18 хил. българи с нов шанс за безплатно обучение по програма "Аз мога повече"

Малко над 18 000 българи получават нов шанс за безплатно обучение в различни области. Заради големия наплив от желаещи да получат ваучери по евросхемата "Аз мога повече", бюджетът й е увеличен с близо 8 милиона лева. Схемата "Аз мога повече" е сред най-популярните предложенията на Агенцията по заетостта.

Мълния удари навес в село край Пловдив

Мълния подпали навес вчера вечерта в с. Цалапица, област Пловдив. Това съобщиха от Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението".
Пожарът е възникнал около 23:00 ч. Покривната конструкция е унищожена, но сградата е спасена.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Мълния подпали навес вчера вечерта в с. Цалапица, област Пловдив. Това съобщиха от Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението". Пожарът е възникнал около 23:00 ч. Покривната конструкция е унищожена, но сградата е спасена. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

ЕК: Въпреки рисковете икономическият растеж на България ще се засили

През 2014 и 2015 година икономическото възстановяване на България вероятно ще се затвърди, като вътрешното потребление постепенно ще се засили.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

След дефлационен период през 2014 година, инфлацията в страната постепенно ще се увеличи през следващата година. През 2014 и 2015 година икономическото възстановяване на България вероятно ще се затвърди, като вътрешното потребление постепенно ще се засили. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS След дефлационен период през 2014 година, инфлацията в страната постепенно ще се увеличи през следващата година.

Звездите, родени със сребърна лъжичка в устата

Типичната холивудска мелодрама разказва за бедното девойче от Тексас, оставило фермата на семейството, което едва свързва двата края, в търсене на...

Момиче и момче на 20 години загинаха край Луковит

Двама 20-годишни младежи от Плевен загинаха тази сутрин в катастрофа край Луковит, съобщиха от полицията в Ловеч. На главния път за София, на 5 км от Луковит, реното, в което пътували момичето и момчето, се блъснало с БМВ с пазарджишка регистрация.  Двамата младежи в реното са загинали на място. По първоначална информация в тяхната кола са се возели и момче и момиче на същата възраст, които са пострадали. В БМВ-то също има двама пострадали. Причините за челния сблъсък се изясняват. 

Симеоне: Загубата е най-доброто, което можеше да ни се случи


Загубата е било най-доброто нещо, което е можело да се случи на "Атлетико" (Мадрид), заяви треньорът на отбора Диего Симеоне. "Дюшекчиите" отстъпиха с 0:2 срещу "Леванте".

"Очакват ни три седмици с голямо напрежение и много емоции. Това е идеалният момент за мъжете, за футболистите. Очакват ни три фантастични седмици", каза Симеоне.

"Леванте" отбеляза много бърз гол и след това се защитаваше много добре. Вярно е, че създадохме много възможности, но вратарят им се справи...

Възобновяват процеса срещу Оскар Писториус

/КРОСС/ В Претория възобновяват изслушването на Оскар Писториус в съда след 17-дневно прекъсване. Съдебното заседания бе отложено за две седмици заради нестабилното психическо състояние на Писториус. Досега лекоатлетът твърдеше, че случайно е застрелял гаджето си, тъй като се объркал, че в къщата има крадец. Южноафриканският лекоатлет, който е с ампутирани крака, е обвинен за убийството на приятелката си Реева Стеенкамп през февруари миналата година. Писториус е шесткратен шампион на Параолимпийските игри и сребърен медалист от световното първенство в щафетата на ЮАР 4 по 400 м.      

Джорджия триумфира и в театъра

Талантливата варненска плувкиня Джорджия Кадоглу, спечелила десетки отличия от национални и международни състезания, показа за пореден път, че притежава и друг талант. На състоялия се в началото на месеца във Велико Търново Девети национален фестивал на детско-юношеското театрално творчество "Малкият принц - 2014", Джорджия получи поредния голям приз в театралното изкуство.

ЕК: Икономическият растеж на България ще се засили въпреки рисковете

През 2014 и 2015 година икономическото възстановяване на България вероятно ще се затвърди, като вътрешното потребление постепенно ще се засили.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

След дефлационен период през 2014 година, инфлацията в страната постепенно ще се увеличи през следващата година. През 2014 и 2015 година икономическото възстановяване на България вероятно ще се затвърди, като вътрешното потребление постепенно ще се засили. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS След дефлационен период през 2014 година, инфлацията в страната постепенно ще се увеличи през следващата година.

Плевнелиев: Модернизацията и кадрите гарантират трансформацията на армията

Държавата и обществото са в дълг към Въоръжените сили, смята президентът


Мълния подпали навес в пловдивско село

Мълния подпали навес вчера вечерта в с. Цалапица, област Пловдив. Това съобщиха от Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението Мълния подпали навес вчера вечерта в с. Цалапица, област Пловдив. Това съобщиха от Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението". Пожарът е възникнал около 23:00 ч. Покривната конструкция е унищожена, но сградата е спасена. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Netflix отчете печалба от 53 млн. долара за първото тримесечие на 2014 г.

Медийната компания Netflix отчете печалба от 53 млн. долара за първото тримесечие на 2014 г. От компанията, която се занимава с интернет видео...

Близо 3000 туристи от висока класа стъпиха на бургаски бряг

Круизният сезон в Бургас беше открит тази сутрин с акостирането на луксозиня лайнер „COSTA DELIZIOS”, плаващ под италиански флаг. Впечатляващият плавателен съд превозва на борда си около 300 пасажери и 900 души екипаж.

Туристите се наслаждават на екстри и обслужване от много висока класа. На борда има ресторанти и барове, Спа център,
Круизният сезон в Бургас беше открит тази сутрин с акостирането на луксозиня лайнер „COSTA DELIZIOS”, плаващ под италиански флаг. Впечатляващият плавателен съд превозва на борда си около 300 пасажери и 900 души екипаж. Туристите се наслаждават на екстри и обслужване от много висока класа. На борда има ресторанти и барове, Спа център,

Продължаващ икономически растеж в България и ЕС предвижда ЕК

/КРОСС/ Прогнозата на Комисията от пролетта е възстановяването на икономиката в Европейския съюз да продължи, след като той успя да излезе от рецесията преди година. През 2014 г. растежът на реалния БВП се очаква да достигне 1.6 % в ЕС и 1.2 % в еврозоната и да продължи да нараства и през 2015 г., като достигне съответно 2.0 % и 1.7 %. Прогнозата за България предвижда растеж на БВП от 1.7% за 2014 г. и 2.0% за 2015 г. Като цяло се очаква търсенето на вътрешния пазар да се превърне в основен двигател на растежа за прогнозния период. Разходите на потребителите постепенно ще подпомогнат растежа, тъй като реалните доходи нарастват вследствие на по-ниската инфлация и стабилизирането на пазара на труда. Активизирането на инвестициите - например в областта на оборудването и строителството - ще продължи да подпомага растежа. Ролята на нетния износ се очаква да намалее през прогнозния период. Такова постепенно засилване на икономическия растеж е било характерно и за предишни възстановявания след сериозна финансова криза. Макар условията за получаване на финансиране като цяло да са благоприятни, продължават да се наблюдават значителни разлики между отделните държави членки и между дружествата с различен размер. През 2013 г. условията на пазара на труда започнаха да се подобряват. Ето защо можем да очакваме, че ще бъдат създадени повече работни места, а безработицата ще продължи да спада - до 10.1 % в ЕС и 11.4 % в еврозоната през 2015 г.

Затворник избяга от общежитие към Бургаския затвор

Затворник е избягал от общежитие от открит тип към затвора в Бургас. Инцидентът е станал снощи в общежитието "Строител", информират от Главна дирекция "Изпълнение на наказанията".

Първият круизен кораб за тази година хвърли котва в Бургас

/КРОСС/ Първият круизен кораб за тази година хвърли котва на пристанището в Бургас. "Коста Делициозе" е първият круизен кораб от 12-те планувани за тази година да хвърлят котва на бургаския порт. Той ще пристигна на морската гара 6 пъти, като това е един от успехите, които постигнахме на световното изложение в Маями, каза Стойчо Димов - ръководител отдел „Маркетинг" в пристанището пред БНР. С капацитет 2826 пасажера, дължина 294 метра и около 900 пасажера екипаж. Посещението на такъв кораб оставя в страната ни между 200 и 400 000 евро.  

Отбелязваме Европейския ден за независим живот

/КРОСС/ С акция по символично напускане на страната, днес представители на Центъра за независим живот ще отбележат Европейския ден за протест на хората с увреждания. От тази година той вече ще се нарича Европейски ден за независим живот. В предаването на "Хоризонт" - "Преди всички", председателят на Центъра за независим живот Капка Панайотова коментира, че един от най-сериозните проблеми за хората с увреждания остава липсата на достъпна среда и безхаберието на институциите към този въпрос, дори и след съдебни решения. "Има окончателно решение на Върховен съд по отношение на метростанцията на Софийския университет, че е недостъпна. Въпреки това - никой нищо не прави", каза тя. Друг проблем, на който според Капка Панайотова трябва да бъде обърнато внимание, е деинституционализацията: "Каква деинституализация, когато хората се местят от едни големи и грозни институции в едни нови, лъскави къщички - вътре хората живеят по същия начин, като статут, като хора, както са живели в големите институции."  

Лента за глава "чете" човешкия мозък

Приспособлението отчита данни за мозъчните вълни и ги предава към смартфона на потребителя. Това му дава възможност да разбере какво прави мозъкът му

Сашо Станков "засега остава" в Локо (Пд)

Треньорът на Локомотив (Пд) Александър Станков "засега остава" в отбора. "Имах продължителен разговор с шефа на клуба Константин Динев. Видяхме се снощи – след домакинската ни...

Силни дъждове навредиха на реколтата в Североизточна България

Между 5 и 10 литра на квадратен метър са падналите дъждове в Североизточна България за последните 24 часа - съобщиха от Варненския филиал на НИМХ при БАН. В Шумен само за три часа снощи се изляха 1...

Кайзера оправда Гуардиола за срама на Байерн

Почетният президент на Байерн и легенда на немския футбол Франц Бекенбауер изрази подкрепата си към треньора Хосеп Гуардиола дори след унизителното отпадане от Шампионската лига. Баварците загубиха на...

Казийски остава твърд в решенението си, няма да играе в националния

Матей Казийски е категоричен, че няма да играе в националния отбор по волейбол, въпреки че се обадил да честити Великден на селекционера на лъвовете Камило Плачи. Това каза треньорът на българския тим...

Загиналите и ранените в Славянск се увеличават

Няколко души са загинали в сблъсъците в покрайнините на град Славянск в източната част на Украйна, съобщи украинският вътрешен министър Арсен Аваков. Според данните досега става въпрос за един заги...

18 000 българи получават нов шанс за безплатно обучение

/КРОСС/ Малко над 18 000 българи получават нов шанс за безплатно обучение в различни области. Заради големия наплив от желаещи да получат ваучери по евросхемата "Аз мога повече", бюджетът й е увеличен с близо 8 милиона лева. Схемата "Аз мога повече" е сред най-популярните предложенията на Агенцията по заетостта. От старта й до сега близо 100 000 души са получили ваучери, а 53 000 още чакат. От тях само 18 000 в крайна сметка ще получат ваучери с последната актуализация на бюджета на схемата.Не е нужно наново да се подават документи - късметлиите ще разберат лично. 900 лева е средната цена на един курс, който се поема от евросхемата. Най-желани са езиковите курсове, тези за автотранспортна техника, за вътрешни и международни превози на пътници и товари, оперативно счетоводство, икономика и мениджмънт, фризьорство и козметика. Не липсват и нарушения. Агенцията по заетостта е установила десетки фиктивни курсове и такива, от които курсистите с основание се оплакват заради непредоставени материали, липса на лектори, липса на добра база и т.н. От агенцията обаче са категорични, че тези случаи са изключение, а не тенденция. С последната актуализация на бюджета на евросхемата още 18 000 ваучери ще бъдат раздадени на вече одобрени кандидати, попаднали в графата "чакащи", на които лично ще им се обадят от агенцията или ще им пишат мейл. Всички курсове трябва да приключват до август 2015 г

Късметлия, пуснал фиш в Радомир спечели 1000 лева от играта "Втори ТОТО шанс"

Късметлия спечели 1000 лева от играта "5 x 35" на ТОТО 2 с фиш пуснат в пункт в град Радомир, научи ZaPernik.com.

Късметлийското листче е пуснато в играта "Втори ТОТО шанс" на Българския спортен тотализатор за тираж 36 / 4.05.2014 година.

В играта "5 x 35" са участвали 184 534 броя фишове. В същата игра още 1000 лева отиват в Пловдив.

На Великден голямата награда в играта "Втори ТОТО шанс” лукзозен...

Продължава

Гечев: Без луксозни джипове с пари от програмата за развитие на селата

Страната ни няма да загуби 400 млн. евро от Програмата за развитие на селските райони.  Нито има спиране на програмата, нито загуба на...

Избяга още един затворник, този път в Бургас

Затворник е избягал от общежитието „Строител“ към затвора в Бургас, съобщиха от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията".  В затворнически общежития се настаняват осъдени с по-леки присъди. Все още не е ясна самоличността на избягалия престъпник. Миналата седмица двама затворници избягаха от от Централния софийски затвор и все още не са открити.

Руската преса: Конфликтът в Украйна е гражданска война

Санкциите на САЩ може да станат "по-твърди" - срещу цели сектори


Дончев покани Станишев на предизборен дебат

"Нека да дадем на българските избиратели ясен знак, че на тези избори те ще имат възможността да подкрепят политики, а не да заемат страна в междуличностни битки". С тези думи водачът на листата на ГЕРБ за европейските избори Томислав Дончев покани на дебат своят опонент и водач на листата на БСП за евровота Сергей Станишев.

"На деветия ден от предизборната кампания, водачите на двете водещи партии в България, които представляваме и двете основни политически семейства в Европа, все още не сме влезли в директен дебат, който да предложи на избирателите основните ни виждания в управленските философии на ГЕРБ и ЕНП от една страна, и на БСП и ПЕС от друга", пише Дончев до Станишев в писмо до медиите.

"Уверен съм, че избирателят може да направи своя информиран избор единствено след като ние, кандидатите за членове на Европейски парламент, му представим в открит разговор нашите основни приоритети и политики, които ще следваме след като заемем местата си на парламентарните банки в Брюксел и Страсбург. Затова, провеждането на такъв публичен диспут е от съществена важност за бъдещето на България и Европа, което гласоподавателите ще предначертаят с избора си на 25 май", пише още Дончев.

Той завършва с думите: Нека да дебатираме открито за бъдещето на България и Европа, защото нямаме време за губене.

МВнР на Русия изготви „Бяла книга” на нарушенията на човешките права в Украйна

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин представи изготвената от МВнР "Бяла книга", която обобщава данните за нарушенията на човешките права в Украйна за периода края на ноември 2013 г. - края на март 2014 г, предава Риа Новости. Според доклада, публикуван на сайта на Кремъл, книгата се основава на информационни материали от руски, украински и западни медии, изказвания на настоящите представители на властите в Киев и техните поддръжници, разкази на очевидци, както и наблюдения и интервюта от събитието, събрани от руските НПО.  

Народното събрание разполага с около 100 автомобила

Близо 100 автомобила - толкова наброяват превозните средства в паркинга на парламента, сочи справка, издадена от Народното събрание по искане на БТВ. От тях 91 са леки автомобили от различни марки, като 71 от тези коли са с дата на производство 2004, 2007 и 2012 година.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Близо 100 автомобила - толкова наброяват превозните средства в паркинга на парламента, сочи справка, издадена от Народното събрание по искане на БТВ. От тях 91 са леки автомобили от различни марки, като 71 от тези коли са с дата на производство 2004, 2007 и 2012 година. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Гришо остава 14-ти в света, стартира днес в Мадрид

Първата ни ракета стартира участието си в турнира на клей в Мадрид срещу испанеца Пабло Карено Буста.

Дамбалъ събира мюсюлмани и християни в нощта на 5 срещу 6 май

Християни и мюсюлмани от България и от чужбина ще отбележат заедно Гергьовден и Хъдърлез на митичния връх Дамбалъ край село Летовник. Поверието гласи, че векове наред в нощта на 5 срещу 6 май преди изгрева на слънцето, водата, която се стича по скалата на върха, придобива лековити качества.

Ремонтните дейности за осигуряването на лесен достъп на гостите до Дамбалъ приключиха успешно.За трета поредна година организацията се поема изцяло от община Момчилград. С общински средства бе ремонтиран басейнът край двуетажната чешма заради все по-големият поток от гости. Изравнен и изчистен бе пътят от Летовник до Дамбалъ, осигурени са и допълнителни паркоместа. Високопроходими автомобили ще извозват болни деца и техните придружители от махала Язла до уникалната местност, съобщиха от местната администрация.

Община Момчилград съвместно с екоорганизации и МОСВ е готова да предприеме инициатива за обявяване на Дамбалъ за защитена територия.

Затворник е избягал от общежитие в Бургас


Затворник е избягал в неделя от общежитието от открит тип "Строител" към затвора в Бургас, съобщи БТА, като се позова на Главната дирекция "Изпълнение на наказанията" (ГДИН). Засега не се съобщава самоличността му.

В този тип места за лишаване от свобода се настаняват осъдени с по-леки присъди. Охраната им също е по-лека в сравнение с тази на затворите, уточнява БТА.

Преди дни от Централния софийски затвор избягаха Николай Кръстев Николов-Шатката и Хосе Луис Гевара...

Парламентът разполага с близо 100 автомобила

Близо 100 автомобила - толкова наброяват превозните средства в паркинга на парламента, сочи справка, издадена от Народното събрание по искане на БТВ. От тях 91 са леки автомобили от различни марки, като 71 от тези коли са с дата на производство 2004, 2007 и 2012 година.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Близо 100 автомобила - толкова наброяват превозните средства в паркинга на парламента, сочи справка, издадена от Народното събрание по искане на БТВ. От тях 91 са леки автомобили от различни марки, като 71 от тези коли са с дата на производство 2004, 2007 и 2012 година. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Асим Адемов: Единствено ГЕРБ носи промяна

/КРОСС/ Кандидатът за евродепутат от ПП ГЕРБ Асим Адемов и областният координатор на партията и народен представител Даниела Савеклиева откриха младежкия футболен турнир в гърменското село Рибново. „Много от вас вече са били в чужбина и сте видели колко бързо се развива светът, но това сякаш не важи за Рибново и за цялата община Гърмен. За 25 години, в които ДПС управлява нашия край и за 14 години общинският кмет, който е от Рибново, нищо не са оставили след себе си. Това трябва да се промени и единствената партия, която може да го направи е ГЕРБ. Затова се обръщам към вас, младите хора, защото вие можете да донесете промяната, защото вие имате смелост и сила да го направите", обърна се Асим Адемов към младежите от село Рибново. На старта на състезанието той пожела на участниците спортсменска игра, а най-добрите и най-достойните да спечелят.  

Жертвите на корабокрушението край Самос станаха 18, сред тях и 3 деца

Луксозна яхта и малка лодка с незаконни имигранти се обърнаха северно от Егейския остров по неизяснени досега причини

прочети повече

Apple осъди Samsung за $120 млн. за патент

Bлизо 120 милиона долара обезщетение трябва да изплати южнокорейския производител на потребителска електроника Samsung на американския технологичен гигант Applе за нарушаване на патенти.

Съд в Сан Хосе, щата Калифорния, за  пореден път признава Samsung за виновен, предаде Франс прес.

През 2012 и 2013 г. същата инстанция обяви, че Samsung трябва да плати 930 млн. долара за нарушени патенти на Apple, който тогава поиска над 2 милиарда долара компенсации.

При най-новия съдебен сблъсък Apple обвини за пореден път своя главен съперник, че незаконно е копирал технология и дизайн от iPhone и ги е използвал в някои модели от серията Galaxy.

Samsung на свой ред обвини Apple, че е нарушил негови патенти за технологиите за прехвърляне на данни.

Калифорнийският съд уважи частично иска на южнокорейската компания и осъди Apple да плати на конкурента си глоба от 158 400 долара.

Пълен смях - избяга още един затворник! Сега - в Бургас!

Късно снощи затворник от общежитието от открит тип в Бургас е избягал, съобщиха от Главна Дирекция "Изпълнение на наказанията". Към момента не се съобщава самоличността му.

Курумбашев: Ще отстоявам позициите си и в Европейския парламент

Позициите, които съм отстоявал в Народното събрание, ще отстоявам и в Европейския парламент. В интерес на ПГ на КБ подадох оставката си като народен представител, за да може тя да продължи да работи пълноценно за интересите на българите.

Бареков: ЕС да излезе с позиция за Украйна, САЩ да не се меси

 България не бива да заема страна в кризата с Украйна - такава позиция зае лидерът на "България без цензура" Николай Бареков, който се срещна с гражданите на Монтана, съобщиха от пресцентъра на партията.

Не смятам, че ние трябва да бъдем в позицията на този, който с лека ръка посочва виновника, добави Бареков за българската позиция относно кръвопролитията в Украйна. Българите като нация си обичаме руския народ, обичаме Русия, но сме член на ЕС, по природа и аз съм русофил, призна лидерът на ББЦ. Кризата в Украйна е зловеща, сценарият там започва да става като във филм на ужасите, всеки ден там загиват хора и от двете страни. Затова призовавам ЕС да излезе с обща позиция, не Америка, защото не е работа на САЩ да се занимава с Русия и Украйна, категоричен бе Бареков. Той добави, че ЕС трябва да бъде миротворец, балансьор и посредник за прекратяване на конфликта в съседна Украйна, който е на крачка от България.

Бареков направи коментара за украинската криза в препълнената зала на театъра в Монтана, където редом до него застанаха лицата на ББЦ и коалиционните партньори ВМРО, ЗНС и "Гергьовден".

И в Монтана, като в Белоградчик, лидерът на ББЦ се зарече, че ще работи за каузата на Северозапада в ЕС, и нещо повече - този най-беден край на страната да се сдобие със специален статут и да получи закрила от държавата със закон. Трябва да има отделен статут, отделен закон за този край на българщината, който е застрашен от изчезване, каза Бареков. И обяви, че след спечелването на предсрочните избори, за които ще настоява ББЦ да се проведат през октомври, ще работи за създаването на Северозападен университет с център Монтана и филиал в Белоградчик. Ще работя за каузата на Северозапада в ЕС, защото смятам, че българите заслужаваме повече. Българските политици унищожиха 1/4 от България, време е да започне възраждането на Северозападна България. Северозападна

България роди "България без цензура" и мен като политик, обобщи Бареков.

Зам.-председателят на ББЦ Росен Петров подгря залата с перифраза на стиха на Гео Милев и се закани: "Септември ще бъде май, и то ще бъде на 25 май". Петров бе облякъл фланелка с карта на "България на три морета" в чест на патриота Красимир Каракачанов.

Гърция има министерство на Македония и Тракия, защото правителството осъзна, че това е най-слабо развитият й регион и там се насочиха сериозни финансови потоци, строят се магистрали, дават се пари за земеделие, направи сравнение с мизерията в родния Северозапад и лидерът на ЗНС Румен Йончев. Но защо ние не правим същото за Северозападна България, попита той, като предложи създаването на специална административна структура, която да се занимава с проблемите на региона.

Делегация на МААЕ проверява ядрени обекти в Иран

Обектите са близо един до друг и са на около 450 километра

На корицата: Шарън Стоун се усмихва секси по бельо

Една от най-сексапилните дами в Холивуд – Шарън Стоун демонстрира перфектна форма във фотосесия по бельо.

Още един затворник избяга

/КРОСС/ Затворник е избягал от общежитие от открит тип към затвора в Бургас, предаде бТВ. Инцидентът е станал снощи в общежитието "Строител". В този тип места за лишаване от свобода се настаняват осъдени с по-леки присъди. Охраната на затворническите общежития също е по-лека, в сравнение със затворите. Към момента не се съобщава за самоличността на избягалия. Бяството на бургаския затворник се случва само пет дни, след като от най-строго пазения затвор у нас избягаха осъденият на 20 години Николай Николов-Шатката и гватемалецът Хосе Мартинес.    

Спасиха мъж при връх Вола

Двама спасители от врачанския отряд на Планинската спасителна служба са спасили човек, попаднал в скалиста местност в района на връх Вола. Инцидентът е станал вчера в късния следобед в района на връх Вола. Мъжът, попаднал на скален венец, не могъл да се измъкне сам, защото превалявало и скалите станали хлъзгави, съобщава "Фокус".  Мъжът е потърсил съдействие от Планинската спасителна служба. Двама спасители от врачанския отряд са отишли и с помощта на алпийска техника са го извели към 20 часа.

Започват честванията за Деня на храбростта

 Последни приготовления на военните подразделения в страната за Деня на храбростта – 6 май. Днес ще се състои музикален парад на военните духови оркестри, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.

Министърът на отбраната Ангел Найденов ще присъства на парада тази вечер. В концерта, който ще се състои от 19.00 часа в зала „Арена Армеец", ще участват представителните духови оркестри на Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, фестивалният оркестър от състава на военно формирование 24 150 и Националния военен университет „Васил Левски" и Гвардейският представителен духов оркестър и гвардейска формация. Главен диригент на Музикалния парад ще бъде майор Ради Радев, главен диригент на Българската армия, съобщиха още от министерството.

Военният духов оркестър на град Солун ще бъде официален гост на парада. Неговите основни задачи са свързани с осигуряването на военните формирования на Сухопътните войски на 3-ти Армейски корпус от състава на въоръжените сили на Република Гърция и военният духов оркестър на Сухопътните войски на Република Сърбия от град Ниш. Входът за концерта е свободен.

Последни приготовления на военните подразделения в страната за Деня на храбростта – 6 май. Днес ще се състои музикален парад на военните духови оркестри, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.


Министърът на отбраната Ангел Найденов ще присъства на парада тази вечер. В концерта, който ще се състои от 19.00 часа в зала „Арена Армеец", ще участват представителните духови оркестри на Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, фестивалният оркестър от състава на военно формирование 24 150 и Националния военен университет „Васил Левски" и Гвардейският представителен духов оркестър и гвардейска формация. Главен диригент на Музикалния парад ще бъде майор Ради Радев, главен диригент на Българската армия, съобщиха още от министерството.


Военният духов оркестър на град Солун ще бъде официален гост на парада. Неговите основни задачи са свързани с осигуряването на военните формирования на Сухопътните войски на 3-ти Армейски корпус от състава на въоръжените сили на Република Гърция и военният духов оркестър на Сухопътните войски на Република Сърбия от град Ниш. Входът за концерта е свободен.

Копирано от standartnews.com

Надежда Нейнски: 25 май - битката за смисъла на ЕС

Водачът на листата на ПП Синьо единство за Европейски избори 2014 смята, че на 25 май по-важната новина ще бъде резултатът от президентските избори в Украйна

Зеедорф: Аз съм победител

Възможно е един ден да поема Интер, заяви треньорът на росонерите


Александър Турчинов: Антитерористичната операция в Украйна продължава и дава резултати

Антитерористичните действия в Източна Украйна ще продължат, съобщи временният президент на Украйна Александър Турчинов, предаде "Униан".
В интервю за украинска телевизия Турчинов заяви, че операцията продължава и дава резултати. Той обаче подчерта, че акцията се усложнява от това, че жителите на източните региони подкрепят въоръжените сепаратисти. Антитерористичните действия в Източна Украйна ще продължат, съобщи временният президент на Украйна Александър Турчинов, предаде "Униан". В интервю за украинска телевизия Турчинов заяви, че операцията продължава и дава резултати. Той обаче подчерта, че акцията се усложнява от това, че жителите на източните региони подкрепят въоръжените сепаратисти.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване