Планират разкопки на крепостта „Залдапа”

В крепостта се намира най-големият град във

"Буйна Места ММ" гласува за президент на БФС

“24 часа” започва да представя клубовете, които имат право да гласуват на конгреса на БФС на 14 февруари. Те са вписани като членове на сдружението в специалния регистър, който се поддържа в Министерството на младежта и спорта. 
Благоевградска област е една от най-големите по отношение на членовете на БФС. От Югозападния край са записани цели 59 к “24 часа” започва да представя клубовете, които имат право да гласуват на конгреса на БФС на 14 февруари. Те са вписани като членове на сдружението в специалния регистър, който се поддържа в Министерството на младежта и спорта. Благоевградска област е една от най-големите по отношение на членовете на БФС. От Югозападния край са записани цели 59 к

"Плаж в Куба с Волен" - коледно късметче от кмета на Монтана

/КРОСС/ Кметът на Монтана Златко Живков изненада журналисти с атрактивни късмети. Най-големият от тях бе „Плаж в Куба с Волен". Изтегли го пищната издателка на спрелия за малко вестник „Северозапад прес" Зоя Станоева. На кореспондента на БНР Николай Драгиев пък се падна „Работа в медия на Пеевски". Неизтеглен остана най-желаният късмет - „Пресаташе на посолството ни в Черна гора", където шеф става монтанският депутат Младен Червеняков, пише Стандарт. Златко Живков сам измисли късметите и предложи листчетата на последната си среща с журналистите от града. Кметът направи кратък отчет за годината, която си отива. За пръв път Монтана работи по проекти за над 80 млн. лв. Подменят се тръбите за питейната вода и на канализацията, надграждат се основите на крепостта „Монтанезиум" за превръщането и в туристическа атракция, изменя се градската среда, довършва се голям православен храм, обновява се стадионът и т.н. Той покани журналистите си в кабинета на 30 декември, за да им даде последно данни за парите, които не са получени и за задълженията, с които общината ще влезе в 2014.  

Накъде ще поемат 10-годишните щатски ДЦК, след като достигнаха доходност от 3%?

Някои икономисти са притеснени, че по-високите лихви може да започнат да тежат на растежа, но ако повишенията са постепенни, то ефектът ще е минимален

    


Задържани са 364 души заради огромен корупционен скандал в Хърватия

364 души и фармацевтичната компания „Фармал" бяха обвинени в конспирация за извършване на престъпление, подкупи и злоупотреби от хърватския антикорупционен орган УСКОК.
Изпълнителният директор на „Фармал", заедно с четирима други директори ръководели мрежа от фармацевти и лекари в цялата страна. Те трябвало да продават продукти на компанията, а 364 души и фармацевтичната компания „Фармал" бяха обвинени в конспирация за извършване на престъпление, подкупи и злоупотреби от хърватския антикорупционен орган УСКОК. Изпълнителният директор на „Фармал", заедно с четирима други директори ръководели мрежа от фармацевти и лекари в цялата страна. Те трябвало да продават продукти на компанията, а

Либийските власти задържаха US бойци

Властите в Либия задържаха четирима US военни на контролен пункт в района на град Сабрата. След няколко часа те са били освободени и отведени в американското посолство в страната

Прасета със светещи зурли

Учени от хавайски университет създали с генно инженерство прасенца, чиито зурли светят на тъмно. Ефектът бил постигнат чрез инжектиране на флуоресцентен генетичен материал, взет от медузи в ембрионите. "Опитът е просто демонстрация на факта, че такъв генетичен материал може да бъде вложен в друго създание, при което той не е налице", казват пред сп. Biology of Reproduction шефовете на проекта. На видеото се вижда как малко след изгасването на светлината в лабораторията, муцуните светват в синьо-зелено. Според д-р Стефан Мойсяди от Института по биогенезис в Хаваи животът на грухтящите опитни екземпляри нямало да се промени поради инжектирането на флуоресцентен протеин в организма им. За първи път "светещо" животно беше създадено през 80-те години на миналия век и това,...

Съдийските спрейове скоро ще се използват навсякъде

Лоши новини за хитруващите защитници след решението на ФИФА за спрейовете, с които съдиите ще маркират разстоянието между стената и точката за испълнение на пряк свободен удар. Много от защитниците хитруваха до момента и тактично скъсяваха дистанцията между тях и коженото кълбо. Ето защо ФИФА реши да се продължи използването на въпросните спрейове и на Мондиал 2014. Съдиите ще ги носят в джобовете си и те ще се използват при пряк свободен удар. Интересна подробност е, че тези спрейове бяха "въведени" и на Клубното световно първенство в Мароко, по-рано през настоящия месец, което бе спечелено от "Байерн Мюнхен". Идеята на спрея е да отбележи точното разстояние от 9,15 м. между топката и стената с бяла линия, която изчезва след една минута. Тази практика е широко изпол...

Тенис звезди завзеха и модния подиум

/КРОСС/ Тенисистката Серина Уилямс се качи на модния подиум по време на модно шоу в Тайланд. Звездата бе облечена в изключително женствена копринена рокля с розов цвят, която изуми всички нейни фенове, които не са свикнали да виждат агресивната тенисистка в толкова нежна рокля. Състезателката от Беларус Виктория Азаренка също взе участие в дефилето, носейки рокля с цвят металик, пише Daily Mail.  

Очаква се емигрантска вълна към Острова след Нова година

Всички места в автобусите от България към Англия след Нова година са разпродадени

Студенти - ислямисти подпалиха кампус в Кайро


Египетски студенти, привърженици на движението "Мюсюлмански братя", влязоха днес в сблъсъци с полицията в кампуса на университета "Ал Азхар" в Кайро и подпалиха две сгради, предаде БТА като цитира "Ройтерс" и държавната телевизия на Египет.

По думите на студентски активист убит е бил поддръжник на ислямистката организация, но източник от силите за сигурност опроверга тази информация.

Според държавния вестник "Ал Ахрам" сблъсъците избухнали, след като силите за сигурност...

Патриарх Неофит направи дарение на дом за деца в русенско село

От ръководството на дома изпратиха благодарствено писмо до главата на БПЦ

    


Бум на скарлатина в Перник!

 Над 30 деца на възраст от 5 до 14 години са се разболели от скарлатина, а 10 от варицела в Пернишко, научи zaPernik.com. Медицинските специалисти определят бройката като бум.

В Перник са се разболяли 4 човека от ентероколит и 2 от туберкулоза. Последните са брезничани, които се лекуват в София.

Всяка седмица – нова сметка с милион в банка у нас

Хората с възможности са заделили в 696 банкови сметки общо 1,735 милиарда лева. Така всяка от тях разполага средно с 2,49 милиона лева.

Бурята в Ирландия е най-силната от 15 години насам

/КРОСС/ Ирландия бе връхлетяна от най-силната за последните 15 години зимна буря, прекъсвайки електричеството на 70 хиляди къщи, съобщи ирландското издание на Independent. За радост бурята не е взела нито една жертва въпреки вятъра от 150 км/ч. Ветровете утихнаха, но метеорологичната агенция обяви, че в следващите няколко дни условията ще останат лоши.    

364 са задържани заради голям корупционен скандал в Хърватия

364 души и фармацевтичната компания „Фармал 364 души и фармацевтичната компания „Фармал" бяха обвинени в конспирация за извършване на престъпление, подкупи и злоупотреби от хърватския антикорупционен орган УСКОК. Изпълнителният директор на „Фармал", заедно с четирима други директори ръководели мрежа от фармацевти и лекари в цялата страна. Те трябвало да продават продукти на компанията, а

Млада варненка опита да се самоубие в нощта след Рождество

Млада жена направила опит за самоубийство във Варна в нощта след Рождество. Екип на „Бърза помощ" се отзовал на адрес, след като роднините на 30-годишната жена сигнализирали, че тя се е нагълтала с хапчета. Жената била откарана в Токсикологията на Военна болница в морската столица.

МВР започна издирване на Христо Бисеров

Вчера в МВР е пристигнало постановеление от Софийски

"Славия" привлече македонски защитник в очакване на трансфер на Стефан Велков


Докато очаква развитие около бъдещето на младата си звезда Стефан Велков, "Славия" привлече македонеца Кире Ристевски. Той е първото ново попълнение в състава на Милен Радуканов. 

23-годишният футболист, който играе като централен защитник и ляв краен бранител, подписа договор за две години. Той преминава при столичани от елитния албански тим "Билис" (Балш). Финансовите параметри на сделката не се съобщават. 

"Ристевски официално премина в "Славия", един от популярните...

Снимка на издирвания Бисеров е разлепена в РПУ-тата и по граничните пунктове


Снимки на издирвания бивш зам.-председател на Народното събрание и депутат от ДПС Христо Бисеров, вече са разлепени в полицейските управления в страната и са разпратени по граничните пунктове, информира главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред "Стандарт".

"На 27 декември е постъпило постановление за установяване на адреса и местонахождението на г-н Бисеров с цел връчването на призовка за явяване по наказателно дело", каза Лазаров и с това обясни мерките за издирване на...

САЩ в очакване на ключово решение за използването на дрони

Споровете относно възможността за нарушаване на неприкосновеността на личния живот продължават

    


Неонатология с нов пулсов оксиметър

Пулсов оксиметър получи отделението по Неонатология към МБАЛ – Хасково. Дарението бе направено от софийска фирма за медицинска апаратура.

Уредът е за измерване на сърдечния пулс на бебетата. Той бе доставен от представител на столичната фирма, който посетил местната микропедиатрия преди време и преценил необходимостта  от тази апаратура.

 

 

 

 

В отделението има още 4 пулсови оксиметри. Цената на един такъв уред е около 1000 лв, разказа  д-р Лиляна Йонкова – старши- лекар в ОННД.

Отделението има крайна необходимост и от транспортен кувьоз. Най- евтиният струва около 12 000 лв.

 

 

 

 

 

 

 

Репортаж гледайте в новините

Анжелина Янева

В Кайро студенти ислямисти подпалиха университет, има един убит (обновена)

Сградата на търговския факултет на университета "Ал Азхар" в Кайро беше опожарена сутринта от египетски студенти, подкрепящи "Мюсюлманските братя", съобщи АФП, позовавайки се на източник от службите за сигурност.

Инцидентът става само ден след ареста на над 250 демонстранти ислямисти. Студентите нахлуха във факултета, прекъсвайки изпит, след кое Сградата на търговския факултет на университета "Ал Азхар" в Кайро беше опожарена сутринта от египетски студенти, подкрепящи "Мюсюлманските братя", съобщи АФП, позовавайки се на източник от службите за сигурност. Инцидентът става само ден след ареста на над 250 демонстранти ислямисти. Студентите нахлуха във факултета, прекъсвайки изпит, след кое

Годишен хороскоп 2014 г. - Близнаци

Представителите на знака Близнаци започват изключително енергично Новата 2014 година. Звездите сякаш не искат да ви е скучно. Събитията, емоциите, преживяванията ще са като поток, в който обаче вие няма да се дадете лесно. Може би мнозина от близките ви или други важни хора от обкръжението ще действат по неразбираем за вас начин и това ще ви обърка. Тук на помощ ще дойде интуицията ви, която ще е главното ви оръжие и верен съюзник. Ще имате достатъчно разсъдливост да не реагирате емоционално на случващото се, а да наблюдавате внимателно, да правите мълчаливо своите изводи и мъдро да набелязвате по-натататъшния си начин на действие. Някой ще иска внезапно да наложи волята си, като ви лиши от подкрепа или статукво, на което сте разчитали или сте свикнали да е важна част от живота ви. Приеме...

Безработицата във Видинско е двойно по-висока

„Нараснал е броят на устроените на работа - с около 20 лица. 91 души са на първичния пазар на труда. По програми са започнали работа 117, а по мерки за заетост - 6 лица", добави още Цоков. 

Най-търсените професии в областта са шивачи, сервитьори, бармани и готвачи. 
















„Нараснал е броят на устроените на работа - с около 20 лица. 91 души са на първичния пазар на труда. По програми са започнали работа 117, а по мерки за заетост - 6 лица", добави още Цоков. Най-търсените професии в областта са шивачи, сервитьори, бармани и готвачи.

Интерпол обяви за издирване убиеца от Соло

Илиян Тодоров ще бъде търсен по целия свят

    


Станишев: Много правителства тръгваха с висок рейтинг, а си отиваха с нисък. При Орешарски ще е обратното

- Каква бе изминалата година за вас в една дума, г-н Станишев?
- Динамична.
- Кое бе най-тежкото решение, което взехте, най-големият компромис, който направихте?
- Няма лесно решение, защото всяко е натоварено с отговорност към хората. Същото се отнася и за компромисите. Няма голям и малък компромис - всеки е труден. 
- Каква бе изминалата година за вас в една дума, г-н Станишев? - Динамична. - Кое бе най-тежкото решение, което взехте, най-големият компромис, който направихте? - Няма лесно решение, защото всяко е натоварено с отговорност към хората. Същото се отнася и за компромисите. Няма голям и малък компромис - всеки е труден.

Въоръжени охранители пазят лекарите в Стара Загора

Пазачи с пистолети пазят лекарите от спешното отделение в Стара Загора от посегателства на агресивни пациенти.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева


В Спешния център още не могат да забравят последния инцидент, при който млад лекар беше нападнат по време на нощно дежурство. Преди от болницата да прибегнат до Пазачи с пистолети пазят лекарите от спешното отделение в Стара Загора от посегателства на агресивни пациенти. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева В Спешния център още не могат да забравят последния инцидент, при който млад лекар беше нападнат по време на нощно дежурство. Преди от болницата да прибегнат до

8-часова космическа разходка за двама космонавти

/КРОСС/ Двамата руски космонавти прекарали повече от осем часа на космическа разходка, опитвайки се да инсталират камери от външната страна на Международната космическа станция. Мисията им обаче завършила без успех, пише Rrferl. Олег Котов и Сергей Рязански създадоха камери с висока разделителна способност от името на канадска компанията, която се надява да може да записва видео клипове в открития космос. Неочакван проблем обаче не позволил на камерите да се свържат със станциите на Земята, което накарало космонавтите да се върнат в станцията, където устройствата да бъдат изследвани. Това е третата космическа разходка в орбиталната лаборатория за тази седмица. Двама американски астронавти проведоха подобна мисия на 21-ви и 24-ти декември, когато трябваше да заменят дефектна охлаждаща помпа.  

Джъстин Тимбърлейк - най-стилният господин за 2013 г.

Певецът и актьор Джъстин Тимбърлейк бе коронясан за най-стилен мъж на годината от сп. "Джи Кю" (GQ.com), пише в. "Дейли стар".Тимбърлейк, който през ноември намери място и сред "Мъжете на годината" на изданието, изпреварва икони на стила като Фарел Уилямс и годеника на Дженифър Анистън, Джъстин Теру.

Двойно по-висока е безработицата във Видинско

„Нараснал е броят на устроените на работа - с около 20 лица. 91 души са на първичния пазар на труда. По програми са започнали работа 117, а по мерки за заетост - 6 лица „Нараснал е броят на устроените на работа - с около 20 лица. 91 души са на първичния пазар на труда. По програми са започнали работа 117, а по мерки за заетост - 6 лица", добави още Цоков. Най-търсените професии в областта са шивачи, сервитьори, бармани и готвачи.

Деветгодишно американче покори връх Аконкагуа

/КРОСС/ Тайлър Армстронг от САЩ стана най-младият човек, изкачил връх Аконкагуа - най-високият връх в Северна и Южна Америка, тъй като той е само на девет години, съобщи BBC. Тайлър покори върха заедно със своя баща и тибетския шерпа Лхауанг Дхондуп. „Всяко дете може да го направи - всичко, което е необходимо е да опита. И да фокусира ума си върху целта", каза момчето, след като достигна върха в навечерието на Коледа. Миналата година той е изкачил и връх Килиманджаро, най-високият връх в Африка.  

ДПС ще брани тютюнопроизводителите от изкупвачите

Народни представители от ДПС подготвят законопроект за промени в Закона за тютюна и тютюневите изделия.„Предвижда се да се възстанови регистърът на тютюнопроизводителите. Ще се изработят и механизми, които да защитят правата на стопаните пред фирмите –изкупвачи. В момента няма срокове за изкупуване на продукцията, не са определени и минимални гарантирани цени по сортове и групи тютюн", обясни депутатът от Кърджали Ердинч Хайрула.

Въоръжена охрана пази лекарите в Стара Загора от агресивни пациенти

Пазачи с пистолети пазят лекарите от спешното отделение в Стара Загора от посегателства на агресивни пациенти.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева


В Спешния център още не могат да забравят последния инцидент, при който млад лекар беше нападнат по време на нощно дежурство. Преди от болницата да прибегнат до Пазачи с пистолети пазят лекарите от спешното отделение в Стара Загора от посегателства на агресивни пациенти. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева В Спешния център още не могат да забравят последния инцидент, при който млад лекар беше нападнат по време на нощно дежурство. Преди от болницата да прибегнат до

Смъртоносна супербактерия уби 8 души в Сърбия

В Сърбия са регистрирани осем смъртни случаи причинени от супербактерия, която е резистентна и на най-мощните антибиотици. Става въпрос за нова, мутирала бактерия, която се разпространява в страната, съобщава вестник "Блиц".

Стипе Месич: Младите са отровени от национализъм

/КРОСС/ Присъединяването на Хърватия към Европейския съюз и НАТО не доведе до ценностна промяна. Днешните млади поколения са отровени от национализъм. Това заяви бившият президент на Хърватия Стипе Месич. „Излезте на улицата и започнете да крещите, че сте усташ (хърватски привърженик на нацистка Германия). Може би някой ще ви погледне странно, но нищо няма да ви се случи. В същото време, ако излезете на улицата и кажете, че сте комунист много вероятно е да бъдете пребит и да свършите в болница", добави още той. Месич предупреждава, че образователната система и медиите с малки изключения са изиграли зловеща роля и днес сме изправени пред поколения, които са отровени от вируса на национализма, не познавайки основни исторически събития. „Ще се намери някой и не е трудно да се познае от коя политическа сила, който ще ги изведе на улицата. Това може да означава пълния мрак за демокрацията в Хърватия, която току-що започна да се развива", казва още Месич пред местния новинарски портал „Тачно".  

Винобарът Grape Central в София предлага 320 вида вино

В София от няколко месеца работи вино-бар с най-големия асортимент вина, който българска кръчма може да си позволи – 320 вида. И всичко се предлага на нормални цени, а не с някакви космически надценки, както е свикнал ценителят в такива по-специални заведения.

В „Grape Central” могат да изненадат маниаците с по-дебел портфейл с най-редки скъпи вина, които могат да се намерят у нас. Например „Пино Ноар Шамбол – Мюзини” – Бургундия, „Паолос Казино – Бароло”, „Шато Ньоф Дю Пап - Шато дьо Ла Гардин”, калифорнийските „Меривейл” и „Инсиния”, и др.

Но извън тях,  останалият асортимент е просто най-доброто на достъпни цени. Най-евтините червени вина са 22-26 лв. бутилката, но за подбрани вина, например „Пино Ноар – Боровица” или „Фотограф – Братя Минкови”. Вина от по-нисък клас няма. И най-евтиното тук е най-добро.
Някои от най-хубавите български вина като „Стелиън класик” на „Анжелус Естейтс” са по 30 лв. бутилката, което е близо до цената в магазина.
В менюто има и дванайсет предложения за вино на чаша – бели, червени, розе, пенливи и десертни – на цени между 4 и 7 лв. чашата. Но пак става дума за неслучайни вина от бутилка, а не от кутия, каквата е практиката с виното на чаша в други заведения.

„Grape Central” е уютно заведение в сградата на бивша фурна на ул. „Цар Самуил” 45. Ремонтирано е, като са запазени част от елементите на фурната. Авторите на идеята и стопаните на това уютно място са Яна … , Ефросия Благоева и готвачът Иво Игнатов. Двете дами пишат за вино от години и се занимават с оценяване на вина. Членове-основатели са на клуб „Винен наблюдател”, когото често споменаваме в e-vestnik.

Готвачът Иво Игнатов без преувеличение е истински виртуоз и предлага не много на брой, но много ефектни ястия, също на нормални цени. Неговите салати или гарнитури са като произведение на изкуството, а за същите пари в някое друго заведение можеш да ядеш обичайна шопска салата.

По всичко личи, че барът има успех и събира ценители на виното. На какво се дължи това, може да се намери обяснение в думите на Ефросия Благоева: „Виното изисква истинско посвещаване. Трябва да си много адекватен – всяка реколта е различна, пазарът е много динамичен.”

С 9 змии вкъщи - смок, боа и пепелянка

9 змии, сред които царевичен смок, червена пакистанска пепелянка, тропическа гърмяща змия, зелена гърмяща змия и индийска пясъчна боа се отглеждат в частен дом в Пазарджик. В дом в Пещера пък живеят два елена-лопатара и една сърна.

Студенти ислямисти подпалиха университет в Кайро

Сградата на търговския факултет на университета Сградата на търговския факултет на университета "Ал Азхар" в Кайро беше опожарена сутринта от египетски студенти, подкрепящи "Мюсюлманските братя", съобщи АФП, позовавайки се на източник от службите за сигурност. Инцидентът става само ден след ареста на над 250 демонстранти ислямисти. Студентите нахлуха във факултета, прекъсвайки изпит, след кое

2000 лв. глоба на шивашка фирма

 

инж. Красимира Стоянова /вляво/

инж. Красимира Стоянова /вляво/

2000 лв. глоба за неизпълнено предписание получи шивашка фирма през месец ноември, информираха от Инспекцията по труда в Хасково.
13 са съставените актове за месеца като 5 от тях са за работа без трудов договор. Най- много  има в шивашкия бизнес, кафенета и заведения за бързо хранене.
От 1500 до 10 000 лв. е размерът на глобата, обясни главният експерт инж. Красимира Стоянова.
143 проверки общо са извършени за ноември. Констатирани са 691 нарушения.

Влезлите в сила наказателни постановления са 19. Общата сума 27 700 лв.

Репортаж гледайте в новините

Анжелина Янева

Българинът се храни изключително нездравословно

/КРОСС/ Българинът продължава да се храни изключително нездравословно, отчитат експерти. Според данни от новата национална здравна стратегия, в България се консумира твърде малко мляко и риба - за сметка на повече червени меса, мазнини и захар. Физическата активност също е под здравословните нива, съобщи Нова телевизия. Специалистите по хранене са категорични - българите продължават да прекаляват със сладкишите и газираните напитки, докато приемът на плодове и зеленчуци е под здравословния минимум. Две трети от хората у нас употребяват и повече сол отколкото е допустимо. Витамините и минералите, обаче, са по-малко - особено при децата, младите жени, възрастните и хората с ниски доходи. Специалистите напомнят, че този режим на хранене крие риск от свръхтегло и затлъстяване, които пък често водят до хронични болести и намаляват продължителността на живота. Същото важи и за прекомерната консумация на алкохол, която се отчита в последните години. Оказва се, че всеки четвърти българин пие редовно.

Рашидов: Дайте да боядисаме и Лили Иванова

"Дайте да си боядисаме и Лили Иванова, защото тя живее на "Оборище", пък покрай тази улица понякога минават протестиращите", каза иронично Рашидов

Арестуваха 364 души при огромен корупционен скандал в Хърватия

Хърватският антикорупционен орган УСКОК обвини 364 души и фармацевтичната компания "Фармал" в конспирация за извършване на престъпление, подкупи и злоупотреби, съобщи БТА. Това е обвинението с най-голям брой заподозрени в историята на хърватската прокуратура. Според обвинението изпълнителният директор на "Фармал" Дражен Деди и четирима други директори създали и управлявали мрежа от лекари и фармацевти в цяла Хърватия, за да продават продуктите на компанията, като в замяна им раздавали подаръци, включително пари и пътувания на стойност от 5 до 10 процента от предписаните лекарства. Обвинението засяга периода от 2009 г. до 12 октомври 2012 г. Службата за борба с корупцията и организираната престъпност съобщи снощи, че сред обвинените са председателят на управителния съ...

Студенти, подкрепящи Мюсюлманските братя, подпалиха университет в Кайро

Египетски студенти, подкрепящи Мюсюлманските братя, опожариха сутринта сграда на търговския факултет на каирския университет "Ал Азхар", предаде АФП, позовавайки се на източник от службите за сигурност. Това става ден след ареста на повече от 250 демонстранти ислямисти. Студентите проникнали в търговския факултет, като прекъснали провеждащ се там изпит, след което подпалили сградата. Огънят и унищожил два етажа, преди да бъде загасен от пожарникарите. Престижният университет "Ал Азхар" вече месеци наред е сцена на протести срещу свалянето от власт на президента Мохамед Морси. "Мюсюлманските братя" смятат отстраняването му от военните за "държавен преврат".

Лек автомобил горя във Варна

Полицията изяснява причините за пожара

    


Рашидов: Доган дърпа конците и управлява България

/КРОСС/ "Има политици, които са по-заможни и имат бизнес, но има и такива, които влизат в политиката, за да сменят коженото яке с нещо по-луксозно. За съжаление това са 80% от политиците", заяви Вежди Рашидов в ефира на bTV. "Една опозиция има правото да използва всички лостове и политически ходове. Ние искаме да покажем кой и как управлява държавата. Това е тройната коалиция. Златният глас на Сидеров крепи правителството. Има един човек, който старата политическа класа крепи и го превръща в икона. Това е Ахмед Доган. Той дърпа конците и управлява България. Това според мен не е изненада за никого. Българите трябва да гласуват, за да не допускат Доган до властта", допълни още той. Бившият министър даде интересен коментар и на въпроса, къде е изчезнал Христо Бисеров като заяви, че той е паднал във фекална яма.  

Преименуването на Средец

Тъкмо култът към Божията Премъдрост, наличието на храм с това име и на многолюдна адамитска общност в Средец през ХIV век вероятно са довели до преименуването на града на София.
Първото име Сердика дава на града местното тракийско племе серди. Но идват славяните, а те изговарят Сердика с типичната за тях метатеза като Средика.... Тъкмо култът към Божията Премъдрост, наличието на храм с това име и на многолюдна адамитска общност в Средец през ХIV век вероятно са довели до преименуването на града на София. Първото име Сердика дава на града местното тракийско племе серди. Но идват славяните, а те изговарят Сердика с типичната за тях метатеза като Средика....

Лист от дневник издаде русата Илина за серия палежи

Недоизгорял лист от дневник издал 35-годишна майка на две деца за няколко палежа в смолянския квартал “Каптажа”. По-късно и самата Илина Илиева прави признания за последния пожар пред полицията в Смолян. Мистериозните подпалвания следват едно след друго през годината, но последното ужаси спокойния квартал. В края на октомври лумна огнена стихия. Недоизгорял лист от дневник издал 35-годишна майка на две деца за няколко палежа в смолянския квартал “Каптажа”. По-късно и самата Илина Илиева прави признания за последния пожар пред полицията в Смолян. Мистериозните подпалвания следват едно след друго през годината, но последното ужаси спокойния квартал. В края на октомври лумна огнена стихия.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване