Външната политика я прави кабинетът, но беше добре в БСП да знаем

БСП застана зад кабинета и външния министър за акцията на Вигенин в Киев, стана ясно от коментар на зам.-председателя на партията Янаки Стоилов. Все пак той не спести другарската бележка, че е имало нужда това решение на премиера и външния ни министър за совалката в Украйна да е публично оповестено и в парламента.

Дърева: Езикът на омразата е еволюирал в политика на омразата

/КРОСС/ "БСП е изключително обезпокоена от тази омраза, заради самата омраза, която в продължение на месеци залива българското общество". Това заяви Велислава Дърева, член на Националния съвет на БСП, на пресконференция в централата на партията и представи основните моменти от приетата от Пленума днес декларация по темата. "Ние много добре разбираме, че една от основните причини е социално-икономическата криза, като в историята често се търси някой виновен, дежурен виновник - този другият, човекът с различен етнос, а също и с различни идейни, политически убеждения", допълни тя. Според нея една от основните причини за този език на омразата е категоричното нежелание на крайната десница да приеме резултатите от последните парламентарни избори. "Изрично подчертаваме, че този език на омразата носи на политическите сили, представени в Народното събрание, особено ГЕРБ, и тяхното поведение на разделение. Също Атака и ДПС си служат с този агресивен език и не малко извънпарламентарни партии", категорична бе тя. Дърева изрази съжаление, че и медиите са се превърнали в някакъв терен и мегафон на тази нетърпимост. "Специално подчертаваме, че този език на омразата постепенно е еволюирал в една политика на омразата", каза тя. Според нея особено отчетлива е дискриминацията, на която са подложени както левите и социални идеи, така и всеки, който ги изповядва

Първанов: Решението на БСП издава страх от загуба на евровота

Решението на пленума на БСП да констатира прекратяване на членството ни издава страха на БСП от загуба на предстоящите евроизбори и е стъпка да се втвърди електората на БСП. Така предишният президент Георги Първанов коментира констатираното по-рано днес от Националния съвет на БСП прекратяване на неговото членство и още осем от поддръжниците му.

"Очевидно за Националния съвет на БСП не е проблем да наруши собствения си устав. Това решение буди недоумение, защото не знам, какво се е...

Дете, губещо зрението си, пътешества, за да види света за последен път

12-годишният Луис Корбет губи зрението си с ужасяваща бързина. Причина е заболяването ретинитис пигментоза, което не след дълго напълно ще отнеме способността му да вижда. Но преди това Луис има някои планове. Луис избира да се наслади на Големия Каньон в Колорадо, САЩ, на Ниагарския водопад, на Емпайър стейт билдинг. 12-годишният Луис Корбет губи зрението си с ужасяваща бързина. Причина е заболяването ретинитис пигментоза, което не след дълго напълно ще отнеме способността му да вижда. Но преди това Луис има някои планове. Луис избира да се наслади на Големия Каньон в Колорадо, САЩ, на Ниагарския водопад, на Емпайър стейт билдинг.

БСП окончателно затвори вратата за АБВ


БСП затвори окончателно вратата за АБВ като констатира прекратяване на членството на предишния президент Георги Първанов и още 8 негови сподвижници. Те пък видяха в решението страх на "Позитано" 20 от загуба на евроизборите. Прекратено е членството и на Георги Близнашки, който оглави инициативния комитет за свикване на референдум по изборни въпроси.

"Силата на това решение е в приключването на тема, която внася пълна яснота по въпроса, така че то в много по-голяма степен констатира...

Македонски художници с черно-бели идеи в "Червената точка" в София

/КРОСС/ Художниците от Македония Зоран Мише и Горан Тричковски избраха галерия Червената точка, за да споделят своите графични идеи от последната година. Новите творби на двамата графици бяха показани за първи път пред Софийска публика вчера, 6-ти март, и ще останат в галерията две седмици. Червената точка събра двамата македонци със скулптора Николай Йотов, селектирайки негови творби в мрамор, които влизат в елегантен диалог с графиката. И тримата автори са завършили Националната художествена академия в София. Изложбата откри известният български график Стефан Божков в присъствието на културното аташе на Македония. „Тази изложба е за ценители", подчерта още в началото на изказването си Стефан Божков и допълни: „Черното и бялото са много по-богати цветове, отколкото се предполага и тази изложба доказва това. Уникално е как толкова млади автори могат да представят толкова зрели творби." Културното аташе на Македония, Васко Шутаров, сподели, че познава графиците отдавна и следи тяхното развитие. „Смело мога да кажа, че напредъкът им е впечатляващ" каза той в разговор с галериста Даниел Мирчев. Специален гост на скулптора Николай Йотов бе писателят Стефан Цанев, който поздрави автора за смелите решения в мрамор, представени за първи път пред българска публика. Зоран Мише има зад гърба си десетки изложби в България и не едно участие в международни арт издания - в Италия, Австрия, Турция, Швеция, Швейцария, и разбира се, в Македония

Енерго-про организира „Ден на отворени врати“ във Варна на 15 март – Световен ден на потребителя

На Световния ден на потребителя – 15 март, Енерго-про организира „Ден на отворените врати“. Компанията кани всички желаещи на 15 март (събота) да посетят уникалната високоволтова лаборатория, учебния център и центъра за обслужване на клиенти, които се намират на ул.

Евгений Желев: Изключването ми от БСП е последна стъпка на безсилието

Това е последна стъпка на безсилието от страна на ръководството на БСП, и по-точно на председателя и една малка група хора около него. Това каза за Фокус д-р Евгений Желев, бивш член на НС на БСП, и член на АБВ по повод решението на Националния съвет на БСП, което констатира прекратяване на членството му в партията. Това е последна стъпка на безсилието от страна на ръководството на БСП, и по-точно на председателя и една малка група хора около него. Това каза за Фокус д-р Евгений Желев, бивш член на НС на БСП, и член на АБВ по повод решението на Националния съвет на БСП, което констатира прекратяване на членството му в партията.

Денят в снимки

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Здравната каса увери, че няма да намалява бюджета на болниците


Разплащанията към болниците вървят по график, съобщиха от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и уточниха, че средствата за болниците за тази година са повече от миналата.

Няма да се намалява бюджетът на болниците с 20%, увериха от здравната каса по повод вчерашно изказване на министъра на здравеопазването Таня Андреева, че касата обсъжда да намали бюджетите на лечебните заведения.  

Министър Андреева вчера посочи, че при разговор с управителя на здравната каса д-р...

Френски специалисти съветват за маникюра

1. Колко често да правим маникюра си? Веднъж седмично е напълно достатъчно, за да се поддържа перфектният вид на ноктите. Ако се прекалява с пиленето им и ацетона, ще станат чупливи. 
2. Как да избегнем пожълтяването на ноктите? Изпитани са следните рецепти: разтворете 1 с.л. кислородна вода в чаша хладка вода и накиснете пръстите за няколко минут 1. Колко често да правим маникюра си? Веднъж седмично е напълно достатъчно, за да се поддържа перфектният вид на ноктите. Ако се прекалява с пиленето им и ацетона, ще станат чупливи. 2. Как да избегнем пожълтяването на ноктите? Изпитани са следните рецепти: разтворете 1 с.л. кислородна вода в чаша хладка вода и накиснете пръстите за няколко минут

Полуфинали за волейболната купа: "Марек" - "Добруджа" и "Монтана" - "Левски"

"Марек Юнион Ивкони" ще срещне "Добруджа 07" в първия полуфинал от турнира за Купата на България по волейбол при мъжете. Двубоят между шампионите и приятната изненада в Суперлигата ще бъде на 14 март от 15 часа в столичната зала „Христо Ботев".

Жребият този предиобед в централата на БФВолейбол отреди във втория полуфинал - също на 14-и този месе "Марек Юнион Ивкони" ще срещне "Добруджа 07" в първия полуфинал от турнира за Купата на България по волейбол при мъжете. Двубоят между шампионите и приятната изненада в Суперлигата ще бъде на 14 март от 15 часа в столичната зала „Христо Ботев". Жребият този предиобед в централата на БФВолейбол отреди във втория полуфинал - също на 14-и този месе

Евгений Желев за изключването му от БСП: Това е последна стъпка на безсилието

Това е последна стъпка на безсилието от страна на ръководството на БСП, и по-точно на председателя и една малка група хора около него. Това каза за Фокус д-р Евгений Желев, бивш член на НС на БСП, и член на АБВ по повод решението на Националния съвет на БСП, което констатира прекратяване на членството му в партията. Това е последна стъпка на безсилието от страна на ръководството на БСП, и по-точно на председателя и една малка група хора около него. Това каза за Фокус д-р Евгений Желев, бивш член на НС на БСП, и член на АБВ по повод решението на Националния съвет на БСП, което констатира прекратяване на членството му в партията.

Стоилов: На заседанието на БСП обсъдихме и приехме Декларация срещу омразата

/КРОСС/ "На заседанието на Националния съвет на БСП обсъдихме и приехме Декларация срещу омразата, за изкуството да живеем заедно, която изразява позицията на БСП срещу противопоставянето, срещу крайните политически и етно-религиозно мотивирани действия в страната. Обсъдиха се организационни въпроси. Беше прието решение, което актуализира броя, структурата и ръководствата на работните органи на НС, неговите постоянни комисии и съвети". Това обяви на пресконференция след заседание на Пленума зам.-председател на БСП Янаки Стоилов. Той допълни, че е бил определен и състав на предизборния център на партията, а също така са били утвърдени и правилата за организацията и дейността на обединението съответно на жените-социалистки и на Движението на ветераните на БСП. По думите му е приет и проект за решение на ИБ, което се отнася до партийното положение на членове на БСП след техни публични изяви и практически действия, свързани със създаване и подкрепа на други листи в изборите за представители в ЕП, за действия, които уронват престижа на БСП и нарушават уставните принципни норми. „Това решение беше гласувано с 85 души, които го подкрепиха, 3-ма против и 2-ма въздържали се, при участници в заседанието 103", поясни Стоилов

"Газпром" заговори за повторение на газовата война от 2009г.


За пръв път от 5 години висшето ръководство на "Газпром" заговори за повторение на газовата криза от 2009г., когато в продължение на близо две седмици страните от Европа бяха отрязани от доставки на руски газ, съобщи "Интерфакс".

Агенцията цитира коментар пред журналисти на председателя на ръководството на концерна Алексей Милер. По думите му растящите дългове на Украйна за доставения газ създавали предпоставки за възникване на нова криза с преноса на синьо гориво към Европа.

Денди: Каква Андреа? Не я познавам!

Новината, че Кубрат Пулев е наел Денди да превъзпитава половинката му Андреа, се оказа поредната измислица по адрес на звездната двойка.

Външни министри осъдиха военната намеса на Русия в Украйна

Срещнаха се представители на северните, балтийските страни и страните от Вишеградската четворка

    


Европол: Не ползвайте лични данни в свободните wi-fi зони

Лична или поверителна информация не трябва да бъде изпращана през обществените безплатни wi-fi зони, за да не се дава възможност на хакерите за достъп до нея, предупреждават от Европол пред Би Би Си.

Това предупреждение е мотивирано от растящия брой хакерски атаки, осъществявани чрез обществените wi-fi зони. 

Лична или поверителна информация не трябва да бъде изпращана през обществените безплатни wi-fi зони, за да не се дава възможност на хакерите за достъп до нея, предупреждават от Европол пред Би Би Си. Това предупреждение е мотивирано от растящия брой хакерски атаки, осъществявани чрез обществените wi-fi зони.

Новите победители в играта на "Детски Дневник" и "Концерт на възглавници" са...


Free, Нивяна, 2COOL и oxana.topuzova - това са имената на поредните четирима късметлии, които спечелиха безплатни билети за предстоящия на 9 март "Концерт на възглавници", в който главната роля ще е на акордеона. 

Общо 76 читатели отговориха вярно на въпроса "Какво означава името "акордеон"?" като посочиха: "Хармония от звуци". Според условията на играта, право да участват в жребия имаха 36 читатели. 

Щастливците, на които жребият отреди безплатни билети, ще могат да се...

Борисов: България ще има изключителен приятел в лицето на Жан-Клод Юнкер

България ще има изключителен приятел в лицето на Жан-Клод Юнкер, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Дъблин, по повод кандидатурата на Жан-Клод Юнкер за председател на Европейската ко...

Гюл отхвърли възможността за забраната на Facebook и YouTube

Президентът на Турция Абдула Гюл отхвърли забраната на Facebook и YouTube, предаде БГНЕС. Министър-председателят Реджеп Тайип Ердоган заплаши с подобен ход, насочен към възпрепятстване на политиче...

Джоли планира нова операция

Холивудската звезда Анджелина Джоли възнамерява да се подложи на операция на яйчниците, пишат местните медии. 38-годишната актриса, която миналата година си направи превантивна двойна мастектомия, с...

Пламен Орешарски: Важно е да оживим пограничните райони

Много съм радостен да домакинствам на тази тристранна среща, заяви министър-председателят Пламен Орешарски след разговора си с премиера на Румъния Виктор Понта и с премиера на Сърбия Ивица Дачич. "Имахме възможност да обсъдим редица въпроси от взаимен интерес", отбеляза премиерът Орешарски.

35 409 деца в риск през 2013г, УНИЦЕФ стартира кампания срещу насилието

/КРОСС/ Днес УНИЦЕФ България обяви старта на дългосрочна кампания срещу насилието над деца и призова „Да направим невидимото видимо. Да спрем насилието над деца." Кампанията подкрепиха г-жа Ева Жечева, Председател на Държавната агенция за закрила на детето и г-жа Кристалина Георгиева, Европейски комисар по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи. 35 409 са сигналите за деца в риск през 2013 година. От физическо насилие са засегнати най-голям брой деца - 710, 216 от сексуално, 412 деца са били засегнати от психически тормоз. От експлоатация на детски труд и трафик на хора са засегнати 133 деца. Най-голям брой деца са били малтретирани в семейството - 915. В училище са тормозени 337 малчугани, 174 са станали жертва на насилие на улицата. "Насилието съществува във всяка държава, във всяко общество и социални групи.", каза г-жа Таня Радочай, Предстaвител на УНИЦЕФ за България по време на събитиeто и допълни: „Независимо къде, кога и по какви причини върху дете е извършено насилие - ние не трябва да си затваряме очите. Нашето възмущение, гняв и нетърпимост трябва да бъдат показани. Трябва да превърнем невидимото във видимо." Целта на инициативата е да се провокира широката общественост да разпознава насилието, както и да се обединят усилия на локално и национално ниво за прекратяването му, като същевременно се акумулират нови идеи за постигане на тази цел

Саудитска Арабия обяви "Мюсюлмански братя" за терористична организация


Саудитска Арабия официално обяви "Мюсюлмански братя", сирийския клон на "Ал Кайда" "Джабхат ан Нусра" и "Ислямска държава в Ирак и Левант" за терористични групировки. Това съобщи агенция "Ройтерс", позовавайки се на официално становище на вътрешното министерство на кралството.

Мярката изглежда като продължение на издадения миналия месец кралски декрет, постановяващ затвор между 3 и 20 години за всеки саудитец, който се бие в чужбина. Рияд иска да попречи на своите граждани да се...

"Марек" - "Добруджа" и "Монтана" - "Левски" са полуфиналите за волейболната купа

"Марек Юнион Ивкони" ще срещне "Добруджа 07" в първия полуфинал от турнира за Купата на България по волейбол при мъжете. Двубоят между шампионите и приятната изненада в Суперлигата ще бъде на 14 март от 15 часа в столичната зала „Христо Ботев". Жребият този предиобед в централата на БФВолейбол отреди във втория полуфинал - също на 14-и този месе

Дъжд, сняг и облаци през уикенда

Утре облачността ще е значителна и отново на много места, с прекъсвания ще превалява слаб дъжд, в планините сняг. Без валежи ще е в югозападните райони. На места в низините видимостта ще е намалена. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север, североизток. С него ще прониква студен въздух и температурите слабо ще се понижат. Утре облачността ще е значителна и отново на много места, с прекъсвания ще превалява слаб дъжд, в планините сняг. Без валежи ще е в югозападните райони. На места в низините видимостта ще е намалена. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север, североизток. С него ще прониква студен въздух и температурите слабо ще се понижат.

Румен Петков: Престижът на БСП го урониха тези, които не изпълниха конгресните решения

Това решение е същностен принос към партийното строителство. Това каза пред Фокус Румен Петков от АБВ по повод решението на Националния съвет на БСП, което констатира прекратяване на членството му в партията.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS 
„Продължавам да не разбирам - какво налага такава Това решение е същностен принос към партийното строителство. Това каза пред Фокус Румен Петков от АБВ по повод решението на Националния съвет на БСП, което констатира прекратяване на членството му в партията. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS  „Продължавам да не разбирам - какво налага такава

Свободните wi-fi зони са опасни за личните данни, предупреждава Европол

Лична или поверителна информация не трябва да бъде изпращана през обществените безплатни wi-fi зони, за да не се дава възможност на хакерите за достъп до нея, предупреждават от Европол пред Би Би Си.

Това предупреждение е мотивирано от растящия брой хакерски атаки, осъществявани чрез обществените wi-fi зони. 

Лична или поверителна информация не трябва да бъде изпращана през обществените безплатни wi-fi зони, за да не се дава възможност на хакерите за достъп до нея, предупреждават от Европол пред Би Би Си. Това предупреждение е мотивирано от растящия брой хакерски атаки, осъществявани чрез обществените wi-fi зони.

Полицай удря шамари, вади пистолет на майка с бебе във Варна

Вълна от жалби за полицейски произвол на полицай Илиян Танев за по-малко от месец заля окръжната прокуратура, областната дирекция на полицията и областния управител на Варна. Сезиран е и министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

Скандалният депутат от ДПС Хюсеин Хафъзов подкрепи имамите в съда

/КРОСС/ Депутатът от ДПС Хюсеин Хафъзов, който разбуни духовете в парламента, след като избухна по време на обсъждания за агитация на майчин език, дойде в съдебната зала и присъства на заседанието по делото срещу обвинените в проповядване на радикален ислям в Пазарджишкия окръжен съд. По думите му той е дошъл, за да подкрепи всички в залата - за да излезе истината. „Тук съм, защото следя процеса. Идвам спонтанно, искрено", каза Хафъзов пред журналист. Той сподели, че идва за седми или осми път, въпреки че според присъстващи, които следят делото, е в залата за първи път. „Цялото дело е слух, така че е възможно да се появят нови слухове. Доколкото знам, те имат идеологически обвинения.. Аз съм тук и искам да наблюдавам спокойно процеса. Не съм съдия, не съм прокурор, аз съм законодател. Знам как се прилага законът. Толкова ли е трудно в момента да ме приемете като гражданин, като депутат, дошъл в съдебна зала? Ние всички тук сме за справедливост", каза още депутатът. Депутатът от ДПС стана известен, след като предизвика скандал в пленарната зала на Народното събрание като заяви, че е гласувал против потисническото мислене на част от българските депутати.  

Юнкер е кандидатът на ЕНП за председател на ЕК

Бившият премиер на Люксембург и председател на еврогрупата победи еврокомисаря за вътрешния пазар и услугите Мишел Барние

    


„Газпром” заплаши Украйна, че ще спре газа

Руският гигант „Газпром” заплаши Украйна, че ще прекрати износа си на газ към нея заради неплатените й сметки.

Жан-Клод Юнкер е кандидатът на ЕНП за председател на Европейската комисия

Бившият премиер на Люксембург Жан-Клод Юнкер спечели подкрепата на европейските десноцентристки партии да бъде техният кандидат за поста председател на Европейската комисия, предаде Ройтерс в петък. Юнкер победи своя съперник от Франция, европейския комисар по въпросите на вътрешния пазар и услугите Мишел Барние в надпреварата за водещия кандидат на Европейската народна партия (ЕНП) за изборите за Европейски парламент (ЕП) през май. На партийното гласуване в Дъблин Юнкер получи 382 гласа срещу 245 за Барние. Така Юнкер ще участва в надпреварата за най-влиятелния пост в ЕС, упражняващ надзор над законодателство, засягащо 500 милиона европейци. Юнкер ще влезе в съревнование с кандидата на социалистите и демократите Мартин Шулц, който сега е председател на Европейския парламент, и с8 кандидата на либералите Ги Верхофстат. Групата на ЕНП се надява да остане най-силната в ЕП след изборите през май, въпреки предизвикателството от страна на социалистите, отбелязва ДПА. "Аз съм истински европеец", каза Юнкер на конгреса в Дъблин. "Искам да съм председателят на следващата комисия". Петдесет и девет годишният Юнкер е ветеран на политиката в ЕС и стана най-дълго управлявалият премиер в блока, след като 18 години бе начело на правителството на Люксембург, до 2013 г. Той стана известен в Европа като първият председател на групата на финансовите министри от еврозоната - пост, който заемаше през по-голямата част от икономическата криза в ЕС. Юнкер заяви, че възстановяването е далеч от приключило, особено имайки предвид това, че над 20 милиона европейци са безработни. "Първата ни задача е да дадем бъдеще, да върнем надеждата на безработните младежи", каза той.

Румен Петков: Надявах се, че ръководството на БСП няма да се оцапа дотолкова

Това решение е същностен принос към партийното строителство. Това каза пред Фокус Румен Петков от АБВ по повод решението на Националния съвет на БСП, което констатира прекратяване на членството му в партията.  „Продължавам да не разбирам - какво налага такава омраза и страх. Не разбирам факта, че грубото загърбване на конгресни решения, Това решение е същностен принос към партийното строителство. Това каза пред Фокус Румен Петков от АБВ по повод решението на Националния съвет на БСП, което констатира прекратяване на членството му в партията. „Продължавам да не разбирам - какво налага такава омраза и страх. Не разбирам факта, че грубото загърбване на конгресни решения,

Газпром предупреди за нова газова криза

Растящият дълг на Украйна за доставки на руски газ

"Газпром": Има риск да спрат доставките на газ за Украйна

  Украйна е прекратила да плаща за газа, който идва от Русия, което противоречи на договора и създава риск от прекъсване на доставките....

Облаци и дъжд в събота, в неделя - сняг

Утре облачността ще е значителна и отново на много места, с прекъсвания ще превалява слаб дъжд, в планините сняг. Без валежи ще е в югозападните райони. На места в низините видимостта ще е намалена. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север, североизток. С него ще прониква студен въздух и температурите слабо ще се понижат. Утре облачността ще е значителна и отново на много места, с прекъсвания ще превалява слаб дъжд, в планините сняг. Без валежи ще е в югозападните райони. На места в низините видимостта ще е намалена. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север, североизток. С него ще прониква студен въздух и температурите слабо ще се понижат.

Сръбски четници ще защитават Русия

/КРОСС/ Сръбски доброволци от „Движението на четниците" пристигнаха в Севастопол, за да подпомогнат на местните отряди за самозащита. „Аз представлявам сръбските четници, които може да се сравнят с руските казаци. Нашата цел е да подкрепим руския народ от името на сръбския народ. В момента вие преживявате нещо, през което ние минахме преди години. Западните страни дават пари на опозицията и твърдят, че е много хубаво за живеене при тях. А всичко това е една голяма лъжа. Ние сме тук за да защитим Русия и да противодействаме на намеренията на Запада да унищожи връзката между братята славяни", каза лидерът на четниците Милутин Малишич. Заедно с него в Севастопол пристигнаха още петима души, които са се сражавали в Косово през 1999 година. Според Малишич те са пристигнали по покана на казаците.„По време на гражданската война в Югославия, много руски доброволци доидоха да подкрепят сръбския народ. Ние сме малък народ и не можем да изпратим голям брой хора, но любовта ни към руския народ е голяма", - обясни мотивите за своите действия лидерът на доброволците Милутин Малишич.

Би Ти Ви отчете 13 млн. долара печалба

Почти 66 млн. долара са били приходите от реклама за групата на Би Ти Ви през 2013 г. Това показват данните от годишния финансов отчет на нейния собственик - Central European Media Enterprises (CME), публикуван преди дни на сайта на компанията. За сравнение през 2012 г. тези постъпления са били над 72 млн. долара.
В документа е посочено, че Почти 66 млн. долара са били приходите от реклама за групата на Би Ти Ви през 2013 г. Това показват данните от годишния финансов отчет на нейния собственик - Central European Media Enterprises (CME), публикуван преди дни на сайта на компанията. За сравнение през 2012 г. тези постъпления са били над 72 млн. долара. В документа е посочено, че

Виж къде ЧЕЗ спира тока от 10 до 14 март

ЧЕЗ осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на eлектрически табла, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешн ЧЕЗ осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на eлектрически табла, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешн

"Черно море" обяви, че ще преговаря с "Левски" за Георги Иванов


"Черно море" и "Левски" ще се уточняват помежду си за преминаването на Георги Иванов-Гонзо на "Георги Аспарухов", обявиха варненци. Засега треньорът остава начело на отбора и се готви за мача с "Любимец".

Собственикът на "Левски" Тодор Батков обяви, че иска да вземе Иванов за спортен директор. Бизнесменът обеща да му даде цялата спортно-техническа власт.

За треньор на сините се споменава французинът Седрик Бардон. Той обаче заяви, че досега не е бил търсен.
...

Планова подмяна на електромери на територията на Пернишка област, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 10 - 14 март 2014 г.

Уважаеми клиенти,

Уведомяваме ви, че в изпълнение на Общите условия на ЧЕЗ Разпределение България и в съответствие с изискванията на действащото законодателство в страната, компанията извършва планова подмяна на електромерите на своите клиенти в Западна България. Молим клиентите на ЧЕЗ, които живеят на посочените долу адреси, да осигурят представител на домакинството, който да присъства на подмяната.
Подмяната на електромерите ще се извърши както следва:

Пернишка...

Продължава

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на Пернишка област, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 10 - 14 март 2014 г.

Уважаеми клиенти,


ЧЕЗ осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на eлектрически табла, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването, както следва:

Продължава

Договаряне ще замени задължителна отстъпка за лекарствата

Предложението здравната каса задължително да получава отстъпка за лекарствата, които купува от фирмите, може да отпадне от пакета законови промени, обявен преди ден. Това съобщи за "Труд" д-р Нигяр Джафер, зам.-председател на ПГ на ДПС и шеф на здравната комисия.

Първанов: След успех на изборите ще мислим как ще се развие АБВ

След като постигнем, надявам се, успех на изборите, ще мислим как ще се развие по-нататък АБВ. Това каза в интервю за Фокус Георги Първанов, президент на България в периода 2002 - 2012 година и член на Гражданската инициатива „АБВ”.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS 
На въпрос, След като постигнем, надявам се, успех на изборите, ще мислим как ще се развие по-нататък АБВ. Това каза в интервю за Фокус Георги Първанов, президент на България в периода 2002 - 2012 година и член на Гражданската инициатива „АБВ”. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS  На въпрос,

Няма хуманитарна криза в Украйна, увери Кристалина Георгиева

/КРОСС/ "В момента няма хуманитарна криза в Украйна". Това заяви българският еврокомисар по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева. "Европейският съюз прави всичко възможно по политически път и с политически средства да намали напрежението и да предотврати това, което е най-страшното - усложняване на обстановката в страната", посочи Георгиева, цитирана от Дарик. По думите й вчерашната среща на върха за ситуацията ясно е показала каква е позицията на Европейския съюз. Георгиева беше категорична, че ситуацията там се следи изключително стриктно. По тази причина вече е отворен и временен офис на щаба на Кристалина Георгиева в Киев, за да "държат ръка на пулса на събитията, посочи още еврокомисарят.  

"Истински детектив" твори тв история

Един епизод преди финала, уникалният сериал на HBO “Истински детектив” вече нахлу в най-новата телевизионна история. Първата част от криминалната антология е разделена на 8 серии и разказва историята на двама детективи (Матю Макконъхи и Уди Харелсън), чиито пътища се пресичат и преплитат по време на 17-годишно търсене на сериен убиец в Луизиана.
Един епизод преди финала, уникалният сериал на HBO “Истински детектив” вече нахлу в най-новата телевизионна история. Първата част от криминалната антология е разделена на 8 серии и разказва историята на двама детективи (Матю Макконъхи и Уди Харелсън), чиито пътища се пресичат и преплитат по време на 17-годишно търсене на сериен убиец в Луизиана.

Южнокорейка се самоуби в риалити

В прощалното си писмо тя пише, че не иска повече да живее.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване