Румен Овчаров: Енергетиката се управлява от случайни хора

Енергетиката се управлява от случайни фигури - кърпят се дупки, което е признак, че няма сериозна визия за сектора, каза във вторник пред радио ”Дарик” бившият енергиен министър и депутат от БСП Румен Овчаров. "Всички са случайни фигури в енергетиката. Всички, които в момента управляват енергетиката - казвам го едно към едно, нека да го знаят българите на кого са оставили цялата енергетика, са случайни фигури с изключение на Иван Генов в АЕЦ "Козлодуй", и Митю Христозов, който е в БЕХ. Други имена не се сещам. Всички, включително и тези постове, които изискват специфична квалификация", каза Овчаров. Той допълни, че не знае какво точно сегашният министър Драгомир Стойнев разбира под "стабилизиране" на НЕК, след като загубата на държавната компания за миналата година е над 400 млн. "Сега с разни счетоводни хватки ще я докарат до 300 млн. лв. загуба, а задълженията са над 200 млн. Това е кърпене на дупки, не е признак за сериозна стратегическа визия", коментира Румен Овчаров. Бившият министър смята, че правителството е подходило популистки към идеята за реиндустриализация. "Кой и по какъв начин определи, че "Химко" е предприятието, което трябва да спасим? Кой направи икономически анализ, който напреви технически анализ, за да видим какво е необходимо, къде ще продаваме, на какви цени ще произвеждаме. Не съм чел такова нещо. Ще спасяваме "Ремотекс". Защо "Ремотекс"? Защо не някое от работещите предприятия, ако щете частни предприятия, които са били управлявани по-добре", попита Овчаров. Той заключи, че става дума за "проба-грешка" и сподели, че според него не трябва да се харчат пари така.

Кънчо Стойчев: Политическата криза пречи на възприятията ни за икономиката

Бизнесът проявява „плах оптимизъм“ за действията на правителството, смята социологът

    


Световен ден на думата „благодаря"

Днес е най-учтивият ден в годината - Световният ден на думата "благодаря" (International Thank You Day) и добър повод да припомним с малки жестове на внимание близките си. Днес е най-учтивият ден в годината - Световен ден на думата "Благодаря" (International Thank You Day).

Канада взе златото и среброто в ските свободен стил

Канадците се представят добре и в други дисциплини, като записаха победи в хокея и кърлинга

    


Олимпийски шампион прекрати кариера след падане

Австралиецът Дейл Бег-Смит, олимпийски шампион в ски-свободен стил (бабуни) Дейл Бег-Смит прекрати състезателната си кариера след падане в квалификации на игрите в Сочи. 

Шампионът от Торино 2006 и сребърен медалист от Ванкувър 2010-а се надяваше на трети медал, но не успя да попадне сред финалистите.

Титлата в Сочи защити канадецът Алекс Бил Австралиецът Дейл Бег-Смит, олимпийски шампион в ски-свободен стил (бабуни) Дейл Бег-Смит прекрати състезателната си кариера след падане в квалификации на игрите в Сочи. Шампионът от Торино 2006 и сребърен медалист от Ванкувър 2010-а се надяваше на трети медал, но не успя да попадне сред финалистите. Титлата в Сочи защити канадецът Алекс Бил

Браншовици се разграничават от „провокации“ на превозвачи на границата

АЕБТРИ и СОАТ категорично се разграничават и осъждат провокативните действия на български превозвачи, направили опит силово да преминат блокадата тази нощ, заяви инж. Койчо Русев, председател на Националната транспортна камара, Съюз на организациите в автомобилния транспорт и член на Управителния съвет на АЕБТРИ, през „Фокус АЕБТРИ и СОАТ категорично се разграничават и осъждат провокативните действия на български превозвачи, направили опит силово да преминат блокадата тази нощ, заяви инж. Койчо Русев, председател на Националната транспортна камара, Съюз на организациите в автомобилния транспорт и член на Управителния съвет на АЕБТРИ, през „Фокус".

Малките фирми са по-заплашени от измами с мобилни плащания

Най-честите измами са извършвани с кредитни карти

    


Сьомгата има вграден GPS

 
Малките на кралската сьомга са не просто отлични ученици по ориентиране във водата, те въобще нямат нужда да се учат, тъй като се раждат с вграден GPS.
Малките риби намират безпогрешно местата в океана, където прадедите им се хранят. Те нямат от кого да се учат, но използват магнитното поле на Земята, за да навигират в непознати води,   Малките на кралската сьомга са не просто отлични ученици по ориентиране във водата, те въобще нямат нужда да се учат, тъй като се раждат с вграден GPS. Малките риби намират безпогрешно местата в океана, където прадедите им се хранят. Те нямат от кого да се учат, но използват магнитното поле на Земята, за да навигират в непознати води,

Японски учени изобретиха "умен" памперс

/КРОСС/ Японски учени изобретиха "умен" памперс, който ще сигнализира, когато трябва да бъде сменен. В пелената е интегрирана гъвкава електронна схема, принтирана на пластмасов филм. Тя получава информация и се захранва безжично. Миниатюрни сензори оценяват нивото на влажност и други фактори. В случай на превишаване на праговете, той сигнал за необходимост от смяна на пелените, като съобщението се изпраща безжично.Изследователите, ръководени от професорите Тако Сомея и Такаясу Сакурай, посочват, че системата използва органични материали и може да бъде принтирана с мастиленоструен принтер. Изобретението би могло да се прилага еднакво успешно както в бебешките, така и в памперсите за възрастни. Прототипът на устройството, който е в тестова фаза, е разработен да регистрира влага, налягане, температура и други показатели, които предизвикват промяна в електрическото съпротивление. При евентуално производство стойността на устройството би била няколко японски йени, което се равнява на няколко американски цента.

Детският паралич се завърна в Кабул

В афганистанската столица беше регистриран първият случай на полиомиелит от 2001 г. насам.

Радан Кънев: Цветанов и Пеевски показват как мафията упражнява цялата власт

Много остър коментар за ожесточените престрелки между Цветан Цветанов и Делян Пеевски в медиите направи говорителят на Реформаторския блок Радан Кънев. Лидерът на ДСБ публикува позицията си по случая ...

Моника Селеш идва за Турнира на шампионките по тенис

Една от най-великите тенисистки в историята Моника Селеш прие поканата да бъде гост по време на Турнира на шампионките в София тази година. Тя беше отправена по време на посещението на бившата №1 в св...

31 катастрофи и петима пострадали за денонощие във Варна

31 катастрофи са станали през изминалото денонощие във Варна. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от "Пътна полиция" - Варна. При едно от произшествията са пострадали петима души. Те са с различни контузии и наранявания, без опасност за живота.

ГЕРБ: Вотът успя! БСП: Провалихте се!

Внесеният от ГЕРБ вот на недоверие е изпълнил една а от целите си - вчерашната показна акция в малките населени места бе една от тях, коментира Красимир Ципов от ГЕРБ. На друго мнение беше депутатът от БСП Красимир Янков, който каза: ГЕРБ загубих вчерашния дебат.

Гуцанов към Вучков: Как ще се чувствате, ако спецчасти насочат оръжие срещу децата ви?

„Темата "Сарафово" беше използвана неуместно". Това каза пред bTV депутатът от ГЕРБ Веселин Вучков. 

„Числата, които размахвате са непроверени и некоректно. Наистина България беше осъдена за неправомерно използване на сила, в резултат на което се внесоха законови промени, за да не се случва повече. Но ГЕРБ не е във властта вече ... „Темата "Сарафово" беше използвана неуместно". Това каза пред bTV депутатът от ГЕРБ Веселин Вучков. „Числата, които размахвате са непроверени и некоректно. Наистина България беше осъдена за неправомерно използване на сила, в резултат на което се внесоха законови промени, за да не се случва повече. Но ГЕРБ не е във властта вече ...

Гуцанов към Вучков: Как ще се чувствате, ако спецчасти насочат оръжие срещу децата ви?

„Темата „Темата "Сарафово" беше използвана неуместно". Това каза пред bTV депутатът от ГЕРБ Веселин Вучков. „Числата, които размахвате са непроверени и некоректно. Наистина България беше осъдена за неправомерно използване на сила, в резултат на което се внесоха законови промени, за да не се случва повече. Но ГЕРБ не е във властта вече ...

Милиардер търси пусти села за сирийски бежанци

Тези дни екипът на филантропът Янк Бари тръгва към слабонаселени места в северозападната част на България, за да настани сирийци, които искат да се установят у нас.

Главният прокурор доведе Пеевски в кабинета ми, разкри Цветанов

Бившият вътрешен министър от управлението на ГЕРБ разгласи, че Цветлин Йовчев е назначен от Делян Пеевски. Вторият в ГЕРБ нарече „общи работи” оказания натиск върху Сотир Цацаров, който е трябвало да разчисти пътя за назначаването на Ася Петрова за заместник на главния прокурор.

Подари романтичен уикенд

/КРОСС/ Ски, СПА, много любов и хубаво вино, предлагат в офертите си туристическите фирми в седмицата на любовта и виното. По повод 14 февруари разнообразието от пакети за двама за романтичен уикенд е голямо. Сред топ офертите са топ курортите Банско, Боровец, Велинград и други, но любовни кътчета предлагат и в планините, и на морето. Хотелиери, туроператори и агенти се надпреварват да предлагат различни варианти за нови емоции и в чужбина - романтичния Париж, древния Рим, екзотични дестинации.  Романтична вечеря, стая, украсена изцяло в червено, цветя, аромат на парфюм, дълги разходки, прекрасни залези... Това са само част от привлекателните промооферти в месеца на любовта и покана за да направите красива изненада на любимия си човек като планирате романтично пътешествие. Денят на Св. Валентин се празнува почти по един и същи начин от всички влюбени по цял свят. Въпреки това, съществуват и някои обичаи, които са различни за различните страни. Английска легенда разказва, че светия на име Джак Валънтайн чука на вратите на хората през този ден. Преди да си замине, той оставя подаръци за най-малките. В Уелс не се празнува Св. Валентин, а Денят на Св. Дуйнуен, който е през януари. Въпреки, че Лондон е дъждовен и студен град, това не означава, че не е романтичен. Напротив - градът предлага много исторически монументи, художествени галерии, прекрасни хотели и ресторанти, които могат да Ви подарят романтика на този ден. Франция е синоним на любовта и романтиката

Минихец за производство на цигари е разкрит при операция на служители от Главна дирекция „Национална полиция“

Иззет е почти половин тон нарязан и ароматизиран тютюн, подготвен за изпращане към клиенти в страната; Пресцентърът предоставя видеоматериал!

В Добрич започва принудителното освобождаване на общински жилища

Добрич /КРОСС/ В Добрич започва принудителното освобождаване на общински жилища заради неплатени сметки. Общо 15 000 лева са неплатените сметки за наем на 40 общински жилища. Ако до април сметките не бъдат платени, немателите ще бъдат принудително извадени от тях. От "Жилфонд" вече са започнали подготовка на процедурата.Към 11-и февруари има 26 свободни квартири, от които 21 изцяло ремонтирани. Списъкът на крайно-нуждаещи се наброява над 700 души. Миналата година в общински жилища са настанени 92-ма социалнослаби, а след решение на Общинския съвет 5 квартири са продадени. Със заповед на ръководството на "Жилфонд" 63-ма некоректни наематели са напуснали жилищата, съобщи БНР.

Българските превозвачи чакат до днес отговор на въпросите си

Турската страна била съгласна на преговори, ако получи исканите разрешителни

    


Откриха явка на кюрдски терористи

Заподозреният за участие в терористичната организация "Конспирация на огнените ядра" Костас Сакас не се яви в полицията, властите го издирват

прочети повече

Opel работи по заместник на Antara

Новият кросоувър ще бъде базиран на семейния миниван Zafira Tourer

    


Меси с нов договор, но към края на сезона

/КРОСС/ Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу заяви, че клубът планира да проведе разговори с нападателя Лионел Меси за нов договор, но това ще стане по-късно. По думите му в разгара на сезона ръководството не иска да отвлича вниманието на играчите.„Сега не е най-доброто време, за да се преговаря за нов договор", каза Бартомеу, цитиран от El Mundo Deportiv. „Графикът на срещите е много плътен и не искаме да разсейваме играчите. Ще дойде време и ние ще го обсъдим. Меси е най-добрият играч в света и той заслужава най-добрите условия.

Украинският похитител на самолет бил приближен на Кличко

Украинецът Артьом Козлов, който на 7 февруари опита да отклони към Сочи турски пътнически самолет, е от близкото обкръжение на опозиционния лидер Виталий Кличко, съобщи АФП, като цитира източници от тайните служби в Киев.
Службата за сигурност на Украйна (СБУ) започна разследване срещу 45-годишния мъж за тероризъм. Украинецът Артьом Козлов, който на 7 февруари опита да отклони към Сочи турски пътнически самолет, е от близкото обкръжение на опозиционния лидер Виталий Кличко, съобщи АФП, като цитира източници от тайните служби в Киев. Службата за сигурност на Украйна (СБУ) започна разследване срещу 45-годишния мъж за тероризъм.

Промени в Закона за движението по пътищата предвижда електронен фиш при нарушения

Електронен фиш вече ще се издава не само за превишена скорост, но и за неправилно изпреварване, преминаване на червен светофар или неправилно паркиране. Това предвиждат промените в Закона за движение по пътищата, които парламентът ще гледа на второ четене.

Моуриньо: "Челси" гради отбор на бъдещето и спазва финансовия феърплей


Мениджърът на "Челси" Жозе Моуриньо продължи психологическото притискане срещу "Манчестър сити". Специалния влезе в противоречие с Мануел Пелегрини, който е начело на "гражданите".

Темата отново се завъртя около настояването на португалеца, че "Челси" не е фаворит за титлата, както и около думите му от преди десетина дни, че "Сити" е много богат клуб и е трябвало да спечели повече купи.

"Не е нужно да се повтарям много, но всички знаят какви са "Манчестър сити". Това,...

Моуриньо: Пелегрини се нуждае от калкулатор


Мениджърът на "Челси" Жозе Моуриньо продължи психологическото притискане срещу "Манчестър сити". Специалния влезе в противоречие с Мануел Пелегрини, който е начело на "гражданите".

Темата отново се завъртя около настояването на португалеца, че "Челси" не е фаворит за титлата, както и около думите му от преди десетина дни, че "Сити" е много богат клуб и е трябвало да спечели повече купи.

"Не е нужно да се повтарям много, но всички знаят какви са "Манчестър сити". Това,...

Даниел Иванов пребори Котоошу и спечели титла

Даниел Иванов-Аоияма спечели еднодневения турнир по сумо в Токио.

На финала българинът победи Калоян Андо-Котоошю, който вече е с японски паспорт. За успеха Аоияма заработи 2,5 млн. йени (24 450 долара).
Преди седмица Махлянов получи японско гражданство и взе фамилията на съпругата си. На този ход той тръгна, за да може да стане треньор след кр Даниел Иванов-Аоияма спечели еднодневения турнир по сумо в Токио. На финала българинът победи Калоян Андо-Котоошю, който вече е с японски паспорт. За успеха Аоияма заработи 2,5 млн. йени (24 450 долара). Преди седмица Махлянов получи японско гражданство и взе фамилията на съпругата си. На този ход той тръгна, за да може да стане треньор след кр

bTV да даде право на отговор на Росен Петров

През последните дни обществото става свидетел на безпрецедентна саморазправа на най-голямата българска медия bTV с едно от най-знаковите й лица - Росен Петров.

САЩ и Великобритания полудяха по киселото зеле

Ферментиралите храни, като киселото зеле, синьото сирене и киселите краставички, оставени да втасат известно време, са най-новата мания за здраве във Великобритания.

Орешарски се среща с бизнеса

Премиерът Пламен Орешарски ще се срещне с представители на бизнеса на Национален форум, който ще се проведе в НДК. На дискусиите с предприемачите се очаква да присъстват министри от кабинета, както и представители на ръководството на БНБ.

Google+ с две нови опции за обработване на снимки

/КРОСС/ Google от доста време насам дават да се разбере, че гледат много сериозно на инструментите за обработка на снимки. Постепенно те добавиха доста такива инструменти в социалната си мрежа Google+ и днес към тях има още два. Единият позволява детайлна корекция, а вторият придава на фотографиите HDR ефект.Първият инструмент позволява на потребителите на социалната мрежа за увеличат изображението на 100% - изглед, който им позволява да нанасят фини корекции на фокуса или нивото на шума.Към тази функция бе прибавен и нов HDR филтър наречен HDR Scape. Ако не сте запознати с този термин, той означава "висок динамичен обхват" и всъщност се използва за фотографии, при които са комбинирани няколко експонации - някои, при които светлината е измерена от светлите участъци и други, в които светлината е измерена от тъмните участъци. В идеалния случай би трябвало да получим изображение с разработка и в сенките и в светлите части.На теория, една HDR фотография би трябвало да е по-близка до това, което вижда окото ни, но вероятно поради факта, че не сме свикнали с такива снимки, ефектът понякога изглежда твърде нереален и има доста хора, които не го харесват.HDR Scape, разбира се, е опростен инструмент, тоест не съчетава различни снимки, а работи само с едно изображение. За щастие, налични са плъзгащи се ленти и заготовки, които позволяват избор на по-естествено изглеждащи ефекти, пише kaldata.com.

Скъпи на триците

За да увеличат постъпленията от ДДС, данъчните в Португалия правят томбола с касови бележки, която ще раздава по 60 луксозни автомобила на година на коректни потребители. И как не! Когато имаш да връщаш 78 млрд. евро спасителна помощ, вероятно би съпровождал данъкоплатците и с лимузина до банките, за да си платят налозите. За да увеличат постъпленията от ДДС, данъчните в Португалия правят томбола с касови бележки, която ще раздава по 60 луксозни автомобила на година на коректни потребители. И как не! Когато имаш да връщаш 78 млрд. евро спасителна помощ, вероятно би съпровождал данъкоплатците и с лимузина до банките, за да си платят налозите.

Цветанов: Не помня какво сме си говорили с Пеевски

Цветан Цветанов отрече да е молил за някакви услуги Делян Пеевски и да се е възползвал от комфорта на неговите медии, когато ГЕРБ управлява. Пред Нова телевизия Цветанов отрече да е настоявал за назначаването на Ася Петрова и да е участвал в някакви сделки.

С Петрова се запознах по време на делото Цветан Цветанов отрече да е молил за някакви услуги Делян Пеевски и да се е възползвал от комфорта на неговите медии, когато ГЕРБ управлява. Пред Нова телевизия Цветанов отрече да е настоявал за назначаването на Ася Петрова и да е участвал в някакви сделки. С Петрова се запознах по време на делото "Килърите", обясни Цветанов. Делян Пеевски д

Гуцанов: Вотът бе пълен автогол

София /КРОСС/ Половината от дебата по вота на недоверие срещу кабинета беше експертен, а другата половина - ПР говорене и пропаганда. Такава оценка направи в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" депутатът от ГЕРБ Веселин Вучков по повод дискусиите в пленарна зала за проблемите в сектор „Сигурност". Именно върху тях е базирано искането на партията на Борисов за вот с цел сваляне на правителството. ГЕРБ не е във властта вече една година - всичко в сектора вече е отговорност само на сегашните управляващи. Решението Пеевски да оглави ДАНС, например, вече дискредитира всеки опит за реформа в ДАНС и МВР. А това е опасно, посочи Вучков. Мнението му беше контрирано от народния представител от Коалиция за България Борислав Гуцанов. Той подчерта, че за близо 4 години МВР на ГЕРБ е осъществило 1500 акции, 700 от които неправомерни. „Затова съм съгласен с мнението на Орешарски - този вот си е пълен автогол. Освен това има 37 акции на отряда за борба с тероризъм, което е безпрецедентно", допълни социалистът. Според колегата му от ГЕРБ обаче „това са били конкретни решения в конкретни ситуации. Размахват се доклади без да са минали Вътрешна комисия на НС. Всички депутати на БСП ги имат, само ние в комисията не сме ги виждали". Вучков и Гуцанов не бяха единодушни и за „вината" по проблема с бежанците

Цветанов: Не помня какво сме си говорили с Пеевски. Беше отдавна

Цветан Цветанов отрече да е молил за някакви услуги Делян Пеевски и да се е възползвал от комфорта на неговите медии, когато ГЕРБ управлява. Пред Нова телевизия Цветанов отрече да е настоявал за назначаването на Ася Петрова и да е участвал в някакви сделки.

С Петрова се запознах по време на делото "Килърите", обясни Цветанов. 

Делян Пеевски Цветан Цветанов отрече да е молил за някакви услуги Делян Пеевски и да се е възползвал от комфорта на неговите медии, когато ГЕРБ управлява. Пред Нова телевизия Цветанов отрече да е настоявал за назначаването на Ася Петрова и да е участвал в някакви сделки. С Петрова се запознах по време на делото "Килърите", обясни Цветанов. Делян Пеевски

Валутният борд ще остане, докато влезем в еврозоната

Съседите ни не се облагодетелстваха от по-ниската стойност на валутата, посочи финансовият министър Чобанов

    


В Московския планетариум се открива първата в Русия интерактивна изложба за космоса

/КРОСС/ Тази седмица в Московския планетариум се открива първата в Русия интерактивна изложба за космоса „Искам да бъда космонавт", съобщава ИТАР-ТАСС.Посетителите на изложбата ще могат да се запознаят с професията на космонавта и дори да преминат всички етапи на подготовка за полет: от подбора до връщането на Земята. „Истински артефакти от руските космически програми, много от които са били засекретени, съседстват на изложбата с уникална интерактивна апаратура", - разказват за агенцията от Роскосмос.Изложбата се открива на 14 февруари и ще продължи до 31 октомври тази година.Федералната космическа агенция на Русия отбелязва, че проектът е реализиран във връзка със 85-годишнината на Планетариума.

Централната банка на Казахстан девалвира местната валута с 19%

Финансовата институция няма да поддържа курса на националните пари до предишните нива на фона на отлива на капитали от развиващите се пазари

    


Ученици на състезание по шах в Младежкия

 

Надпревара по шах, част от общинските ученически състезания, се провежда в Младежкия център днес.

В нея е участват ученици от 5 до 7 клас. Те са разпредели в три отбора. Единият е от СОУ „ Васил Левски „- Хасково , вторият е с възпитаници от СОУ „Св. Паисий Хилендарски”, а третият е от „Христо Ботев” от с. Долни Големанци.

 

 

 

 

 

 

 

Всеки отбор е съставен от 3 момчета и едно момиче, обясни младши експертът към отдел “Образование, култура, младежки дейности и спорт” Любомир Георгиев. Главен съдия е Янко Панайотов.

След състезанието всички отбори ще получат грамоти, а на най- добрия ще бъде връчена купа.

 

 

Утре също ще се проведе състезание по шах в Младежкия център. Учениците ще бъдат разпределени отново в три отбора във възрастови група от 8 до 10 клас.

 

 

 

 

 

 

 

Анжелина Янева

Световен ден на думата „благодаря"

/КРОСС/ Днес се отбелязва Световния ден на думата „благодаря". Всички от нас са добре запознати със значението на добрият тон и маниерите и с нуждата от тях в ежедневието. Повечето благодарности, които изразяваме, отправяме сякаш случайно, без да мислим за тяхното значение. Въпреки това думите на благодарност имат магически свойства - с тяхна помощ хората доставят радост един на друг, изразяват внимание и разменят положителни емоции - нещо, без което животът ни би бил скучен и мрачен. Психолозите са установили, че думите на благодарност имат благотворен ефект върху психиката - те стоплят и успокояват хората. Най-важният им съвет, обаче е, думите на благодарност да се казват искрено и от сърце. Неслучайно в туристическите наръчници думата „Благодаря" на съответния език е посочена на едно от първите места. Целта е чуждите гости да се почувстват по-конфортно в страната-домакин, а също и с надеждата да получат по-качествена услуга.    

Част от село Каменар без вода днес

От ВиК-дружеството във Варна съобщиха за Moreto.net, че поради авария без вода са абонатите в новата част на село Каменар. Аварията се очаква да бъде отстранена след обяд, а водоподаването възстановено до 16 часа, уточниха от водоснабдителното дружество.

Белезници за мъж, потрошил стъклата на 5 коли в Петрич

Арестантът се оказал с няколко полицейски регистрации

    


Парите ни за допълнителна пенсия растат

Парите за допълнителна пенсия на работещите българи са нараснали за последната една година. Средно по 1641 лв. за втора пенсия има всеки българин,...

Peugeot 408 GT предизвиква Mercedes CLA на дуел

/КРОСС/ Ето ви едно просто уравнение за решаване: "Peugeot + 308 + GT емблема = ?". Затруднихте ли се? Отговорът е елементарен, това е конкурентът на Audi A5 Sportback, BMW Серия 4 Gran Coupe и Mercedes CLA или, казано иначе, посрещнете прототипа Peugeot 408 GT. По-голяма яснота за това, как ще изглежда новият модел на Peugeot, би трябвало да получим на автомобилното изложение в Пекин през април. Малкото неща, които се знаят около 408 GT, са, че ще използва шасито на новото 308, но ще бъде по-дълго, по-широко и по-ниско. Това ще е един от трите модела на Peugeot, които ще се борят за най-големия пазар в света - Китай. Предпочитани автомобили там са по-широките, четириврати купета или компактните SUV. Тънките фарове и широката решетка придават на 408 GT по-агресивна визия, такава, каквато видяхме от френския производител при представянето на прототипа Onyx concept. Отзад стоповете тип бумеранг са взети от 2008, впечатление правят и отворите в двата края на бронята, от които се показват хромираните плоски ауспуси.Най-вероятно двигателите ще са като тези, които се предлагат и при модела 308. Бензиновите ще са с мощност от 130 до 270 к.с., а дизелите ще варират от 120 до 180 к.с. Има голяма вероятност да видим новото Peugeot 408 GT през 2016.Ако Peugeot 408 GT изглежда така, както на снимките, ще се радваме на появата му, пише topgear.bg.

Любо Нейков: Росен Петров използва ефира за лични облаги

Росен Петров използва ефира за лични облаги и цели. Това беше изненада и за зрители, и за ръководство, и за нас.

На кого е това плашещо реалистично око (ВИДЕО)

Споделеното в този текст видео започва като демонстрация на движенията на очната ябълка, заснета от адски близко разстояние. И в това няма нищо кой...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване