Топъл следобед – до 20°

Времето ще остане топло за февруари. Ще преобладава слънчево време с разкъсана, предимно висока облачност. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, в Източна България - умерен. Максимални температури между 15° и 20°, в София - около 17°. 

По-ниските температури до 8°-10° ще останат дневните температури покрай река Дунав, където има снежна ... Времето ще остане топло за февруари. Ще преобладава слънчево време с разкъсана, предимно висока облачност. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, в Източна България - умерен. Максимални температури между 15° и 20°, в София - около 17°. По-ниските температури до 8°-10° ще останат дневните температури покрай река Дунав, където има снежна ...

Жандармерия ще лови битовите престъпници и в пернишките села

В 8 ч. започна спецоперация на МВР на територията на 12 области в страната в опит да се преодолее битовата престъпност. В акция са жандармерия, екипи на КАТ.

Акцията бе разпоредена от главния секретар на МВР Светлозар Лазаров заради зачестилите случаи на грабежи и кражби, а в нея участват служители на дирекция "Специализирани полицейски сили" при ГД "Национална полиция" и на областните дирекции на МВР в цялата страна.

Общо 54...

Продължава

11 февруари в историята

660 г. пр.н.е. — Първият японски император се възкача на престола — денят се определя като начало на японската държава и се чества като национален празник. 1211 г. — Цар Борил свиква в Търново църковен събор срещу богомилите. 1809 г.

Деца от Хасково с изложба на компютърни рисунки в Европарламента

Днес Европейският парламент ще се превърне в изложбена зала на творбите на децата от компютърна школа „Вале” в Хасково с ръководител Людмила Стайкова.

Така се осъществява една идея, зародила се при посещението на Мария Габриел на изложбата на участниците в Международния конкурс за компютърна рисунка и колаж „Творчество без граници” през 2013 г., който тази година се провежда под егидата на евродепутата.

Изработени с техниката на съвременното изкуство дигитална графика и живопис, рисунките на талантливите деца ще разказват българската история, представата им за Европа, техните мечти за заобикалящия ни свят. Рисунките ще оживеят и в картички, които децата ще раздадат на посетителите на изложбата. Картичките носят описание на детското творчество, изобразено върху тях.

Официални гости на откриването на детската експозиция ще бъдат председателят на Комисията по култура и образование в европарламента  Дорис Пак, посланикът в Белгия Веселин Вълканов, постоянният представител в ЕС Димитър Цанчев, Светлозара Кабакчиева от екипа на комисар Кристалина Георгиева.

Хасково Новини

Росен Петров отрече да е използвал ефира за лични цели, закани се, че ще разкрие "много неща"

Не съм използвал ефира за лични цели. Аз съм направил политическо волеизявление, за което ми е дадено право от Конституцията на България и от свободата на словото. Това каза пред TV7 Росен Петров по п...

Никол - една малка Николета

Двете дами прекарват пълноценно времето си на майка и дъщеря.

Бившият депутат Я. Янков: Властта предупреди своите си хора с обявяването на акцията за залавяне на престъпници по малките населени места

Бившият народен представител от Великото народно събрание Янко Янков каза, че публичното обявяване на акцията на за хващане на престъпници по малките населени места на България служи за предупреждаване на криминалните елементи, предаде репортер на ZaPernik.com.

"Обявиха, че тази сутрин (бел. ред. вчера) Жандармерията ще тръгне да пази по селата хората от наглост. Коя специална служба по света предварително обявява - от 8 часа започваме? Само у нас. Предполагам,...

Продължава

Новото ляво на БСП


Партийните конгреси са като панаир на опорните точки, търговско изложение на хай-тек пиар изделия. Особено преди избори. Не направи изключение и 48-ият конгрес на БСП, където най-важната работа беше преговарянето на материала ("разсипията, която ни завеща ГЕРБ") и спускането на нови директиви ("възстановяваме демократичната държавност"). Очаквано беше и посланието, с което Станишев се опита да надъха делегатите.

Ляво на борд!

Преди избори БСП винаги проявява грижи за...

Сорос печелил по 15 млн. долара на ден през 2013 г.

От основаването му през 1972 г. инвестиционният фонд "Куонтум Ендаумънт" е донесъл на финансиста печалба от общо 39,6 млрд. долара

Сорос печелил по 15 млн долара на ден през 2013 г.

От основаването му през 1972 г. инвестиционният фонд "Куонтум Ендаумънт" е донесъл на финансиста печалба от общо 39,6 млрд. долара

Един на 200 българи заболява от епилепсия

Всеки 20-и българин може да получи епилептичен пристъп, а един на всеки 200 заболява от болестта. Това съобщиха специалисти в днешния Европейски ден на епилепсията, съобщава БНР.

Пациенти и лекари настояват за национална програма за епилептиците, която да даде възможност за държавно финансиране и на изследванията при болестта.

Доцент Петя Димова е невролог от болница "Свети Иван Рилски". Лечебното заведение е един от 12-те референтни центъра по хирургия на епилепсия в тригодишен европейски проект.

"Ще получат възможност за максиално качествено изследване и преценка на това дали те могат да бъдат оперирани и съответно излекувани. Това няма как да стане без създаване на национална програма, тъй като в момента изследването на тези пациенти не е финансирано", заяви Димова

Болните от епилепсия могат да се подложат на хироргическо лечение с доказан ефект, но за целта трябва да се подложат на изследвания. Около десет хиляди лева са необходими, а тях държавата не ги покрива, посочи председателят на пациентската организация Веска Събева. Клиничната пътека за лечение на епилепсия пък е едва 280 лева.

"Консумативите, които трябва да се заплащат, самото лечение, самата хирургия, това е скъпо лечение, но пък дава шансове за нормален живот", посочва Събева.

Що се отнася до децата, които страдат от епилепсия, техните разходите се покриват от Фонда за лечение на деца.

Проблеми обаче не отсъстват и там. Боряна Стаменова, майка на 4-годишно дете с тежка форма на епилепсия, разказва, че от фонда умишлено бавят решението. Документите са били подадени в края на миналата година, но разглеждането им е било отлагано два пъти.

В момента има решение за допълнителни изследвания в столичната клиника "Свети Наум", където по думите на майката, не са могли да помогнат на детето: Клиниката, в която те ме пращат - "Свети Наум", ние вече сме лежали там. За мен тяхното отношение е абсолютно неадекватно. Не може преди година да не могат нищо да направят, ако не му стане лошо, а сега пък да го пращат там. За мен това е пълна гавра и не искам да разтакават моето дете. Искам фондът или да му подпомогне лечението във Франция с необходимата сума, която е от 50 хиляди лева, или просто да получи официален отказ, за да мога аз да си задвижа процедурата с получаване на ДМС номер, за да може по-лесно да съберем необходимите средства," посочва майката.


Мъже се биха до смърт за Елена от Казанлък

Казанлък си припомниха за Троянската война, избухнала заради Хубавата Елена, след като полицията обяви, че заради ревност към местна жена със същото име двама съперници са се били до смърт.
За мъж в безпомощно състояние в града на розите било съобщено в неделя към 17,30 часа, но спешните доктори само констатирали смъртта на словенския ... Казанлък си припомниха за Троянската война, избухнала заради Хубавата Елена, след като полицията обяви, че заради ревност към местна жена със същото име двама съперници са се били до смърт. За мъж в безпомощно състояние в града на розите било съобщено в неделя към 17,30 часа, но спешните доктори само констатирали смъртта на словенския ...

Румен Леонидов: Фрог е дух с характер

Този месец Фрогнюз навършва седем години. Първите седем. Както казват, най-важните. Зад гърба ни изтече много вода, отразихме всевъзможни, често (уви!) невъзможни новини, направихме стотици анализи, коментари, интервюта с много интересни люде, преживяхме събитията интензивно, може би станахме по-мъдри (?), но запазихме любопитството си към света наоколо.

Все повече камиони от България се движат по германските магистрали

По германските автомагистрали се движат все повече тежкотоварни камиони от Източна Европа, пише в. Sächsische Zeitung. Камионите от Полша, България и Румъния са изминали повече километри, обложени с такси, по магистралите в сравнение с предходната година.
Българските камиони са изминали с 20,2% по-голямо разстояние, до 291 милиона километра, а румънците са увеличили разстоянието с 18.6%, до 584 милиона километра.

Прогноза за времето - 11 февруари

Времето ще остане топло за февруари. Ще преобладава слънчево време с разкъсана, предимно висока облачност. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, в Източна България - умерен. Минимални температури - между 1° и 6°, в София - около 4°.

Денонощие с две жертви на пътя

Пътищата са проходими при зимни условия

    


"Любов, вино, брак - сватбеният празник на Станислава и Емил" пред Двореца на културата навръх Деня на влюбените

"Любов, вино, брак - сватбеният празник на Станислава и Емил”, подарен от Община Перник, Общински младежки дом, Сватбена агенция "Иси”, Клуб по конен спорт "Давид”, Винарска изба "Вила Мелник”, "Ени филм”, Магазин за парфюмерия и козметика „Лейди”, музикална школа „Хармония” и Сдружение на гълъбовъдите и природолюбителите „Кракра Пернишки”.

Събитието ще се проведе на 14 февруари (петък) от 12...

Продължава

Настаниха детето със СПИН в кризисен център, но за кратко

Едното от болните от СПИН деца, за което BNews писа, че проси под носа на Агенцията за закрила на детето, е настанено в Кризисния център за деца пострадали от насилие „Вяра, Надежда и Любов“. BNews научи обаче, то не се задържа много там, постоянно бяга и отново излиза на улица да проси, да се дрогира и да прави секс.

Къде и кога ще бъдат днес камерите на столичния КАТ


Всеки ден столичният КАТ сменя местоположението на камерите, които следят за нарушения на Закона за движение по пътищата. Списъкът за план-графика за разположението на устройствата се публикува на страницата на отдел "Пътна полиция" към СДВР. От скоро се посочват и часовите пояси за отделните стоянки. За удобство на читателите си "Дневник" публикува местата, където днес ще бъдат камерите.

Мобилни камери:
Цял ден

Ул."Резбарска" срещу бл. 26

"Филиповско...

БСП - Перник ще настоява изграждането на велоалея да е преди всички проекти

БСП - Перник ще настоява проектът за изграждане на велоалея по вътрешноградската магистрала да бъде с приоритет и да се започне първи. Това стана ясно на вчерашната пресконференция, която от партията дадоха, предаде репортер на ZaPernik.com.

"Аз ще си позволя да кажа следното: И ние считаме, че тези пари не са достатъчни. Но това в момента е ресурса, който е заделен от бюджета на Република България и това се прави за първи път. Припомням - това се прави за първи...

Продължава

Как се отразява трудовата миграция в приемащите и изпращащите страни

Негативен ефект от изтичането на мозъци в Европа не се наблюдава, освен в здравеопазването, смята комисарят по трудовите въпроси Ласло Андор

    


16 "ало" измамници в лапите на МВР

"Не очаквайте полицай или лекар да ви поискат пари по телефона"

    


Турски дипломати окупираха тротоар в центъра на София

Автомобили с дипломатически номера паркират всеки ден безнаказано на тротоара около резиденцията на турския посланик в центъра на София, оплакаха се пред “Труд” минувачи, които слизат на пътното платно, за да заобикалят дипломатическата сграда. Глобата по Закона за движение по пътищата за неправилно паркиране върху тротоар е 15 лв. Автомобили с дипломатически номера паркират всеки ден безнаказано на тротоара около резиденцията на турския посланик в центъра на София, оплакаха се пред “Труд” минувачи, които слизат на пътното платно, за да заобикалят дипломатическата сграда. Глобата по Закона за движение по пътищата за неправилно паркиране върху тротоар е 15 лв.

Глобиха Бъсеску - не скрил, че циганите крадат

Националният съвет за борба с дискриминацията в Румъния глоби президента на страната Траян Бъсеску с 600 лей, което е 185 долара, предаде Би Би Си.

Червеният лидер Ненко Темелков: Аз не знам АБВ да има кмет

Лидерът на БСП - Перник Ненко Темелков каза, че в България няма кметове от новия политически проект АБВ, предаде репортер на ZaPernik.com.

"Мен обаче ме изненадва тезата, че на кметове на АБВ са дадени по - малко пари. Аз не знам АБВ да има кмет. Казвам го най - сериозно и най - отговорно. На кметовете, и първо парите не се дават на кметовете, а се дават на общините за проекти. И Перник, и Ковачевци, доколкото знам имат кметове от БСП. На следващите избори може...

Продължава

Две жертви на катастрофи през денонощието

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 15 тежки катастрофи с двама загинали и 18 ранени, съобщиха от пресцентъра на МВР. За района на град София са станали 126 леки и 6 теж...

Кънчо Стойчев: България не е в криза

В икономическо отношение България не се намира в състояние на криза. Това, че хората са бедни, не е свързано с икономическа криза. Това каза Кънчо Стойчев в ефира на Нова телевизия. България не се ...

Лазаров призова жертвите на измами да търсят съдействието на МВР

Проведохме мащабна операция във връзка с телефонните измами. Имаме 16 задържани лица. Това обяви в ефира на bTV главният секретар на МВР Светозар Лазаров. В момента разследваме стотици случаи в цял...

Володя Василев: 1/3 от лекарите си заминават от историята на българската медицина

Законът за лечебните заведения трябва да бъде променен от парламента. Той трябва да бъде внесен или от министъра, или от депутати. Министърът трябва да промени само наредба 15, каза пред БНТ д-р Волод...

Спират водата през деня в кв. "Овча купел" 2

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от пресцентъра на компанията. Във връзка с пресвързване на водомери за високи зони в ж...

Как Конституционният съд на Германия ще засегне изкупуването на ДЦК от ЕЦБ

Директните монетарни транзакции на ЕЦБ препятстват лихвените диференциали, които са жизнено важни за еврозоната, смята шефът на института Ifo Ханс-Вернер Зин

    


Жена загуби ръката си след ухапване на лъв

Служителка в зоопарка в град Гродно, намиращ се в западната част на Беларус, бе ухапана от лъва, вследствие което загуби ръката си, съобщава БЕЛТА.

Липсват подготвени хора, които да извършат е-архивирането

Агенция "Архиви" няма достатъчно средства за техника, софтуер и квалификация на служителите, отбелязва нова стратегия за електронното архивиране

    


"Да създадем заедно позитивен интернет!"

Международният ден за безопасен интернет се отбелязва днес

    


Ще се разплащаме с 1.2 млн. безконтактни карти

Тенденциите са все повече българи да се разплащат с дебитни карти за все по-малки суми, а безконтактните плащания ще отбележат ръст, заради възможността да се ползват в аптеки, бензиностанции, киносалони и дори на ски влекове.

Дават по кило захар и бучка сирене на децата бежанци

 
 
По килограм захар, още толкова макарони, половин кг сирене, бурканче мед, литър натурален сок, 4 кутии бисквити и 200 г сухо мляко ще съдържат хранителните пакети за децата бежанци. Това става ясно от обществена поръчка на Държавната агенция за бежанците.
Хранителният пакет трябва да стигне за първата седмица на децата в бежанските центрове.     По килограм захар, още толкова макарони, половин кг сирене, бурканче мед, литър натурален сок, 4 кутии бисквити и 200 г сухо мляко ще съдържат хранителните пакети за децата бежанци. Това става ясно от обществена поръчка на Държавната агенция за бежанците. Хранителният пакет трябва да стигне за първата седмица на децата в бежанските центрове.

Милиардер търси пусти BG села, за да ги насели със сирийци

Eкипът на филантропа Янк Бари тръгва към селата в Монтанско

    


БСП - Перник: Изпълнихме важна задача за развитието на България - отстраняването на ГЕРБ от властта

Съветът на БСП - Перник даде пресконференция след провеждането на заседанието на 48-ия конгрес на партията - столетница, предаде репортер на ZaPernik.com.

На събитието председателят на червената партия в Перник Ненко Темелков определи конгреса с изречението: "Това беше заседание, конгрес с демонстрация на... и не само демонстрация. Категорично трябва единство на партията и ясна воля за победа на предстоящите европейски избори.". Той сподели някои от тезите...

Продължава

САЩ: ФБР заблудило бивш военен, че шпионира за Русия

40-годишният Робърт Хофман бе осъден на 20 години затвор за опит за шпионаж в полза на Русия – на три пъти предал свръхсекретна информация на агенти на ФБР под прикритие, които мислел за руски шпиони

"Фолксваген Тайгун" мина фейслифт още като концепт


Малко повече от година, след като беше представен на изложението в Бразилия, концептуалният автомобил "Фолксваген Тайгун" мина през фейслифт. Обновеният протип, от който вероятно скоро ще се роди компактен кросоувър с по-скромни размени от "Тугуан", беше представен на приключващия днес автосалон в Делхи.

В сравнение с бразилския концепт индийският има нови елементи в задната част като извадената на вратата на багажника резервна гума. Преработени са също арките на колелата и броните....

Назначават седем нови шефове в митниците

Седем митници вече си имат нови шефове. След конкурс, който продължи близо месец и половина, звената в Бургас, Варна, Видин, Пловдив, Русе, Свищов и Югозападната митница вече си имат нови началници. Е...

11 февруари е Европейски ден на тел. 112

На 11 февруари ще отбележим Европейския ден на телефон 112. В европейския ден на телефон 112 ученици от столични училища ще се срещнат с оператори от спешната линия. По идея на Европейската асоциаци...

Продължава блокадата на границата

Блокадата на граничните пунктове "Капитан Андреево" и "Лесово" за тежкотоварни автомобили продължава втори ден. Очаква се по-късно днес към недоволните дребни превозвачи от българс...

Майли Сайръс предизвиква Мадона

Скандалната певица заприлича досущ на своята по-възрастна колежка

    


Три години затвор за мъж, заплашвал да убие принц Хари

Британец, който влязъл в полицейски участък, заплашвайки да убие принц Хари през май миналата година заради ролята му в армията, беше осъден на три години затвор от лондонски съд.

Ашраф Ислам, чието рождено име е Марк Дейвид Таунли, е на 31 години от Белфаст и приел исляма. Той беше арестуван и изпратен в затвора веднага след заплахите си на 23 май 2013 г. Мъжът пристигнал в Лондон по-рано същия ден от Тайланд през Хонконг, съобщи полицията.

След като се регистрирал в хотел в Хаунслоу, западно от Лондон, той отишъл в полицейския участък, където съобщил на полицай, че има намерение да убие принц Хари на следващия ден. Съдията от съда в Айлуърт в Лондон, който осъди Ислам днес, заяви, че заплахата на заподозрения не била изолиран факт и че прегледът на компютъра му показал, че е търсел информация за принц Хари.

"Вие мислехте, че той и другите членове на въоръжените сили са морално отговорни и че вие имате морално право да ги съдите", каза съдия Ричард МакГрегър-Джонсън на обвиняемия. Признавайки, че плана му бил "смътен и с малко шансове за успех", магистратът заяви, че мъжът представлявал риск за обществото.

Адвокатът на Ашраф Ислам Роксан Морел изтъкна от своя страна, че клиентът й имал психически проблеми. Полицията за борба с тероризма претърсила хотелската му стая, иззела лаптопа му, но не открила никакво оръжие. Мъжът призна, че е отправял същите заплахи към принца при предишно дело срещу него през май.

29-годишният принц Хари управляваше боен хеликоптер Арачи и изпълни две мисии в Афганистан. През януари той обяви, че вече ще заема пост в ГЩ на армията в Лондон.

Сорос прави по $ 15 млн. на ден

Състоянието на Джордж Сорос през 2013 г. се е увеличило с 5,5 млрд. долара, което прави по 15 млн. на ден.

Трупът на издирваната радомирка изплува от коритото на река Струма

Радомирски полицаи намериха трупа на издирваната 64-годишна жена.

Мария Добринова беше обявена за местно издирване на 24 януари тази година.

Трупът на страдащата от депресия жена е намерен вчера в коритото на река Струма, между селата Николаево и Борнарево, пише struma.com. При първоначалния оглед следи от насилие не са установени.

Френска телевизия излъчи репортаж за сем. Паси

В предаването “Вокс поп” на канал ARTE беше подробно представена идеята на Соломон и Гергана Паси за уеднаквените зарядни устройства за мобилни телефони в ЕС. За целта екип на телевизията посети София и разговаря със семейството. В репортажа се обяснява, че идеята им хрумнала през 2008 г. и че и двамата са заемали поста министър. Уеднаквените устро В предаването “Вокс поп” на канал ARTE беше подробно представена идеята на Соломон и Гергана Паси за уеднаквените зарядни устройства за мобилни телефони в ЕС. За целта екип на телевизията посети София и разговаря със семейството. В репортажа се обяснява, че идеята им хрумнала през 2008 г. и че и двамата са заемали поста министър. Уеднаквените устро

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване