Ранен ученик при стрелба до училище в Северна Каролина

При стрелба в близост до училище в американския град Солсбъри, Северна Каролина, е ранен ученик.

Това съобщи тв каналът Ей Би Си. Не се съобщава в какво състояние е пострадалият. Полицията разпита очевидци на инцидента. Издирват се двама души, които са извършили нападението.

Бареков обвини Би Ти Ви в двойни стандарти

Новият политик Николай Бареков написа отворено писмо до Би Ти Ви, в което обвинява ръководството на телевизията в двойни стандарти заради разграничаването на медията от Росен Петров.

В неделното си предаване по Би Ти Ви Петров изчете на живо декларация, че се присъединява към партията "България без цензура" на Николай Бареков.

В разпространена днес позиция от Би Ти Ви се разграничиха от действията на Петров и обявиха, че не са били уведомени за решението на водещия и ще търсят правата си.

Бареков публикува отворено писмо до телевизията, в което пита защо Би Ти Ви не се е разграничила от Слави Трифонов, "който си позволи във ваше студио да издигне кандидатурата на Меглена Кунева за президент".

Следва текстът на писмото:

"Уважаеми колеги, надявам се, че вие ще съумеете да отговорите на въпросите, които днес обществото поставя към вас. Кога новините на bTV демонстрират двоен морал? Когато атакуват един достоен човек като Росен Петров, позволил си да изкаже своята гражданска позиция честно и открито в ефир? Или когато години наред се правите, че не забелязвате двойните стандарти в редица ваши предавания и външни продукции?

Защо не се разграничихте от вашия колега Слави Трифонов, който си позволи във ваше студио да издигне кандидатурата на Меглена Кунева за президент или издигна кандидатурата на мажоритарен депутат от името на неговото предаване? Кунева ваш кандидат ли беше или кандидат на Слави Трифонов? Защо позволихте дълги години ваши водещи да се крият зад полата на bTV, издигайки откровено политически лозунги и партийни кандидати? Защо bTV не съумя по достойнство да оцени откритото и честно поведение на своето лице и водещ Росен Петров, който заяви открито своите политически пристрастия, заставайки с очите и името си пред аудиторията?

Докога българските медии ще демонстрират двоен морал, а bTV като техен флагман ще раздава правосъдие срещу неудобните за статуквото нови политици? Вие, от новото ръководство на bTV ще промените ли практиките, въведени от времето на г-жа Люба Ризова, когато в новините и публицистичните предавания се деляха водещите и обществените фигури на удобни и неудобни? Когато затваряхте очи за очевидните партийни политически ангажименти на редици от вашите външни продукции и бяхте безкомпромисни, когато някои от вашите редици проявяваше смелостта да изкаже обратното мнение?

Напомням, че за последните години от bTV напуснаха или бяха освободени, заради несъгласие с редакционната политика на телевизията десетки ярки публицисти и репортери. И това са хора, чиито оценки за обществения и политически живот в повечето случаи не съвпадат с моите оценки. Идва времето на новите лидери в политиката. Дали медиите и в частност bTV са готови адекватно да отговорят на това предизвикателство?"


На 11 февруари рожден ден имат

Гергана Павлова,
 зам.-министър 
на здравеопазването в правителството на ГЕРБ
Жара Пенева-
Георгиева, депутат
Миряна Башева, 
поетеса и журналистка
Муса Палев, областен управител на Благоевград, бивш депутат
Стефан Тафров, дипломат, 
постоянен 
представител 
на България в ООН
Проф. д-р Стоян Денчев, ректор на Университет по библиотекозн Гергана Павлова, зам.-министър на здравеопазването в правителството на ГЕРБ Жара Пенева- Георгиева, депутат Миряна Башева, поетеса и журналистка Муса Палев, областен управител на Благоевград, бивш депутат Стефан Тафров, дипломат, постоянен представител на България в ООН Проф. д-р Стоян Денчев, ректор на Университет по библиотекозн

В Иран побеждава Ислямската революция

Ислямската революция или Иранската революция от 1979 г. е събитие, което довежда до свалянето от власт на шах Мохамед Реза Пахлави и премахването на монархията в Иран. Основна роля в нея изиграва а...

Google вече е втората най-скъпа компания

Google измести нефтения гигант ExxonMobil от второто място в класацията на най-скъпите корпорации в света по пазарна капитализация.

Бориса и Косъма влизат в "Къртицата" 2

Двама сексидоли, любимци от тв сериали, се включват в борбата за 250 000 лв. в шоуто на ТВ7 “Къртицата”. Поредната порция известни личности, които ще живеят в замък ала леговището на Батман, са Косъма от “Под прикритие” (Александър Сано) и Бориса Тютюнджиева, която играе себе си в “Секс, лъжи и телевизия: осем дни в седмицата” по ТВ7, съобщиха Двама сексидоли, любимци от тв сериали, се включват в борбата за 250 000 лв. в шоуто на ТВ7 “Къртицата”. Поредната порция известни личности, които ще живеят в замък ала леговището на Батман, са Косъма от “Под прикритие” (Александър Сано) и Бориса Тютюнджиева, която играе себе си в “Секс, лъжи и телевизия: осем дни в седмицата” по ТВ7, съобщиха

Любим виц на Иво Сиромахов от фейсбук

- Ревнива ли си?
- Съвсем малко.
- А когато приятелят ти излиза без теб, звъниш ли му?
- В смисъл???? Как така да излиза без мен?!


























































































- Ревнива ли си? - Съвсем малко. - А когато приятелят ти излиза без теб, звъниш ли му? - В смисъл???? Как така да излиза без мен?!

Борисов: Кристалина няма да води евролиста

Еврокомисарят Кристалина Георгиева няма да е водач на листата на ГЕРБ за евровота през май. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов. 
Той нарече публикациите по темата “спекулации” и направо номинира Георгиева за втори мандат в Европейската комисия: “Считам, че тя е добър еврокомисар и че би могла да остане в ЕК.”
Бившият премиер обяви, че и Еврокомисарят Кристалина Георгиева няма да е водач на листата на ГЕРБ за евровота през май. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов. Той нарече публикациите по темата “спекулации” и направо номинира Георгиева за втори мандат в Европейската комисия: “Считам, че тя е добър еврокомисар и че би могла да остане в ЕК.” Бившият премиер обяви, че и

Честит рожден ден на Гергана Николова

Днес рожденик е шефът на кореспондентите Гергана Николова.

Винаги усмихнатата и добронамерена журналистка този път празнува далече от редакцията. Желаем й да е щастлива.

Честито!



































































Днес рожденик е шефът на кореспондентите Гергана Николова. Винаги усмихнатата и добронамерена журналистка този път празнува далече от редакцията. Желаем й да е щастлива. Честито!

“Юзина” събира група XXL 20 години по-късно

Помните ли провокативната арт група XXL? Създадоха я неколцина нестандартни художници в средата на 90-те години от ХХ век. Така нарекоха и галерията си в София. А кои бяха те? Генади Гатев, Хубен Черкелов, Косьо Минчев, Георги Тушев, Свилен Стефанов, Иван Кюранов и Слави Славов - макар и пръснати по света, за тях продължава да се говори като за... Помните ли провокативната арт група XXL? Създадоха я неколцина нестандартни художници в средата на 90-те години от ХХ век. Така нарекоха и галерията си в София. А кои бяха те? Генади Гатев, Хубен Черкелов, Косьо Минчев, Георги Тушев, Свилен Стефанов, Иван Кюранов и Слави Славов - макар и пръснати по света, за тях продължава да се говори като за...

Разкриват измами с визи за студенти на Острова

 
Британското вътрешно министерство замрази провеждането на тестове по английски език от голяма фирма, след като предаването на Би Би Си “Панорама” разкри систематични измами при предоставяне на студентски визи във Великобритания.
Кадри, заснети тайно на изпити по английски, необходими за издаване на виза,   Британското вътрешно министерство замрази провеждането на тестове по английски език от голяма фирма, след като предаването на Би Би Си “Панорама” разкри систематични измами при предоставяне на студентски визи във Великобритания. Кадри, заснети тайно на изпити по английски, необходими за издаване на виза,

Почина ранен по време на протестите в Рио тв оператор

В болница в Рио де Жанейро почина ранен мналата седмица при улични размирици оператор на телевизионния канал "Бандейрантис".

Ранен ученик при стрелба до училище в Северна Каролина

При стрелба в близост до училище в американския град Солсбъри, Северна Каролина, е ранен ученик.

Взрив край спортен комплекс в Сараево

Близо до спортно-концертния комплекс "Скендерия" в столицата на Босна и Херцеговина избухна Сараево взрив.

На 11 февруари 1697 г. Петър I разрешава с указ продажбата на тютюн

/КРОСС/ Тютюнът се появява за първи път в Европа след експедицията на Колумб, който пръв научил за странния обичай на индианското население на Америка. Популярността на тютюна започнала да расте през 16 век. Екатерина Медичи вдъхвала аромата на сухите тютюневи листа, за да се лекува от измъчващото я главоболие. Видимо, лечението й било успешно, тъй като не след дълго се разпространило погрешното мнение, че тютюнът е лек за всяка болка. В Русия тютюнът бил докаран през втората половина на XVI век. Той бързо добил популярност, но бил толкова скъп, че мнозина се заробвали в дългове, за да му се насладят. В един момент било забелязано, че прекалената употреба на тютюн води до тежки отравяния. Това накарало властите и църквата да поведат борба с пушенето.От 1634 г. продажбата на тютюн в Русия била строго забранена. Противозаконно било и съхранението на тютюн у дома. Нарушителите на забраната ги чакали смъртна присъда и конфискация на имуществото. А през 1649 г. за мирисане на тютюн дори режели носове! Политиката на руската държава се изменила от 1697 г., когато на 11 февруари Петър I издал указ за разрешаване на продажбата на тютюн. А през 1716 г. се появили и две руски тютюневи фабрики - в Петербург и Ахтирка.

Взрив в завод в Ню Хемпшир, има пострадали

Силен взрив е избухнал в завод в лагери в гр. Сейнт Питърсбърг в американския щат Ню Хемпшир.

Световните лидери съдят за Путин прибързано и рязко

/КРОСС/ „Западните критици на зимната Олимпиада в Сочи се развихриха прекалено и рискуват да изхвърчат от трасето, - пише наблюдателят от The Financial Times Кристофър Колдуел. - Оправданият опит за подлагане на руското правителство на критичен анализ се превърна в упражнение в злорадство и недоброжелателност", се пише в публикацията, цитирана от руското издание Inopressa.Световните средства за масова информация проявяват много упорит интерес към корупцията при строителството на олимпийските обекти. Западните източници оценяват общите разходи за Олимпиадата на 51 млрд. долара, като твърдят, че една трета от тези средства е похарчена не по предназначение. „Това е много локална история, - отбелязва авторът и пояснява, - В последния доклад на рейтинговата агенция Moody's кредитното влияние на разходите за руски компании е наречено „смесено", а суверенният кредитен рейтинг на Русия - „неутрален". В страните, четящи на Путин лекции за „здрава демокрация", цялата власт неотдавна премина от законодателите към органите на изпълнителната власт и от избирателите към бюрократите, пише изданието.„Господин Путин се позиционира като защитник на суверенитета, пример за всички, който не желае да се подчинява на волята на Вашингтон и Брюксел. Западните общества са както преди по-либерални и демократични от руското, но разликата вече не е толкова очевидна, както преди десет години", - констатира Колдуел.

Парите от фонд "Региони": 15 лв. за ГЕРБ, 90 лв. за БСП и 133 лв. за ДПС

Разпределението на 500-те милиона лева от фонд “Региони” за пореден ден активизираха опозицията. След финансовия министър Петър Чобанов ГЕРБ поканиха и премиера Пламен Орешарски на среща с кметове, избрани от партията на Бойко Борисов. Идеята била министър-председателят да обясни аргументите на правителството за разпределението на средствата.

Разпределението на 500-те милиона лева от фонд “Региони” за пореден ден активизираха опозицията. След финансовия министър Петър Чобанов ГЕРБ поканиха и премиера Пламен Орешарски на среща с кметове, избрани от партията на Бойко Борисов. Идеята била министър-председателят да обясни аргументите на правителството за разпределението на средствата.

„Лада Нива” за Хелмут Шмит

/КРОСС/ Редица секретни документи от московските архиви, с които се е запознало немското списание Der Spiegel, свидетелстват, че Москва не е искала да провежда Олимпиада-80, съобщава руското издание Inopressa. На 25 декември 1975 г. генералният секретар на ЦК КПСС Леонид Брежнев написал по повод на предстоящото мероприятие: „По някакъв странен начин все пак взехме решение за провеждане на Олимпийските игри. Те струват колосални средства, и, може би, все още има смисъл да ги отменим. Освен това остава опасността от терористични актове и скандали, които могат да навредят на репутацията на Съветския съюз".Това означава, пише в материала си Матиас Шеп, че на тогавашния руски държавен глава му се е налагало да мисли за терористични актове не по-малко отколкото на днешния руски президент Путин.Освен това, както на Путин днес, така и на Брежнев тогава му се налагало да се бори с реакцията на западните страни. Както е известно, през декември 1979 г. съветските войски влязоха в Афганистан и 42 държави, сред които САЩ, Япония и ФРГ, решили да бойкотират Олимпиадата. Брежнев особено искал да преубеди Хелмут Шмит и решил да направи това с помощта на подарък - автомобил „Лада Нива", който във ФРГ струвал 16 хиляди марки. Решението било взето именно за „Нива", тъй като Шмит имал вила на място, до което пътищата били доста лоши, а освен това съпругата на Хелмут Шмит изучавала блатни растения.

Честит рожден ден на Генка Маркова

Днес рожден ден празнува шефът на отдел Днес рожден ден празнува шефът на отдел "Анализи" Генка Маркова. Желаем й да е жива и здрава и все така непримирима към обществените неправди. Честито!

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване