Кой е по-по-най защитник на хората с кредити

В парламента е обявен открит конкурс по популизъм на тема "лихви" и в оспорваната конкуренция за първото място достойно се борят няколко депутати от управляващите БСП и ДПС. 
Едва ли някой се съмнява колко силно са загрижени народните представители от управляващото мнозинство за съдбата на избирателите си и за техните кредити (най-малкото до избор В парламента е обявен открит конкурс по популизъм на тема "лихви" и в оспорваната конкуренция за първото място достойно се борят няколко депутати от управляващите БСП и ДПС. Едва ли някой се съмнява колко силно са загрижени народните представители от управляващото мнозинство за съдбата на избирателите си и за техните кредити (най-малкото до избор

Баба пропътува стотици километри с влак и на автостоп до София, за да потърси помощ

89-годишна баба от бургаското село Извор пропътува сама с влак и на автостоп пътя от дома си до Нова телевизия, за да разкаже за трудния си живот и да търси помощ.
Мария Черпилева живее сама от години. Оплаква се, че редовно нейни съселяни крадат пенсията й, а на многобройните й и опити да намери справедливост никой не обръща внимание. 89-годишна баба от бургаското село Извор пропътува сама с влак и на автостоп пътя от дома си до Нова телевизия, за да разкаже за трудния си живот и да търси помощ. Мария Черпилева живее сама от години. Оплаква се, че редовно нейни съселяни крадат пенсията й, а на многобройните й и опити да намери справедливост никой не обръща внимание.

Баба пътува от бургаско село до София с влак и на автостоп, за да потърси помощ

89-годишна баба от бургаското село Извор пропътува сама с влак и на автостоп пътя от дома си до Нова телевизия, за да разкаже за трудния си живот и да търси помощ.
Мария Черпилева живее сама от години. Оплаква се, че редовно нейни съселяни крадат пенсията й, а на многобройните й и опити да намери справедливост никой не обръща внимание. 89-годишна баба от бургаското село Извор пропътува сама с влак и на автостоп пътя от дома си до Нова телевизия, за да разкаже за трудния си живот и да търси помощ. Мария Черпилева живее сама от години. Оплаква се, че редовно нейни съселяни крадат пенсията й, а на многобройните й и опити да намери справедливост никой не обръща внимание.

ООН: Растящите въглеродни емисии ще увеличат риска от въоръжени конфликти и глад

/КРОСС/Растящите въглеродни емисии ще увеличат риска от въоръжени конфликти, глад, наводнения и миграции през този век. Това констатира Междуправителствената експертна група на ООН в най-новия си доклад за климатичните промени. Оставени без ограничения, вредните емисии може да нанесат щети за трилиони долари, а затопляне с 4 градуса по Целзий ще има катастрофален ефект, твърдят авторите на доклада. В отговор на доклада държавният секретар на САЩ Джон Кери заяви, че светът трябва да действа незабавно, за да предотврати екологична катастрофа.  

Лекият суров петрол доближи 3-седмичен връх

Лекият суров петрол (WTI) се търгуваше близо до най-високата си стойност за последните 3 седмици на фона на опитите на САЩ и Русия да решат конфликта...

Кери и Лавров не постигнаха особен напредък за изход от кризата в Украйна

Държавният секретар на САЩ Джон Кери и руският външен министър Сергей Лавров не успяха да постигнат напредък в преговорите за изход от кризата в Украйна и по време на 4-часовата си среща в Париж. Москва потвърди визията си за федерализиране на Украйна, а Вашингтон настоя руските войски по границата да бъдат изтеглени. След разговора Кери каза пред медиите, че "няма да приемем да се продължава напред без присъствието на легитимното правителство на Украйна да седи на масата – никакви решения за Украйна без Украйна".   "САЩ и Русия имат различия в мненията за събитията, които доведоха до кризата, но и двете страни признават важността на намирането на дипломатическо решение, като се отчетат нуждите на украинския народ, и точно за това се разбрахме тази вечер", заяви Кери.   Той изрази силно безпокойство от присъствието на руски войски на границата с Украйна.   "Това създава климат на страх и сплашване, подчерта той и призова за изтеглянето им. Въпросът не е на право или законност. Въпросът е на стратегическа уместност и дали е разумно в момента да има струпани на границата войски", каза Кери.   Двамата се срещнаха в резиденцията на руския посланик във Франция и дадоха две отделни пресконференции. Те дори се разминаха в коментарите си за по руското настояване за федерализиране на Украйна, като Кери отрече то да е обсъждано, а Лавров потвърди.   "Нито Русия, нито САЩ не могат да наложат никакви планове на Украйна", каза от своя страна Лавров.   По думите му Москва и Вашингтон са обсъдили конституционната реформа в Украйна, като според Лавров федерализацията представлява много важен компонент от нея.   "Най-главното е да се осигури единството на Украйна с отчитане на интересите на всички региони на страната", добави Лавров.   В неделя вечер стана ясно, че Киев отхвърля предложението на Русия да стане федерална държава. Властите на свой ред посъветваха Москва да се концентрира върху собствените си проблеми. Украинското външно министерство попита Руската федерация "защо не възприеме един реален федерализъм, който е подчертан в държавното име" и "защо не признае за официален освен руския и други езици, включително украинския, езика на милиони руски граждани".   Руският първи дипломат каза също, че двамата с Кери планират да продължат преговорите за обсъждане на пътищата за уреждане на кризата в Украйна.

Кери и Лавров не постигнаха особен напредък в преговорите за Украйна

Държавният секретар на САЩ Джон Кери и руският външен министър Сергей Лавров не успяха да постигнат особен напредък в преговорите си за бъдещето на Украйна по време на 4-часовата си среща в Париж, предават световните агенции в понеделник. След разговора Кери обяви пред медиите, че "няма да приемем да се продължава напред без присъствието на легитимното правителство на Украйна да седи на масата –  никакви решения за Украйна без Украйна". Лавров пък определи срещата като конструктивна, което в дипломатическите среди се приема, като знак за липса на особен напредък в позициите на двете страни. Двамата събеседници дори се разминаха в коментарите си за по руското настояване за федерализиране на Украйна, като Кери отрече то да е обсъждано, а Лавров потвърди. "Не сме ние, които ще вземаме каквито и да е решения за федерализиране или не на страната им. Тази вечер не сме обсъждали тази тема, защото не би било честно да се прави това без присъствието на украинци на масата. Говорихме за процеси, за това как да създадем подходящ климат за преговори", коментира американският държавен секретар. "Асошиейтед прес" пък цитира Лавров отново да повтаря, че федерализъм в Украйна ще е ключовият начин за намиране на решение на кризата в региона. Русия настоява Украйна да бъде разделена на региони с местно самоуправление и да се откаже от амбициите за членство в НАТО. Руският външен министър заяви още, че с Кери е постигнато споразумение за работа с украинското правителство и украинците за преодоляване на кризата. Агенция "Интерфакс" цитира думите му, че споразумението е "да се постигне напредък за правата на малцинствата и езиковите права". Освен това стана ясно, че поредният кръг от консултации за ситуацията в Приднестровието ще се проведат в близките 10-12 дни. Преди десетина дни Приднестровието също поиска да стане част от Русия. В неделя вечер стана ясно, че Киев отхвърля предложението на Русия да стане федерална държава. Властите на свой ред посъветваха Москва да се концентрира върху собствените си проблеми. Украинското външно министерство попита Руската федерация "защо не възприеме един реален федерализъм, който е подчертан в държавното име" и "защо не признае за официален освен руския и други езици, включително украинския, езика на милиони руски граждани".

Договаряме стажът за пенсия да се признава и в САЩ

Стажът за пенсия у нас да може да се признава и в САЩ. Това е едно от нещата, за които премиерът Пламен Орешарски и американският помощник държавен...

Таня Андреева: Употребата на марихуана за медицински цели не е уместна за България


В момента дискусията да се използва марихуаната за медицински цели не е актуална. Това каза в сутрешния блок министърът на здравеопазването Таня Андреева, като уточни, че самата тя е по-скоро против тази идея.
Употребата на марихуана за медицински цели не е уместна за България. В много страни се води тази дискусия. В момента дискусията да се използва марихуаната за медицински цели не е актуална. Това каза в сутрешния блок министърът на здравеопазването Таня Андреева, като уточни, че самата тя е по-скоро против тази идея. Употребата на марихуана за медицински цели не е уместна за България. В много страни се води тази дискусия.

Започва делото срещу Филип Златанов


В Софийския градски съд започва делото срещу бившия председател на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов. Той е обвинен в престъпление по служба заради съмненията, че е използвал правомощията си, за да упражнява натиск върху определени лица.

Софийска градска прокуратура внесе в съда обвинителния акт срещу Златанов в началото на февруари, след като през лятото на миналата година показа страници от личното тефтерче на Златанов, в което фигурираха имена на висши чиновници и...

Образователният министър открива нов високотехнологичен Център за електронно обучение в ИУ-Варна

Нов Център за електронно обучение ще бъде открит днес от 10:30 часа в Икономически университет – Варна. Гост на откриването е министърът на образованието и науката - проф. д-р Анелия Клисарова, съобщиха за Moreto.net от учебното заведение.

Преселете българите от Украйна в прародината!

/КРОСС/Прелъстени и изоставени! В това положение, както се и очакваше, се оказаха българите в Украйна след увенчалото се с „широк консенсус" (нещо като „дървено желязо") заседание на т. нар. КСНС на 24 март т.г. Със същата бързина, с която управляващите, а и не само те, си спомниха за нашите сънародници от Южна Бесарабия, Запорожие, Таврия и, разбира се, Крим, те бяха забравени и захвърлени в кошчето за боклук. След като изпълниха не съвсем благодарната роля на пачавра, с която да се избършат последиците от „посещението" на министър Вигенин в изпадналата в политически гърч държава, властниците ни решиха, че нашенците в Украйна повече не са им необходими. И сбъркаха! При това - лошо, защото те тепърва ще напомнят за себе си. Кризата в най-голямата европейска страна не само не затихва, но тя тепърва ще се изостря и неизбежно ще удари и по българите от юга и изтока на Украйна. За това свидетелстват както приготовленията на екстремистите от запада на страната, така и набиращата скорост агресивна спрямо Русия политика на Европа и Америка

„Сова Харис“: Коалицията около ББЦ влиза със сигурност в следващото НС

Коалицията около „България без цензура“ е единствената формация извън парламента, която има шанс да спечели евродепутатски места. Изследване на „Сова Харис“, направено по поръчка на в. "Преса", й дава два мандата на предстоящите европейски избори и 6,6% прогнозна подкрепа, ако вотът се състои сега. Коалицията ще се стреми да запази или да доразвие подкрепата си за още места в ЕП, докато РБ и АБВ засега остават под заветната бариера.

Три района без вода днес във Варна

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнали аварии, без вода ще останат абонатите в следните райони: - части от местност Ален мак и к.к."Чайка" до 17 часа; - абонатите по ул."Ружа" до 10 часа; - смущения във водоподаването на висока зона на кв.

Таня Андреева: Употребата на марихуана за медицински цели не е уместна у нас


В момента дискусията да се използва марихуаната за медицински цели не е актуална. Това каза в сутрешния блок министърът на здравеопазването Таня Андреева, като уточни, че самата тя е по-скоро против тази идея.
Употребата на марихуана за медицински цели не е уместна за България. В много страни се води тази дискусия. В момента дискусията да се използва марихуаната за медицински цели не е актуална. Това каза в сутрешния блок министърът на здравеопазването Таня Андреева, като уточни, че самата тя е по-скоро против тази идея. Употребата на марихуана за медицински цели не е уместна за България. В много страни се води тази дискусия.

Стурнарас оцеля при поредния ремонт на кабинета

Две нови лица влизат в гръцкия кабинет след сутрешната среща между премиера Андонис Самарас и вицепремиера и министър на външните работи Евангелос Венизелос.

прочети повече

Патриарх Кирил се срещна с българския посланик в Москва

/КРОСС/ Българският посланик в Русия Бойко Коцев и патриархът на Москва и цяла Русия Кирил обсъдиха развитието на двустранните връзки в духовната сфера на среща в патриаршеската резиденция в Москва, съобщи "Патриархия. ру". Българският посланик поздрави патриарх Кирил и изрази желанието на българската страна за разширяване на връзките между православните църкви на България и Русия. Срещата се състоя миналата седмица, на 21 март.„Нашите народи през вековете са вървели заедно, споделяйки общи духовни ценности", заяви посланик Коцев. Той изрази желанието на българската страна за задълбочаване на отношенията между Московска патриаршия и Българската православна църква.Българският посланик и Московският патриарх обсъдиха възможностите за увеличаване на обмена на студенти богослови между двете църкви, както и развитието на поклоннически пътувания на руски православни вярващи в България. Отбелязано беше значението на преподаването на духовна култура в общообразователните училища.Патриархът на Русия отбеляза традиционно добрите връзки с дипломатическото представителство на България в Москва. „Българското посолство представя интересите на братски народ, с който народът на Русия е свързан в тесни отношения в продължение на столетия. Основните моменти, които свидетелстват за дълбочината и искреността на тези отношения, се пазят в паметта на руския и надявам се на българския народ

Делото срещу Златанов за тефтера - по бързата процедура

Защитата поиска президента за свидетел, съдът отказа

    

Делото срещу Златанов за тефтера - по бърза процедура

Защитата поиска президента за свидетел, съдът отказа

    


Андреева: Бъдещето е частната инициатива в болниците

Здравният министър смята, че бъдещето е да се работи по публично-частно партньорство и частната инициатива да влезе и в държавните, и общинските болници.

Малинов, нарекъл Кунева "кукувица", я следва в листата

Светослав Малинов, който преди година критикуваше лидера на тогавашната конкурентна партия „Движения България на гражданите” Меглена Кунева и я наричаше „червена кукувица”, получила всички възможни постове благодарение на левицата и „стояща винаги близо да сърцето на БСП”, сега е на второ място в листата на Реформаторския блок, веднага след Кунева.

Плъхове с размери на голямо куче си харесаха градче в Германия

Гигантски плъхове ужасиха жителите на немското град Хале и заплашително се отправят в посока Ирландия. Интересен факт е, че Хале е родното място на нациста и един от инициаторите на Холокоста &nda...

Swingin’ Around The World каца в София тази събота

The Smugglers Collective никога не изпускат възможност за интересно парти. Сега, когато София се сдоби с нов клуб с оригинална концепция, е време за Swingin’ Around The World! Мястото на из...

Светослав Малинов критикува Меглена Кунева преди година, днес е втори в листата след нея

Политикът от ДСБ Светослав Малинов, който днес е на второ място в листата на Реформаторския блок, само преди година и половина критикува остро лидера на „Движения България на гражданите” (ДБГ) – Меглена Кунева. Във видео тъмносиният представител използва израза „червена кукувица”, който казвал всичко за бившия еврокомисар.

Светослав Малинов критикува Кунева преди година, сега е втори в листата след нея (видео)

Политикът от ДСБ Светослав Малинов, който днес е на второ място в листата на Реформаторския блок, само преди година и половина критикува остро лидера на „Движения България на гражданите” (ДБГ) – Меглена Кунева. Във видео тъмносиният представител използва израза „червена кукувица”, който казвал всичко за бившия еврокомисар.

Атакисти чакат Нюланд, за да й кажат "F*ck USA"

/КРОСС/Помощник-главният секретар на САЩ по въпросите на Европа и Азия Викторя Нюланд пристига на посещение в България, съобщават от Държавния департамент на САЩ. По време на посещението си в София тя ще разговаря с представители на българския кабинет и ще обсъди възможностите за двустранно сътрудничество в областите на икономиката и енергетиката. Една от основните теми на разговорите ѝ с представителите на българските власти ще е икономическото партньорство и усилията за диверсификация в енергетиката, както и сътрудничеството в рамките на НАТО. В София Нюланд ще се срещне с премиера Пламен Орешарски и с външния министър Кристиан Вигенин.  Преди да пристигне у нас, Нюланд посети Молдова. Там стана ясно, че САЩ отделят 10 млн. долара за охрана на границата на страната. В Кишинеу Нюланд разговаря с президента Николае Тимофти и премиера Юрий Лянка, с когото обсъди отношенията между САЩ и Молдова на фона на кризата в Крим, както и проблема за урегулирането на конфликта в Приднестровието. Нюланд ще се срещне и с неправителствени и граждански организации. Нюланд се прочу със скандалната си реплика „Fuck EU", която произнесе при разговор с посланика на САЩ в Киев. Според пресцентъра на „Атака" осещението на Нюланд е доста подозрително

Григор Димитров се изкачи до рекордното 15-о място в света


Българският тенисист Григор Димитров постигна рекордно изкачване в световната ранглиста и вече е 15-и. Той събра 2130 точки и се изкачи с едно място спрямо миналата седмица.

Хасковлията изпреварва руснака Михаил Южни. В момента българинът е на 580 точки от десетия Милош Раонич от Канада.

Димитров стигна до третия кръг в турнира от сериите "Мастърс" в Маями и защити точките, спечелени миналия сезон. Той беше отстранен от японеца Кей Нишикори.

Хасковлията ще...

Атакисти чакат Нюланд, за да й кажат "F*ck USA"

/КРОСС/Помощник-главният секретар на САЩ по въпросите на Европа и Азия Викторя Нюланд пристига на посещение в България, съобщават от Държавния департамент на САЩ. По време на посещението си в София тя ще разговаря с представители на българския кабинет и ще обсъди възможностите за двустранно сътрудничество в областите на икономиката и енергетиката. Нюланд ще се срещне и с неправителствени и граждански организации. Нюланд се прочу със скандалната си реплика „Fuck EU", която произнесе при разговор с посланика на САЩ в Киев. Според пресцентъра на „Атака" осещението на Нюланд е доста подозрително. "Нюланд трябва да бъде обявена за персона нон грата, защото лично ръководеше криминалния преврат в Киев и постави на власт там фашисти, екстремисти и престъпници", пишат националистите, които се готвят да посрещнат Нюланд с репликата „Fuck USA".     

Здравната каса е в трудно положение, обяви министърът на здравеопазването


В момента се изготвя единен регистър за психичноболните и той ще е готов до есента. Това заяви в сутрешния блок на БНТ министърът на здравеопазването Таня Андреева.

Тя подчерта, че се работи в посока за увеличаване на заплати и подобряване на условията на труд на медицинските работници.

Министърът на здравеопазването каза още, че Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) е в трудно положение и така ще остане до края на годината. По думите й новата система за изготвяне...

Изтича срокът за декларирането на корпоративния данък

/КРОСС/Изтича срокът за декларирането на корпоративния данък, напомнят от Националната агенция за приходите. Днес е и последният ден, в който фирмите могат да платят налога. Близо 200 хиляди декларации за облагане с корпоративен данък са подадени по електронен път. До изтичането на определения срок се очавка в агенцията да постъпят общо около 400 хиляди формуляра. Днес е и крайния срок, в който трябва да се плати дължимияТ корпоративен данък след приспадането на направените авансови вноски. Фирмите, които подават декларациите си по електронен път, ползват един процент отстъпка от налога, но не повече от хиляда лева. Отстъпката се ползва само, ако и данъкът е внесен в срок. И през тази година продължава съвместната инициатива на НАП с Националния статистически институт за подаване само на едно място на годишните отчети за дейността на фирмите, които те представят едновременно с данъчните декларации. Запитвания от граждани и фирми се приемат в информационния център на НАП и на електронната поща на агенцията. Данъчната кампания за физическите лица продължава до края на април - срок, в който заедно с декларирането на доходите трябва да се внесе и дължимия налог.  

Днес партиите отчитат финансите си за 2013 година

До края на днешния работен ден партиите трябва да представят пред Сметната палата финансовите си отчети за миналата година. Политиците трябва да посочат и личностите, от които са получили дарения, съобщава Нова телевизия. Законът забранява дарения от фирми.

Blackberry възобновява производството на своя смартфон Bold с BB7

По-голяма част от продаваните от канадския концерн смартфони са със старата операционна система

    


Григор Димитров с ново върхово постижение

От днес българинът вече е №15 на планетата

    


КЗК и Комисията за защита на потребителите да се обединят

ВСЕ по-често в България се дублират функциите на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и на Комисията за защита на потребителите. В действащия Закон за защита на конкуренцията е включена цяла глава, в която са регламентирани административно наказателни състави срещу нелоялните търговски практики. Новоприетият раздел Четвърти на Закона ВСЕ по-често в България се дублират функциите на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и на Комисията за защита на потребителите. В действащия Закон за защита на конкуренцията е включена цяла глава, в която са регламентирани административно наказателни състави срещу нелоялните търговски практики. Новоприетият раздел Четвърти на Закона

Две тежки верижни катастрофи на магистрала "Тракия"

Две тежки верижни катастрофи са станали на автомагистрала "Тракия" в района на Пловдив в понеделник, съобщава бТВ. Единият инцидент се е случил в посока Бургас, а другият - в посока София, в района на 135-ти километър, близо до пътен възел Войдиново. По информация на БНР са загинали поне трима души, а няколко други са ранени. В катастрофите са участвали рекорден брой автомобили. Осем коли, пътуващи за Бургас, са се ударили един след друг. От другата страна, в посока София, е станала катастрофа между 13 автомобила, при която четирима са пострадали. На място са изпратени екипи на Спешна помощ и служители от секторите "Пътна полиция" и "Престъпления по пътищата". От полицията уточняват, че до приключване на огледите на двете местопроизшествия е затруднено движението и в двете посоки на автомагистралата. Пътят към Бургас е проходим, докато в района на Стара Загора автомобилите, пътуващи към София, се отклоняват по стария път за Пловдив. В района на 137-ми км служители от полицията в Раковски спират трафика и го насочват през околовръстния път. Призовават се водачите да се движат с ограничена скорост и с повишено внимание. Очаквайте подробности

Изтича срокът за деклариране на корпоративния данък

Изтича срокът, в който фирмите трябва да декларират корпоративния данък, напомнят от Националната агенция за приходите (НАП). Днес и е крайният срок...

Младежите от БСП се мобилизират за европейските избори

/КРОСС/Мобилизация за европейските избори - това е основната задача и предизвикателство пред новия председател на младежкото обединение на БСП Вероника Делибалтова. Тя спечели лидерската позция в конкуренция с още две дами. Задължително трябва да се включим активно в предстоящите избори, защото те са по-важни от всички досега за бъдещето на Европа и бъдещето на България. Българите трябва да разберат, че на тези избори ние се борим за социална Европа. Досега десните показаха, че не могат да се справят с проблемите, те докараха финансовата и икономическата криза и време повече да не бъдат на власт, аргументира амбициите си Делибалтова в интервю за БНР.  За кампанията, която ще правят "от врата на врата" Делибалтова обясни, че идеята е да стигнат до повече хора. Само по този начин гражданското общество може да защити интересите и тезите си, категорична бе тя.  След избора на Вероника Делибалтова лидерът на социалистите Сергей Станишев определи задачата на младежите като групи за натиск към институциите и открои печелившите политики на европейските социалисти: "Да настояваме европейската заетост да бъде изведена като европейски приоритет и да получи финансиране за специални програми за младежка заетост и старт в живота. Тази кампания се превърна в реалност благодарение на усилията на всички 35 партии и организации от европейското социалистическо семейство."  

Гъста мъгла и намалена видимост довели до мелето на "Тракия"

Тировете са намалили, но колите зад тях не са успели

    


Джокович: Изиграх най-силния си мач в най-подходящия момент


Сърбинът Новак Джокович разкри задоволството си от триумфа в тенис турнира от сериите "Мастърс" в Маями. Във финала той победи с 6:3, 6:3 водача в световната ранглиста Рафаел Надал.

"Най-доброто ми представяне дойде в точния момент в неделя и срещу най-силния съперник", каза Джокович, който спечели титлата за четвърти път.

"Турнирът беше перфектен от началото до края. Играх наистина добре в мачовете си и постепенно вдигах нивото", добави сърбинът.

Надал заяви,...

10 катастрофи с двама пострадали във Варна за денонощие

Пътник на 68 години е паднал при отваряне на вратата на автобус № 7, съобщиха за Днес+ от пресцентъра на полицията. Инцидентът е станал по бул.“Осми Приморски полк“ през изминалото денонощие. Пострадалият се е разминал с фрактура на ляво рамо, за живота му няма опасност.

Преглед на печата, понеделник, 31 март

СТАНДАРТ: Стойнев готов за преговори с Енергото Държавата може да се споразумее с трите енергоразпределителни дружества, но само при условие, че...

Бивш шеф на КАТ: Мобилните камери са напълно законни

„Няма дума, буква или препинателен знак, който да казва, че мобилните камери на пътя са незаконни. Решението на ВАС гласи, че мобилните камери не могат да издават електронен фиш. Надявам се депутата да се извини официално”, обяви в студиото на Нова телевизия Алекси Стратиев – бивш началник на „Пътна полиция”. „Няма дума, буква или препинателен знак, който да казва, че мобилните камери на пътя са незаконни. Решението на ВАС гласи, че мобилните камери не могат да издават електронен фиш. Надявам се депутата да се извини официално”, обяви в студиото на Нова телевизия Алекси Стратиев – бивш началник на „Пътна полиция”.

Бивш шеф на КАТ: Мобилните камери са напълно законни

„Няма дума, буква или препинателен знак, който да казва, че мобилните камери на пътя са незаконни. Решението на ВАС гласи, че мобилните камери не могат да издават електронен фиш. Надявам се депутата да се извини официално”, обяви в студиото на Нова телевизия Алекси Стратиев – бивш началник на „Пътна полиция”. „Няма дума, буква или препинателен знак, който да казва, че мобилните камери на пътя са незаконни. Решението на ВАС гласи, че мобилните камери не могат да издават електронен фиш. Надявам се депутата да се извини официално”, обяви в студиото на Нова телевизия Алекси Стратиев – бивш началник на „Пътна полиция”.

Четириминутно видео обиколило света е направено за 9 месеца

/КРОСС/ Уникално видео се завъртя в интернет пространството. То изобразява естествената лаборатория на живота, в него буквално за секунди ние можем да видим, как се зараждат различните видове организми на дъното на океана в Големия бариерен риф. Авторът на уникалното видео с макро кадри на корали, морски гъби и цветисти водорасли, е Данил Ступнин, а наименованието на краткометражния научно-популярен филм е „Бавен живот". Цели 9 месеца са потрябвали на автора, за да заснеме целият процес на зараждане, на появяване и съществуване на красивите обитатели на дъното на океана. Ступнин ни предоставя възможност, да станем свидетели на тайния живот на „бавните" морски животни, посредством голямото увеличение на обектива. Зрителят може да види всяка пора и власинка на подводните организми. Оказа се, че всъщност коралите и гъбите са много подвижни същества, но това не се вижда с просто око. Техните движения са забележими в съвсем друго време, не в нашето. „Тези организми са изградили кораловите рифове и имат една от най-важните роли в биосферата, но ние почти нищо не знаем за техния ежедневен живот", пише авторът на видеото. Именно поради тази причина е възникнала идеята, да бъде заснет животът на тези непознати за хората в толкова близък план океански животни. video:http://vimeo.com/88829079

Първанов: АБВ цели победа на Евроизборите

АБВ е дългосрочен проект. Освен за Евроизборите, ние се готвим за предсрочни парламентарни или местни избори. Дали ще стане партия ще се прецени в последствие. Листата ни е по-добра от тази на БСП, категоричен е лидерът на АБВ.

ИЗВЪНРЕДНО: Зверски катастрофи с жертви на Тракия в 2-те посоки

Днес около 6.30 часа е съобщено за настъпили тежки пътни инциденти и в двете посоки на АМ „Тракия” в района на 135-ти км, близо до пътен възел Войдиново. Осем автомобила, които са пътували към Бургас, са се ударили верижно и според първоначалната информация двама души са загинали, а един е ранен, съобщават от полицията. Според БНР жертвите са три.

Собственикът на питбулите, нападнали баба, настоява да бъдат евтанизирани

Собственикът на питбулите, които нападнаха възрастна жена в русенското село Червена вода, лично настоява за евтаназия на животните. Това каза самият той пред Нова телевизия.
Пресиян Алексиев разказа, че Цезар и Клеопатра показали преди година своята агресивност. Тогава те скочили срещу случайно минаващо куче на улицата. Собственикът на питбулите, които нападнаха възрастна жена в русенското село Червена вода, лично настоява за евтаназия на животните. Това каза самият той пред Нова телевизия. Пресиян Алексиев разказа, че Цезар и Клеопатра показали преди година своята агресивност. Тогава те скочили срещу случайно минаващо куче на улицата.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване