Нафтекс Петрол ЕООД е вложило нови 519 хил. лв. в акции на Петрол

Дъщерното дружество е изкупило още 90 681 акции през септември и октомври тази година на цени до 6,7 лв. за акция

    


Милицията започнала арести заради събарянето на паметника на Ленин

Чугунената глава на Ленин се търкаля по площада на Киев

Украинската милиция е започнала арести на предполагаеми участници в бутането на паметника на Ленин в центъра на Киев. Това обяви депутатът от партията на Виталий Кличко “Удар” Валерий Карпунцов, цитиран от УНН.

Паметникът на Бесарабския площад бе съборен и трошен с чукове снощи, по време на един от най-мащабните протести в украинската столица.

Според Карпунцов са задържани хора, които не са участвали в събарянето на паметника, а просто са изказали негативно отношение към Сталин и Ленин.

Малко след изявлението милицията отрече да е извършвала арести заради бутането на паметника пред РИА Новости.

„Към 08.00 часа полицията не е задържала никого”, каза представителят на полицията. 

Във връзка с бутането на паметника на Ленин вчера е открито досъдебно производство.

Статията "Милицията започнала арести заради събарянето на паметника на Ленин" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Без цигарен дим в баровете на Нова година

НС едва ли ще успее да приеме промените в Закона за здравето

    


Цената на петрола постигна най-големия си седмичен ръст от юли

Eнергийната суровина поскъпна с над 5% през първата седмица на декември

    


Банско будува тази нощ

Двайсет и четири годишен младеж от Ямбол е бил намушкан с нож след скандал пред хотел в Банско. Към 04:40 часа в полицията е получен сигнал за сбиване пред хотел "Св. Иван Рилски" в Банско, съобщи кореспондентът на БГНЕС в региона.

Напрежение между БЛС и НЗОК

Съмнения за умишлени провали на преговорите за Национален рамков договор между лекарското съсловие и Националната здравно-осигурителна каса (НЗОК) изрази зам.-председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Юлиан Йорданов в предаването „Тази сутрин” по bTV. Той обясни, че на последните три заседания на Надзорния съвет на НЗОК присъстват едва трима от всички деветима членове. „Оставаме с впечатлението, че това са умишлени провали – ако останат цените и обемите за миналата година, ще останат едни пари, които ще отидат за лекарства. Цените на лекарствата ще могат да се увеличават – нека всичко е за лекарства, а за лекарите и сестрите да няма нищо”, критикува д-р Йорданов. По думите му, целта е да не бъде прието предл...

Къде няма да има вода днес в София

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от пресцентъра на компанията. Във връзка с извършване на строителни дейности на уличен водопровод в с. Негован и с. Световрачене, се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 17:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: с. Негован, с. Световрачене. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски, разположени на адрес: с. Световрачене на ул. „Софийска” до училището; с. Негован на ул. „Васил Левски” на площада пред църквата. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повиша...

Един човек е загинал при катастрофи за денонощието

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 11 тежки катастрофи с 1 загинал и 10 ранени, съобщиха от пресцентъра на МВР. За района на София са станали 50 леки и 3 тежки катастрофи с 3 ранени. От началото на месеца са станали 135 катастрофи, загинали са 13, ранени са 159, с опасност за живота са 9. От началото на годината са станали 6423 катастрофи, загинали са 552, ранени са 8138.    

На места пътищата са заледени

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки са сухи, на места мокри, заледени, почистени и обработени, съобщиха от АПИ. На АМ "Тракия" в област Пазарджик при км 67+027, във връзка с ремонтно-възстановителни дейности се въвежда ВОД на два етапа: Първи етап - ремонтни работи в лявото платнов посока София, движението на тежкотоварни автомобил над 12т., включително с ремаркета и полуремаркета се пренасочва по следния маршрут: гр. Пловдив при пътен възел Север, при км. 126+200 - по път ІІ -64- околовръстен път гр.Карлово - път І-6 към София. В обхвата на виадукта при км. 67+027 движението на МПС се пренасочва двупосочнов платното Бургас-София. Затваря се платното София-Бургас. При възникване на аварийни ситуации трафикътв посока ...

Младите и бременни жени не работят днес

Православната църква чества зачатието на Св. Анна

    


Издигнаха нови барикади в центъра на Киев

1500 демонстранти прекараха цяла нощ на площад "Независимост"

    


Наш апарат "сварява" тумора

Наш апарат сварява тумора на черния дроб. Изобретен е преди няколко месеца от българска фирма и се прилага във ВМА пилотно. Унищожава както първични, така и вторични тумори, като амбицията на фирмата, която го е създала, е да се прилага и при рак на простатата и на гърдата.

"Кубан" се рекламира с Ивелин Попов

Макар Ивелин Попов да се превърна в трансферна цел на всички водещи отбори в Русия и на “Астън Вила” и “Суонси” от Англия, настоящият му тим “Кубан” се рекламира пред феновете си именно с капитана на България. Днес в центъра на Краснодар отваря фенмагазин на “Кубан”, а в рекламната кампания са Ивелин Попов, Джибрил Сисе и вратарят Беланов.

Макар Ивелин Попов да се превърна в трансферна цел на всички водещи отбори в Русия и на “Астън Вила” и “Суонси” от Англия, настоящият му тим “Кубан” се рекламира пред феновете си именно с капитана на България. Днес в центъра на Краснодар отваря фенмагазин на “Кубан”, а в рекламната кампания са Ивелин Попов, Джибрил Сисе и вратарят Беланов.

СГС заседава по екстрадицията на Брендо

Евелин Банев - Брендо Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд ще заседава днес по случая с Венелин Банев – Брендо. СГС ще разгледа повторното искане на Румъния за екстрадиция на българина.

СГС трябваше да се произнесе по въпроса в края на октомври. Магистратите обаче отложиха решението си с аргумента, че искат да се запознаят с делата срещу Евелин Банев в досъдебна и съдебна фаза.

В България Брендо бе осъден на 7 години и половина. Той бе признат за виновен в две обвинения – за организирана престъпна група и за пране на пари.

Банев има и обявена 20-годишна присъда в Италия, която обжалва. Обвинителите в Италия са доказали, че в периода между 2006 г. и 2008 г. е пренесъл 6 тона кокаин от Южна Америка до Италия.

Статията "СГС заседава по екстрадицията на Брендо" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Над 2000 полета бяха отменени в САЩ поради снежната буря

Музиканти и актьори развличат блокираните пътници

    


Китайският износ за ноември изненада приятно пазарите

Търговският излишък на втората най-голяма икономика в света нарасна до 33,8 млрд. долара

    


Орешарски остави държавните пари в КТБ

Сергей Станишев, Лютви Местан и Пламен Орешарски.

Премиерът на БСП и ДПС Пламен Орешарски не е намерил сили да изиска изваждането на държавните пари, концентрирани в банката на властта – Корпоративна търговска (КТБ) на Цветан Василев – и разпределянето им в банки, избрани на база публични критерии.

Така тихомълком е загърбено едно от най-важните решения на служебния кабинет с премиер Марин Райков, което забрани на предприятията с над 50% държавно участие да държат повече от 25% от парите си в една и съща банка. Постановление №127 на служебния МС въведе и публични правила за избор на банка и заложи краен срок за изпълнение – 4 декември.

Към 4 декември парите на държавата все още са концентрирани в банката на властта – КТБ, показа проверка на “Капитал Daily”.

Най-големите дружества, разполагащи и с най-големи депозити, не са спазили нормативни изисквания. Заради това директорите им би трябвало да бъдат глобени с половината от заплатите им за три месеца напред.

КТБ стана банката на властта при тройната коалиция. Тенденцията бе продължена и разширена при ГЕРБ.

ПМС 127 на МС към Правилника за упражняване правата на държавата в търговските дружества с преобладаващо държавно участие ги задължи да публикуват обява за избор на обслужващи банки на сайтовете на министерствата, на чието подчинение са.

Въпреки това към 5 декември на сайта на икономическото министерство има само 15 обяви, като липсват най-големите депозанти – енергийните дружества БЕХ, НЕК, АЕЦ, “Булгаргаз”, чиито пари са в КТБ.

Електроенергийният системен оператор в сряда публикува покана до банките, но на страницата на Агенцията за обществените поръчки, както и на собствения си сайт, а не на сайта на МИЕ. В последния срок обява на сайта си пусна и “Булгартрансгаз”, който към края на септември разполага с 223.4 млн. лв. според отчета му.

Липсват обяви и на сайта на транспортното министерство, където би трябвало да публикуват данни за конкурсите си “Летище София”, НК “Железопътна инфраструктура”, пристанищата във Варна и Бургас. От големите дружества има покана до банките от “Ръководство на въздушното движение”, което разполага с 37.2 млн. лв. по депозитни сметки и 86.37 млн. лв. в разплащателни банкови сметки. Обявата на РВД е пусната на 22 ноември.

Според разпоредбите при първо стартиране на избор на банки дружествата трябва да получат поне 5 оферти. Банките разполагат с 10-дневен срок, за да подготвят и подадат такива. Ако не се съберат достатъчно оферти, се насрочва нов конкурс, при който приемът на оферти се извършва в рамките на пет дни, а изборът се прави независимо от броя на явилите се кандидати.

По данни към края на март 2013 г. най-голямата концентрация на държавни пари е в КТБ, следвана от Централна кооперативна банка.

В КТБ са парите на НЕК, БЕХ, Булгаргаз, Булгартрансгаз, част от парите на Кинтекс, Мини Марица Изток, “Снабдяване и търговия” на военното министерство, парите от студентските столове и общежития, БДЖ. Банката на Цветан Василев дели с банката на ТИМ ЦКБ парите на летище “София”. В ЦКБ са още парите на ТЕРЕМ, на затворите, на пристанища и част от парите на летище “София”.

Откроява се и Инвестбанк, която държи парите на АЕЦ “Козлодуй”. 

Списък с разпределението към 31 март вижте ТУК.

Статията "Орешарски остави държавните пари в КТБ" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Какво е предизвикало бързото развитие на човешкия интелект?

За 200 000 години еволюция на Homo sapiens се е случило нещо необичайно. По непонятен начин от маймуни с каменни оръдия на труд ние сме се превърнали в невероятно блестящи умове, които оперират на сложен език и управляват планетата с помощта на селското стопанство и техниката. Как е започнал този интелектуален взрив, който антрополозите наричат „човешка революция”? За жалост една от най-големите загадки на нашата еволюция се състои в това как е възникнала символната култура – под този общ термин се разбират и езикът, и изкуството, и личните украшения, и обредите (например погребението). Символната култура е това, което отличава хората от другите видове и освен това тя е по-стара от разумния човек, пише io9. Каменните оръдия, използването на огъня, и...

Депутатите заседават извънредно днес, ще гласуват бюджета

Парламентът ще заседава извънредно и продължително днес. Депутатите се събират, за да приключат с окончателното гласуване на бюджета за 2014 година. Цялата минала пленарна седмица се оказа недостатъчна за това, тъй като народните представители се отдаваха често на странични и най-често процедурни заседания. Това наложи свикването на извънредни за днес и утре, припомня Нова ТВ.В програмата им освен основният финансов закон са предвидени още промените в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и закона за здравното осигуряване. Депутатите планират още да прегласуват текстовете от Закона за чужденците, които президентът Росен Плевнелиев оспори.  

24-годишен мъж е бил намушкан в Банско

24-годишен младеж от Ямбол е бил намушкан с нож след скандал пред хотел в Банско. Към 04:40 часа в полицията е получен сигнал за сбиване пред хотел "Св. Иван Рилски" в Банско, съобщи БГНЕС. След сбиването 24-годишният Х.Д. от Ямбол е получил прободна рана в областта на корема. Транспортиран е в МБАЛ в Разлог. Малко късно в същата болница и приет още един ямболия на същата възраст, но "само" с порезна рана на ръката. Полицията изяснява причините за инцидентите. Най-вероятно студентска компания е празнувала в зимния център "номер едно на Балканите". В същия град тази нощ имаше още няколко повиквания заради пияни празнуващи. Бурни младежки компании държаха полицията нащрек през цялата нощ. В Банско и района има много повече празнуващи от миналогодиш...

МВР не е виновно за инцидента в Любимец, казва комисар Йотко Андреев

Няма чупене на ръце и не всички наранявания, които виждаме на снимките в медиите, са причинени от МВР. Това каза по отношение на инцидента от 30 ноември в дома в Любимец комисар Йотко Андреев, заместник-директор на дирекция „Миграция". При своеобразния бунт на 30 ноември има пострадали – шестима обитатели на дома, които сами се определят за алжирски граждани и двама служители на МВР. Заради случаят посланикът на Алжир у нас твърди, че става въпрос за полицейско насилие. Причината за бунта в дома в Любимец е, че чуждите граждани са искали незабавно да напуснат. Искам обаче да уточня, че там има само чужденци, които се екстрадират и експулсират, каза Андреев. Не е вярно, че служител на дома е хвърлил жетон за храна на земята и оттам е тръгнал бунтът. Да, има систе...

Управляващата партия победи на местните избори във Венецуела

Опозицията се представи добре в големите градове

    


Обсъждат такси за производителите на ток

Тока. Снимка: БГНЕС

Възможните такси за всички производители на електроенергия ще бъдат обсъдени днес на заседание, в което ще участват експерти от сектора, представители на НЕК и БЕХ, и депутати.

Ще бъдат коментирани промени в Закона за възобновяемите енергийни източници и в Закона за енергетиката. Дебатите трябва да доведат до решение с какви такси да бъдат обложени производителите на електрическа енергия.

До момента е ясно, че таксите ще бъдат диференциирани, но ще засягат всички в бранша. По-големите производители ще бъдат облагани с повече.

Заседанието на енергийните експерти идва, след като миналата седмица депутатите въведоха 20-процентова такса върху печалбите на ВЕИ-сектора.

Статията "Обсъждат такси за производителите на ток" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Обсъждат такси за прозиводителите на ток

Тока. Снимка: БГНЕС

Възможните такси за всички производители на електроенергия ще бъдат обсъдени днес на заседание, в което ще участват експерти от сектора, представители на НЕК и БЕХ, и депутати.

Ще бъдат коментирани промени в Закона за възобновяемите енергийни източници и в Закона за енергетиката. Дебатите трябва да доведат до решение с какви такси да бъдат обложени производителите на електрическа енергия.

До момента е ясно, че таксите ще бъдат диференциирани, но ще засягат всички в бранша. По-големите производители ще бъдат облагани с повече.

Заседанието на енергийните експерти идва, след като миналата седмица депутатите въведоха 20-процентова такса върху печалбите на ВЕИ-сектора.

Статията "Обсъждат такси за прозиводителите на ток" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

На 9 декември рожден ден имат

Белла Цонева, актриса

Проф. Димитър Токушев, председател на Конституционния съд

Евелина Павлова, журналистка и тв водеща

Костадин Георгиев - Коцето-Калки, певец

Костадин Паскалев, бивш кмет на Благоевград, бивш депутат, бивш секретар по вътрешна политика на президента Георги Първанов, вицепремиер и министър на регионалното развитие в Белла Цонева, актриса Проф. Димитър Токушев, председател на Конституционния съд Евелина Павлова, журналистка и тв водеща Костадин Георгиев - Коцето-Калки, певец Костадин Паскалев, бивш кмет на Благоевград, бивш депутат, бивш секретар по вътрешна политика на президента Георги Първанов, вицепремиер и министър на регионалното развитие в

Данните за външната търговия и инфлацията приковават вниманието през седмицата

Предстои ни първата шестдневна работна седмица за месеца преди почивните дни около Коледа и Нова година

    


Отбелязваме Деня за борба с корупцията

Корупция

На 9 декември се отбелязва Международният ден за борба с корупцията.

Според последните данни на „Трансперънси интернешънъл“ България се нарежда на 77-о място от общо 177 проучвани държави.

Индексът на корупцията в световен мащаб нарежда България на челни позиции сред европейските държави. Непосредствено преди страната ни се нареждат съседните Сърбия и Румъния.

Най-слабо застъпени корупционните практики са в Нова Зеландия, Дания и Люксембург.

Един от авторите на изследването – Фин Хайнрих, констатира, че корупцията засяга най-вече по-бедните страни.

Международният ден за борба с корупцията се отбелязва на тази дата от 2004 г. насам. Обявен е от Общото събрание на ООН през ноември 2003 г.

Статията "Отбелязваме Деня за борба с корупцията" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Изкуството на успеха в древен и съвременен Китай

Книгата „Тридесет и шестте стратегеми“ е написана от неизвестен автор

    


Разследват разрушаването на паметника на Ленин в Киев

Протестиращите вчера разрушиха паметника и занесова парчета на протеста. Предупредиха Янукович, че е "следващият"

Генетично заложено ни е да сме страдаща нация

Българите не искат да се променят, смята народопсихолог

    


Днес няма да вали, максимални температури между 5° и 10°

Днес времето ще е без валежи, но през нощта срещу вторник на места в Северна България и източните райони ще превали дъжд, в по- високите места дъжд и сняг. Възможно е образуване на поледица. Минимални температури в повечето места между минус 5° и 0°, максимални между 5° и 10°. В София минимална около минус 3°, максимална около 5°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция "Фокус" Мартин Славчев – дежурен синоптик. Над Черноморието облачността ще бъде променлива. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максимални температури на въздуха: 5°-8°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето...

Зачатието на Пресвета Богородица от свeта Анна

Вселената празнува днес Анниното зачатие,  дадено от Бога, защото тя роди родилата не изказано Словото.  Дълго време Йоаким и Анна нямали деца. Освен личната си мъка трябвало да понасят и обществения укор, тъй като бездетството, считано за Божие наказание, не се посрещало със съчувствие. С молитва и надежда дошла вестта за дългоочакваната рожба, която ще бъде наречена Мария.  Още от началото на VII век за него има написан специален текст и беседа от св. Андрей Критски -  автор на църковни молитви и химни. В текстовете на това богослужение четем думите, вложени в устата на Анна:  "Радвайте се заедно с мен, всички колена Израилеви! Аз нося рожба до сърцето си. Спасена съм от укора за бездетството ми. Тъй беше угодно на Бога, който чу молит...

Европейската мода щеше да е различна, ако Джани Версаче не беше загинал

Черното си остава актуален цвят и за тазгодишните коледни вечери, много модерна е и брюкселската дантела, лъскавите нишки, а също и червеното и тъмносиньото, съветва българската дизайнерка Фани Пападопулу в интервю за Полина Спартянова

прочети повече

Депутатите решават за партийните субсидии

Народно събрание

Народното събрание ще се събере днес за извънредно заседание, което ще се проведе между 10 ч. и 17 ч.

Планирано е днес депутатите да обсъждат Бюджет 2014, който бе разгледан до половина през отминалата седмица.

Една от най-важните точки, които следва да бъде разгледана днес, е намаляването на партийните субсидии.

Очаква се депутатите да уважат препоръките на финансовата комисия в парламента, председателствана от Йордан Цонев. По-мината седмица на заседание на комисията той предложи партиите с право на субсидии (формациите, получили над 1% от гласовете на миналите избори) да получават по 11, вместо по 12 лв. на получен глас. Идеята му бе приета без дебати с гласовете на „Коалиция за България“, ДПС и „Атака“. От ГЕРБ се въздържаха.

Вчера социалистът Георги Кадиев обясни, че намаляването на партийните субсидии е стъпка в правилната посока, която, по думите му, е нямало да бъде предприета без гражданския натиск върху властта, която протестите оказват.

Статията "Депутатите решават за партийните субсидии" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Задача с предизборни кебапчета възмути родители

Нетрадиционното условие се паднало на второкласници

    


24-годишен е намушкан с нож след сбиване в Банско

Патрулка. Снимка БГНЕС/архив

24-годишен младеж от Ямбол е бил намушкан с нож след пиянски скандал пред хотел в Банско.

Сигналът за инцидента е подаден към 4.40 ч. тази сутрин. Спречкването е станало пред хотел „Св. Иван Рилски“ в Банско, съобщава БГНЕС.

24-годишният мъж с инициали Х. Д. е бил прободен в областта на корема и веднага е откаран в МБАЛ в Разлог. Малко по-късно в същата болница е постъпил и друг младеж от същата свада. Неговото състояние е било значително по-добро, той е имал поресна рана на ръката.

Полицията все още доуточнява причините за скандала. Най-вероятно става въпрос за пиянска свада в студентска компания, която е празнувала 8 декември в хотелския компелкс.

Статията "24-годишен е намушкан с нож след сбиване в Банско" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Прокуратурата проверява болничния картон на Кирил

Районна прокуратура Варна е назначила допълнителна съдебно-медицинска експертиза за смъртта на Варненския и Великопреславски митрополит Кирил. Проверката ще се извършва само по документи, като болничен картон, назначени изследвания и рецепти. Преди седмица е решено информация по досъдебното производство за смъртта на владиката, което се води Районна прокуратура Варна е назначила допълнителна съдебно-медицинска експертиза за смъртта на Варненския и Великопреславски митрополит Кирил. Проверката ще се извършва само по документи, като болничен картон, назначени изследвания и рецепти. Преди седмица е решено информация по досъдебното производство за смъртта на владиката, което се води

Има свръхпроизводството на висшисти

Клисарова ще намалява парите на едни специалности, за да помага на други

    


Клисарова ще се бори със свръхпроизводството на висшисти

Ще свива едни специалности, за да помага на други

    


Йоренте: Не трябва да се притесняваме от Галатасарай

Испанецът смята, че той и съотборниците му от "Ювентус" ще преминат в следващата фаза на Шампионска лига, но Роберто Манчини е на мнение, че "Галатасарай" ще има предимство като домакин. Във вторник италианският шампион се изправя срещу турския гранд в решителен двубой за втората позиция. "Ювентус" знаят, че дори само точка, ще ги класира във фазата на елиминациите. "Вярно е, не стартирахме по най-добрия начин. В тима ни обаче има много силни играчи, върнахме се в надпреварата и сега имаме шанса да продължим напред", казва Йоренте. В момента формата на "старата госпожа" е отлична, предвид факта, че спечелиха седемте си последни двубоя в Серия А. Турците пък ще са пределно мобилизирани и ще търсят задължителна победа, за да се класират н...

Едва един на всеки петима роми у нас е с работа

Два пъти се е увеличил и броят на безработните висшисти от малцинствата

    

Само един на всеки петима роми у нас е с работа

Два пъти се е увеличил и броят на безработните висшисти от малцинствата

    


Най-сетне растеж в бюджета на Гърция

Бюджетът, одобрен от гръцките депутати завчера, предвижда икономически растеж за първи път след 6-те години на рецесия, предаде Би Би Си. Заложен е растеж от 0,6% за 2014 г. Предвижда се поредно намаляване на държавните разходи с 3 милиарда евро. Правителството в Атина твърди, че страната не може да понесе по-строги икономии. Бюджетът, одобрен от гръцките депутати завчера, предвижда икономически растеж за първи път след 6-те години на рецесия, предаде Би Би Си. Заложен е растеж от 0,6% за 2014 г. Предвижда се поредно намаляване на държавните разходи с 3 милиарда евро. Правителството в Атина твърди, че страната не може да понесе по-строги икономии.

ЕК спира парите за екология, заради системни грешки

Преглед на по-интересните теми от печата на 9 декември

    


Нетаняху не изключва военната операция срещу Иран

Без нея и санкциите не може да има успех дипломацията, убеден е премиерът

Пиян бие доктор в спешното в Стара Загора

Пиян ром с разцепена глава нападна с юмруци в лицето лекуващия го доктор в Спешното приемно отделение към областната болница в Стара Загора.
Инцидентът станал в неделя около 4,30 ч. Тогава постъпил Марин Маринов (34) от ромската махала в Нова Загора, който паднал и си разцепил главата, докато се забавлявали. Първоначално отишли до Спешния център в Пиян ром с разцепена глава нападна с юмруци в лицето лекуващия го доктор в Спешното приемно отделение към областната болница в Стара Загора. Инцидентът станал в неделя около 4,30 ч. Тогава постъпил Марин Маринов (34) от ромската махала в Нова Загора, който паднал и си разцепил главата, докато се забавлявали. Първоначално отишли до Спешния център в

Религиозен календар за 9 декември

Зачатие на св. АннаДнес почитаме зачатието на св. Анна - майката на Пресвета Богородца. Дълго време Йоаким и Анна нямали деца. Освен личната си мъка те трябвало да понасят и обиди, тъй като бездетството се считало за Божие наказание. С молитва и надежда дошла вестта за дългоочакваната рожба, която нарекли Мария. Св. Анна е покровителка ... Зачатие на св. АннаДнес почитаме зачатието на св. Анна - майката на Пресвета Богородца. Дълго време Йоаким и Анна нямали деца. Освен личната си мъка те трябвало да понасят и обиди, тъй като бездетството се считало за Божие наказание. С молитва и надежда дошла вестта за дългоочакваната рожба, която нарекли Мария. Св. Анна е покровителка ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване