Почина Шърли Темпъл

Тя е позната като детето с русите къдрици от Златната ера на Холивуд

    


Гъмзата пак стана баща на момче

Гъмзата за втори път стана татко на момченце.

КЗК отмени избор на изпълнител за рехабилитация на ВиК мрежа в Лом

Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ отмени избор на изпълнител за рехабилитация на ВиК мрежа в община Лом, съобщиха от комисията.

Бобева обяви намаление на таксата по вписванията

От следващите седмици ще влезе в сила новият ценоразпис на Агенцията по вписванията, където цените на услугите, извършвани от Търговския регистър, ще намалеят с 22%, заяви вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева. Това са 4 млн.

Вдигат с много глобите за нарушения по изборите

Драстично увеличение на глобите за административни нарушения при провеждането на избори записаха депутатите в проекта за Изборен кодекс.

Спадът в цените на жилищата спрял, търсенето се съживило

Сделките през 2013 г. са скочили спрямо предходната година

    


Почина журналистът Христо Гинев

След тежко боледуване почина журналистът Радио Варна Христо Гинев. Той работи в регионалната радиостанция повече от 20 години. Основател и дългогодишен водещ е на обзорното седмично предаване “Позиция”.
Бил е автор и водещ на редица предавания, новинар и репортер. От 2006 до 2011 Христо беше главен редактор и главен продуцент на Радио Варна. След тежко боледуване почина журналистът Радио Варна Христо Гинев. Той работи в регионалната радиостанция повече от 20 години. Основател и дългогодишен водещ е на обзорното седмично предаване “Позиция”. Бил е автор и водещ на редица предавания, новинар и репортер. От 2006 до 2011 Христо беше главен редактор и главен продуцент на Радио Варна.

Възрастният мъж в старческия дом във Велико Търново е убит от друг обитател

Мъж на 69 години е задържан за убийството на 80-годишен мъж в Дома за стари хора във Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР във вторник.   Сигналът за убития мъж е бил подаден в полицията в понеделник сутринта. Той е бил открит в стаята си с видими следи от насилие.   Разследващите са установили, че извършителят на убийството е К. Б. от великотърновското село Самоводене, който също бил настанен в дома. Той е задържан за 72 часа.   Резултатите от аутопсията са показали, че смъртта е настъпила в резултат на тежка черепно-мозъчна травма, причинена от удар с тъп предмет.

Чобанов: Потреблението е основен двигател на растежа

„Естествено че потреблението е основните двигатели на растежа заедно с износа. Затова ние работим по няколко направления в тази посока“, това заяви в...

Шеф на банка открит мъртъв в дома си

/КРОСС/ Шефът на пернишкия клон на Юробанк (Пощенска банка) Александър Александров (40 г.) е намерен мъртъв в дома му в понеделник около 18.50 ч., съобщиха от полицията. Според разследващите няма следи от насилие, водеща е версията, че се е обесил.Трупът на банкера е бил открит от неговия баща. Александров живеел в къща в центъра на Перник. Според колегите му бил усмихнат, ведър човек, но от няколко месеца се затворил в себе си и станал унил.Александров е разведен, има едно дете, съобщава mediapool.bg.

Найденов: Отбраната не е само сектор, който гълта средства от бюджета

Ще има специален режим за обществените поръчки в сектора на отбраната, обеща вицепремиерът Даниела Бобева

    


Летище София отчита ръст от 6,5% на пътниците през януари

Пътуващите по международни линии са с 8% повече, отчитат от аеропорта

    


3 кражби регистрирани за денонощие

3 кражби са регистрирани през денонощието. Първата е от лек автомобил Ситроен, паркиран на улица „Одрин” в Свиленград. Кражбата е осъществена между 18ч и 19ч след счупване стъкло на предна лява врата. Открадната е мъжка чантичка, оставена между двете седалки, чието съдържание е било 2 мобилни телефона, 250 лева и лични документи. Втората кражба е на 50 метра телефонен кабел откраднат чрез разкопаване в близост до гробищния парк в Свиленград. Също за кражба на 200 метра телефонен кабел съобщават и от харманлийското село Славяново, станала вчера в 09,45 часа чрез отрязване. По всички случаи са образувани досъдебни производства.

  Хасково Новини

София - между най-евтините дестинации в Европа

Тази година най-евтините за туристи европейски градове са Букурещ, Киев, София и Белград. Американски експерти съставиха списък на най-достъпните туристически градове в Европа. В него попадат 51 европейски града.

Два въоръжени грабежа са извършени снощи във Варна

Два въоръжени грабежа са извършени снощи във Варна, съобщиха от ОД на МВР-Варна.

Около 02.20 часа снощи е получен сигнал за извършен грабеж от магазин за хранителни стоки, намиращ се на ул. ''Екатерина Симитчиева''. Двама неизвестни мъже с маски и черни малки огнестрелни оръжия, неустановени до момента, след отправяне на заплахи извършват Два въоръжени грабежа са извършени снощи във Варна, съобщиха от ОД на МВР-Варна. Около 02.20 часа снощи е получен сигнал за извършен грабеж от магазин за хранителни стоки, намиращ се на ул. ''Екатерина Симитчиева''. Двама неизвестни мъже с маски и черни малки огнестрелни оръжия, неустановени до момента, след отправяне на заплахи извършват

Всеки трети предприемач в Гърция – новообеднял

Това сочат данни на общата конфедерация на занаятчиите и търговците в страната

Доведената сестра на Джулия Робъртс е открита мъртва в Лос Анджелис


Доведената сестра на актрисата Джулия Робъртс - Нанси Моутс, е била открита мъртва в къща в Лос Анджелис. Предполага се, че причина за смъртта е свръхдоза, обяви полицията в Лос Анджелис, предаде "Ройтерс". 

37-годишната Моутс е била открита във вана, пълна с вода, обяви говорителят на полицията.

На мястото, което не е неин дом, са били намерени и лекарства по предписание. По данни на полицията все още не е установено дали причината за смъртта е непредвидена свръхдоза или...

Откриха обесен шефа на банков клон в Перник

Александър Александров - директор на пернишкия клон на "Юробанк И-Еф Джи" - България /Пощенска банка/  е намерен мъртъв, научи онлайн редакцията на "Труд".

Засега версията на разследващите е, че става дума за самоубийство. Г-н Александров е намерен обесен, като по тялото му не е имало следи от насилие. Затова разследващите ... Александър Александров - директор на пернишкия клон на "Юробанк И-Еф Джи" - България /Пощенска банка/ е намерен мъртъв, научи онлайн редакцията на "Труд". Засега версията на разследващите е, че става дума за самоубийство. Г-н Александров е намерен обесен, като по тялото му не е имало следи от насилие. Затова разследващите ...

Почина журналистът Христо Гинев

След тежко боледуване почина журналистът Радио Варна Христо Гинев. Той работи в регионалната радиостанция повече от 20 години. Основател и дългогодишен водещ е на обзорното седмично предаване “Позиция”.
Бил е автор и водещ на редица предавания, новинар и репортер. От 2006 до 2011 Христо беше главен редактор и главен продуцент на Радио Варна. След тежко боледуване почина журналистът Радио Варна Христо Гинев. Той работи в регионалната радиостанция повече от 20 години. Основател и дългогодишен водещ е на обзорното седмично предаване “Позиция”. Бил е автор и водещ на редица предавания, новинар и репортер. От 2006 до 2011 Христо беше главен редактор и главен продуцент на Радио Варна.

bTV да даде право на отговор на Росен Петров

През последните дни обществото става свидетел на безпрецедентна саморазправа на най-голямата българска медия bTV с едно от най-знаковите й лица - Росен Петров.

Шофьор на ТИР колабира на блокирания ГКПП „Лесово“

Шофьор на ТИР с молдовска регистрация е припаднал на ГКПП „Лесово", съобщи Венцеслав Пехливанов, един от протестиращите превозвачи, за „Фокус".

Камионът е бил от турска страна, шофьорът е излязъл от него и колабирал. На място е пристигнала линейка, която е го е откарала незабавно.









Шофьор на ТИР с молдовска регистрация е припаднал на ГКПП „Лесово", съобщи Венцеслав Пехливанов, един от протестиращите превозвачи, за „Фокус". Камионът е бил от турска страна, шофьорът е излязъл от него и колабирал. На място е пристигнала линейка, която е го е откарала незабавно.

Росен Петров: Ще отида в прокуратурата, ще разкрия много неща за bTV

Ако мръсната кампания на Би Ти Ви и "Дрийм тийм" не спре, ще отида в прокуратурата, ще стана защитен свидетел и ще разкрия много неща, на които съм бил свидетел – търговия с влияние, как се купуват обществени поръчки, кой ги печели, как се назначават журналисти. Това заяви в студиото на ТВ7 Росен Петров по повод декларациите на двете компании, че ще си търсят правата, защото бившият водещ е използвал ефира за лични цели.

Два въоръжени грабежа са извършени снощи във Варна

Двама неизвестни мъже, с маски и черни малки огнестрелни оръжия (неустановени до момента) са извършили грабеж от магазин за хранителни стоки, намиращ се на ул. "Екатерина Симитчиева". Сигналът е получен вчера около 02:20 часа, съобщават от пресцентъра на полицията във Варна.

Хранителен магазин в свиленградско отнесе 1 000 лв. глоба

1 000 лева глоба ще плати собственик на хранителен магазин в свиленградско село. Санкцията е наложена при проверка от инспекторите на Областна дирекция по безопасност на храните. Причината в това, че обекта е работил без необходимото за целта разрешително.

Още един акт за неправилно съхранение на тестени закуски са издали инспекторите. Глоба в размер от 500 до 1000 лева ще плати собственик на хранителен магазин в областния град.

През изминалата седмица са издадени и три предписания. Първото е на бистро в областния град за лоша хигиена в обекта. Другите две са заради не редовно водене на дневниците за самоконтрол на хранителен магазин и супермаркет.

През изминалата седмица инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните са извършили общо 111 проверки в региона.

Хасково Новини

Китай и Тайван провеждат първите междуправителствени разговори от 1949 г.


Китай и Тайван започнаха днес исторически диалог на междуправителствено равнище, за първи път след края на гражданската война в страната през 1949 г., съобщиха световните агенции.

Разговорите между директора на китайското Бюро по тайванските въпроси Чжан Чжицзюн и тайванския министър по континенталните въпроси Ван Юйчъ се водят в Нанкин. Изборът на този голям град в Източен Китай за място на срещата е символичен, защото той беше столица на националистите на Чан Кайши, които след...

Гърция – Lehman Brothers или Аржентина на еврозоната

Без бюджетната консолидация, която бе извършена през последните няколко години Гърция щеше да се превърне в европейската Аржентина, заяви бившият председател на Европейската централна банка Жан-Клод Трише. По време на лекцията си на тема: „Уроци от кризата: Подобряване на икономическото и финансовото управление на еврозоната”, която изнесе в Атина той оприличи ролята на страната с тази на американската банка Lehman Brothers, чийто фалит инициира световната икономическа криза.

прочети повече

Мортен Олсен: Доминацията на Байерн едва сега започва

"Баварците ще стават още по-силни, играта им се доближава до перфектния футбол"

    


Трагедия връхлетя Джулия Робърт

/КРОСС/ Доведена сестра на холивудската актриса Джулия Робъртс - Нанси Моутс, е открита мъртва в Лос Анджелис. 37-годишната Нанси е открита в чужд дома в пълна с вода вана. В жилището е имало лекарства, които се продават само срещу рецепта. Полицията разследва версии за самоубийство или случайна свръхдоза. Нанси е гледала куче на собствениците на дома, където е намерена мъртва.Заради семейната трагедия Джулия Робъртс не участва в традиционния обяд на номинираните за "Оскар" в Лос Анджелис.    

Тираджия припадна на блокирания ГКПП „Лесово“

Шофьор на ТИР с молдовска регистрация е припаднал на ГКПП „Лесово Шофьор на ТИР с молдовска регистрация е припаднал на ГКПП „Лесово", съобщи Венцеслав Пехливанов, един от протестиращите превозвачи, за „Фокус". Камионът е бил от турска страна, шофьорът е излязъл от него и колабирал. На място е пристигнала линейка, която е го е откарала незабавно.

Пунктовете за събиране на подписи за референдума са ясни

На Фейсбук страницата на Бойко Борисов бяха публикувани списъци с пунктовете на Инициативния комитет в цялата страна за събиране на подписи за референдум за избирателната система. "Приятели, не...

Б.Димитров: Няма чужд учен, който да има съмнения, че Самуил е българин

Скопие за пореден път се забърква в каша, която ще го отдалечи от Европейския съюз, каза историкът проф. Божидар Димитров по повод информацията, че Македония ще заснема филм за ослепените войници на ц...

Намериха мъртъв шефа на банков клон в Перник

Александър Александров - директор на пернишкия клон на Александър Александров - директор на пернишкия клон на "Юробанк И-Еф Джи" - България /Пощенска банка/  е намерен мъртъв, научи онлайн редакцията на "24 часа". Засега версията на разследващите е, че става дума за самоубийство. Г-н Александров е намерен обесен, като по тялото му не е имало следи от насилие.

Комисията "Мишо Бирата" изслушва бивш шеф на Инспектората на Агенция "Митници"

 
Комисията за Мишо Бирата ще изслуша на заседанието си Спас Шопов, бивш ръководител на Инспектората на Агенция.
В момента се провежда заседание на Временната анкетна комисия за проверка и установяване на всички обстоятелства около публично огласения телефонен разговор между бившия министър-председател Бойко Борисов и бившия директор на Агенция   Комисията за Мишо Бирата ще изслуша на заседанието си Спас Шопов, бивш ръководител на Инспектората на Агенция. В момента се провежда заседание на Временната анкетна комисия за проверка и установяване на всички обстоятелства около публично огласения телефонен разговор между бившия министър-председател Бойко Борисов и бившия директор на Агенция

МВР удари тютюнев цех в столичен подземен гараж

Арестуван е мъж е с европейска заповед за задържане

17-годишен задържан за кражба на ел.прободен трион

17-годишен хасковлия е доведен в полицейското управление за кражба. Непълнолетният е проникнал през незаключена врата в бивш ресторант в квартал „Орфей” в областния град, откъдето е откраднал ел.прободен трион. Инкриминираната вещ е иззета.

 Хасково Новини

Очакват недостиг на лични лекари

Председателят на софийската лекарска колегия д-р Володя Василев заяви в ефира на БНТ, че очаква криза за лични лекари от средата на годината. Причината е влизането в сила на изискването джи питата да имат специалност по обща медицина.

Подземен гараж произвежда нелегални цигари, доставя ги чрез обяви в интернет

Миницех за производство на цигари бе разкрит в София при операция на служители от Главна дирекция „Национална полиция", съобщиха от пресцентъра на МВР.

Иззет е почти половин тон нарязан и ароматизиран тютюн, подготвен за изпращане към клиенти в страната.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Миницех за производство на цигари бе разкрит в София при операция на служители от Главна дирекция „Национална полиция", съобщиха от пресцентъра на МВР. Иззет е почти половин тон нарязан и ароматизиран тютюн, подготвен за изпращане към клиенти в страната. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

Неволен посредник спаси баба от телефонна измама

Старица от ямболското село Безмер си получи обратно 500-те лева, които уж били за операция на дъщеря й, след като посредникът по „сделката" се усъмнил, че е въвлечен в престъпление, съобщи bTV.
77-годишната Иванка живее в Безмер, като от година и половина е сама. Дъщеря й живее в Ямбол, там са и внуците. В едно обикновено ... Старица от ямболското село Безмер си получи обратно 500-те лева, които уж били за операция на дъщеря й, след като посредникът по „сделката" се усъмнил, че е въвлечен в престъпление, съобщи bTV. 77-годишната Иванка живее в Безмер, като от година и половина е сама. Дъщеря й живее в Ямбол, там са и внуците. В едно обикновено ...

Директорът на пернишкия клон на Пощенска банка е открит мъртъв

Директорът на пернишкия клон на Юробанк (Пощенска банка) Александър Александров (40 г.) е бил намерен мъртъв в дома му в понеделник около 18.50ч., съобщиха от полицията. Според разследващите няма следи от насилие, водеща е версията, че се е обесил.   Трупът на банкера е бил открит от неговия баща. Александров живеел в къща в центъра на Перник. Според колегите му бил усмихнат, ведър човек, но от няколко месеца се затворил в себе си и станал унил.   Александров е разведен, има едно дете.

Нов договор за Роджърс при финиш на Ливърпул в топ 4

Босовете на отбора са доволни от прогреса на "Мърсисайдци"

    


МВР с 15 мерки срещу битовата престъпност

Главният секретар на вътрешното министерство съобщи, че 2/3 от престъпленията остават неразкрити, но отчете 1,5% намаление на битовата престъпност през 2013 г.

Още мотаят проверката за сечта на Пампорово

Министерство на земеделието и храните шести месец продължава да бави проверката за ползването на държавни гори и земи от „Пампорово“ АД, което е собственост на банкерката Цветелина Бориславова.

За шотландците икономиката е най-големият им проблем преди референдума

През септември Шотландия ще реши дали иска да се отдели от Обединеното кралство

    


За шотландците икономиката е най-големият проблем преди референдума

През септември Шотландия ще реши иска ли да се отдели от Обединеното кралство

    

Георги и Виктория са най-често срещаните имена при бебетата за 2013 г

1118 или 3,55 на сто от живородените момчета са получили името Георги, а 877 или 2,9 на сто от момичетата са получили името Виктория през 2013 година, съобщиха за Фокус от Националния статистически институт. Сред другите най-често срещаните имена при новородените са: Александър 3,1%; Мартин 2,9%; Иван 2,4%; Димитър 2,1%; Никола 2,1% и Николай 2,0%. 1118 или 3,55 на сто от живородените момчета са получили името Георги, а 877 или 2,9 на сто от момичетата са получили името Виктория през 2013 година, съобщиха за Фокус от Националния статистически институт. Сред другите най-често срещаните имена при новородените са: Александър 3,1%; Мартин 2,9%; Иван 2,4%; Димитър 2,1%; Никола 2,1% и Николай 2,0%.

Разкриха миницех за производство на цигари

Минихец за производство на цигари е разкрит при операция на служители от Главна дирекция "Национална полиция" , съобщиха от пресцентъра на МВР.

30 400 къса цигари без бандерол иззеха димитровградските криминалисти

Общо 30 400 къса цигари без бандерол иззеха димитровградските криминалисти. Вчера те са извършили проверка на площадка на складова база на улица „Бузлуджа” в Димитровград. В момент на разтоварване на 1400 къса от количеството от лек автомобил „Деу Ланус” е заловен 61-годишен димитровградчанин. В багажника на автомобила са открити още 93 стека. На задната седалка са намерени още 10 000 къса от безакцизните папироси. Цигарите без бандерол са иззети с протокол за доброволно предаване. Останалите 400 къса цигари са иззети от лек автомобил Опел Астра, спрян за проверка на булевард „Благоев” в града. В багажника на колата, шофирана от 51-годишен мъж са открити цигарите без бандерол, за които водачът заявява, че ги е закупул от непознати за него лица преди ден от Неделния пазар.

 

 

  Хасково Новини

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване