Четвърти златен медал за Канада – в женския слоупстайл

Канада спечели четвъртия си златен медал на игрите в Сочи. Той е в ските свободен стил. Заслужи го Дара Хауъл, която изпревари американката Девин Логън и сънародничката си Ким Ламар, спечелили сребърния и бронзовия медал. Хауъл се представи забележително още в първия си опит във финала, който и осигури 94.20 точки и златния медал.

Warm. Hot. Crash*


Девизът Hot.Cool.Yours на олимпийските игри в Сочи е на път да се реализира в първата си част. Субтропическият климат в Сочи, който беше едновременно и гордост за организаторите (никога досега зимна олимпиада не беше организирана толкова на юг) и притеснение, започна да си казва думата в последните два дни. 

Въпреки че в планините над Сочи има достатъчно сняг, високите температури станаха причина за размествания в програмата и тежки условия за състезателите. 

В понеделник...

В Европа пристигна първият US кораб от ПРО на НАТО

„За пръв път кораб от американския военноморски флот

Започнаха пледоариите по делото „Килърите”

В началото на поредния ден от процеса, станал известен като делото срещу групата на „Килърите”, всички страни, представени в процеса изразиха становище, че нямат нови доказателствени искания, желаят да се приключи съдебното следствие и да се даде ход на съдебните прения.

"Килърите" тръгна по същество

Варненският апелативен съд даде ход на делото „Килърите” по същество, след като всички страни в процеса изразиха становище, че нямат нови доказателствени искания и желаят да се приключи съдебното следствие, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна. Пледоариите започна прокурор Ася Петрова, която внесе допълнение от 100 страници към протеста на Варненският апелативен съд даде ход на делото „Килърите” по същество, след като всички страни в процеса изразиха становище, че нямат нови доказателствени искания и желаят да се приключи съдебното следствие, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна. Пледоариите започна прокурор Ася Петрова, която внесе допълнение от 100 страници към протеста на

Гръцки митничари задържаха българи, скрили в бельото си си 140 000 евро

Трима българи са задържани на гръцката граница по обвинение в незаконно пренасяне на пари от България в Гърция, пише "Български новини", позовавайки се на гръцки медии. 

По неизяснени причини тримата българи са запазили в тайна притежаваните пари и не са ги декларирали при преминаването на граничния пункт, а предпочели да ги държат в бельото си Трима българи са задържани на гръцката граница по обвинение в незаконно пренасяне на пари от България в Гърция, пише "Български новини", позовавайки се на гръцки медии. По неизяснени причини тримата българи са запазили в тайна притежаваните пари и не са ги декларирали при преминаването на граничния пункт, а предпочели да ги държат в бельото си

Намериха обесен директор на банков клон в Перник

Директорът на клона на Пощенска банка в Перник Александър Александров е намерен обесен във вторник сутринта, предаде Дарик радио. Тялото на 40-годииния мъж е открито в семейното жилище от баща му.

Михайлова подписа заповед за спиране на Общия устройствен план на Царево

/КРОСС/ След строителния министър Десислава Терзиева днес и екоминистърът Искра Михайлова подписа заповед за принудително спиране на Общия устройствен план на Царево: "Във връзка със заповед № РД-02-14-776 от 13 август 2008 г. на министъра на регионалното развитие и благоустройството и на основание чл. 160, ал. 1 във връзка с чл. 158, т. 3 от Закона за опазване на околната среда (ЗООС) и чл. 123 във връзка с чл. 121, ал. 2 и чл. 122, ал. 1, т. 2 от Закона за биологичното разнообразие (ЗБР), министър Искра Михайлова спира реализацията на ОУП на община Царево със Заповед № РД - 113 от 11.02.2014 г. Реализацията на плана се спира до провеждане на процедура по Изменение на ОУП за цялата територия на община Царево." "Има и писмо от Брюксел, има и граждански протести, имаше и други писма на граждани, които пък искат да правят нещо в района на Царево и си дадох сметка, че при тази неяснота не може да продължава развитието на региона. Най-добрият вариант е да се направи пълна актуализация на целия Общ устройствен план до изработването и влизането в сила на новия устройствен план и новата екологична оценка", обясни Михайлова пред "Хоризонт" на БНР.

Инициативният комитет за изборния референдум очаква подкрепа и от управляващите

Инициативният комитет за свикването на референдум за изборните правила обяви, че ще работи с всички партии и граждански движения, които подкрепят провеждането на допитването, като ще търси и среща с партиите от управляващото мнозинство, съобщи председателят на комитета проф Георги Близнашки. Във вторник представители на комитета се срещнаха с държавния глава Росен Плевнелиев, като след разговорите Близнашки съобщи, че очаква до края на месеца да бъдат събрани необходимите 500 хиляди подписи, за да стане задължително провеждането на референдума заедно с европейските избори през май. В качеството си на гражданин вече се е подписал и президентът. Близнашки коментира, че вече е имало неформални контакти с представители на управляващите, а скоро ще се проведе и официална среща. По-рано друг член на комитета - проф. Александър Кьосев, също заяви, че "на последната ни среща се появи идеята да се обърнем към БСП и ДПС и да променят своето мнение и да подкрепят референдума". ГЕРБ и Реформаторският блок вече обявиха, че подкрепят провеждането на референдума, а във вторник от комитета обявиха, че разчитат предимно на логистична помощ. Близнашки коментира още, че референдумът не е с предизвестен край, като целта е да се проведе дебат. "Голямата промяна, която се очаква от нашето общество, трябва да започне с промяна на изборните правила", заяви бившият депутат от БСП и конституционен съдия. Инициативата на Плевнелиев за изборен референдум вече бе разкритикувана яростно от управляващите, а лидерът на БСП Сергей Станишев отговори с контраинициатива за допитване за данъчната политика. Проф. Кьосев коментира, че в момента "тече масирана инициатива по размиване на въпроса и поява на корекции, поява на странични съображения и доводи, идеи за други референдуми и какво ли не". "Всичко това има за цел да лиши гражданското внимание от фокуса. Но аз не мисля, че българските граждани са толкова елементарни, те знаят за какво става дума, така че тези опити, според мен, няма да успеят", каза Кьосев пред БНР.

Димитър Куцаров: Спасихме деца от лапите на престъпността

Председателят на движение „България си ти!” Димитър Куцаров разказа пред Фрог нюз за усилията, които е положил за спасяването на брат и сестра, оставени на произвола на съдбата. Те са израснали в многолюдно семейство в Малорад, изхранващо се с просия. За да имат хляб на масата, едно от шесте деца на голямата фамилия, често посягало към чуждото.

Лондон потвърди: Атентаторът самоубиец от миналата седмица в Алепо е британец (видео)


Британските власти потвърдиха, че гражданин на Обединеното Кралство стои зад самоубийствен атентат в сирийския град Алепо от миналата седмица, съобщи Би Би Си. Това е първото нападение в Сирия, осъществено от британски гражданин.

Джихадистът, познат като Абу Сюлейман ал Британи, се предполага, че е от Съсекс. Британските власти са заявили пред Би Би Си, че "няма никакво съмнение", че британец е извършил нападението в Алепо.

Видеоматериали, публикувани в интернет, показват...

Спират застрояването на Царево и Странджа

Екоминистерството очаква изменения в устройствения план на общината

Заподозрени за бракониерство, иманярство и издирвани от полицията бяха открити в първия ден от акцията на МВР


Двама души, обявени за общодържавно издирване, петима заподозрени за бракониерски риболов, двама мъже, вероятно иманяри и един човек, вързал се незаконно към електрическата мрежа, са били установени в първия ден от започналата в понеделник акция срещу битовата престъпност. Има и един задържан за саморазправа, показва разпространена от пресцентъра на МВР справка за по-характерните случаи.

В резултат на проведените дейности на Дирекция "Специализирани полицейски сили" за...

Обсъждат новия стадион на конгреса на БФС

/КРОСС/ Построяването на новия стадион в София ще бъде една от обсъжданите теми на предстоящия конгрес на Българския футболен съюз, който ще се проведе на 14 февруари от 10:30 часа в зала 3 на Националния дворец на културата. Германската фирма IFS има готовност да започне изграждането на новото съоръжение през пролетта на 2014 година. Мястото е на настоящия стадион "Славия" в столичния квартал "Овча купел", предаде Зона Спорт. Чрез строежа на съоръжението, България ще може да кандидатства за домакинството на мач от Евро 2020. Ако бъде построен, на новия стадион ще играят "белите" и всички национални отбори на България. Някои от точките на конгреса на БФС в петък са избор на президент, избор на Изпълнителен комитет на централата и приемане на бюджет на БФС.  

"Касперски" разобличи глобална кибершпионска мрежа

/КРОСС/ Руската компания „Лаборатория на Касперски", специализирана в областта на информационната безопасност, съобщи, че е разкрила мрежа за глобален кибершпионаж, наречена „Маска", която е съществувала минимум от 2007 г. и е била закрита съвсем неотдавна. Според специалистите, зад „Маската" стоят испаноговорящи зложелатели, пише „Российская газета".Действията на кибер-престъпниците са били насочени главно към държавни организации, дипломатически офиси и посолства, енергийни и нефтени компании, изследователски организации и политически активисти, отбелязват изследователите. Общо са били атакувани 380 жертви от повече от 30 страни по целия свят.Шпионите събирали ценна информация от заразени системи, използвайки сложни инструменти, които са в състояние да поразят различни платформи, включително Mac, Linux и вероятно iOS. С помощта на програми те крадяли документи, ключове за шифроване, настройки VPN, прилагани за идентификация на потребителя на сървъра SSN-ключове, както и файлове, използвани от програми за осигуряване на дистанционен достъп до компютъра. Заразяването на компютъра ставало, когато потребителят кликвал на заразен линк. Самите сайтове на престъпниците имитирали дизайна на известни онлайн издания.

Два златни медала за Норвегия в спринта на ски бягането

Норвегия спечели и двата златни медала – и при мъжете, и при жените - спринта на ски бягането на Зимните олимпийски игри в Сочи във вторник. При мъжете триумфира Ола Виген Хатестад, след като даде най-добри времена от квалификациите до финалната серия. Тя се разви драматично, след като шведът Емил Йоенсен счупи щека, а по средата на дистанцията Андерс Глоерсен от Норвегия, Сергей Устюгов от Русия и Маркус Хелнер от Швеция паднаха. Така за златото останаха да се борят Хатестад и третият швед във финала Тиодор Петерсен. Норвежецът изпревари шведа с 1.22 сек., а възползвалият се от падането Йоенсон стана трети. При жените над всички бе норвежката Майкен Касперен Кала, а второто място бе решено с фотофиниш. Сребърния медал взе друга норвежка - Ингвилд Флугстад Йостберг, изпреварила само с 0.02 сек. словенката Весна Фабян. Норвегия вече има четири златни медала и се изравни с Канада в класирането по нации.

Десет абсурдни твърдения за зелената енергия


Българската фотоволтаична асоциация започва кампанията "Зелено бъдеще", с която иска "с числа и факти да представи сектора, да отговори на въпросите защо всички силни държави усилено развиват ВЕИ енергетика, защо инвестират милиарди в тази сфера, как това дава тласък на икономиката и помага  за съхраняването на планетата". "Дневник" публикува първата статия, която, според авторите на проекта, опровергава неверни и манипулативни твърдения за сектора на сегашни и предишни управляващи.
...

За болките и празника на арменците в Шумен

текст и фотография Юлиан Ангелов
Над Шумен тегне четиридесетградусова жега. Платото, надвесило се над града, е потънало в тежка мараня, сред която едва се различава силуетът на самотния социалистически колос – Паметникът на строителите на Българската държава. В арменския квартал цари следобедна летаргия – жива душа не се вижда по улиците, текст и фотография Юлиан Ангелов Над Шумен тегне четиридесетградусова жега. Платото, надвесило се над града, е потънало в тежка мараня, сред която едва се различава силуетът на самотния социалистически колос – Паметникът на строителите на Българската държава. В арменския квартал цари следобедна летаргия – жива душа не се вижда по улиците,

Десет абсурдни твърдения за зелената енергия


Българската фотоволтаична асоциация започва кампанията "Зелено бъдеще", с която иска "с числа и факти да представи сектора, да отговори на въпросите защо всички силни държави усилено развиват ВЕИ енергетика, защо инвестират милиарди в тази сфера, как това дава тласък на икономиката и помага  за съхраняването на планетата". "Дневник" публикува първата статия, която, според авторите на проекта, опровергава неверни и манипулативни твърдения за сектора на сегашни и предишни управляващи.
...

ДПС поиска забрана за Луковмарш

В декларация от името на ПГ на ДПС лидерът на партията Лютви Местан осъди остро насрочения за 15 февруари Луков марш.

Луковмарш е възпоменателно шествие в памет на ген. спорната фигура на ген. Христо Луков, който остава в българската история с пропагандата си на редица фашистки принципи.

Тазгодишната акция е предвидена за 15 февруари и се В декларация от името на ПГ на ДПС лидерът на партията Лютви Местан осъди остро насрочения за 15 февруари Луков марш. Луковмарш е възпоменателно шествие в памет на ген. спорната фигура на ген. Христо Луков, който остава в българската история с пропагандата си на редица фашистки принципи. Тазгодишната акция е предвидена за 15 февруари и се

Задържаха българи, скрили в гащите си 140 000 евро, на гръцката граница

Трима българи са задържани на гръцката граница по обвинение в незаконно пренасяне на пари от България в Гърция, пише Трима българи са задържани на гръцката граница по обвинение в незаконно пренасяне на пари от България в Гърция, пише "Български новини", позовавайки се на гръцки медии. По неизяснени причини тримата българи са запазили в тайна притежаваните пари и не са ги декларирали при преминаването на граничния пункт, а предпочели да ги държат в бельото си

Сумиста осигурил взрива в колата на Петър Лупов

Варненският апелативен съд даде ход на делото „Килърите" по същество, след като всички страни в процеса изразиха становище, че нямат нови доказателствени искания и желаят да се приключи съдебното следствие.

Димитър Греков: 25% от трудоспособното население в България е ангажирано в земеделието

Земеделието е кауза за България и доказателство за това е, че 800 хил. човека работят в сектор земеделие, което е 25% от трудоспособното население. Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков по време на Националния форум правителство-бизнес, инициатива на министър-председателя на Република България Пламен Орешарски.

Вигенин: Няма да искаме ЕС да наложи визи за американци

Външният министър коментира американските визи за българи и квотите в Швейцария

Над 400 млн. лева скочили задълженията на болниците, алармира ГЕРБ

ГЕРБ настояват за освобождаването на директора на Фонда за лечение на деца

С 50 млн. лв. от парите за регионите ще се ремонтират пътища


Общо 50.17 млн. лв. ще бъдат вложени в ремонти на второкласни и третокласни пътища като средствата са осигурени от публичната програма на правителството "Растеж и устойчиво развитие на регионите", съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". 

С решение на кабинета по програмата бяха разпределени 500 млн. лв.  за над 300 общински проекта.

В Държавен вестник днес е обнародвано постановлението на кабинета за одобряване на средства от държавния резерв.

По предложение...

Над 360 ученици отбелязаха Европейския ден на телефон 112

Под мотото „Запознай се със своя оператор” над 360 ученици се включиха в Европейския ден на телефона за спешни повиквания 112. Ученици от столичните 11 ОУ „Пимен Зографски” и 55 СОУ „Петко Р. Славейков”, НБУ Под мотото „Запознай се със своя оператор” над 360 ученици се включиха в Европейския ден на телефона за спешни повиквания 112. Ученици от столичните 11 ОУ „Пимен Зографски” и 55 СОУ „Петко Р. Славейков”, НБУ "Михаил Лъкатник" в Бургас, ПГЧE "Христо Ботев" в Кърджали, V-то СОУ "Христо Ботев" - Монтана, СОУ за европейски езици в Русе и СОУ "

Общините не са нито на ГЕРБ, нито на БСП, нито на ДПС

"Корифеят" Чобанов да обясни на кметовете за парите, настоя Борисов

    


Турският закон за контрола на интернет оказва натиск върху президента Гюл


Турският президент Абдулах Гюл е поставен под засилен натиск във връзка с приетия миналата седмица от парламента спорен закон за контрола на властите над ползването на интернет, пише агенция "Ройтерс". Текстът беше връчен на държавния глава вчера, а той разполага с две седмици, за да го подпише или да му наложи вето.

Законът ще позволи на телекомуникационния регулатор да блокира сайтове, без да е искал преди това разрешение от съда. Мотивът е, че така се защитава личното...

Застудява в края на февруари, дотогава - топло

Зимата отстъпва все по-категорично и не е ясно кога и дали ще се завърне, съобщи Дарик. След около 10-12 дни ще застудее малко повече, но до края на тази и през цялата следваща седмица времето ще бъде сравнително топло за месеца, на места с превалявания от дъжд. Високите температури, на които сме свидетели, идват ... Зимата отстъпва все по-категорично и не е ясно кога и дали ще се завърне, съобщи Дарик. След около 10-12 дни ще застудее малко повече, но до края на тази и през цялата следваща седмица времето ще бъде сравнително топло за месеца, на места с превалявания от дъжд. Високите температури, на които сме свидетели, идват ...

Зимата ще се опита да се завърне в края на февруари, дотогава - пролет

Зимата отстъпва все по-категорично и не е ясно кога и дали ще се завърне, съобщи Дарик. След около 10-12 дни ще застудее малко повече, но до края на тази и през цялата следваща седмица времето ще бъде сравнително топло за месеца, на места с превалявания от дъжд. Високите температури, на които сме свидетели, идват ... Зимата отстъпва все по-категорично и не е ясно кога и дали ще се завърне, съобщи Дарик. След около 10-12 дни ще застудее малко повече, но до края на тази и през цялата следваща седмица времето ще бъде сравнително топло за месеца, на места с превалявания от дъжд. Високите температури, на които сме свидетели, идват ...

Защо Иван от "Ку-ку бенд" изумя след изпълнението на 11-годишната Гергана

Финалистката от конкурса за сценична партньорка на г-н Андреев Гергана Тодорова печели все повече симпатии и подкрепа за победа. След изпълненията й от миналата седмица талантливото момиче успя окончателно да събере симпатиите на зрителите.
11-годишното момиче показва качества на завършен изпълнител. Финалистката от конкурса за сценична партньорка на г-н Андреев Гергана Тодорова печели все повече симпатии и подкрепа за победа. След изпълненията й от миналата седмица талантливото момиче успя окончателно да събере симпатиите на зрителите. 11-годишното момиче показва качества на завършен изпълнител.

Валутни курсове на БНБ за 12 февруари 2014 година

Валутни курсове на БНБ за 12 февруари 2014 година.

Четвъртокласници отбелязаха Европейския ден на тел. 112

/КРОСС/ С образователна презентация за работата на служителите от единен спешен номер 112, изнесена пред четвъртокласници от НБУ „Михаил Лъкатник", бе отбелязан Европейският ден на тел. 112. Вече шеста по ред година служителите от Регионален център 112 - Бургас се срещат с ученици, както от Бургаски, така и от региони Сливен, Ямбол и Стара Загора, като по подходящ начин, съобразен с възрастовата група, запознават подрастващите със спецификата на високоотговорната си работа, насочена към спасяване на човешки животи. Под символиката на повтарящите се и запомнящи се цифри 112, като 11.02. / 11-ти февруари/, професионалният празник на служителите от краткия номер за спешни повиквания в целия Европейски съюз, премина под мотото „Запознай се с твоя оператор от тел. 112". Децата разговаряха с оператори и тестваха как работи спешният телефон 112, като с тях беседваха и представители на службите за спешно реагиране, станали неразделна част от работата на единния спешен телефон, а именно: представители на полицията, противопожарната охрана и защита на населението, Центъра за спешна медицинска помощ и представители на местната власт. Целта на проведеното мероприятие бе изграждане на адекватен модел за поведение на учениците в случай на извънредни ситуации. Четвъртокласниците посрещнаха с огромен ентусиазъм посещението в работната зала на тел

Потвърдено! Няма драма с „Голата истина“

Още от самия старт на „Голата истина“ по bTV миналата есен се заговори, че предаването всъщност нямало да се издържи много в ефир. В последната...

Водещ китайски сайт превърна гафа с олимпийските кръгове в успешен бизнес


Добрите предприемачи умеят да използват всяка възможност, за да развиват бизнеса си. Водещият китайски сайт за онлайн търговия Taobao "се хвана" за гафа с олимпийските кръгове от церемонията по откриването на игрите в Сочи.

Тогава единият от кръговете не се отвори. Китайците поставиха "новото лого" с четири отворени и един затворен кръг на всевъзможни продукти на цена между 20 и 200 юана (между 3 и 30 долара).

Собственик на магазин за аксесоари за мобилни телефони продава...

Броят на новопостроените жилищни сгради намалява

Броят на въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради през четвъртото тримесечие на 2013 г. е 576. Това показват предварителните данни на...

Норвегия спечели две олимпийски титли в спринта на ски бягането


Норвегия спечели олимпийските титли в спринта на ски бягането при мъжете и жените и се изравни по брой златни медали с Канада на върха в общото класиране.

Ола Виген Хатестад триумфира в изпълнения с падания мъжки спринт, а Майкен Касперен Кала грабна златото в женския спринт. За двамата това е първо олимпийско отличие в кариерата.

Хатестад и Кала дадоха най-добрите времена и в квалификациите, и в четвъртфиналите, и в полуфиналите, а във финала затвърдиха изключителната си...

ФЕД: Възстановяването на трудовия пазар в САЩ не е завършено

Новият председател на Федералния резерв (ФЕД) Джанет Йелън защити приемствеността в областта на валутната подкрепа за американската икономика, като отбеляза, че възстановяването на пазара на труда ...

10 километра опашка на Капитан Андреево заради блокадата на превозвачите

Над 10 километра са вече опашките и от двете страни на границата ни с Турция на ГКПП "Капитан Андреево", предаде БГНЕС. Граничният пункт е блокиран втори ден от недоволни превозвачи. Те ...

"Великата красота"- италианският кандидат за "Оскар" за първи път във Варна

Почитателите на естетското кино с дъх на Фелини и атмосферата на аристократичния Рим ще видят за първи път един от европейските претенденти за "ОСКАР" - "Великата красота" в категория чуждоезично кино с режисьор Паоло Сорентино.

ГКПП "Капитан Андреево" и ГКПП “Лесово” остават блокирани

ГКПП "Капитан Андреево" и ГКПП “Лесово” остават блокирани за тежкотоварни автомобили. Превозвачите настояват да се отмени анулирането на еднократните...

Бил Гейтс: Светът е по-добър от всякога по всеки критерий


Макар и да е малко вероятно всички да се съгласят с него, основателят на Microsoft Бил Гейтс смята, че светът е по-добър от когато и да е било в неговата история. И нещо повече - той ще става все по-добър, прогнозира Гейтс в годишното си писмо, което описва извършеното от благотворителната му фондация през изминалата година, препубликувано от в. Los Angeles Times.

"Хората живеят по-дълго и здравословно. Много нации по света, които разчитаха на помощи, вече се справят сами. До 2035 г....

Над 50 млн. лв. за ремонт на пътища II и III клас

/КРОСС/ 50 170 000 лв. ще бъдат вложени в ремонта на второкласни и третокласни пътища по публичната програма на правителството „Растеж и устойчиво развитие на регионите". В Държавен вестник днес е обнародвано Постановление №19 за одобряване на средства от резерва по чл. 1, ал. 2, раздел ІІ, т. 4.1.2 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2014 г. С него на Агенция „Пътна инфраструктура" се предоставя финансовия ресурс за изпълнение на утвърдените проекти. По предложение на областните управители са приоритизирани над 270 км второкласни и третокласни пътни участъци от републиканската пътна мрежа, които не са ремонтирани от години и са в изключително лошо състояние. Отсечките са с интензивен трафик и имат ключово значение за социално-икономическото развитие на съответния регион. По програмата ще бъдат ремонтирани участъци от път II-35 Плевен - Ловеч, II-71 Силистра - Добрич, II-54 гара Бяла - Ценово, III-552 Трявна - Габрово, III-864 Пампорово - Стойките, път III-822 Самоков - Живково - Ихтиман, III-605 Батановци - Пали лула - Гигинци, III-1102 Арчар - Извор - Димово - Салаш и др. Ще бъде направена рехабилитация и реконструкция на Златишкия проход - път II-37 Джурово - Етрополе - Златица - Пирдоп. Златишкият проход е затворен за движение на моторни превозни средства повече от 20 г. поради изключително тежкото състояние на пътната настилка. Проходът пресича старопланинското било през най-високата му част седловината Кашана

Българин изобрети летяща кола

Да излетиш с автомобила си от магистралата вече няма да е мечта на любителите на високите скорости, а неоспорим факт. В това уверява пловдивският инженер Иван Кръстев, който е създал колата на бъдещето, съобщава „Марица". 

Документите за изобретението вече били в Патентното ведомство. През декември разработката е публикувана в Световната патентн Да излетиш с автомобила си от магистралата вече няма да е мечта на любителите на високите скорости, а неоспорим факт. В това уверява пловдивският инженер Иван Кръстев, който е създал колата на бъдещето, съобщава „Марица". Документите за изобретението вече били в Патентното ведомство. През декември разработката е публикувана в Световната патентн

Разследват милиардера Серж Дасо за купуване на гласове

Дасо е собственик на в. "Фигаро", а неговата авиоконструкторска група продава самолетите "Фалкон" и изтребителите "Рафал"

Искат затвор за домашно насилие, всяка 4-та жена е жертва

Има тенденция на увеличение на по-тежките случаи на домашно насилие, отчитат от „Български център за джендър изследвания“. Оттам настояват в Наказателния кодекс да присъства ефективното преследване и наказание на всички актове на насилие.

Свежите ресурси, достигнали БФБ, качват импулса на търговските сесии

Дали паметта на пазара е къса ще се види от това дали той ще се увлече по позиции с преекспониран фундамент, посочва Бончо Иванов от ОББ Асет Мениджмънт

    


Новините на Нова с нови водещи и визуална идентичност

/КРОСС/ От 24 февруари Нова ще предложи на зрителите си напълно обновена новинарска емисия. Новините на Нова ще имат нови водещи, идентичност, лого, цветове - напълно нов и различен ефир и във визуално, и в съдържателно отношение. Тази стъпка е част от цялостната стратегия на Нова да стане N1 в новините в телевизионния ефир и интернет. Изграждането на новия облик на Новините на Нова започва с развитието на две изключително силни двойки водещи, доказани професионалисти. До един от най-утвърдените и ерудирани телевизионни водещи в България - Николай Дойнов, застава едно от най-обичаните и разпознаваеми телевизионни лица у нас - водещата Ани Салич. Другата нова двойка водещи на Новините на Нова са Даниела Тренчева и Христо Калоферов. Те са добре познати на зрителите и неизменна част от новинарския екип на Нова от дълги години. „През последната година Нова се утвърди като независимата медия, с обективно и балансирано отразяване на новини. Категорично потвърждение за това намирам и в изнесените наскоро данни от изследването на фондация „Конрад Аденауер" за медийната среда в страната. Едни от най-добрите журналисти в България вече оцениха свободата и възможността да практикуват достойно професията си при нас и аз гарантирам, че ще запазим именно тези предимства - Нова е и ще остане дом на медийната независимост и перспектива за развитие", каза Дидие Щосел, Главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване