Миодраг Йешич подписа с "Литекс" за година и половина


"Литекс" представи официално новия си старши треньор Миодраг Йешич. 55-годишният сърбин заменя на поста своя сънародник Златомир Загорчич, който беше освободен след две поредни загуби от "Лудогорец" (0:3) и ЦСКА (0:1).

Йешич подписа договор за година и половина. Заедно с него пристигна и дългогодишният му помощник Дарко Обрадович. Добри Митов, Здравко Букарица и Карим Рашван остават в треньорския щаб, а със Загорчич си тръгва само помощникът му Золтан Сабо. 

Целта пред...

Цветанов отново начело на Предизборния щаб на ГЕРБ

"България няма време за губене" е слоганът, с който ГЕРБ се надяват да мотивират членовете и симпатизантите си

Dell придоби StatSoft, разширява портфолиото си

/КРОСС/ Dell обяви придобиването на StatSoft, водещ доставчик на модерни аналитични решения, предоставящи широк набор инструменти за data mining (извличане на данни), прогнозни анализи и възможности за визуализация на данните. StatSoft комбинира подробни статистически анализи със съвременни аналитики. Така организациите имат възможността много по-добре да разберат протичащите бизнес процеси, да правят предварителни промени, да подобрят гъвкавостта и контрола на критичните системи. Придобиването на StatSoft ще учеличи ръста на решенията за информационен мениджмънт в портофилиото на Dell Software, което пък, от своя страна, допълва и отворения подход на компанията към мениджмънта на данните. StatSoft добавя съвременни аналитики към зрелия набор от софтуерни възможности, които включват мениджмънт на бази данни и оптимизация, внедрение на приложения и данни, както и на анализи на Големите данни (Big Data). Всичко това се осъществява с помощта на голямо количество софтуери, сториджи, сървъри и услуги на Dell. Мениджмънтът на данните и информацията е стратегически приоритет за Dell Software. Според Gartner до 2015 година повече от 30 % от аналитичните проекти ще предоставят изводи, базирани на структурирани и неструктурирани данни

Борисов търси подкрепа от ДПС и БСП за „малки промени в Конституцията”

По думите на Борисов необходимо е да се намали броят на депутатите

Средната заплата в ИТ сектора - над 2300 лева

Над 2300 лева е средната месечна заплата в софтуерната индустрия у нас. Секторът формира една от най-високите добавени стойности в българската икономика и създава 6% от брутния вътрешен продукт на страната, се казва в "Бяла книга за нова високотехнологична индустриализация 2015-2025 г", която ще излезе до седмица.
Издател е "Атлас Финанс" АД. Над 2300 лева е средната месечна заплата в софтуерната индустрия у нас. Секторът формира една от най-високите добавени стойности в българската икономика и създава 6% от брутния вътрешен продукт на страната, се казва в "Бяла книга за нова високотехнологична индустриализация 2015-2025 г", която ще излезе до седмица. Издател е "Атлас Финанс" АД.

19-годишен шофьор мина на червено и блъсна „Шевролет“ във Варна

19-годишен шофьор е предизвикал катастрофа, след преминаване на червен светофар на кръстовището на булевард „Владислав Варненчик“ и ул. „Георги Бенковски“. Сигнал за инцидента е подаден около 13:40 часа днес, съобщиха за Днес+ от полицията.

Найджъл Фараж се възхищавал на Путин за Сирия

Владимир Путин е лидерът, на когото най-много се възхищава председателят на евроскептичната Партия за независимост на Обединеното кралство Найджъл Фараж, предаде Ройтерс. В интервю за сп. "Джей Кю" Фараж казва, че се възхищава на "брилянтния начин, по който Путин се справя със сирийската криза". Британският националист добавя, че е впечатлен от Путин като стратег, но не и като човешко същество. "Начинът, по който той се държа в цялата тази сирийска история, беше блестящ. Това не значи, че одобрявам Путин в политически план. Колко много журналисти има сега в затвора", каза Фараж. Според вицепремиера Ник Клег е абсурдно това, че Фараж се възхищава на Путин, който е главен поддръжник и защитник на един от най-бруталните диктатори на планетата Башар Асад. Други британски политически представители обвиниха Фараж, че се е превърнал в "апологет на руското анексиране на Крим".

Награждават най-добрите здравни журналисти, лекари, сестри и лечебни заведения

/КРОСС/ Интернет портал „Мама, татко и аз", Пациентски организации „Заедно с теб", Асоциация за детско и женско здраве „Усмихни се" и Здравен форум „Е-здравей" организиран специална инициатива, посветена на Световния ден на здравето - 7 април. На социалното събитие, което носи името „С отговорност за здравето - информацията е здраве", ще бъдат раздадени награди в следните категории: „Най-добрите здравни журналисти на България", „Най-добрите лекари и сестри на България" и „Лечебните заведения с най-високо доверие на пациентите". Събитието ще се проведе на 3 април 2014 г. от 18.30 ч. в Софийска Градска Художествена Галерия. Целта на инициативата е изразяване на благодарност към здравни журналисти, лекари, медицински сестри, акушерки по повод на Световния ден на Здравето. Каузите за профилактика, информираност и доверие в лекаря, диалогът, имената на наградените журналисти, лекари, сестри и лечебни заведения ще бъдат публикувани на двата интернет сайта „Е-здравей" и „Мама, татко и аз" и ще бъдат разпространени във Фейсбук, като очакваната аудитория до която ще достигнат е около 100 000 човека.  

Русия денонсира споразуменията с Украйна за Черноморския флот

Руската Държавна дума прие решение за денонсиране на руско-украинските споразумения за Черноморския флот на Руската федерация. За него единодушно гласуваха 443-ма депутати, съобщи ИТАР-ТАСС. Съответният проектозакон бе внесен в Думата от президента Владимир Путин на 28 март. В него се предлага да се прекрати действието на двете споразумения между Москва и Киев, сключени на 28 март 1997 г. и на 21 април 2010 г. (т.нар. Харковско споразумение). Те уреждаха статута и условията за пребиваване на руския Черноморски флот на територията на Украйна. Според руската страна вече няма никакви основания действието на тези споразумения да продължава, тъй като територията на Крим и на град Севастопол - основната база на Черноморския флот, "вече са неразделна част от Руската федерация и върху тях се разпростира нейният суверенитет". Представяйки законопроекта в Думата, зам.-външният Григорий Карасин увери, че в същото време Русия е готова да обсъжда с украинското правителство правни и финансови въпроси, които могат да възникнат във връзка с едностранното прекратяване от Русия на договорите за Черноморския флот.

Шеф на патрулките преби зверски съпругата си - също служителка на МВР

Шеф на автопартулите в областната дирекция на МВР Благоевград, преби зверски съпругата си също служителка в ОД на МВР в събота вечерта след жесток семеен скандал, съобщи Struma.com.

След като я посинил жестоко, жената успяла да избяга от дома си, тичайки се скрила в двора на полицията при колегите на нейния мъж. Минути след като тя влязла в двора, разяреният съпруг пристигнал и пред дежурните полицаи правил опити да продължи насилието.

След инцидента пострадалата жена, която е...

Продължава

Спецчасти обърнаха Съединение, 11 души в ареста

Иззети са общо близо 2 кг. марихуана, две електронни везни, 10 150 лева, 100 евро, 400 щатски долара, два пистолета и боеприпаси за тях. Прибрани са множество мобилни апарати със СИМ-карти на различни оператори, четири лаптопа, два таблета, четири компютърни конфигурации, флаш-памет.

Божидар Данев, БСК: Здравеопазването на България е в критично състояние


Системата на здравеопазването у нас е силно бюрократизирана, корупцията е много висока, не се осигурява реален и равен достъп до качествено лечение на почти една-трета от българите, осигурителната система е силно деформирана и натоварена с несвойствени функции, а управлението й е одържавено. Освен всичко друго, разходите за здраве се увеличават непрекъснато, а ефект от това няма. 

Такива са изводите от експертен анализ на Българската стопанска камара, които бяха представени на...

Божидар Данев, БСК: Здравеопазването на България се намира в критично състояние


Системата на здравеопазването у нас е силно бюрократизирана, корупцията е много висока, не се осигурява реален и равен достъп до качествено лечение на почти една-трета от българите, осигурителната система е силно деформирана и натоварена с несвойствени функции, а управлението й е одържавено. Освен всичко друго, разходите за здраве се увеличават непрекъснато, а ефект от това няма. 

Такива са изводите от експертен анализ на Българската стопанска камара, които бяха представени на...

Български фирми от сектор козметика и парфюмерия участват в търговска мисия до Германия

/КРОСС/ От 31 март до 3 април 2014 г. Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) провежда търговска мисия до Хамбург с участието на представители на 15 български фирми от сектор козметика и парфюмерия. Нашите производители ще присъстват на официално откриване на Международната изложба InCosmetics 2014 в Хамбург, ще участват в двустранни срещи и семинари по интереси, където ще се запознаят с актуални тенденции в козметично-парфюмерийния бранш. В програмата на търговската мисия е предвидена среща с ръководител СТИВ - Берлин и дискусия на тема „Как да изнасяме за Федерална Република Германия?" В състава на търговската мисия до Хамбург са включени представители на следните фирми: Билка Лайфстайл ООД - София, Биотрейд България ООД - София, Боди - Бюти ЕООД - Пловдив, Вентони-Козметик ООД - Рудозем, Веселино ЕООД - Казанлък, Икаров ЕООД - Пловдив, Интермед 1 ЕООД - София, Лидера трейдинг ЕООД - София, Масе Продакшън ООД - София, Розаимпекс ООД - Пловдив, Стар Нейлз - България ООД - Пловдив, СТС Холдинг Груп ООД - Габрово, Томи Шоу Козметикс ЕООД - Казанлък, Тонеш ООД - Бургас, ЕТ Христина - Христина Ганджулова - Костенец. Провеждането на търговски мисии в чужбина е един от инструментите, които ИАНМСП прилага в дейността си по развитието на експортния потенциал на българските малки и средни предприятия

Цветанов ще е председател на щаба на ГЕРБ за евроизборите

Председател на Националния предизборен щаб на партия ГЕРБ ще бъде Цветан Цветанов. Това стана ясно от пресконференция на партията. „Винаги съм бил председател на Националния щаб. Това е отговорност. Румяна Бъчварова и Цветан Бонев са избрани за заместник-председатели.

Френското правителство подаде оставка

Новината ще бъде официално съобщена след 21 ч. българско време

    


Курумбашев: Първанов да отправи поне толкова критики към Борисов, колкото към Станишев

Продължавам да слушам с интерес критиките, които АБВ отправя. Досега обаче не съм чул един път да критикуват с нещо ГЕРБ. Надявам се Първанов да отправи поне толкова критики към Борисов, колкото към Станишев. Това заяви на пресконференция в Шумен кандидатът за евродепутат от листата на Коалиция за България Петър Курумбашев.

Агенция отчита ръст на продажбите на жилища в София

Ръст на продажбите на жилища в София с 15% през първите три месеца на годината спрямо същия период на миналата, отчете агенцията за имоти "Бългериан Пропъртис".   Според данните на компанията през изминалите три месеца от годината пазарът в столицата е показал най-голяма активност в сравнение със същите периоди на изминалите години.   Освен продажбите има ръст и в запитванията с 30%, което се тълкува като индикация и за активни следващи месеци за имотния пазар в столицата.   Интересът на купувачите е насочен основно към покупка на апартаменти, а от къщи в София се интересуват около 18% от потенциалните купувачи.   Най-много продажби агенцията има в кварталите "Витоша" и "Младост" на цени между 600 и 750 евро/кв. м в зависимост от степента на завършване на имотите.   Средната цена на продадените апартаменти в София за първото тримесечие на годината е 730 евро/кв. м. Тя остава без промяна спрямо 2013 г. Най-купувани са жилищата до 50 хил. евро, както и тези в луксозния сегмент на цени над 120 хил. евро, сочат данните на "Бългериан пропъртис".   Средният размер на изтеглените ипотечни кредити за покупка на имоти в София през изминалите три месеца е бил 26 хил. евро, показват още данните на агенцията.

Плевнелиев ще говори с Ромпой, Шулц и еврокомисаря Хаан в Брюксел

Президентът Росен Плевнелиев ще бъде на работно посещение в Брюксел на 1 и 2 април за участие в Четвъртата среща на върха ЕС-Африка, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. На 1 април Росен Плевнелиев ще разговаря с президента на Европейския съвет Херман Ван Ромпой, с председателя на Европейския парламент Мартин Шулц и с европейския комисар по регионална политика Йоханес Хаан. Предвидени са и разговори на държавния глава с европейския комисар по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева и с лидери на африкански държави, участници в срещата. Четвъртата среща на върха ЕС-Африка ще премине под надслов "Инвестиции в хората, просперитета и мира". Държавните и правителствени ръководители от Европейския съюз и африканския континент и лидерите на Европейския съюз и на Африканския съюз ще поставят акцент върху възможностите за инвестиции в човешкия капитал чрез образование и обучение, създаването на допълнителни стимули за инвестиции и за насърчаване на растежа и създаването на работни места, предимно за младите хора, както и върху инвестициите в мира и сигурността, като предпоставка за развитие и просперитет за народите от двата континента.

EVN България внесе ценови предложения за периода от месец юли 2014 г. до месец юни 2015 г.

Днес, 31.03.2014 г., следвайки процедурата, дружествата от групата на EVN България внесоха в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) своите заявления за цени на електроенергията за битови и бизнес клиенти на дружеството, присъединени на ниво ниско напрежение в Югоизточна България, за следващия ценови период юли 2014 г. – юни 2015 г.

В предложенията двете дружества EVN България Електроснабдяване и EVN България Електроразпределение посочват само параметрите на тези услуги и цени, които се заплащат към тях, без към момента да са ясни останалите компоненти, които формират крайните цени на електроенергията. Посочените параметри са съобразени само с необходимите приходи за дейността на дружествата и следват обявените от EVN България през месец февруари 2014 г. предложения. Според тях средната цена на електроенергията за битовите и бизнес клиенти на EVN България би трябвало да се промени средно със 7,9% спрямо сега действащите цени.

Както и при двете ценови заявления, които EVN България внесе в ДКЕВР през март и април 2013 г., и сега компанията за пореден път отбеляза силната необходимост ДКЕВР да включи в разходите на Националната електрическа компания (НЕК) механизъм за компенсиране на натрупаните и неразплатени средства към EVN България Електроснабдяване, свързани с законовото задължение на дружеството за изкупване на енергия от ВЕИ. Искането следва логиката на разплащания в сектора, според която крайните снабдители изкупуват цялата енергия от ВЕИ, след което получават компенсиране от НЕК. Приходите на НЕК за това компенсиране се формират от определената от ДКЕВР цена за „зелена енергия“, която от 1 август 2013 г. е включена в цената на НЕК „задължение към обществото“, и която следва да е в такъв размер, който да покрие тези разходи.

 

Стойнев: Машиностроенето е един от основните стълбове на индустриализацията

/КРОСС/ "Държавата трябва да подкрепя машиностроенето, високите технологии, инженеринговата и развойна дейност, защото без тях не можем да имаме устойчив икономически растеж." Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев пред медии в Габрово. „Машиностроенето е един от основните стълбове на индустриализацията", заяви министър Стойнев в израз на задоволство от успешно развиващата се развойна и инженерингова дейност в компанията. „Това е място, където се обучават и подготвят млади хора за българската икономика", каза още той. По думите на икономическия министър за един от основните приоритети в програмата на правителството - реиндустриализацията, е важно развитието на технологичното машиностроене. Министър Стойнев бе категоричен, че българските фирми имат подкрепата на Министерството на икономиката и енергетиката с възможностите за финансиране, които дава оперативната програма „Конкурентоспособност". В рамките на проведените днес срещи бяха представени възможностите и условията за кандидатстване с проекти и по новата оперативна програма „Конкурентоспособност и иновации".  

Хасан Адемов: Ще разкрием 270 000 нови работни места за няколко години

Над 270 000 нови работни места ще бъдат разкрити през следващите няколко години, сочат средносрочните и дългосрочни прогнози на Министерството на труда и социалната политика, изготвени по проект, финансиран от оперативна програма Над 270 000 нови работни места ще бъдат разкрити през следващите няколко години, сочат средносрочните и дългосрочни прогнози на Министерството на труда и социалната политика, изготвени по проект, финансиран от оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Данните бяха оповестени днес от министър Хасан Адемов.

Греков: Работим по създаването на електронен регистър за земите

/КРОСС/ „В Министерството на земеделието и храните работим по изграждането на регистър за земите. Амбицията ни е да съберем цялата информация за собствеността и ползването на земите в единен портал". Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков по време на кръглата маса „Проблеми и перспективи пред земеползването в България". Той допълни, че регистърът ще включва данни за позлзването на земите, за арендните договори, като се работи и за включване на различни карти и информация. Министър Греков припомни, че след възстановяването на собствеността върху земеделските земи, средният размер на парцелите е намалял до 5.5 дка, което затруднява управлението им и повишава разходите на стопаните. „За решаване на този проблем прилагаме два подхода - насърчаваме уедреното ползване и комасацията", обясни министърът. Той посочи, че политиката по управлението на Държавния поземлен фонд е за дългосрочно отдаване под аренда на държавните земи. За последните години отдаването на обработваеми земи от Фонда е нараснало два пъти и достига 1 млн. дка. Земите се отдават под аренда с различни срокове в зависимост от културите. „Съществуват не малък брой договори за трайни насаждения със срок 20 и повече години", каза проф. Греков. Той изтъкна, че няма законодателни бариери пред усвояването на пустеещите земи. „Усвояването им е въпрос на конкуренция и активност на стопаните", обясни министър Греков

В "Денсинг старс" условията са мизерни, чалгата и пошлостта завладяха шоуто!

Претенциите на Нова телевизия, че „Денсинг старс“ е най-бляскавото шоу в родния ефир, се оказаха абсолютно неоснователни. Очевидно хонорарите на ВИП участниците са прекалено високи, а продукцията пести от парите за декори и хореография. Прическите и грима на танцуващите звезди също не блестят с особена оригиналност, а костюмите им са направо пошли и мязат на евтини чалга одежди.

„Миналата година имаше над 50 души екип, освен професионалните танцьори всеки работеше с отделен хореограф,...

Продължава

Дете пострада след срутване на стена в Шабла

11-годишното момче е с черепно-мозъчна травма

Слабите резултати на местните избори костват поста на френския премиер

новият премиер може да е досегашният вътрешен министър Манюел Валс, твърди Ройтерс

    


Здравният туризъм - ниша с огромен потенциал

Здравният туризъм е един от най-печелившите бизнеси в световен мащаб. Съчетаването на лечение с развлечение винаги е било изключително доходоносно за държавите, които го предлагат. 
У нас от тази ниша засега се възползват предимно стоматолози и клиники, чиито находчиви собственици намират начин да си осигуряват пациенти от чужбина. 
От балнео- и Здравният туризъм е един от най-печелившите бизнеси в световен мащаб. Съчетаването на лечение с развлечение винаги е било изключително доходоносно за държавите, които го предлагат. У нас от тази ниша засега се възползват предимно стоматолози и клиники, чиито находчиви собственици намират начин да си осигуряват пациенти от чужбина. От балнео- и

Милошевич е убил Аркан

Един от най-известните сръбски военнопрестъпници Желко Ражнятович, по-известен като Аркан, е бил убит от Слободан Милошевич. Това съобщи белградското радио B92, цитирано от БГНЕС. Прокуратурата в Б...

Над 2300 лв. е средната заплата в IT индустрията у нас, секторът формира 12% от износа

Над 2300 лв. е средната месечна заплата в софтуерната индустрия у нас, секторът формира 12 на сто от българския износ, предаде БТА. Секторът формира една от най-високите добавени стойности в българск...

Путин към Меркел: Украйна се нуждае от промени в конституцията

Руският президент Владимир Путин заявил в телефонен разговор с германския канцлер Ангела Меркел, че Украйна се нуждае от конституционни реформи, предаде БГНЕС. "Обсъждайки различни аспекти от ...

Aнулирахa 3800 полета на „Луфтханза” заради стачка на пилоти

Германската авиокомпания „Луфтханза” днес обяви анулирането на 3800 полета от сряда до петък заради стачка на пилотите, съобщи АФП. Миналата седмица синдикатът на пилотите обяви стачка заради неудовлетворени изисквания по отношение на заплатите.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Германската авиокомпания „Луфтханза” днес обяви анулирането на 3800 полета от сряда до петък заради стачка на пилотите, съобщи АФП. Миналата седмица синдикатът на пилотите обяви стачка заради неудовлетворени изисквания по отношение на заплатите. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Лекарите готвят протест през май

Между 200 и 300 милиона лева дефицит се очертава в болничната система до края на годината. Това съобщи председателят на Българския лекарски съюз Цветан Райчинов. Ако проблемът не бъде решен до месец май, българските лекари обмислят общонационален протест.

Нахапаната от питбули жена е на командно дишане, собственикът на кучетата дари кръв

Състоянието на нахапаната от питбули жена продължава да е критично. Димитрина Георгиева е на командно дишане, съобщи ruse-news.com.
Тя е претърпяла сложна животоспасяваща операция и се е наложило да й извадят едното око.
Собственикът на двата питбула - Пресиян Костадинов, е организирал кръводарителска акция за спасяването на 86-годишната жена. Състоянието на нахапаната от питбули жена продължава да е критично. Димитрина Георгиева е на командно дишане, съобщи ruse-news.com. Тя е претърпяла сложна животоспасяваща операция и се е наложило да й извадят едното око. Собственикът на двата питбула - Пресиян Костадинов, е организирал кръводарителска акция за спасяването на 86-годишната жена.

Kлисарова се допита до ЦИК за честването на 24 май и изборите за европарламент

/КРОСС/ Министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова изпрати писмо до председателя на Централната избирателна комисия (ЦИК) г-жа Ивилина Алексиева с въпроси, свързани с честването на 24 май и провеждането на избори за Европейски парламент на 25 май 2014 г. Проф. Клисарова очаква становището на ЦИК дали организирането на традиционните тържества по случай Деня на българската просвета и култура, които ще съвпаднат с деня за размисъл, са в нарушение на забраната за предизборна агитация, предвидени в Изборния кодекс. Въпросът се отнася, както до обичайното шествие в Центъра на София, към което се присъединяват президентът на Р България, министърът на образованието и науката, столичният кмет, учени от БАН, ректори, общественици, учители, студенти, ученици и граждани, така и за честванията в цялата страна. Проф. Клисарова очаква от ЦИК и отговор на въпроса, свързан със събирането на зрелостниците в училищните дворове преди абитуриентските балове на 24 и 25 май 2014 г. „Изразявам надежда, че провеждането на изборите за Европейски парламент няма да наруши дългогодишната традиция за тържествено отбелязване на 24 май и да помрачи празника на хиляди български абитуриенти", пише в писмото си министър Клисарова.

270 000 нови работни места през следващите няколко години

Над 270 000 нови работни места ще бъдат разкрити през следващите няколко години, сочат средносрочните и дългосрочни прогнози на Министерството на труда и социалната политика, изготвени по проект, финансиран от оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Данните бяха оповестени днес от министър Хасан Адемов. Над 270 000 нови работни места ще бъдат разкрити през следващите няколко години, сочат средносрочните и дългосрочни прогнози на Министерството на труда и социалната политика, изготвени по проект, финансиран от оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Данните бяха оповестени днес от министър Хасан Адемов.

Бивш член на ВСС: Холандците не могат да ни учат, те са доминирани от хомосексуалисти

В понеделник на бял свят излезе официално писмо на бившия член на Висшия съдебен съвет (ВСС) Пламен Стоилов, който в пряк текст се обявява срещу холандски експерт, тъй като Холандия била страна на хомосексуални и наркомани и няма право да бъде ментор на нас – славяните. Наред с всички холандци, Стоилов смята, че виновни за дереджето ни са и съдиите, които пускат обвиняеми от арестите. Шокиращо най-вече с разкритията за възгледите и нагласите на автора си, в писмото се мъдрят следните прозрения за Холандия: "Известно е, че това е страна, в която хомосексуалистите са установили доминация в обществото, наркоманията е почти изцяло легализирана, а съществува и официално партия на педофилите, която се домогва до участие в парламента. Мисля, че представители на такава държава не могат да бъдат наши ментори по отношение на проблемите в съдебната власт. Нашият славянски народ не заслужава подобна участ". Пламен Стоилов бе член на ВСС от квотата на следствието. Писмото му, изпратено до ВСС на 10 декември миналата година, стана публично достояние след сигнал на възмутени читатели на сайта "Правен свят" . То е качено на официална подстраница на Камарата на следователите към сайта на Националната следствена служба. Mediapool вече отправи въпрос до камарата дали това писмо отразява официални позиции и виждания. С писмото Стоилов отказва да присъства на работна среща в Националния институт на правосъдието на тема "Механизъм за оценка на работната натовареност в съдебната система". На него предварително му е известно, че на срещата ще присъства и холандски експерт, защото Холандия е успяла да реши своите проблеми с натовареността на съдиите и прокурорите. За Стоилов обаче това няма значение, а е важна "доминацията на хомосексуалистите". Пенсиониран с почести Към момента на написването му Пламен Стоилов бе председател на камарата, но месец след това бе пенсиониран с почести от Висшия съдебен съвет. На 9 януари ВСС му връчва "личен почетен знак: първа степен - златен” за проявен "висок професионализъм, образцово изпълнение на служебните задължения, високи нравствени качества". Той получава и полагащите му се 20 брутни заплати, което е близо 80 000 лева. Към този момент на ВСС е било известно мнението на Стоилов за холандците и въпреки това той е отличен за "високите си нравствени качества и професионализъм". Стоилов бе член на скандалния бивш съдебен съвет, който успяваше да сътвори скандал в почти всяко свое заседание. Той председателстваше и комисията за проверка на "знаковите дела" в съдебната система, която бе закрита от новия съвет. Писмото му е показателно за това какви хора могат да се издигнат до най-високите постове в съдебната система и да я напуснат със заря в тяхна чест. Стоилов стана един от тримата членове на бившия ВСС, за които бяха засечени телефонни контакти с Красьо "черничкия с ланците". Той обаче се отърва невредим от скандала, защото ставаше дума за само за едно обаждане и от по инициатива на Красьо. Извън темата с холандците, Пламен Стоилов смята, че основният проблем в България е липсата на справедливост от 1989 година насам, за което са виновни съдиите и депутатите. Те "по един системен и трогателен начин обгрижват правата на обвиняеми и подсъдими" за сметка на жертвите от престъпления, смята той. Виновни са съдиите Основна вина за това положение носят съдиите, смята Стоилов, защото те пускат обвиняеми и подсъдими от ареста. "В резултат на това, десетки и стотици автори на тежка и отвратителна престъпност с псевдоними като Хастари, Мастари, Крокодили, Галевци и други подобни, се радват на свободата си и продължават да извършват престъпната си дейност. Горното причинява страдания на десетки и стотици невинни граждани, които фактически са оставени без защита от държавата и правосъдието", казва Стоилов. Според него всеки опит да бъде поставен въпроса за "професионализма и морала на подобни магистрати, до момента или е изцяло игнориран или е срещал яростна съпротива от заинтересованата страна". Докато беше член на ВСС Стоилов имаше право да решава кадровото развитие на съдиите. Мнението му за тях обаче стана ясно, след като напусна съдебния съвет. Този скандал за пореден път поставя въпроса за разделянето на ВСС на две камари заради очевидната неприязън на някои хора в прокуратурата и следствието към съдийската гилдия.

Ученици от Варна с награди в конкурса “MARLISCO – Да опазим морето чисто от замърсявания“

На 29 март 2014г. в град Варна се проведе официалната церемония по награждаване на отборите-финалисти в националния видео конкурс “MARLISCO – Да опазим морето чисто от замърсявания“. Видео филмът „Събуди се!“ на 17 годишните съученици Яна Неведешева, Елица Георгиева, Давид Кортезов и Мария-Жаклин Жекова от Гимназия с преподаване на английски език "Гео Милев" – гр.

И победителите в играта "Ной" са...


Десетима щастливци спечелиха по една от десетте специални награди в играта, посветена на най-новия 3D филм на Дарън Аронофски "Ной" с Ръсел Кроу в главната роля на един от основните герои на Стария завет, спасил човешкия род и животните след Големия потоп.

За участие в играта се регистрираха общо 330 потребили в id.capital.bg, които са дали общо 508 отговора. От тях 408 са верни, а те са дадени от 282 от участниците.


С жребий бяха определени следните победители,...

ГЕРБ пак отива на избори начело с Цветанов

Цветан Цветанов ще е шеф на предизборния щаб на ГЕРБ и за тези избори. Това обяви самият той при представяне на екипа, с който ще правят кампанията на партията.

"Шоколадовият крал" на Украйна срещу Юлия Тимошенко

Главните претенденти за президентския пост в страната

    


Орешарски се срещна с представители на „Американ Джоинт" и „Шалом"

/КРОСС/ Днес, 31 март 2014 г. министър-председателят на Република България г-н Пламен Орешарски се срещна с делегация на „Американ Джоинт", най-голямата еврейска хуманитарна организация в света и с представители на Организация на евреите в България „Шалом". „Американ Джоинт" е постоянен партньор на ОЕБ „Шалом" в изпълнението на социални проекти за българската еврейска общност. Министър-председателят г-н Пламен Орешарски представи преимуществата на България като добро място за инвестиции и представи социалната политика на правителството. На срещата присъства и заместник-министъра на труда и социалната политика - г-н Лазар Лазаров. Представителите на „Американ Джоинт" благодариха на премиера за грижата и доброто отношение на българската държава към еврейската общност в България и предложиха методическа помощ за реализация на социални политики и проекти, за въвеждане на добри практики за сътрудничество между институциите и доброволците при работа със социално-слаби общности и хора със специфични потребности. Делегацията на „Американ Джоинт" заяви, че и в бъдеще ще продължат развитието на проектите си в партньорство с Организация на евреите в България „Шалом". Г-н Орешарски получи специален фотоалбум, посветен на 100-годишнината от създаването на „Американ Джоинт", представящ хуманитарната дейност на организацията в повече от 70 държави по света.

Спряха протеста срещу Росица Янакиева от мегафон в патрулка - ВИДЕО

Пернишката полиция прекрати протеста срещу кмета на Перник Росица Янакиева по един много комико-трагичен начин. Това стана с патрулка, която се появи около 16.00часа пред сградата на Община Перник с мегафон, от който казаха, че имало заповед протеста да се прекратил.

Минути преди това жандармерията извърши провокация срещу протестиращите, като нагази транспарантите им. Униформени полицаи стъпкаха с краката си плакатите на младите перничани, които се борят за спиране...

Продължава

Lufthansa отменя близо 4 хил. полета заради стачка

По данни на компанията по време на тридневната стачка

Обвиниха Мушараф в държавна измяна

Пакистански съд обвини бившият президент Первез Мушараф в държавна измяна в качеството му на главнокомандващ на армията. Обвинението, което може да му донесе смъртно наказание, е за това, че е обявил извънредно положение в нарушение на закона.

Заместник държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд е на посещение в България


Заместник държавният секретар на САЩ по европейските и евро-азиатските въпроси Виктория Нюланд е на посещение в България днес, става ясно от прессъобщение на американския Държавен департамент.

В програмата й са включени разговори с представители на българското правителство за двустранното сътрудничество, развитието на икономическите взаимоотношения и усилията на страната ни за енергийна диверсификация. Също така ще бъдат обсъдени регионални въпроси, както и общият ангажимент на двете...

МЗХ създава Регистър на земеделските стопани, отглеждащи тютюн

/КРОСС/ Министерството на земеделието и храните създава Регистър на земеделските стопани, отглеждащи тютюн. От 1 април 2014 г. се приемат заявленията за регистрация в общинските служби „Земеделие", по местонахождение на имотите. В тях стопаните заявяват площите, на които са отглеждали тютюн, произведените и продадените през 2013 г. количества тютюн по сортови групи и по класи, както и площите, на които ще отглеждат тютюн през 2014 г. Представят се договорите за производство и изкупуване на тютюн, приемателно-предавателните протоколи за изкупуване на тютюн и документи за право на ползване на имотите /удостоверение на наследници, нотариален акт, договор за наем или аренда/, на които се отглежда тютюн през 2013 г. и 2014 г. Създаването на Регистър на тютюнопроизводителите е част от общия пакет мерки, който предприема министерството по отношение на сектора. В момента никой в страната не разполага с информация кои и колко са тютюнопроизводителите в България, площите, засети с тютюн, произведеното количество по различни сортове и кои фирми изкупуват тютюн. Последните данни са от т.нар. „Референтен списък" на произведения тютюн в периода 2007-2009 г. При тази ситуация и липса на каквато и да е база данни за сектора, МЗХ е в невъзможност да определя политики за развитие на сектора, както и да взима най-добрите управленчески решения

Заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд е на посещение в България


Заместник-държавният секретар на САЩ по европейските и евроазиатските въпроси Виктория Нюланд е на посещение в България днес, става ясно от прессъобщение на американския Държавен департамент.

В програмата й са включени разговори с представители на българското правителство за двустранното сътрудничество, развитието на икономическите взаимоотношения и усилията на страната ни за енергийна диверсификация. Също така ще бъдат обсъдени регионални въпроси, както и общият ангажимент на двете...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване