Нахапаната от питбули жена е в кома




 Възрастната жена, нахапана от два питбула в село Червена вода, е на командно дишане в интензивното отделение и състоянието й е критично, съобщиха от МБАЛ - Русе. Димитрана Георгиева (85 г.) е претърпяла сложна животоспасяваща операция и се е наложило да й извадят едното око.
Жената беше нападната миналата събота по обяд на улицата от кучетата  Възрастната жена, нахапана от два питбула в село Червена вода, е на командно дишане в интензивното отделение и състоянието й е критично, съобщиха от МБАЛ - Русе. Димитрана Георгиева (85 г.) е претърпяла сложна животоспасяваща операция и се е наложило да й извадят едното око. Жената беше нападната миналата събота по обяд на улицата от кучетата

ПОЗОР! Зам.председателя на Общинския съвет Пламен Борисов пак гази тротоари

Зам.председателя на Общинския съвет Пламен Борисов, който само преди месец бе публикуван в сайта zaPernik.com, че нарушава законите, паркирайки возилото си върху тротоарите показва, че не се е променил, въпреки, че дава такива обещания. "Да, това е колата с която се движа аз. Съжалявам, че съм затруднил пешеходците", каза преди по-малко от месец Пламен Борисов. Тогава неговата бяла баничарка беше паркирана върху тротоар в центъра на Перник.

Днес, отново виждаме, че...

Продължава

Обмислят данък за пустеещите земи

До края на май месец експертна група ще работи върху законодателни промени, свързани със земеползването, свързани с т.нар. бели петна.

Курумбашев се надява Първанов да отправи поне толкова критики към Борисов, колкото към Станишев

/КРОСС/Продължавам да слушам с интерес критиките, които АБВ отправя. Досега обаче не съм чул един път да критикуват с нещо ГЕРБ. Надявам се Първанов да отправи поне толкова критики към Борисов, колкото към Станишев. Това заяви на пресконференция в Шумен кандидатът за евродепутат от листата на Коалиция за България Петър Курумбашев. „Интересно защо не сравняват своята листа с основния си опонент ГЕРБ? Може би не ги усещат като опонент, а като коалиционен партньор", каза още Курумбашев.  Кандидатът за член на Европейския парламент коментира и въпроса с пречиствателна станция за питейна вода в Шумен. В тази връзка той припомни, че преди около 3 седмици е излязло решение на ПУДООС да бъде финансирано предпроектното проучване на пречиствателната станция и установяването на вододайна зона с 850 хил. лвКурумбашев допълни, че общата стойност на проекта възлиза на 12-15 млн. лева и, че се надява в рамките на 2-3 години станцията да бъде изградена, за да могат шуменци да пият качествена вода.

Министър Греков иска данък за пустеещите земи

Данък върху пустеещите земи трябва да има и ще направим такива предложения. Това заяви земеделският министър Димитър Греков на дискусия за земеползването у нас. Той не се ангажира какъв трябва да бъде размерът му и кой да го събира - държавата или общините.

Двуликият Кабул

Смартфони, кафенета и молове

    


БСП, ДПС и Атака бламират членството ни в ЕС

Действията на управляващото мнозинство от БСП, ДПС и Атака с промените в Закона за енергетиката по същество бламират членството на страната ни в Евросъюза, заяви на нарочна пресконференция лидерът на "Синьо единство" Христо Панчугов.

Дори полицаите се извръщаха от кървищата при катастрофата на "Тракия"(Потресаващи снимки)


Гъста мъгла е нанизала призори общо 21 автомобила при 2 верижни сблъсъка от северната и южната страна на аутобана. Двама са убитите, а 15 - пострадалите. Седем са настанени в университетската болница Гъста мъгла е нанизала призори общо 21 автомобила при 2 верижни сблъсъка от северната и южната страна на аутобана. Двама са убитите, а 15 - пострадалите. Седем са настанени в университетската болница "Свети Георги" с травми и фрактури. Жертвите са мъж и жена от столицата, на възраст между 40 и 50 г.

EVN свали леко мизата, поиска 7,9% поскъпване на тока

EVN България" внесе ценови предложения в ДКЕВР за следващия ценови период от юли 2014 г. до юни 2015 г. с искане за увеличение цената на електроенергията средно със 7,9 на сто, съобщиха от ЕРП-...

Оланд си плаща за липсата на твърдост

Местните избори във Франция бяха белязани от силен вот за десницата. Очаква се президентът Франсоа Оланд да обяви незабавно министерски размествания. Но истината е, че сега той плаща за грешките си ...

Наднорменото тегло било свързано със състава на слюнката

Ако в слюнката ни липсва специален ензим, който разгражда полизахаридите, то ние сме склонни към затлъстяване. Въпросният ензим се нарича амилаза и е отговорен за разграждането на захарта, съдържаща ...

Заетостта се повишава с 5% до 2018 г.

Заетостта може да се повиши с до 5% до 2018 г. това заяви социалният министър Хасан Адемов, представяйки прогнозна информация по проект ОП „Развитие...

Председателят на Общинския съвет отказва да слезе при протестиращите

 15.20ч. Председателят на Общинския съвет на Перник Владислав Караилиев отказа да слезе при протестиращите пред Община Перник. Караилиев каза, че който искал да разговаря с него може да го намери в кабинета му.

Протестиращи пред сградата на Община Перник призоваха по-рано кмета на Перник Росица Янакиева и председателя на Общинския съвет да не се крият и да излязат пред хората долу.

Владислав Караилиев даде извънредна пресконференция от 14.30 часа, в...

Продължава

Убиец!, викаха в съда по Адриан, разчленил 21-годишния Ники

Делото срещу Адриан Ангелов, обвинен за убийството на 21-годишния Николай Йорданов за 2000 лв. и две пити кашкавал, не тръгна заради адвокатски трик.

Наградиха Бокова и за "Личност в новините" за 2013 г.

След като получи признанието орден "Стара планина" с лента от президента на републиката, генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова бе наградена и за "Личност в новините" за 2013 г. в категория "Политика".

Роналдо бил засегнат от освиркванията на привърженици на "Реал" (Мадрид)


Голмайсторът на "Реал" (Мадрид) Кристиано Роналдо останал разочарован от освиркванията срещу себе си по време на мача с "Райо валекано" (5:0) на "Сантяго Бернабеу, пише "Марка". Белите спечелиха убедително, но въпреки това привържениците проявиха недоволството си след двете поредни загуби срещу "Барселона" и "Севиля".

Роналдо беше освиркан в 76-ата минута. Тогава при 4:0 португалецът изигра самостоятелно една от атаките, вместо да подаде на непокрития Алваро Мората.
...

Топалов падна с 4 места в ранглистата

/КРОСС/ Веселин Топалов загуби четири позиции в световната ранглиста на ФИДЕ и е осми в изданието на класацията за месец април. Миналият месец Веско бе четвърти, но завърши на последно място в Турнира на претендентите за световната корона в Ханти-Мансийск и това се е отразило на положението му. Вишванатан Ананд, който спечели турнира и си осигури правото отново да се бори за званието световен шампион в мач срещу Магнус Карлсен през ноември, измества Владимир Крамник от третото място. Норвежецът остава водач, а вторият Левон Аронян също запазва позицията си. Гросмайстор Иван Чепаринов отбелязва прогрес и минава от 66-а на 57-а позиция.  

Не се подготвят промени, засягащи българската част от "Южен поток"

Не се подготвят промени, с които българската част от "Южен поток" да бъде изключена от обхвата на третия европейски енергиен пакет. Това заяви...

Президентът удостои Ирина Бокова с орден "Стара планина"


Президентът Росен Плевнелиев удостои с орден "Стара планина" с лента генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова.

Най-високото държавно отличие е израз на признателността на България за всеотдайността и личния принос на Ирина Бокова за утвърждаването на световния мир и сигурност посредством задълбочаване на сътрудничеството между нациите в областта на образованието, науката и културата, заяви държавният глава, цитиран от прессекретариата си.

Президентът отбеляза, че...

Не се подготвят промени, засягащи българската част от "Южен поток"

Не се подготвят промени, с които българската част от "Южен поток" да бъде изключена от обхвата на третия европейски енергиен пакет. Това заяви...

ГЕРБ отиват на избори с лозунг "България няма време за губене"

Лозунгът на ПП ГЕРБ за предстоящите европейски избори е „България няма време за губене", обявиха на пресконференция от ГЕРБ. Председателят на Столичен общински съвет и отговорният за кампанията на партията Елен Герджиков каза, че през 2007 година ГЕРБ са предложили на българските общини открито управление от ГЕРБ.

Министър Адемов очаква с 5% повече заетост до 2018 г.

/КРОСС/Очаква се с близо 5 процента да се повиши заетостта до 2018 г., когато в заетост ще бъдат включени 3.034 млн. лица. Това каза министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов. Той представи прогнозни данни, изготвени по проект на МТСП "Изграждане на система за прогнозиране на потребностите от работна сила с определени характеристики" с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" на стойност около 900 хил. лв. Целта на проекта е чрез изграждане на Система за прогнозиране на потребностите от работна сила с определени характеристики да се осигурят надеждни прогнози за търсенето и предлагането на труд в България, съобщиха от МТСП. "Образованието трябва да отговаря на потребностите на бизнеса, за да се преодолеят диспропорциите на пазара на труда. Изводите по проекта открояват нуждата от въвеждането на дуалното обучение, защото професионалното образование спомага за прехода от образование към заетост", уточни министър Адемов. Над 270 000 работни места ще бъдат разкрити през следващите няколко години, като над 157 000 ще бъдат за специалисти със средно образование и 118 000 за висшисти, обобщи заместник-министър Росица Янкова. На база на първоначалните прогнози дипломата за висше образование ще осигурява 90 процента заетост. Икономическите дейности с най-висок брой работни места през 2018 г

Фиксинг на БНБ за понеделник, 31 март

Валутните курсове на БНБ за 31 март в сила от 16:00 ч. днес до 16:00 ч. утре са:   за ...

Преди речта на Йелън Wall Street излиза на плюс*

Инвеститорите са в очакване на сезона на отчетите за първото тримесечие, твърди пазарен стратег

    


Пристанище Варна влиза в мрежата на зелените

Въвеждаме система за ефективно и устойчиво управление на околната среда в пристанище Варна като част от общия модел за развитие на европейската мрежа на зелените (еко) портове, в които се прилагат интегрирани технологии за предпазване от екологичен риск.

Продавачи, автомонтьори и учители ще се търсят най-много през 2018 г.


Над 270 хиляди работни места ще бъдат разкрити през следващите няколко години, като над 157 хил. от тях ще бъдат за специалисти със средно образование, а около 118 хил. за висшисти. Безработицата ще се намали с близо 5% до 2018 г., като заетите българи тогава ще са около 3.034 милиона.

Такива са средносрочните и дългосрочни прогнози на Министерството на труда и социалната политика, изготвени по проект за 900 хил. лева с пари по ОП "Развитие на човешките ресурси". Прогнозните данни...

Катаджия катастрофира със служебния си автомобил заради неравности по пътя

Пътен полицай катастрофира със служебния си автомобил във Видин, съобщиха от полицията в областния град.
Инцидентът със служебното возило „Опел Астра” е станал по обяд на 29 март заради неравности по пътя.
34-годишният пътен полицай загубил контрол над колата на 4 км след изходна табела на гр. Кула и се блъснал в крайпътни дървета и храсти, Пътен полицай катастрофира със служебния си автомобил във Видин, съобщиха от полицията в областния град. Инцидентът със служебното возило „Опел Астра” е станал по обяд на 29 март заради неравности по пътя. 34-годишният пътен полицай загубил контрол над колата на 4 км след изходна табела на гр. Кула и се блъснал в крайпътни дървета и храсти,

Пътен полицай катастрофира със служебния си автомобил

Пътен полицай катастрофира със служебния си автомобил във Видин, съобщиха от полицията в областния град.
Инцидентът със служебното возило „Опел Астра” е станал по обяд на 29 март заради неравности по пътя.
34-годишният пътен полицай загубил контрол над колата на 4 км след изходна табела на гр. Кула и се блъснал в крайпътни дървета и храсти, Пътен полицай катастрофира със служебния си автомобил във Видин, съобщиха от полицията в областния град. Инцидентът със служебното возило „Опел Астра” е станал по обяд на 29 март заради неравности по пътя. 34-годишният пътен полицай загубил контрол над колата на 4 км след изходна табела на гр. Кула и се блъснал в крайпътни дървета и храсти,

Заетостта ще се вдигне с близо 5% до 2018 г., прогнозира социалното министерство


Над 270 хиляди работни места ще бъдат разкрити през следващите няколко години, като над 157 хил. от тях ще бъдат за специалисти със средно образование, а около 118 хил. за висшисти. Безработицата ще се намали с близо 5% до 2018 г., като заетите българи тогава ще са около 3.034 милиона.

Такива са средносрочните и дългосрочни прогнози на Министерството на труда и социалната политика, изготвени по проект за 900 хил. лева с пари по ОП "Развитие на човешките ресурси". Прогнозните данни...

Apple и Samsung подновяват патентната битка


Samsung и Apple отварят нова страница на дългата си история на продължителни съдебни битки помежду си. Днес двете компании се връщат във федералния съд в Сан Хосе, Калифорния, с нови обвинения една срещу друга, съобщава онлайн изданието ZDNet.

Новото дело посочва конкретни патенти използвани при смартфони и таблети, които компаниите смятат за нарушени. Всяка от тях имаше право да избере по пет свои патента и да представи доказателства за това, че се използват от конкурента им...

Значителен спад на жертвите по пътищата в ЕС

Спад на загиналите се отчита и по нашите пътища

Нова филмова трилогия за магичния свят на Хари Потър

Изпълнителният директор на "Уорнър брадърс" е споделил за "Ню Йорк таймс", че по книгата "Фантастични животни и къде да ги намерим" на британската писателка се подготвят "три мегафилма", които ще проследят историята на магизоолога Нют Скамандър

Пациентски организации искат въвеждането на кръстосано донорство, специалистите са против

/КРОСС/Пациентски организации предлагат и у нас да се разреши даряването на орган от жив донор, който не е родственик на болния, за да намалее листата на чакащите за трансплантации. При т.нар кръстосано донорство на органи роднина на един пациент дарява орган на втори пациент, с когото има по-добра съвместимост, а роднина на втория пациент дарява орган на първия. Владислав Сейков чака от 3 години за трансплатнация на бъбрек. Неговата майка Таня Сейкова сподели пред БНР: Голямото ми желание е това кръстосано донорство днес да гласуваме повече "за", за да не ходим в чужбина. Националният консултант по трансплантология проф. Любомир Спасов и изявени транспалтолози от Александровсак болница обявиха, че още не сме готови за кръстосаното донорство, а медицинският риск е голям. В предложенията за промени в Закона за трансплантациите има текст за "овъзмездяване" на потенциалния жив донор. Това, според мен, е изключително опасно. Това е широто отваряне на вратите за някакъв вид търговия с органи. Трябва да запазим България чиста от това, категоричен е проф. Спасов. В България има два смъртни случая на живи донори на бъбрек. В света 34 живи донори са починали след интервениция на черния дроб. Лекарите призовават да се развива трупното донорство, където сме много назад.  

Ярош не е Ленин

/КРОСС/ „Шоуто" във Върховната рада може да доведе до трагични последствия за "Десния сектор" споделя експерт-политологът Григорий Трофимчук. Последното предупреждение към Върховната рада от страна на „Десния сектор" може да доведе до трагични последствия за движението. Блокадата на украинския парламент може да се сравни, ако ленинската РСДРП да бе излязла вечерта на 25 октомври пред Зимния дворец, само за да разбие с палки прозорците, а после да се разотиде.Разликата на ленинската организация със „сектора" е не само в това, че социал-демократите имаха лидер, а тук практически отсъства, но и в изкуството за оценка на политическия момент. Ленин никого не е предупреждавал. Той просто веднъж обяви на своите съратници, че моментът е уникален: днес било рано, утре вече ще бъде късно, тази нощ трябвало да се реши всичко. Ако ленинци бяха излязли пред Зимния дворец, само за да сплашат някого, те нямаше да стигнат далеч. Голям късмет за Русия е, че няма нито украинския „Ленин", нито „Хитлер", с които сравняваха Ярош. В противен случай, техните местни аналози биха завзели Върховната рада и останалите администартивни центрове през нощта на 27 срещу 28 март, когато никой не би им попречил. И тогава, сутринта на 28 март в Киев би била новата власт, начертала линия под Тимошенко, Яценюк, Тягнибок и останалите

Франция: Осъдиха българин, карал жена си да проституира

Във Франция има между 8000 и 9000 български проститутки

Отново Цветанов ще е шеф на предизборния щаб на ГЕРБ

/КРОСС/ Цветан Цветанов отново ще е начело на Националния предизборен щаб на ГЕРБ. Членовете и ръководството бяха представени официално пред медиите. „Винаги съм бил председател на Националния щаб. Това е отговорност", коментира Цветанов. Румяна Бъчварова и Цветомир Паунов ще са негови заместници. „Двама души, с които работя перфектно и можем да разпределим хората по съответните ресори. Трябва да се направи маркетинг, с това ще се занимава Елен Герджиков", обяви Цветан Цветанов. Спасителят от магистрала "Тракия" Стефан Стойчев е натоварен с логистиката в кампанията. Димитър Главчев и Александър Ненков ще отговарят по организационните въпроси. Красимир Ципов ще подпомага юридическата работа. Ние вярваме във високата избирателна активност, ГЕРБ ще постигне целите си и ще бъдем регистрирани на предстоящите избори първи", каза Цветанов. "България няма време за губене" е слоганът, с който ГЕРБ се надяват да мотивират членовете и симпатизантите си. Позитивността отново ще е отличителната черта на тона на политическата формация, подчерта Елен Герджиков, който ще се занимава със социалния маркетинг за изборите. "Искаме позитивни послания, реална политика, а тя може да стига до хората, когато няма посредници в кампанията, черен пи ар", подчерта Цветанов.Той уточни, че партията ще се регистрира самостоятелно за евровота

ББЦ се захваща с промяна в закони в помощ на хората с увреждания

Лидерът на „България без цензура” Николай Бареков се срещна с представители на инвалидите, хемодиализираните и диабетноболните във Варна и обеща спешни законодателни промени

Руски художници ще рисуват присъединяването на Крим

Картините ще бъдат показани на изложба "Завръщането в Русия"

    


"Замръзналото кралство" измести "Играта на играчките 3" като най-печелившата анимация на всички времена


Анимацията на "Дисни" - "Замръзналото кралство" се превърна в най-доходоносния анимационен филм в боксофис историята, обяви студиото в неделя, след като мюзикълът отбеляза над 1 млрд. долара приходи от глобалните си продажби, предаде "Ройтерс".

В САЩ и Канада филмът има $398.4 млн. само от продажби на билети за кино от излизането си на голям екран на 27 ноември в навечерието на уикенда на Деня на благодарността насам. В останалата част на света приходите му в боксофиса са $674 млн.,...

13 ученици от шест училища бяха отличени в конкурса за есе за Екзарх Антим І

/КРОСС/Председателят на Народното събрание Михаил Миков връчи грамоти и награди на победителите в ученическия конкурс за есе на тема „Екзарх Антим І - хранител на вярата и строител на държавността" в пленарната зала на парламента. Инициативата е в рамките на честванията, посветени на 135 години съвременна българска държавност и е осъществена съвместно с Министерството на образованието и науката. Тя е под патронажа на председателя на парламента Михаил Миков. Отличени бяха 13 ученици от шест училища - от София, Казанлък, Златоград, Пловдив, Видин, Балчик, носещи името на председателя на първия български парламент. В конкурса участваха 52-ма ученици от 8 до 12 клас. В комисията за оценяване на есетата бяха проф. Андрей Пантев, Христо Буцев и Николай Николов.Председателят на Народното събрание поздрави участниците в конкурса за интереса им към патрона на техните училища - Антим Първи, който е дал много за българската държавност и духовност. Името и делото му се свързват с приемането на Търновската конституция, една изключително демократична за онова време Конституция, отбеляза Михаил Миков. Той припомни, че на Антим Първи се пада отговорността да ръководи Учредително събрание и цитира думите му при закриването на събранието: "Ние свършихме работата, за която бяхме изпратени, приехме закон от народа и за народа"

Проектът "Южен поток" ще разкрие 5 хил. работни места

С близо 300 млн. евро повече ще са средствата по новата оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност"

    


22 хил. петокласници тръгват на занималня от есента

Близо 22 хил. петокласници се очаква да преминат на целодневнообучение през следващата година. Заложената издръжка на всеки един от тях възлиза на 520 лева. Това заяви във Варна министърът на образованието проф. Анелия Клисарова, предаде репортер на Moreto.

Имотният пазар в София се раздвижва при непроменени цени


Продажбите на жилищни имоти в София през първото тримесечие се увеличиха с 15% спрямо същия период на миналата година, а запитванията са нараснали с 30%, сочат данните на компанията Bulgarian Properties, съобщи оперативният директор Полина Стойкова. 

Средната цена на продадените апартаменти в София за първото тримесечие на 2014 е 730 евро/кв. м., каквато е била и през 2013 г.  Най-много сделки са сключени в кварталите "Витоша" и "Младост" на цени между 600 и 750 евро на кв.м. в...

Борсата се активизира в следобедната търговия

Очакваме плавно консолидиране на текущите нива до публикуване на отчетите за първото тримесечие, заяви Стоян Николов от ПФБК

    


Папа Франциск инкогнито помагал на клошарите нощем

/КРОСС/Папа Франциск броди нощем инкогнито из Рим и помага на клошарите. Този слух набира страшна сила във вечния град и вече обикаля и целия свят. От Ватикана категорично отричат, че светият отец излиза сам-самичък през нощта. Вестта за среднощните походи на главата на Римокатолическата църква тръгна от едно енигматично интервю на негов приближен. "Ако кажа на папата, че тази вечер излизам да помогна на бездомните и бедните, винаги има риск и той да дойде с мен", сподели монсеньор Конрад Крайевски пред италиански и швейцарски вестници. Подобно действие не би изненадало ни най-малко жителите на Буенос Айрес, където Холхе Марио Берголио, още като архиепископ, обикалял тъмните улици на аржентинската столица и носел топла храна на бездомниците. Дори очевидци твърдят, че той често вечерял заедно с тях. Обикновено не бил с одежди на отче, а облечен съвсем семпло, за да не се различава от клошарите. Сигурно е обаче, че папа Франциск назначи за шеф на спасителна група капелана Крайевски, който сам си измисли прякора дон Корадо, защото западняците трудно произнасят името му. Той веднага организира около 120 доброволци от швейцарската гвардия и започна да разнася помощи на бедните. Често в различни квартали на Рим може да бъде забелязано малко бяло фиатче, от което слизат четирима швейцарски войници и раздават храна на бездомните. Вероятно и заради тези доброволчески акции много римляни твърдят, че са забелязали папата да храни клошари. Разказите са противоречиви

Една от жертвите на АМ "Тракия" е директорът на Института по розата

Проф. Лилия Кръстева, временно изпълняваща длъжността директор на Института по розата и етерично маслените култури в Казанлък е сред загиналите при тежката верижна катастрофа на АМ "Тракия&quo...

ТИМ поиска Херо начело на Черно море

Ръководството на Черно море планира да повери тима на Димитър Димитров през лятото. Въпреки желанието на шефовете на "моряците" да задържат настоящия наставник Георги Иванов, той вече обяви,...

ГЕРБ се прицели в шест евродепутатски места, Цветанов оглави изборния щаб


"Целта ни е първи да се регистрираме в Централната избирателна комисия, да бъдем първа политическа сила, партията с най-много гласове и, разбира се, да имаме повече евродепутати, отколкото след последните избори." Така зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов очерта целите на партията за евровота в края на май.

На пресконференция в София Цветанов обяви, че оглавява предизборния щаб на ГЕРБ, както на всички избори досега, а заместници ще му бъдат социологът и член на Изпълнителната...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване