Разбиха миницех за цигари в София

София /КРОСС/ Миницех за производство на цигари е разкрит при операция на служители от Главна дирекция „Национална полиция". Акцията за противодействие на разпространението на акцизни стоки без акцизен бандерол е предприета вчера на територията на София от служители на Главна дирекция "Национална полиция". В хода на полицейските действия в столичния квартал „Витоша", в подземен гараж е открит миницех за обработка и пакетиране на нарязан тютюн. В момент на подготовката на колетни пратки с тютюн по заявки на клиенти от страната, са установени четирима мъже - В.Б. /66г./, С.Б. /28г./, М.Б./21 г./ и Ю.А. /28 г./ криминално проявен по чл.206 и чл.194 от НК, с издадена европейска заповед за задържане. Иззети са 460 кг нарязан тютюн за пушене /над 50 000 лева е неплатеният акциз/. Количеството било разпределено и опаковано в пакети от по 1, 2 , 3 и 5 килограма. Някои пратки съдържали ароматизиран с различни аромати тютюн, други - необработен нарязан тютюн. Открити са и две електронни везни, сито за пресяване на тютюна, бележник с телефони на клиенти. Престъпната схема за опаковане и разпространение на нарязан тютюн до клиенти от страната е действала чрез обяви в интернет и преки контакти, а за доставката на стоката са използвани куриерски фирми.По случая е образувано досъдебно производство по чл.234 от НК. Ю.А. е задържано за 24 часа, като процесуално-следствените действия по случая продължават.

Райка Драганова, ДНЕС: Варненци най-често се оплакват от подмяна на електромери и завишените сметки

Основните проблеми за домакинствата във Варна и областта, свързани с работата на електроразпределителното дружество, са подмяната на електромерите, усещането за завишени сметки и отчитането на електроенергията във вилните имоти. Това каза за Радио „Фокус” – Варна Райка Драганова, областен координатор на гражданско сдружение Движение за национално единство и спасение (ДНЕС).

Харчим повече с карти в чужбина

Българи са похарчили 19 млн. евро в чужбина с карти “Виза” в периода от 20 декември м.г. до 5 януари 2014 г., съобщи вчера “Виза Юръп”. Сумата е с 21% по-голяма от тази през същия период на предишната година, а броят на покупките надхвърля 390 000, което е с 24% повече. Най-много покупки с карти, издадени в България, Българи са похарчили 19 млн. евро в чужбина с карти “Виза” в периода от 20 декември м.г. до 5 януари 2014 г., съобщи вчера “Виза Юръп”. Сумата е с 21% по-голяма от тази през същия период на предишната година, а броят на покупките надхвърля 390 000, което е с 24% повече. Най-много покупки с карти, издадени в България,

Орешарски: При търговските вериги мирише на отклоняване на ДДС

„Защо глобални търговски вериги доставят вносни стоки, използвайки български еднолични търговци. На мен ми намирисва на отклоняване на ДДС „Защо глобални търговски вериги доставят вносни стоки, използвайки български еднолични търговци. На мен ми намирисва на отклоняване на ДДС", обяви на срещата „Правителство-бизнес" премиерът Пламен Орешарски. Това стана на въпрос защо се въвеждат административни ограничения за големите търговски вериги.

Впечатляваща скала до бреговете на Ирландия

Дун Бристе или "счупената крепост" е къс красота насред морето

    


Червен депутат стана жертва на апаши

София /КРОСС/ Неизвестни крадци са обрали вилата на депутата от левицата Валери Жаблянов във вилна зона Симеоново-Драгалевци снощи. Те са влезли в къщата през прозорец и взели бижута и техника. Полицията все още не е съобщила официално за случилото се, съобщи БНР.

Софиянци платили с 15 лв. по-малко за парно през януари

Средната сметка за двустаен апартамент е 132 лева

    


Разбиха миницех, разпространявал цигари чрез обяви в интернет

Миницех за производство на цигари бе разкрит в София при операция на служители от Главна дирекция „Национална полиция Миницех за производство на цигари бе разкрит в София при операция на служители от Главна дирекция „Национална полиция", съобщиха от пресцентъра на МВР. Иззет е почти половин тон нарязан и ароматизиран тютюн, подготвен за изпращане към клиенти в страната. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

Любомир Нейков: Не прекъснахме Росен Петров, за да не излезе, че го цензурираме


"Използване на ефира за лични угоди и цели. Това се случи в неделя." Така продуцентът на предаването "Нека говорят... с Росен Петров" Любомир Нейков коментира изказването на водещия в ефира на БиТиВи, че става член на партията на Николай Бареков "България без цензура".

След предаването в неделя Петров е напуснал, "без да каже довиждане на екип, който пет години седи зад гърба му и го направи най-рейтинговото за този слот. Няма довиждане, няма благодаря ви", заяви Нейков.
...

МО връщало много бюджетни пари в икономиката

Министерството – работодател №1 на частни охранителни фирми

    

МО връщало около 1 млрд. лева в икономиката

Министерството – работодател №1 на частни охранителни фирми

    


Airbus ще достави до 101 самолета на нискотарифен виетнамски превозвач

Първите самолети се очаква да бъдат готови до края на годината

    


Баби плащат за сензорна охрана на селските къщи

Пловдив /КРОСС/ 10 лева месечно да плащат самотните баби за сензорна охрана на къщите. Това предлага кметът на Община Хисаря Пенка Ганева като превантивна мярка срещу битовата престъпност след навлизането на жандармерийски екипи в селата. За целта има сключени договори с охранителни фирми. За самотни хора услугата е 9,90 лв. на месец, а там където живеят двама пенсионери таксата е 15 лв., уточни Ганева. По думите й, повечето хора са съгласни да плащат за такава охрана. Същевременно охранителите могат са извършват редица социални услуги безплатно, смята Ганева. Тя даде пример, че така могат да се разнасят лекарства и да се оказва помощ при превоза на дърва и въглища.В северната част на община Хисаря вече дежурят служители на жандармерията и хората са по-спокойни, отбеляза Ганева след началото на акцията срещу битовата престъпност. Селата Кръстевич, Красново, Мало Крушево и Беловица са най-далече от общинския център, а хората там се чувстват пренебрегнати и изоставени, каза кметът. Кражбите в региона са основно в горския фонд, а при набезите в къщите се взимат предимно медни казани и железария, които отиват после за вторични суровини. Има доброволно формирование в Хисаря, но отрядът може да се включва само при извънредни ситуации и бедствия. Това са работещи хора и не могат да изпълняват полицейски функции, каза Ганева коментирайки идеята на карловския кмет. В център на Хисаря и по входно-изходните артерии на селата се инсталират камери за видеонаблюдение

Архитект представи проект за самоизграждаща се кула


Растяща и самоизграждаща се кула ще се появи това лято в Ню Йорк. Тя ще бъде изложена в Музея на модерното изкуство PS1.

Кулата е дело на архитекта Дейвид Бенджамин и неговата фирма The Living и е конструирана от самосглобяващи се тухли. Проектът, наречен "Hy-Fi", е отличен в програмата "Млади архитекти" на музея и представлява конструкция от три цилиндрични органични части, изградени от царевични отпадъци и мицел.

Тухлите, направени от биологичните материали, ще бъдат...

Сестрата на Джулия Робъртс е мъртва - самоубийство или свръхдоза

Доведена сестра на Джулия Робъртс - Нанси Моутс, е намерена мъртва в Лос Анджелис, информира Ройтерс.

Най-вероятно тя е починала от свръхдоза.

37-годишната Нанси е открита в пълна с вода вана в чужд дом. В жилището е имало лекарства, които се продават само срещу рецепта. 

Полицията разследва версии за самоубийство или случайна свръхдоза. Доведена сестра на Джулия Робъртс - Нанси Моутс, е намерена мъртва в Лос Анджелис, информира Ройтерс. Най-вероятно тя е починала от свръхдоза. 37-годишната Нанси е открита в пълна с вода вана в чужд дом. В жилището е имало лекарства, които се продават само срещу рецепта. Полицията разследва версии за самоубийство или случайна свръхдоза.

Почернени родители ще дарят обезщетението за убития си син на болни деца

Родителите на убития от ток Светлин Славов от лясковското село Козаревец сега обмислят да дарят по-голямата част от присъдената кръвнина - 300 000 лв., за болни деца. Трагедията със студента по информатика в столичния Технически университет се разигра на 21 юли преди три години и половина. Светльо намери смъртта си от скъсани проводници. Родителите на убития от ток Светлин Славов от лясковското село Козаревец сега обмислят да дарят по-голямата част от присъдената кръвнина - 300 000 лв., за болни деца. Трагедията със студента по информатика в столичния Технически университет се разигра на 21 юли преди три години и половина. Светльо намери смъртта си от скъсани проводници.

Георги и Виктория са най-срещаните имена за новородени през 2013 г

1118 или 3,55 на сто от живородените момчета са получили името Георги, а 877 или 2,9 на сто от момичетата са получили името Виктория през 2013 година, съобщиха за Фокус от Националния статистически институт. 

Сред другите най-често срещаните имена  при новородените са: Александър 3,1%; Мартин    1118 или 3,55 на сто от живородените момчета са получили името Георги, а 877 или 2,9 на сто от момичетата са получили името Виктория през 2013 година, съобщиха за Фокус от Националния статистически институт. Сред другите най-често срещаните имена при новородените са: Александър 3,1%; Мартин

Сестрата на Джулия Робъртс е открита мъртва в чужда вана

Доведена сестра на Джулия Робъртс - Нанси Моутс, е намерена мъртва в Лос Анджелис, информира Ройтерс.

Най-вероятно тя е починала от свръхдоза.

37-годишната Нанси е открита в пълна с вода вана в чужд дом. В жилището е имало лекарства, които се продават само срещу рецепта. 

Полицията разследва версии за самоубийство или случайна свръхдоза. Доведена сестра на Джулия Робъртс - Нанси Моутс, е намерена мъртва в Лос Анджелис, информира Ройтерс. Най-вероятно тя е починала от свръхдоза. 37-годишната Нанси е открита в пълна с вода вана в чужд дом. В жилището е имало лекарства, които се продават само срещу рецепта. Полицията разследва версии за самоубийство или случайна свръхдоза.

Търси се Питър Пан

Warner Bros ще го издирват сред 11-13 годишните в Wembley Arena в Лондон

    


Главният прокурор доведе Пеевски в кабинета ми, разкри Цветанов

„Мога да гарантирам, че никога по никакъв повод не съм оказвал подобен натиск, за който се твърди, на когото и да било”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” бившият вътрешен министър Цветан Цветанов по повод интервю на Пеевски в днешния брой на вестник „Преса” под заглавие „Лъжите на Цветанов минаха всички граници”.

София се нареди в списъка на най-евтините туристически дестинации

/КРОСС/ Американски експерти съставиха списък на най-достъпните туристически градове в Европа. В него попадат 51 европейски града. Той е изготвен въз основа на средствата, които ще са необходими на един турист за еднодневен престой в града за настаняване в хотел от икономична класа или хостес, който да е разположен на удобно място; две пътувания с обществен транспорт; посещение на една забележителност и три хранения евтини с включени напитки. Тази година най-евтините за туристи европейски градове са Букурещ (24.6долара на ден), Киев, София и Белград, съобщава Travel.На 15-о място в списъка се нарежда столицата на Русия - Москва. 16-ата позиция е за Прага, а 29-ата - за Берлин. Най-скъпите градове тази година пък са Осло , Стокхолм и Цюрих.

Орешарски: Ако няма ръст на икономиката, ще се провалим

Ако не се постигне икономически растеж, ще се провалим. Това каза на националния форум „Правителство - Бизнес Ако не се постигне икономически растеж, ще се провалим. Това каза на националния форум „Правителство - Бизнес" министър-председателят Пламен Орешарски. „Добрините не идват сами - за тях трябва да се работи и не само от страна на правителството, а всички в своята сфера, да дадат принос за общите усилия да върнем страната на пътя на ...

Продажбите на дребно във Великобритания растат бързо, но неравномерно

Силни резултати насърчават търговците, но голяма разлика между хранителните и други продукти създава известна несигурност

    


Скъпа Ким, защо ти трябваше да обличаш това?

Е, риалити звездата отново разбуни модните духове и съвсем забрави, че би трябвало да се вживява в образа на майка. Поне от време на време.

Циганин сви табелата на евродървото ни

Мургав любител на метала от Сливен отмъкнал табелата на Стария бряст, който е на 1100 г. и се бори в класацията за европейско дърво на годината.

Адемов: Затяга се режимът за инвалидните пенсии

Комисии към НОИ ще обсъждат решенията на ТЕЛК

    


Пиронкова победи 14-та в света Винчи в Доха

Най-добрата българска тенисистка в момента Цветана Пиронкова победи с 6:3, 6:3 срещу поставената 14-та в света Роберта Винчи (Италия) и се класира за втория кръг на турнира в Доха, Катар с награден фонд 2 440 070 долара.   В следващия си мач българката ще се изправи срещу Аника Бек.   Пиронкова в момента е 52-ра в ранглистата, след като в началото на годината спечели първата си титла в Сидни

Пазете историята от литературата

/КРОСС/ И така, Ефрем Моллов разлая пак кучетата. Нарече Антон Дончев бездарник, а книгите на Антон Дончев - вредни.  Този път с част от тезата му не мога да не се съглася. Нямам предвид таланта - той винаги е неоспорим. Защото талантът се доказва единствено от времето. Модни за времето си писатели, художници, композитори са забравени, а във времето остават отречените от тях. но нещата опират до постановки. В случая Моллов обаче е прав по отношение на факта, че НИЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА РАЗГЛЕЖДАМЕ ИСТОРИЯТА ОТ ЛИТЕРАТУРНА, А НЕ ОТ ИСТОРИЧЕСКА ГЛЕДНА ТОЧКА. Това се получава само при нации, лишили се от история, но с придобития от това комплекс започват да се самоизмислят. Да. Ние винаги сме разглеждали историята си от литературна гледна точка, а не от фактологическа. Така решихме да разглеждаме историята си от едно великолепно литературно произведение като "История славянобългарская" по простата причина, че още не бяха се разкрили архивите на Византия, Турция, Гърция, Русия, Англия, Франция... Защото е факт, че ние съдим за нашата история по външни източници... Че от многовековната ни азбука не сме оставяли чрез нея писмени сведения за собствената си история. Ние, в този смисъл, сме НАРОД, ЗАГУБЕН ПРИ ПРЕВОДА... Гадничко звучи, нали. Ние съдим за собствената си история от преводи на чужди летописци. И тъй като това е литература някаква, ние започваме да доизмисляме литературата и да правим история от нея

Над 100 държави отбелязват Световния ден за безопасно общуване в Интернет

 В над 100 страни на 11 февруари 2014 година се отбелязва Световния ден за безопасно общуване в Интернет.

Той е своеобразен повод за диалог и затова на този ден много интернет компании водят дискусии на различни теми тясно свързани с безопасното сърфиране из  глобалното пространство.

Голяма част от обществото не може да си представи съвременния свят без Интернет.

Глобалната мрежа се превърна в ежедневна среда за комуникация, работа, бизнес и развлечение и най- вече неизменна част от живота на новата генерация .
Така младите поколения от все по-ранна възраст са онлайн.

Интернет обаче крие и рискове, както за възрастните, така и за децата.

Затова по инициатива на Европейската комисия от 1999 г. действа програмата „Безопасен Интернет”, която цели образова деца, родители и учители и да им осигури по-безопасно, полезно и приятно ползване на световната мрежа.

Българската асоциация за информационни технологии ще подкрепи информационно отбелязването на Деня за безопасен интернет и тази година, като го включи в проекта „Е-skills for jobs 2014″.

Той се реализира от европейската ИТ Асоциация Digital Europe и European Schoolnet, като изпълнител за България е Българската асоциация по информационни технологии. Проектът цели да насърчи развитието на електронните учения на младите хора, в това число и умението да се предпазват в онлайн среда.

Централното събитие за отбелязване на Деня за безопасен интернет под мотото „Заедно за по-добър интернет” ще се състои в Дома на Европа в София с подкрепата на Представителството на ЕК в България. Приветствие към участниците ще направят Огнян Златев, ръководител на Представителството на ЕК в София и Христо Монов, председател на парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта.

 

 

 Хасково Новини

 

 

 

Русия достави на Либия десет противотанкови ракетни системи

Москва. /КРОСС/ Русия изпълни договореностите по договора за доставка на либийската армия на усъвършенствани самоходни системи за противотанкови ракетни комплекси „Хризантема-С", произведени от Конструкторското бюро по машиностроене Коломна (КБМ - Коломна). Напомняме, че договорът беше подписан от двете страни преди началото на гражданската война през 2011 година, съобщи на ИТАР-ТАСС генералния директор и генералния конструктор на КБМ Валерий Кашин.„Изпълнихме задълженията си по договора, ракетните комплекси са доставени, съвместно с това беше сключен още един договор за доставяне на ракетните комплекси „Хризантема - С" в друга държава", съобщи Кашин, без да уточнява количеството на поръчаните ракетни системи, както и страната, в която те ще бъдат доставени.„Хризантема - С" е най-съвременният руски противотанков ракетен комплекс и най-мощния сред всички съществуващи подобни в света.    

Гъмзата стана баща за втори път

Тромпетистът от "Шоуто на Слави" Йордан Йончев - Гъмзата вчера е станал татко за втори път. Името на втория му син е Васил. Това обяви в предаването си Слави Трифонов.  Съпруга на ...

Днес Нелсън Мандела излиза от затвора след 27 години зад решетките

Нелсън Мандела, водач на движението за прекратяване на апартейда в Южна Африка излиза от затвора на 11-ти февруари 1990г. след излежаване на 27-годишна присъда. През 1944г. Мандела, който е адвокат с...

Чобанов отрича да са давани пари за регионите на политически принцип

Не сме имали намерение с публичната инвестиционна програма предизборно да раздаваме пари. Ако това е било намерението ни, явно сме подпомогнали предизборно и партия ГЕРБ, заяви финансовият министър...

Днес е Световният ден на думата „благодаря”

На 11 февруари се отбелязва Световният ден на думата „благодаря”. Добре е днес (а и не само) да се позамислим за значението й и за силата, която носи. Често в забързаното ежедневие...

„Някога, някъде..." - изложба на Клементина Манчева и Иван Додов в галерия Абсент

Едни от най-щастливите детски спомени са летата на село. Изпълнили сетивата ни с мириса на сушени пиперки, домашна питка и аромата на полските цветя. Сега те ни връщат с умиление към онези безгрижни...

Най-голямото изчезване на видове е продължило 60 000 години

Най-голямото изчезване на животински и растителни видове в историята на Земята преди 252 милиона години е продължило 60 000 години, установи американско проучване, цитирано от Франс прес и БТА. Този ...

Българките отпаднаха в квалификациите на спринта в ски бягането

Българките Теодора Малчева и Антония Григорова-Бургова не се класираха за четвъртфиналите в дисциплината спринт от програмата в ски-бягането на Олимпийските игри в Сочи, след като не попаднаха сред ...

Либертас: Българите обявиха за филмов фалшификат лентата за цар Самуил

Българите обвиняват готвената екранизация на живота на цар Самуил за филмов фалшификат, коментира македонското електронно издание "Либертас". Цар Самуил е обявен за македонски цар и борец с...

Цацаров поиска от Цветанов да докаже, че Борислав Сарафов е прикрил престъпление

Главният прокурор Сотир Цацаров не желае и не счита, че трябва да участва в споровете по медиите между бившия вътрешен министър Цветан Цветанов и медийния магнат Делян Пеевски. Това се посочва в позиц...

Танов предупредил да не се наказват приятели на Борисов

Внимавай кои хора предлагаш за наказание, да не попаднеш на някой, който е приятел на премиера, че тогава и двамата ще си ходим. Това е казал бившият директор на агенция Митници Ваньо Танов на Спас...

Стоматолог от Сандански почина след усложнения от грип

Сандански стоматолог издъхна след усложнения от грип, съобщи вестник "Струма". 43-годишният мъж, племенник на екскмета д-р Драго Попов, бил закаран по спешност в „Пирогов” заради влошаване на състоянието му, но за жалост лекарите не могли да го спасят.
Състоянието на стоматолога д-р Н. Янкулов се влошило преди няколко дни, закаран е в столична Сандански стоматолог издъхна след усложнения от грип, съобщи вестник "Струма". 43-годишният мъж, племенник на екскмета д-р Драго Попов, бил закаран по спешност в „Пирогов” заради влошаване на състоянието му, но за жалост лекарите не могли да го спасят. Състоянието на стоматолога д-р Н. Янкулов се влошило преди няколко дни, закаран е в столична

Борисов: Подкрепете провеждането на референдума за изборните правила

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова чрез фейсбук всички свои съмишленици да подкрепят подписката за референдума на изборните правила.

Ето какво написа преди около половин час в профила си в социалната мрежа:

Приятели, нека всички да подкрепим провеждането на референдума за изборните правила, за да можем да защитим сами правата си. Да се вкл Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова чрез фейсбук всички свои съмишленици да подкрепят подписката за референдума на изборните правила. Ето какво написа преди около половин час в профила си в социалната мрежа: Приятели, нека всички да подкрепим провеждането на референдума за изборните правила, за да можем да защитим сами правата си. Да се вкл

Орешарски недоволен от приходите в хазната

Темповете на събираемостта на приходите не са удовлетворителни. Създаден е пакет от мерки за подобряване на събираемостта на данъците за приходи, отбеляза премиерът Пламен Орешарски на срещата „Правителство-бизнес Темповете на събираемостта на приходите не са удовлетворителни. Създаден е пакет от мерки за подобряване на събираемостта на данъците за приходи, отбеляза премиерът Пламен Орешарски на срещата „Правителство-бизнес". По думите му, обратното начисляване на ДДС е ефективен инструмент за събираемост на приходите. 30 милиона лева разплатихме ...

Кавани увери: Суарес отново е щастлив в Ливърпул

"Той е различен в сравнение с миналия сезон, Луис обича клуба

    


Цацаров не ще да влиза в задочния диалог Пеевски-Цветанов

"Не съм съобразявал назначения с искания на министри"

    


Изложба разказва за тайните на парижкото море (видео)


В едно от най-мистичните места на френската столица - катакомбите, е открита изложба "Морето на Париж". Темата й не е плажът, който всеки август местната управа организира на брега на Сена за останалите в града парижани, а истинско тропическо море, което се е простирало на мястото има-няма преди около 45 млн. години. 

Изложбата е разположена в катакомбите и представя редки находки, между които зъби на акула и мидени черупки, снимки и палеографски карти. 

Посетителите могат...

Орешарски отхвърли идеите за плаващ валутен курс


Спирането на пенсионната реформа, ръстът на заплатите, нуждата от стимули за развитие на капиталовия пазар, подобряването на търговските връзки с Русия, оздравяването на отбранителната промишленост и бъдещето на валутния борд бяха темите, които премиерът Пламен Орешарски, вицепремиерът Даниела Бобева и финансовият министър Петър Чобанов коментираха по искане на представители на деловите среди на бизнесфорум по инициатива на премиера.

В отговор на въпроси на износители, според които...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване