Почина Мирослав Миронов

/КРОСС/ На 50-годишна възраст тази нощ в Александровска болница в София е починал Мирослав Миронов. След тримесечно боледуване от левкемия, специалистът се е подложил на операция, но сърцето му не е издържало. Погребението ще бъде в неделя в София. Мирослав Миронов е бивш български футболист, нападател. Роден е през 1963 г. в Русе. Играл е за Дунав, Славия и Етър. Шампион на България и носител на Купата на БФС през 1991 г. с Етър. Бронзов медалист през 1982 г. със Славия. Има 153 мача и 30 гола в "А" група за Дунав, Славия и Етър, бивш национал. Помощник на Стоян Коцев през 1996 г., когато Славия спечели шампионата и купата на страната, а след това и старши треньор на "белите". До 2011 г. е старши треньор на Дунав, но клубът фалира и разпуска играчи и ръководство. Преди това е бил треньор на ФК Балкан (Ботевград), Светкавица, Спартак (Плевен), Беласица и младежкия национален отбор. През 2011 Поема и Спартак (Плевен). Доскоро беше старши треньор на Дунав (Русе), припомня Topsport.bg.  

Индексът S&P 500 достигна нов рекорд

Щатските индекси отчетоха поскъпване, като S&P 500 дори достигна нов рекорд. Причина за това са по-добрите от очакваното данни по отношение на...

И Севастопол взе решение да се присъедини към Русия

Малко след като парламентът в Крим обяви, че ще проведе референдум на 16 март за присъединяването на автономната република към състава на Русия, подобно решение взе и градският съвет на Севастопол. В тази връзка председателят на долната камара на руския парламент Сергей Наришкин обяви, че Държавната Дума ще уважи избора, който направят жителите на Крим.

Орлин Алексиев е уредил бронираните аудита на Цветанов и Борисов

Кой е прибрал комисионната от партийната субсидия, пита лидерът на "България без цензура"

Започва зимната Параолимпиада в Сочи

Спортното събитие ще се проведе за единадесети път

    


НФСБ: Да почетем паметта на жертвите от гара Буново

/КРОСС/ „Национален фронт за спасение на България", телевизия СКАТ и съмишленици и симпатизанти на партията ще почетат паметта на жертви на атентата на гара Буново.  Събитието ще се състои на 8 март, събота, от 11 ч. на гара Буново. „Навършват се 29 години от кървавия атентат край гара Буново. На 9 март 1985 г. в района на гарата избухва бомба с часовников механизъм във вагона за майки с деца на влака Бургас-София. Тя е заложена от трима членове на турското национално-освободително движение. В атентата загиват четири жени и три деца, а девет души са тежко ранени. Да почетем паметта на жертвите на протурския тероризъм в България", призовава НФСБ.  

Бившият шеф на "Напоителни системи" остава в ареста

Бившият изпълнителен директор на Бившият изпълнителен директор на "Напоителни системи" Георги Харизанов остава в ареста, това реши Софийски градски съд, съобщи “Фокус”. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS На 7 октомври 2013 г. Софийска районна прокуратура (СРП) повдигна обвинения на изпълнителния директор на „Напоителни системи“

Хенри Кисинджър: Украйна трябва да бъде мост между Изтока и Запада, а не преден пост

Коментар на американския политик, историк, политолог Хенри Кисинджър за кризата в Украйна бе публикуван във "Вашингтон Поуст".
Публичните дискусии за Украйна преливат от конфронтация. Но знаем ли всъщност накъде сме тръгнали? В живота си съм видял четири войни, започнати с голям ентусиазъм и обществена подкрепа, Коментар на американския политик, историк, политолог Хенри Кисинджър за кризата в Украйна бе публикуван във "Вашингтон Поуст". Публичните дискусии за Украйна преливат от конфронтация. Но знаем ли всъщност накъде сме тръгнали? В живота си съм видял четири войни, започнати с голям ентусиазъм и обществена подкрепа,

Мачът между „Екзотика“ и „Наслада“ свърши с шамари

Не само вечното дрерби между Левски и ЦСКА предизвиква бурни страсти в запалянковците и после дива агресия у тях. 35-годишен павликенчанин наби главния съдия на срещата между павликенските отбори "Екзотика" и "Наслада".

Графика на деня: 266 хил. заявки за патенти има в ЕС за 2013 г.

И през миналата година Samsung е запазил най-много патенти в Европа

    


САЩ струпаха F-16 в Полша, у нас идват 300 US военни на учение

Следващата седмица в Полша ще пристигнат американски военнослужещи с бойни самолети F-16, за да проведат тренировъчни маневри, според полския министър на отбраната.

Баба Волтрона чака Георги Първанов в Перник

Баба Волтрона е №1 на Георги Първанов в Перник. Местната активистка на АБВ Цвета Младенова е лидер в железния град на организацията на бившия президент.

Всички перничани обаче наричат възрастната дама Баба Волтрона и дори Баба Вълкодава и са удивени от избора на Първанов. Координаторката на АБВ управлява „Детмаг" в града и е първа приятелка с пернишката кметица Росица Янакиева, която е плътно до Първанов, пише вестник "Всеки ден".

Според...

Продължава

Дянков влиза в Надзорния съвет на руската ВТБ

/КРОСС/Бившият финансов министър на България Симеон Дянков ще стане член на Надзорния съвет на руската банка ВТБ, съобщава вестник Комерсант. Дянков трябва да заеме мястото на дългогодишния заместник-председател на Централната банка на Русия Генадий Меликян. Това ще стане възможно, ако общото събрание на акционерите одобри предложението на главния акционер „Росимущество".  

Проучване: Повечето германци не подкрепят икономически санкции срещу Русия


Германците имат слаб апетит за налагане на икономически санкции срещу Русия заради навлизането й в Украйна, но подкрепят новото правителство в Киев и имат много малко доверие в руския президент Владимир Путин, показа ново проучване, цитирано от "Ройтерс".

Според анкетата на "Инфратест Димап" за германската телевизия "А Ер Де" и вестник "Ди велт" едва 38% подкрепят икономически санкции срещу Русия, а 72% изразяват подкрепа за финансова помощ за украинското правителство.
...

Лазаров: Не разполагам с информация братя Галеви да са задържани

Към момента не разполагам с информация, че братя Галеви са задържани. Това заяви главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров пред Фокус на въпрос дали е вярно, че Пламен Галев и Ангел Христов са хванати.
Слухове, че един от двамата е задържан в чужбина вчера се появиха в медии. Пламен Галев и Ангел Христов бяха осъдени през май 2012 Към момента не разполагам с информация, че братя Галеви са задържани. Това заяви главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров пред Фокус на въпрос дали е вярно, че Пламен Галев и Ангел Христов са хванати. Слухове, че един от двамата е задържан в чужбина вчера се появиха в медии. Пламен Галев и Ангел Христов бяха осъдени през май 2012

Главсекът на МВР: Не разполагам с информация, че братя Галеви са задържани

Към момента не разполагам с информация, че братя Галеви са задържани. Това заяви главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров пред Фокус на въпрос дали е вярно, че Пламен Галев и Ангел Христов са хванати.
Слухове, че един от двамата е задържан в чужбина вчера се появиха в медии. 
Пламен Галев и Ангел Христов бяха осъдени през май 2012 Към момента не разполагам с информация, че братя Галеви са задържани. Това заяви главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров пред Фокус на въпрос дали е вярно, че Пламен Галев и Ангел Христов са хванати. Слухове, че един от двамата е задържан в чужбина вчера се появиха в медии.  Пламен Галев и Ангел Христов бяха осъдени през май 2012

Мойс в писмо до феновете: Трудностите ще ни направят по-силни


Мениджърът на "Манчестър юнайтед" благодари на привържениците на клуба за подкрепата им през сезона. Той вярва, че това обединение ще направи отбора и клуба по-силни.

"Макар когато приемах тази работа да знаех, че това ще е предизвикателство, трудният сезон, през който минаваме, не беше нещо, което съм предвиждал. Сигурен съм, че същото се отнася и за вас, привържениците. Моите футболисти, щабът и аз имаме голямо желание да се реваншираме за това", пише Мойс в обръщение към...

Туроператори се опасяват от намаляване на туристите към България

Продажбите на туристически пакети в Украйна на практика са спрели, а на руския пазар продажбите вървят с леко забавяне, казаха за "Хоризонт" български туроператори. Хората, които планират почивките си през лятото, се чувстват несигурни.

Татарстан подсилва връзките с Крим

/КРОСС/ Президентът на Татарстан Рустам Миниханов посети Крим с еднодневна дипломатическа мисия на 5 март, в резултат на което се реализира подписването на споразумението за сътрудничество между двата региона, както и някои изявления относно перспективите за икономическо сътрудничество, отбеляза агенция РБК.След срещата на делегация от Татарстан с представители на Върховната Рада и на Съвета на министрите на Автономна република Крим, беше подписано споразумение за сътрудничество между Татарстан и Крим.Президентът Миниханов отбеляза, че това споразумение има големи перспективи в областта на икономическите отношения между регионите. „Днес е необходимо да изпълним това споразумение с реални дела и Татарстан е готов за това. Ние имаме много направления за сътрудничество, а инвестиционната привлекателност на Крим е очевидна, и разбира се, Татарстан е готов да инвестира и реализира в бизнес проекти от най-различен характер - в сферата на туризма, предприемачеството и други", поясни пред журналисти той.Миниханов спомена търговското сътрудничество между регионите, отбелязвайки, че продукцията на Татарстан от различен вид, начело с авиостроене и машиностроене има търсене в Крим, а от своя страна, Крим може да предоставя за татарския пазар хранителни продукти, плодове, туристически услуги. „Също така, сме готови да приемаме вашите студенти. Днес ние разполагаме с чудесна образователна система

Три прогнози кой ще спечели евроизборите

ТРИ са прогнозите за изхода от евроизборите, които направих въз основа не само на демоскопски проучвания, публикувани напоследък, но и от собствени сондажи, които не са обявявани. Взех под внимание и своите наблюдения на динамиката и тенденциите в подкрепата за политическите сили. Защото моментната снимка е важна, но е важна и тенденцията.
Първата ТРИ са прогнозите за изхода от евроизборите, които направих въз основа не само на демоскопски проучвания, публикувани напоследък, но и от собствени сондажи, които не са обявявани. Взех под внимание и своите наблюдения на динамиката и тенденциите в подкрепата за политическите сили. Защото моментната снимка е важна, но е важна и тенденцията. Първата

Български филм за религиозната толерантност ще бъде представен в Сан Франциско


Българският документален филм "История за храната и душата" (Soul Food Stories) попадна в селекцията на 57-ото издания на кинофестивала в Сан Франциско, където влиза в състезателната програма за продукции в жанра.

Събитията във филма разказват как в югозападното село Сатовча мюсюлмани, християни, роми и "атеистични комунисти" живеят в мир и разбирателство въпреки различията и миналото си. Причината се крие в общата им любов към кулинарията, традиционните ястия и "вечната мистерия в...

Агенцията по кадастъра сваля такасите за граждани и бизнес

В Агенцията по геодезия, картография и кадастър работят за намаляване и дори за отпадане на таксите за граждани и бизнеса. Вече е прекратено и заплащането на такси от страна на общините.

ДНЕС 18.00 Ч. ПРЕД РУСКОТО ПОСОЛСТВО !

 Русия, не си сама!
и Българският народ е с теб!
Русия - страж на мира на планетата!
Истината е с вас, значи и победата е за вас!


"Вземете щитът на вярата и мечът на Духът"
Библ.ЕФ. 6;14-18.

Събитията от последните месеци в Украйна са част от завоевателната политика на държави агресори, които стъпка по стъпка колонизират целия свят под различни фалшиви лозунги. От 20 години тези агресори влагат милиарди долари за да подготвят Украйна за днешния финален момент на превземането й и тоталното и разграбване и заличаване като народ и държава чрез различни лостове, точно така както направиха с България.
Българският народ не може да се съгласява с безумното поведение на политиците ни, които обслужват колонизаторите и си позволиха без допитване до народа и НС да легитимират незаконната власт и превратаджиите в Украйна.
Ние казваме „СТОП на колонизирането на Украйна от европейски съюз и сащ
Приятели на Русия и България, радетели за справедливост и Мир на планетата, бойци на Светлината, нека всеки помогне с каквото силите му позволяват. Каузата отново не е само за спасяване на поредната държава от англосксонската кървава алчност, а ЗА запазване Мира и баланса на цялата планета, за уверен превес на силите на Доброто над злото. 
Българската нация днес е най-бързо измиращата нация в света. Колкото един народ се отдалечава повече от своите цивилизационни корени, толкова по-дълбок става неговия демографски срив. 
Единствено Русия със своята политика и действия показва, че е основна опора и принадлежи към една и съща цивилизационна група със славянското и православно население на Балканите! 
Останалите глобални и регионални фактори винаги са гледали на Балканския полуостров като на огледало, в което виждат само себе си и своите интереси и те превърнаха балканите в учебно помагало за това как се промиват мозъците на „народите от всички страни”.
Заставаме твърдо зад тези, които не жалиха сили и ни избавиха от петвековно кърваво османско робство. 
Подкрепяме нашите БРАТЯ от Русия !

На 7 март (петък) от 11 часа в БТА 
ще се проведем пресконференция на тема
„Защо подкрепяме политиката на Русия”

На 7 март(петък) 2014 год. от 18 часа 
пред сградата на Руското посолство в София ще се проведе
ШЕСТВИЕ „България подкрепя политиката на Русия”

Организатор: 
Гражданска инициатива „България подкрепя политиката на Русия”

ѣѣѣ

СЪОБЩЕНИЕ ДО УЧАСТНИЦИТЕ !
ЗА ПРОВЕЖДАНЕТО НА МЕРОПРИЯТИЕТО НА 07.03.2014 г. от 18.00 ч. СА УВЕДОМЕНИ СЪОТВЕТНИТЕ ОРГАНИ И ВСИЧКО Е НАРЕД В ТОВА ОТНОШЕНИЕ, БЪДЕТЕ СПОКОЙНИ !
ОСТАВА САМО ДА СЕ СЪБЕРЕМ ПОВЕЧЕ ХОРА !
Приятели,носете български и руски знамена

София пред Руско посолство (до метростанция Жолио Кюри)


Отпада таксата за предсрочно изплащане на кредит

Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за потребителския кредит, внесени от депутати от БСП и ДПС

Социалисти зарадваха колежки с червени лалета

Депутатите от БСП се отчетоха ден преди 8-ми март

    


Имигрантите не отнемат работни места

/КРОСС/Британското правителство публикува официален доклад за въздействието на имиграцията върху безработицата на британците. В доклада, който правителството бе обвинено, че се опитва да запази в тайна, се посочва, че "има относително малко доказателства, че имиграцията е изхвърлила британци от трудовия пазар в периодите на процъфтяваща икономика". В доклада обаче се отбелязва, че е имало "някои размествания в трудовия пазар през последните години, когато икономиката бе в рецесия". Според публикувания от вътрешното министерство документ, идването на имигранти от ЕС няма доказано въздействие върху заетостта на британците, макар че става дума за "относително скорошно явление и това не значи, че няма последствия при някои обстоятелства". Този въпрос предизвика спор в управляващата коалиция между консервативния държавен министър за имиграцията Джеймс Брукеншир и либералдемократичния министър на търговията Винс Кейбъл. Кейбъл заяви, че е напълно спокоен по въпроса за масовата имиграция и бе остро разкритикуван от Брукеншир, според когото броят на имигрантите от ЕС е прекалено висок. "Масовата имиграция оказва натиск върху социалната сплотеност, обществените услуги и инфраструктурите и, да, тя може да доведе до намаляване на заплатите и да изтласкат извън трудовия пазар местното население", каза държавният министър за имиграцията

Отпада таксата за предсрочно изплащане на кредит

Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за потребителския кредит, внесени от депутати от БСП и ДПС

Издирват две 13-годишни момчета, бягали и преди от домовете си

Столичното Шесто РУП издирва две малолетни момчета, съобщиха от пресцентъра на МВР.
13-годишните Александър Кирилов и Рами Манашви са в неизвестност от 4 март т.г., когато са забелязани в градинка пред столичен търговски център на бул. „България”.
Александър е висок около 170 см, с къса права коса и елипсовидно бяло лице. Столичното Шесто РУП издирва две малолетни момчета, съобщиха от пресцентъра на МВР. 13-годишните Александър Кирилов и Рами Манашви са в неизвестност от 4 март т.г., когато са забелязани в градинка пред столичен търговски център на бул. „България”. Александър е висок около 170 см, с къса права коса и елипсовидно бяло лице.

Търговци на цветя в Перник свалиха цените, заради джоба на клиентите

Търговци на цветя в Перник занижиха цените в навечерието на Деня на жената, предаде репортер на ZaPernik.com.

Голяма част от търговците на цветя в миньорския град свалиха цените, вместо да ги вдигнат. Правят го, за да продадат стоката си, тъй като повечето клиенти нямат възможност да купят цветя на завишени цени.

"Едно цвете го взимам за 2,50 лева, а го продавам за 3 лева. 50 стотинки ми е печалбата.", каза продавачка пред репортер на...

Продължава

Москва: САЩ да не ни учат за спазването на суверенитета

Говорителят на руското външно министерство Александър Лукашевич реагира остро на списъка "10 неверни твърдения на Путин", публикуван от Държавния департамент на САЩ

Вдъхновението "Енио Мориконе"

В артистичното офисно пространство на "Брейн Тръст", се проведе втората по ред тематична вечер от екипа на "Ивент Зона" - "До Мориконе и назад". Събитието този път беше...

Ердоган планира да забрани Facebook и Youtube

Премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Турция може да забрани Facebook и YouTube след местните избори на 30 март. Последният повод за острата реакция на премиера беше вчерашното публикува...

Сърбия не приема армията на Косово

Сръбското правителство изрази своето "притеснение относно решението на властите в Косово да създадат армия и министерство на отбраната" и подчерта, че "само международните сили на КФО...

Политически скандал изхвърли Узунов от Локо, на "Лаута" се слагат на властта

  Ръководството на Локомотив (Пд) освободи с днешна дата, административния директор Атанас Узунов от заеманата от него длъжност в клуба. В официалния сайт на "смърфовете" бяха публ...

Сурвакари от НЧ "Христо Ботев" в Радомир спечелиха голямата награда на "КУКОВЕ 2014" в гр. Раковски

Сурвакарската група при НЧ "Христо Ботев" - 1928 кв.Върба, Радомир спечели голямата награда на "КУКОВЕ 2014" гр.Раковски

На 1 март 2014г. Сурвакарската група при НЧ "Христо Ботев" - 1928 гр.Радомир,кв.Върба взе участие в ХІV Фестивал на Кукерските и маскарадни игри "КУКОВЕ" гр.Раковски.Групата спечели Голямата награда на фестивала, съобщиха за zaPernik.com.

Най-високият небостъргач в Япония отвори врати в Осака

Сградата е висока 300 метра, а инвестицията в нея е 1,26 млрд. долара

    


Международната организация по миграция категорично подкрепя усилията на България за справяне с миграционната криза

Позицията е на Бернд Хемингуей, директор на Регионалния офис в Брюксел на МОМ, изразена в благодарствено писмо до министър Цветлин Йовчев след срещата им

Мъж е с мозъчно сътресение след пътен инцидент в Шумен

80-годишен мъж е със сътресение на мозъка след катастрофа с бус в Шуменско,  съобщиха от ОД на МВР-Шумен.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

Около 13:13 часа вчера в оперативната дежурна част на ОДМВР Шумен е получен сигнал, че на кръстовището на главен път Силастра-Шумен-Ямбол и общинския път 80-годишен мъж е със сътресение на мозъка след катастрофа с бус в Шуменско,  съобщиха от ОД на МВР-Шумен. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Около 13:13 часа вчера в оперативната дежурна част на ОДМВР Шумен е получен сигнал, че на кръстовището на главен път Силастра-Шумен-Ямбол и общинския път

Два митинга във Видин защитаваха "Конака"

Съдът ще се произнесе до месец по делото на мюфтийството

    

Два митинга във Видин защитаваха сградата на "Конака"

Съдът ще се произнесе до месец по делото на мюфтийството

    


В Бостън предлагат на търг накити по скици на Пикасо

Първоначалната оценка на всяко от украшенията е 20 хиляди долара, но организаторите на търга предполагат, че те ще бъдат продадени на много по-висока цена

Поздравителен адрес от областния координатор на ЖГЕРБ-Перник Милена Миланова по Деня на жената

Скъпи дами, приемете моите най-сърдечни благопожелания по повод 8-ми март.

Жените майки, съпруги и баби притежават най-великото качество да даряват живот, да обичат и да вдъхват увереност и сила. С усмивките си всеки път жените правят света едно по-красиво и приветливо място. Бъдете все така смели в мечтите и уверени действията си. Пожелавам ви усмивките и търпението да ви водят напред. Бъдете щастливи и обичани.
 

Нека и...

Продължава

Ердоган се закани да забрани Facebook и Youtube

Турските интернет потребители може да останат без достъп до YouTube и Facebook. Турският министър-председател заплаши да забрани достъпа до двата...

Издирват 13-годишните Александър и Рами, бягали и преди от домовете си

Столичното Шесто РУП издирва две малолетни момчета, съобщиха от пресцентъра на МВР.
13-годишните Александър Кирилов и Рами Манашви са в неизвестност от 4 март т.г., когато са забелязани в градинка пред столичен търговски център на бул. „България”.
Александър е висок около 170 см, с къса права коса и елипсовидно бяло лице. Столичното Шесто РУП издирва две малолетни момчета, съобщиха от пресцентъра на МВР. 13-годишните Александър Кирилов и Рами Манашви са в неизвестност от 4 март т.г., когато са забелязани в градинка пред столичен търговски център на бул. „България”. Александър е висок около 170 см, с къса права коса и елипсовидно бяло лице.

Георги Христов – Тинето зад решетките за 14 г. и 11 месеца

 

Хасковският окръжен съд постанови 14 г. и 11 месеца за Георги Христов -Тинето , който бе обвинен за въоръжен грабеж от харманлийската  фирма „Къванч Текс” и убийството на счетоводителя на дружеството Георги Демирев.

Припомняме, че делото бе възобновено след като столичанинът бе заловен в Испания  10  г. след кървавия обир и предаден на българските власти, който стана на 18 февруари 2002 г.

В деня на убийството Георги Христов, заедно с Георги Машев и Мюмюн Мюмюн – Мечката организирали въоръжен грабеж срещу  служителите от харманлийското дружество. В близост до фирмата тримата  засекли с автомобила си „Фолксваген Пасат” на пътя „ Форд”- а , в който били работниците. Те тъкмо се връщали от банката. В колата на служителите имало 47 092,25 лв. , които били изтеглени  за заплатите на персонала.

Тогава Георги Христов с маска и пистолет прострелял в ръката шофьора Фикрет Тасим. Следващият куршум обаче бил смъртоносен за счетоводителя Георги Демирев, уцелвайки го в гръдния кош. Касиерката – Златка Христова, в чиято чанта били парите, се разминала на косъм след като също била простреляна.

 На съдебния процес днес обвинението поиска 25 г. „лишаване от свобода” .

Подсъдимият призна фактите в обвинителния акт и поиска делото да бъде гледано по съкратеното производство.  Той заяви, че искрено съжалява за стореното. Помоли съдът да вземе под внимание, че съдейства на процеса и поиска по-малка присъда.

Защитата на Христов изтъкна смекчаващите вината обстоятелства  и настоя наказанието да бъде намалено на 10 г.

След съвещание съдът постанови 14 г. и 11 месеца „лишаване от свобода” като се приспадне времето, в което е бил с мярка за неотклонение „задържане под стража”.  Темида реши и обвиняемият да заплати предявения граждански иск от Златка Христова за 10 000 лв.и иска на Фикрет Тасим за 5000 лв.

Решението може да се обжалва пред Пловдивски апелативен съд.

Обвинението заяви, че няма да обжалва присъдата.  Адвокатите на Христов отговориха, че не са го обсъдили, но най- вероятно също няма да обжалват.

Анжелина Янева

Гърция и на Германия остават разделени по темата за военните репарации

/КРОСС/ Германският президент Йоахим Гаук заяви днес в Атина, че не съществува вече никакъв "законов път", позволяващ на Гърция да иска репарации за нацистките престъпления, както пожела гръцкият му колега Каролос Папуляс, предаде AFP. Гърция никога не се е отказвала от репарации и изисква решаване на този въпрос с бързо започване на дискусии, каза гръцкият президент Папуляс на германския си колега Гаук, който е на официално посещение в Гърция. Учтивият отговор на неговия колега не се отклони от позицията на Германия по този стар спор, който се поднови след избухването на гръцката икономическа криза. "Вие знаете, че не мога да Ви дам друг отговор освен да Ви кажа, че законовият път е затворен", отговори Гаук. Германското правителство винаги подчертава, че въпросът за военните репарации е уреден в рамките на междудържавните споразумения на конференцията в Париж през ноември 1945 г. Германският президент все пак заяви намерение по време на посещението си в Гърция "да признае вината на Германия" за жертвите от войната, изтъквайки че тази дума "няма само наказателен смисъл, но и морален смисъл". Гаук заедно с гръцкия си колега ще посети днес село Лигядес, билзо до Янина, където на 3 октомври 1943 г. нацистите са избили 90 души, сред които десетки деца, за да си отмъстят за нападения на активисти на гръцката съпротива срещу германската армия

Възрастен мъж е със сътресение на мозъка след катастрофа в Шумен

80-годишен мъж е със сътресение на мозъка след катастрофа с бус в Шуменско,  съобщиха от ОД на МВР-Шумен.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

Около 13:13 часа вчера в оперативната дежурна част на ОДМВР Шумен е получен сигнал, че на кръстовището на главен път Силастра-Шумен-Ямбол и общинския път 80-годишен мъж е със сътресение на мозъка след катастрофа с бус в Шуменско,  съобщиха от ОД на МВР-Шумен. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Около 13:13 часа вчера в оперативната дежурна част на ОДМВР Шумен е получен сигнал, че на кръстовището на главен път Силастра-Шумен-Ямбол и общинския път

ЕНП излъчва кандидат за председател на ЕК

Европейската народна партия ще излъчи в ирландската столица Дъблин своя кандидат за председател на Европейската комисия. На форума ще бъде обсъдена и стратегията за евроизборите. Три кандидатури ще бъдат разгледани на конгреса - на бившия премиер на Латвия Валдис Домбровскис, на бившия премиер на Люксембург Жан-Клод Юнкер и на настоящия френски еврокомисар Мишел Барние.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване