Засадиха 41 дка с дъбов жълъд в "Лозята"

300 кг. дъбов жълъд бяха засадени в местността „Лозята“. Инициативата е на звеното по управление и стопанисване на общинските гори към община Севлиево, и е свързана с възстановяването на общински територии, опустошени от пожар. „Засадихме 41 дка. общинска гора, която беше изгоряла през 2011 г.“, информира ръководителят на звеното инж. Ивайло Колев и добави, че през пролетта ще се направи попълване на жълъдите, които не са поникнали. 250 кг. от засадените жълъдите са дарение от Държавно горско стопанство – Севлиево, а останалата част е събрана в...

9 декември - Международен ден за борба с корупцията

От 2004 г. на днешната дата - 9 декември, се отбелязва Международният ден за борба с корупцията. В този ден през 2003 г. в Мексико е открита подписка за Конвенция на ООН срещу корупцията. Цел на този международен ден, както се споменава в резолюцията на Общото събрание на ООН, е задълбочаване на разбирането за проблемите на корупцията и ролята на Конвенцията за борбата с корупцията.

Турски вестник съди Ердоган

Турски вестник обяви, че ще съди министър-председателя Реджеп Тайип Ердоган за измяна.

„Празниците на българина” гостуват в Казанлък

Габровският Дом на хумора и сатирата ще гостува почти два месеца на казанлъчани с интересна изложба от своя художествен фонд „Хумор на народите”. Тематичната колекция „Празниците на българина” включва 30 живописни творби на 24 български художници, творили в широк времеви диапазон – от началото на XX век до наши дни. Картините от колекцията се характеризират с многолюдни празнични сцени, отличават се с ярък колорит, привличат вниманието на зрителя със своята игривост и пъстрота и носят много жизнерадостно настроение. А и всички те разкриват нрав...

Коцето си призна: Дори не мога да вляза във Facebook

Обичаният фолкаджия Константин призна в свое интервю, че няма профил във Фейсбук и подчерта, че не знае как се влиза в най-голямата онлайн социална мрежа в света.

Има нещо гнило в Ловеч!

/КРОСС/ Множествената склероза е коварно, автоимунно заболяване, от което страдат над три хиляди, млади и възрастни, граждани на Република България. В следствие на улеснения достъп до апаратура за диагностициране на заболяването, както и със световния ръст на манифестацията му, броят на новооткритите пациенти у нас нараства почти ежедневно. В следствие на „объркване",  имунната система на тялото напада собствените нервни клетки, използвайки своето „най-добро оръжие"- възпалителния процес. Развитието на заболяването протича различно за всеки пациент и така у нас три хиляди семейства заспиват вечер, всяко нещастно по свой собствен начин. Често за пациентите симптоматиката е различна, някои изпитват проблеми със зрението или световъртеж,  други се оплакват от тремори и спастики на мускулите, болки, липса на сън, проблеми в отделителната система, депресия, а някои от всичко това на куп. Броят на симптомите е дълъг за писане и ужасяващ за четене. Същото важи и за голяма част от медикаментите предвидени от НЗОК  да терапират заболяването, техните странични ефекти и порочните практики, свързани с вноса, дистрибутирането и предписването им. Темата за фарма-монопола, проявленията му в здравната система и цената, която плащат пациентите и обществото, заслужава собствен сборник

Бивш нападател от Висшата лига е задържан за уреждане на мачове


Игралият в английската Висша лига нападател Ди Джей Кемпбъл е арестуван като част от разследването за манипулиране на футболни резултати, обяви клубът му "Блекбърн".

"В резултат на информациите в днешните национални медии, "Блекбърн роувърс" може да потвърди, че нападателят Ди Джей Кемпбъл е арестуван", се казва в становището на тима от Чемпиъншип. 

"Клубът няма повече да коментира какво се случва по този въпрос", допълват оттам.

32-годишният Кемпбъл игра за...

Социалисти предлагат отпадане на банковата тайна при конфликт на интереси и намаляване на глобите


Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси да може да иска от съда разкриване на банкова тайна при проверка на лица, заемащи публични длъжности. Това предвиждат законови промени, които ще бъдат внесени от зам.-председателя на парламента Мая Манолова (БСП) и председателя на анкетната комисия за тефтерчето на бившия шеф на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов - Кирил Добрев (БСП).

Двамата представиха днес пред журналисти предложенията си за промени...

Полски ТИР се преобърна на пътя Русе-Бяла

Полски ТИР се преобърна тази сутрин по пътя Русе-Бяла. Шофьорът е пострадал тежко, с опасност за живота е и е опериран по спешност в русенската болница, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Пребито с нагорещен пирон дете настанено при отец Иван

Малтретирано дете е било настанено в къщите в село Якимово, стопанисвани от отец Иван, съобщи Нова тв. 

11-годишното момче е било бито с нагорещен предмет, по данни на полицията. От болницата в Лом обясниха, че детето е било с изгаряния от пирон. Сега малчуганът е при майка си. 

Извършителят е задържан - това е мъжът, с когото майката живее н Малтретирано дете е било настанено в къщите в село Якимово, стопанисвани от отец Иван, съобщи Нова тв. 11-годишното момче е било бито с нагорещен предмет, по данни на полицията. От болницата в Лом обясниха, че детето е било с изгаряния от пирон. Сега малчуганът е при майка си. Извършителят е задържан - това е мъжът, с когото майката живее н

Спипаха двама рибари без билет – глобяват ги

2 акта на лица, извършващи любителски риболов без билет са издали инспекторите на ИАРА през миналата седмица. Заради Никулден от изпълнителната дирекция извършваха масирани проверки по водоеми, рибностопански обекти и специализирани магазини и тържища в региона.

Актовете са съставени на двама рибари, които хвърляли въдици в река Марица край Димитровград. При проверката инспекторите установили нарушение. Двамата димитровградчани не притежавали билет за любителски риболов. За това нарушение глобата е в размер до 200 лева, информираха от изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

Освен по водоеми в региона инспекторите проведоха масирани проверки и по специализираните магазини и тържища за продажба на риба. Там не е установено нито едно нарушение.

Гледайте в емисията новини на сайта.

Димитър Димитров

 

Амбициозни проекти отбелязват преместването на фестивалите на "Едно" от София в Пловдив


Трите най-големи фестивала за съвременно изкуство в България, Sofia Architecture Week, Sofia Design Week и Sofia Dance Week, ще се провеждат отсега нататък в Пловдив и под нови имена – One Architecture Week, One Design Week и One Dance Week, обявиха организаторите от платформата "Едно". С новата концепция те искат да привличат внимание върху съдържанието, отколкото мястото, на което се провежда.

Решението им с дългосрочна перспектива идва след последното издание на седмицата с...

bTV и Нова тв в оспорвана битка за първото място през ноември

Телевизия

И през ноември bTV и Нова телевизия са били в оспорвана битка за първото място в ефира, сочи проучването на пийпълметричната агенция “Медиарисърч”.

Няма еднозначен отговор на въпроса коя е била най-гледаната телевизия. Накратко – bTV завоюва първото място сред общата аудитория над 4-годишна възраст, докато Нова телевизия е фаворитът на хората между 18 и 49 г. Изследването е валидно за градовете с население над 3000 жители.

И при двете извадки разликите между първата и втората телевизия са много малки. При общата аудитория (на възраст 4+ години) с най-висок пазарен дял 21,5 (процент от гледащите телевизия) е bTV. При Нова този дял е 19,4. Следват Диема фемили, БНТ1 и TV7.

При аудиторията на възраст 18-49 години Нова има най-висок дял (19,1) срещу 18,9 за bTV. Средните месечни рейтинги на двете телевизии са еднакви – 2,5. Следва тях са Кино Нова, TV7 и БНТ1.

И през ноември най-гледан в българския ефир е турският сериал “Огледален свят” (bTV). Риалити продукциите “Африка” и “Биг Брадър: All Stars” имат равен рейтинг.

Статията "bTV и Нова тв в оспорвана битка за първото място през ноември" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Уролозите от „Пирогов” подадоха оставки

Всички лекари от отделението по урология в „Пирогов” са подали предизвестията си за напускане тази сутрин. Става дума за около 30 души от 1-ва и 2-ра клиника, както и детска урология. Причината е конфликт с началника на анестезиолозите в болницата, предаде БТВ. Уролози и медицински сестри в продължение на години са подавали сигнали срещу д-р Цветан Борисов, който според тях се държал грубо с медиците и се е стигало дори и до физически саморазправи. Според медиците и медицинските сестри лекарят постоянно ги тормозел „чрез налагането на авторитарен стил на управление, интриги, фаворизиране на определени колеги, прилагане на двойни стандарти, закани за физическа разправа и реализацията им”. Това вече е принудило редица лекари и сестри да н...

Кунис не иска предбрачен договор, Къчър: Тогава няма да се женим

Мила Кунис категорично е отказала да подписва предбрачен договор, а Къчър заявил, че при тези обстоятелства няма да се ожени за нея. "Аштън иска да защити спечелените си пари, но Мила упорства. Тя е много обидена, защото е проявила доста търпение и е била на негова страна по време на "войната" му с Деми Мур", съобщи източник. Сега и Мила, и Аштън са се запънали и не желаят за отстъпят. Спорът заплашва бъдещите им отношения. "Мила се почувства много облекчена, когато Аштън най-накрая се разбра с Деми, а той само няколко дни по-късно заявява, че ще се ожени за нея само, когато подпише предбрачен договор", добави източник, близък до двамата актьори. Кунис е традиционалистка по отношение на брака и вярва, че предбрачното споразумение е лош знак. От друга стра...

Проверяват случая с уролозите в Пирогов

Ръководството на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов" е уведомено за конфликт между лекарите (уролози и анестезиолози), които работят в Клиниката по урология. Ръководството е предприело административни мерки и проверява случая. И на двете страни са поискани обяснения в писмен вид. Те трябва да ги представят в срок до 3 дни, както изисква вътрешния правилник на болницата. Сезирана е и Етичната комисия на лечебното заведение. Със случая е запознат и зам.-министърът на здравеопазването д-р Чавдар Славов. Той е изразил желание конфликтът да бъде разрешен в законоустановените правомощия на директора, т.е. да бъдат сезирани Етичната комисия на болницата и Етичната комисия на БЛС. Тази сутрин уролозите напуснаха вкупом тази сутрин заради конфликт с началника на анестезиолозите в ле...

Фенове казаха последно сбогом на Пол Уокър (снимки)

Фенове се събраха в САЩ, за да отдадат почит към паметта на героя от киносагата "Бързи и яростни". В неделя цяло събитие се оформи край лобното място на Пол Уокър. Уокър, който е познат от филмовата поредица като Брайън О`Конър, загина при трагичен автомобилен инцидент преди две седмици заедно със свой приятел. Две седмици след смъртта му край мястото на катастрофата се събраха стотици почитатели. Освен стената, на която всеки можеше да напише своето послание към любимия герой, десетки автомобили преминаха в траурна колона.

Знаменитият Дан Симънс написа шедьовър, вдъхновен от мистериозно изчезналата полярна мисия на сър Джон Франклин

Авторът на паметните бестселъри „Хиперион” и „Олимп” се завръща на българския книжен пазар с грандиозния „Ужас“ (ИК „Изток-Запад”), в който Дан Симънс ни предлага разтърсваща и мащабна история, обречена на безсмъртие.В ядрото на романа „Ужас” е залегнала една от най-мистериозните и пленяващи фантазията морски експедиции – безследно изчезналата полярна мисия на сър Джон Франклин от 1845-1847 г., довела до едно от най-амбициозните издирвания в човешката история. Търсенето на Франклин и групата му продължава десетилетия наред, а отзвукът от трагедията отеква из редица произведения на изкуството. Освен че извършва огромна проучвателна дейност и успява да предаде изключително реалистичн...

“Игрите на глада” вдъхновяват Бал с костюми на Панаира на книгата

Издателство “Екслибрис” и сайтът “Аз чета” организират “Бал на трибутите”, който ще се състои в рамките на 41-я Панаир на книгата. Събитието е на 14 декември от 17:00 ч. в Националния дворец на културата, ще има конкурсен характер и са поканени всички фенове на трилогията “Игрите на глада”. От участниците в Бала ще се очаква да разгърнат своето въображение и покажат своята собствена интерпретация на модата на Капитола и окръзите на Панем. Специално 5-членно жури ще оценява костюмите и за най-добрите ще има специални награди. “Това ще бъде изящно предизвикателство, вдъхновено от модата на Капитола и костюмите в трилогията на Сюзан Колинс “Игрите на глада”, където специално внимани...

Аштън заминава на помирителна мисия в Украйна

Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Катрин Аштън ще замине на помирителна мисия в Киев утре и вдругиден, за да помогне за уреждането на политическата криза в Украйна, съобщи Европейската комисия, предаде БГНЕС. Аштън "ще се срещне с всички страни", правителството, опозицията и представители на гражданското общество, "за да подкрепи търсенето на политическо решение", съобщи нейна говорителка. Визитата е по инициатива на Европейската комисия, уточни тя. Аштън, която ще води малка делегация от представители на нейната служба, ще заяви отново искането на ЕС "за разследване на насилието срещу мирни протестиращи". "Не става дума за официално посредничество", ЕС не претендира, че разрешава кризата, това е задача на &q...

Разнообразие от бизнес модели сред водещите американски медии

Докато традиционните медии навлизат във виртуалното пространство, он-лайн колегите им все повече поглеждат към оф-лайн посока

прочети повече

„Пирогов“: Всички уролози напуснаха!

Уролози от „Пирогов" напуснаха вкупом тази сутрин заради конфликт с началника на анестезиолозите в лечебното заведение, съобщи Би Ти Ви. 

Уролозите и медицинските сестри в продължение на години са подавали сигнали срещу д-р Цветан Борисов, който според тях се държал грубо с медиците и се е стигало дори и до физически Уролози от „Пирогов" напуснаха вкупом тази сутрин заради конфликт с началника на анестезиолозите в лечебното заведение, съобщи Би Ти Ви. Уролозите и медицинските сестри в продължение на години са подавали сигнали срещу д-р Цветан Борисов, който според тях се държал грубо с медиците и се е стигало дори и до физически

Открит край Варна череп може да е на княз Борис I

Череп, открит в манастира в местността „Караач теке” край Варна, може да се окаже на княз Борис I. Подобна хипотеза е лансирана още в средата на миналия век, но днес бе припомнена в студиото на Дарик от уредника на „Аладжа манастир” Валери Кинов. Находката е намерена в началото на 40-те, а години по-късно е предадена на Археологическия музей от внучката на Карел Шкорпил Мария Хермова. Черепът трябва да се реставрира, тъй като е на парчета, и да се направи компютърна визуализация на лицето. Дори и тогава обаче няма да може да се твърди със сигур...

Карловци поискаха паметник на предателя до Куршум джамия

Паметник на българския предател да се изгради при Куршум джамия в Карлово. Това предложение е внесено официално от група граждани до ръководството на Общинския съвет. Пловдивската съдийка Мария Златанова е прототип на идеята за този паметник, съобщи за Дарик  председателя на местния парламент Стойо Карагенски като уточни, че става дума за съдията по делото, в което Куршум джамия се връща на Главното мюфтийство. Изграждането на въпросната паметна плоча е само на ниво идея, но ако бъде подкрепено от повече хора, може да бъде реализирано, смята Ка...

Уролозите на „Пирогов“ си тръгнаха накуп

Уролози от „Пирогов" са си подали тази сутрин молбите за напускане, потвърдиха за BNews от болницата. Причината е конфликт с началника на анестезиолозите, който стигнал до бой.

Шампионът на България внася предложение за втори отбор в Б група

Предложение за сформиране на втори отбори, които да участват в Б група се очаква да внесе Лудогорец на предстоящия Конгрес на Българския футболен съюз. Това разкри единият от собствениците на клуба Георги Домусчиев. Идеята е водещите тимове в България да имат възможността да поддържат втори отбор в Б група, който естествено да няма право на промоция, каквато е системата в Испания. Според Домусчиев, по този начин футболистите от клубовете с добра школа, които не попадат в представителния тим, ще имат възможност да се обиграват под контрола на от...

Филипинските граждани вече нямат право да посещават Йемен

/КРОСС/ Говорителят на министерството на външните работи на Филипините Раул Ернандес обяви днес, че официално се забранява на всички работоспособни граждани да напускат пределите на страната в посока Йемен, съобщи ABC News. Превенцията е следствие на атентата в петък в Йемен, който уби повече от 50 души, включително седем филипински граждани. В допълнение към забраната Ернандес заяви, че онези, които вече заемат някакви работни места там могат да се върнат във Филипините за сметка на правителството. Същевременно подобни забрани има и за териториите на Сомалия, и Сирия. Ал Кайда пое отговорност за екстремисткото нападение в комплекса на йеменското министерство на отбраната, заявайки, че това е отмъщение заради американските безпилотни самолети, които са убили десетки лидери на терористичната организация.

Ивет Лалова и Орлин Павлов - водещи на Спортист на годината

/КРОСС/Ивет Лалова и Орлин Павлов ще си партнират като водещи на най-престижната церемония за обявяване и награждаване на спортист и спортист с увреждания, отбор и треньор на годината. На 16.12.2013 г. в 13.30 часа те ще сложат началото на престижни 56-те награди в балната зала на Столичния централен военен клуб. Изборът на водещи никога не е случаен, важна е и цялостната концепция на наградите, уверяват организаторите. Най-бързата бяла жена ще долети от Италия специално за събитието, няколко дни по-рано, за да се включи в репетициите. За Ивет Лалова това ще е втори път в ролята на водеща на това събитие и то точно в тази зала.  

Шумът на джамията в кв. „Надежда“ е над нормата

Нивото на шум на джамията в кв. „Надежда“ в Сливен надвишава допустимите норми с 0,2 децибела. Това съобщи за Дарик д-р Рени Дариткова, директор на дирекция “Обществено здраве” в Регионалната здравна инспекция. Първото измерване е извършено на 28 ноември при пета степен на уредбата. Измереният шум е надвишавал  установените норми. Ново замерване е извършено на 3 декември при включена и изключена на най-ниска степен на режим на работа на уредбата. Установените стойности показват, че шумът от уредбата надвишава стойностите с 0,2 децибела. „Измере...

Настаниха пребито с нагорещен пирон дете при отец Иван

Малтретирано дете е било настанено в къщите в село Якимово, стопанисвани от отец Иван, съобщи Нова тв. 

11-годишното момче е било бито с нагорещен предмет, по данни на полицията. От болницата в Лом обясниха, че детето е било с изгаряния от пирон. Сега малчуганът е при майка си. 

Извършителят е задържан - това е мъжът, с когото майката живее н Малтретирано дете е било настанено в къщите в село Якимово, стопанисвани от отец Иван, съобщи Нова тв. 11-годишното момче е било бито с нагорещен предмет, по данни на полицията. От болницата в Лом обясниха, че детето е било с изгаряния от пирон. Сега малчуганът е при майка си. Извършителят е задържан - това е мъжът, с когото майката живее н

Известен пластичен хирург отново в Бургас за безплатни прегледи

Поради големият интерес на 12 декември, четвъртък, известният пластичен хирург д-р Елеан Зънзов от университетската болница „Св. Георги" в Пловдив пристига отново в Бургас. Той ще извършва безплатни прегледи и консултации в МБАЛ „Черноморска - Бургас" от 10.30 часа на посочената дата.Специалистът ще приема пациенти след предварително запазен час на регистратурата на телефон 056/ 707 606. Д-р Елеан Зънзов е специализирал Обща и Пластично-възстановитела и естетична хирургия, главен асистент е към катедрата по пропедевтика на хирургическите боле...

Масово сбиване на бразилски фенове повдигна въпроса за сигурността на световното


Масово сбиване между привърженици прекъсна мача между "Атлетико параненсе" и "Вашко да Гама" от последния кръг в бразилското първенство. Трима души са в кома, а десетки са ранени, като животът на всички е вън от опасност, обявиха властите.

Срещата се състоя в Куритиба, където следващото лято ще се играят мачове от световното първенство. Случилото се поставя отново въпроса за сигурността по стадионите преди Бразилия 2014.

Сбиването стана в 17-ата минута при резултат 1:0 за...

Променят спешно Закона за конфликт на интереси

Предстоят промени в Закона за конфликт на интереси, заяви заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова. По думите й Комисията за конфликт на интереси трябва да работи като колективен орган и решенията да не се взимат еднолично от председателя на комисията. По думите на Манолова скандалното тефтерче на Златанов е разбунило страстите в обществото: „Хората се възмутиха защо Комисията за конфликт на интереси, която трябва да следи за измами и корупция сред хората във властта, на практика е била подвластна на икономически и политически...

Попето с възпаление в аддукторите, ще пътува за Валенсия

Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов е получил възпаление в аддукторите, стана ясно след медицинските прегледи, които играчът на Кубан мина днес. Бившият ас на Литекс бе сменен принудително в 68-ата минута на мача с Анжи Махачкала (0:0) в събота, а оттогава болките в областта на травмата не отшумяват. Тестовете в една от местните болници обаче са показали, че става дума за не толкова сериозна контузия, като Попов ще се нуждае от процедури в следващите 2-3 дни, за да превъзмогне травмата. Участието на българина в двубоя срещу Ва...

Промишленото производство с ръст от 4.1% през октомври

По предварителни данни през октомври 2013 г. индексът на промишленото производство, изчислен от сезонно изгладените данни, нараства с 1.5% в сравнение със септември 2013 година, съобщиха от НСИ.

Почина бившият министър на земеделието Васил Чичибаба

На 78 години почина бившият министър на земеделието Васил Чичибаба, съобщиха от семейството му. Той е починал вчера след тежко боледуване, предаде БТА.

До края на 2014-а - държавният дълг под 18 млрд. лв.

/КРОСС/ Депутатите решиха максималният размер на държавния дълг към края на 2014 г. да не надвишава 18 млрд. лв. Максималният размер на новия държавен дълг може да е 4,4 млрд. лв., стана ясно при гласуването на второ четене на текстове от Закона за държавния бюджет за 2014 г.Министерският съвет ще може да поема външен държавен дълг, включително чрез емисии на държавни ценни книжа на международните пазари, в размер общо до 3,9 млрд. лв. или тяхната равностойност в друга валута при условие за последваща ратификация, решиха още депутатите. В него не се включват заем на нови 500 млн. евро от Европейската инвестиционна банка, които ще се използват за националното съфинансиране по оперативните програми в периода 2014-2020 г.Фискалният резерв трябва да е поне 4,5 млрд. лв. в края на 2014 година, гласува още парламентът. Именно позовавайки се на текста "в края на годината", бившият финансов министър Симеон Дянков позволяваше резервът да пада под това критично ниво.

Назначават още хора в „Общинска охрана” и „Синя зона”

Броят на работещите в общинските предприятия „Общинска охрана” и „Паркиране и репатриране” ще бъдат увеличени от следващата година. Това съобщи ресорният зам.-кмет Александър Държиков. В предприятието, което отговаря за синята зона в града, ще бъдат назначени нови 15 човека, а в „Общинска охрана”, нови 20. „Допълнителните охранители ще са нужни за новите обекти, които отоворихме тази година, като Дома на културата и Римския стадион”, обясни Държиков.   Очаква се новите щатове да бъдат внесени и гласу...

Ето къде и кога ще гледаме волей квалификациите!

Световните квалификации по волейбол ще бъдат излъчвани по TV7 и NEWS7.

Призив за кръводаряване за 21-годишния младеж, който се самозапали във Варна

По молба на лекарите от Военноморската болница във Варна от община Варна изпратиха призив за кръводаряване за 21-годишния Събин Събинов, който се е самозапалил днес в близост до Тубдиспансера във Варна. Младежът е в критично състояние в реанимацията на лечебното заведение.

30-години Несебър в ЮНЕСКО с картините на екскмет

С откриване на изложба на най-дългогодишния кмет на Несебър- Васил Киров ще бъде отбелязана 30-годишнината от членството на града в ЮНЕСКО. Именно по времето на втория мандат на Васил Киров Несебър е вписан в световното културно наследство. Преговорите за започват на шести и завършват на осми декември късно вечерта. Официалният документ е от 9 декември 1983 година. Тази година Васил Киров отбеляза 80-годишен юбилей и за първи път показва своите картини. Изложбата е озаглавена „Философът, който рисува" и ще бъде открита тази вечер от 17.30 часа ...

Комисията с тефтерчето сменя изцяло състава

Комисията за разкриване на конфликт на интереси, чийто шеф доскоро беше Филип Златанов, до седмици ще е с изцяло нов състав.

НСИ: Износът на БГ за ЕС се увеличава с 9.0% през януари - септември 2013 г.

През периода януари - септември 2013 г. износът на България за ЕС се увеличава с 9.0% спрямо същия период на предходната година и е в размер на 19.5 млрд. лева, съобщиха от НСИ.

Уролозите от „Пирогов” подадоха оставка в знак на протест

Всички лекари от отделението по урология от УМБАЛ „Пирогов" депозираха тази сутрин своите оставки. Става дума за около 30 души от 1-ва и 2-ра клиника, както и детска урология. Причината за недоволството е неспиращият вече четвърта година психически и физически тормоз от страна на завеждащия отделението по реанимация и анестезиология с операционен блок д-р Цветан Борисов. Според медиците и медицинските сестри лекарят постоянно ги тормозел „чрез налагането на авторитарен стил на управление, интриги, фаворизиране на определени колеги, прилагане на...

Полицейска акция за пияни шофьори

/КРОСС/Полицията започна едноседмична операция в цялата страна за установяване на употреба на алкохол и упойващи вещества от водачите на МПС. Акцията е заложена в плана на Европейската мрежа на службите на пътна полиция - TISPOL за 2013 г. и се провежда на територията на всички държави-членки, съобщава МВР. По време на операцията водачите ще бъдат проверявани и за наличието на валидна задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилите. Голяма част от тежките пътни инциденти в Европа, с жертви и щети, са причинени от водачи управляващи МПС, след употреба на алкохол или други упойващи вещества.  

Германският износ достигна нов рекорд през октомври - 99.1 милиарда евро


Германският износ достигна нов рекорд през октомври – 99.1 милиарда евро. Никога преди германските фирми не са изнасяли стоки на толкова висока обща стойност, съобщи "Шпигел". "Рекордът от март от 98.7 милиарда евро беше надминат", заяви говорител на федералната статистическа служба. В сравнение с октомври 2012 г. износът е нараснал с 0.6%.

Въпреки това международната критика към търговският излишък намаля, защото през октомври по-голям ръст е отбелязал вноса – 2.9%. Така търговският...

Митингите и кебапчетата влязоха в задачите по математика

"Жителите на една махала били закарани на митинг, като всеки получил по едно знаме и по две кебапчета. След митинга те изхвърлили 15 от знамената, а останалите 35 знамена занесли в махалата. Колко кебапчета са получили жителите на махалата?" Това е условието на задача за втори клас в математическия турнир "Иван Салабашев", което възмути родителите. Математическият турнир "Иван Салабашев" се провежда за първи път през 1992 година. Основател на Турнира е Евтим Кънчев - изтъкнат деятел на Съюза на математиците в България. Благодарение на неговия е...

Украйна: геополитика в ничията земя между Изтока и Запада

След независимостта си от СССР през 1991 година Украйна винаги е била ничия земя между Изтока и Запада - страната не поемаше твърд курс нито към ЕС (както направиха страните от бившия комунистически блок в Източна Европа), нито към Русия. Същевременно Киев лавираше между двата лагера, опитвайки се да извлече максимума от отношенията си с тях. Този характерен за Украйна геополитически курс бе възприет при втория й постсъветски президент, Леонид Кучма (1994-2005 г.), и получи названието "многовекторна политика" - външнополитическа доктрина, спор...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване