Защо Путин сравни Крим с Косово, пита се Сърбия

Президентът на Руската федерация Владимир Путин използва преди дни Косово като аргумент за евентуалното отцепване на украинската република Крим. По повод кризата в Украйна той каза тогава, че Русия не възнамерява да се намесва, за да присъедини Крим, но изтъкна, че всички “граждани на Украйна, където и да живеят, трябва да имат същите права да взимат решения за собственото си бъдеще”.Щом самоопределението бе позволено на косовските албанци и изобщо в много други части на света, това означава, че никой не е премахнал правото на нациите на самоопределение, заяви Путин.

Сръбските политици бяха изненадани от изявлението на Путин, особено онези, които го смятат за най-голям приятел на Сърбия и бранител на сръбския суверенитет.

Слободан Самарджич от Демократическата партия на Сърбия, който се застъпва за прекратяване на преговорите с Европейския съюз и сближаване с Русия, смята, че Путин може в бързината да е направил погрешна аналогия между Косово и Крим.

Путин не ме разочарова. Нима сега трябва да му се сърдим заради погрешната аналогия, а искаме да се присъединим към ЕС, който смята, че Косово трябва да бъде независимо? Косово и Крим са напълно различни случаи. Косовските албанци провъзгласиха независимост, а в Крим се борят за автономия, заяви Самарджич за “Блиц”.

Че Путин в бързината е сгрешил смята и Душан Баятович, заместник-председател на Социалистическата партия на Сърбия и директор на общественото предприятие “Събриягаз”. И той е на мнение, че президентът на Русия е сравнил две несравними неща. Не смятам, че Косово е имало право на самоопределение, тъй като исторически е сръбско.

От друга страна Крим е исторически руска територия. Правото на самоопределение на Крим зависи от онези хора, които живеят там. С това изявление Путин само даде пример за това как изглеждат нещата, когато се прилагат двойни стандарти, казва Баятович, който не пожела директно да отговори на въпроса дали Крим има право на самоопределение.

Борислав Стефанович от Демократическата партия смята, че Сърбия трябва да зачита териториалната цялост на останалите държави, както се бори за зачитането на своята териториална цялост.

Крим е още едно доказателство, че когато се нарушава международното право, нещата могат да излязат извън контрол. Появяват се различни прецеденти, на които после мнозина се позовават, заяви Стефанович за “Блиц”.

Представители на Сръбската прогресивна партия не пожелаха да коментират изказването на руския президент.

Игор Мирович, заместник-председател на Сръбската прогресивна партия, посочи, че в този момент Сърбия трябва да бъде неутрална, а въпросът за отцепването на Крим е голяма геополитическа тема. Най-важното е да няма кръвопролития, а Сърбия трябва да гледа своите работи, заяви Мирович.

Душан Лазич, бивш посланик на Сърбия в Украйна и член на Форума за международни отношения, посочва, че становището на Путин показва, че той търси причина да защити позицията на Русия. В рамките на това той посочи и примерът с Косово. Това отново не означава, че руското становище към Косово ще се промени по някакъв начин, смята Лазич.

Предраг Симич, професор във Факултета за политически науки, припомня, че Владимир Путин не за пръв път използва Косово като аргумент. Това той е правил и по времето, когато за независимост се бореха бившите грузински републики Южна Осетия и Абхазия. Владимир Путин остави на Запада избор - зачитане на международното право или подтикване на сецесията. Тогава бе много ясен. Сега Русия избра същия път. Путин връща на Запада - око за око, зъб за зъб. Със сравнението между Косово и Крим той им припомня, че Русия не ...

Гюлетласкачът Георги Иванов пети в света

СОПОТ, от нашия пратеник. Гюлетласкачът Георги Иванов завърши пети във финала на световното първенство по лека атлетика в зала в полския град Сопот. Пред повече от 10 000 зрители в „Ерго Арена" българинът доказа възхода си, след като миналото лято стана единственият български финалист на световното на открито в Москва, където бе осми. СОПОТ, от нашия пратеник. Гюлетласкачът Георги Иванов завърши пети във финала на световното първенство по лека атлетика в зала в полския град Сопот. Пред повече от 10 000 зрители в „Ерго Арена" българинът доказа възхода си, след като миналото лято стана единственият български финалист на световното на открито в Москва, където бе осми.

Станишев покани Борисов на европейски дебат за бъдещето на България


Каня Бойко Борисов да направим европейски дебат за България в Европа, каза днес по БНТ лидерът на партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев. Според него ръководителите на двете най-големи партии в страната трябва да зададат тона за цивилизован дебат пред изборите за европарламент.

Станишев е на мнение, че лидерите на ГЕРБ и БСП трябва да заявят коя партия, какво място вижда за България в ЕС. "След няколко дни ще стане ясно кой ще води листата на БСП, каза Станишев....

Станишев: Решението за АБВ не бе лична разправия, а въпрос на принципи

„Днешното решение (б.р. за изключването от БСП на президента Георги Първанов и хората от АБВ) е предизвестено. И конференциите на партията, и конгресът ясно обявиха - това е създаването на новия политически субект АБВ. Решението не беше лесно. Не става дума за лична разправия, а за принципи. А между конгреса и днешна дата се случиха много събития - „Днешното решение (б.р. за изключването от БСП на президента Георги Първанов и хората от АБВ) е предизвестено. И конференциите на партията, и конгресът ясно обявиха - това е създаването на новия политически субект АБВ. Решението не беше лесно. Не става дума за лична разправия, а за принципи. А между конгреса и днешна дата се случиха много събития -

БСП изключи Първанов, Петков и още 8 от АБВ (Обзор)

Георги Първанов, Румен Петков и още 8 от привържениците на АБВ бяха изключени от БСП. Решението бе взето от Националния съвет на партията с 85 гласа „за“. Кирил Добрев, Светлана Шаренкова и Георги Кадиев са гласували „против“, а Анна Тодорова от София-област и Кристина Сидорова от Габрово са се въздържали. Георги Първанов, Румен Петков и още 8 от привържениците на АБВ бяха изключени от БСП. Решението бе взето от Националния съвет на партията с 85 гласа „за“. Кирил Добрев, Светлана Шаренкова и Георги Кадиев са гласували „против“, а Анна Тодорова от София-област и Кристина Сидорова от Габрово са се въздържали.

Песков: Случващото се в Украйна е “тържество на цинизъм“

/КРОСС/ Случващото се в Украйна и около нея е "тържество на безправие, цинизъм, колапс на международното право и двойните стандарти". Такова мнение изрази в ефира на телевизия „Русия-1" прес-секретарят на Русия Дмитрий Песков.Той изрази съжаление, че западните партньори на Русия признаха легитимни онези, които днес наричат себе си ръководството на Украйна. Песков подчерта, че всичко, което се случва в Украйна касае и онези, които живеят на Запад, както и тези, които живеят на изток в Украйна. „На част от този народ беше отказано правото на самоопределяне, правото на легитимни решения, правото на защита на собствено достойнство и сигурност", каза Песков.Също така, той отбеляза, че всичко което се случва в източна Украйна няма никакво отношение към Русия: „Това не са естествени процеси, а още повече не са процеси, които да са последствия от някакви действия на Русия. По-скоро е обратното, Русия е страната, към която се обърнаха за помощ. Както правилно каза Владимир Путин, Русия е държавата, която в никакъв случай не може да остави всичките тези процеси без внимание. Но генезисът на тези процеси е вътрешно украински. Русия не може да остава безучастна и няма да стои безучастно", подчерта прес-секретарят на руския президент. „Президентът на Русия Владимир Путин е в качеството си на гарант на руския мир

Станишев: От АБВ отдавна вече бяха извън БСП, решението бе предизвестено

„Днешното решение (б.р. за изключването от БСП на президента Георги Първанов и хората от АБВ) е предизвестено. И конференциите на партията, и конгресът ясно обявиха - това е създаването на новия политически субект АБВ. Решението не беше лесно. Не става дума за лична разправия, а за принципи. А между конгреса и днешна дата се случиха много събития - „Днешното решение (б.р. за изключването от БСП на президента Георги Първанов и хората от АБВ) е предизвестено. И конференциите на партията, и конгресът ясно обявиха - това е създаването на новия политически субект АБВ. Решението не беше лесно. Не става дума за лична разправия, а за принципи. А между конгреса и днешна дата се случиха много събития -

Станишев покани Борисов на дебат за България в Европа

/КРОСС/ "Жан Клод Юнкер без съмнение е почтен политик и истински европеец. Мартин Шулц като политик е бил справедлив, като политик и за България беше такъв. За Шенген именно Шулц настояваше, че Европа трябва да е справедлива и щом България е изпълнила критериите за членство, трябва да бъде приета". Това заяви в предаването „Панорама" на БНТ лидерът на БСП Сергей Станишев. „Има две алтернативи за Европа. ЕНП казва - Европа се развива добре. Европейски социалисти казват - Европа върви в погрешна посока, искаме ЕС на справедливостта на икономическия растеж, искаме една нова Европа, защото в крайна сметка ЕНП е статуквото. В последните 10 години проблемите за България много често произтичаха от дясното", каза още Станишев. "Не става въпрос за избор на едни 17 евродепутати, а за бъдещето на Европа. Затова искам да поканя Бойко Борисов - нека направим дебат за България в Европа. Нещата не се свеждат до еврофондовете", заяви лидерът на БСП.    

Братя Галеви не са задържани, обявиха от МВР


Разпространеното от национална електронна медия твърдение за задържането на т.нар. братя Галеви не отговаря на истината, съобщиха от пресцентъра на МВР. По официалните международни канали за обмен на информация на МВР не са получени подобни данни се казва в него. Издирването на двамата български граждани продължава, се казва още в съобщението.


По-рано днес БНТ съобщи, че Ангел Христов  е задържан още преди седмица в държава от Близкия изток и чрез Интерпол тогава са уведомени...

Бойко Кръстанов с ново гадже, играят в обща постановка

Миналото лято двама млади актьори, близки приятели, заминават за Лондон. Те вече са направили своя пробив - играят в първия от новата вълна български сериали Миналото лято двама млади актьори, близки приятели, заминават за Лондон. Те вече са направили своя пробив - играят в първия от новата вълна български сериали "Стъклен дом", който за месец ги прави известни. Но Бойко Кръстанов и Явор Бахаров продължават да се развиват. Затова решават да си намерят агент на Острова. Намират контакти на такива

Георги Иванов стана пети в тласкането на гюле на световното в зала с нов рекорд


Българският атлет Георги Иванов стана пети в тласкането на гюле на световното първенство в зала. Той постави нов национален рекорд, като постигна 21.02 метра.

Очаквайте подробности!

БСП ще редактира забраната за покупка на ниви от чужденци

Ограниченията чужденци да купуват земя в България ще се преработят между първо и второ четене на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи в парламента. Депутатите дискутираха вчера проекта на БСП за промени в него, но гласуването остана за идния вторник.
Левицата предлага ниви и гори да могат да се купуват само от фирми и Ограниченията чужденци да купуват земя в България ще се преработят между първо и второ четене на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи в парламента. Депутатите дискутираха вчера проекта на БСП за промени в него, но гласуването остана за идния вторник. Левицата предлага ниви и гори да могат да се купуват само от фирми и

Обсъждат вдигане на осигуровките с поне 2%

/КРОСС/ Вдигане на осигуровките с поне 2% ще обсъжда на 12 март комисията по осигурителни отношения на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Ако мярката бъде одобрена от синдикатите, бизнеса и правителството, тя ще залегне в пакт за реформа в осигурителното и трудовото законодателство, пише 24 часа. Предложението за вдигане на осигуровките е направено от КНСБ, но се подкрепя и от правителството. То предвижда вноската за фонд "Пенсии" да бъде увеличена с 1% и да стане 18, 8 %. Това ще вкара в НОИ допълнително 190 млн. лв. на година. Увеличение с 1% се предлага и за осигурителната вноска за фонд "Безработица", за да достигне 2% от заплатите. И тук очакваният ефект е около 190 млн. лв. допълнителни приходи. Ако двете предложения бъдат приети, общо осигурителните удръжки към НОИ ще стигнат 24,30% от заплатата. В момента 60% от общата осигурителна тежест се поемат от работодателя. От доходите от наеми и аренда също да се плаща осигуровка за здраве в размер на 8%, включва друго предложение, което ще бъде обсъдено от тристранката. Здравна вноска върху доходите от имоти обаче ще плащат само хора, които не се осигуряват по друг начин. Сред обсъжданите от синдикати, бизнес и правителство промени в осигурителния кодекс ще бъде и въвеждането на пенсионна възраст за всички категории осигурени лица. Сега военните и полицаите нямат минимална възраст, преди която не могат да се пенсионират.    

Нико Тупарев: Несексапилните мъже отпаднаха от "Дансинг старс"

- Красиви мъже в - Красиви мъже в "Дансинг старс" - за първи път има такъв подбор в шоуто. Защо го правите, г-н Тупарев? - Тази година искаме да направим реверанс към дамите. Миналата година поканихме българка от чужбина, която направи сензация - Стелла Ангелова. Сега го повтаряме, само че с мъж - Антон Касабов. Той е спортист - двукратен световен и европейски

Цветелина Бориславова откри изложба за Дънов

Директорът на "Кредо бонум" призова да създаваме добро и да бъдем добри, защото добрите хора успяват във всичко, а думата благодаря е една от най-важните и силни в човешкия речник

Затвор за гледане на порно с участници с вид на деца

/КРОСС/ Гледането на порно, в което участва "лице ненавършило 18-годишна възраст, или лице, което изглежда като такова", ще бъде наказвано със затвор или глоба до 2000 лв. Това предвижда една от промените в Наказателния кодекс, които Комисията по правни въпроси одобри преди окончателното второ четене на закона. Подобен текст същестува и в сега действащия кодекс, но наказанието се налага, ако "нарушителят държи или набавя за себе си или за другиго чрез компютърна система" порнографските материали. Предлаганата промяна прави престъпници всички "съзнателно осъществили достъп" до порно с актьори под 18 г. или "изглеждащи такива" чрез "информационна или съобщителна технология". Законопроектът обаче не уточнява по какви критерии ще се определя кое "лице" изглежда под 18 г, пише Труд. Промените в Наказателния кодекс предвиждат по-тежки наказания на онези, които използват деца до 14 г. за участие в порно. Затворът за тях е между 2 и 8 г. В проекта за кодекс се въвеждат и понятието "порнографско представление", което е представяне на живо или в реално време на полови органи на дете, реални или симулирани блудствени действия или мастурбация. Български сайтове, предлагащи срещу заплащане подобни "представления", не са малко. С няколко текста от закона се защитават правата на малолетните, които са принудени да участват в създаването на порнографски материали. Те няма да носят наказателна отговорност

В "Левски" учат бразилец и португалец що е то вечно дерби

Трима чуждестранни новаци в “Левски” минаха инструктаж какво е вечно дерби на България и какво е това ЦСКА. Емоционалната инжекция получиха бразилецът Рафаел Бастош, португалецът с южноафрикански паспорт Рикардо Нунеш и чехът Павел Чмовш.
Специално определен служител даде на легионери примери с нажежените от десетилетия дуели “Фламенго” - “Флумине Трима чуждестранни новаци в “Левски” минаха инструктаж какво е вечно дерби на България и какво е това ЦСКА. Емоционалната инжекция получиха бразилецът Рафаел Бастош, португалецът с южноафрикански паспорт Рикардо Нунеш и чехът Павел Чмовш. Специално определен служител даде на легионери примери с нажежените от десетилетия дуели “Фламенго” - “Флумине

„Черно море” пуска Гонзо в „Левски” от понеделник

Сагата около завръщането на Георги Иванов на „Герена” може да приключи още в понеделник. От ръководството на „Черно море” дадоха да се разбере, че са склонни да пуснат Гонзо в момента, в който намерят нов треньор на отбора. Засега вървят преговори с Никола Спасов и Илиан Илиев, като шансовете на първия да се върне на „Тича” са по-големи.

Вигенин към Сидеров: Поискайте ми оставката


Поискайте ми оставката, имате достатъчно начини да го направите, това каза министърът на външните работи Кристиан Вигенин по адрес на лидера на "Атака" Волен Сидеров в студиото на "Панорама". Там националистът обяви визитата на външния министър в Украйна за задкулисна, което е признало фашистко правителство.

Вигенин контрира, че следващата седмица ще отчете посещението си в Украйна пред парламентарната комисията по външна политика. Той посочи, че е имал информация и причини да...

ЦСКА продължи договора на Тони Силва преди дербито, той иска да грабне шанса


Крилото на ЦСКА Тони Силва преподписа договора си с червените до 2017 г. в навечерието на дербито с "Левски". Червените удължиха контракта на португалеца с три сезона.

Силва дойде на "Българска армия" късно през есента с договор до края на годината. Той дебютира срещу "Черноморец". Тогава се появи като резерва и отбеляза. 20-годишният футболист се разписа и срещу "Славия", макар отново да влезе в игра след почивката.

Португалският талант, който е бил в "Бенфика", "Челси" и...

Обсъждат 2% вдигане на осигуровките


Вдигане на осигуровките с поне 2% ще обсъжда на 12 март комисията по осигурителни отношения на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Ако мярката бъде одобрена от синдикатите, бизнеса и правителството, тя ще залегне в пакт за реформа в осигурителното и трудовото законодателство.
Предложението за вдигане на осигуровките е направено от Вдигане на осигуровките с поне 2% ще обсъжда на 12 март комисията по осигурителни отношения на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Ако мярката бъде одобрена от синдикатите, бизнеса и правителството, тя ще залегне в пакт за реформа в осигурителното и трудовото законодателство. Предложението за вдигане на осигуровките е направено от

Сидеров: Няма конфликт между Русия и Украйна, това е постановка

/КРОСС/ "Трябва да кажем ясно, че в момента заблуждават хората за ситуацията в Украйна". Това заяви в предаването "Панорама" на БНТ лидерът на „Атака" Волен Сидеров. „В Украйна през 2004 г. направиха опит за Оранжева революция, тя не промени властта. След това другарите от Вашингтон наляха 5 млрд. долара - как говорим за руска намеса, след като там действат фашисти и хора на ислямския джихад, и такива групи има вече там. Всъщност това е постановка, а се представя като конфликт между Русия и Украйна. Не - няма, в Украйна има преврат. Тази власт не е легитимна. Под натиска на екстремистите от десен сектор е това правителство. Западните медии обясняват, че това е легитимна власт. Кой е отнел свободата на Украйна, Русия ли?", попита Сидеров. "Аз защитавам позицията на православието", подчерта той. „Ако правителството застава зад нелегитимната власт в Украйна - тогава и то трябва да си ходи,", каза още Сидеров.    

Официално бяха открити Университетските зимни игри в Боровец

/КРОСС/ На тържествена церемония днес, 7-и март, в к.к. Боровец официално бяха открити Университетски зимни игри 2014. Председателят на АУС "Академик" доц. Златко Джуров приветства с добре дошли студентите, пожелавайки им успех при завоюването на медалите и спортсменска игра. Заместник-министърът Мая Тодорова прочете поздравителен адрес от Министерството на младежта и спорта и даде официален старт на Университетските зимни игри. Сред официалните гости на мероприятието бяха Атанас Махлелиев - съветник към Министерството на образованието и науката, ректорът на ВТУ "Тодор Каравелов" проф. инж. Петър Колев, зам.-ректорът на НСА "Васил Левски" проф. Кирил Андонов, спортният директор на "БОРОСПОРТ" АД Георги Кочов, председателят на НПСС д-р Ангел Георгиев, както и членове на Управителния съвет на АУС "Академик" - доц. Петър Зографов, проф. Димо Гиргинов и Желязко Георгиев. Над 400 студенти от 22 висши училища ще се състезават помежду си в шест зимни спорта: ски алпийски дисциплини, ски бягане, сноуборд, ски рали, шейна и щафета. В първия състезателен ден студентите ще мерят сили в дисциплините ски бягане, шейна и щафета. Комплексният шампион на игрите ще бъде излъчен след приключване на спортната програма и окончателното преброяване на медалите. Традиционното спортно събитие се провежда от 7-и до 11-и март в к.к. Боровец, за шеста поредна година.  

Проучват 12 археологически обекта по трасето на "Струма"

По трасето на автомагистрала "Струма" на Лот 2 Дупница - Благоевград ще бъдат проучени 12 археологически обекта със спасителни разкопки от Националния археологически институт с музей към БАН.

Нови правила за шофьорски книжки в ЕС

Нови правила за шофьорските книжки в целия Европейски съюз влизат в сила. С директива ще бъде сложен край на така наречения шофьорски туризъм. Шофьорите в страните от Общността скоро няма да могат ...

Спипаха 14-годишен сирак и лелка, дирени от МВР

14-годишно момче, избягало за пореден път от дом за сираци в Хасково, както и 43-годишна жена, издирвана от Окръжен следствен отдел-Плевен са били намерени от полицаи съответно в Кирково и Велико Търново. Вчера полицаите в старопрестолния град са имали и друг удар - засекли са и "Пежо", което се издирва от Франция почти една година.

Григор вече мери ракета с големия Федерер

Григор Димитров си поговори приятелски с Роджър Федерер на тема ракети, кордажи и предтоящия голям турнир в Индиън Уелс. Швейцарската мегазвезда на тениса и българският суперталант делиха един корт за тренировка преди старта на надпреварата в Калифорния.
Гришо и Роджър са в особено добри отношения след Нова година, откогато Димитров е клиент на ме Григор Димитров си поговори приятелски с Роджър Федерер на тема ракети, кордажи и предтоящия голям турнир в Индиън Уелс. Швейцарската мегазвезда на тениса и българският суперталант делиха един корт за тренировка преди старта на надпреварата в Калифорния. Гришо и Роджър са в особено добри отношения след Нова година, откогато Димитров е клиент на ме

Наши бандити точат по 50 000 000 милиона евро от карти на година

"Виж к’во, Близнак. Кредитните карти не служат само да си пра’име със тях разни линийки. Имат и друго предназначение. Могат да се хакват. После почваме да точим пари. Само от богатите. Честен бизнес. Международен проект, братле!"
Култовата реплика е на Куката от хитовия сериал "Под прикритие". А в действителност измамници източват поне 5 милиона "Виж к’во, Близнак. Кредитните карти не служат само да си пра’име със тях разни линийки. Имат и друго предназначение. Могат да се хакват. После почваме да точим пари. Само от богатите. Честен бизнес. Международен проект, братле!" Култовата реплика е на Куката от хитовия сериал "Под прикритие". А в действителност измамници източват поне 5 милиона

Четирима изнасилвали жена цял ден. Скочила от петия етаж, за да се спаси

Радослав Н. Ранчев и Генчо Б. Гушков са пуснати под гаранция от съдията по делото тогава. Повече не успяват да ги открият. Досега се точи процесът срещу тях, ще бъдат осъдени задочно, но делото няма край. Преди няколко дни Галина Лачева е извикана за поредно явяване в съда. Съдията дори й предлага 20 лева компенсация за пътните разходи.
Радослав Н. Ранчев и Генчо Б. Гушков са пуснати под гаранция от съдията по делото тогава. Повече не успяват да ги открият. Досега се точи процесът срещу тях, ще бъдат осъдени задочно, но делото няма край. Преди няколко дни Галина Лачева е извикана за поредно явяване в съда. Съдията дори й предлага 20 лева компенсация за пътните разходи.

Русофили срещу русофоби на протест в София

Без напрежение и сблъсъци минаха двете прояви пред посолството на Русия в столицата; в групата на русофилите имаше хора на Петното и поддръжници на Башар Асад; ИТАР-ТАСС съобщи само за проруската проява

Всеки трети продавач на цветя крие доходи

Засилен контрол на столичните борси и магазини за цветя преди 8 март проверява как се отчитат дневните обороти и плащат ли се реално дължимите данъци.

Украйна е готова за разговори с Русия

Украйна е готова за разговори с Русия, но Москва трябва първо да изтегли войските си, да спре подкрепата си за сепаратистите и терористите и да се придържа към международните споразумения, заяви украинският премиер Арсений Яценюк, цитиран от Ройтерс.

Сидеров към Вигенин в ефир: Дай си оставката заради визитата в Украйна!

Лидерът на „Атака" Волен Сидеров поиска в ефир оставката на външния министър Кристиан Вигенин в негово присъствие заради „соловата му акция" да отиде на посещение в Украйна. Това се случи в студиото на „Панорама" на БНТ.

„Обясних много добре защо съм бил там", спокоийно реагира Вигенин и даде да се разбере, че не приема апелите на националиста Лидерът на „Атака" Волен Сидеров поиска в ефир оставката на външния министър Кристиан Вигенин в негово присъствие заради „соловата му акция" да отиде на посещение в Украйна. Това се случи в студиото на „Панорама" на БНТ. „Обясних много добре защо съм бил там", спокоийно реагира Вигенин и даде да се разбере, че не приема апелите на националиста

Още 10 години война в Сирия

Войната в Сирия може да продължи още 10 години, предаде Франс прес, като цитира мнение на експерти. Башар Асад нарочно възприе стратегията на Макиавели да не прави нищо, докато в Сирия навлизат опозиционни екстремистки групи като Ислямската държава в Ирак и Леванта и Фронта ан Нусра. Сега умерената опозиция трябва да се сражава на два фронта срещу Асад и срещу екстремистите,

Вигенин: Ако не се върнем на полето на диалога, България ще пострада

/КРОСС/ "България застава на страна на мира, на страната на тези, които искат стабилност в Украйна, единна и независима Украйна. Всеки един българин трябва да защитава такива принципи". Това заяви в предаването "Панорама" на БНТ външният министър Кристиан Вигенин. „Убеден съм, че постъпихме правилно, преди всичко българската общност трябваше да види, че има една България, която полага усилие да ги защити. България трябваше да заяви, че следи какво се случва с малцинствата. Новата власт трябва да положи усилия за промени, които да гарантират бъдещето на Украйна", обясни той. "Нормализацията можеше да се случи, тя донякъде и се случва - но възниква военна заплаха от Русия. Крим на практика е под руски контрол в момента", добави Вигенин и отбеляза, че е притеснен, че Русия скъсва дипломатическите отношения с Украйна. „Медиите се заместват с руски в Крим - това също е много притеснителен сигнал - това е сигнал, че се готви нещо", каза още той. "Военни действия от какъвто и да е характер в Черно море може да има тежки последствия и за региона въобще, и за България", категоричен е Вигенин. „Надявам се да не се стигне до военни действия. И без военни действия, ако не се върнем на полето на диалога, България ще пострада - нашата икономика преди всичко. Ще загубим руските, украинските туристи, рисковете са налице. Това може да засегне и доставките на газ

Канада експулсира 9 руски военни

Премиерът Харпър обяви, че заради военната окупация на Крим, няма да признае референдума

Сидеров иска в ефир оставката на външния министър Вигенин

Лидерът на „Атака Лидерът на „Атака" Волен Сидеров поиска в ефир оставката на външния министър Кристиан Вигенин в негово присъствие заради „соловата му акция" да отиде на посещение в Украйна. Това се случи в студиото на „Панорама" на БНТ. „Обясних много добре защо съм бил там", спокоийно реагира Вигенин и даде да се разбере, че не приема апелите на националиста

Пак скандал: Обвиниха Криско в кражба

Криско пак се оказа в епицентъра на грандиозен скандал.

33 парцела до Несебър със забрана за строителство заради дюни, и общината ощетена

Заповедта на екоминистерството от 19 февруари т.г., с която се забрани строителството в м. Кокалу край Несебър, засяга и проекти на община Несебър, научи Заповедта на екоминистерството от 19 февруари т.г., с която се забрани строителството в м. Кокалу край Несебър, засяга и проекти на община Несебър, научи "24 часа". Реакцията на МОСВ бе провокирана от решение на Бургаския административен съд, който обяви за законни строителните разрешение на фирма "СЛЕ ГРУП", собственик на 29 дка в местността.

"Барса" пази Меси от "Сити" с цена от половин милиард

"Барса" ще държи Лионел Меси далече от посегателствата на "Манчестър Сити" с умопомрачителни клаузи в новия договор на аржентинеца. Контрактът е почти готов, твърди каталунският в. "Спорт".

С неговото подписване Меси ще стане №1 в света по заплата, изпреварвайки Кристиано Роналдо (17 млн. евро годишно). И ще бъде реално непродаваем. Но "Сити" е "Барса" ще държи Лионел Меси далече от посегателствата на "Манчестър Сити" с умопомрачителни клаузи в новия договор на аржентинеца. Контрактът е почти готов, твърди каталунският в. "Спорт". С неговото подписване Меси ще стане №1 в света по заплата, изпреварвайки Кристиано Роналдо (17 млн. евро годишно). И ще бъде реално непродаваем. Но "Сити" е

Мода директно от супермаркета

Да отскочите до супермаркета неглиже не е в разрез с модните норми. Посланието на гуруто Карл Лагерфелд, който избра да представи новата колекция на Chanel директно от хранителния магазин, е по-скоро “отражение на ежедневието върху лукса” и за “влияние на поп арта”. “Ако носите скъпо облекло и казвате “Вижте колко е скъпо”, сте вулгарен.

(Без)полезен ход вляво

От втория път БСП се реши и "самоизключи" Георги Първанов и съратниците му за предателството "АБВ". Ходът всъщност не е изненада. Но е изненадващо, че се играе точно сега - месец след като конгресът на БСП, когато Сергей Станишев изрично призова страницата "АБВ" да бъде затворена. Уж завинаги. На пръв поглед ходът на "Позитано" 20 е

Wall Street с минимални ръстове в петък

Данните за заетостта в САЩ и ситуацията в Украйна бяха във фокуса на инвеститорите

    


Apple e най-предпочитаната марка, но повечето хора се спират на Android устройства

/КРОСС/ Според данните от проучване на Upstream американската компания Apple все още е лидер в класацията за най-престижна марка на технологичния пазар. Резултатите, събрани от 4505 потребители в Бразилия, Китай, Индия, Нигерия и Виетнам, сочат, че 32% от тях искат да притежават смартфон на Apple, а тези, които предпочитат устройствата на Samsung образуват 29% от анкетираните. Следва Nokia с 13%. По отношение на операционната система обаче резултатите са коренно различни - в тази категория значително повече хора са спират на джаджи с Android, отколкото на такива с iOS. Тези с Windows Phone са на трето място, следвани от смартфоните на Blackberry, предаде BGR. Спрямо мотивите за покупка на първо място анкетираните поставят функционалността на устройството, следвана от марката.  

Гълъб с цигара пали блок

Гълъб подпали покрива на жилищен блок в Лондон, пише в. “Дейли телеграф”. Птицата носела в човката си горяща цигара и я отнесла в гнездото си, откъдето лумнал огънят.
“Когато се качихме на покрива, с изненада видяхме, че там няма очевидна причина за пожар”, каза пред Би Би Си Мат Калън от лондонската пожарникарска служба. Гълъб подпали покрива на жилищен блок в Лондон, пише в. “Дейли телеграф”. Птицата носела в човката си горяща цигара и я отнесла в гнездото си, откъдето лумнал огънят. “Когато се качихме на покрива, с изненада видяхме, че там няма очевидна причина за пожар”, каза пред Би Би Си Мат Калън от лондонската пожарникарска служба.

Касата проверява болниците в Петрич, Благоевград и Гоце Делчев

Здравната каса проверява болниците в Петрич, Благоевград и Гоце Делчев за дейността им, свързана с клиничните пътеки, документацията по приема на пациенти и времето на пребиваването им в болница.

17 мига от пролетта за процедури

Лицето носи следите не само на възрастта, но и на сезоните. През зимата тенът посърва, кожата изсъхва и губи тонус. Време е за радикални мерки. Да „напоим”, „ наторим” кожата в дълбочина, за да избистрим тена, да опънем и загладим бръчките. Най-лесно това става с различни мезотерапии.

От втория път БСП "самоизключи" Първанов и сие (ОБЗОР)

Неочаквано БСП вкара извънредна точка в скучния дневен ред на петъчния си пленум и почти единодушно прекрати партийното членство на предишния президент Георги Първанов и още осем души от инициативата "АБВ". 
Решението за "самоизключването" на "другарите-предатели" не е изненада, тъй като бе обсъждано още преди месец на "Позитано" 20. Но тогава Неочаквано БСП вкара извънредна точка в скучния дневен ред на петъчния си пленум и почти единодушно прекрати партийното членство на предишния президент Георги Първанов и още осем души от инициативата "АБВ". Решението за "самоизключването" на "другарите-предатели" не е изненада, тъй като бе обсъждано още преди месец на "Позитано" 20. Но тогава

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване