Дете, губещо зрението си, тръгва около света, за да го види за последно

12-годишният Луис Корбет губи зрението си с ужасяваща бързина. Причина е заболяването ретинитис пигментоза, което не след дълго напълно ще отнеме способността му да вижда. Но преди това Луис има някои планове. Луис избира да се наслади на Големия Каньон в Колорадо, САЩ, на Ниагарския водопад, на Емпайър стейт билдинг. 12-годишният Луис Корбет губи зрението си с ужасяваща бързина. Причина е заболяването ретинитис пигментоза, което не след дълго напълно ще отнеме способността му да вижда. Но преди това Луис има някои планове. Луис избира да се наслади на Големия Каньон в Колорадо, САЩ, на Ниагарския водопад, на Емпайър стейт билдинг.

Вигенин обсъди с румънския си колега влизането на двете страни в Шенген

/КРОСС/ Министърът на външните работи Кристиан Вигенин участва във второто съвместно заседание на правителствата на Република България и Румъния, което се проведе днес в Русе. В рамките на заседанието Кристиан Вигенин проведе двустранна среща с министъра на външните работи на Румъния Титус Корлъцян. Двамата министри подписаха Протокол за сътрудничество между Министерствата на външните работи на Република България и на Румъния. Документът създава механизъм за провеждане на консултации между двете ведомства по въпроси на двустранния дневен ред, европейското и регионалното сътрудничество и международни теми. В рамковия документ е заложено осъществяване на обмен на дипломатически служители между двете страни в контекста на подготовката за поемане на председателството на Съвета на Европейския съюз, което предстои на България и Румъния за първи път. Двамата външни министри обсъдиха актуални теми от европейския дневен ред, регионални въпроси и ситуацията в Украйна. Министър Вигенин информира своя колега за скорошното си посещение в Киев и Одеса, във връзка с предстоящото посещение на Титус Корлъцян в Украйна. По време на срещата беше обсъдено присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство. Българският външен министър и румънският му колега се съгласиха, че трябва да продължат с усилията си на европейско ниво, докато не бъде осигурено благоприятно решение за влизането на България и Румъния в Шенген в пълно съответствие с европейските принципи и правила

Фолксваген не даде път на товарен бус край Шумен

80-годишен шофьор на "Фолксваген" бе ранен след катастрофа край Шумен. Дядото отказал да даде предимство на товарен бус "Пежо" .

Кой иска да играе "Стани съдебен инспектор"

“Кой иска да стане главен съдебен инспектор?” Това реалити за магистрати и парламентаристи се точи вече три неуспешни сезона, а четвъртият е в разгара си.
Играта много прилича на световния хит “Кой иска да стане милионер” или както е известна у нас - “Стани богат”. Не намекваме за корупция, а за процедурата и за крайния резултат. “Кой иска да стане главен съдебен инспектор?” Това реалити за магистрати и парламентаристи се точи вече три неуспешни сезона, а четвъртият е в разгара си. Играта много прилича на световния хит “Кой иска да стане милионер” или както е известна у нас - “Стани богат”. Не намекваме за корупция, а за процедурата и за крайния резултат.

Евродепутат: Необразованите ромски деца са проблем за германските общини

/КРОСС/ "Липсата на образование сред ромските деца, които живеят в Германия, създава проблеми на местните общини". Това заяви по време на посещението си в пловдивския квартал "Столипиново" евродепутатът Александър Граф Ламбсдорф. По думите му над 90% от българите в Германия работят и си плащат данъците, но има градове с концентрация на бедно ромскo население, където нещата са различни. „Много от ромските деца не могат да пишат и четат, нито на български, нито на немски, част от тях са с влошено здраве и това затруднява социалните служби да им осигурят подходяща предучилищна и училищна подготовка", каза още евродепутатът, цитиран от Дарик. Александър Граф Ламбсдорф, който е и водач на листата на германската Свободна демократическа партия (СДП) за предстоящите европейски избори, пристигна днес на посещение в България. Той е придружаван от д-р Йоахим Щамп, заместник- председател на групата на СДП във федералния парламент на провинция Северен Рейн-Вестфалия и говорител по интеграционната политика на групата. Двамата идват в България по покана на Фондация за свободата „Фридрих Науман".  

БСП: Протестиращите срещу правителството са най-отговорни за омразата в обществото


Протестиращите през лятото са нажежили атмосферата и са разпалили езика на омразата. Такива изводи прави БСП в позиция "Срещу омразата и за изкуството да живеем заедно", чийто основен автор е журналистът Велислава Дърева. В нея обаче много по-слабо споменавана е "Атака" за сметка на извънпарламентарните партии и "екстремистката десница".

БСП подчертава, че отговорността за езика на омразата и агресията носят политическите сили в парламента, особено ГЕРБ, също "Атака" и ДПС, които си...

28 години затвор за убиеца на Мирослава от Перник

Апелативният съд в София увеличи с три години

Бойко Борисов поздрави Юнкер за избора му за кандидат за председател на ЕК

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов беше първият международен политик, който поздрави Жан-Клод Юнкер при избирането му за кандидат на Европейската народна партия (ЕНП) за председател на Европейската комисия, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов беше първият международен политик, който поздрави Жан-Клод Юнкер при избирането му за кандидат на Европейската народна партия (ЕНП) за председател на Европейската комисия, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Аларма събужда с миризма на бекон

Американският производител на колбаси дава шанс на феновете на месото всяка сутрин да се събуждат не само от звука, но и от миризмата на пържен бекон, пише „Машабъл“. Външното устройство за Айфон на компанията „Оскар Майер“ за съжаление не съдържа истински бекон.То се включва във входа за слушалки и възпроизвежда звука и миризмата на цвърчащ бекон. Американският производител на колбаси дава шанс на феновете на месото всяка сутрин да се събуждат не само от звука, но и от миризмата на пържен бекон, пише „Машабъл“. Външното устройство за Айфон на компанията „Оскар Майер“ за съжаление не съдържа истински бекон.То се включва във входа за слушалки и възпроизвежда звука и миризмата на цвърчащ бекон.

Варна с най – скъпите яйца, олио и брашно в страната

Варна е с най – високите средни цени на едро на брашно, яйца и олио. Това показва справка със Седмичния ценови анализ на основни хранителни продукти на Министерството на земеделието и храните, научи Moreto.net. Цената на литър олио във Варна в търговията на едро е 2.

Трите възможни сценария за Крим и тяхното отражение върху Русия

/КРОСС/ Има три възможни сценарии за развитието на ситуацията в Крим: запазване на статуквото, влизане на полуострова в състава на Русия и Крим да получи независимост. Хелена Яковлев-Голани от Университета на Торонто и Надя Кравец от Харвардския университет анализират, как ще се отрази всеки от тези варианти на Русия. Статията е публикувана в блога на сайта на The Washington Post.Запазване на статуквото - оставане на Крим в състава на Украйна. Този вариант е изгоден и за Москва, и за Киев. В този случай Украйна и Русия, по-скоро, ще могат да успокоят напрежението по пътя на преговорите с посредничеството на САЩ, ЕС или НАТО. В резултат на това Русия ще може да икономиса значителни средства (бойните действия струват доста скъпо), а това също така ще й помогне да укрепи безопасността в Европа. Владимир Путин, на свой ред, ще запази и дори ще повиши международния си престиж.Анексирането на Крим, обратното, ще създаде на Русия редица сериозни проблеми, пише в статията. Първо, присъединяването на полуострова е скъпо предприятие. Крим не е способен да съществува автономно: 90% сладка вода, 80% електроенергия, 60% други суровини и 70% от бюджета ще трябва да се доставят от центъра. Издръжката на 2-милионен Крим ще се превърне в тежко бреме за руския бюджет, много по-голямо, отколкото финансовата помощ за Южна Осетия и Абхазия.Трябва да се спомене също, че икономическите проблеми ще се задълбочат поради отрицателната реакция на Европа и Турция

Пленумът на БСП прие декларация срещу омразата

В декларацията е обърнато специално внимание на Луковмарш и на "систематичното оскверняване" на паметниците на българските антифашисти и на Паметника на съветската армия, което е заклеймено като "недопустима реабилитация, алиби и прослава на нацизма"

Грийнспан: Путин се опитва да възстанови Съветския съюз

Не мисля, че можем да предотвратим това, освен ако не повлияем съществено на финансовата им система, смята бившият шеф на Фед

    


По-тежка присъда за убиеца на Мирослава - Марио Любенов-Заека

/КРОСС/ Софийският апелативен съд (САС) увеличи присъдата на единствения подсъдим за убийството на 17-годишната Мирослава от Перник, става ясно от съобщение на сайта на магистратурата. Така Марио Заека ще лежи 28 години, а не 25, на колкото го осъдиха магистратите в Перник. Тричленен състав с председател Николай Джурковски и членове Милена Панева и Карамфила Тодорова, изменил присъда на Марио Любенов-Заека. С решентието си САС признава Заека за виновен за отвличането и убийството на Мирослава. Магистратите обаче изменят квалификацията на деянието като обвиненията, че Любенов е похитил момичето в съучастие, отпадат и на практика той остава единственият извършител на отвличането. Решението може да бъде атакувано пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок.  

Учени дискутират социализма и противоречията на наследството му на конференция в Пловдив (видео)


"Противоречията на наследството" - тази тема обединява тридневни дискусии и доклади в конференция, организирана от Института за критически изследвания към Пловдивския университет и катедрата "Социология и науки за човека", съобщава БГНЕС.

Конференцията започна днес с доклада "Беше ли това социализъм?" на Растко Мочник от Университета в Любляна. Освен по научните теми, свързани със социализма, учените ще дискутират и по темите "Спокойна атмосфера за другарско общуване, приятна отмора...

Момче на 13 г. конструира ядрен реактор

Младият учен работил върху реактора от година

    


Апелативният съд увеличи с 3 години присъдата за убийството на Мирослава от Перник

Софийският апелативен съд (САС) осъди в петък на 28 години затвор единствения подсъдим за жестокото убийство на 17-годишната Мирослава Николова от Перник, съобщиха от съда. Наказанието е с 3 години по-голямо от това, което постанови Пернишкият окръжен съд през юни м.г. От САС уточняват, че ще огласят цялото решение на съдиите Николай Джурковски, Милена Панева и Карамфила Тодорова в понеделник. То не е окончателно и може да се обжалва пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок. На първа инстанция Любенов получи 25-годишна присъда, след като се призна за виновен и процесът бе разгледан по съкратената процедура. Сред доказателствата, които от държавното обвинение тогава посочиха като уличаващи, бе откритият в компютъра на Заека текст, който съвпадал с писмото, изпратено до сестрата на Мирослава - Елеонора, в което се иска откуп от 250 хиляди евро. По отношение на показанията на другия заподозрян за престъплението Стойчо Стоев-Чочо, който се самоуби при доста съмнителни обстоятелства в присъствието на тогавашния зам.-шеф на вече бившата ГДБОП Валентин Цоновски, прокуратурата поиска те да бъдат приети за установени от съда, "защото са издържали проверката за достоверност и истинност". Според защитата на Любенов обаче, по делото има достатъчно доказателства за наличието на съучастник, който не е установен. Осъдителната присъда ще бъде обжалвана, добави адвокат Диана Ангелова. Мирослава бе отвлечена след тренировка в близост до спортната зала "Дружба“ на 7 ноември 2011 г. Тялото на момичето бе открито в гориста местност над село Планиница на 12 януари следващата година по показания на Чочо, който се самоуби същия ден. В началото полицията работеше по версията, че Мирослава сама е напуснала дома си, дори бяха проведени няколко акции в Пернишко за издирване на момичето. По-късно се появи версията за откуп от 250 000 евро, които са искани от голямо наследство, получено от тогавашния приятел на сестра й Елеонора.

Корейка се самоуби пред камерите в риалити шоу

29-годишна участничка в южнокорейското риалити шоу "Партньор" се самоуби пред камерите.

Жената е намерена мъртва в къщата на острова Джей, където се снима риалитито, радващо се на изключително висок рейтинг, пише македонското издание mkd-news.com.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS 29-годишна участничка в южнокорейското риалити шоу "Партньор" се самоуби пред камерите. Жената е намерена мъртва в къщата на острова Джей, където се снима риалитито, радващо се на изключително висок рейтинг, пише македонското издание mkd-news.com. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS

Пребиха и ограбиха баба по време на полицейска акция

Докато в единия край на врачанското с. Лесура се провеждала полицейска операция в четвъртък през нощта, в другия край нагли апаши пребили и ограбили 81-годишна жена.
Живеещата сама Янка Грънчева била открита от съседи на сутринта в шок и с окървавено лице в дома си. Като се съвзела пребитата баба разказала, че трима мъже разбили входната й врата. Докато в единия край на врачанското с. Лесура се провеждала полицейска операция в четвъртък през нощта, в другия край нагли апаши пребили и ограбили 81-годишна жена. Живеещата сама Янка Грънчева била открита от съседи на сутринта в шок и с окървавено лице в дома си. Като се съвзела пребитата баба разказала, че трима мъже разбили входната й врата.

Дърева: Езикът на омразата е еволюирал в политика на омразата

БСП е изключително обезпокоена от тази омраза заради самата омраза, която в продължение на месеци залива българското общество. Това заяви Велислава Дърева, член на Националния съвет на БСП, на пресконференция в централата на партията и представи основните моменти от приетата от Пленума днес декларация по темата.

Увеличиха присъдата на Заека на 28 години

Софийският апелативен съд увеличи с три години присъдата на единствения подсъдим за убийството на Мирослава от Перник. Така Марио Заека ще лежи 28 години, а не 25, на колкото го осъдиха магистратите в миньорския град.

Днес от САС съобщиха, че тричленен състав, с председател Николай Джурковски и членове Милена Панева и Карамфила Тодорова, изменили присъда на Марио Любенов, произнесена през юни 2013 г. от Пернишки окръжен съдпише БЛИЦ.

С решентието си САС...

Продължава

Евродепутат нагази калищата в "Столипиново"

„90 процента от българите в Германия работят и си плащат осигуровките. Една малка част обаче, предимно роми, са крайно бедни и емигрират в страната само заради социалните помощи. Те създават проблеми, тъй като не знаят език, нямат образование и са в лошо здравословно състояние „90 процента от българите в Германия работят и си плащат осигуровките. Една малка част обаче, предимно роми, са крайно бедни и емигрират в страната само заради социалните помощи. Те създават проблеми, тъй като не знаят език, нямат образование и са в лошо здравословно състояние". Това заяви днес в Пловдив немският евродепутат Александър Граф Ламбсдо

Георги Близнашки: Началото на края на БСП ще е ако АБВ вземе мандат на европейските избори

Ако АБВ успее да вземе един мандат на европейските избори – това ще е началото на края на БСП. Това каза за Фокус проф. Георги Близнашки професор по конституционно право в СУ „Св. Климент Охридски”. „Членството ми в БСП беше прекратено по параграф самоизключил се, заради уронване престижа на партийната политика.

Закопчаха Братя Галеви?

МВР засега не потвърждава информацията

    


Няма хуманитарна криза в Украйна

В момента няма хуманитарна криза в Украйна. Това заяви българският еврокомисар по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева. Европейският съюз прави всичко възможно по политически път и с политически средства да намали напрежението и да предотврати това, което е най-страшното - усложняване на обстановката в страната, посочи Георгиева.

Стоилов гони първа победа над Генов

Треньорът на "Локо" (Сф) Стефан Генов е сред малцината футболни специалисти у нас, които могат да се похвалят с положителен баланс срещу колегата си от "Ботев" (Пд) Станимир Стоилов.

59-годишният пловдивчанин е горд с нулевото реми в пловдивското дерби "Ботев" - "Локо" на 8 май 2013 г. на "Колежа" и с победата си с 3:2 над "канарчетата" от 20 ок Треньорът на "Локо" (Сф) Стефан Генов е сред малцината футболни специалисти у нас, които могат да се похвалят с положителен баланс срещу колегата си от "Ботев" (Пд) Станимир Стоилов. 59-годишният пловдивчанин е горд с нулевото реми в пловдивското дерби "Ботев" - "Локо" на 8 май 2013 г. на "Колежа" и с победата си с 3:2 над "канарчетата" от 20 ок

Борисов поздрави Юнкер за избора му за кандидат за председател на ЕК

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов беше първият международен политик, който поздрави Жан-Клод Юнкер при избирането му за кандидат на Европейската народна партия (ЕНП) за председател на Европейската комисия, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов беше първият международен политик, който поздрави Жан-Клод Юнкер при избирането му за кандидат на Европейската народна партия (ЕНП) за председател на Европейската комисия, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Заека, убил Мирослава, ще лежи 28 г., а не 25 г.

Софийският апелативен съд реши да увеличи с 3 години, от 25 на 28, присъдата на Марио Любенов - Заека.

Икономиката на Украйна страда от дълбоко вкоренен популизъм, а не от "Майдана"

В последните дни се наблюдава сериозен интерес относно потенциалните икономически ефекти от развитието на ситуацията в Украйна. И докато всички се фокусират върху голямата геополитика и евентуалните последствия за страната ни, разбираемо на заден план остана по-сериозното вглеждане в икономиката на Украйна.   Всеобщото усещане е, че, влизайки в тежка политическа криза и някаква форма на революция, Украйна е съсипала финансите си и сега трябва да бъде спасявана – било то от Запада или от Изтока. Това съждение обаче съвсем не изчерпва темата.   Икономическите проблеми на Украйна не настъпват със събитията на "Майдана”, а се коренят в популистките политики в последните години.   Икономиката на Украйна беше силно ударена от кризата, като големият спад беше концентриран през 2009 г., тоест рецесията не беше продължителна, но за сметка на това беше дълбока – БВП реално спадна с 15% през 2009 година. Нека припомним и че в края на 2008 г., когато финансовите пазари бяха в колапс, Украйна девалвира валутата си (гривна) с цели 40% спрямо долара.   В следващите години имаше леко възстановяване, но икономиката остана в депресия, тоест и през 2012-2013 г. все още не бяха достигнати предкризистните нива. Нещо повече, в средата на 2012 г. икономиката отново мина на червено – макар на годишна база да се задържа около нулата, в последните тримесечия на 2012 и първите на 2013 г. икономиката на Украйна отбеляза малки спадове спрямо съответното тримесечие на предходната година.   Една от причините бе големият и продължителен спад в преработващата промишленост, чийто дял в брутната добавена стойност преди кризата беше 22-23%, а към момента е под 15%.   Казано с други думи – кризата нанесе тежък удар върху производството, а икономиката така и не успява да се възстанови напълно.   На фона на тези икономически реалности, държавните финанси на Украйна са открай време на дефицит. Всъщност през последните 10 години украинският бюджет е все на дефицит, макар дългът да се свива преди кризата и да достига под 15% през 2007 година. Разбира се, след 2008 г. дефицитът нараства (до 6% през 2010 г.) и дългът тръгва нагоре, достигайки близо 40% от БВП през 2010 година. Това е още един пример как само в рамките на две години наглед устойчивият дълг на една страна може да скочи двойно и да създаде сериозни проблеми.   През 2010 г. Украйна подписа и споразумение с МВФ за 15 млрд. долара, което беше замразено още през 2011 г., тъй като политиците се оказаха неспособни да проведат каквито и да е било реформи. Водеща тема тогава, наред с дългосрочната устойчивост на бюджета, беше изкуственото субсидиране на енергийния сектор, което бе определено от МВФ като "критично за фискалното здраве на страната”.   Това, което имаме към момента като ситуация, наистина не звучи обнадеждаващо: доверието е сринато, валутата отново се обезценява, бюджетът е на минус, а резервите се свиват – над 35 млрд. долара международни валутни резерви в средата на 2011 г. са се стопили на половина до 18 млрд. долара през януари 2014 година. Забележете, че топенето започва през 2012 г. и е устойчиво, тоест не е следствие на последните събития.   Всичко това казва, че дори и да се мине без ескалиране на напрежението, то чисто икономически страната е изправена пред сериозни проблеми, които не се коренят само и единствено в събитията от последните месеци, а дълбоко в сбърканата икономическа политика, която отрича реформите и разчита на дефицитно харчене.   Забележете също, че много от въпросните сбъркани политики в Украйна са всекидневно предлагани в България – някои (макар и малко и тотално объркани) искат да махат борда, други (повече и шумни, но без аргументи) искат да вдигат дефицита, трети (популисти) искат да използват фиска за развитието на определени индустрии, четвърти пък (със специални интереси) се опитват да провеждат дефицитни "социални” политики през държавните дружества (виж енергетиката) и т.н.   Украйна е много различен случай от Гърция, но и двете казват едно – като не правиш реформи (разбирай пазарни) и разчиташ на популисти (помпайки "фабриката за илюзии”), рано или късно парите свършват.

Янаки Стоилов: БСП просто констатира прекратяването на членството на хората от АБВ

"За мен силата в това решение е в приключване на тема, която внася пълна яснота по въпроса", обяви на пресконференция след заседанието на пленума на БСП зам.-председател на пратията Янаки Стоилов по повод изключването на членовете на АБВ. По думите му това е намерение на партията да пази своето политическо достойнство. "Това решение беше гласувано "За мен силата в това решение е в приключване на тема, която внася пълна яснота по въпроса", обяви на пресконференция след заседанието на пленума на БСП зам.-председател на пратията Янаки Стоилов по повод изключването на членовете на АБВ. По думите му това е намерение на партията да пази своето политическо достойнство. "Това решение беше гласувано

Брюксел предприема действия за премахване на разликата в заплащането на жените и мъжете


В навечерието на Международния ден на жената Европейската комисия прие днес препоръка, в която призовава държавите членки да увеличат прозрачността при заплащането на жените и мъжете в опит да помогне за премахване на разликите в заплащането между половете, съобщиха от пресслужбата на институцията.

Разликата в заплащането – средната разлика между почасовото възнаграждение на жените и мъжете във всички сектори на икономиката – почти не се е променила през последните години и запазва...

Палачът на “17 ноември” издаде спомените си

Не мога да преглътна това, каза Дора Бакояни, чийто съпруг Павлос Бакоянис беше една от 11-те жертви, убити с участието на Димитрис Куфодинас.

прочети повече

Номинирайте лекарите, на които вярвате

Bъв всеки брой на здравното приложение “Докторе, кажи!” на вестника ви разказваме за приноса на българските лекари, за прилагани от тях нови терапии, следим най-актуалните теми в здравеопазването и реформите у нас, отговаряме на ваши въпроси чрез консултантите на вестника. Такава е по замисъл “формулата” на специализираните страници, които Bъв всеки брой на здравното приложение “Докторе, кажи!” на вестника ви разказваме за приноса на българските лекари, за прилагани от тях нови терапии, следим най-актуалните теми в здравеопазването и реформите у нас, отговаряме на ваши въпроси чрез консултантите на вестника. Такава е по замисъл “формулата” на специализираните страници, които

България, Румъния, Молдова и Македония предлагат мартеницата за Списъка на нематериалното наследство на ЮНЕСКО

В ход е подготовката на общата кандидатура за включване на традицията за мартеницата в Списъка на нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО, която ще бъде внесена съвместно от България и Румъния, з...

Затварят част от центъра на София заради мача Лудогорец - Валенсия

Организация на движението при провеждане на среща между „ПФК Лудогорец 1945" и КФ „Валенсия" (Валенсия) на 13.03.2014 г. на Национален стадион „Васил Левски&quo...

Отложиха делото за радикален ислям в Пазарджик за 17 март

Делото за радикален ислям в Пазарджик се отлага за 17 март. Очаква се тогава да бъдат произнесени и присъдите на 13-те имами, обвинени в проповядването на антидемократична идеология и членство в ислям...

Кадиев въстана срещу Станишев за изключването на различно мислещите

Георги Кадиев за пореден път въстана срещу решение на ръководството на БСП. Депутатът от Коалиция за България остро разкритикува изключването на президента (2002-2012) Георги Първанов и на още петима ...

Митинги в подкрепа и срещу Русия се проведоха в София


"НАТО, МВФ и ЕС, всичко да се измете", "Америка вън", "Путин в затвора", "Украйна, Украйна", тези скандирания се чуваха на две паралелно случващи се събития пред руското посолство в София днес следобед. Едното беше в защита на руската политика, а другото срещу поведението на водената от президента Путин страна. И на двете прояви имаше по около 50 души, който стоят на срещуположни тротоари.

Полицейското присъствие беше засилено, като на митинга в подкрепа на Русия повечето хората не...

35 409 са сигналите за българчета в риск през 2013 г.

Над 100 000 са обажданията, приети в системата за закрила на детето, 410 от тях са подадени като сигнали в МВР

Митинги в подкрепа и срещу Русия се провеждат в София


"НАТО, МВФ и ЕС, всичко да се измете", "Америка вън", "Путин в затвора", "Украйна, Украйна", тези скандирания се чуват на двете паралелно случващи се събития пред руското посолство в София. Едното е в защита на руската политика, а другото е срещу поведението на водената от президента Путин страна. И на двете прояви има по около 50 души, който стоят на срещуположни тротоари.

Полицейското присъствие е засилено, като на митинга в подкрепа на Русия повечето хората не желаят да говорят...

Регата "Cor Caroli - Bavaria Yachts, powered by Lexus" 2013 с първа награда за Спортно събитие на годината

Преди броени дни, на официална церемония, Тринадесетата Международна Регата"Cor Caroli - Bavaria Yachts, powered by Lexus" 2013 спечели 1-ва награда в категория „Спортно Събитие на Годината“ в третия конкурс "Събитие на годината в България", научи Moreto.

Пускат за снимка най-известните пеперуди!

Уловените в Народното събрание тропически пеперуди ще бъдат показани в Националния природонаучен музей утре, 8 март.

Янаки Стоилов за изключването на хората от АБВ: БСП пази своето достойнство

"За мен силата в това решение е в приключване на тема, която внася пълна яснота по въпроса", обяви на пресконференция след заседанието на пленума на БСП зам.-председател на пратията Янаки Стоилов по повод изключването на членовете на АБВ. По думите му това е намерение на партията да пази своето политическо достойнство. "Това решение беше гласувано

Нещата, които мъжете никога не забелязват в жените

В много случаи жените се притесняват безпричинно

    


Съвместните инициативи ще ни направят по-забележими в европейски план

/КРОСС/ С подписването на седем документа за сътрудничество и валидирането на пощенска марка, посветена на 135-годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Румъния, завърши съвместното заседание на правителствата на двете страни. На него бяха обобщени резултатите от срещите, проведени между ресорните министри часове преди това. „На заседание на нашия кабинет ще разгледаме детайлно всички теми, които са били обсъждани, и ще набележим планове за действие, така че да има и ефективно движение по тях", съобщи на пресконференция министър-председателят Пламен Орешарски. Той коментира инициативата на колегата си Виктор Понта за институционализиране на тесните връзки между България, Румъния и Сърбия. „Това ще позволи по-лесно да развиваме сътрудничеството си, от една страна, а от друга - да сме по-забележими в европейски план със съвместните ни инициативи", посочи Пламен Орешарски. По думите на премиера Понта България и Румъния заедно могат да бъдат по-силни и по-уважавани в Европейския съюз, както и да получат по-голям шанс за развитие. „Общите проекти, които имаме в инфраструктурата, енергетиката, съобщенията, във всички други области - трябва да се премине от етапа на добри намерения към осъществяването им и то по-бързо, като използваме по-добре фондовете по Дунавската стратегия, еврофондовете, фондовете за регионално развитие", каза румънският министър-председател

Шефът на Гранична полиция в Бургас замесен в тройна катастрофа

Тройна катастрофа при крайно съмнителни обстоятелства с участието на шефа на Гранично полицейско управление (ГПУ) - Бургас Йордан Маджаров е потулена и месеци наред за нея се говори само под сурдинка. Потрошен е един от служебните автомобили „Роувър“, инцидентът не е разследван нито от вътрешна комисия, нито от органите на МВР и прокуратурата, научи Флагман.бг.

България и Румъния „повишиха глас” за Шенген

Двете държави са напълно готови да влязат в Шенгенското пространство

Великобритания се изправя пред бюджетна дупка от над 25 млрд. паунда

Оценки на местната бюджетна служба сочат, че няма кой знае какво пространство за ускоряване на растежа без нови икономии

    


И Жан-Клод Юнкер нарушил протокола, за да се прегърне с Борисов

/КРОСС/ Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов беше първият международен политик, който поздрави Жан-Клод Юнкер при избирането му за кандидат на Европейската народна партия (ЕНП) за председател на Европейската комисия, съобщиха от пресцентъра на партията. Още преди Юнкер да излезе на подиума, Борисов му пожелал успех и да заеме председателското място на Европейската комисия. На път за подиума Юнкер нарушил протокола, като се спрял, и се прегърнал единствено с Бойко Борисов, споделиха още от партията.  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване