Обявиха конкурс за началник на митница Свиленград

Агенция „Митници” обяви конкурс за началници на осем митници, сред които и тази в Свиленград. Срокът за подаване на документи е до 6 януари, съобщават от пресцентъра на агенцията.

Изискванията към кандидатите са да имат висше образование в сферата на стопанските, правните, хуманитарните или техническите науки и професионален опит най-малко 7 години, от които поне 5 на ръководна длъжност.

Сред изискванията са още компютърната грамотност и познаването на митническото законодателство, както и владеенето на чужди езици. Месечната заплата варира от 1 000 до 2 500 лева. В момента временно длъжността началник на Митница “Свиленград” изпълнява Георги Костадинов.

Хасково Новини

Продължават проверките за опасни храни във Варна

Засилените проверки на инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните във Варна, които започнаха преди Коледа, ще продължат и по новогодишните празници и ще приключат едва след Ивановден. Дежурни инспектори ще има по време на всички почивни и празнични дни, включително и по Нова година, каза за Радио "Фокус" Маргарита Атанасова, директор на звеното.

Мащабен корупционен скандал в Хърватия

/КРОСС/ Хърватският антикорупционен орган УСКОК обвини 364 души и фармацевтичната компания "Фармал" в конспирация за извършване на престъпление, подкупи и злоупотреби, съобщи Хина, цитирана от БТА. Това е обвинението с най-голям брой заподозрени в историята на хърватската прокуратура. Според обвинението изпълнителният директор на "Фармал" Дражен Деди и четирима други директори създали и управлявали мрежа от лекари и фармацевти в цяла Хърватия, за да продават продуктите на компанията, като в замяна им раздавали подаръци, включително пари и пътувания на стойност от 5 до 10 процента от предписаните лекарства. Обвинението засяга периода от 2009 г. до 12 октомври 2012 г. За да постигнат целите си, директорите на компанията наели 22 заподозрени, които редовно посещавали лекари и фармацевти, за да ги възнаграждават за предписването на продукти на компанията "Фармал", твърди обвинението. Службата за борба с корупцията и организираната престъпност съобщи снощи, че сред обвинените са председателят на управителния съвет на "Фармал" , изпълнителният директор по корпоративните въпроси, директорката за контрол на продажбите и регионалните директори на секторите Юг и Север.  

Ботев няма да има контроли в Пловдив

Феновете на Ботев няма да могат да гледат своите любимци на пловдивска земя преди подновяването на шампионата през 2014 година.

По-ниско потребление на ток по коледните празници отчитат от EVN България

Пикът на потреблението тази Коледа е бил между 17:00 ч. и 18:00 ч. на 24 декември, когато са консумирани 1 655 000 киловатчаса електроенергия. Потреблението на клиентите на EVN България за периода на почивните дни 22 декември – 26 декември 2013 г. е с 1% по-малко спрямо същия период през 2012 г.

Данните на дружеството показват, че общо за периода от почивни и празнични дни между 22 и 26 декември 2013 г. включително клиентите на дружеството са консумирали общо 147 231 000 киловатчаса електроенергия. Тези стойности са по-ниски спрямо потреблението през същия период миналата година, когато са консумирани общо 148 916 000 киловатчаса.

Върховото потребление тази Коледа е регистрирано между 17:00 и 18:00 ч. на 24 декември 2013 г. Тогава са регистрирани 1 655 000 киловатчаса консумирана електроенергия, сочат диспечерските данни на дружеството. За сравнение върховото потребление миналата Коледа е било регистрирано на 23 декември: 1 638 000 киловатчаса електроенергия.

EVN България напомня, че важно значение за консумацията на електроенергия и за стойността на фактурата има режимът и интензивността на потребление при всеки клиент, както и фактори като: ефективната изолация на стените и уплътняване на врати и прозорци, видът и броят на използваните уреди и техния клас на енергийна ефективност, броя помещения в жилището, които се отопляват, броят живущи в жилището и др. Важно за всеки клиент е периодично да следи своята консумация на електроенергия чрез сверяване данните от електромера.

Специалистите в диспечерските центрове на EVN България осъществяват денонощен мониторинг на мрежата. По време на изминалите празнични дни дружеството е регистрирало минимална аварийност на цялата територия на захранване в Югоизточна България. Общо 76 дежурни екипа на EVN България са в постоянна готовност да работят при зимни условия за нормализиране на захранването в случаи на необходимост.

Хасково Новини

Студенти в сблъсъци с полиция край университет в Кайро

Според държавния вестник "Ал Ахрам" сблъсъците избухнали, след като силите за сигурност използвали сълзотворен газ, за да разпръснат студенти, поддръжници на движението, които не допускали свои колеги в сградата, отиващи на изпити

За по-малко от минута конфискуват неплатените данъци от банковите сметки

Програмата ще се прилага пилотно в 4 данъчни служби, първи ще са длъжниците със суми над 100 000 евро

прочети повече

Общото събрание на Слънчев бряг смени Съвета на директорите

В новия СД влизат Йордан Георгиев, Румен Кулев, Светлодара Петрова, Веселин Маринов и Таня Власиаду

    


Арман Бабикян: През 2014 ще има само евроизбори

/КРОСС/ През 2014 г. ще има европейски избори и няма да има други избори, въпреки желанието на мнозина. Това прогнозира в предаването „Факторът Кошлуков" по TV7 експертът по политически пиар Арман Бабикян. Той очаква властта да започне да въвежда ред и стабилност в управленските системи - нещо, което не е успяла да направи през отиващата си година. Според Бабикян правителството на Пламен Орешарски е трябвало да получи възможността да направи собствен бюджет, защото до този момент „те караха с бюджета на Дянков". Експертът смята, че кабинетът е загубил много време с това да се занимава със себе си, след като е допуснал грешката още „на четвъртия ден да напълни улиците". Освен протестите, той открои и създаването на Реформаторския блок като едно от събитията на 2013 г. „Тези партии се втурнаха един към друг на чисто аритметичен принцип. Някой ги излъга, че кабинетът няма да издържи и те се втурнаха бегом - дайте да се съберем за предстоящите избори. Избори обаче не се случиха, те се огледаха и видяха, че нямат обща политическа мая", анализира политологът. Той отбеляза, че извън Реформаторския блок са останали десетина десни партии, с които реформаторите не разговарят. „Те се самохаресаха и се самозатвориха", констатира Арман Бабикян.  

Селена Гомес отменя концерти заради лупус

Селена Гомес отмени няколко концерта от турнето си в Австралия и Азия, казвайки че иска да прекара малко време сама. Сега стана ясна и истинската причина - певицата страда от лупус, съобщава „Дейли Мейл".

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 

Според информация на Popdust, предоставена от източници, приближени на Селена Гомес отмени няколко концерта от турнето си в Австралия и Азия, казвайки че иска да прекара малко време сама. Сега стана ясна и истинската причина - певицата страда от лупус, съобщава „Дейли Мейл". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Според информация на Popdust, предоставена от източници, приближени на

Руснаците разединени за освобождаването на "Пуси Райът"

Руското общество остава разединено по отношение на освободените членове на пънк-бандата

Как да си направим сами сурвачка за Нова година?

Украсете дряновата клонка за здраве и късмет

    


Външен поглед към българската 2013

/КРОСС/ От година на година на д-р Марко Арндт му става все по-трудно да обяснява на колегите и съпартийците си от Християндемократическия съюз в Германия логиката на случващото се на българската политическа сцена. „Понятията за партия, партийна идеология, програма и различия с другите партии в България са доста размити. Партиите идват и си отиват от властта, без да запазят своята идентичност. В българската политическа система липсват стабилност и приемственост", твърди германският историк. „Що се отнася до равносметката на българската 2013-та, няма как да не потвърдя мнението на мнозинството българи, които избраха протестите за събитието, с което, наред със смяната на правителството, тази година ще се запомни. Разбира се, има отчетлива разлика в смисъла на продължаващото от февруари масово недоволство от властта, което еволюира от социални протести срещу сметки до протести за ценности. Това, което наистина ме учуди, бе широкото и ярко присъствие на наченки на гражданско общество в протестите от месец юни, на които бе поискана смяна на политиката. Силно се надявам силата и единодействието в недоволството на българите срещу пороците на управлението да нараснат", изтъква шефът на софийското бюро на фондация „Аденауер"

Новогодишно обръщение към Пламен Орешарски

Това е пълният текст на новогодишното обръщение на създателя на nenovinite.com Самуил Петканов към министър-председателя Пламен Орешарски по случай новата 2014 година. Здравейте, г-н и.д. министър-председател на България! Пиша Ви от уважение към институцията, чийто най-главен пост заемате, но не и към факта как го заехте. Не визирам костинбродската афера, не визирам едновремешнaтa ви (а може би и настояща) връзка с фигура, понародному известна като Черепа, която родните медии се страхуват да споменават и припомнят. Сигурно не е и заради твърденията на президента Първанов, че сте назначение на едно семейство. Просто бяхте назначен на този пост от един Парламент, който прилича на някоя чалготека. През изминалата година българският народ пожела промяна. Запита се защо не живее добре, поис...

Селена Гомес отменя концерти заради автоимунно заболяване

Селена Гомес отмени няколко концерта от турнето си в Австралия и Азия, казвайки че иска да прекара малко време сама. Сега стана ясна и истинската причина - певицата страда от лупус, съобщава „Дейли Мейл Селена Гомес отмени няколко концерта от турнето си в Австралия и Азия, казвайки че иска да прекара малко време сама. Сега стана ясна и истинската причина - певицата страда от лупус, съобщава „Дейли Мейл". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Според информация на Popdust, предоставена от източници, приближени на

Банско забрани външното строителство през ски сезона


До 31 март в Банско са забранени всякакви видове външни строителни работи, разкопаването на улици, тротоари и общински площи, съобщи БТА. 

Заповедта на кмета Георги Икономов е мотивирана с необходимостта да се осигури общественият ред и сигурност през зимния туристически сезон 2013-2014 г.

Забраната е влязла в сила на 21 декември 2013 г. и ще важи до края на март 2014 г.

Кметът е дал срок до 15 януари да бъдат обезопасени незавършените строежи и да се почистят...

Повдигнаха обвинения срещу служители на HTC

/КРОСС/ По-рано тази година петима служители на HTC бяха задържани с подозрения в разпространение до трети страни на поверителна информация, отнасяща се до дизайна на продуктовия интерфейс на компанията. Вицепрезидентът на отдела за продуктов дизайн Томас Чиен, директорът на Изследване и Развитие Wu Hung и старши мениджър Джъстин Хуанг са част от арестуваната през август месец група. Тримата са създали собствена компания за дизайн, но няма да имат възможност да я ръководят скоро, тъй като срещу тях има официално повдигнати обвинения, които може да ги пратят в затвора за 10 години. Освен за разпространение на поверителна информация те са обвинени и в кражба на един милион долара, вследствие на фалшиво представени договори. 

ООН съкрати 2% от работните си места

Генералната асамблея на Общото събрание на ООН утвърди бюджета на световната организация за 2014-2015 г., който ще бъде с 1% по-малък от предишния деветгодишен период. Той ще бъде в размер от 5,5 милиарда долара.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева


За пръв път от създаването на Обединените Генералната асамблея на Общото събрание на ООН утвърди бюджета на световната организация за 2014-2015 г., който ще бъде с 1% по-малък от предишния деветгодишен период. Той ще бъде в размер от 5,5 милиарда долара. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева За пръв път от създаването на Обединените

Таванът на бащинските в България е по-висок от този във Великобритания

С 323 лева по-голямо е максималното обезщетение за отпуск по бащинство в България спрямо това във Великобритания, се казва в сравнителен анализ на условията за ползване на отпуск от бащите на новородени в двете страни, публикуван в последния бюлетин на Националния осигурителен институт (НОИ). Общо 940 лв. е максималното обезщетение за отпуска по бащинство в България, което продължава 2 седмици след раждането на детето. Във Великобритания максималното обезщетение е 273.56 лири, или 617 лв. за две седмици. Отпускът по бащинство в Англия обаче може да се ползва само в първите осем седмици след раждането на детето, като таткото избира дали да вземе наведнъж една, или две седмици. В България са и по-малко изискванията, на които трябва да отговаря бащата, за да ползва отпуска си, показва анализът на НОИ. Условието в България е едно-единствено - родителят да е бил осигурен в последните 12 месеца преди раждането на детето. Обезщетението за отпуска по бащинство се плаща от НОИ и е в размер на 90% от осигурителния доход на бащата. Във Великобритания бащите трябва да са работили при един работодател поне 10 месеца преди раждането и освен това да получават поне минималната заплата за страната, която е 109 лири на седмица. Обезщетението за бащинство се плаща от работодателя, който си го възстановява в края на годината, и не може да надхвърля 136 лири на седмица. Общо 10 793 българи са ползвали двуседмичен отпуск по бащинство през първото полугодие на 2013 г., показват данните на НОИ. На тях са им били изплатени общо 3.1 милиона лева обезщетения.

Посрещаме 2014-а без сняг

Без сняг ще посрещнем Новата година, вещаят синоптиците. В неделя и понеделник температурите слабо ще се понижат. Ще преобладава слънчево време, с намалена видимост в ниските места. От вторник ще прониква студен въздух от север-североизток и с него температурите ще се понижат с 3 – 4 градуса. Във вторник облаците ще се увеличат, но валежи ще има на малко места в страната.

Тази зима януари няма да бъде толкова студен, а валежите ще бъдат по-малко и предимно от дъжд. Месецът ще започне с облачно, но сравнително топло време, като тенденцията е към намаление на облачността и слабо повишение на температурите.

В равнините ще има условия за мъгли и ниска облачност, а температурите ще остават по-ниски. Вероятност за превалявания ще има около 6-и и 8-ми януари, предимно слаби и от дъжд заради високите температури. Най-ниските температури през януари ще бъдат между минус 8 и минус 13 градуса, а най-високите – между 10 и 15 градуса.

Гледайте в емисията новини на сайта.

Димитър Димитров

 

Студенти в Кайро подпалиха университет

/КРОСС/ Египетски студенти, подкрепящи "Мюсюлманските братя", опожариха сграда на търговския факултет на университета "Ал Азхар" в Кайро, предаде АФП, позовавайки се на източник от службите за сигурност. Ден след ареста на повече от 250 демонстранти ислямисти, студентите проникнали в търговския факултет, като прекъснали провеждащ се там изпит, след което подпалили сградата. Преди огънят да бъде загасен от пожарникарите той вече бил унищожил два етажа.  Според информация на студентски активист е бил убит поддръжник на ислямистката организация, но източник от силите за сигурност опроверга тази информация.  

Китай премахва трудовите си лагери

Китайските власти взеха решение за премахване на системата от трудови лагери като част от усилията за защита на правата на човека, съобщи ИТАР-ТАСС в събота. Решението е на Постоянния комитет на Общокитайското събрание на народните представители. Трудововъзпитателните лагери бяха в основата на системата за изтърпяване на наказанията в Китай. Тази наказателна система бе създадена от китайското правителство през 1957 година. За да бъде вкаран някой в лагерите, не беше нужно да има съдебно решение, а срокът на задържане можеше да достигне 4 години, припомня БТА. По официални данни в момента в Китай има 351 лагера. В края на 2012 г. в тях са били държани около 50 хиляди души. Правозащитници се опасяват, че решението за лагерите е символично. Китайските власти все по-често използват извънсъдебни центрове за задържане, наречени "черни затвори", както и центрове за лечение на наркозависими и "центрове за промиване на мозъци", обяви преди седмица правозащитната организация "Амнести интърнешънъл". Лагерите често се реорганизират, понякога просто се сменя названието им, посочва "Амнести интернешънъл". Официална статистика няма, но според правозащитни организации задържаните в такива учреждения са между 190 хиляди и 2 милиона, допълва ДПА.

Тежката година на Ердоган

Турският премиер е убеден, че заговорът е „отвън”, но…

    


БДЖ пуска допълнителни вагони за Нова година

/КРОСС/ От БДЖ ЕАД ще увеличат с няколко допълнителни вагони съставите на влакове, които пътуват по основните направления в страната, съобщиха от пресцентъра на железницата. Увеличението на съставите на влаковете се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите по време на празничните дни по повод Коледа и Нова година. С увеличени състави през празничните дни ще се движат общо 49 бързи влака със задължителна резервация и 141 бързи влака. При закупуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват от 10% до 30% намаление от редовната цена на билета в зависимост от различните търговски оферти на дружеството. На 30 декември допълнителни вагони са осигурени за съставите на: - пет бързи влака със задължителна резервация по направленията София - Бургас („Чайка"), София - Бургас („Слънчев бряг"), Бургас - София („Слънчев бряг"), София - Горна Оряховица („Янтра") и Горна Оряховица - София („Янтра"); - девет бързи влака по направленията София - Бургас, Бургас - София, София - Варна, Варна - София, София - Пловдив, Пловдив - София, София - Стара Загора, София - Русе и Русе - София. На 31 декември с увеличен състав ще се движат: - два бързи влака по направленията Стара Загора - София и Горна Оряховица - Варна

ДПС иска поука от Възродителния процес в учебниците

Иначе преименуването на българските турци няма да се научи и предаде на поколенията, а не трябва да се случва никога повече, категорична е русенската депутатка Ферихан Ахмедова.

ООН съкрати над 200 от работните си места

Генералната асамблея на Общото събрание на ООН утвърди бюджета на световната организация за 2014-2015 г., който ще бъде с 1% по-малък от предишния деветгодишен период. Той ще бъде в размер от 5,5 милиарда долара.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева


За пръв път от създаването на Обединените Генералната асамблея на Общото събрание на ООН утвърди бюджета на световната организация за 2014-2015 г., който ще бъде с 1% по-малък от предишния деветгодишен период. Той ще бъде в размер от 5,5 милиарда долара. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева За пръв път от създаването на Обединените

Детско отделение препълнено, лекуват от тежка пневмония и сирийски деца

Бум на респираторни заболявания сред децата регистрират от хасковската многопрофилна болница. През последните дни в Детско отделение са приети за лечение 55 деца от цялата област. По-голяма част от тях са с бронхит пневмония има и с дихателна недостатъчност. В този случай малките пациенти се лекуват в интензивния сектор, сподели  д-р Антоанета Камберова. Най-много са приетите кърмачета и децата до 3 годишна възраст.

Сред приетите за лечение в Детско отделение са и 11 деца от бежанския лагер в Харманли.  Голяма част от тях са с тежки пневмонии.  “Не могат да се вместят дори в дните по клинична пътека, а се изисква и по-продължително лечение при тях”, допълни д-р Камберова.

Какво препоръчват специалистите, за да се предпазим от грип и последващите усложнения, гледайте в емисията новини на сайта.     

Димитър Димитров

 

 

Нови сблъсъци между протестиращи и полиция в Турция

Полицията в Истанбул използва сила в петък вечерта, за да разпръсне хилядите демонстранти, които поискаха оставката на премиера Реджеп Тайип Ердоган след избухването на последните корупционни скандали в страната, предаде АФП. Силите на реда се намесиха малко преди 19 часа срещу няколко хиляди души, които се опитваха да стигнат до площад „Таксим”, който през лятото се превърна в център на антиправителствените протести. Полицията използва гумени куршуми и водни оръдия, а по-късно и сълзотворен газ, за да разпръсне демонстрантите. Някои от протестиращите отвърнаха с фойерверки, а други се опитаха да издигнат барикади. Най-малко двама демонстранти са ранени при сблъсъците. Към полунощ на площад „Таксим” редът бе възстановен. По-късно в центъра на града бяха разположени полицаи, а компанията по чистотата се опита да разчисти барикадите и да премахне следите от инцидентите. Според властите най-малко 31 души са били арестувани при сблъсъците в Истанбул в петък вечерта. Започналото на 17 декември мащабно разследване на корупционните практики и рушветчийството в Турция се следят постоянно и отблизо от Брюксел, съобщи телевизионният канал ЕнТиВи. Еврокомисарят по разширяването Щефан Фюле заяви, че случващото се в Турция буди безпокойство и по-специално – масовото отстраняването от длъжност на голям брой полицаи на висши позиции. Щефан Фюле подчерта важността на гарантирането на безпристрастността и независимостта на съдебното разследване. Фюле изрази задоволство от решението на Върховния касационен съд на Турция да блокира действието на извършените в последните дни промени в Правилника за осъществяване на съдебния контрол в страната, отслабващи независимостта на съда. Междувременно докладчикът за Турция в Европарламента - холандската депутатка Риа Оомен-Руижтен (ЕНП-ЕД) каза, че е разтревожена по отношение развитието на ситуацията около разделението на властите в Турция. Тя призова изпълнителната власт да се въздържа от действия, които могат да бъдат оценявани като правителствена намеса в съдебни производства.

28 декември - Международен ден на киното

28 декември е Международният ден на киното. На тази дата през 1895 г. в парижкото “Гран кафе” се състои първата публична демонстрация на “движещи се фотографии”, с помощта на кинематографа, изобретен от братята Огю През следващата година братята тръгват на турне, като показват лентите си в Бомбай, Лондон, Ню Йорк и Буенос Айрес.

По-малко потребление на ток по празниците

По данни на EVN България потреблението по коледните празници намалява в сравнение с миналогодишните стойности.
Пикът на потребление тази година е бил за приготовление на вечерята за Бъдни вечер, между 17ч. и 18ч. Тогава са консумирани 1 655 000 киловатчаса електроенергия. 
Данни на дружеството сочат, че потреблението за почивните дни от 22 до По данни на EVN България потреблението по коледните празници намалява в сравнение с миналогодишните стойности. Пикът на потребление тази година е бил за приготовление на вечерята за Бъдни вечер, между 17ч. и 18ч. Тогава са консумирани 1 655 000 киловатчаса електроенергия. Данни на дружеството сочат, че потреблението за почивните дни от 22 до

Интерпол издирва убиецът от "Соло" Илиян Тодоров

От вчера международната организация Интерпол се включи в издирването на Илиян Тодоров, осъден доживот за двойното убийство при дискотека "Соло" в столицата.

Това се наложи след като българските власти не успяха да открият Тодоров, който вече трябваше да излежава присъдата си.

Тя беше потвърдена и от Върховния касационен съд. Тодоров обаче изч От вчера международната организация Интерпол се включи в издирването на Илиян Тодоров, осъден доживот за двойното убийство при дискотека "Соло" в столицата. Това се наложи след като българските власти не успяха да открият Тодоров, който вече трябваше да излежава присъдата си. Тя беше потвърдена и от Върховния касационен съд. Тодоров обаче изч

Експерт: През 2014 ще има само европейски избори

Експертът по политически пиар Арман Бабикян прогнозира пред TV7, че през 2014 година няма да има други избори, освен европейски, въпреки желанието на мнозина. Той очаква властта да започне да идва на себе си и да въведе ред и стабилност в управленските системи – нещо, което не е успяла да направи през отиващата си година.  Според Бабикян правителството на Пламен Орешарски е трябвало да получи възможността да направи собствен бюджет, защото до този момент "те караха с бюджета на Дянков". Експертът смята, че кабинетът е загубил много време с това да се занимава със себе си, след като е допуснал грешката още "на четвъртия ден да напълни улиците". "Това е нормален политически шок за всеки на власт, но не мога да оценя негативно направеното...

Стилиян Петров в класация за Спортна личност на годината

Бившият капитан на националния ни отбор по футбол попадна в класацията на Дейли телеграф. Стилиян Петров зае 69-та позиция и изпревари Райън Гигс и Жозе Моуриньо. Стенли заслужи своето признание заради нечовешката борба с коварната левкимия, както и заради благотворителния мач в Глазгоу през септември. В него взеха участие приятели на Стилиян и легенди на "Селтик". Срещата бе организирана от фондацията на Петров. На стадиона в Глазгоу присъстваха над 60 000 зрители, които подкрепиха с горещи аплодисменти българина. Събраните 300 000 паунда отидоха в подкрепа на деца, борещи се с ракови заболявания. От Дейли телеграф не пропускат да напомнят и за изключително куриозния момент от двубоя, в който нападателят на "Астън Вила" Габриел Агбонлахор за малко не контузи Лу...

Турската армия: Не ни въвличайте в политически спорове

/КРОСС/ Командването на турските въоръжени сили разпространи специално изявление, в което казва, че армията не иска да бъде въвличана в каквито и да е политически спорове. "От друга страна, армията внимателно ще следи развитието на събитията, засягащи нейната позиция и правния статут на нейните членове", допълва текстът, разпространен на интернет сайта на Генералния щаб, цитиран от Дневник. В изявлението се посочва, че то е реакция на опити в медиите да се компрометират въоръжените сили покрай скандала за корупция, разтърсил управляващата Партия на справедливостта и развитието и правителството на Реджеп Тайип Ердоган. Ялчън Акдоган, един от съветниците на премиера, написа в коментар в местен вестник, че скандалът може да е опит да се предизвика военен преврат. В проправителствения всекидневник "Йени шафак" ръководителят на кореспондентското бюро в Анкара обвини Обединените арабски емирства, че стоят зад заговор срещу властта.  

Интерпол издирва убиецът от "Соло" Илиян с червена бюлетина

От вчера международната организация Интерпол се включи в издирването на Илиян Тодоров, осъден доживот за двойното убийство при дискотека От вчера международната организация Интерпол се включи в издирването на Илиян Тодоров, осъден доживот за двойното убийство при дискотека "Соло" в столицата. Това се наложи след като българските власти не успяха да открият Тодоров, който вече трябваше да излежава присъдата си. Тя беше потвърдена и от Върховния касационен съд. Тодоров обаче изч

Бюджетът на ЕС цели да избегне повтарящия се недостиг при плащанията

960 милиарда евро поети задължения и 908 милиарда евро плащания ще бъде европейският бюджет за периода 2014-2020 г.

    


Крадци вилняха в дома на Кичка

Дни след заминаването си за САЩ Кичка Бодурова беше отарашена от крадци, които вилняха в дома й преди Коледа.

Само евроизбори през 2014 г. въпреки желанието на мнозина

Политологът Арман Бабикян очаква властта да започне "да идва на себе си"

    


По-малко ток сме ползвали на празниците, пикът е бил на Бъдни вечер

По данни на EVN България потреблението по коледните празници намалява в сравнение с миналогодишните стойности.
Пикът на потребление тази година е бил за приготовление на вечерята за Бъдни вечер, между 17ч. и 18ч. Тогава са консумирани 1 655 000 киловатчаса електроенергия. 
Данни на дружеството сочат, че потреблението за почивните дни от 22 до По данни на EVN България потреблението по коледните празници намалява в сравнение с миналогодишните стойности. Пикът на потребление тази година е бил за приготовление на вечерята за Бъдни вечер, между 17ч. и 18ч. Тогава са консумирани 1 655 000 киловатчаса електроенергия. Данни на дружеството сочат, че потреблението за почивните дни от 22 до

Избраха най-стилните мъже за 2013 г.

Фарел Уилямс, Джъстин Теру и Кание Уест намират място в ежегодната класация за мода и стил сред силната половина

160 000 българи посрещат Нова година в чужбина, Турция и Гърция са най-привлекателни

Около 160 хиляди българи са избрали да празнуват в чужбина, показват данните на Института за анализи и оценки в туризма. 

Най-много българи ще посрещнат Нова година в съседните Турция, Гърция и Македония.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Хиляди наши сънародници ще се насочат и към Западна Европа, предимно Около 160 хиляди българи са избрали да празнуват в чужбина, показват данните на Института за анализи и оценки в туризма. Най-много българи ще посрещнат Нова година в съседните Турция, Гърция и Македония. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Хиляди наши сънародници ще се насочат и към Западна Европа, предимно

Станишев предлага 15% данък за доход над 2700 лв. месечно


БСП ще предложи от 2015 г. с 15% данък да се облагат доходите над 2700 лв. месечно, пише "Стандарт" като цитира лидера на левицата Сергей Станишев. 

"До края на мандата ще имаме диференцирано облагане", обещава Станишев да изпълни предизборното обещание на социалистите да премахне плоския данък, въведен от него като премиер и сегашния премиер Пламен Орешарски като финансов министър.

Намерението е прагът, над който хората ще се определят като богати и ще плащат по-висок...

Пламна скарлатина в Пернишко

Регистрирани са два случая на туберкулоза

160 000 българи посрещат Нова година в чужбина и на круиз

Около 160 хиляди българи са избрали да празнуват в чужбина, показват данните на Института за анализи и оценки в туризма. 

Най-много българи ще посрещнат Нова година в съседните Турция, Гърция и Македония.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Хиляди наши сънародници ще се насочат и към Западна Европа, предимно Около 160 хиляди българи са избрали да празнуват в чужбина, показват данните на Института за анализи и оценки в туризма. Най-много българи ще посрещнат Нова година в съседните Турция, Гърция и Македония. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Хиляди наши сънародници ще се насочат и към Западна Европа, предимно

След Дядото, да боядисаме и ... Лили Иванова!

Докато осъждаше посегателството на паметника на бащата на социализма у нас Димитър Благоев, наричан от своите Дядото, скулпторът-депутат предложи да се боядиса и примата на естрадата ни Лили Иванова.

160 000 българи ще празнуват Нова година извън страната

/КРОСС/ Около 160 хиляди българи са избрали да празнуват в чужбина, показват данните на Института за анализи и оценки в туризма. По голямата част от хората са избрали Турция, Гърция и Македония, съобщи Нова.  Хиляди наши сънародници ще се насочат и към Западна Европа, предимно Германия, Испания и Италия. По-далечните дестинации като Дубай, Тайланд и Карибския басейн остават екзотика. Прогнозата е, че около 6 хиляди българи ще предпочетат тази година за празниците круиз на кораб.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване