2013 година в България бе неспокойна, но година на растеж

/КРОСС/ Отиващата си 2013 година в България бе неспокойна, но година на растеж, смята евродепутатът Филиз Хюсменова. Според нейната оценка отминаващата година е била белязана от протестите и контрапротестите - против и в подкрепа на правителството. "Но въпреки наличието на неодобрение към правителството, то свърши много добра работа в социалната сфера и даде сериозна заявка за икономически растеж с повишаването на БВП и с реални мерки за нови промишлени мощности", смята евродепутатът, цитиран от БТА. Според Хюсменова, въпреки че 2013 година в ЕС е обявена за "Година на европейските граждани", се е откроило повече завършването на преговорите по бюджета на Съюза до 2020 година, по общата селскостопанската политика, регионалните и другите секторни политики за новия програмен период.  

Интерпол почна да издирва Илиян Тодоров

 „Интерпол” вече издирва Илиян Тодоров, осъден на доживотен затвор за убийството пред дискотека „Соло” през 2009 г.

В досието на младежа в страницата на „Интерпол” е отбелязано, че Тодоров е издирван, за да излежи присъда по обвинения за убийство и тежка телесна повреда, съобщи БТА. Тодоров трябваше да влезе в затвора в началото на месеца, когато присъдата му влезе в сила.

Вчера се появи информация, че Илиян Тодоров е изпратил писмо до...

Продължава

Плевнелиев разпуска в луксозната си вила край Банско

Президвнтът Росен Плевнелиев ще се отдаде на релакс в собствената си вила в село Баня. Мястото е изключително спокойно, с прекрасен изглед към Рила и Пирин и е идеално за почивка и усамотение.

Шефове на наркомафията арестувани в операция "Гръм 1" в Сърбия

Първият вицепремиер в сръбското правителство Александър Вучич съобщи, че в операция "Гръм 1" тази сутрин са били арестувани 128 души, сред които известни шефове на наркомафията, предаде агенция Бета, цитирана от БТА.

Фалшива двайсетачка издъни джебчийка

Прецаканата продавачка се усетила след час, когато върнала подправената банкнота на клиент и той засякъл измамата.

Китай стига американската икономика до 2022 г.

Брутният вътрешен продукт (БВП) на Китай може да нарасне до 21 трлн. долара през следващите осем или девет години и така ще достигне размера на американския БВП. Това ще се случи дори и ако растежът на китайската икономика се забави до 6% спрямо текущия темп от 7,5 на сто на година, предаде "Маркетуоч".

Роналдо: Всяка година заслужавам Златната топка

Надявам се, че сезонът ще завърши добре за нас, споделя португалецът

    


Петко и Яна Димитрови се женят седмица по-късно заради Ивайла Бакалова

На 5 октомври Петко Димитров и Яна Акимова трябва да се врекат един на друг пред най-близките си приятели и семействата си. Всички гости вече са поканени на сватбата, а организацията тече. Но ей така изненадващо месец преди тържеството двамата сменят датата.

Тогава е топло, нормално за началото на септември. Още са годеници и имат среща На 5 октомври Петко Димитров и Яна Акимова трябва да се врекат един на друг пред най-близките си приятели и семействата си. Всички гости вече са поканени на сватбата, а организацията тече. Но ей така изненадващо месец преди тържеството двамата сменят датата. Тогава е топло, нормално за началото на септември. Още са годеници и имат среща

Подлагат Войслав Шешел на химиотерапия в Хага

Сръбската радикална партия съобщи, че нейният лидер Войслав Шешел, който се намира в затвора на Хагския трибунал е опериран от карцином на дебелото черво. Той ще бъде подложен на химиотерапия в Хага, предаде Vesti Online. Вчера лекарите са съобщили на Шешел резултатите от изследванията на лимфните възли около отстранените 30 сантиметра от дебелото му черво и е информиран, че има метастази. Лидерът на сръбската радикална партия ще бъде подложен на химиотерапия, която ще трае от 4 до 6 месеца. В понеделник ще му бъде съобщено и каква терапия ще се прилага – интравенозна или перорална с таблетки.

Трета поредна титла за Джокович в Абу Даби

Това бе третата поредна титла за сърбина в демонстративния турнир. Давид Ферер започна по-добре финалния мач, лесно спечели първия гейм и поведе с 1:0. След това испанецът направи пробив, после лесно запази сервиса си и поведе с 3:1. Имаше шанс да поведе и с 4:1, но Джокович направи пет поредни точки и пробив и намали на 2:3. След това и двамата бяха доста сигурни при своя сервис, стигна се до 5:5, а в крайна сметка Джокович спечели първия сет със 7:5. Ферер започна отново добре втория сет, поведе с 40:0 и му трябваше само да задържи удара на съперника. Но Джокович от този момент започна да демонстрира отлична игра и без проблеми спечели и втория сет, както и финалния мач след 1 час и 23 минути игра, информира БТВ. Това е и първата титла на сърбина под ръководството на новия му...

Шешел на химиотерапия в затвора

/КРОСС/ Лидерът на Сръбската радикална партия Воислав Шешел, който почти 11 години очаква присъда от Международния трибунал за военните престъпления в бивша Югославия, ще бъде подложен на химиотерапия. Това съобщи днес представителят на Сръбската радикална партия Зоран Красич, цитиран от ИТАР-ТАСС. Шешел бе опериран на 19 декемри от тумор на дебелото черво, а биопсия потвърди злокачествения характер на карцинома и наличие на метастази. Решението на лекарите за вида химиотерапия - под формата на таблетки или венозни инжекции, ще бъде обявено от холандските лекари в понеделник. Предполага се, че химиотерапията ще продължи от четири до шест месеца. На 24 февруари 2003 г. Воислав Шешел се предаде доброволно на трибунала в Хага, който повдигна срещу него обвинения в разпалване на междунационална ненавист, подстрекателство към престъпления против несръбското население в Хърватия, Босна, Войводина в периода 1991-1993 г.  

Надал трети в Абу Даби, Джокович и Ферер на финал

/КРОСС/ Водачът в световната ранглиста Рафаел Надал се класира на трето място на демонстративния турнир в Абу Даби, след като победи французина Жо-Филфред Цонга, съобщи bTV. Надал, който в петък загуби на полуфинала от своя сънародник Давид Ферер, бе сериозно затруднен в първия сет, в който нямаше пробиви. Цонга парираше добре водача в световната ранглиста до тайбрека, който Надал спечели и поведе с 1:0. Във втория сет в играта на Цонга явно имаше спад и след 99 минути игра Надал спечели мача с 2:0 сета, а с това и малкия финал. На финала ще играят Новак Джокович и Давид Ферер.  

ЕЦБ не смята да намалява основната лихва под 0.25%

Това е повече, отколкото очаквахме миналата година

Осъдиха сводник на непълнолетна в Разград

/КРОСС/ Две години и 4 месеца затвор и глоба от 10 000 лв. постанови Районен съд - Разград за сводник на 16-годишно момиче от града, съобщи Дарик. Според обвинителния акт 21-годишният Стефан Радев осигурявал клиенти на момичето с инициали Ю.С. в продължение на две седмици - от 2 до 16 юни тази година. Наказанието му е към минималното за подобно престъпление, тъй като делото се е гледало по съкратената процедура, подсъдимият е признал вината си и присъдата е намалена с една трета. Излежаването на присъдата обаче ще е при първоначален строг режим на изтърпяване. В сила също влиза и наказание по предишна условна присъда на Радев. Така той ще е зад решетките още 3 години, постанови съдът.  

Повечето българи ще прекарат новогодишната нощ в домашна обстановка

Повечето българи ще посрещнат новогодишните празници в домашна обстановка, отчитат от туристическите агенции. Освен домашния уют, за тази Нова година актуална е и обстановката в семейни хотели, съобщава Нова ТВ.
Подготовката за новогодишната нощ в Банско тече с пълна сила, очаква се голям брой туристи да съчетаят празника с каране на ски. И в Повечето българи ще посрещнат новогодишните празници в домашна обстановка, отчитат от туристическите агенции. Освен домашния уют, за тази Нова година актуална е и обстановката в семейни хотели, съобщава Нова ТВ. Подготовката за новогодишната нощ в Банско тече с пълна сила, очаква се голям брой туристи да съчетаят празника с каране на ски. И в

Пещерата „Дяволското гърло” е дом на колония от прилепи

Колония от прилепи зимува в пещерата „Дяволското гърло” и през последните седмици все повече прилепи пристигат в пещерното образувание, съобщи Фокус. Преди години пещерата е била по-силно осветена и броят на прилепите е бил намалял значително. 

От туристическото дружество, обаче са взели мерки за опазването на популацията им и са намалили Колония от прилепи зимува в пещерата „Дяволското гърло” и през последните седмици все повече прилепи пристигат в пещерното образувание, съобщи Фокус. Преди години пещерата е била по-силно осветена и броят на прилепите е бил намалял значително. От туристическото дружество, обаче са взели мерки за опазването на популацията им и са намалили

Mъж е загинал при пожар във вилна зона "Врана"

Причините за пожара са в процес на установяване

Кола се удари в автобус в центъра на село Семчиново

В 14:10 часа е подаден сигнал на телефон 112 за удър на лек автомобил в автобус в центъра на пазарджишкото село Семчиново. Това съобщи Мирослав Стоянов, говорител на ОД на МВР за Фокус. 

Автобус №26 е изпълнявал редовен курс от Пазарджик за Семчиново. „Шофьорът на лекия автомобил е изгубил управление над него и не е могъл да вземе завоя на... В 14:10 часа е подаден сигнал на телефон 112 за удър на лек автомобил в автобус в центъра на пазарджишкото село Семчиново. Това съобщи Мирослав Стоянов, говорител на ОД на МВР за Фокус. Автобус №26 е изпълнявал редовен курс от Пазарджик за Семчиново. „Шофьорът на лекия автомобил е изгубил управление над него и не е могъл да вземе завоя на...

Сръбски министри уличени в скандални приватизации

Щетите от спорните приватизации възлизат на 7,7 милиарда динари (110 динари = 1 евро – бел.ред.). Днес са задържани 76 лица, а вчера - други 56 души с обвинение за извършени 64 престъпления, каза Вучич на пресконференция в сградата на Министерски съвет

РДНСК-Североизток отговорна за скандалния строеж на Кабакум

След общественото недоволство, което прерасна вчера в жива верига срещу имотната мафия във Варна, кметът Иван Портних подготвя заповед за проверка на скандалния строеж на Кабакум. Това заяви пред медиите главният архитект на общината Петър Йорданов.

Майли Сайръс пак скандализира пуританите

Само за 24 часа последното провокативно видео на Майли Сайръс към песента й Adore You беше гледано от над 7 млн. потребители в Youtube.

Два труса за ден бяха усетени във Вранча

Земетресение с магнитуд 3.1 по скалата на Рихтер е регистрирано в 23.54 ч. в петък през нощта в най-активния сеизмичен район на Румъния – Вранча, съобщи румънският Национален институт по геофизика. Сутринта на същия ден във Вранча бе регистриран и трус с магнитуд 3.4 по Рихтер. През декември в тази земетръсна зона са регистрирани други 17 земетресения с магнитуд между 2.5 и 3.6 по Рихтер. На 6 октомври във Вранча стана земетресение с магнитуд 5.5 по Рихтер, което бе най-силното през последните четири години. Трусът бе усетен в Букурещ и в северната част на България и в Молдова. Тази година във Вранча е имало осем земетресения с магнитуд над 4 по Рихтер.

Трус от 5,9 по Рихтер разлюля Анталия

На този етап няма данни за разрушения и пострадали

    


Повечето българи ще прекарат новогодишната нощ у дома

Повечето българи ще посрещнат новогодишните празници в домашна обстановка, отчитат от туристическите агенции. Освен домашния уют, за тази Нова година актуална е и обстановката в семейни хотели, съобщава Нова ТВ.
Подготовката за новогодишната нощ в Банско тече с пълна сила, очаква се голям брой туристи да съчетаят празника с каране на ски. И в Повечето българи ще посрещнат новогодишните празници в домашна обстановка, отчитат от туристическите агенции. Освен домашния уют, за тази Нова година актуална е и обстановката в семейни хотели, съобщава Нова ТВ. Подготовката за новогодишната нощ в Банско тече с пълна сила, очаква се голям брой туристи да съчетаят празника с каране на ски. И в

Камион с бира блъсна 80-годишна в Благоевград

Камион, зареждащ с бира заведенията в Благоевград, при движение на заден ход блъсна 80-годишна жена, която за неин късмет не бе прегазена, отърва се само с вероятна фрактура, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Глобиха сводник на 16-годишна, влиза в затвора

Две години и 4 месеца затвор и глоба от 10 000 лв. постанови Районен съд - Разград за сводник на 16-годишно момиче от Разград, съобщи Дарик.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Според обвинителния акт 21-годишният Стефан Радев осигурявал клиенти на момичето с инициали Ю.С. в продължение на две седмици - от 2 до Две години и 4 месеца затвор и глоба от 10 000 лв. постанови Районен съд - Разград за сводник на 16-годишно момиче от Разград, съобщи Дарик. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Според обвинителния акт 21-годишният Стефан Радев осигурявал клиенти на момичето с инициали Ю.С. в продължение на две седмици - от 2 до

Мъж е загинал при пожар във "Врана" тази сутрин


Мъж на 57 години е загинал при пожар във вилна зона "Врана" в София тази сутрин, съобщи пресцентърът на МВР в София.

Съобщението за пожара в къща във вилната зона е получено около 6 часа сутринта. При гасенето на огъня са участвали три противопожарни автомобила с 12 пожарникари. Унищожена е 40 кв. м. покривна конструкция и домашни вещи. Причината за пожара все още не е установена.


Сводник на 16-годишна влиза в затвора и плаща глоба

Две години и 4 месеца затвор и глоба от 10 000 лв. постанови Районен съд - Разград за сводник на 16-годишно момиче от Разград, съобщи Дарик.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Според обвинителния акт 21-годишният Стефан Радев осигурявал клиенти на момичето с инициали Ю.С. в продължение на две седмици - от 2 до Две години и 4 месеца затвор и глоба от 10 000 лв. постанови Районен съд - Разград за сводник на 16-годишно момиче от Разград, съобщи Дарик. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Според обвинителния акт 21-годишният Стефан Радев осигурявал клиенти на момичето с инициали Ю.С. в продължение на две седмици - от 2 до

"Уест хем" и "Уест бром" дадоха зрелищен старт на последния кръг за 2013 г.


Замесените в борбата за оцеляване "Уест хем" и "Уест бромич" сътвориха зрелищен старт на последния кръг във Висшата лига за 2013 г., с който се отбелязва краят на първия полусезон. 

В изключително атрактивен, динамичен и изпълнен с голови положения и непрестанни обрати в резултата двубой двата отбора не успяха да се победят и поделиха по една точка след равенство 3:3 на стадион "Ъптън парк". 

Домакините поведоха в самото началото на срещата, но гостите от Мидландс обърнаха...

Книгите, които трябваше да прочетем през 2013 г.

Абсурдно, но факт - като отговор на кризата и тоталния хаос в държавната политика (особено в областта на културата, отново запратена в кьошето, вместо да е с преимущество) тази година беше особено щедра за българския читател. Много издателства си позволиха лукса да издадат книги, които се превеждат за първи път у нас. Абсурдно, но факт - като отговор на кризата и тоталния хаос в държавната политика (особено в областта на културата, отново запратена в кьошето, вместо да е с преимущество) тази година беше особено щедра за българския читател. Много издателства си позволиха лукса да издадат книги, които се превеждат за първи път у нас.

Ислямският Лас Вегас

Бивш саудитски министър по въпросите на поклонничеството казва, че ежегодният Хадж е като 20 американски супербоула на един стадион, при което всичките два милиона зрители участват в играта. Затова Мека била в непрекъсната подготовка за това мащабно религиозно събитие - пред самия Хадж, по време на поклонничеството и веднага след него. 

Бивш саудитски министър по въпросите на поклонничеството казва, че ежегодният Хадж е като 20 американски супербоула на един стадион, при което всичките два милиона зрители участват в играта. Затова Мека била в непрекъсната подготовка за това мащабно религиозно събитие - пред самия Хадж, по време на поклонничеството и веднага след него.

Човешкото тяло - разкрито и реално

Още от незапомнени времена, едни от най-големите умове на Света са изучавали и описвали човешкото тяло. Мислители като Аристотел и Платон и Хипократ са посветили талантите си на човешкото тяло. 

Към тях, разбира се, трябва да добавим и едни от най-великите артисти на всички времена като Леонардо Да Винчи, Микеланджело и Рембранд. Всички те са Още от незапомнени времена, едни от най-големите умове на Света са изучавали и описвали човешкото тяло. Мислители като Аристотел и Платон и Хипократ са посветили талантите си на човешкото тяло. Към тях, разбира се, трябва да добавим и едни от най-великите артисти на всички времена като Леонардо Да Винчи, Микеланджело и Рембранд. Всички те са

Бургазлии изпращат 2013-та на велосипеди

/КРОСС/ Бургазлии ще изпратят отиващата си 2013- та година на велосипеди. Организацията се провежда посредством социалните мрежи, като до 13,00 днес се записали около 100 ентусиасти, пише burgasinfo. Походът тръгва утре от 12,00 часа от сградата на Общината, като маршрутът ще бъде определен на място. Организаторите канят всички желаещи са се присъединят към тях с думите: „Да изпратим 2013 година на велосипеди! Нека всички видят, че студеното време не може да ни спре! Да покажем, че може да се празнува, дори и на колело!Каним всички велосипедисти, които не се страхуват от времето, да се присъединят към нашето събитие и нека всички разберат, че велосипедът не спи зимен сън и колелото не е просто начин за придвижване, а начин на живот!Моля поканете всичките си приятели и разпространете идеята, кой както може, сред Бургаската общественост!Нека направим едно запомнящо се събитие!"  

Синодът иска да сложи ръка на уникален паметник на културата

Жителите на разложкото село Добърско и свещениците от Неврокопска митрополия се скараха за уникалния храм „Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат”.

ГЕРБ призна конкуренцията на Бареков

Депутат от ГЕРБ за първи път постави Николай Бареков сред политическите играчи и конкуренти на партията на Борисов. В интервю за bTV бившият министър на културата и настоящ народен представител от ГЕРБ Вежди Рашидов заяви, че нови избори трябва да има, защото това е основно демократично право на избирателя.

Още 100 млн.лв. за болниците

Държавата няма да скатае близо 100 млн. лв. за болниците догодина, а ще им ги даде. Това стана ясно, след като от здравното министерство съобщиха, че министър Таня Андреева е изпратила в Министерския съвет писмо със спешни мерки за по-добър контрол и оптимизиране на плащанията на НЗОК.

Трима бивши сръбски министри заподозрени в приватизации

/КРОСС/ По време на извънредна пресконференция вицепремиерът на Сърбия Александър Вучич съобщи, че трима бивши министри са заподозрени за участие в престъпни приватизации, пише Pobjeda. "Задържани са 76 лица, а други 56 души с обвинение за извършени 64 престъпления. Щетите от спорните приватизации възлизат на 7,7 милиарда динари", добави още Вучич. На пресконференция присъства и прокурорът Милко Радисавлевич от Прокуратурата за борба с организираната престъпност, който заяви, че има 19 разследвания и 93 лица са заподозрени. Сред заподозрените има трима бивши министри, бившият директор на Агенцията за приватизация, също така и много директори, както и бившият началник на кабинета на убития премиер Зоран Джинджич Неман Колесар. Щетите за държавата са за най-малко 80 милиона евро. Радисавлевич очаква първите присъди на първа инстанция да бъдат произнесени преди края на 2014 година.  

Нов лек трус край Вранча

Земетресение с магнитуд 3,1 е регистрирано в петък вечер

    


Арестуван е пети, заподозрян за нападението над украинската журналистка Чорновил

Задържан е пети заподозрян във връзка с нападението над украинската журналистка Татяна Чорновил, предаде Интерфакс. Задържан е 34-годишен жител на украинския град Днепродзержинск (Днепропетровска област), който е работил в охранителна фирма. По негови думи той е пристигнал в Киев, за да си купи автомобил „Порше Кайен”. От показанията на заподозрения става ясно, че той лично е взел участие в побоя над Татяна Черновил.

Ветераните на ЦСКА пребиха Левски с 8:1

Бившият стрелец на ЦСКА и настоящ треньор в школата на тима Владимир Манчев бе един от най-добрите и логично вкара хеттрик на „сините” за разгромната победа с 8:1.

Арестуван е пети човек за нападението над украинската журналистка Татяна Чорновил

Пети заподозрян е задържан от властите във връзка с нападението над украинската журналистка Татяна Чорновил, предаде Интерфакс, като се позова на информация, предоставена от Министерството на вътрешните работи на Украйна.

Арестуваният е 34-годишен жител на украинския град Днепродзержинск (Днепропетровска област), който е работил в охранителна... Пети заподозрян е задържан от властите във връзка с нападението над украинската журналистка Татяна Чорновил, предаде Интерфакс, като се позова на информация, предоставена от Министерството на вътрешните работи на Украйна. Арестуваният е 34-годишен жител на украинския град Днепродзержинск (Днепропетровска област), който е работил в охранителна...

Кои са най-екстравагантните места за почивка в света

Ваканцията на едно от седемте най-екстравагантни ваканционни дестинации, струва около 2,2 млн. лири, пише Дейли Мейл. Почивката ще ви излезе около посочената сума, независимо дали сте на най-разкошното или най-елегантното място от тях. Така че ако разполагате с няколко милиона, защо да не почивате в най-добрия ски-курорт или да не си наемете частен Ваканцията на едно от седемте най-екстравагантни ваканционни дестинации, струва около 2,2 млн. лири, пише Дейли Мейл. Почивката ще ви излезе около посочената сума, независимо дали сте на най-разкошното или най-елегантното място от тях. Така че ако разполагате с няколко милиона, защо да не почивате в най-добрия ски-курорт или да не си наемете частен

По-полека с езика, Радане, по-полека!

Преди човек да каже А, трябва да си даде сметката дали силата и куражът му стигат, за да достигне до Я. Трябва да се внимава с езика

Областният обжалва възстановяването на българските имена на местностите край Варна

Областният управител на Варненска област Иван Великов е обжалвал решението на Общинския съвет за възстановяването на българските имена на местностите край Варна. Това съобщи общинският съветник Костадин Костадинов в личния си профил във фейсбук.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване