Николов, Михаил Дяков, Петър Сюлеменчев, Михаил Бакалов, Наско Димитров, Светлин Проданов и Димитър Димитров, които са обвинени, за това, че в периода май – юни 2010 г. са взели подкуп, за обработят митнически декларации и документи, както и да не бавят митнически проверки.

Други четирима митничари отиват на съд в ямболския окръжен съд. Катя Скерлева, Йорданка Янев, Веселин Желев и Радослава Димова са обвинени в същите престъпления, които са извършени през 2009 и 2010 година на ГКПП „Лесово”

Статията "13 подкупни митничари отиват на съд" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

САЩ изстреляха успешно дрон от подводница

UPS ще последва пример на Amazon в използването на дрони за доставка на поръчки

    


Временно затварят за МПС ул. “Странджа” в Поморие

От 11-ти  до 13-ти декември 2013 г.  временно ще бъде спряно движението за моторни превозни средства по ул. „Странджа” в кв. Свети Георги, в участъка от ул. „Манастирска” до ул. „Цветница”. Спирката на градския транспорт също ще бъде преместена от ул. „Странджа” на ул. „Панайот Волов”, съобщиха от община Поморие. Причината за временната промяна е във връзка с присъединяването на ВиК към обект „Център за настаняване от семеен тип”.

 

Георги Домусчиев: Беше ясно, че ще губим мачове

Един от собствениците на Лудогорец Георги Домусчиев заяви, че не се правят трагедии от двата мача без победа, които неговия тим натрупа в рамките на няколко дни. „Бяхма наясно, че ще губим мачове. Няма как да спечелим всички двубои. Лошото е, че се получиха два мача без победа, но има много причина, за да се стигне до тук. От една страна е липсата на шанс особено в мача срещу Черно море, където изпуснахме много положения. Срещу Левски също имаше такъв момент, но и там не показахме най-доброто, на което сме способни. Изиграхме много мачове, има ...

Вземаш скица, дори имотът да е в друг град

Официални документи от агенцията по кадастър ще могат да се заявяват и да се получават от гражданите във всяка една точка на страната независимо от местонахождението на недвижимия имот. Това предвиждат промени в закона за кадастъра и имотния регистър, внесени в парламента.

Гонят двама от Big Brother тази вечер

Маги Желязкова, Денди, Скалата и двете Златки в люта битка

    


Блокадата в центъра на Киев остава

Президентът Виктор Янукович е съгласен на "кръгла маса" с опозицията. Центърът на украинската столица продължава да бъде блокиран от протестиращите, които воюват за каузата на европейското бъдеще на страната.

Няма хора със счупени глави и ръце в Любимец, заяви министър Йовчев

Проверката за инцидента в дома за бежанци в Любимец все още не е приключила. Имаме първоначално данни, които стават ясни и са безспорни - изнесеното в медиите не отговаря на истината. Това каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев пред Фокус. 

Няма хора със счупени глави и ръце. На камерите се вижда какъв е бил поводът за инцидента - и Проверката за инцидента в дома за бежанци в Любимец все още не е приключила. Имаме първоначално данни, които стават ясни и са безспорни - изнесеното в медиите не отговаря на истината. Това каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев пред Фокус. Няма хора със счупени глави и ръце. На камерите се вижда какъв е бил поводът за инцидента - и

Йовчев: Няма алжирци със счупени глави и ръце в Любимец

Проверката за инцидента в дома за бежанци в Любимец все още не е приключила. Имаме първоначално данни, които стават ясни и са безспорни - изнесеното в медиите не отговаря на истината. Това каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев пред Фокус. 

Няма хора със счупени глави и ръце. На камерите се вижда какъв е бил поводът за инцидента - и Проверката за инцидента в дома за бежанци в Любимец все още не е приключила. Имаме първоначално данни, които стават ясни и са безспорни - изнесеното в медиите не отговаря на истината. Това каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев пред Фокус. Няма хора със счупени глави и ръце. На камерите се вижда какъв е бил поводът за инцидента - и

Георги Димитров свири Локо Сф - Черно море

Двубоят от 22-ия кръг на А група Локо Сф - Черно море е поверен на главния рефер Георги Димитров. Негови помощници ще са Мартин Венев и Николай Кънчев. Четвърти рефер на мача е Иво Боев, а за допълнителни асистенти са назначени Николай Йорданов и Христо Ристосков.Локомотив Сф и Черно море играят в сряда в 14 часа на стадиона в квартал „Надежда” . Останалите съдийски назначения:ЛЮБИМЕЦ /Любимец/ - СЛАВИЯ /Сф /11.12.2013 г. /Сряда/ 14.00 ч.СТЕФАН ПАВЛОВ СТАНИМИР ИЛКОВ ГЕОРГИ КОВАЧЕВ 4-ти ПЕТКО ПАВЛОВ ДАС СТАНИСЛАВ СТАВРОВ СТОЯН ДЕНЕВПИРИН /Г.Д/ -...

Алжир ни мотае за побойниците от Любимец

Алжирското посолство бави изясняването на самоличността на своите хора, които са участвали в бунта в Любимец.

Услугите от кадастъра ще се заявяват и получават и по електронен път

/КРОСС/ Официални документи от агенцията по кадастър ще могат да се заявяват и да се получават от гражданите във всяка една точка на страната независимо от местонахождението на недвижимия имот, предвиждат внесените в НС промени в Закона за кадастъра и имотния регистър. Услугите от кадастъра ще се заявяват и получават и по електронен път. Ще се даде възможност обекти в кадастъра да се разглеждат и търсят безплатно по интернет. Планира се увеличаване на офисите, които ще обслужват клиентите на агенцията. Нотариусите ще ползват информационната система на кадастъра и ще получават официални документи от разстояние. Определят се и случаите, в които измененията в кадастъра и кадастралните регистри се правят без издаване на заповед. Тя остава задължителна, ако има непълнота или грешка. Вносителите предлагат още кадастърът да си обменя данни с други регистри - търговския, имотния, за населението и др. Промените в закона предвиждат още създаването на кадастрална карта и регистри да се финансират от общините при недостатъчно средства от държавата.  

"Тридесет и шестте стратегеми" – книга за военно-тактическото и дипломатическо изкуство на Китай

Излезе книга по военно и дипломатическо изкуство, създадена от неизвестно лице през късното китайско средновековие като обобщение на богатия военен опит и изключителната военна мисъл на древен Китай – „Тридесет и шестте стратегеми“ (ИК „Изток-Запад“). На български език сборникът е преведен от оригиналния старокитайски текст, а от съвременни китайски издания на книгата преводачът е събрал и превел повече от 70 исторически примера и анализи на практическото им приложение във война и мир.В Китай има множество книги по военно-тактическо и дипломатическо изкуство. Някои от тях са запазени в преписи, споменати са в исторически и други съчинения или от тях са останали само фрагменти; други пък са изчезнали безследно. Има и такива, които обаче са и...

ЕС прие първия правен инструмент за приобщаване на ромите

Всички 28 държави-членки на Европейския съюз се ангажираха да изпълнят набор от препоръки, предложени от Европейската комисия, за увеличаване на икономическата и социалната интеграция на ромските общности, съобщиха от ЕК, предаде БГНЕС. Препоръката на Съвета бе одобрена единодушно на заседание на министрите в Съвета по-малко от шест месеца след предложението на Комисията. Това е първият в историята правен инструмент на равнище ЕС за приобщаване на ромите. С приемането на препоръката държавите-членки се ангажираха да предприемат целенасочени действия за премахване на разликите между ромите и останалата част от населението. "Днешното споразумение е ясен сигнал, че държавите-членки са готови да работят конкретно по трудната задача на ромската интеграция. Министрите единодушно...

Какво представлява "Огънят на времето"?

Философски размисли върху живота, времето и любовта са основна тема в книгата „Огънят на времето“ (ИК „Изток-Запад“) на философа Цвета Дончева.От древността насам философията се е занимавала с изследването на фундаментални въпроси, които засягат човека и заобикалящия го свят. Затова тя не бива да бъде възприемана просто като занаят, който осигурява препитание или ръководи начина на живот на тези, които са му се отдали. В действителност философията е призвание, което далеч не е за всеки.В своя труд „Огънят на времето“ (с подзаглавие „Мисли и философски миниатюри“) Цвета Дончева предлага философски поглед и дълбоки размисли върху живота, времето и любовта. Тя коментира: „Всяко горене е изгаряне. Изгарям...

В НУ"Хр.Ботев" откриха изложба по случай 10-ти декември

По повод 10 декември - 136 годишнина от освобождението на Плевен, тои понеделник в зала „Европа" в НУ „Христо Ботев" - Плевен  бе подредена музейна експозиция от Димитър Руски - историк по образование и колекционер. Г-н Руски представи автентична казашка униформа на кубинските казаци, зимен шинел на офицер от Седми Преславски пехотен полк и др. Музейните експонати бяха много интересни за малките възпитаници. Те имаха възможност да ги пипнат и ...

Вигенин: Трябва да има и по-висока избирателна активност

/КРОСС/ За първи път от приемането на Лисабонския договор предстоят избори за Европейски парламент и този избор трябва да бъде много по-осъзнат. ЕП получава все по-големи правомощия, но в същото време все по-слаб става интересът на гражданите към европейските избори. За да бъде ЕП с максимално широка демократична легитимност, трябва да има и по-висока избирателна активност. Това заяви министърът на външните работи Кристиан Вигенин при откриването на конференция „Значението на европейския избор", която се състоя в „Гранитна зала" на Министерския съвет. Събитието се проведе под патронажа на министъра на външните работи, в сътрудничество с Представителството на Европейската комисия и Информационното бюро на Европейския парламент в София. Министър Вигенин отбеляза, че днешната конференция поставя само началото на един по-широк дебат както за изборите за ЕП през май, така и по принцип за европейския избор, който предстои на българските граждани. „Дебатът започва, стимулиран от институциите, но той може да бъде проведен само с участието на неправителствените организации и политическите партии", подчерта той. В изказването си външният министър припомни, че в последните няколко години европейските институции трябваше да се справят с тежката ситуация в Европа

"Реал" (Мадрид) имал договорка с Гюндоган от "Борусия"


Полузащитникът на "Борусия" (Дортмунд) Илкай Гюндоган се е договорил с "Реал" (Мадрид) за трансфер през лятото, твърдят вестниците в няколко държави.

Според английските медии халфът, който от известно време лекува травма в кръста, е отказал оферта на "Арсенал" заради споразумението си с испанския тим. Това вероятно означава, че "Реал" няма да поднови контракта на Чаби Алонсо въпреки настояването на старши треньора Карло Анчелоти. 

Барселонският вестник "Спорт" твърди, че...

Дженифър Лорънс е най-голямата звезда на 2013 година

/КРОСС/ Актрисата от филмовата поредица „Игрите на глада" Дженифър Лорънс е най-голямата звезда за 2013 година според проучване на филмовия портал IMDB, цитирано от USA Today. Според проучването можем да разберем, че:-Никой не е толкова популярен, колкото е Лорънс, която получава 89% повече посещения на личната си страница в IMDB от подгласничката си Клоуи Морец. -Телевизионните предавания и сериали подбират все по-привлекателни актьори за своите проекти. -Комедията мюзикъл "Перфектният ритъм" продължава да е все толкова популярна, въпреки, че слезе от кината още миналата година. Според IMDB топ 10 на най-известните звезди за 2013 година е:1. Дженифър Лорънс2. Клоуи Морец3. Леонардо ди Каприо 4. Райън Гослинг 5. Том Харди6. Ана Кендрик7. Джони Деп8. Хенри Кавил9. Крис Хемсуърт10. Бенедикт Къмбърбач  

С широко затворени очи

Телевизионното отразяване на протестите на ранобудните студенти създава паралелна реалност, която няма нищо общо с действителността.

Генерал Уесли Кларк заинтересован от Мобилния център за лазерна дентална медицина

Национално движение „България си ти!“ намери съмишленик по проекта „Мобилен център за лазерна дентална медицина“ в лицето на генерал Уесли Кларк.

Австрийският в. "Щандард" за Плевнелиев и прехода

С момчешкото излъчване на бившия строителен предприемач, получил министерски пост и станал държавен глава, е приключено, пише кореспондентът на изданието Маркус Бернат

Комисията за конфискация проверява Цветанов

/КРОСС/ Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов ще бъде провераяван от Комисията за гражданска конфискация. Тя ще проверява имуществото му заради последното обвинение, което получи Цветанов - длъжностно присвояване, предаде БНР. Въпреки че обвинението на Цветанов е, че е ощетил бюджета на МВР с 50 000 лв., но в полза на друго лице, заради законовото изискване Комисията ще проверява имуществото му за 10 години назад. Ако бъде открито несъответствие между стандарта и декларираното, той ще бъде повикан, за да предостави документи пред инспекторите от Комисията. Процесът е дълъг - проверяват се притежаваното имущество - движимо и недвижимо, задгранични и други пътувания. Според Пламен Георгиев, председател на Комисията за гражданска конфискация, при тази проверка Комисията ще подходи както към всеки друг проверяван. Цветан Цветанов е единственият депутат, който е клиент на тази Комисия. Тя обаче се е занимавала и с други бивши депутати, главно от парламентарната група на ДПС. Работата на инспекторите и прокурорите по силата на една съвместна инструкция между Пламен Георгиев и главния прокурор продължава. Те работят активно по два случая - срещу Христо Бисеров и Богомил Манчев. Предстои да бъде създаден такъв екип и по случая с Братя Галеви, каза още Пламен Георгиев. От началото на годината до сега Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество е отнела 9 млн. лева, коментира Георгиев

Над 90 участници в концерта “Творим заедно”

Областният ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности организира Коледен концерт-изложба „Творим заедно”. Събитието ще се проведе на 12 декември, от 10 часа, в зала „Русе” – НУИ „Проф. Веселин Стоянов”. Участие в него ще вземат над 90 деца и ученици със и без специални потребности от 11 училища и 4 детски градини на областта. Във фоайето на залата ще бъде подредена изложба от коледни и новогодишни картички, апликации и предмети, които от 17 декември ще са част ...

Премиерът чака икономическо възстановяване 2014 г.

Ще въведем елементи на електронното правителство още следващата година, каза премиерът и посочи, че за пълно въвеждане на е-правителство трябват поне още няколко години

Падна сайтът на украинското правителство

Падна сайтът на украинското правителство.

Сайтът на правителството в Украйна не работи от сутринта, съобщи РИА Новости.

И досега няма официален коментар от правителствената пресслужба за причината.

При изписването на адреса http://www.kmu.gov.ua/ се появява съобщение, че показването на страницата не е възможно.

Окупацията на сградата на Министерския съвет продължава.

По-рано днес имаше смущения и в сайтовете на украинското Министерство на външните работи, Министерството на вътрешните работи и на президента.

Статията "Падна сайтът на украинското правителство" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Уролози напуснаха „Пирогов"

/КРОСС/ Уролози от „Пирогов" напуснаха вкупом тази сутрин заради конфликт с началника на анестезиолозите в лечебното заведение, съобщи БТВ. Уролози и медицински сестри в продължение на години са подавали сигнали срещу д-р Цветан Борисов, който според тях се държал грубо с медиците и се е стигало дори и до физически саморазправи. И предходното, и настоящото ръководство на болницата за спешна помощ не е взело отношение по въпроса, твърдят лекарите. Така 20 уролози от тази сутрин подадоха предизвестията си за напускане. Сред тя са и специалистите от единственото в България детското отделение по урология.

Уролозите в „Пирогов” хвърлиха оставки

Всички медици от отделението по урология в "Пирогов" са подали оставките си в понеделник сутрин. Това са около 20 души лекари и медциински сестри от 1-ва и 2-ра клиника, както и лекарите в детска урология.

Събират кръв за самозапалилия се младеж във Варна

От Община Варна изпратиха призив за кръводаряване за 21-годишния Събин Събинов, който се е самозапалил в близост до Тубдиспансера във Варна. Молбата е на лекарите от Военноморската болница.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Младежът е в критично състояние в реанимацията на лечебното заведение. Желаещите да да От Община Варна изпратиха призив за кръводаряване за 21-годишния Събин Събинов, който се е самозапалил в близост до Тубдиспансера във Варна. Молбата е на лекарите от Военноморската болница. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Младежът е в критично състояние в реанимацията на лечебното заведение. Желаещите да да

Срещата между Борисов и Нетаняху - продължение на приятелството им

Сътрудничеството в сектор "сигурност" между България и Израел трябва да продължи, независимо от политическата ситуация в България. Около това са се обединили на работна среща премиерът на Израел Бенямин Нетаняху и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Това каза пред Фокус евродепутатът от Групата на ЕНП/ГЕРБ Андрей Ковачев. 

Както по-рано писахме, Бори Сътрудничеството в сектор "сигурност" между България и Израел трябва да продължи, независимо от политическата ситуация в България. Около това са се обединили на работна среща премиерът на Израел Бенямин Нетаняху и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Това каза пред Фокус евродепутатът от Групата на ЕНП/ГЕРБ Андрей Ковачев. Както по-рано писахме, Бори

Рисунките, участвали в международния детски лайънс конкурс "Плакат за мир" ще бъде изложени във Варна

„Нашият свят, нашето бъдеще” е мотото на 26-тия международен лайънс конкурс „Плакат за мир” 2013 – 2014. В националния кръг на конкурса тази година взеха участие 194 деца от 16 населени маста в страната. Голямата награда бе присъдена на рисунката на Никол Манолова, на 13 години от гр.

НС претупа 30-тина члена от бюджета и се зае с данъка за бедните

ГЕРБ притеснени, че бедните българи ще си останат бедни и през 2014-та

ЕС разширява използването на електронни устройства в самолетите


Европейската агенция за авиационна безопасност (ЕААБ) днес актуализира насоките си за използването на преносими електронни устройства на борда на самолети, включително смартфони, таблети и електронни четци, предаде пресслужбата на Европейската комисия.

Агенцията потвърди, че тези устройства могат да останат включени в самолетен режим (без да излъчват или приемат сигнал) по време на пътуването, включително рулиране, излитане и кацане, без риск за безопасността.

В момента...

Почина Васил Чичибаба

/КРОСС/ След тежко боледуване на 78 години почина бившият министър на земеделието Васил Чичибаба. Поклонението ще се състои на 12 декември, от 13.00 часа, в църквата "Свети Георги" в столицата. Васил Чичибаба е български учен и политик от БЗНС "Александър Стамболийски". Завършва Висшия селскостопански институт в София през 1958 г. През 1977 г. той става доктор на селскостопанските науки. В периода 1978-1982 г. Чичибаба е директор на Научнопроизводственото обединение по птицевъдство в Костинброд. От 1989 г. Васил Чичибаба е член-кореспондент на БАН. През 1992 г. той става председател на Селскостопанската академия, през 1995 -96 г. е министър на земеделието.    

Петима загинали във влакова катастрофа в Индонезия

Влак се е сблъскал с цистерна за гориво в индонезийската столица Джакарта. Загинали са най-малко петима души, а около 80 са ранените.

Комисията за конфискация проверява Цветан Цветанов


Комисията за гражданска конфискация ще проверява имуществото на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Причина за проверката е обвинението за длъжностно присвояване, което получи Цветанов в началото на ноември, уточни председателят на комисията Пламен Георгиев пред БНР.

Заради законовото изискване Комисията ще проверява имуществото му за 10 години назад, въпреки че обвинението срещу бившия вътрешен министър е, че е ощетил бюджета на МВР в полза на друго лице, уточни Георгиев....

20 уролози напуснаха вкупом Пирогов

Началникът им се държал грубо и се стигало дори до бой

21-годишен се запали във Варна

Мъж се самозапали пред сградата на Тубдиспансера във Варна. Инцидентът е станал около 10:40 ч. на ул. "Мануш войвода".

Южен потоп

/КРОСС/ Дали по трасето на руския проект "Южен поток" ще потече газ към България, още не се знае. Но вече текат неприятности, пише Веселин Желев в личния си блог. Ако страната ни изпълни споразумението си за газопровода с Русия, я чака европейска процедура за нарушение. Ако не го изпълни, Москва ще я съди за неустойки. И колкото повече напредва строителството, вероятно толкова по-големи ще са те, защото все повече пари ще потъват в тръбата. Българското споразумение не отговаря на европейското законодателство в сектора - т.нар. Трети енергиен пакет, съобщи през изминалата седмица Европейската комисия. То не изпълнява негови основни изисквания - да отделя производството от преноса на енергия, да допуска трети страни до тръбата и да й назначи независим управител. Журналистът от европейската Интернет платформа "Юрактив" Георги Готев намери в петък писмото, с което на 14 август 2013 г. Европейската комисия е известила българските власти къде двустранното споразумение с Русия за "Южен поток" противоречи на европейското законодателство. То, разбира се, досега е останало скрито за обществото. Според него България се е съгласила да предостави на руския газов монопол "Газпром" най-благоприятния данъчен режим, което е в противоречи с европейските правила за държавна помощ. Страната ни се е ангажирала и да предпочита като подизпълнители фирми от участващите в проекта държави, което нарушава европейските правила за конкуренцията

Срещата между Борисов и Нетаняху - продължение на приятелските им отношения

Сътрудничеството в сектор Сътрудничеството в сектор "сигурност" между България и Израел трябва да продължи, независимо от политическата ситуация в България. Около това са се обединили на работна среща премиерът на Израел Бенямин Нетаняху и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Това каза пред Фокус евродепутатът от Групата на ЕНП/ГЕРБ Андрей Ковачев. Както по-рано писахме, Бори

Бюджет 2014 е готов за всичко, дори и за вето, обяви Чобанов

Три часа след началото на извънредното понеделнишко

Пуснаха правостоящи билети за Aerosmith с 10% отстъпка

Коледна промоция започва от 9 декември на билетите на Aerosmith за концерта им в София на 17 май догодина, съобщиха организаторите от "София мюзик ентърпрайсис". До 30 декември почитателите на групата могат да се възползват от празнична отстъпка от 10 процента за всички правостоящи билети /терен/. Билетите от коледната промоция могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната, както и онлайн на ticketpro.bg. Легендарните рокаджии от Aerosmith ще видим за първи път в България

Уролозите от "Пирогов" подадоха оставки

Причината е конфликт с началника на анестезиолозите в лечебното заведение

Одобриха интегрирания план за градско развитие на Хасково

Управляващия орган на ОП „Регионално развитие“ 2007-2013 год. одобри  окончателния вариант на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на град Хасково, който беше приет  с Решение №509  на Общински съвет Хасково на 06.12.2013 год.  Интегрираният план за градско възстановяване и развитие на гр. Хасково бе разработен съгласно Договор за безвъзмездна финансова помощ по ОПРР № BG161P0001/1.4-07/2010/025 от 23.06.2011 г сключен между Министерството на регионалното развитие и Община Хасково. ИПГВР на гр. Хасково е основен документ за развитие на града за периода до 2020г., който в значителна степен ще определи възможностите за ползване на средства от Оперативните програми 2014-2020 г. за развитието на града.

Този документ е създаден в рамките на договор BG161PO001/1.4-07/2010/025 „Интегриран план за градско възстановяване и развитие на гр. Хасково”, който се осъществява с финансоватаподкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013, съфинансирана от Европейскиясъюз чрез Европейски фонд за регионално развитие. Цялатаотговорност за съдържанието на публикацията се носи от Община Хасково и при никаквиобстоятелства не може да се счита, че този документ отразяваофициалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган. Община Хасково, Област Хасково, гр. Хасково, пл. „Общински“ №1,п.к.6300,тел. + 359 38 603 300, факс + 359 38 603 301, интернет  адрес:haskovo.bg, е-mail: municipality@haskovo.bg

Пътят, който Гаук (ни) посочи с бойкота на Сочи

/КРОСС/ Германският президент Йоахим Гаук бойкотира зимната олимпиада в Русия и няма да пътува до Сочи през февруари. Списание "Шпигел" пише, че той е взел решението в знак на протест срещу нарушенията на човешките права и нападките срещу опозиционни политически фигури в страната - домакин на игрите. Руското правителство е било информирано за решението му миналата седмица. Говорителка на германския президент е потвърдила за решението на Гаук пред ДПА. Бившият пастор, който игра важна роля в протестното движение в Източна Германия преди падането на Берлинската стена, отказва всякакви официални визити в Русия от встъпването си в длъжност през март 2012 г. Той постоянно критикува страната за "дефицит на спазване на закона" и "атмосферата на империализъм". Среща му с руския президент Владимир Путин, която бе планирана за юни 2012 г., отпадна заради проблеми с графиците. Гаук е първата важна политическа фигура, която заявява, че няма да присъства на олимпиадата в Сочи. Досега много правозащитници и хора на изкуството призоваваха за бойкот на игрите в Русия заради закона, който забранява пропагандата на хомосексуализма в страната. ( Кafene.net) Принципната позиция на германския президент е лъч на просветление сред мрачния цинизъм, който лъха от света на големите интереси, които доминират в отношенията на големи държави, като Германия

Търсят кръв за самозапалилия се младеж във Варна

От Община Варна изпратиха призив за кръводаряване за 21-годишния Събин Събинов, който се е самозапалил в близост до Тубдиспансера във Варна. Молбата е на лекарите от Военноморската болница.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Младежът е в критично състояние в реанимацията на лечебното заведение. Желаещите да да От Община Варна изпратиха призив за кръводаряване за 21-годишния Събин Събинов, който се е самозапалил в близост до Тубдиспансера във Варна. Молбата е на лекарите от Военноморската болница. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Младежът е в критично състояние в реанимацията на лечебното заведение. Желаещите да да

Орешарски: Вместо да гръмне нашата икономика, гръмнаха редица други

Има всички предпоставки следващата година да има ръст на икономическото развитие. Съвременният свят е много динамичен и се променя много бързо. Това, което най-малко сме сменили досега, е общественото отношение към бизнеса, за което сме виновни всички. Докато всички останали чакаха да гръмне нашата икономика, редица други икономики гръмнаха.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване