Медведев: По-евтино до Крим, отколкото до България

Русия ще създаде специална икономическа зона в Крим, за да привлече инвеститори, съобщи премиерът Дмитрий Медведев, който пристигна на полуострова с над половината кабинет, предаде Ройтерс. В зоната ще има данъчни облекчения и специален митнически режим.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Русия ще създаде специална икономическа зона в Крим, за да привлече инвеститори, съобщи премиерът Дмитрий Медведев, който пристигна на полуострова с над половината кабинет, предаде Ройтерс. В зоната ще има данъчни облекчения и специален митнически режим. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

ЦСКА е продал акции за 500 хил. лева след седмия ден на борсата


ЦСКА премина границата от 500 хиляди лева, събрани от първичното публично предлагане на акции на червения клуб.

След края на седмия ден от излизането на Българската фондова борса, "армейците" са продали 169 645 книжа на стойност 508 935 лева.

Това са едва 5.65% от всички предложени на пазара 3 милиона акции. Близо половината от тях бяха купени още в първия ден от публичното предлагане, след което беше отчетен спад.

Излизането на ЦСКА на борсата ще бъде успешно...

Къци обра точките в "Като две капки вода"

Той влезе в образа на телевизионния водещ Слави Трифонов и изпълни песента "Нека ме боли"

Павел откри четвъртия лайв на "Като две капки вода"

След изпълнението му Зуека и Рачков излязоха с потури на сцената, като посъветваха Павел, че ако е облечен така, ще подобри значително танцовите си умения

Оланд обяви вътрешния министър за премиер

Френският президент Франсоа Оланд обяви в тв обръщение към нацията, че вътрешният министър Манюел Валс става премиер на мястото на подалия оставка Жан-Марк Еро.

"Десен сектор" гръмна трима на Майдана

На площад „Независимост” в центъра на Киев "Десен сектор" простреля двама активисти от Самоотбраната на Майдан и един гражданин.

Ран и Ът в България 25 години след началото на прехода

Авторите на програмата за прехода на България към пазарна икономика - Ричард Ран и Роналд Ът, са у нас 25 години след написването на т.нар. план “Ран-Ът”. Двамата са тук по покана на Института за пазарна икономика.Вчера бе прожектиран филмът “Преходът, който не стана така, както бе замислен” в присъствието на Иван Ангелов и Боян ... Авторите на програмата за прехода на България към пазарна икономика - Ричард Ран и Роналд Ът, са у нас 25 години след написването на т.нар. план “Ран-Ът”. Двамата са тук по покана на Института за пазарна икономика.Вчера бе прожектиран филмът “Преходът, който не стана така, както бе замислен” в присъствието на Иван Ангелов и Боян ...

Рим атакува пиратите на филми и музика

От днес в Италия влязоха в сила нови мерки, с които се затяга незаконното сваляне на музика и филми от интернет. Ще бъде много по-лесно и бързо затварянето на сайтовете, където в момента се обменят гратис филми и албуми, без да се плаща за авторски права.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, От днес в Италия влязоха в сила нови мерки, с които се затяга незаконното сваляне на музика и филми от интернет. Ще бъде много по-лесно и бързо затварянето на сайтовете, където в момента се обменят гратис филми и албуми, без да се плаща за авторски права. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Грешка с НАП прати Никодимов на съд

Документално недоглеждане на старото ръководство на ЦСКА изпрати Аспарух Никодимов на съд. По този начин “червените” оспорват дълга към легендата и той няма да пречи за взимане на лиценза. 

Какво се случи? Бившите шефове преназначиха Никодимов от скаут в технически директор. Но документи за промяната на длъжността и заплатата не са изпратени в Н Документално недоглеждане на старото ръководство на ЦСКА изпрати Аспарух Никодимов на съд. По този начин “червените” оспорват дълга към легендата и той няма да пречи за взимане на лиценза. Какво се случи? Бившите шефове преназначиха Никодимов от скаут в технически директор. Но документи за промяната на длъжността и заплатата не са изпратени в Н

Дебат с министри от Тройната коалиция е безсмислен

БСП, ДПС и ГЕРБ трябва да бъдат свалени от власт, обясни Бареков в Търговище

Известен учен и военен загинаха в мелето на "Тракия" (обзор)

Три години след зловещата катастрофа на магистрала “Тракия”, където в автобус загинаха 9 души, кошмарът се повтори на километри от местопроизшествието.
Гъста мъгла вчера призори наниза 21 автомобила в два верижни сблъсъка, станали в южното и северното платно на магистралата.
Двама души загинаха на място, 15 са пострадалите. Седем са настанени в Три години след зловещата катастрофа на магистрала “Тракия”, където в автобус загинаха 9 души, кошмарът се повтори на километри от местопроизшествието. Гъста мъгла вчера призори наниза 21 автомобила в два верижни сблъсъка, станали в южното и северното платно на магистралата. Двама души загинаха на място, 15 са пострадалите. Седем са настанени в

Земеделците настояват за данък "пустееща нива"

Собствениците на пустееща земя да плащат данък или такса за нея поискаха вчера най-големите браншови организации в земеделието от ресорния министър Димитър Греков. Това стана по време на дискусия “Проблеми и перспективи пред земеползването”. Министърът подкрепи предложението, но обясни, че първо ще бъде създадена работна група по проблема. Собствениците на пустееща земя да плащат данък или такса за нея поискаха вчера най-големите браншови организации в земеделието от ресорния министър Димитър Греков. Това стана по време на дискусия “Проблеми и перспективи пред земеползването”. Министърът подкрепи предложението, но обясни, че първо ще бъде създадена работна група по проблема.

Бивш израелски премиер осъден за корупция

Бившият израелски премиер Ехуд Олмерт беше осъден за корупция, съобщи Ройтерс. Съдът в Тел Авив го призна за виновен за вземане на подкуп при сделка с недвижими имоти в Йерусалим по времето, когато е бил кмет на града.
Олмерт отрича обвиненията в корупция, станали причина през 2009 г. да напусне поста си на министър-председател на Израел. Бившият израелски премиер Ехуд Олмерт беше осъден за корупция, съобщи Ройтерс. Съдът в Тел Авив го призна за виновен за вземане на подкуп при сделка с недвижими имоти в Йерусалим по времето, когато е бил кмет на града. Олмерт отрича обвиненията в корупция, станали причина през 2009 г. да напусне поста си на министър-председател на Израел.

Новият президент на Словакия се отказа от заплата

/КРОСС/ Избраният на 29 март президент на Словакия Андрей Киска се отказа от заплата като държавен глава за целия 5-годишен срок на своите пълномощия, предаде ИТАР-ТАСС, цитирайки словашки медии. Според медиите, инвестираните от Андрей Киска лична средства за изборната кампания надвишават сумата, която той би заработил като президент за целия мандат. Държавният глава на Словакия получава 6000 евро на месец, а годишният доход на Киска от неговите инвестиции в различни фондове възлиза на около 700 000 евро. Учреденият от него благотворителен фонд "Добрият ангел" е помогнал на около 5000 деца, страдащи от онкологични заболявания. Киска бе избран за президент на Словакия на втория тур на изборите, получавайки 59.04% подкрепа. Неговият съперник, премиерът Роберт Фицо, получи почти 20% от гласовете.    

Социалистите взеха Париж, но губят Франция (обзор)

Вторият тур на местните избори във Франция в неделя бе съкрушителен удар за управляващите социалисти и за президента Франсоа Оланд, предадоха световните агенции.
Социалистическата партия изгуби 155 града с над 9000 жители, като 68 от тях са с население от над 30 хиляди. Утехата е, че Париж остана техен. Вторият тур на местните избори във Франция в неделя бе съкрушителен удар за управляващите социалисти и за президента Франсоа Оланд, предадоха световните агенции. Социалистическата партия изгуби 155 града с над 9000 жители, като 68 от тях са с население от над 30 хиляди. Утехата е, че Париж остана техен.

Найденов: Впечатлен съм от организацията за развитие на военнопатриотичното възпитание

/КРОСС/ Министърът на отбраната Ангел Найденов участва днес, 31 март, в среща с членовете на военнопатриотичните съюзи от гр. Дупница и гр. Кюстендил. Събитието е организирано от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в гр. Дупница. Въпросите на представителите на Съюза бяха свързани с безвъзмездно предоставянето на местните структури на помещения от Военния клуб в Дупница, в които да провеждат своята военнородолюбива дейност, свързана с изграждането на дневен център, възстановяването на музейната сбирка на закритите поделения от региона и провеждането на военнопатриотично възпитание на младите хора. Бяха поставени и въпроси за необходимия ремонт на Военния клуб в гр. Кюстендил, както и за възможността за улеснен достъп на членовете на военнопатриотичните съюзи до ВМА, военнопочивните домове и санаториуми на Министерството на отбраната. Министър Найденов акцентира върху приетите вече изменения в ЗОВС, които дават право на министъра на отбраната да предоставя за безвъзмездно ползване от военнопатриотичните съюзи на помещения в сгради собственост на Министерството на отбраната. Той подчерта, че вече са осигурени 400 хил. лв. от бюджета на ведомството за ремонта на Военния клуб в гр. Кюстендил. Министърът на отбраната изрази готовност да бъдат предоставени на общинската организация на Съюза въоръжение, униформи, експонати и книги, за да бъде подпомогнато възстановяването на музейната сбирка

Пак стрелба на Майдана - раниха двама активисти и гражданин

На площад „Независимост" в центъра на Киев бяха простреляни двама активисти от Самоотбраната на Майдан, както и един гражданин, съобщи УНН. 

Към момента не е ясно колко тежки са раните на пострадалите, но на мястото е пристигнала следствено-оперативна група на милицията. 

Според очевидци, членове на радикалната организация „Десен сектор" са о На площад „Независимост" в центъра на Киев бяха простреляни двама активисти от Самоотбраната на Майдан, както и един гражданин, съобщи УНН. Към момента не е ясно колко тежки са раните на пострадалите, но на мястото е пристигнала следствено-оперативна група на милицията. Според очевидци, членове на радикалната организация „Десен сектор" са о

Завистлив колега счупил "Икар"-а на Сашо Кадиев

"Хвърлих го на пода. Нали е "Икар", трябва да лети.", гласи една от версиите на злосторника Иван Петрушинов

Светеца от Байлово стана „Личност в Новините“

99 - годишният дядо Добри, когото наричат Светеца от Байлово, е „Личност в Новините“ за благотворителност за 2013 г. след независимия онлайн вот на читателите на Novinite Media Group.

Обсъдиха предложенията за промени в Закона за дипломатическата служба

Общественият съвет към министъра на външните работи обсъди днес основните акценти в изготвения от МВнР законопроект за изменение и допълнение на Закона за дипломатическата служба. Предлаганите промени са резултат от няколкомесечна работа на специално създадената работна група, консултирани са с Колегиума на Министерството на външните работи, като са взети предвид и становищата на дипломатическите ни представителства в чужбина.

На Майдана простреляха двама активисти и един гражданин

На площад „Независимост На площад „Независимост" в центъра на Киев бяха простреляни двама активисти от Самоотбраната на Майдан, както и един гражданин, съобщи УНН. Към момента не е ясно колко тежки са раните на пострадалите, но на мястото е пристигнала следствено-оперативна група на милицията. Според очевидци, членове на радикалната организация „Десен сектор" са о

Д-р Хаус се присмя на “Барселона

/КРОСС/ Хю Лори, най-известен с ролята на доктор Хаус, се подигра на "Барселона" за мача с "Еспаньол" (1:0 с дузпа фантом). Актьорът написа в Twitter: "Не мога да разбера как играчите на "Барселона" може да докоснат топката, без да си счупят крака. Порцеланови фигурки." Звездата може би визира тежката контузия на Виктор Валдес или лесните падания на "синьо-червените". Вратарят скъса кръстни връзки на коляното, оперираха го и няма да играе поне половин година. Лори има 428 хиляди последователи в туитър. Хю обаче не коментира дузпата, за която Неймар с ръка прати топката в ръката на Хави Лопес. Английският актьор е виден фен на "Фулъм", където "порцеланови фигурки" рядко се появяват, пише Труд.    

Д-р Хаус се присмя на “Барселона”

Хю Лори, най-известен с ролята на доктор Хаус, се подигра на “Барселона” за мача с “Еспаньол” (1:0 с дузпа фантом). Актьорът написа в туитър: “Не мога да разбера как играчите на “Барселона” може да докоснат топката, без да си счупят крака. Порцеланови фигурки.”

Звездата може би визира тежката контузия на Виктор Валдес или лесните падания на “син Хю Лори, най-известен с ролята на доктор Хаус, се подигра на “Барселона” за мача с “Еспаньол” (1:0 с дузпа фантом). Актьорът написа в туитър: “Не мога да разбера как играчите на “Барселона” може да докоснат топката, без да си счупят крака. Порцеланови фигурки.” Звездата може би визира тежката контузия на Виктор Валдес или лесните падания на “син

Цитат на деня: Трябва да сме сигурни, че тези, които ни управляват, представляват интересите на хората


"Имам послание към правителството и към хората от България. Ние искаме да сме сигурни, че тези, които ни управляват, наистина представляват интересите на хората... Всички трябва да сме нащрек, а и правителствата трябва да бъдат нащрек, за да сме сигурни, че олигархични интереси не контролират икономиката, не контролират медиите, не контролират политиката".

Това заяви зам.-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд пред БНТ.

Попитана кой ще компенсира България, ако се...

Най-важните новини от деня, понеделник, 31 март

Заетостта се повишава с 5% до 2018 г. Заетостта може да се повиши с до 5% до 2018 г. това заяви социалният министър Хасан Адемов, представяйки...

Греков и Борисов в задочен спор заради цитати

/КРОСС/ Земеделският министър Димитър Греков и бившият премиер Бойко Борисов влязоха в задочен спор. Причина за това станаха неправилно цитирани думи в официалния Фейсбук профил на лидера на ГЕРБ. Борисов написа следното: "Никога не съм казвал, че ГЕРБ са виновни за последните договори, които е трябвало да се сключват. Напротив, сега казах, че ние сме виновни, че те трябваше вече да са договорени". Бившият премиер обяви, че това са думи на Димитър Греков и изрази удовлетворение, че "за първи път министър от сегашните управляващи си признава, че те сами са си виновни за забатачените проекти". "Цитатът, който се появи в профила на един български политик, е неточен и некоректен", посочва министърът на земеделието и храните Димитър Греков в свое изявление. „Разбирам емоциите на политиците. Всички политически сили навлизат в предизборна кампания, но очевидно има хора, които не са разбрали думите ми. Става дума за проекти по една конкретна мярка. Те са един много малък процент от всички проекти, преминали през Министерството на земеделието и храните (МЗХ) и Държавния фонд "Земеделие" - Разплащателна агенция (ДФЗ-РА), в последните 9 месеца", добавя министърът. Цитатът, който се появи в профила на един български политик, е неточен и некоректен. Не съм си позволявал да коментирам една или друга политическа партия

Цитат на деня: Трябва да сме сигурни, че ни управляват тези, които сме избрали


"Ние искаме да сме сигурни, че тези, които ни управляват, са хората, които сме избрали, а не някой в сивия сектор да казва какво да се случва в държавата и в икономиката. Това ще е от полза за всеки, особено в България, където доходите в различните сектори са много различни".  

Това заяви зам.-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд пред БНТ.

Енергийната диверсификация е много важна, но имам и важно послание към българското правителство и българския народ, защото в...

Режат болниците от скъпите пътеки

Болниците ще бъдат отрязани от скъпи клинични пътеки. Занапред ако едно лечебно заведение иска да сключва договор с Националната здравноосигурителна каса, ще трябва да лекува всички диагнози в дадено медицинско направление, а не само тези, за които се плащат най-много пари.

Ваньо Танов с нови версии за случая "Мишо бирата", чакат утре Борисов в парламента

На 21.11.2013 г. в парламента бе създадена поредната временна комисия. Неин председател е Йордан Цонев. Тя трябва да установи всички факти около един стар случай, добил популярност като “Мишо Бирата”.
Досега, след 16 заседания и изслушвания, комисията не е установила нови съществени факти. След всяко нейно заседание обаче историята се обогатява На 21.11.2013 г. в парламента бе създадена поредната временна комисия. Неин председател е Йордан Цонев. Тя трябва да установи всички факти около един стар случай, добил популярност като “Мишо Бирата”. Досега, след 16 заседания и изслушвания, комисията не е установила нови съществени факти. След всяко нейно заседание обаче историята се обогатява

Урок по пътна безопасност се проведе във варненска детска градина

В ОДЗ „ Дружба”, град Варна се проведе открит урок по пътна безопасност. Бяха поканени полицаи от ОД на МВР Варна, Сектор “Пътна полиция” и доброволци от Българска асоциация на пострадали при катастрофи, научи Moreto.net. Малките участници в движението, заедно със своите учители взеха активно участие в инициативата.

Още 8 депутати напускат ГЕРБ

Още до осем депутати ще напуснат ГЕРБ и ще се присъединят към „България без цензура”, обяви вчера лидерът на новата формация Николай Бареков, към чиито редици вече преминаха разочаровани от партията на Бойко Борисов народни избраници.

Москва ще “краде” с Крим туристи от България

Руският премиер Дмитрий Медведев проведе правителствено заседание в Крим, на което обяви създаването на министерство за анексираната от Украйна територия. Той обеща по-високи пенсии, заплати и други облаги за новата руска територия. Медведев предложи и начин Крим да конкурира туризма в България.  При първото посещение на лидер от Москва. Руският премиер Дмитрий Медведев проведе правителствено заседание в Крим, на което обяви създаването на министерство за анексираната от Украйна територия. Той обеща по-високи пенсии, заплати и други облаги за новата руска територия. Медведев предложи и начин Крим да конкурира туризма в България. При първото посещение на лидер от Москва.

Експерти: Ужасяващо земетресение ще помете Южна Калифорния

/КРОСС/ Специалисти от геоложката служба на САЩ са призовали жителите на Южна Калифорния да се подготвят за разрушително земетресение и оцеляване в екстремни условия, предаде ИТАР-ТАСС. Според прогнозите на геолозите при бедствието, което можело да е със сила 7-7,5 по Рихтер, имало вероятност да загинат от 3000 до 18 000 души, както и да бъдат нанесени щети за 250 млрд. долара. Специалисти се обърнаха към калифорнийците с призив отговорно да приемат прогнозата им. "Ние трябва да бъдем подготвени за мащабна катастрофа и имайте предвид максимата: "Не дали, а кога", заявиха експертите. Те призовават жителите да се подготвят за оцеляване в екстремни условия, вариращи от три до седем дни. На 29 март в района на Лос Анджелис бе регистриран трус със сила 5,1 по Рихтер, който беше последван от над сто по-слаби труса. Няколко жилищни сгради в град Ла Хабра са получили леки повреди.  

Станишев ми прости за личните обиди и нападки

Лидерът на БСП Сергей Станишев ми прости за личните обиди и нападки. Това казва в интервю за BPost.bg пиар eкспертът Нидал Алгафари, който наскоро се раздели с АБВ след конфлекти с ръководството на формацията. Вчера пък стана ясно, сред среща със соцлидера, той е решил да се върне в БСП и да работи за левите кандидат - евродепутати.

Разрушителен трус ще помете Калифорния

Специалисти от геоложката служба на САЩ са призовали жителите на Южна Калифорния да се подготвят за разрушително земетресение и оцеляване в екстремни условия, предаде ИТАР-ТАСС. Според прогнозите на геолозите при бедствието, което можело да е със сила 7-7,5 по Рихтер, имало вероятност да загинат от 3000 до 18 000 души, Специалисти от геоложката служба на САЩ са призовали жителите на Южна Калифорния да се подготвят за разрушително земетресение и оцеляване в екстремни условия, предаде ИТАР-ТАСС. Според прогнозите на геолозите при бедствието, което можело да е със сила 7-7,5 по Рихтер, имало вероятност да загинат от 3000 до 18 000 души,

Полицията прибра 14 фуболни фена след мача „Славия“ и „Локомотив

Столични полицаи са отвели 14 фуболни фена след мача „Славия“ и „Локомотив" заради счупено стъкло на трамвай.

Собственикът на питбулите търси кръводарители за бабата

Собственикът на питбулите, нахапали 86-годишна жена в Русенско, е организирал акция за даряване на кръв за пострадалата.

21 коли се размазаха в мъглата на “Тракия”

21 коли се нанизаха в две верижни катастрофи вчера сутринта на автомагистрала “Тракия”. При инцидента починаха двама души, а 15 бяха тежко ранени. В болница е прието и 2-годишно момиченце.

Пропуските за Лудогорец - Литекс от 8 до 15 лв.

В деня на двубоя в 12,00 ч. отваря касата на сектор "В". В 16,00 ч. отварят всички останали гишета на "Лудогорец Арена"

Приходите от ДДС изостават

Приходите в хазната от ДДС към края на февруари са със 170 млн. лв. по-малко в сравнение със същия период на м.г. Това става ясно от месечния бюлетин за изпълнението на бюджета към 28 февруари. Според финансовото министерство обаче данните за тази и за миналата година са несъпоставими поради невъзстановен в срок ДДС през февруари 2013 г. Приходите в хазната от ДДС към края на февруари са със 170 млн. лв. по-малко в сравнение със същия период на м.г. Това става ясно от месечния бюлетин за изпълнението на бюджета към 28 февруари. Според финансовото министерство обаче данните за тази и за миналата година са несъпоставими поради невъзстановен в срок ДДС през февруари 2013 г.

Евакуират град в САЩ, вследствие на мощна експлозия

/КРОСС/ Стотици хора бяха евакуирани в град Плеймаут в щата Вашингтон, САЩ след мощна експлозия в предградие, разположено в близост до завод за преработка на газ, съобщи NBC. Евакуацията е вследствие на образуван облак от експлодирал резервоар с газ, който се е насочил към града. Местните жители съобщават, че експлозията се е почувствал в радиус от 5 километра. Според предварителните доклади, един човек е пострадал. Други подробности за инцидента не се съобщават.    

Обмислят данък върху пустеещи ниви

Данък върху пустеещите земи поискаха представители на аграрния бранш у нас. В момента у нас има над 1,5 млн. декара земеделски земи, към които няма никакъв интерес от техните собственици, алармираха хората, които правят бизнес в селското стопанство.

Предлагат възнаграждението на личните лекари да зависи от качеството на работата им

Броят на регионалните здравни каси, които управляват парите за здраве у нас, да бъде намален от 28 на 6, а възнаграждението на личните лекари в България да не зависи от броя на регистрираните при тях пациенти, а от качеството на тяхната работа.

„Южен поток” ще даде работа на 5000 души, обеща Стойнев

Министърът изрази надежда за развитието на Северозапада

Русия изтегля войски от границата с Украйна

Русия е предприела изтегляне на войските си от границата с Украйна, предаде АФП, позовавайки се на военни източници в Киев.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
Според информацията числеността на руските войници е намаляла до 10 000 души спрямо повече от 50 000 преди седмица. Русия е предприела изтегляне на войските си от границата с Украйна, предаде АФП, позовавайки се на военни източници в Киев. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Според информацията числеността на руските войници е намаляла до 10 000 души спрямо повече от 50 000 преди седмица.

Инвеститорите на Wall Street са в настроение за покупки

Изказванията на Джанет Йелън успокоиха борсовите участници

    


Международният съд нареди на Япония да спре лова на китове в Антарктика (видео)


Международният съд нареди на Япония временно да спре лова на китове в Антарктика и отхвърли традиционните аргументи на страната, че уловът е с научна и изследователска цел. Китовото месо е местен деликатес и свободно се продава в Япония.

Австралия води дело срещу китоловния бизнес на Япония от години. Днес съдиите се съгласиха с аргументите на австралийската страна - че научният принос на Токио не оправдава броя на убити китове - около 850 годишно.

Представителите на...

Нови самолетни линии тръгват от София

Нови директни самолетни линии ще бъдат пуснати от летище София до края на годината. Това съобщи министърът на транспорта Данаил Папазов при откриването на директните полети от София до Белград.

От средата на май Wizz Air ще лети 2 пъти седмично до шведския град Малмьо. През юни пък хърватската авиокомпания Dalmatian започва редовни полети до Заг Нови директни самолетни линии ще бъдат пуснати от летище София до края на годината. Това съобщи министърът на транспорта Данаил Папазов при откриването на директните полети от София до Белград. От средата на май Wizz Air ще лети 2 пъти седмично до шведския град Малмьо. През юни пък хърватската авиокомпания Dalmatian започва редовни полети до Заг

40% от 12-класниците смятат елементарни задачи

Малко над 40% от дванайсетокласниците, участвали в изследване по математика, демонстрират елементарни математически умения. Само една трета от тях се справят с квадратно уравнение и корен.

Лентата "Гравитация" спечели две награди на сп. "Емпайър"

Две награди на сп. "Емпайър", чиито носители се определят от читателите, спечели и "Хобит: Пущинакът на Смог"

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване