България без цензура: Мнението на Павел Димитров е лично и не е ангажирано с официалните позиции на партията

Във връзка с участието на Павел Димитров в предаването „Позиция“ по Радио Варна, представителите на ПП „България без цензура“, заявяват, че мнението на г-н Димитров е лично и не е ангажирано с официалните позиции на партията. "„България без цензура“ се различава от другите партии по това, че говоренето на нашите представители е без цензура.

Фараж се възхищава на Путин, описва Меркел като „изключително хладна”

Но лидерът на Британската независима партия има различно мнение

Путин предложил на Обама да преразгледа стъпките за стабилизирането на Украйна

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин предложи на американския президент Барак Обама да преразгледа евентуалните стъпки към международното разрешаване на ситуацията в Украйна, съобщиха от пресцентъра на Кремъл, предаде РИА Новости.В телефония разговор руският лидер насочи вниманието на американския глава към безчинството на екстремистите, безнаказано извършващи действия, заплашващи сигурността на мирните граждани, структурите на властите, органите на реда в различните региони на Украйна и в Киев.Президентът на Русия също така, обърна вниманието на събеседника си към външната блокада на Приднестровието, което води до съществено усложняване на условията за живот на жителите в региона, както и препятства на тяхното предвижване, търговията и икономическата дейност.В хода на разговора бе подчертано, че Русия е за справедливо урегулиране на приднестровския проблем, и е заинтересована в работата на действащия договорен формат «5-2».В разговора, лидерите на двете страни се договорили, че ръководителите на външнополитически ведомства на Русия и САЩ Сергей Лавров и Джон Кери.

Издирват тези двама мъже за обир на банкомат в центъра на София (снимки)


СДВР издирва двама мъже във връзка с извършено в началото на февруари тежко криминално престъпление на територията на София, съобщиха от пресцентъра на МВР.
„Призоваваме гражданите, разпознаващи лицата или разполагащи с информация за самоличността им да съобщят на тел. 02/ 9820 530 или e-mail: opkp-06sektor@mvr.bg“, обясниха от полицията. СДВР издирва двама мъже във връзка с извършено в началото на февруари тежко криминално престъпление на територията на София, съобщиха от пресцентъра на МВР. „Призоваваме гражданите, разпознаващи лицата или разполагащи с информация за самоличността им да съобщят на тел. 02/ 9820 530 или e-mail: opkp-06sektor@mvr.bg“, обясниха от полицията.

Ангел Найденов: България може пряко да бъде намесена в евентуален военен конфликт

"България пряко може да бъде намесена в един евентуален конфликт. И ние вече сме участници в търсенето и предлагането на решения за предотвратяването на този конфликт", заяви военният министър Ангел Найденов в коментар на кризата в Украйна.   "Не само отношенията между САЩ и Русия са нарушени. Има негативно развитие на отношенията и между НАТО и Русия и Европейския съюз и Русия", казва Найденов в интервю за "Труд".   По думите му всички страни членки на НАТО мислят върху съществуващите планове.   "Това, което се случи с Крим, е поредното доказателство, че все още е възможно в съвременния свят да има прекрояване на граници в Европа и съответно накърняване на териториалната цялост на една държава", казва военният министър.   Найденов добавя, че е възможно в България да има по-сериозно присъствие на американски военни части.   "Аз лично изключвам масирано създаване на нови бази, включително и на територията на Източна Европа. Не изключвам преразглеждане на плановете за масирано съкращаване и изтегляне на американските части от Европа. Това се вижда и от изявленията на американския президент", коментира Найденов.   Той съобщава, че български изтребители са вдигани и заради руски разузнавателни самолети над Черно море, след като стана ясно вече за подобни случаи с транспортни машини.   "Става дума и за основание да се мисли и за разузнавателни полети. Само от 1 до 26 март имаме 9 случая, като при 5 от тях имаме заповед за вдигане на дежурната двойка изтребители. Това са част от нашите отговорности по задачата за охраната на въздушното пространство", казва Найденов.

"Европа скоро няма да намали енергийната си зависимост от Русия"

Германски експерт: Една от алтернативите са доставките на втечнен природен газ от САЩ

    


Ангел Найденов: Възможно е части на САЩ да бъдат прехварлени в България

„Не само отношенията между САЩ и Русия са нарушени. Има негативно развитие на отношенията и между НАТО и Русия, както и Европейския съюз и Русия". Това коментира в интервю за „Труд" военният министър Ангел Найденов.

Радомирските старейшини дадоха съгласие да се построят 21 вятърни генератора

Общинският съвет в Радомир даде съгласие за учредяване на сервитути за изграждане и експлоатация на ветропарк "Орисол-1". Той ще включва 21 вятърни генератора с обща мощност 63 мегавата и подстанция, разположени в землищата на радомирското село Долна Диканя и пернишките Боснек и Крапец.

Петнадесет от ветрогенераторите ще бъдат разположени на територията на община Радомир, шест - в подножието на Витоша. Рискът от сблъсък с птици се оценява като...

Продължава

От утре започва същинският ремонт на "Цариградско шосе"

До 15 май спират движението по част от южното платно

    


Последното табу: Защо никой не говори за пари

Около 44 на сто от американците посочват темата за личните финанси като най-трудната за обсъждане

    


"Черноморец" е подал жалба срещу "Левски" в лицензионната комисия


"Черноморец" е подал жалба срещу "Левски" в лицензионната комисия към БФС, пише "Тема спорт". Според информацията сигналът е за не­изплатена сума по трансфера на Пламен Димов.

Твърдението на бургазлии е, че имат да получават още 130 хил. лева от общата сума от 300 хиляди. Димов беше привлечен на "Георги Аспарухов" в началото на 2013 г.

"Чакаме "Левски" да плати или да бъ­де задължен да плати от органите. Искаме си парите от близо година. Говорихме на няколко пъти с хора от...

Разнопосочни индекси в ранната търговия на БФБ

В ранната търговия днес (31 март) цна Българската фондова борса (БФБ-София) бяха разнопосочни. SOFIX се повиши с 0,33%, достигайки до 601,97...

Лекари: Днес е най-инфарктният ден от началото на годината

Днес е най-инфарктният ден от началото на годината, предупреждават специалистите. Преминаването към лятното часово време предизвиква проблеми със сърцето, констатират лекари. "Преместването на часовника с един час напред води до обостряне на оплакванията", за това алармира специалистът по психиатрия д-р Веселин Герев.

Реформаторският блок сезира прокуратурата за "Карадере", нарушен бил законът "Пеевски"


Реформаторският блок внесе сигнал до прокуратурата за решението на Министерския съвет от 19 март, с което проект за изграждане на курорт в местността Карадере беше определен за приоритетен. От блока искат оставката на министъра на икономиката Драгомир Стойнев, отговорен за инвестициите, и твърдят, че решението на правителството противоречи на закона за ограничаване на дейността на офшорните компании, изготвен от депутатите от ДПС Йордан Цонев и Делян Пеевски.

От Реформаторския блок...

БЧК - Перник: Никой не иска да изкара курсове за воден спасител

Няма желаещи да изкарат курсовете по водноспасителна дейност, съобщават от БЧК-Перник. Младите или не могат или плуват лошо, е констатацията на експертите. В същото време броят на басейните в региона расте.

През миналата година заради липсата на кандидати, не е организирано и проведено обучение за водни спасители. Почти същата ситуация се очертава и тази година, тъй като до момента реално има двама желаещи. За да се направи един курс са необходими около 10-15...

Продължава

Военният министър се обяви за пресичане на зависимостта от Русия за бойната авиация


Зависимостта, която имат българските ВВС от Русия от гледна точка на техническа годност и летателна изправност и ангажимента на руската страна за поддръжка, трябва да бъде не просто ограничена, а пресечена, това казва в интервю за днешния брой на "Труд" министърът на отбраната Ангел Найденов. Той допълва, че в тази връзка е по-добре да се купят нов тип изтребители, вместо да се модернизират старите, тъй като втората възможност ще увеличи зависимостта от Русия. Найденов изразява надежда, че...

Нова "пратка" ГЕРБери за Бареков

/КРОСС/Цяла група депутати напускат ГЕРБ и се присъединяват към „България без цензура", съобщиха от пресцентъра на партията на Николай Бареков. Седем-осем души, които са отвратени от политиката на Борисов и Цветанов се отделят от парламентарната група на ГЕРБ на 26 май. "Ще ги изтеглим от парламента и така те ще оставят БСП и ДПС да лежат на кворума на „Атака". Това ще дискредитира напълно управляващите пред европейските ни партньори и наесен се надяваме да спечелим напълно предстоящите избори", обясни Бареков. Той призовава избирателите, разочаровани от ГЕРБ, да не се притесняват да гласуват за ББЦ. „Ние ще проведем операция „Чисти ръце", която ще разкрие напълно Борисов и Цветанов и те ще бъдат извадени от политиката. "С това, което остане от ГЕРБ, ще можем да направим правителство", допълни лидерът на ББЦ. Той подчерта, че партията му гарантира светкавичното изпълнение на операция „Чисти ръце". "Тя ще започне от мен, за да са спокойни хората. След това ще бъдат проверени парите и имотите на Росен Плевнелиев, Сергей Станишев, Бойко Борисов и Цветан Цветанов, защото те са хората с най-голяма власт в момента". Той смята, че още този парламент трябва да приеме този закон, за да стане ясно дали това Народно събрание е създадено тенденциозно и за преследване на политически противници

Нова схема за измама завлече с пари адвокати, лекари и бизнесмени

 Финансова измама и пирамида - така определят дейността на „Сейв Къмпани Интернешънъл” ужилени хора, вложили хиляди левове в скандалната фирма. Подозренията, че компанията, прекръстила се вече на „Сейвуей България”, извършва незаконни пирамидални продажни, се засилиха и след като Комисията за защита на потребителите излезе със становище, че е налице нелоялна търговка практика.


Сред хората, инвестирали в компанията, обещаваща бързо забогатяване, има известни лекари, адвокати, полицаи, бизнесмени и директори на държавни структури. Всеки от тях е влязъл в групата след като е бил вербуван от близък приятил или бизнеспартньор с оферта за лесни печалби.

 

Схемата за привличане била стандартна. Моделът на комапнията бил всеки нов член да доведе още вложители с пари, за да печелят от сумите, които вкарват, раказва Тихомир. Студентът, влязъл с 3 000 лева и за година и половина, осигурил още 50 души.


За да влязат в схемата за бързо забогатяване, някои от хората теглили кредити и взели пари на заем, които веднага загубили.


Потърпевшите обвиняват компанията, че е финансова пирамида, която ги е измамила с обещания за големи бонуси срещу карти за отстъпка в търговските мрежи.


Адвокатите на фирмата отричат компанията да е пирамида въпреки становището на Комисията за защита на потребителите, която е глобила дружеството с 10 000 лева за заблуждаваща практика.


От прокуратурата обясниха за Нова, че по тяхно разпореждане се извършва данъчна проверка след постъпилия сигнал от Комисията за защита на потребителите. Досега фирмата не е била разследвана по подозрение, че е финансова пирамида.


Собствениците на компанията са двама и в момента са в чужбина. Единият от тях е пасторът Светослав Петров от Християнски център "Жътвата". Именно той заведе делото срещу организатора на групата във Фейсбук, която обвини фирмата му за финансова пирамида.А после в съда чрез своите адвокати неочаквано го оттегли. Обяснението на защитниците на пастора е, че искал само морално наказание.


„От всички документи и жалби, които са дошли в комисията, нашата проверка започна в края на миналата година. След набраната информация може да се каже, че тяхната дейност, е в някаква степен налагана търговска практика”, заяви в студиото на „Здравей, България” Иван Бъчваров, главен секретар на Комисията за защита на потребителите. Той поясни, че в закона има черен списък на дейностите, които са свързани с такава търговска практика.

 

Късметлии спечелиха 3 пъти от лотария в рамките на месец

Американците Калвин и Затера Спенсър прибрали над $2 млн.

    


Кубинският писател Леонардо Падура: Троцки е превъзхождал Сталин в интелекта

Да си писател в Куба е нещо повече от професия - това е екстремен начин за оцеляване. За да живеят, професионалните кубински автори пишат истината за греховете на политическия режим и на мъртвородената кубинска революция, или по-точно - части от нея, под различни форми: замъглена в еротика и местни ритуали. Да си писател в Куба е нещо повече от професия - това е екстремен начин за оцеляване. За да живеят, професионалните кубински автори пишат истината за греховете на политическия режим и на мъртвородената кубинска революция, или по-точно - части от нея, под различни форми: замъглена в еротика и местни ритуали.

Заетостта се повишава с 5% до 2018 г.

До 2018 г. заетостта ще се повиши с 5%. Предвиждаме, че в заетост ще бъдат включени 3,034 млн. души. Това заяви социалният министър Хасан Адемов, предаде БГНЕС. Адемов представи прогнозни данни, изго...

При пълнолуние хората имат по-странни сънища

Ново изследване швейцарско показва, че по-стрнните ни сънища зависят не от смяната на сезоните, а от това дали има пълнолуние. Седмица и няколко дни около пълнолуние, сънищата са по-странни и необикн...

Томов не си поплюва, след Митал прикотка и Стиван Ло за мегапроект у нас

Инвестиционен фонд с пари от Хонконг и Сингапур ще прави вложение в сателитен на София град при Мусачево. В него са трима азиатски милиардери, сред които и супербогатият Стиван Ло, който обаче няма да...

ООН забрани на Япония да лови китове

Япония спира ежегодния антарктически лов на китове по нареждане на Международния съд на ООН в Хага. Съдът твърди, че програмата само е маскирана като научна, но всъщност е търговска, предаде БГНЕС. &...

Божественият бял пясък на Хаваите е всъщност отпаден продукт от риби?

На планетата ни има седем квинтилиона и 500 квадрилиона песъчинки пясък – или поне така твърдят математически гении от Университете на Хавай. На Земята има повече пясъчни песъчинки в океанит...

Жена намушка в корема гаджето си след скандал

Побесняла старозагорка наръга жестоко в корема любимия си. Свадата, завършила с кръв, станала в събота, 29 март.
Същия ден във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от Спешен център за постъпило за лечение лице с прободна рана в областта на корема. На място е изпратен екип, който установява, че пострадалият е 28-годишен старозагорец, Побесняла старозагорка наръга жестоко в корема любимия си. Свадата, завършила с кръв, станала в събота, 29 март. Същия ден във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от Спешен център за постъпило за лечение лице с прободна рана в областта на корема. На място е изпратен екип, който установява, че пострадалият е 28-годишен старозагорец,

"Булгартабак" е продаден на местни български инвеститори

/КРОСС/ "Булгартабак" е продаден през миналата година на местни български инвеститори, твърди източник от групата ВТБ. Активът по думите му е продаден с 30% премия спрямо цената на входа. Получава се, че сделката може да е в рамките на примерно 130 млн. евро." Това твърди деловият московски всекидневник "Ведомости" в статия под заглавие "ВТБ капитал" продаде дела си в "Булгартабак" и допълнение, че инвестиционното поделение на руската банка може би е спечелило за по-малко от две години 30 млн. евро от тази сделка. Промяната в собствеността, за която подробно писа "Капитал", засяга австрийското дружество BT Invest GmbH, контролиращо почти 80% от тютюневия холдинг. Вместо кипърската VTB Capital Pe Investment Holding Ltd. вече 100% негов собственик е лихтенщайнското Livero Establishment. "Ведомости" обаче също не може да се сдобие с никаква информация кой стои зад Livero Establishment - нито от "ВТБ капитал", нито от "Булгартабак". Изданието цитира "Капитал" за предполагаемата връзка с Livero Establishment на банкера Цветан Василев, от когото също не е успяло да получи коментар. "Ведомости" припомня, че новият собственик е подал в средата на февруари искането да бъде одобрено от българската Комисия за защита на конкуренцията (КЗК) придобиването на BT Invest GmbH

Борисов категоричен: Нова Конституция - след 5-6 години

Лидерът на ГЕРБ търси партньори в БСП и ДПС за промяната

    


Старозагорка наръга гаджето си в корема след скандал

Побесняла старозагорка наръга жестоко в корема любимия си. Свадата, завършила с кръв, станала в събота, 29 март.
Същия ден във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от Спешен център за постъпило за лечение лице с прободна рана в областта на корема. На място е изпратен екип, който установява, че пострадалият е 28-годишен старозагорец, Побесняла старозагорка наръга жестоко в корема любимия си. Свадата, завършила с кръв, станала в събота, 29 март. Същия ден във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от Спешен център за постъпило за лечение лице с прободна рана в областта на корема. На място е изпратен екип, който установява, че пострадалият е 28-годишен старозагорец,

Започва кампанията за кандидатстване за европейски стипендии за студенти

/КРОСС/На 1 април 2014 г. започва кампанията за кандидатстване за европейски стипендии за студенти, съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката. Парите се отпускат от Европейския социален фонд по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси 2007 - 2013". Стипендиите са два вида - за успех и за специални стипендии за летния семестър на тази академична година за успеха от миналия семестър. Кандидатстването става през сайта на проекта - http://eurostipendii.mon.bg. Заявленията се подават онлайн до 27 април 2014 г., а класирането ще бъде публикувано на 20 май 2014 г. Бюджетът е 81 млн. лева. За миналия семестър са платени 14 670 120 лева на над 22 500 студенти. До момента през годините са раздадени над 700 000 стипендии и повече от 52 000 награди (специални стипендии), а усвоените средства са над 86 млн. лв. Пълна информация може да бъде намерена на сайта на проекта и във всяко висше училище.  

Делото за тефтерчето - по съкратената процедура

В хода на досъдебното производство бяха разпитани 32 свидетели, изготвени бяха 5 компютърно-технически и една съдебно-почеркова експертизи

И част от центъра на Варна остава без вода днес

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнали аварии без вода ще останат и абонатите в следните райони: -района между бул."Сливница", ул."Отец Паисий", бул.Цар Освободител и ул. "Пирин" до 15.

Специалисти от Италия съветваха варненци в сферата на социалните кооперативи

Специалисти от Италия съветваха варненци в сферата на социалните кооперативи. Това са Моника Морденте, Андреа Аливерти, Марика Ливио, Франческа Сантанброджо, Матео Спилини, Барбара Треби и Роберто Гати. Те пристигнаха у нас за Конференцията с международно участие „Социалните кооперативи – традиции и бъдеще”, която се проведе от 25 до 28 март в курорта Албена, научи Moreto.

Двете Кореи си размениха изстрели

Северна и Южна Корея си размениха изстрели след започнали днес севернокорейски военни учения в Жълто море, предаде Франс прес, като се позова на...

Dell придоби StatSoft с цел разширяване на портфолиото решения за работа с Big Data

/КРОСС/Раунд рок, Тексас - Dell обяви придобиването на StatSoft, водещ доставчик на модерни аналитични решения, предоставящи широк набор инструменти за data mining (извличане на данни), прогнозни анализи и възможности за визуализация на данните. StatSoft комбинира подробни статистически анализи със съвременни аналитики. Така организациите имат възможността много по-добре да разберат протичащите бизнес процеси, да правят предварителни промени, да подобрят гъвкавостта и контрола на критичните системи. Придобиването на StatSoft ще учеличи ръста на решенията за информационен мениджмънт в портофилиото на Dell Software, което пък, от своя страна, допълва и отворения подход на компанията към мениджмънта на данните. StatSoft добавя съвременни аналитики към зрелия набор от софтуерни възможности, които включват мениджмънт на бази данни и оптимизация, внедрение на приложения и данни, както и на анализи на Големите данни (Big Data). Всичко това се осъществява с помощта на голямо количество софтуери, сториджи, сървъри и услуги на Dell. Мениджмънтът на данните и информацията е стратегически приоритет за Dell Software. Според Gartner до 2015 година повече от 30 % от аналитичните проекти ще предоставят изводи, базирани на структурирани и неструктурирани данни

Алгафари: Няма гаранция, че няма да отида при Първанов, Петков и Костов

 "Всичко това, което съм казал и написал срещу ръководството на БСП и лично срещу Сергей Станишев е така. Но това, което написах последно във Фейсбук е, че Сергей успя да преодолее обидата и нападките срещу него. Покани ме, за да се опитаме да поправим грешките. Оказа се, че за него е по-важна партията БСП, отколкото личното му его". Това заяви пред Нова телевизия пиар експертът Нидал Алгафари.

"Това, което ще направя като пиар специалист и човек с богат опит, особено в БСП, е партията да бъде малко по-добре представена", обясни експертът.

Преди малко повече от два месеца Алгафари обаче каза: "Откакто Сергей Станишев е взел властта в БСП, вие чули ли сте за някакъв голям национален избор, който да го е спечелил? Там, където го хване Бойко Борисов, го бие като маче о дирек, благодарение на неговата политика". 

През февруари обаче той се раздели бурно с АБВ.

"Никаква гаранция няма, че няма да отида при Първанов, Петков, Костов и навсякъде. Това зависи от въпроса дали може да се работи с едни хора или не. Когато ми дават възможност да се сработим, да се изявя, да развивам идеи – тогава работя с тях", допълни още той.

"Имах покана от г-н Бареков, предложи ми да работим заедно, но аз изчаках дали ще има такава от БСП", коментира още пиарът и почерта, че той не се занимава с политика, както и че до този момент не е излизал извън лявото пространство.

Относно кампанията на БСП, Нидал Алгафари заяви, че ще се използват тролове със сигурност.

Swingin’ Around The World каца в София

Премиерата на новото парти е на 5 април

    


Делото срещу Филип Златанов с "тефтерчето" започна по бързата процедура

Делото срещу бившия шеф на uомисията за конфликта на интереси Филип Златанов започна в понеделник по съкратената процедура на първа инстанция пред Софийския градски съд. По искане на адвокатите на Златанов казусът ще се гледа без разпит на свидетели и вещи лица в съдебната зала.   Филип Златанов, който е протеже на ГЕРБ, бе изправен пред съда за три избрани случая от неговото прочуто тефтерче. В него той си бе водил подробни записки, за да си напомня кого да "удари" и кого не.   Прокуратурата го смята за виновен, защото е прикрил от обществото водената проверка срещу Росен Плевнелиев, от което държавният глава е "извлякъл облага". Така на президента са му били спестени имиджовите щети, смятат от Софийската градска прокуратура. От държавното обвинение предварително обявиха, че самият Плевнелиев няма отношение към случая, след президентът протестира срещу формулировките на прокуратурата.   Обратно на казуса с президента, прокуратурата смята, че на Димана Ранкова и Лилия Бунева са били нанесени вреди заради едноличните действия на Златанов. Ранкова и Бунева са обявени публично за виновни в конфликт на интереси, но не са били уведомени за решенията на комисията и не им е била дадена възможност да се защитят, което е правомощие на председателя на комисията. Така са им нанесени вреди, смятат от прокуратурата.   В хода на разследването са разпитани 32 свидетели, изготвени са били 5 компютърно-технически и една съдебно-почеркова експертиза.   За първото заседание на съда по делото бяха призовани четирима свидетели, от които двама се явиха - бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров и бившата съветничка на президента Димана Ранкова. След като СГС днес одобри молбата за съкратено съдебно следствие, свидетелите бяха освободени. Подсъдимият Златанов на свой ред не се призна за виновен, но отказа да дава обяснения.   Очаква се пледоариите по делото да се състоят във вторник.   Още при изнасянето на скандалното тефтерче с подбрани страници от него стана ясно, че прокуратурата държи да направи публично достояние именно на казуса с президента.   В записките си Златанов съвсем чинно бе описал инструкциите за употреба на случаите на Плевнелиев и Димана Ранкова: "Винаги да се уведомява И. Ф. за обаждания от първите мъже на държавата, плюс председатели на комисии"; "В 11 ч да се публикува (на сайта на комисията - бел. ред.) решението за Ранкова без президента в заглавието", "Реш. за прекратяване на Плевнелиев - другата седмица"; "Росен Плевнелиев - сигналът е прекратен, да не се качва в интернет"; Какво да правим с Ранкова и президента"; "Ранкова не се качва, чака се Дянков, настоява тя да стане от БНБ".

Бареков се похвали, че група депутати ще напуснат ГЕРБ заради него

 Цяла група депутати щели да напуснат ПГ ГЕРБ след евроизборите и да се присъединят към „България без цензура“ (ББЦ), съобщиха от пресцентъра на партита на Бареков.

От ББЦ уточняват, че става въпрос за 7-8 души, които били „отвратени от политиката на Борисов и Цветанов“.

Бившият журналист обяснява стратегията си за дискредитация на кабинета, като заедно с това прогнозира предсрочни парламентарни избори наесен:

„Ще ги изтеглим от парламента и така те щя оставят БСП и ДПС да лежат на кворума на „Атака“. Това ще дискредитира напълно управляващите пред европейските ни партньори и наесен се надяваме да спечелим напълно предстоящите избори.“

Бареков призовава разочарованите от ГЕРБ гласоподаватели да гласуват уверено за ББЦ и посочва, че за да са спокойни гражданите, ще проведе върху себе си и заместника си Росен Петров операция „Чисти ръце“. Според Бареков тази акция ще извади от политиката лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и Цветан Цветанов, а останалата част на ГЕРБ „България без цензура“ планирала да направи правителство.

„Ние ще проведем операция „Чисти ръце“, която ще разкрие напълно Борисов и Цветанов и те ще бъдат извадени от политиката. С това, което остане от ГЕРБ, ще можем да направим правителство“, се казва в прессъобщението на ББЦ.

Какво спъва инвестициите в строителството

Уеднаквяване на стойността на строителните разрешителни в цялата страна и съкращаване на сроковете за тяхното издаване. Дори само тези две предложения за облекчаване на строителния процес да станат факт, те ще подобрят значително инвестиционната среда, смятат от бранша. Защото българските предприемачи може и да са свикнали с цялата бюрокрация при и Уеднаквяване на стойността на строителните разрешителни в цялата страна и съкращаване на сроковете за тяхното издаване. Дори само тези две предложения за облекчаване на строителния процес да станат факт, те ще подобрят значително инвестиционната среда, смятат от бранша. Защото българските предприемачи може и да са свикнали с цялата бюрокрация при и

Повече от 150 хил. руснаци ще бъдат призовани в армията тази пролет

/КРОСС/ Пролетната военна повинност на руските въоръжени сили ще започне от 1 април. Изменения в срока на службата не се предвиждат, потвърди още веднъж министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу.Пролетната военна повинност на Въоръжените сили в Русия през 2014 година начислява 154 хиляди души, обяви в понеделник руският министър на отбраната Сергей Шойгу, предаде РИА Новости.За сравнение: в пролетната повинност през 2013 в армията са се записали 153 хиляди юноши, а миналата есен - около 150 хиляди.„От 1 април започва военната повинност в руските въоръжени сили и ще бъдат призовани 154 хиляди души.", - заяви Шойгу на селекторното съвещание.Министърът за пореден път потвърди, че изменения в срока на службата не се предвиждат: „Продължителността на службата по призив, както досега, ще бъде една година."По негови думи, в близко бъдеще количеството новобранци ще намалява, за сметка на военните, наети с контракт. Днес в руската войска има повече от 230 хиляди военнослужещи на контракт.Както заяви през октомври миналата година представителят на руския Генерален щаб Евгений Бурдински, за две години броя на руснаците, постъпващи в руската армия по собствено желание е нараснал до 67 %.

Французите поправили грешката си, наречена ляво управление, анализира Борисов

Поздрави лидера на десния Съюз за народно движение, който му бил дългогодишен приятел

Первез Мушараф обвинен в държавна измяна

Бившият президент не признава вината си по нито един

Трактор се обърна и затисна неправоспособен водач

Трактор затисна неправоспособен водач, има опасност за живота му. Това съобщиха от полицията в Търговище.
Селскостопанската машина, управлявана от 21-годишен неправоспособен мъж от село Плъстина, се движела по четвъртокласен път към село Рътлина. Към трактора имало и прикачено ремарке без регистрационен номер. Трактор затисна неправоспособен водач, има опасност за живота му. Това съобщиха от полицията в Търговище. Селскостопанската машина, управлявана от 21-годишен неправоспособен мъж от село Плъстина, се движела по четвъртокласен път към село Рътлина. Към трактора имало и прикачено ремарке без регистрационен номер.

Трактор затисна неправоспособен млад водач

Трактор затисна неправоспособен водач, има опасност за живота му. Това съобщиха от полицията в Търговище.
Селскостопанската машина, управлявана от 21-годишен неправоспособен мъж от село Плъстина, се движела по четвъртокласен път към село Рътлина. Към трактора имало и прикачено ремарке без регистрационен номер. Трактор затисна неправоспособен водач, има опасност за живота му. Това съобщиха от полицията в Търговище. Селскостопанската машина, управлявана от 21-годишен неправоспособен мъж от село Плъстина, се движела по четвъртокласен път към село Рътлина. Към трактора имало и прикачено ремарке без регистрационен номер.

Крайната десница отчита успех на местния вот във Франция

Крайно десният "Национален фронт" ще управлява най-малко 11 френски града с население над 9000 души. Това показват неокончателните резултати от местните избори в неделя, съобщава Би Би Си. Вътрешният министър Мануел Валс по-рано съобщи, че между 14 и 15 града ще бъдат в ръцете на Национален фронт, но данните още не са окончателни.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване