След изборният провал: Кабинетът в Париж подаде оставка! Манюел Валс - нов премиер

Френският премиер Жан-Марк Еро и правителството му подадоха оставка след поражението на социалистите на местните избори, съобщиха агенциите.
По неофициална информация президентът Франсоа Оланд ще назначи за нов премиер досегашния вътрешен министър Манюел Валс, който се радва на висока популярност.
За 21 ч тази вечер е насрочено тв изявление на Френският премиер Жан-Марк Еро и правителството му подадоха оставка след поражението на социалистите на местните избори, съобщиха агенциите. По неофициална информация президентът Франсоа Оланд ще назначи за нов премиер досегашния вътрешен министър Манюел Валс, който се радва на висока популярност. За 21 ч тази вечер е насрочено тв изявление на

Бивш член на ВСС отказал среща с холандци, били хомосексуалисти, наркомани и педофили

Уникално писмо, подписано от бившия вече председател на Камарата на следователите в България Пламен Стоилов, стои на страницата на Националната следствена служба, съобщи „Правен свят”.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
Писмото е с дата от декември м. г. Уникално писмо, подписано от бившия вече председател на Камарата на следователите в България Пламен Стоилов, стои на страницата на Националната следствена служба, съобщи „Правен свят”. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Писмото е с дата от декември м. г.

Кабинетът във Франция подаде оставка, очакват Оланд да обяви Манюел Валс за нов премиер

Френският президент Франсоа Оланд трябва да обяви популярния вътрешен министър Манюел Валс за министър-председател на Франция, съобщи Франс прес, позовавайки се на източници, близки до правителството.

Това назначение ще бъде част от промените в кабинета.























Френският президент Франсоа Оланд трябва да обяви популярния вътрешен министър Манюел Валс за министър-председател на Франция, съобщи Франс прес, позовавайки се на източници, близки до правителството. Това назначение ще бъде част от промените в кабинета.

МЗХ създава Регистър на земеделските стопани, отглеждащи тютюн

Министерството на земеделието и храните създава Регистър на земеделските стопани, отглеждащи тютюн. От 1 април 2014 г. се приемат заявленията за регистрация в общинските служби „Земеделие”, по местонахождение на имотите. В тях стопаните заявяват площите, на които са отглеждали тютюн, произведените и продадените през 2013 г.

Буруджиева: ДПС не е партия, която си води политиката на кафе

/КРОСС/ В студиото на "Дневен ред" по ТВ7 депутатът от БСП Татяна Буруджиева коментира промените в закона за потребителските кредити и въвеждането на таван за лихвите. "Закъсняхме с този закон, макар че ни беше предизборно обещание", призна народният представител. Тя обаче обясни, че вече има и предложени текстове, касаещи частните съдебни изпълнители. "В този проблем трябва да се намери диалог", каза Буруджиева. Депутатът коментира и скандалите в парламента относно ЦИК. Според Буруджиева, опозицията постоянно се стреми в пленарна зала да има скандали и нищо да не се върши. "Задачата на ЦИК е да се изказва по конкретните казуси, безсмислено е да се фокусираме върху броя на хората от различните партии. Най-важното е този орган да работи нормално", добави тя. Относно срещата на кафе между лидерите на ГЕРБ и ДПС Бойко Борисов и Лютви Местан, Буруджиева заяви, че това е бил просто един жест за публичен диалог. "ДПС не е партия, която си води политиката на кафе", каза представителката на БСП, като допълни, че няма разрив между ДПС и нейната партия. Буруджиева беше категорична, че ще подкрепи отмяната на забраната на тютюнопушенето на обществени места, ако колегите отново внесат закона за обсъждане в парламента.  

Изненада-а-а: Цонев тръгна по БНТ; Ризова изчезна от БТВ

Днес започна новото публицистично предаване на БНТ "Още от деня", за което се знаеха няколко неща: че всеки делничен ден ще върви срещу "Лице в лице", започвайки в 18:30 часа, което е и новият час на предаването по БТВ; че водещ ще бъде Димитър Цонев, бивш партньор на Цветанка Ризова и че темите ще бъдат досущ като в "Лице"-то.

Миодраг Йешич сменя Загорчич в „Литекс”

„Литекс” уволни треньора на тима Златомир Загорчич и назначи на негово място сънародника му Миодраг Йешич. Сръбската рокада в Ловеч идва след три мача без победа за „Литекс”, които значително отдалечиха тима от първото място.

Гуинет в депресия заради развода

Актрисата бе изловена от фотографите на няколко пъти да избухва в сълзи.

Оланд посочи Манюел Валс за премиер на Франция

Новият премиер ще е досегашният вътрешен министър Манюел Валс, обяви президентът Франсоа Оланд

Френското правителство подаде оставка

Министърът на вътрешните работи на Франция Манюел Валс ще бъде назначен за премиер

Френският премиер Жан-Марк Еро подаде оставка

Министърът на вътрешните работи на Франция Манюел Валс ще бъде назначен за премиер

Цитат на деня: Плевнелиев се е самозабравил, трябва да му се напомнят правилата


"Президентът си позволи да се постави над закона, над парламента, над Конституцията, над устоите на демократичната държава. Плевнелиев се е самозабравил като държавен глава, на него трябва да му бъде припомнено, че България е парламентарна република и правилата важат за всички".

Така депутатът от левицата и автор на Изборния кодекс Мая Манолова коментира спорът между президента и управляващата БСП за състава и ръководството на Централната избирателна комисия. Пред БНТ Манолова...

Митове за капиталовия пазар

Една от основните причини за това сравнително малко

15 задържани на днешния протест в Перник

Демонстрантите хвърляха камъни и бомбички в знак на недоволство срещу кмета Росица Янакиева

Вигенин ще участва в Срещата на външните министри на НАТО

/КРОСС/ Министър Кристиан Вигенин ще вземе участие в Срещата на министрите на външните работи на държавите-членки на НАТО, която ще се състои на 1-2 април в Брюксел под председателството на Генералния секретар на Алианса Андерс Фог Расмусен. През първия ден от работата на външните министри ще проведе заседание на Комисията НАТО-Украйна и церемония за отбелязване на годишнините на разширяването на НАТО в Генералната квартира на Алианса. Втория ден на форума ще продължи със заседание на Комисията НАТО-Грузи и срещи на Северноатлантическия съвет с държавите от Истанбулската инициативата за сътрудничество и с държавите от Международните стабилизиращи сили, нечленуващи в НАТО. Кристиан Вигенин ще вземе участие и в среща на външните министри на страните от ЕС и Африка на 01 април в Брюксел. Във връзка с подготовката на четвъртата Среща на високо равнище ЕС-Африка, която ще се проведе на 2-3 април в Брюксел, първите дипломати ще обсъдят въпроса за мира и сигурността, както в Африка, така и в Европа и възможностите за по-ефективно предотвратяване на кризи.

М. Манолова: Президентът си позволи нещо, което не е правил Желев, Стоянов, Първанов

И президентът, и ГЕРБ имат една цел, и те го доказаха със своето поведение& по всички възможни начини да пречат на нормалното провеждане на предстоящия евровот, заяви по БНТ зам.-председателят на НС Мая Манолова.

Руслан Мъйнов учи италиански, за да пее опера

Подбрани хора в украинския гр. Измаил имат късмета да гледат “Столичани в повече”. Не за друго, а защото разчитат само на дисковете със стари сезони, които Руслан Мъйнов изпраща в родния си град. Актьорът, естествено, мълчи като гроб за това как ще се развият отношенията с екранната му партньорка - героинята на Ева Тепавичарова. Но за актрисата ... Подбрани хора в украинския гр. Измаил имат късмета да гледат “Столичани в повече”. Не за друго, а защото разчитат само на дисковете със стари сезони, които Руслан Мъйнов изпраща в родния си град. Актьорът, естествено, мълчи като гроб за това как ще се развият отношенията с екранната му партньорка - героинята на Ева Тепавичарова. Но за актрисата ...

Бориславова поиска да купи "Пампорово"

Комисията за финансов надзор забрани на банкерката Цветелина Бориславова да изкупи дяловете на миноритарните акционери в „Пампорово“ АД. Надзорниците са установили серия от неточности в търговите предложения на бившата интимна приятелка на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Орешарски: Надяваме се на дипломатически изход за Украйна

"Важно е да разширим отличните политически отношения между България и Израел с подобряващи се икономически", заявява премиерът

    


Джаро си взема сбогом с цитат от Шекспир

Мафиотът Димитър Туджаров от сериала „Под прикритие” се прости с феновете си във Facebook, рецитирайки част от пиесата на Шекспир „Сън в лятна нощ”.

Задържаха 14 футболни фенове за счупен прозорец на трамвай

Спречкването е след среща между отборите на „Славия“ и „Локомотив“

    


Предстоящи събития в страната за утре, 1 април

/КРОСС/ София.От 09:00 часа в залата за журналисти в сградата на Висшия съдебен съвет на ул. "Екзарх Йосиф" № 12, ще се състои брифинг на представляващия ВСС Соня Найденова. Тема на брифинга е: "Отчет на дейността на ВСС за първото тримесечие на 2014 г.". София.От 09.30 и от 13:30 часа Софийски градски съд, 23 състав, ще заседава по НОХД №599/2014 - срещу Филип Златанов, бивш председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (чл.282 - 283а от НК). София.От 09.30 часа Софийски градски съд, 9 състав, ще заседава по НОХД № 5676/2013 - срещу Салахедин Бин Аладин (чл.115, вр. чл.18, ал.1 от НК). София.От 09.30 часа Софийски градски съд, 34 състав, ще заседава по НОХД № С 155/2013 - срещу Цветан Цветанов (чл. 288, пр.2, вр. чл. 26, ал.1 от НК). София.От 10:00 часа в Сцена-клуб "Максим" на Театър "Българска армия", ще се проведе пресконференция за обявяване номинациите за наградата „Аскеер 2014" в категория съвременна българска драматургия. София.От 11:00 часа в Националния исторически музей /НИМ/ ще бъде представена обновената експозиция на зала 2 - „Античност". На откриването ще присъства и Велислава Кръстева, зам.-министър на културата. София.От 11:00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе представяне на Годишния доклад на БХК, посветен на състоянието на правата на човека в България през 2013 г. София

Мая Манолова в атака: Президентът и ГЕРБ целят да попречат на евровота

„Сигурна съм, че и президентът, и ГЕРБ имат една цел, и те го доказаха със своето поведение - по всички възможни начини да пречат на нормалното провеждане на предстоящия евровот. Това каза зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова в предаването „Още от деня „Сигурна съм, че и президентът, и ГЕРБ имат една цел, и те го доказаха със своето поведение - по всички възможни начини да пречат на нормалното провеждане на предстоящия евровот. Това каза зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова в предаването „Още от деня" на БНТ. „Президентът си позволи да наруши Изборния кодекс и по този начин да пр

По делото за хулиганство срещу Лъчезар Братоев бяха разпитани 4 свидетели

Четирима свидетели бяха разпитани днес на второто поред открито съдебно заседание от наказателното дело по обвинение в хулиганство срещу 51-год. бизнесмен Лъчезар Братоев. Приети и приобщени към материалите по делото бяха множество писмени справки, съобщиха от пресцентъра на съда за Moreto.

Орешарски и Нюланд обсъдиха санкциите срещу Русия

Премиерът е изразил надеждата си, че няма да се стигне до третия пакет икономически санкции за Русия, като е подчертал негативния ефект на санкциите върху част от страните-членки на ЕС, включително България

Великов: Има сериозен страх от репресии сред хората, подкрепили АБВ

/КРОСС/ "Налице е сериозен страх от репресии и сред хората в Русе, заявили подкрепа и симпатии към АБВ, независимо дали са партийно ангажирани, независимо от коя партия." Това заяви на пресконференция в града юристът Венцислав Великов, член на инициативната група на АБВ в Русе. Той обясни, че във формацията има представителство от всички местни общини, има подкрепата и на политически формации. Той каза, че няма да ги обяви заради очевидната намеса на държавния апарат в политическия живот и на национално, и на местно ниво. Оказва се, че примерите за наказани политици и общественици заради заявени симпатии към АБВ се увеличава. Великов разказа за един пореден такъв. Главно действащо лице е Димитър Димитров, член на русенската инициативна група на АБВ, зам.-кмет, вече бивш, на община Две могили. В момента, в който се е разбрало, че Димитров има намерение да подкрепи АБВ, трудовият му договор е бил прекратен. Великов посочи, че това е просто един от примерите на наказани привърженици на АБВ. И припомни случая в Монтана, където кабинетът махна областния управител, защото симпатизира на АБВ. Пресен е и случаят с едно от имената в евролистата на АБВ - Нина Найденова, чийто баща тези дни беше уволнен от ръководен пост в ОПУ-Пловдив заради политическия ангажимент на дъщеря му. „Искам да заявя нашата категорична подкрепа към Митко Димитров и да изразя недоумението си към този подход в Русенска област

"Славия" победи "Локомотив" (София) в скучен мач


"Славия" победи "Локомотив" (София) с 2:0 в скучен мач, който почти сигурно ще осигури оставането на белите в А група.

Веселин Марчев и Фернандо да Силва донесоха успеха на домакините в последната среща от 30-ия кръг. "Железничарите" играха много слабо и без никакво желание, като останаха с десет души заради изгонването на Марко Ранджелович в 90-ата минута.

"Славия" откри резултата в 18-ата минута, когато Марчев изпревари противниковите бранители при центриране отляво и не...

Манюел Валс ще е новият премиер на Франция


След тежкото изборно поражение за управляващите социалисти на местните избори в неделя президентът Франсоа Оланд е решил да предложи вътрешния министър Манюел Валс за нов министър-председател.

Това съобщи "Ройтерс", позовавайки се на източник от управляващата коалиция. Малко преди това новината, че това ще бъде обявено тази вечер в телевизионно обръщение на държавния глава, бе разпространена от телевизионния канал BFM-TV, а от кабинета на премиера Жан-Марк Еро съобщиха, че той е...

Мая Манолова скочи на Плевнелиев и ГЕРБ: Искат да попречат на евроизборите

„Сигурна съм, че и президентът, и ГЕРБ имат една цел, и те го доказаха със своето поведение - по всички възможни начини да пречат на нормалното провеждане на предстоящия евровот. Това каза зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова в предаването „Още от деня" на БНТ. „Президентът си позволи да наруши Изборния кодекс и по този начин да пр „Сигурна съм, че и президентът, и ГЕРБ имат една цел, и те го доказаха със своето поведение - по всички възможни начини да пречат на нормалното провеждане на предстоящия евровот. Това каза зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова в предаването „Още от деня" на БНТ. „Президентът си позволи да наруши Изборния кодекс и по този начин да пр

Златанова: Адвокатите да преосмислят увеличаването на таксите си

Конституцията стои непрекъснато пред мен, тя е настолната ми книга. Спазването на закона е неотменим залог за успехът ни във всичко. Това каза вицепремиерът и министърът на правосъдието Зинаида Златанова по БНТ.

Турция манипулира търсачката ни, възропта „Гугъл"

В манипулацията участвали всички интернет доставчици в страната

Финансовото министерство не дава на Вигенин приходите от имоти зад граница

Финансовото министерство е охладило плановете на външния министър Кристиан Вигенин приходите от българските имоти зад граница да остават във ведомството, а не да влизат в централния бюджет. Той съобщи, че съществуват резерви и към идеята му за специален фонд в министерството със средства за помощ на изпаднали в беда българи в чужбина.   Вигенин представи още през февруари подготвените от екипа му промени в Закона за дипломатическата служба, а в понеделник бяха обсъдени на заседание на Обществения съвет към министерството.   "Постоянно се сблъскваме с проблема, че средствата от наеми и продажби отиват в централния бюджет, а не в МВнР, и това ни затруднява в планирането на ремонтите", каза Вигенин.   Той уточни, че за тази година има необходимост от ремонти за около 15 милиона лева, а министерството може да осигури около 5-6 милиона.   С промените в закона се предвижда още да бъде намалена наполовина т.нар политическа квота за посланици до 10% и да бъде отменена въведената от правителството на ГЕРБ "бърза писта" за млади и способни дипломати, която им даваше възможност за по-бърз достъп до по-високи постове, окупирани предимно от кадри, започнали професионалния си път още преди 1989 година.   Той посочи, че ма основания да вярва, че предложението за 10 процентна политическа квота ще бъде прието от парламента, но уточни, че дори тази идея да не бъде възприета, сегашният таван от 20 процента не е задължителен, а по-скоро ограничителен.   В нашата дейност ние ще се стараем тази квота в следващите години да бъде намалявана, каза Вигенин.   Той посочи, че политическата квота не е непременно нещо лошо и не трябва да бъде премахвана, защото се случва дипломатическата служба към дадения момент не винаги да разполага с най-подготвените кадри.   Вигенин коментира още, че, ако всичко върви нормално, би следвало към средата на тази година промените в закона да бъдат приети и да влязат в сила.   "При обсъждането на текстовете в Народното събрание ще бъде важно да не се отклоним значително от предлагания законопроект, за да не се нарушат внимателно преценените баланси", каза още Вигенин.

Греков и Борисов - изгубени в цитата

Коментар във Facebook предизвика задочен спор между двамата

    


Манолова: Президентът и ГЕРБ имат една цел

/КРОСС/ "Росен Плевнелиев си позволи да направи нещо, което никой друг президент не си бе позволявал. Позволи си да се постави над парламента, над закона. Позволи си да наруши един текст на Изборния кодекс. Този президент ще бъде първият, чиито указ ще бъде доведен до там да се установи нарушение в Конституцията. Това е доказателство, че президентът се е самозабравил." Това заяви зам.-председателят на НС Мая Манолова в ефира на БНТ1. "Плевнелиев си позволи да наруши Изборния кодекс и неговите действия създадоха смут и в предстоящите избори и за евровота. Сигурна съм, че и той, и ГЕРБ имат една цел, и те го доказаха със своето поведение - по всички възможни начини да пречат на нормалното провеждане на предстоящия евровот", добави тя. „Със закононарушението на Плевнелиев и със законопроекта на ГЕРБ няма да има щастлив завършек. Защото няма как неуважението към законите в държавата, към принципа на правовата държава и върховенството на закона да бъде толерирано, още повече че се прави от държавния глава, от този, който трябва да бъде пример за това как се спазват законите и българска Конституция", каза още тя. Попитана за това кой кодекс е по-добър - този на Манолова или този на Фидосова тя изказа мнението, че на този въпрос могат да отговорят само гражданите на Р. България. Въпреки това обаче Манолова сподели, че всички в парламента били изказали своята позиция и подкрепа към новия Изборен кодекс. По думите на зам

Командирът на полигон "Корен" е вторият загинал на "Тракия"

Загиналият на магистрала "Тракия" военен е подполковник Анатолий Първанов, шеф на полигона "Корен"

КЗК е против еднаквите цени на лекарствата в аптеки и по линия на НЗОК

Идеята цените на лекарствата на свободна продажба в аптеките и по линия на Здравната каса да са еднакви нарушава свободата на самостоятелно определяне на търговската и ценовата политика на аптеките. Това обяви Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) по повод промени в Закона за лекарствата, засягащи заплащането на лекарства от НЗОК.

Орешарски и Нюланд обсъдиха визите и санкциите срещу Русия

Надяваме се на дипломатическо решение на украинската криза, заяви министър-председателят Пламен Орешарски по време на срещата си с помощник-държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд. Премиерът изрази надеждата си, че няма да се стигне до третия пакет икономически санкции за Русия, като почерта негативния ефект на същите върху част от страните-членки на ЕС, включително България.

15% ръст на сделките с имоти в София

Продажбите на жилищни имоти в София се увеличиха с 15% през първото тримесечие на годината спрямо същия период на 2013 г., сочат данните на Bulgarian Propertie. В същото време запитванията за покупка ...

На пазара на труда: Глад за програмисти, лекари и учители

Глад за програмисти, лекари и учители на пазара на труда. Такава картина очертават от социалното министерство за следващите няколко години. Дипломата за висше образование гарантира работа на 90%, ...

Правителството на Франция подаде оставка

Вътрешният министър на страната Манюел Валс ще бъде назначен на овакантения

Италия може да се справи и без руски газ идната зима, според шефа на "Ени"

Италия ще обезпечи своите потребности от природен газ за предстоящата зима и без руски доставки през територията на Украйна, заяви в понеделник шефът на газовата компания "Ени" (Eni), най-големият италиански клиент на руския "Газпром".   След критиките на Запада за присъединяването на Крим към Русия, Европейският съюз обмисля да понижи вноса на енергийни суровини от Русия, която доставя около една трета от консумирания в Европа природен газ, около половината от който се транзитира през Украйна.   Въпреки безпокойствата за следващата зима, сме уверени, че дори при прекъсване на доставките през Украйна, ще се справим, каза Паоло Скарони по време на пресконференция, цитиран от Ройтерс.   Италия, която внася 90 процента от природния газ, който потребява, го получава основно от Русия, Либия, Алжир и Холандия. По данни на "Газпром" през 2013 г. Италия почти е удвоила покупките на руски газ – до 25.33 млрд. куб.м., при 15.08 млрд. куб.м. през 2012 година.

Плевнелиев пред Нюланд: Интелигентната отбрана се налага от финансовите ограничения

„По-тясното сътрудничество и споделянето на ресурси между страните-членки на НАТО са механизмите за изграждането на колективните способности за отбрана", заяви президентът Росен Плевнелиев, който разговаря днес на „Дондуков" 2 с помощник-държавния секретар на САЩ по въпросите на Европа и Евразия Виктория Нюланд. Росен Плевнелиев беше категоричен, ч „По-тясното сътрудничество и споделянето на ресурси между страните-членки на НАТО са механизмите за изграждането на колективните способности за отбрана", заяви президентът Росен Плевнелиев, който разговаря днес на „Дондуков" 2 с помощник-държавния секретар на САЩ по въпросите на Европа и Евразия Виктория Нюланд. Росен Плевнелиев беше категоричен, ч

Съдът в Хага нареди на Япония да спре временно лова на китове с "научна цел"

Международният съд в Хага отсъди в понеделник, че има основателни съмнения, че ловът на китове от Япония в Антарктика не е с научна цел, поради което нареди той да бъде временно прекратен, съобщиха световните информационни агенции.   Трибуналът аргументира решението си с факта, че големият брой уловени китове не отговаря на официално научния характер на програмата.   Международният съд бе сезиран от Австралия, която повдигна въпроса през май 2010 година. Според австралийците научната програма на Япония представлява единствено параван за лова на китове с търговска цел. Япония обяви, че ще се съобрази със забраната, но подчерта, че "съжалява и е дълбоко разочарована от решението".   "Като страна, която съблюдава правовия ред и като отговорен член на международната общност Япония ще спази решението на съда", каза ръководителят на японската делегация в Международния съд Коджи Цуруока на излизане от съдебната зала, цитиран от АФП.   По време на делото Япония твърдеше, че с действията си Австралия просто опитва да наложи на Япония своите културни норми. Япония е уловила общо 3600 китове джуджета, откакто стартира настоящата си програма през 2005 година.   Страната на Изгряващото слънце наложи мораториум на китолова през 1986 г., но продължи да ловува в северната и в южната част на Тихия океан, възползвайки се от разпоредбите, които го разрешават, но само с научна цел. Норвегия и Исландия отхвърлиха разпоредбата и продължиха с китолова.   Месото от китове се продава в търговската мрежа в Япония. Страната често влиза в спорове с Австралия и някои други западни страни, които силно се противопоставят на китолова с аргумента, че това са застрашени видове.   От своя страна Япония твърди, че китовете джуджета и редица други видове са в изобилие и че нейните китоловни дейности са устойчиви. Природозащитници настояват, че от 1987 година насам Япония е убила над 15 000 кита.

Вигенин и Нюланд обсъдиха премахването на визите

/КРОСС/ Министър Кристиан Вигенин разговаря в София с помощник държавния секретар на САЩ за Европа и Евразия Виктория Нюланд. Срещата се състоя в рамките на еднодневно работно посещение на Виктория Нюланд у нас. Сред основните теми на разговора бяха двустранните отношения между България и САЩ, ситуацията в Украйна и процесът по присъединяване на страната ни към програмата за безвизови пътувания на САЩ Visa Waiver Program (VWP). Министър Вигенин изведе като приоритет премахването на визовите ограничения както в двустранен, така и в трансатлантически план. По думите му страната ни осъзнава свързаната с разширяването на VWP вътрешнополитическа динамика в САЩ и следи развитията по темата в Конгреса и изпълнителната власт. Изразена бе благодарност за съдействието и съвместната работа в процеса по изпълнение на критериите за присъединяване към VWP. И двете страни изразиха надежда, че цялостният имиграционен дебат в САЩ ще доведе до благоприятни промени в условията за членство в програмата в непосредствено бъдеще.

Украйна, енергийната диверсификация и сигурността - темите на помощник-държавния секретар на САЩ в София


Ситуацията в Украйна, енергийната диверсификация и инвестициите в сигурността – тези теми са обсъдили днес  министър-председателят Пламен Орешарски по време на срещата си с Виктория Нюланд, помощник-държавния секретар на САЩ по въпросите на Европа и Евразия. За това съобщи правителствената информация служба. Нюланд, за чието посещение се разбра от прессъобщение на американския Държавен департамент, разговаря днес с премиера и с президент Росен Плевнелиев.

Надяваме се на...

Папазов: Магистралата София – Ниш е от първите проекти за реализация до 2020 г.

Проектът за автомагистрала София – Ниш ще бъде един от първите, по които ще се работи през новия програмен период 2014 – 2020 година. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов по време на тържественото откриване на новата авиолиния Белград – София, съобщи Фокус. Проектът за автомагистрала София – Ниш ще бъде един от първите, по които ще се работи през новия програмен период 2014 – 2020 година. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов по време на тържественото откриване на новата авиолиния Белград – София, съобщи Фокус.

Срещу Русия готвят удар, какъвто унищожи СССР

Какво обсъжда Барак Обама в Саудитска Арабия

    


Битови и строителни отпадъци до детска площадка повече от 2 месеца.

Отново едно голямо "БРАВО" на управляващите!!! Повече от 2 месеца камиона за отпадъци минава и подминава боклука пред блок 64, вх. В и Г на ул."Благой Гебрев" в кв. "Изток". Детската площадка се намира до боклуците, но на никого не му прави впечатление. Е, ако не си платим данъците не ни подминават...

Бареков: В евролистата на „България без цензура“, ВМРО, ЗНС и „Гергьовден“ ще влезе знакова фигура от ГЕРБ

Веднага след евровота ПП „България без цензура“ ще изтегли своите депутати от Народното събрание, като дотогава към коалицията ще се присъединят 7-8 души от групата на ГЕРБ. „Ако това не събори Парламента, то тогава това ще означава, че кворума лежи на „Атака”, допълни той.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване