Сексуален тормоз не се бори със структурни промени

/КРОСС/Управляващите поставят под свой контрол поредния независим, по идея, орган. Аргументите - изложени от Йордан Цонев в бТВ, както и по време на пеперудения цирк в НС - са смешни. Повечето се стремят да очернят проф. Валери Димитров - включително с подмятания за сексуален тормоз на базата на социологическа анкета?! Така политологът Даниел Смилов коментира "разправата" със Сметната палата. На страницата си във Фейсбук той пише:  Сексуален тормоз не се бори със структурни промени в една институция, целящи да подменят ръководството й. Ако има сериозни проблеми, има си и начини за доказване, наказване и пр. (По принцип, сигурно всяка българска институция страда от лоша култура и среда в това отношение - сексуалния тормоз, но нещата няма да се променят, ако сменим на всички шефовете. Да, необходими са тук мерки, но това е друг, също сериозен дебат.) Обърнете внимание и на маниера на атака: събрани незнайно как лични имейли + масирана атака в Пеевски-прес. Най-важното: обвинението, че обслужвал Цветанов. Понеже СП уж е била близка с миналите управляващи, ще я сменим, за да е удобна на нас - дори няма опит да се прикрият партизанските мотиви. Най-тъжното е, че вече нямаме институции: останаха хора, персонални симпатии и антипатии. Василев, Пеевски, Станишев, Сидеров и Ментата срещу Плевнелиев, Борисов, Кънев, Димитров и т.н. Тук там се намесват Цацаров, Токушев, Светльо Витков, Бареков, като цяло на страната на първите

Държавата ще плаща на "Напоителни системи" разходите по отводняване


Държавното дружество "Напоителни системи", чиито принципал е Министерството на земеделието и храните, ще получава компенсация от държавата, когато извършва дейности по отводняване. Това решиха депутатите като приеха на второ четене поправки в Закона за водите, съобщи БТА.

С тях се постановява, че тези дейности ще бъдат възложени на компанията чрез договор с министъра на земеделието.

"Дружеството, на което със закона е възложено да извършва обществена услуга - защита от...

Гонзо излиза на „Герена“ от понеделник?

Ако легендарният нападател поеме властта в началото на следващата седмица, той отново ще съвместява постовете на треньор и директор.

СДВР затяга мерките за сигурност преди "Левски"- ЦСКА

Шестията на агитките няма да се засекат, уверяват от полицията

    


Кисинджър: Украйна не трябва да бъде преден пост на Изтока или Запада, а мост между тях

Коментар на американския политик, историк, политолог Хенри Кисинджър за кризата в Украйна бе публикуван във Коментар на американския политик, историк, политолог Хенри Кисинджър за кризата в Украйна бе публикуван във "Вашингтон Поуст". Публичните дискусии за Украйна преливат от конфронтация. Но знаем ли всъщност накъде сме тръгнали? В живота си съм видял четири войни, започнати с голям ентусиазъм и обществена подкрепа,

Албена Денкова се връща в България с Максим Стависки

Албена Денкова е успяла да убеди мъжа си Максим Стависки да се върне в България, където двамата живееха в началото на връзката си. Руският фигурист напусна страната след скандалната катастрофа, при която бе заловен на кара пиян и причини смъртта на момче и прати в кома Мануела Горсова. След като минаха делата му и той получи условна присъда, световният шампион на леда отлетя за Москва и оттогава отказва да стъпи у нас, пише ПИК.

Албена живя известно време в столичния...

Продължава

МВР не разполага с информация братя Галеви да са задържани зад граница

/КРОСС/Към момента МВР не разполага с информация някой от издирваните дупнишки бизнесмени Пламен Галев или Ангел Христов да е задържан зад граница. Пред "Хоризонт" от вътрешното министерство допълниха, че издирването на бизнесмените, познати като Братя Галеви, продължава. Двамата бяха обявени за международно издирване, след като изчезнаха от България след влязла в сила присъда.  

Български журналист е бил заплашен с оръжие в Крим (видео)


Българският журналист Димитър Кенаров е бил заплашен с оръжие докато снимал как маскирани мъже изнасят оборудване от студио на "Асошиейтед прес" в центъра на Симферопол. Това съобщи самият той чрез "Фейсбук", а тази сутрин и по телефона пред Нова телевизия. 

"С колежката ми Боряна Кацарова бяхме в един ресторант, когато бял микробус спря до заведението. От него излязоха маскирани въоръжени мъже, влязоха в заведението, където е студиото на Асошиейтед прес и започнаха да изкарват...

Две 13-годишни момчета са изчезнали в София

Последно децата са забелязани пред мол на

Д. Йончев: Привързаността към гледната точка на САЩ ни пречи да бъдем реалисти

/КРОСС/ „Събитията в Крим не бяха изненада за мен. Трябва да отчитаме реалностите: в Украйна няма опитни политици. Много хора, както и у нас, схващат политическата конфронтация като боксов мач, в който трябва да наложиш на другия волята си и той да бъде подчинен напълно. В днешната си публикация Кисинджър много точно отбелязва, че „доброто политическо решение е равновесие между конфронтиращите се сили, основано на равно разпределеното недоволство", каза проф. Димитър Йончев в интервю за Програма „Хр. Ботев" на БНР. Крайните мерки радикализират ситуацията и я правят неуправляема. Киев не трябваше да приема тази глупост за езика, а Крим не трябва да прави резки движения за присъединяване към Руската федерация. Това са крайни и безперспективни движения. Иска се разум в това отношение. Очаквам разум от големите геополитически играчи. ЕС разумно не наложи санкции, няма нужда да се възстановява Студената война. Контактите между Путин и Си Дзинпин, разговорите с Обама, с Меркел - това са пътищата към намиране на решение, от което да има равно недоволни в Украйна, но тя да си остане в сегашните граници, посочи Йончев и добави: „Ако няма такава политическа воля, попадаме в ръцете на хора, които не разбират от политика и връщат света там, където той вече е бил. Интерес от това нещо няма никой"

Кисинджър: Западът демонизира Путин, защото няма политика за Украйна


Хенри Кисинджър, бившият Държавен секретар на САЩ, публикува във "Вашингтон пост" коментар, според който кризата около Украйна ще свърши едва тогава, когато бъдат балансирани интересите на всички замесени страни. Ето какво се казва още в статията:

Публичният дебат за събитията в Украйна се върти изцяло около конфронтациите. Как обаче да знаем какво ще се случи? През живота съм видял как четири войни започват с голям ентусиазъм и широка обществена подкрепа. Не знаехме обаче как ще...

Дянков влиза в надзорния съвет на руската ВТБ банка

Бившият финансов министър на България Симеон Дянков ще стане член на Надзорния съвет на руската банка ВТБ, съобщава вестник Комерсант.

Мъж умря след скок от 7 етаж в Сливен

63-годишен мъж издъхна, след като се хвърли от 7 етаж в Сливен.

Крум се бори за оцеляване в Камбоджа

Крум е един от хората в новия сезон на Сървайвър.

Руският гигант "Газпром" не ще "Левски" - иска БТВ

Руският мастодонт "Газпром", който обърна гръб на "Левски", проявява интерес към БТВ, твърди сензационно румънският сайт hotnews.ro, цитиран от агенция ПИК.

Според неофициална информация на медията от северната ни съседка руският енергиен гигант е проявил интерес към към закупуване на пакет акции от Central European Media Enterpises (SME) в България и Румъния.

Преговорите са били водени неофициално, допълва агенцията. Сайтът припомня, че...

Продължава

Престъпността ли ще борим или безработицата?

Библейският Давид успява да победи гиганта Голиат. Там няма случайност. Давид е имал волята, познанието и прашка. Не значително, но абсолютно достатъчно преимущество срещу мускулите на филистимлянския исполин.
Днес в борбата срещу гиганта "Битова престъпност", който се шири в сиромашките български общини, вицепремиерът Цветлин Йовчев взе решение Библейският Давид успява да победи гиганта Голиат. Там няма случайност. Давид е имал волята, познанието и прашка. Не значително, но абсолютно достатъчно преимущество срещу мускулите на филистимлянския исполин. Днес в борбата срещу гиганта "Битова престъпност", който се шири в сиромашките български общини, вицепремиерът Цветлин Йовчев взе решение

Лифтинг за Путин и ботокс за режима

/КРОСС/ Солт Лейк Сити искаше да докаже, че мормонското общество е отворено към света, Торино - че не е Детройт, Ванкувър - че Канада не е Америка, Китай - че не е диктатура, Лондон - че не е като другите, а Русия - че може да си купи място в ексклузивния клуб на демократичните световни суперсили. Олимпийските игри са се превърнали в много доходоносен бизнес в глобалната индустрия на развлеченията. Чрез игрите се продават мечти, маратонки, лимонада и политически системи. Но колкото по-недемократична е майката-държава, толкова по-висока e цената. Колкото по-ретроградна е държавата-домакин, толкова по-величествени стават архитектурните жестове и по-патетични спектаклите. Има ли някъде съмнителна държавна политика - дайте им да организират Олимпиада. Има ли някъде сбръчкан диктатор, пратете му екипа по спешна архитектурна помощ - с милионите, малко фойерверки тук и малко фантазия там, те ще успеят да направят лифтинг на погрозняващия облик на местната "управлявана демокрация". Не е много учудващо, че за олимпийската архитектура - показната част на игрите - е вече въпрос на чест и престиж да се спечелят най-известните архитекти на планетата, които да вложат най-скъпите технологии по възможно най-неефективния начин. По-учудващо e защо великите са готови да съучастват - Херцог и де Мерон, АРУП, Калатрава, когато предварително е ясно, че славата на олимпийската архитектура е не по-дълга от самите игри. Единствено в Сочи липсват звездите

Без такси за искане на кредит и ранно погасяване

Банките вече няма да ни наказват с такси от наказателни лихви за предсрочно погасяване на жилищен и ипотечен кредит. Отпадат и таксите за молба за кредит, които в момента варират от 20 до 40 лв., без значение дали клиентът ще бъде одобрен или няма да му отпуснат кредит.

На 8 март касата на пернишкия театър ще работи от 11 до 15 часа

На 8-ми март касата ще работи от 11.00ч. до 15.00ч., съобщиха от Драматичен театър Боян Дановски - Перник.

От театъра канят перничани да подарят на своите близки билет за изключително забавната постановка "Дуети", която ще се играе на 11 март от 19 часа.

В постановката участва Силвия Лулчева и Владимир Пенев, които са познати от хитови телевизионни продукции последните години.

Няма да се издава постановление за събиране на публични държавни вземания

Отменя се издаването на постановление за принудително събиране на публични държавни вземания, предвиждат промени в Закона за митниците, които...

Бургас оживя, след като събра жените-творци

Над 20 български дами-писателки, приложнички и художнички покориха Бургас  в Морското казино с различни изкуства. Красиви и интелигентни, всички те представиха своето творчество в изложбата „Когато жените творят, градовете оживяват“, пише Gramofona.com. .

Експозицията бе организирана от творческа къща “EmiliaArt” и има за цел да популяризира артистизма на съвременната българка.

Организаторът  на изложбата- Емилия Николова откри вечерта и бе повече от развълнувана. Специалните гости на събитието бяха зам. кметът по Евроинтеграци и околна среда и води Атанаска Николова, ексобластният управител Севдалина Турманова, зам. кметът на Община Созопол Петя Чапевова, областният координатор на БЧК за страната Виолета Радева, много гости.

„Мисля, че сме на мястото, където жената се чувства и се усеща най-добре-жената-творец, жената, която ражда красота. Благодаря Ви, мили дами! Пожелавам Ви вдъхновение, здраве и да ни обогатявате душевно още дълги години“, пожела зам. кметът Николова.

„Животворните импулси доказват, че жената- творец умее да борави с цветовете, с думите и мелодии, умее да улавя красотата на живота и да я пресъздава в нови предизвикателни сюжети“. Думите, изречени от организатора  на изложбата направи вечерта още по-женствена, силна и творческа, пише Gramofona.com.

Около 11 000 първолаци чакат през септември в София

Масовото подаване на заявления ще бъде през април

    


Абсурди в българския парламент

/КРОСС/ Светът се потресе от приетия в Уганда антигей закон, който предвижда доживотен затвор за хомосексуалните. Светът обаче не забеляза, че парламентът на държава от Европейския съюз отдели няколко часа в дебати по законопроект, предвиждащ глоба и затвор за всеки, който "манифестира публично своята или на други хомосексуална ориентация или принадлежност, чрез организация или участие в митинги, шествия и паради или чрез средствата за масова информация и интернет". Очаквано това предложение на "Атака" не бе прието, но практиката парламентът да отделя сериозно време на откровено антидемократични и често налудни идеи е факт. И колкото по-зависимо е правителството от екстремисти и популисти, толкова по-странни неща е принудено да върши българското Народно събрание. Парламентът никога не е бил харесван от българите, но сега доверието в него уверено се е устремило към нулата. Последното изследване на "Алфа рисърч" показва 65% неодобрение и само 9% одобрение. И тенденцията е надолу. За сравнение, дори атакуваното дълги месеци от протести правителство събира "само" 47% неодобрение. Затвори, заводи и едни "чисти ръце" Ако досега недоволство предизвикваха битови въпроси като автомобили, заплати и кюфтета, вече хората виждат как парламентът се превръща в лавка и търгува абсолютно всеки глас с "Атака" и независимите. Ако не го направи, правителството пада. Затова се занимава с въпроси, които доскоро изглеждаха невероятни

Кмет и домоуправители обсъдиха спешните ремонти в Ивайловград

Разпределянето на финансовия ресурс, залегнал в проектобюджета на община Ивайловград, включващ ремонт и обновяване на междублоковите пространства и благоустрояване на уличната мрежа,  обсъдиха на среща с кметът Диана Овчарова домоуправители от града.

Градоначалникът подробно запозна присъстващите с механизма на финансиране на дейностите. Домоуправителите изказаха своите виждания за най-спешните и неотложните мероприятия, ремонти и дейности, които се налага да се извършат през 2014 година. Мненията и предложенията на присъстващите бяха подробно записани и изслушани. Овчарова сподели, че за исканията на домоуправителите, ще се търси решение в бюджета за 2014 година.

Гражданите изразиха своето положително виждане за настъпилите промени в междублоковите пространства и изказаха благодарност, за това, че им е обърнато нужното внимание.

От общинска администрация отправиха покана към домоуправителите да се включат във финалните срещи при изработването на Интегрирания план, за да може всички идеи, които са се родили на срещата, но няма как да се реализират с бюджетни средства да бъдат записани и да залегнат като приоритетни в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие. Проведената среща целеше, в диалог с гражданите да се вземат приоритетните решения за града. Кметът увери, че всички предложения ще бъдат взети под внимание.

Хасково Новини

 

 

 

Татуси с женски имена и подаръци за дамите на 8 март в Rock IT

На 8.03. няма да остане и една дама без комплимент, независимо дали е с кавалер или не. В най-големия рок бар Rock IT са подготвили специални изненади за всички представителки от нежния пол. Подаръц...

Георги Харизанов окончателно остава в ареста

Скандалният бивш директор на „Напоителни системи” Георги Харизанов остава окончателно в ареста. Решението е на Софийски градски съд, който сметна, че прокуратурата е събрала достат...

България се рекламира като атрактивна туристическа дестинация в Германия

Поставяме началото на иновативна комуникационна кампания "България – открий и сподели" в Германия, която има за цел да позиционира страната ни като атрактивна туристическа дестин...

Продължава поскъпването на Еврохолд*

Съотношението печеливши/губещи акции на борсата е 24/14, а при 11 позиции няма промяна

    


Мишел Обама награди Руслана за храброст

Първата дама на САЩ Мишел Обама награди украинската певица Руслана за проявена храброст в подкрепата на протестите в Киев, съобщи Би Би Си.
Руслана бе сред битите от полицаи в Киев още при първата вълна на протестите - през ноември 2013 г. Тя е и бивш член на украинския парламент.
Във вторник тя беше гост на церемонията по връчването на Първата дама на САЩ Мишел Обама награди украинската певица Руслана за проявена храброст в подкрепата на протестите в Киев, съобщи Би Би Си. Руслана бе сред битите от полицаи в Киев още при първата вълна на протестите - през ноември 2013 г. Тя е и бивш член на украинския парламент. Във вторник тя беше гост на церемонията по връчването на

Getty пуска 35 млн. снимки без пари

Най-голямата в света фотоагенция Getty Images, отваря достъпа до голяма част от огромния си архив. Действието на компанията е продиктувано от желанието да ограничи пиратството.

МВР няма информация за арест на някого от братята Галеви

"Към момента не разполагам с такава информация." Така главният секретар на МВР Светлозар Лазаров коментира пред медиите в петък появилото се в столичен таблоид твърдение, че един от т.нар. братя Галеви – Пламен Галев и Ангел Христов, е бил арестуван в чужбина. Тази информация се появи в четвъртък вечерта, като за неин източник бе посочен "високопоставен полицейски служител". В публикацията обаче нямаше данни кой от двамата е бил задържан, нито къде и кога точно е станало това, нито коя служба евентуално е извършила ареста. Галев и Христов са в неизвестност от пролетта на 2012 г., когато Върховният касационен съд окончателно ги осъди на по пет години затвор по обвинение, че са сформирали и ръководели банда за изнудване и рекет. Вече близо две години бившите барети безуспешно се издирват от Интерпол.

МВР не разполага с информация за арест на един от братята Галеви

"Към момента не разполагам с такава информация." Така главният секретар на МВР Светлозар Лазаров коментира пред медиите в петък появилото се в столичен таблоид твърдение, че един от т.нар. братя Галев – Пламен Галев и Ангел Христов, е бил арестуван в чужбина. Тази информация се появи в четвъртък вечерта, като за неин източник бе посочен "високопоставен полицейски служител". В публикацията обаче нямаше данни кой от двамата е бил задъртжан, нито къде и кога е станало това, нито коя служба евентуално е извършила ареста. Галев и Христов са в неизвестност от пролетта на 2012 г., когато Върховният касационен съд окончателно ги осъди на по пет години затвор по обвинение, че са сформирали и ръководели банда за изнудване и рекет. Вече близо две години бившите барети безуспешно се издирват от Интерпол.

Червеният кръст и Червеният полумесец изпращат мисия в Киев

/КРОСС/Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧК/ЧП) изпраща в Киев международна мисия за обучение на щатни служители и доброволци на Червения кръст на Украйна /УЧК/ по мениджмънт и отговор при бедствени ситуации и кризи, съобщиха от БЧК. Целта е да се изградят национални екипи за действия и да се увеличи капацитетът за отговор при кризисни ситуации на УЧК. В състава на международната мисия, която стартира работата си от 09.03.2014 г., Федерацията е включила директора на дирекция "Мениджмънт на бедствията" на БЧК Ясен Сливенски, който е доказал своя опит и експертиза в управлението на отговор при бедствия с участието си в спешни мисии на терен и в редица обучения като делегат по бедствията на МФЧК/ЧП. Българският Червен кръст неведнъж активно е подпомагал хуманитарните действия на други национални дружества на Червения кръст и Червения полумесец при възникнали бедствени и кризисни ситуации - разрушителните земетресения в Армения и Турция, големите наводнения в Централна и Източна Европа през 2002 г., кризата със заложниците в Беслан /2004 г./, конфликта в Грузия /2008 г./ и други.  

Руслана с отличие за храброст от Мишел Обама

Първата дама на САЩ Мишел Обама награди украинската певица Руслана за проявена храброст в подкрепата на протестите в Киев, съобщи Би Би Си.
Руслана бе сред битите от полицаи в Киев още при първата вълна на протестите - през ноември 2013 г. Тя е и бивш член на украинския парламент.
Във вторник тя беше гост на церемонията по връчването на Първата дама на САЩ Мишел Обама награди украинската певица Руслана за проявена храброст в подкрепата на протестите в Киев, съобщи Би Би Си. Руслана бе сред битите от полицаи в Киев още при първата вълна на протестите - през ноември 2013 г. Тя е и бивш член на украинския парламент. Във вторник тя беше гост на церемонията по връчването на

Американският разрушител „Тръкстън“ пристига във Варна

Американският разрушител „Тръкстън“ пристига във Варна по повод съвместно учение на Военноморските сили на България, Румъния и САЩ, което ще се проведе на 11 март в северозападната част на Черно море, съобщиха за Moreto.net от пресслужбата на ВМС.

СЕНЗАЦИЯ! Руският гигант "Газпром" купува Би Ти Ви?

Руският мастодонт Газпром проявява интерес към БТВ, твърди сензационно румънският сайт hotnews.ro.

Според неофициална информация на медията от северната ни съседка руският енергиен гигант е проявил интерес към към закупуване на пакет акции от Central European Media Enterpises (SME) в България и Румъния.

Преговорите са били водени неофициално, допълва агенцията.

Сайтът припомня, че "Газпром" е собственик на руския телевизионен канал НТВ и още...

Продължава

Евростат: Трудът на българките продължава да се подценява

В България работещите мъже получават средно с 15% по-високи заплати от заетите жените. Това показват последните данни на Евростат за...

БФС преговаря за контроли с Израел и Словакия

/КРОСС/Израел и Словакия са следващите варианти за съперник на българския национален отбор. След успеха с 2:1 над Беларус Любослав Пенев заяви, че тимът се нуждае от още 2-3 контроли до началото на европейските квалификации през септември и в момента БФС работи по намирането на подходящи противници. Първата свободна дата е през май и за тогава се търси контрола с отбор, участник на СП в Бразилия. След това Пенев иска да направи 10-дневен лагер в Австрия с още две проверки. Засега вариантите са Израел и Словакия. Националите се подготвиха по подобен начин и през лятото на 2012-а, когато победихме Холандия с 2:1 в Амстердам, а няколко дни по-късно отстъпихме с 0:2 от Турция. Следващият официален мач на България е на 9 септември, когато националите стартират европейските квалификации с гостуване на Азербайджан.  

Нека приемем, че болниците са нормални предприятия, призова Спас Спасков

/КРОСС/"Трябва да приемем, че болниците са едни предприятия, които се подчиняват на нормалните икономически правила, а не сами да измисляме икономически правила за тях", заяви в сутрешния блок на Bulgaria On Air здравният мениджър и бивш директор на „Пирогов" доц. Спас Спасков. Според него при поставянето на лимит на дейностите е разбираемо защо лекарите и болниците протестират. Ако финансовият ресурс, който постъпва към тях, е по-малък, това ще доведе до тежки сътресения, категоричен е здравният мениджър. "Колкото по-големи обеми искаме да извършваме, толкова по-голям финансов ресурс ни трябва", уточни той, подчертавайки, че на НЗОК са ѝ необходими приходи в размер на около 1 млрд. лева. Според Спасков правилният начин за разглеждане на парите в здравеопазването е чрез използването на показателя разходи за здравеопазване за глава от населението. Резултатите от анализа по него обаче не са никак добри. "По него сме 20 до 30 пъти по-зле от западните страни. Това са катастрофално малко средства", поясни бившият директор на "Пирогов". По думите му разговорът за разпределението на средствата се води вече десет години, но различното тази година е, че въпросът е засегнат по-рано. Спасков уточни, че парите са толкова, колкото са били и през предходните години, но сега управителят на здравната каса д-р Румяна Тодорова се опитва да стабилизира НЗОК, така че парите в нея да достигат

Четирима отвлякоха девойка и пребиха близките й

Полицията за два часа успя да открие и да задържи двама от четиримата похитители на тийнейджърка в силистренското село Бабук, съобщи ruse-news.com.
„Квартетът“ нахлул в къща в селото и отвлекли 19-годишната мома, която била на гости. След като нанесли побой на домакините, четиримата насилствено отвели гостенката и отпътували с автомобил в Полицията за два часа успя да открие и да задържи двама от четиримата похитители на тийнейджърка в силистренското село Бабук, съобщи ruse-news.com. „Квартетът“ нахлул в къща в селото и отвлекли 19-годишната мома, която била на гости. След като нанесли побой на домакините, четиримата насилствено отвели гостенката и отпътували с автомобил в

НС започва ударно избора на новия ЦИК

Според новия Изборен кодекс ръководството вече се избира от парламента

Главен комисар Светлозар Лазаров: Взели сме необходимите мерки за гарантиране сигурността и обществения ред по време на предстоящите дербита

В отговор на въпрос вярно ли е, че са задържани така наречените братя Галеви, главният секретар на МВР посочи, че към момента не разполага с такава информация

Тенорът Марио Николов играе за пети път граф Тасило в "Графиня Марица"


За пети път през последните 20 години тенорът Марио Николов ще играе граф Тасило в оперетата "Графиня Марица". Изпълнителят е режисьор и автор на постановъчната версия на произведението. То се поставя за четвърти път на сцената на Държавния музикален и балетен център.

Премиерните спектакли са на 7 и 8 март от 19:00 ч., а след това – на 22 март.

"Правим нов прочит на "Графиня Марица", изразяващ се преди всичко в осъвременяването на езика, костюмите и сценографията", обясни...

Кийра Найтли с писмо до Дейвид Камерън

Повод за молбата е притеснението на актьорите за бъдещето на жените в Афганистан и по-точно как те ще бъдат третирани за напред.

Доларът се насочи към най-голямата седмична печалба спрямо йената за 2014 г.

Фед е твърдо решен да продължи стратегията си за намаляване на стимулите, заяви президентът на институцията в Ню Йорк Уйлям Дънди

    


Дейвид Макалистър: ГЕРБ върна доверието на Брюксел

/КРОСС/ „Германия ще продължи да ви подкрепя, защото вие доказахте какво можете. Правителството на ГЕРБ върна доверието на Брюксел и усвояваше прозрачно европейските средства. Резултатът от вашето управление бе оценен високо от българските избиратели и това стана ясно на последните избори във вашата страна", заяви бившият министър-председател на Долна Саксония Дейвид Макалистър на среща с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и водача на листата на партията за европейските избори Томислав Дончев. Срещата се състояла по време на по време на конгреса на Европейската Народна партия в Дъблин, съобщава пресцентърът на ГЕРБ. Макалистър е изразил увереност, че ГЕРБ ще изпрати максимален брой европейски депутати в групата на Европейската народна партия в новия Европарламент.

Очакват се присъдите по делото срещу 13-те имами

Очаква се да бъдат произнесени присъдите по делото срещу 13-те имами, обвинени в проповядване на антидемократична идеология. Делото се гледа в Пазарджишкия съд. Прокуратурата поиска затвор за един от имамите, две условни присъди и 10 глоби за останалите обвиняеми.

Еврокомисията спряла договор на парламента за коли през 2013 г.

Народното събрание не си е купило нови коли миналата година заради намесата на Еврокомисията, научи Народното събрание не си е купило нови коли миналата година заради намесата на Еврокомисията, научи "24 часа". По настояване на Брюксел тогава е прекратен договор с избраната фирма - "Порше България", разкриха източници от администрацията на парламента. През 2012 г. "Порше БГ" печели обществена поръчка и според договора е трябвало да достави 75

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване