Yahoo се фокусира върху онлайн видеото за сметка на YouTube


Една от новите посоки в развитието на Yahoo ще е сериозен фокус върху онлайн видеото. За целта компанията на Мариса Мейър вече е започнала преговори с известни създатели на видеосъдържание в YouTube, съобщава онлайн изданието Re/Code.

Представители на интернет портала са се свързали с видеоблогъри, за които има информации, че са недоволни от сделките си и приходите, които получават от видеосайта на Google. Yahoo се опитва да предложи по-изгодни условия и да привлече тези хора да...

„Литекс“ официално представи новия си треньор Миодраг Йешич

„Литекс" официално представи Миодраг Йешич като нов старши-треньор на „Литекс", съобщи bTV. Негов помощник ще бъде Дарко Обрадович, с когото работеха и в ЦСКА.

Йешич заменя на поста освободения преди няколко часа Златомир Загорчич. Бившият защитник пое отбора през лятото и през есенния полусезон го изведе до първо място в класирането на "А" груп „Литекс" официално представи Миодраг Йешич като нов старши-треньор на „Литекс", съобщи bTV. Негов помощник ще бъде Дарко Обрадович, с когото работеха и в ЦСКА. Йешич заменя на поста освободения преди няколко часа Златомир Загорчич. Бившият защитник пое отбора през лятото и през есенния полусезон го изведе до първо място в класирането на "А" груп

Стачка на пилоти анулира 3800 полета на „Луфтханза”

Германската авиокомпания „Луфтханза” днес обяви анулирането на 3800 полета от сряда до петък заради стачка на пилотите, съобщи АФП. Миналата седмица синдикатът на пилотите обяви стачка заради неудовлетворени изисквания по отношение на заплатите.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Германската авиокомпания „Луфтханза” днес обяви анулирането на 3800 полета от сряда до петък заради стачка на пилотите, съобщи АФП. Миналата седмица синдикатът на пилотите обяви стачка заради неудовлетворени изисквания по отношение на заплатите. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Орешарски обсъди с Ирина Бокова сътрудничеството на България и ЮНЕСКО

/КРОСС/ Сътрудничеството на България и ЮНЕСКО обсъдиха министър-председателят Пламен Орешарски и генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова. По време на срещата си в Министерския съвет днес премиерът Орешарски и г-жа Бокова разговаряха за развитието на културата в страната. В срещата участва и министърът на културата Петър Стоянович.  

Тютюнопроизводителите влизат в регистър

Министерството на земеделието създава регистър на стопаните, отглеждащи тютюн, съобщиха от ведомството на Димитър Греков.   От 1 април 2014 г. се приемат заявленията за регистрация в общинските служби "Земеделие" по местонахождение на имотите.   Стопаните трябва да заявяват площите, на които са отглеждали тютюн, произведените и продадените през 2013 г. количества тютюн по сортови групи и по клас, както и площите, на които ще отглеждат тютюн през 2014 г.   Представят се договорите за производство и изкупуване на тютюн, приемателно-предавателните протоколи за изкупуване на тютюн и документи за право на ползване на имотите - удостоверение на наследници, нотариален акт, договор за наем или аренда, на които се отглежда тютюн през 2013 г. и 2014 г.   Създаването на регистър на тютюнопроизводителите е част от общия пакет мерки, който предприема министерството по отношение на сектора.   В момента никой в страната не разполага с информация кои и колко са тютюнопроизводителите у нас, колко са площите засети с тютюн, произведеното количество по различни сортове и кои фирми го изкупуват.   Последните данни са от т.нар. "референтен списък" на произведения тютюн в периода 2007-2009 г. При тази ситуация и липса на каквато и да е база данни за сектора, Министерството на земеделието е в невъзможност да определя политики за развитието му, както и да взима управленски решения.   Включването в регистъра на тютюнопроизводителите не е свързано по никакъв начин с плащането на данъци, такси и осигуровки. В него ще се вписват всички тютюнопроизводители, които сега произвеждат тютюн, без значение дали фигурират или не в т.нар. "референтен списък". След първоначалното зареждане, базата данни ще се актуализира ежегодно.   Земеделските стопани могат да получат подробна информация в общинските служби по земеделие.

Манолова: Разправията около ЦИК е демотивираща за гражданите

Цялата разправия около Централната избирателна комисия има демотивиращо отражение върху гражданите. Това каза пред журналисти в Кюстендил зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил.

Топалов с 4 места надолу в ранглистата

Веселин Топалов се смъкна с 4 места - до осмо, в световната ранглиста по шахмат за април. Той завърши последен на претендентския турнир в Хантимансийск, изгуби 13 точки и сегашният му личен коефициент ЕЛО е 2772. Лидер е Магнус Карлсен (Норвегия) с ЕЛО 2881 т. Индиецът Вишванатан Ананд се изкачи от осмо на трето място с ЕЛО 2785 т., а след първото Веселин Топалов се смъкна с 4 места - до осмо, в световната ранглиста по шахмат за април. Той завърши последен на претендентския турнир в Хантимансийск, изгуби 13 точки и сегашният му личен коефициент ЕЛО е 2772. Лидер е Магнус Карлсен (Норвегия) с ЕЛО 2881 т. Индиецът Вишванатан Ананд се изкачи от осмо на трето място с ЕЛО 2785 т., а след първото

Цветан Цветанов отново оглави предизборния щаб на ГЕРБ

Цветан Цветанов отново е начело на предизборния щаб на ГЕРБ. Той неизменно заема тази позиция откакто партията се явява на избори и явно няма изгледи да бъде изместен, въпреки относителното намаляване на тежестта му в ГЕРБ след последния конгрес, когато ръководството бе разширено с нови зам.-председатели. За предстоящите евроизбори негови заместници в предизборния щаб ще бъдат социологът Румяна Бъчварова и административният секретар Цветомир Паунов. На пресконференция в понеделник партията представи екипа си и мотото за евровота "България няма време за губене". След като напомни, че е правил всички избори на ГЕРБ досега, Цветанов изброи целите на партията, като започна от "най-скорошната", след което ги подреди по важност. "Целта ни е първи да се регистрираме в Централната избирателна комисия, да бъдем първа политическа сила, партията с най-много гласове и, разбира се, да имаме повече евродепутати, отколкото след последните избори", обяви той. В момента ГЕРБ има петима евродепутати. На въпрос дали шестима ще е добро постижение Цветанов отговори: "Повече от сега ще е успех", а водачът на листата Томислав Дончев подметна шеговито, че осем ще е по-добре. Цветанов обеща "позитивна кампания, без противопоставяне и черен пиар, характерни за нашите политически опоненти". Вярваме във високата избирателна активност и ще се регистрираме самостоятелно за изборите както винаги, каза още Цветанов. ГЕРБ ще открие кампанията си на 27 април в зала Арена "Армеец". Сред гостите ще бъде и лидерът на ЕНП Жан-Клод Юнкер. "В тази кампания избрахме не да обещаваме красиви неща, а да кажем просто една истина, че България няма време за губене”, каза председателят на Столичния общински съвет и член на предизборния щаб Елен Герджиков, който представи слогана на ГЕРБ за евроизборите. "Това е една истина. България няма време за губене в осъществяването на своята мечта, а тя е да се утвърди като нормална, европейска и правова държава, със средно европейско качество на живот", добави той. Цветан Цветанов допълни, че трябва да има реален дебат за силна и обединена Европа. Той посочи, че сблъсъкът между ГЕРБ и БСП ще бъде на практика сблъсък между ЕНП и Партията на европейските социалисти.

Увеличават зависимостта ни от Русия, притеснени хората на Надежда

Според „Синьо единство" промените в енергийния закон ще изгонят инвеститорите

Алвеш: Ако спечелим, съдията ни подкрепя, а ако паднем, е краят на един цикъл


Защитникът на "Барселона" Даниел Алвеш смята, че се води кампания срещу отбора. По думите му на голяма част от хората им липсва информация.

"Ако не познаваш практиката, говориш като запалянко. Съвсем наскоро казаха, че "Барса" е загубил титлата, а седмица по-късно отписаха "Реал". Трябва да отделим чувствата. Подкрепям свободното изразяване, но е необходимо да сме обективни", каза Алвеш.

Бразилският национал отхвърли обвиненията, че отборът е подкрепян от съдиите. "Ако...

Недялко Йорданов - енциклопедия на цензурата на три режима

На спектакъла „50 години театър“ Недялко Йорданов ще разкаже за този жесток театър на живота по неговия си начин - с мекота, искреност и чувство за хумор.

"Атака" "посрещна" Виктория Нюланд с провокация

От партията определиха визитата на заместника на Джон Кери като странна и тайна и се възмутиха от липсата на информация

Найденов и Симеонов във видеоразговор с военните ни контингенти зад граница

/КРОСС/ Министърът на отбраната Ангел Найденов и началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов ще разговарят утре, 1 април, с националните командири на българските военни контингенти зад граница. По време на видео-конферентната връзка, която ще се проведе в Информационния център на Министерството на отбраната, те ще поздравят българските военнослужещи, участващи в мисии и операции зад граница, по повод десетата годишнина от приемането на Република България за пълноправен член на НАТО. Министър Найденов и генерал Симеонов ще бъдат осведомени за изпълнението на задачите, възложени на военнослужещите от Българската армия, които участват в операцията на международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан (ISAF), операцията на НАТО в Косово, операцията на ЕС „Алтея" в Босна и Херцеговина и в мисията на ЕС за военни наблюдатели в Грузия, както и на военните медици, които участват в мисията на Европейския съюз за обучение на силите за сигурност в Мали. Националните командири ще запознаят министъра на отбраната и началника на отбраната с обстановката в зоните, в които се провеждат операциите.  

Бягство от народа! Вижте как Караилиев и заместника му дуфнаха от Община Перник

Часът е 16.20 часа.

Както има един сериал по телевизията "Бягство от затвора", така спокойно може да наречем тази снимка и видео "Бягство от народа".

Зам.председателя на Общинския съвет Пламен Борисов и председателя Владислав Караилиев се измъкнаха от сградата на Община Перник, минути след като жандармерията им изчисти пътя от протестиращите млади пернчани, борещи се да се спре изсичането на гори в...

Продължава

Путин подгони Бил Гейтс по богатство

Официалната заплата на президента на Русия Владимир Путин е 187 000 щатски долара, а с всички останали печалби той се доближи до най-богатия човек на планетата с лично състояние от 75 милиарда долара.

Eвропейските борси не намериха единна посока

Данните за инфлацията "неудобна и неприятна новина за ЕЦБ", твърди анализатор

    


Добрите конюнктурни данни подкрепиха европейските борси

Данните за инфлацията "неудобна и неприятна новина за ЕЦБ", твърди анализатор

    


Дете е с опасност за живота след срутване на стена в Шабла

/КРОСС/ 11-годишно момче от Шабла е пострадало при срутването на междиннна стена в изоставена сграда на трудово-производителна кооперация в града. Детето е с черепно-мозъчна травма и опасност за живота в неврохирургичното отделение на варненската болница "Света Анна". Със счупена ръка е и 19-годишният му приятел, който след преглед е освободен за домашно лечение. Инцидентът се разследва, предаде БНР.  

Ан Идалго - първата жена, избрана за кмет на Париж

"Честна", "прилежна", "скромна", "желязна ръка в кадифена ръкавица"

    


Бойко Борисов: Победата на френската десница е окуражителен сигнал за ЕНП

Поздравявам Вас, целия екип и всички ваши членове и симпатизанти за блестящата победа на Съюза за народно движение на изборите във Франция. Това се казва в поздравителен адрес от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов до председателя на френската десница Жан Франсоа Купе.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Поздравявам Вас, целия екип и всички ваши членове и симпатизанти за блестящата победа на Съюза за народно движение на изборите във Франция. Това се казва в поздравителен адрес от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов до председателя на френската десница Жан Франсоа Купе. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Задържаха мъж при опит да проникне в Белия дом

Срещу нарушителя предстои да бъдат повдигнати обвинения

Бареков: Гласувайте за нас, за да разпуснем парламента

Гласувайте за нас, за да разпуснем парламента. Това заяви днес във Варна лидерът на ПП Гласувайте за нас, за да разпуснем парламента. Това заяви днес във Варна лидерът на ПП "България без цензура" Николай Бареков. Той обяви, че веднага след евровота ББЦ ще изтегли своите депутати от Народното събрание, като дотогава към коалицията ще се присъединят 7-8 души от групата на ГЕРБ. "Ако това не събори Парламента,

Славия с лека победа в малкото столично дерби

Славия победи Локомотив (София) с 2:0 в мач от 30-я кръг на А група. Първото попадение в мача падна в 18-та минута, след като Веселин Марчев засече центриране от ляво и откри на 1:0. До края на полувр...

Правят регистър на тютюнопроизводителите

Министерството на земеделието и храните създава Регистър на земеделските стопани, отглеждащи тютюн, съобщиха от МЗХ. От 1 април 2014 г. се приемат заявленията за регистрация в общинските служби "...

Йешич: Щастлив съм, че пак съм в Литекс

Mиодраг Йешич представен официално от президента Трифон Попов пред отбора и медиите, след което изведе футболистите за следобедната тренировка в понеделник. Той заменя на поста досегашния наставник Зл...

Орешарски очаква дипломатически изход за Украйна

Премиерът се срещна с помощник-държавния секретар на САЩ

    


Бареков обяви номинациите на партията си за еврокомисар: Петър Стоянов, Соломон Паси и Симеон Сакскобургготски

Гласувайте за нас, за да разпуснем парламента. Това заяви днес във Варна лидерът на ПП "България без цензура" Николай Бареков.
Той обяви, че веднага след евровота ББЦ ще изтегли своите депутати от Народното събрание, като дотогава към коалицията ще се присъединят 7-8 души от групата на ГЕРБ. "Ако това не събори Парламента, Гласувайте за нас, за да разпуснем парламента. Това заяви днес във Варна лидерът на ПП "България без цензура" Николай Бареков. Той обяви, че веднага след евровота ББЦ ще изтегли своите депутати от Народното събрание, като дотогава към коалицията ще се присъединят 7-8 души от групата на ГЕРБ. "Ако това не събори Парламента,

Освиркаха Джъстин Бийбър на наградите "Джуно"

Бийбър спечели приза "Избор на публиката", но това не допадна особено на присъстващите на церемонията и след обявяването на името му хората реагираха с изненадващ микс от одобрителни възклицания и ясно доловими освирквания

Над 1/4 от зрелостниците със знания по математика, надхвърлящи очакванията

/КРОСС/ 28% от дванадесетокласниците, които през януари 2014 г. участваха в изследването по математика, са показали резултати, надхвърлящи очакванията. Анализът на експертите сочи, че тези зрелостници проявяват компетентности, които предполагат активно и самостоятелно учене и участие в обществото. 8% от тях са в пето ниво с получени от 32 до 34 точки. 20% пък са в четвърто ниво като са получили от 23 до 31 точки, съобщиха от МОН. 20,4% от учениците имат от 15 до 22 точки и попадат в трето ниво. Според специалистите учениците на това равнище покриват измерваните компетентности и демонстрират възможности да ги използват целесъобразно в даден контекст. В тяхната подготовка по-голямо внимание трябва да се обърне на задачите, измерващи геометрично съдържание - подобни триъгълници, решаване на задачи за правоъгълен и равнобедрен триъгълник. Резултатите им по задачите със свободен отговор са под средното равнище. Близки до долния праг за покриване на изискванията (в рамките на статистическата грешка) са резултатите, свързани с рационални изрази и неравенства. Учениците, които попадат във второ ниво, са 30,8% от участвалите в изследването. Те са получили между 8 и 14 точки. С най-нисък резултат са 10% от дванадесетокласните от първо ниво с резултати от 0 до 7 точки. Според анализаторите учениците на тези две нива демонстрират елементарни математически умения. Една трета от тях умеят да решават задачи за квадратно уравнение и да работят с корени (без да ги сравняват)

Баба Павлинка от Драгичево въстава срещу младите протестиращи

 Станалата известна покрай земетресението баба Павлинка от село Драгичево се надигна срещу протестиращите пред Община Перник.

Баба Павлинка се възмути от работниците, които не чистят боклука на Перник.

"На времето ми одържаха по 2 стотинки от заплатата, за да построят сградата на Община Перник", спомня си Павлинка.

"Като са гладни чистачите, вместо да хвърлят домати и яйца по сградата на Общината нека нахранят семействата си",...

Продължава

Земеделското министерство пак ще пише закон за комасацията

Работна група от земеделското министерство ще започне до края на май да подготвя закон за комасацията, съобщи земеделският министър Димитър Греков, който участва в кръгла маса по проблема.   През последните 20 години имаше няколко опита за написването на такъв закон, но никой проект не стигна до гласуване от Народното събрание. Сега аграрният министър посочи, че такъв документ е трябвало да бъде написан още през 90-те години на миналия век.   "Изправени сме не да говорим политически, а реално трябва да решим как да се използва земята, защото, ако така се прехвърляме, и този закон все трябва да се решава в бъдеще", допълни Греков.   По данни на земеделското министерство средният размер на земеделските парцели с всяка година намалява, като в момента е 5.5 дка на имот.   Бившият земеделски министър Венцислав Върбанов, коментира, че земята у нас се ползва комасирано, макар че собствеността върху нея не е комасирана. Той лансира идеята, която също е неколкократно обсъждана през последните 20 години, да се въведе данък върху пустеещите земи, което би стимулирало окрупняването на парцелите. В момента Върбанов оглавява Асоциацията на земеделските производители в България.   Димитър Греков също подкрепи въвеждането на такъв данък, но отбеляза, че експертите нямат единно мнение за въвеждането му. Освен това практиката била налогът да се събира от ползвателите, което щяло да накърни техните доходи.   Според представители на сдружението на общините такъв данък няма да има от кого да се събира, защото много собственици вече не живеят в България.   Участници в дискусията посочиха и че без комасация няма как да се изграждат съоръжения за напояване.   Земеделският министър посочи още, че съществен елемент за оптималното земеползване в страната се отнася до изработването на общи устройствени планове на общините. Такива трябва да имат всички общини до 2016 г.   Греков съобщи още, че в министерството се работи по създаването на единен кадастър и имотен регистър. Така би трябвало в една система да има информация за арендните договори, карти и регистри, свързани със земеделски имоти.

Близо 3500 зрелостници се очаква да завършат тази година във Варненско

Общият брой на подадените заявления за явяване на матури във Варна и областта е 4 026. Основната част от тях са от зрелостници, които се очаква да се дипломират тази година. Те са 3 454. Броят им е малко по – малък от на миналогодишния випуск.

Бойко Борисов: Победата на френската десница е окуражителен сигнал за ЕНП

Поздравявам Вас, целия екип и всички ваши членове и симпатизанти за блестящата победа на Съюза за народно движение на изборите във Франция. Това се казва в поздравителен адрес от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов до председателя на френската десница Жан Франсоа Купе.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Поздравявам Вас, целия екип и всички ваши членове и симпатизанти за блестящата победа на Съюза за народно движение на изборите във Франция. Това се казва в поздравителен адрес от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов до председателя на френската десница Жан Франсоа Купе. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Задържан е 24-годишен за убийството в подлеза на НДК

/КРОСС/ Столични полицаи задържаха извършителя на убийството на 25-годишния мъж в района на НДК на 23 март, съобщиха от МВР. За престъплението е хванат 24-годишен мъж от София. На 23 март 25-годишен криминално проявен от Бургас беше убит пред заведение в подлеза на НДК. Минути преди инцидента той е бил в компанията на свой съгражданин от морския град, също с криминални регистрации. От полицията подозират, че вероятно причината за инцидента е сбиване на двамата младежи с други посетители на заведението. 25-годишният бургазлия беше бит и наръган с нож, в резултат на което почина по-късно в "Пирогов".  

Хотелиер ограничи досъпа до кея в Равда

Спорът между собственика на хотел в Равда и Националната спортна академия за територия в Равда добива все по-големи размери.

Полицейски шеф преби зверски съпругата си

Шеф на автопатрулите в областната дирекция на МВР Благоевград е пребил зверски съпругата си, също служителка в ОД на МВР, съобщава Struma.com.
Инцидентът е станал в събота вечерта след семеен скандал. След като я посинил жестоко, жената успяла да избяга от дома си и тичайки, се скрила в двора на полицията при колегите на мъжа си. Шеф на автопатрулите в областната дирекция на МВР Благоевград е пребил зверски съпругата си, също служителка в ОД на МВР, съобщава Struma.com. Инцидентът е станал в събота вечерта след семеен скандал. След като я посинил жестоко, жената успяла да избяга от дома си и тичайки, се скрила в двора на полицията при колегите на мъжа си.

Шеф на автопатрул в Благоевград преби зверски съпругата си

Шеф на автопатрулите в областната дирекция на МВР Благоевград е пребил зверски съпругата си, също служителка в ОД на МВР, съобщава Struma.com.
Инцидентът е станал в събота вечерта след семеен скандал. След като я посинил жестоко, жената успяла да избяга от дома си и тичайки, се скрила в двора на полицията при колегите на мъжа си. Шеф на автопатрулите в областната дирекция на МВР Благоевград е пребил зверски съпругата си, също служителка в ОД на МВР, съобщава Struma.com. Инцидентът е станал в събота вечерта след семеен скандал. След като я посинил жестоко, жената успяла да избяга от дома си и тичайки, се скрила в двора на полицията при колегите на мъжа си.

Кабинетът дал пари от регионалния фонд на всички проекти на кметове от БСП и ДПС


Неодобрените проекти за финансиране от публичната инвестиционна програма са почти изцяло на общини с кметове на ГЕРБ, десницата и независими. От 90 общини, които не получиха нито лев от държавния фонд, само една се управлява от кмет, подкрепен от БСП, и една - от кмет на ДПС, съобщи в днешния си брой в. "Сега", позовавайки се справка от Националното сдружение на общините, публикувана на сайта на организацията.

Според изданието така се доказва, че фондът на стойност 289 млн. лева за...

Кабинетът раздал парите от регионалния фонд само на кметове от БСП и ДПС


Неодобрените проекти за финансиране от публичната инвестиционна програма са почти изцяло на общини с кметове на ГЕРБ, десницата и независими. От 90 общини, които не получиха нито лев от държавния фонд, само една се управлява от кмет, подкрепен от БСП, и една - от кмет на ДПС, съобщи в днешния си брой в. "Сега", позовавайки се справка от Националното сдружение на общините, публикувана на сайта на организацията.

Според изданието така се доказва, че фондът на стойност 289 млн. лева за...

Терзиева обсъди развитието на регионите с еврокомисар Йоханес Хан

/КРОСС/ Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева се срещна с еврокомисаря по регионална политика Йоханес Хан в Брюксел днес. Двамата проведоха технически разговори във връзка с разработването на Оперативна програма „Региони в растеж" 2014-2020 г. Двамата обсъдиха изпълнението на проект „Енергийно обновяване на българските домове", финансиран от Оперативна програма „Регионално развитие" 2007-2013 г. Десислава Терзиева отбеляза, че тази година се планира да бъдат обновени 60 многофамилни жилищни сгради, а преди края на 2015 година ще бъде завършено санирането на всички 180 планирани сгради. В качеството си на Национален координатор по Дунавската стратегия министър Терзиева запозна комисаря Хан с планираните стъпки за подобряване на националния координационен механизъм с цел по-ефективно взаимодействие между отговорните структури и по-пълното ангажиране на всички заинтересовани страни. Координацията е от ключово значение с оглед инициативата на Европейската комисия за подобряване на управлението на макрорегионалните стратегии на ЕС. Като израз на ангажираността на България Десислава Терзиева заяви готовността на МРР да организира среща на Националните лица за контакт и Координаторите на приоритетни области по Дунавската стратегия до края на годината

Ердоган печели убедително местните избори и заплашва противниците си с разправа


Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган обяви победа в местните избори, които мнозина разчитат като референдум за управлението му, и заяви, че ще "прогони от бърлогите им" враговете, обвинили го в корупция. "Ще си платят за това", каза той, цитиран от "Ройтерс".

В обръщение след края на изборния ден той заяви, че ще започне яростна кампания срещу враговете си. "Доста хора ще избягат в следващите дни", заяви той. "Ще влезем в бърлогите им, ще им поискаме отговорност. Как смеят да...

Литекс изгони Загорчич, сменя го с Йешич

След поражението от ЦСКА с 0:1 в събота, ръководството на Литекс реагира светкавично и се освобди от поста старши треньор на "оранжевите" Златомир Загорчич.

След провокация на жандармерията задържаха протестиращи пред Община Перник

16.00 часа:

Шест човека от протестиращите пред Община Перник са задържани, включително и организаторите Методи и Мартин.

Двама полицая хващаха по един човек и ги вкарваха в автомобила на жандармерията, паркиран на паркинга на Общината.

В началото на видеото, което прилагаме ще видите как жандармеристите нахлуват върху призивите на протестиращите, стъпват върху тях и почват да ги газят.

Протестиращите се ядосват от провокацията на жандармерията и ги призовават да...

Продължава

Бареков предложи Петър Стоянов, Соломон Паси и Сакскобургготски за еврокомисари

/КРОСС/ "Гласувайте за нас, за да разпуснем парламента." Тази политическа заявка за смяна на порочната политическа система направи днес във Варна лидерът на ПП "България без цензура" Николай Бареков. Той обяви, че веднага след евровота ББЦ ще изтегли своите депутати от Народното събрание, като дотогава към коалицията ще се присъединят 7-8 души от групата на ГЕРБ. "Ако това не събори Парламента, то тогава това ще означава, че кворумът лежи на Атака", допълни той. Бареков обяви във Варна и своите номинации за български еврокомисар. Това са Петър Стоянов, Соломон Паси и Симеон Сакскобургготски. "Ако ни дадат ресор правосъдие, най-подходящ е Петър Стоянов, за външна политика - и тримата имат нужните качества", обясни лидерът на ББЦ. Той обаче посочи, че името ще бъде обявено официално след резултатите от евровота и разговори с коалиционните партньори. В евролистата на "България без цензура", ВМРО, ЗНС и "Гергьовден" ще влезе и знакова фигура от Варна, съобщи още Бареков.    

Слънчево с временни увеличения на облачността ще е времето утре

През нощта над страната ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури, в повечето места, ще са между 2° и 7°. В София – около 3°. Утре ще бъде слънчево, след пладне – с временни увеличения на облачността и на отделни места в източната половина от страната ще превали.

Стойнев: Нямам притеснения по казуса Кара дере

Ако политически формации желаят, могат да внесат сигнали в прокуратурата за всеки един от тези 33 сертификата, които се разглеждат в Министерството на икономиката в момента, коментира министърът във връзка с внесения от РБ сигнал в прокуратурата

Стойнев: Нямам притеснения по казуса Карадере

Ако политически формации желаят, могат да внесат сигнали в прокуратурата за всеки един от тези 33 сертификата, които се разглеждат в Министерство на икономиката в момента, коментира министърът във връзка с внесения от РБ сигнал в прокуратурата

Елтън Джон ще се омъжи за приятеля си Дейвид Фърниш


Сър Елтън Джон ще се омъжи за дългогодишния си партньор Дейвид Фърниш, след като промяна в законодателството в Англия и Уелс за първи път позволи сключването на еднополови бракове, предаде Би Би Си.

Пред NBC Today звездата обяви, че сватбата им ще е много тиха и скромна, "но ще го направим и ще бъде много щастлив повод". Пред издание от Лас Вегас Фърниш пък сподели, че церемонията ще се проведе в обредна зала в Англия през май.

Двойката живее под условията на т.нар....

ЕВН официално поиска близо 8% по-скъп ток

Възможно е увеличението да бъде и по-голямо

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване