Гърция обмисля мораториум върху плащанията по дълга

Предложението е на Организацията за управление на държавния дълг, според която той не е обслужваем в сегашния му вид

прочети повече

МОК отмени наказанието си срещу Индия

Олимпийците на страната ще се състезават под националния си флаг

САЩ пак на ръба на фалита

 
След малко повече от 2 седмици правителството на САЩ ще свърши всички пари освен наличните, тъй като вече няма да може да взема заеми, предупреди министърът на финансите Джейкъб Лю, предадоха агенциите.
За да се избегне това, Конгресът трябва колкото може по-бързо да вдигне тавана на дълга. В противен случай САЩ отново ще се озоват на ръба на   След малко повече от 2 седмици правителството на САЩ ще свърши всички пари освен наличните, тъй като вече няма да може да взема заеми, предупреди министърът на финансите Джейкъб Лю, предадоха агенциите. За да се избегне това, Конгресът трябва колкото може по-бързо да вдигне тавана на дълга. В противен случай САЩ отново ще се озоват на ръба на

Над 4 тона нелегален етилов алкохол задържаха служители на Митница „Пловдив”

Пловдив /КРОСС/ 4 240 литра 95-градусов етилов алкохол задържаха служителите на Митница "Пловдив". Успешната операция е резултат на информация, събрана и анализирана от служителите на отдел „Митническо разузнаване и разследване" на Митница Пловдив. В помещение на складова база в Асеновград е установено незаконно съхранение на етилов алкохол без документи за платен акциз. Складовото помещение е наето от физическо лице. Етиловият алкохол е съхраняван в четири еднотонни пластмасови съда, както и в девет по-малки пластмасови туби.За случая е сезирана и Районна прокуратура Асеновград.

Протести в Рио де Жанейро прераснаха в сблъсъци

Репортер е изпаднал в мозъчна смърт, след като пострада от експлозив

    


Росен Петров заплаши Би Ти Ви с разкрития

Бившият водещ съобщи, че от телевизията му наложили Бареков за гост, че не го е страх от съд и, ако се наложи, ще даде показания в прокуратурата за търговия с влияние, обществени поръчки, назначения на журналисти и др.

За и против вота на недоверие: Вотът не е автогол за ГЕРБ

И с този си вот на недоверие ГЕРБ се опитва да си сформира опозиционна биография. Подобна стратегия цели натрупване на вотове по конкретни теми, за да се подготви вот за цялостната политика на това правителство.
Без съмнение има нужда от парламентарни дебати за това какви реформи се провеждат в сектора за сигурност и какви са гаранциите за ефектив И с този си вот на недоверие ГЕРБ се опитва да си сформира опозиционна биография. Подобна стратегия цели натрупване на вотове по конкретни теми, за да се подготви вот за цялостната политика на това правителство. Без съмнение има нужда от парламентарни дебати за това какви реформи се провеждат в сектора за сигурност и какви са гаранциите за ефектив

Рекламират забележителности от Хасково и региона в международна туристическа борса

Туристически информационен център – Хасково ще участва за 5-ти пореден път на Международната туристическа борса “ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО”, която ще се проведе от 13 до 15 февруари 2014 г. в Интер Експо Център, в София. По атрактивен начин ще бъдат представени забележителности от Хасково и региона, както и богатият културен календар на града. Посетителите на щанда на Хасково ще могат да се насладят на хубаво вино от тракийския регион.

В 31-то издание на “ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО” ще вземат участие Национални туристически организации, туроператори, общини, хотели, хотелско оборудване и др. фирми от България и от 20 страни от цял свят. Популярността на Борсата расте от година на година и доказателство за това са новите 40 участници от България и чужбина през 2014 г.

Изложбените щандове тази година са разположени в 3 зали на площ от 6000 кв.м.

Програмата на ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2014 е наситена и разнообразна. В трите дни на форума се организират поредица от пресконференции, презентации на фирми, дискусии, кръгли маси. В нея са включени също и демострации на местни обичаи и традиции, дегустации, атрактивни развлечения.

Официалното откриване на “ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО” е на 13 февруари 2014 в 10.00 ч., информират от ТИЦ-Хасково.

Хасково Новини

 

Плевнелиев: Да правим "Хемус" с кметски пари

Да се направи магистрала "Хемус" или тунелът под Шипка с парите, които общините ще получат по националната програма за развитие на регионите. Това предложение направи президентът Росен Плевнелиев по време на посещение в институтите по математика и информатика и по информационни и комуникационни технологии при Българската академия на науките.

“Човекоядката” по Иван Радоев на поморийска сцена

На 25.02.2014г./вторник/ от 18.30 ч.  ще се играе театралната постановка “Човекоядката” по Иван Радоев в салона на читалище „Просвета-1888” в Поморие.  Постановката е на Борислав Чакринов. В спектакъла участва почти цялата трупа на Бургаския театър: Юрий Ангелов Аглика Бояджиева, Антоанета Кръстникова, Валери Еличов, Димитрина Тенева, Златко Ангелов, Зорница Константинова, Иван Григоров, Невена Цанева, Николай Стоименов, Стоян Памуков. В главната роля е Тончо Токмакчиев. Сценография и костюми: Вечеслав Парапанов.

Текстът на Радоев не оставя равнодушен никго от публиката. Поставя такива въпроси като: Защо искаме да избягаме от свободата си ? Защо искаме някой друг да мисли вместо нас? Защо си измисляме идоли, на които да се кланяме? Действието на пиесата се развива в старчески дом, в който освен социални, се поставяти доста екзистенциални проблеми: Може ли човек достойно да посрещне смъртта си, доколко старостта е тъжна и не е ли тя бъдещето ни?

“Човекоядката” е драматична комедия, в която смешното се движи към драматичното, а драматичното към смешното. Историята на случващото се в един старчески дом е всъщност модел на ставащото в нашето общество.

 

Емил Гъргоров: Целта ни остава титлата (видео)


 "Изоставаме доста, но има още много мачове до края, ще направим всичко възможно да се борим за шампиони", заяви нападателят на ЦСКА Емил Гъргоров при завръщането на тима от втория подготвителен лагер в Турция.

"Всички сме доволни, поработихме както трябва, надявам се да го покажем в първенството. Има още какво да се желае по отношение на сработка с новите, тъй като не сме играли още много мачове. Има още един мач преди шампионата, надявам се бързо да се обиграе Ди Вани, тъй като...

Деси към Мая: Държите се махленски! Тя: Не сте с приятелки!

Мая Манолова и Десислава Атанасова влязоха в поредния си сблъсък, този път още по-зрелищен. Атанасова обвини Манолова, че се държи махленски, а Манолова й отвърна, че изказването й не интересува никой и размислите си може да сподели с приятелки. По-рано пък депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов напусна заседанието разгневен от това, че Манолова го прекъсва.

Валутните пазари очакват на речта на новия председател на Фед

Повечето експерти очакват потвърждаване на курса на текущата монетарна политика

    


КНДР и Южна Корея ще проведат преговори на високо равнище

/КРОСС/ КНДР и Южна Корея ще проведат преговори на високо равнище в сряда, 12 февруари. Това обяви южнокорейското министерство на националното обединение преди планираната среща между членовете на разделените от Корейската война от 1950-1953 г. семейства. Срещата ще се състои в граничното селище Панмунджом, каза говорител на министерството. Той посочи, че засега не е уточнен дневният ред, но е ясно, че преговорите ще включват „изчерпателни дискусии по важни въпроси", включително подновяване на срещите на разделените семейства.

Почина бившият вратар на ЦСКА Ненад Лукич


Бившият вратар на ЦСКА и "Спартак" (Варна) Ненад Лукич е починал на 46-годишна възраст след тежко боледуване, съобщава B92.

Сърбинът беше привлечен в ЦСКА през 2001 г. и бързо стана един от големите любимци на привържениците на червените. Той беше в състава, отстранил "Шахтьор" (Донецк) в турнира за Купата на УЕФА.

В края на сезона Лукич беше избран за най-добър вратар в първенството. След това игра и в "Спартак" (Варна).

Лукич държи рекорда за най-дълго...

Новата перла на ЦСКА Стивън Сънди: Расизмът е бич за футбола

Национал на Испания в България? Невероятно, но факт. Стивън Сънди дойде в ЦСКА с четири мача от световно първенство във визитката си. Вярно - за 20 години, но за "Ла Фурия"!
За да стигне до "Българска армия", си има причина. Кариерата на Сънди тръгна надолу, въпреки че е набор и приятел с Хуан Мата ("Манчестър Юнайтад") и Хави Гарсия ("Манчестър С Национал на Испания в България? Невероятно, но факт. Стивън Сънди дойде в ЦСКА с четири мача от световно първенство във визитката си. Вярно - за 20 години, но за "Ла Фурия"! За да стигне до "Българска армия", си има причина. Кариерата на Сънди тръгна надолу, въпреки че е набор и приятел с Хуан Мата ("Манчестър Юнайтад") и Хави Гарсия ("Манчестър С

Всеки трети предприемач в Гърция се смята за новообеднял

Оборотът на фирмите от дребния и среден бизнес се е свил с 35%

    


Облекчаваме листването на борсата

Работим по пакет за облекчаване листването на борсата. Това заяви вицепремиерът по икономическо развитие Даниела Бобева по време на Националния форум...

Забранителните изборни списъци скараха депутатите

Със спорове стартира и днешното сутрешно заседание

Главен комисар Николай Николов: Служителите на ГДПБЗН и общините трябва да могат да вземат бързи решения заедно при кризи

Стартира проект на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” по оперативна програма „Административен капацитет”

Новото ляво на БСП

/КРОСС/ Партийните конгреси са като панаир на опорните точки, търговско изложение на хай-тек пиар изделия. Особено преди избори. Не направи изключение и 48-ият конгрес на БСП, където най-важната работа беше преговарянето на материала ("разсипията, която ни завеща ГЕРБ") и спускането на нови директиви ("възстановяваме демократичната държавност"). Очаквано беше и посланието, с което Станишев се опита да надъха делегатите.Ляво на борд!Преди избори БСП винаги проявява грижи за лявата си идентичност. Обикновено тези грижи се изразяват в изтупването от нафталина на епитети и изрази, циркулирали в партията по времето на Живков или на Благоев. В речта си Станишев умело внесе духа на 1946 г., когато БКП клейми с обвинения в реваншизъм "буржоазните партии" - "десните партии у нас ще са обединени в атаката срещу левицата и БСП", "нашите противници от дясно и от ГЕРБ, т. нар. "реформатори", нови и стари наши познайници ще действат организирано, координирано с една единствена цел - да ни попречат да спечелим, без от това самите те да спечелят нещо кой знае какво". Направо да очакваме завръщането на монархо-фашизма, ако Станишев загуби. Позитивната част на речта пък беше някаква компилация от хитове на Тодор Живков и евролеви - с "индустриализация" и "модернизация" на бой срещу "неолибералната политика".Громенето на врага, трябва да признаем, обаче е вкарано в доста смела и ефектна рамка

До октомври ще има е-правителство, обеща на шега премиерът

Aдминистративната тежест продължава да е проблем номер 1

Цонга продължава напред в Ротердам

Французинът победи Флориан Майер с 2:1 сета за час и половина

    


Френски посланик: Влизането на Румъния в Шенген стана горещ картоф за всички членки


Посланикът на Франция в Букурещ заяви в интервю, че присъединяването на Румъния към Шенген се е превърнало в горещ картоф за всички държави, пише днес в заглавие румънският вестник "Гъндул", цитиран от БТА.

Френският посланик Филип Гюстен посочи, че присъединяването на Румъния към Шенген е станало политическа тема и горещ картоф, от който всяка от държавите от Европейския съюз се опитва да се отърве, както и че Букурещ не може да направи нищо с държавите, които обвързват...

''Култура'' на българското подслушване

/КРОСС/ Какво характеризира "културата" на българското слухтене? Социалният антрополог Харалан Алексадров и журналистът Явор Дачков коментират националните особености на подслушването. Незаконното подслушване далеч не е запазена марка само на България. Оказа се, че то се практикува почти навсякъде по света, всяка държава има собствен стил в слухтенето и обекти на този нездрав интерес са президенти, премиери, политически опоненти, известни личности и кой ли още не! Какво обаче характеризира "културата" на българското слухтене, около което се вихрят всички значими публични скандали от началото на прехода до днес? Както всичко останало в държавата, и подслушването представлява "сеир с елемент на комшийско любопитство, завист и лека проклетия", коментира социалният антрополог Харалан Александров в разговор с Дойче веле. "В битов аспект този акт е движен не толкова от желанието да контролираме и манипулираме, колкото от необходимостта да разберем как я кара комшията и на какъв хал се намира той в момента. Така нашето подслушване е донякъде незлобливо. То е горе-долу същата култура, както да си долепиш ухото до вратата или до панела, за да разбереш какво се случва при комшиите, дали има скандал, дали се прави любов и как въобще вървят нещата при тях", обобщава Александров

Орешарски подозира отклоняване на ДДС от големите търговски вериги

Защо големите търговски вериги никога не вписват в Агенцията по вписванията и в Търговския регистър годишните си финансови отчети? Този въпрос зададе вицепремиерът по икономическото развитие Даниела...

Джейсън Стейтъм и Роузи ще се женят през лятото

Актьорът Джейсън Стейтъм и моделът Роузи Хънтингтън Уайтли планират лятна сватба. Двамата влюбени ще се венчаят в близост до родното място на русата красавица Девън, Великобритания. Роузи и Джейсън, ...

Подаряват електронни учебници на учителите

"Издателство "Просвета" ще подари електронни учебници за всеки български учител по предмета, по който той преподава, като по този начин ще достигнем до 2500 училища". Това заяви...

ЦСКА глези феновете си за 14 февруари

Волейболен клуб ЦСКА отправя няколко специални предложения към привържениците си. Поводът е празникът на любовта и виното на 14 февруари. Бутиковото червено вино "Мидалидаре 100 сърца за ЦСКА&quo...

ЕК спря енергийните преговори с Швейцария

Европейската комисия спря преговори с Швейцария относно трансгранично енергиийно споразумение, заяви говорител на изпълнителната власт на ЕС в понеделник, след гласуването на референдум в страната за ...

От стилисти до звезди - номинацията за "Оскар" е чест

Претендентите за отличието се събраха на традиционния обяд

    


Веселин Цинзов няма да участва в спринта в ски бягането


Българският ски бегач Веселин Цинзов няма да участва в спринта от олимпийските игри в Сочи, съобщава Тв7. Засега няма информация защо 27-годишният състезател ще пропусне старта.

В списъка с 86-имата спортисти, които ще се впуснат в квалификацията, е другият българин Андрей Гридин. Стартът в спринта ще бъде даден в 12.25 часа българско време.

За Гридин пък беше съобщено, че няма да участва в бягането на 15 километра класически стил в петък. Там би трябвало да стартира...

Чешкият външен министър: ЕС трябва да е готов да наложи санкции над Украйна


ЕС трябва да е готов да наложи санкции над Украйна, ако правителството продължава да прилага насилие срещу протесритращите, заяви чешкият външен министър в понеделник и предупреди за авторитаризма в съветски стил. Преди срещата на външните министри в Брюксел, където ще се обсъжда Украйна, Любомир Заоралек заяви, че е неприемливо грубо да се нарушават човешките права на границата на ЕС.

"Нова е нещо абсолютно неприемливо, насилието и ролята на властите в сплашването. Това е нещо,...

Петър Чобанов: Банката за развитие ще помага на малките

Българската банка за развитие ще подпомага малкия бизнес и износа, обяви финансовият министър Петър Чобанов на дискусията „Правителство-бизнес Българската банка за развитие ще подпомага малкия бизнес и износа, обяви финансовият министър Петър Чобанов на дискусията „Правителство-бизнес". Тя вече няма да съфинансира големи инвестиционни проекти и ще разработва бутикови пакети за стартиращ бизнес, за разширяване, за износ, обясни той. Правителството се е забавило с промените в ББР ...

Стабилността на облигационния пазар вдъхва увереност на Фед

Доходността по държавните бонове ще достигне 3% по-късно през годината, смята експерт

    


Орешарски: Няма да реанимираме фалирали предприятия

София /КРОСС/ Държавата няма да реанимира фалирали предприятия. Това заяви премиерът Пламен Орешарски на бизнес-форум в НДК."Говорим само за мерки и насърчаване на бизнеса. Частните инвеститори, за които говорим, имат намерение за инвестиции на съвършено нова технология. Така че само ще ползват името на старите предприятия. Публични средства в закъсали фирми ще се въздържаме да правим", заяви Орешарски.Според него частният бизнес и инвестиции гарантират на първо място по-добра ефективност и имат ясна отговорност за риска."Не можем да си позволим да рискуваме с публични средства", категоричен бе премиерът.

Отбелязваме Деня за безопасен интернет

На 11 февруари се отбелязва за 11-и пореден път Денят за безопасен интернет. Това е една инициатива на Европейската комисия, която с годините излезе извън рамките на Европа, за да обхване над 100 държави на всички континенти. Тази година мотото на събитието е „Заедно за по-добър интернет“.

Работим за свиването на бюджетния дефицит до 2016 г.

„Всички се надяваме на една по-добра година от икономическа гледна точка. Добрините не идват сами, а за тях трябва да се работи усилено.“ Това заяви...

Пламен Орешарски: Добрините не идват сами. За тях трябва да се работи усилено

„Всички се надяваме на една по-добра година от икономическа гледна точка. Добрините не идват сами, а за тях трябва да се работи усилено.“ Това заяви...

От Инициативния комитет за референдум ще се обърнат и към БСП и ДПС

/КРОСС/ Отворени сме към всички, които биха искали да подкрепят идеята за референдум. На последната ни среща се появи идеята да се обърнем към БСП и ДПС и да променят своето мнение и да подкрепят референдума. Това заяви за Националното радио културологът проф. Александър Кьосев, член на Инициативния комитет за референдум по изборните въпроси. Инициативата на президента е мобилизиращо събитие, което отново събужда гражданското общество и то демонстрира своето желание да участва във властта, да упражни натиск върху управляващите. Ние ще се борим за референдум. Ако съберем 500 хил. гласа, той става задължителен, каза Кьосев. Той подчерта, че редактирането на въпросите е възможно по Конституция, но то не може да променя смисъла им. В момента тече масирана инициатива по размиване на въпроса и поява и поява на корекции, поява на странични съображения и доводи, идеи за други референдуми и какво ли не. Всичко това има за цел да лиши гражданското внимание от фокуса. Но аз не мисля, че българските граждани са толкова елементарни, те знаят за какво става дума, така че тези опити според мен няма да успеят, допълни той.  Вече е започнало събирането на подписите. От инициативния комитет смятат, че до края на февруари ще съберат необходимия брой.  

Превозваческата война се разгаря, но ще се чака до 21 февруари

Вицепремиерът по икономическите въпроси Даниела Бобева отрече да е обещавала на превозвачите да иска от Турция насрочване до 24 часа на среща за решаване на проблемите с прекратените и от двете страни разрешителни за транзитно преминаване през териториите им за камиони от другата държава, заради което продължава във вторник блокадата на гранични пунктове, а напрежението сред шофьори и собственици на автомобилни фирми расте.   Информацията, че Бобева е обещала да представи исканията на българските превозвачи пред турската страна в писмо, което ще бъде изпратено в понеделник вечерта и с което ще се иска до 24 часа среща по въпроса, дойде от председателя на Асоциацията на международните автомобилни превозвачи АЕБТРИ Георги Петърнейчев. Той каза, че ако до сряда няма подобен разговор, всички камиони, които и без това са без работа, ще бъдат стоварени в София на протест.   Превозвачите втори ден са блокирали граничните пунктове "Капитан Андреево" и "Лесово", заради това, че Анкара отмени на 30 януари разрешителните за транзит, а в отговор София стори същото за турските тирове. Ситуацията носи загуби и фирмите искат ускорено решаване на проблема, тъй като не може да чакат до насрочената за 21 февруари в Анкара среща между транспортните министри на България и Турция. Транспортният бизнес иска правителството по-бързо да намери изход от ситуацията, тъй като десетки български шофьори стоят блокирани на турската граница с Ирак, Иран и Грузия   Пред журналисти във вторник обаче Бобева обяви, че няма да има по-ранна среща и остава насроченият за 21 февруари разговор по проблема в Анкара. Тя била изпратила писмото с исканията на превозвачите, но не била искала отговор до 24 часа. Според нея дългогодишните спорове между двете страни за броя на разрешителните за превоз на стоки през териториите им може да се реши с договаряне на свободното движение на камионите. Тя обаче призна, че за да стане това, трябва разрешение от Европейската комисия, тъй като Турция все още не е член на ЕС. Това може и да е добро решение в дългосрочен план, но в сегашен план са нужни мерки за възстановяване на действието на разрешителните за превози.   Сутринта във вторник около 70 турски тира се оказаха блокирани на "Капъкуле", а още толкова - на "Капитан Андреево". Граничният пункт "Хамзабейли - Лесово" е блокиран от 8-километрова опашка от товарните камиони, съобщава БНР, като цитира турски медии. Пропускат се само колите и автобусите.   Напрежението на "Капитан Андреево" е нараснало в ранните часове, когато около 4 часа камиони на фирма от Пещера са преминали през блокадата с висока скорост и блъснали двама от стачкуващите. По-късно водачи от същата фирма нападнали и пребили още един протестиращ, разказват очевидци пред държавното радио.   Говорителят на полицията в Хасково Нина Николова потвърди, че е имало такъв инцидент. Единият от протестиращите е пострадал по-тежко, а на един от шофьорите е съставен акт за употреба на алкохол. На собственика на фирмата-превозвач Сюнай Кара съставен акт за неизпълнение на разпореждане.   Той от своя страна коментира: "Десет дена минаха. Балансьори избиват. Не може да чакаме повече. Стоката е платена, о кей. На клиента, на който му возим стоката, кой ще му я плати, ако се развали?". "Отворете един камион. Викнете един митничар, отворете и вижте, че всичко е мухлясало вече. Колегите, аджеба, там, където са се събрали да пият вино и да ядят кюфтета и кебапчета, те ще ми платят ли стоката?", каза Кара пред БНР   На ГКПП "Лесово" пък е припаднал молдовски гражданин, който е бил откаран с линейка в елховската болница.   Над 100 превозвачи от малки транспортни фирми от Бургас, Сливен и Ямбол втори ден не пропускат тежкотоварни автомобили през Лесово. Най-големите им притеснения са за камионите и стоката им, която вече над 10 дни стои по границите. Въпреки че засега няма напрежение на Лесово протестиращите се опасяват, че довечера са възможни провокации от страна на полски и руски превозвачи. Остава и проблемът с тоалетните, тъй като от близката бензиностанция не допускат протестиращи. Колоната от тирове при граничния пункт е над 8 километра, предаде Дарик радио   Според представител на турската автомобилна асоциация две български компании за международни превози притискат турските превозвачи и искат техните курсове за Европа. Според твърденията му тези компании, разраснали се през последните няколко години, оказват натиск върху българското транспортно министерство. Затова стотици автомобили и шофьори са блокирани от двете страни на границата.   Според дипломатически източници проблемът се е превърнал в огнище на напрежение между двете страни, отбелязва БНР.   Проблемите на българските превозвачи до голяма степен са заради "безхаберното и хаосно" отношение на българските власти още отпреди 10 години, коментира Росен Димитров, изпълнителен директор на едни от големите български превозвачи "СОМАТ", който е част от германския концерн "Вили Бец" (WILLI BETZ GROUP).   Според него държавата трябва да се възползва от това, че целият транзит на Турция преминава през България и "в случая ние наистина сме по-силната страна, поради което спокойно можем да поставим своите условия". По думите му годишно през България преминават около 1 милион товарни камиони от Турция, при 13-14 хиляди от българска страна. "Погледнете статистиката колко пътнотранспортни произшествия стават на наша територия, предизвикани само от турски тирове", допълни Димитров, цитиран от БТА.   Той посочи, че в същото време цената на еднократните разрешителни за преминаване на турски камиони е паднала от 100 долара на 43 евро, докато в Унгария се плащат 260 евро за транзит само в едната посока. по думите му всеки от камионите на компаниите, които са блокирани по границата заради проблема в разрешителните, трупа по 350 евро загуби дневно.

Продължава транспортната блокада на границата с Турция

Около 70 турски тира са блокирани на "Капъкуле", а още толкова на "Капитан Андреево". Граничният пункт "Хамзабейли - Лесово" е блокиран от 8-километрова опашка от товарните камиони, съобщава БНР, като цитира турски медии. Пропускат се само колите и автобусите.  Напрежението е нараснало в ранно утро на вторник. В около 4.00 сутринта камиони на фирма от Пещера са преминали през блокадата на "Капитан Андреево". Два камиона са преминали с висока скорост и са блъснали двама от стачкуващите. По-късно водачи от същата фирма нападнали и пребили още един протестиращ, разказват очевидци пред БНР. Турски шофьори твърдят, че от понеделник в България не са пропускали дори онези турски тирове, които са с редовни разрешителни. Според транспортните власти в Турция от България са им били обещани 125 000 разрешителни за транзитен превоз. Те настояват тези разрешителни да им бъдат отпуснати, защото досега са отпуснати само 5 000. Според представител на турската автомобилна асоциация две български компании за международни превози притискат турските превозвачи и искат техните курсове за Европа. Според твърденията му тези компании, разраснали се през последните няколко години, оказват натиск върху българското транспортно министерство. Затова стотици автомобили и шофьори са блокирани от двете страни на границата. Според дипломатически източници проблемът се е превърнал в огнище на напрежение между двете страни, отбелязва БНР. За 21 февруари е насрочена срещу между транспортните министри на Турция и България в опит да се реши кризата.

Камиони на една фирма опитали силово да пробият блокадата на границата

Седем камиона от една фирма са опитали да преминат блокадата на ГКПП „Капитан Андреево" тази нощ са направили опит силово и на висока скорост да преминат блокадата на българо-турската граница тази нощ, съобщиха очевидци на инцидента. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

„Около 3.30 - 3.45 ч Седем камиона от една фирма са опитали да преминат блокадата на ГКПП „Капитан Андреево" тази нощ са направили опит силово и на висока скорост да преминат блокадата на българо-турската граница тази нощ, съобщиха очевидци на инцидента. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS „Около 3.30 - 3.45 ч

Домашно куче разкъса бебенце, 2-ма са арестувани

11-месечно бебе е било разкъсано до смърт от домашно куче във Великобритания.

Парламентът се събира извънредно, за да гласува вота на недоверие

Народните представители ще заседават извънредно днес от 14.00 до 19.00 часа.

Депутатите ще гласуват на второ четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за пътищата, внесен от Министерски съвет. Народните представители ще разгледат и на второ четене Законопроект за ограничаване изменението на климата.

Народните представители ще заседават извънредно днес от 14.00 до 19.00 часа. Депутатите ще гласуват на второ четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за пътищата, внесен от Министерски съвет. Народните представители ще разгледат и на второ четене Законопроект за ограничаване изменението на климата.

Задържаха 69-годишен за убийството на пенсиониран полицай в Старчески дом

69-годишен мъж е задържан за убийството в Старческия дом във Велико Търново, съобщават от полицията. Той е с инициали К. Б. от Самоводене и също бил настанен в дома.
Материалите по случая са докладвани в прокуратурата, след което извършителят е привлечен в качеството на обвиняем. Задържан е за срок до 72 часа. 69-годишен мъж е задържан за убийството в Старческия дом във Велико Търново, съобщават от полицията. Той е с инициали К. Б. от Самоводене и също бил настанен в дома. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата, след което извършителят е привлечен в качеството на обвиняем. Задържан е за срок до 72 часа.

Замислената среща на папата с годеници се увенчава с голям успех

Инициатива на Папския съвет по семейните въпроси да събере във Ватикана на 14 февруари, празника на Свети Валентин и Ден на влюбените, сгодени двойки от цялата страна и от чужбина, се увенча с голям успех, предаде Франс прес, цитирана от БТА. 20 000 годеници от 24 страни са дали заявка за участие в срещата. Те ще имат честта да се срещнат с папа Франциск.   Първоначално това щеше да стане в залата на името на папа Павел Шести във Ватикана, но тя побира само 7000 души. Затова срещата ще е на площад Свети Петър.   Очаква се папата да подчертае пред годениците колко е важно времето за подготовка за брака.

Руски вестник: Разногласия в украинската опозиция

"Бездруго небезоблачните отношения" между лидерите на "Баткившчина" и на УДАР Арсений Яценюк и Виталий Кличко са се изострили още повече след т. нар. "Нюландгейт":

Обиски и арести в китайската столица на секс индустрията

/КРОСС/ Китайската полиция проведе масови обиски и арести в публичните домове в град Донгуан, в южната провинция Гуандун. В операцията са участвали над 6700 полицаи. Те са посетили стотици точки в града, където се подвизават проститутки и места, които някога са били бордеи, съобщава агенция "Синхуа". Обискирани са хотели, сауни, зали за масажи и караоке барове. В резултат на това са арестувани 67 души, а 12 заведения, в които са работили проститутки, са затворени. От длъжност временно са отстранени двама ръководители на местната полиция. Спецакцията е отговор на показан по китайската телевизия репортаж за град Донгуан, известен в страната като столицата на проституцията. В града живеят над 8 милиона души. Според "Синхуа" около 300 хиляди от жителите му са въвлечени в секс индустрията.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване