Днес да почерпят

Иван Дреников, пианист, 68 г. 

Йордан Войнов, бивш изпълнителен директор на Българска агенция по безопасност на храните, 47 г. 

Мими Иванова, певица. 



Мирослав Петков, депутат в 42-ото НС от ПГ на ГЕРБ, 51 г.

Никола Белишки, кмет на Панагюрище, 47 г. 

Тома Белев, еколог, 48 г. 

Иван Дреников, пианист, 68 г. Йордан Войнов, бивш изпълнителен директор на Българска агенция по безопасност на храните, 47 г. Мими Иванова, певица. Мирослав Петков, депутат в 42-ото НС от ПГ на ГЕРБ, 51 г. Никола Белишки, кмет на Панагюрище, 47 г. Тома Белев, еколог, 48 г.

Облачно и доста топло за сезона остава днес

Днес преди обяд облачността ще е предимно значителна и на отделни места в Южна България ще превали слаб дъжд. Максималните температури ще са между 9° и 14°, по-ниски, до 5°-6°, в местата с трайна мъгла. Максимална температура в София - около 10°. Мъгливо ще остане през целия ден в западните и централните райони на Дунавската равнина, докато над останалата част от страната, след пладне, облачността ще се разкъса и намалее. Над Черноморието ще има разкъсана облачност, по-значителна в сутрешните часове. Максималните температури ще са до 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2–3 бала. Температурата на морската вода е 7°-8°. Атмосферното налягане ще бъде около средното за месеца. Над планините ще има значителна ...

Годишен хороскоп 2014 г.- Овен

Новата 2014 г. започва с предизвикателства в професионалната сфера за представителите на знака Овен. Настъпва момент, в който много от вас ще трябва да обмислят смяна на попрището, в което си изкарват хляба. Ако сте прекарали прекалено много години на едно и също работно място, няма нищо страшно в тази промяна. Само трябва да бъдете уверени в себе си. Вгледайте се в себе си, желанията си и това, което вършите най-добре, дори до момента то да не е било основната ви работа. Звездите ви дават шанс за едно ново и по-добро развитие. Ще може да използвате досегашните си служебни връзки, особено тези, които сте изградили с представители на женския пол. Възможно е и събитие, възникнало в дома ви да ви подтикне към такава промяна.Към края на януари на преден план ще излязат отношенията, както лични...

Издирват Бисеров с фотоси в страната и по границата

Фотоси на бившия депутат, който беше обявен преди седмица от съда за издирване, вече са разлепени във всяко РПУ в страната. Снимки има и на всички контролни пунктове. Питат и за актуалния му GSM номер.

Масови протести в Турция, искат оставката на Ердоган

Истанбулският площад "Таксим" отново стана център на протести, прераснали в остри сблъсъци между демонстранти и полиция. Стотици протестиращи се събраха на знаковото място, за да поискат оставката на премиера Реджеп Ердоган, който се оказа в центъра на голям корупционен скандал.

Бореалис: Инвестицията ни в Неохим е в съответствие със стратегията ни за ЦИЕ

Изкуствените торове в Европа предлагат атрактивни бизнес възможности с потенциал за растеж, особено в Централна и Източна Европа, коментираха от компанията

    


Преглед на печата - 28 декември

24 часа: Изхарчени са 700 млн. лв.за покупки по Коледа Със скорост 100 млн. лв. на ден е харчил българинът за Коледа. За седмицата от 21 декември до вчера общата сума, оставена в магазините, е около 700 млн. лв., показват изчисления по предварителните данни от големите вериги у нас.

Стоянович и Вигенин работили без почивка

Министрите на външните работи Кристиан Вигенин и на културата Петър Стоянович са се отличили като най-работните членове в кабинета „Орешарски” с използван най-малко от полагаемия им се отпуск. Това показва справка на „Дондуков” 1, изготвена за „Монитор”. В нея се посочва, че по принцип министрите имат право на удължен платен годишен отпуск в размер на 30 работни дни. Това правителство обаче встъпи в длъжност в края на май, поради което периодът за почивка е орязан на 18 дни.

Плачи: Важното е да сме готови за Холандия

Волейболистите на България загубиха от руския "Губерния" с 0:3 (23, 18, 25) в контрола в столичната зала "Христо Ботев".

Над 500 зрители изгледаха последната проверка на тима ни преди световната квалификация в Опава, Чехия, която започва на 3 януари.

Воденият от Пламен Константинов руски тим напомня като стил на игра на Холандия, обяви селекц Волейболистите на България загубиха от руския "Губерния" с 0:3 (23, 18, 25) в контрола в столичната зала "Христо Ботев". Над 500 зрители изгледаха последната проверка на тима ни преди световната квалификация в Опава, Чехия, която започва на 3 януари. Воденият от Пламен Константинов руски тим напомня като стил на игра на Холандия, обяви селекц

Икономиката през 2013-а - символично оттласкване от дъното

Добра или лоша беше 2013 година за българската икономика? На пръв поглед - нищо особено. Поредна година на икономически ръст, близък до статистическата грешка - 0,7% за третото тримесечие с очакван за цялата година между 0,5 и 1 процент. 
Някои от отраслите обаче видимо отлепиха от дъното.





Добра или лоша беше 2013 година за българската икономика? На пръв поглед - нищо особено. Поредна година на икономически ръст, близък до статистическата грешка - 0,7% за третото тримесечие с очакван за цялата година между 0,5 и 1 процент. Някои от отраслите обаче видимо отлепиха от дъното.

БСП слага 15% данък върху високите заплати

15% данък за богати готви БСП от 2015 г. Идеята е с него да се облагат хората, които взимат над 2700 лв. на месец.

Вадят дюните от плажовете

Да бъдат извадени дюните от плажовете - такава промяна в закона готвят депутати от управляващото мнозинство и експерти в правителството. 
Това съобщи пред Да бъдат извадени дюните от плажовете - такава промяна в закона готвят депутати от управляващото мнозинство и експерти в правителството. Това съобщи пред "24 часа" народният представител от левицата Димчо Михалевски, който заедно със свои колеги е вносител на промени в закона за устройство на Черноморското крайбрежие. "Това, че при последните

Под натиска на протестите: Цената на тока

Електричеството поевтиня на два пъти през 2013 г.

    


Главният секретар на МВР: Разследванията за убийствата на Георги Илиев и Фатик напредват

Сред лавината от протести и прииждащи бежанци имат ли време от МВР да ровят по-надълбоко в "студените досиета"? Ще дочакаме ли развръзка по знаковите убийства на прехода? И как държавата ще обърне "мача" срещу мафиотите, които се печелят от рекет и контрабанда? На тези въпроси отговори главният секретар на МВР Светлозар Лазаров в интервю за "Стандарт". - Г-н Лазаров, готви ли МВР голям удар на старта на 2014-а?

Отдаваме почит на Свети 20 000 мъченици, изгорени в Никомидия

През втората година от царуването на император Максимиан, когато вече се готвело жестоко гонение срещу християните, светата Христова вяра се благоустроявала и процъфтявала, и богоносните пастири и учители на Църквата открито изповядвали православните догмати. В тяхното число тогава бил и свети Кирил, славният епископ на Никомидийската църква, украсен с праведен живот и с дар слово. Разпространявайки се, благодарение на проповедта му, християнската вяра започнала вече да достига и царските палати. Мнозина от най-приближените служители на царя започнали да се отвръщат от идолите и да се обръщат към Христа. Като узнал за това, Максимиан намислил незабавно да повдигне гонение срещу Христовата Църква, но по това време му предстояла война срещу варварите. Затова той решил отначало да се опълчи с...

Умни чорапи ви учат да танцувате и бягате правилно (видео)

Футуристичните чорапи са разработени от американска компания, за да помагат да бегачи да подобрят техниката си.Технологията може да бъде използвана за усъвършенстване на танцови и спортни умения и за придобиване на по-добра походка с високи токчета.

Годината на Григор Димитров, или най-четеното в "Спорт" на "Дневник" за 2013


Годината на Григор Димитров. Така може да се определи изминаващата 2013-а и спрямо интереса на читателите на "Дневник" към спортната тема. Четири от най-четените спортни статии са били свързани с представянето на младия български тенисист, особено в двубоите му срещу световния номер 1 (тогава) Новак Джокович. Сред десетте текста в топ 10 обаче ще намерите и неочаквани лауреати.

Ето и класацията на заглавията, направена към 19 декември. 

1. Григор Димитров победи Новак...

Когато американската мечта е да успееш в България


Истинските герои. Отново. И около тази Коледа и Нова година, когато вярваме, че имате повече време за четене, ще ви срещнем с интересни и вдъхновяващи хора. Започнахме сериите от портрети "Истински герои" в края на 2010 г. В тях търсим да представим хора, които си приличат по енергията да създават, да се борят, да търсят, да преодоляват, да мечтаят... Те заразяват с желанието да продължат да вървят по пътя си, независимо какво се случва около тях. Събираме текстовете тъкмо в тези дни, защото...

Харчим 100 млн. лв. по-малко по Коледа в сравнение с 2008

Със скорост 100 млн. лв. на ден е харчил българинът за Коледа.

Правителството на Борисов осребрило отпуски за 140 000 лв.

При предаването на щафетата в МС кабинетът на Бойко Борисов си е осребрил отпуски за близо 140 000 лв. Това показват разчетите за изплатените компенсации след предсрочното прекратяване на мандата на правителството на ГЕРБ с подаването на оставка на 20 февруари.

На 28 декември рожден ден имат

Георги Лапчев, кмет на община Царево

Иван Дреников, пианист

Д-р Йордан Войнов, бивш изпълнителен директор на агенция по безопасност на храните

Мими Иванова, поппевица

Мирослав Петков, депутат

Никола Белишки, кмет на Панагюрище, бивш депутат

Доц. д-р Пламен Кенаров, началник на Нервно интензивно отделение, УМБАЛ Георги Лапчев, кмет на община Царево Иван Дреников, пианист Д-р Йордан Войнов, бивш изпълнителен директор на агенция по безопасност на храните Мими Иванова, поппевица Мирослав Петков, депутат Никола Белишки, кмет на Панагюрище, бивш депутат Доц. д-р Пламен Кенаров, началник на Нервно интензивно отделение, УМБАЛ "Царица Йоанна",

И синът на Ердоган замесен в скандала

Синът на турския премиер Реджеп Ердоган е разследван за създаване и принадлежност към престъпна организация в рамките на мегакорупционния скандал, който избухна в Турция, съобщава изданието Синът на турския премиер Реджеп Ердоган е разследван за създаване и принадлежност към престъпна организация в рамките на мегакорупционния скандал, който избухна в Турция, съобщава изданието "И Ей уърлд вю". Билал Ердоган, който ръководи неправителствената организация "Турска фондация в служба на младите и образованието", е заподозрян в

Честит рожден ден на Пиер Петров

Днес рожден ден празнува контра селфи фотографът Пиер Петров. Винаги успява да ни изненада със своите нестандартни хрумвания.

Пожелаваме му да е много здрав и щастлив.

Честито!



























































Днес рожден ден празнува контра селфи фотографът Пиер Петров. Винаги успява да ни изненада със своите нестандартни хрумвания. Пожелаваме му да е много здрав и щастлив. Честито!

Каква е "Конспирацията Караваджо"?

Излиза съвременен трилър с исторически догадки на Уолтър Елис

    


Евробет: Орешарски остава премиер и през май 2014 г.

По-вероятно е да няма предсрочни избори за парламент заедно с тези за Европейски парламент (ЕП), а правителството на Пламен Орешарски вероятно няма да падне до май. Това става ясно от прогнозите на букмейкъра Евробет, пише в. Труд. Коефициентът, че през май ще има само избори за ЕП, е 1,15 - което значи, че при заложен 1 лв., печалбата ще е 15 ст.

И “Локо” (Пд) точи ножа на ПСВ “Айнхдовен”

Холандският гранд ПСВ “Айндховен” ще се сблъска с българския кошмар още на старта на 2014 година. 


След двете загуби в през есента в груповата фаза на Лига Европа от “Лудогорец” с по 0:2 първият съперник на “лалетата” в подготвителните лагери ще е “Локомотив” (Пд) на остров Гран Канария на 8 януари. Мачът е част от приятелски турнир, в който щ Холандският гранд ПСВ “Айндховен” ще се сблъска с българския кошмар още на старта на 2014 година. След двете загуби в през есента в груповата фаза на Лига Европа от “Лудогорец” с по 0:2 първият съперник на “лалетата” в подготвителните лагери ще е “Локомотив” (Пд) на остров Гран Канария на 8 януари. Мачът е част от приятелски турнир, в който щ

Държавата дава още 100 млн. лв. на болниците

Държавата няма да скатае близо 100 млн. лв. за болниците догодина, а ще им ги даде. Това стана ясно, след като от здравното министерство съобщиха, че министър Таня Андреева е изпратила в Министерския съвет писмо със спешни мерки за по-добър контрол и оптимизиране на плащанията на НЗОК.

Пътна обстановка в страната - 28 декември

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Температурите са в интервала от - 4 С° до + 13 С°. Времето над страната е преобладаващо облачно. Пътните настилки са сухи, на места мокри, частично заснежени и заледени, почистени и обработени.

Деси Банова точила баница на 10 г., за да изненада родителите си

Синоптичката Деси Банова започнала да готви редовно едва след като се преместила да живее при мъжа си, финансиста Ивайло Граховски. В началото  било трудно и звъняла на майка си и на баба си, щом  се наложело да прави супа или други ястия. Нищо, че едва 10-годишна разточила първата си баница.
Искала да изненада родителите си. Вече редица пъти била Синоптичката Деси Банова започнала да готви редовно едва след като се преместила да живее при мъжа си, финансиста Ивайло Граховски. В началото било трудно и звъняла на майка си и на баба си, щом се наложело да прави супа или други ястия. Нищо, че едва 10-годишна разточила първата си баница. Искала да изненада родителите си. Вече редица пъти била

Потребителите на смартфони все повече мислят за сигурността на данните си

Те са готови да плащат за приложения, които нямат достъп до личната им информация

    


БСП: 15% данък за богатите !

БСП не се е отказала от въвеждането на подоходното облагане на физическите лица. В голямата си част хората ще продължат да плащат 10-процентен налог. Но в Бюджет 2015 година е почти сигурно, че ще бъде заложен данък за богатите.

ООН съкращава персонала с 2%

Бюджетът на организацията за 2014-2015 г. ще е 5,5 млрд. долара

    


28 декември в историята

418 г. — Бонифаций I става папа. 1065 г. — Осветено е Уестминстърското абатство. 1308 г. — Започва управлението на Ханазоно, 95-и император на Япония. 1612 г. — Галилео Галилей става първия астроном, наблюдавал Нептун, като погрешно я възприема за звезда.

Възможен ли е нов път за БДЖ?

На този етап за железницата се предлат единствено стари, вече пробвани решения, които видимо не успяват да подобрят ситуацията в превозвача

    


Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето темите, които телевизията ще следи днес.


Чаша топла вода на гладно при нередовен стомах

Проблемите с нередовния стомах най-често са следствие от начина на живот. Освобождаването на червата се влияе не само от храненето, но и от редица психологически фактори. Доказано е, че постоянният стрес се отразява негативно на естествения ритъм на организма. 
Балансираното хранене и движението са най-важни за редовния стомах. Не пропускайте Проблемите с нередовния стомах най-често са следствие от начина на живот. Освобождаването на червата се влияе не само от храненето, но и от редица психологически фактори. Доказано е, че постоянният стрес се отразява негативно на естествения ритъм на организма. Балансираното хранене и движението са най-важни за редовния стомах. Не пропускайте

Под натиска на протестите: Цената на тока

Електричеството поевтиня на два пъти през изминалата година, а напрежението в ДКЕВР се оказа доста високо

    


Васил Гарнизов: Имунната система на българското общество започва да се възстановява


"Дневник" направи отново анкета сред политолози, социолози, икономисти и наблюдатели за тенденциите, скандалите, изненадите, уроците на 2013 г. Всички мнения може да намирате и в специалната тема "Годината". Прогнозите им за 2014 четете след Нова година. Днес публикуваме оценката на социалния антрополог Васил Гарнизов. 

Какво не ви изненада през 2013 г.?

- Не бях изненадан от това, че страната продължава да пъпли едвам едвам към своето бъдеще. Обществото е фрагментирано,...

Прогноза за времето - 28 декември

Преди обяд, над по-голямата част от страната, облачността ще е значителна, но след пладне постепенно ще се разкъса и намалее. Предимно облачно ще остане над Дунавската равнина, където на места ще бъде и мъгливо. Максималните температури ще са между 9° и 14°, по-ниски, до 5°-6°, ще останат в районите покрай река Дунав, където мъглата ще е трайна.

Еленка и Диана печелят лаптоп и таблет от "Труд"

Еленка Йорданова Стаменова печели лаптоп, една от двете големи награди от играта с пъзела във в. “Труд”. Другият приз - таблет, се падна на Диана Любенова Филипова.
Това стана ясно вчера, след като комисия от журналисти от “Труд”, начело с главния редактор Иван Михалев (виж снимката), изтегли печелившите имена. Над 100 верни читатели на вестника и Еленка Йорданова Стаменова печели лаптоп, една от двете големи награди от играта с пъзела във в. “Труд”. Другият приз - таблет, се падна на Диана Любенова Филипова. Това стана ясно вчера, след като комисия от журналисти от “Труд”, начело с главния редактор Иван Михалев (виж снимката), изтегли печелившите имена. Над 100 верни читатели на вестника и

Полицаи търсят Бисеров със снимка

МВР предприема мерки за бързото откриване на бившия депутат

    


Обама подписа бюджета

Президентът на САЩ Барак Обама подписа законопроекта за бюджета, който съгласно споразумението в Конгреса ще гарантира, че през следващите две години няма да има ново прекратяване на финансирането за федералните институции, съобщи Ройтерс. Обама подписа и закона за отбранителните разходи за финансовата 2014 г. 
Президентът на САЩ Барак Обама подписа законопроекта за бюджета, който съгласно споразумението в Конгреса ще гарантира, че през следващите две години няма да има ново прекратяване на финансирането за федералните институции, съобщи Ройтерс. Обама подписа и закона за отбранителните разходи за финансовата 2014 г.

Пътищата са мокри и частично заледени

Температурите са в интервала от - 5 С° до + 12 С°

На извънредно заседание 37 НС гласува оставката на правителството на Жан Виденов

Жан Василев Виденов е български политик, председател на БСП от декември 1991 до декември 1996 и министър-председател на България през 1995-1997. Известен с това, че подава оставка след масови протести, заради хиперинфлация в страната, кризата от тогава получава негово име и е известна като "виденовата зима". След победата на БСП на парламентарните избори през 1994 година Жан Виденов оглавява нейното правителство. Според представители на лявото крило на БСП това довежда до победата на БСП в местните избори през 1995 година. Според изследване на Института за пазарна икономика некомпетентната финансова политика на този кабинет довежда страната до тежка икономическа криза. Привърженици на Виденов обясняват фалита на банките с тяхното източване по време на правителството на Любен Бер...

Религиозен календар за 28 декември

Св. двадесет хиляди мъченици, изгорени в Никомидия
Когато император Максимиан се върнал с победа от войната с етиопците и пожелал да принесе благодарствени жертви, той заповядал всички да се съберат в Никомидия, за да се поклонят на езическите богове. Като чул за тая заповед, никомидийският епископ Антим събрал в църква всички християни и цяла нощ Св. двадесет хиляди мъченици, изгорени в Никомидия Когато император Максимиан се върнал с победа от войната с етиопците и пожелал да принесе благодарствени жертви, той заповядал всички да се съберат в Никомидия, за да се поклонят на езическите богове. Като чул за тая заповед, никомидийският епископ Антим събрал в църква всички християни и цяла нощ

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване