Украйна затвори границата си с Крим

/КРОСС/ Украинските власти решиха временно да затворят граничните контролно-пропускателни пунктове с Крим, предаде Риа Новости. "Министерството на външните работи информира дипломатическите представителства на чужди държави в Украйна, както и дипломатическите мисии и консулските служби на Украйна, за временното затваряне на контролно-пропускателните пунктове и контролни точки", се казва в изявление на МВнР. Страната е закрила 27 гранични контролно-пропускателни пункта по границата си с Крим и Севастопол, поясниха от Интерфакс. Сред закритите пунктове са тези на летището в Симферопол и фериботната линия при Керч, както и на морските пристанища в Севастопол, Ялта, Керч и Евпатория.  

Нови сблъсъци с жертви в Славянск

Нови насилствени сблъсъци между правителствените сили и поддръжниците на федерализацията на Украйна са избухнали днес в град Славянск, Донецка област, предаде Би Би Си. Силите по сигурността в Украйна са превзели телевизионна кула в покрайнините на града, докато проруските бунтовници се сражават в центъра на Славянск. Според репортер на "Ройтерс" престрелките се чуват ясно и са по-близо до центъра в сравнение с изминалите дни. Министърът на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков съобщи, че в сраженията са загинали украински войници, но не уточни колко точно са жертвите. Той допълни, че 8 други са ранени. В събота правителствените сили блокираха основния път до града. До въоръжената намеса се стигна, след като миналата седмица бунтовниците свалиха два украински хеликоптера в покрайнините на Славянск. Украинските войски в момента провеждат "антитерористична" операция, назначена от новото украинско правителство. Славянск се намира в източната украинска Донецка област, а населението му наброява 120-140 хиляди души. Той се превърна в епицентър на движението в подкрепа на федеративното устройство на Украйна и сцена на насилие и отвличания.

Дължим на армията си повече пари от хазната, обяви Росен Плевнелиев

Два са факторите, според президента, които гарантират изграждането на необходимите отбранителни способности на една държава, а именно - модернизацията на армията и хората в нея

Гърците държат на пътуванията

Един от всеки двама гърци пести за пътувания, показват резултатите от най-мащабното световно проучване в областта на туризма, осъществено от популярния сайт за пътувания Trip Advisor.

прочети повече

Има опасност плажове да останат неохраняеми

/КРОСС/ В Навечерието на туристическия сезон от бранша предупреждават, че кризата с водните спасители е в пика си. Има опасност плажове да останат неохраняеми заради липсата на морски гардове. Централният плаж на Бургас е единствената ивица, стопанисвана от община, което я прави и по-различна. Там недостиг на спасители няма, защото фирма, избрана с обществена поръчка, се грижи за осигуряването им. Ако не може да попълни необходимия брой, не печели поръчката. Не така стоят нещата с другите плажове - колкото по-далеч от градовете и по-неатрактивни са, толкова по-трудно има желаещи да ги охраняват. Едно от решенията за справяне с проблема е, че концесионерите вече не са длъжни да осигуряват пълен брой спасители от 1 юни до края на септември. За първи път това лято всеки от тях изготвя схема за поетапно откриване и закриване на плажа, която се одобрява от регионалното министерство. Така малките плажове могат да спестят от охрана през юни и септември. Има обаче и негативна страна - по-кратката заетост също отблъсква кандидатите за спасители. От БЧК казват, че за последните 10 години са обучили над 10 000 водни спасители, предаде бТВ.  

Най-голямата украинска банка спира работа в Луганск и Донецк

Над 400 хил. души от региона получават пенсии от клоновете на банката


Фабиюс заплаши Русия с нови санкции

"Ако изборите в Украйна на 25 май не се състоят - а такива президентски избори са естественият изход от кризата - ние ще минем на трето ниво на санкциите", предупреди министърът

Оставаме без учители

Ако днес се оттеглят от образователната система 6800 учители, които са над 65-годишна възраст, на тяхно място няма кой да влезе в училище. Това каза пред Агенция „Фокус” Янка Такева, председател на Синдикат на българските учители. „Говорим за преподаватели по химия, физика, природо-математически дисциплини – това са дисциплини, които не може да влезеш от улицата и да ги преподаваш.

Мъж загина след катастрофа с автобус във Варна

/КРОСС/ 30-годишен мъж от Варна е починал, след като се забил челно с автомобила си в автобус на градския транспорт. От полицията съобщават, че той е шофирал с несъобразена скорост, предаде БНР. По случая е образувано досъдебно производство.  

Над 111 000 гърци са дошли в страната ни за празницте

От началото на почивните дни през в страната ни са дошли над 111 000 гърци, а в посока Гърция са преминали над 244 000 българи. Това коментира...

Плевнелиев удостои офицери от Българската армия с висши офицерски звания

/КРОСС/ Президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Росен Плевнелиев удостои с висше офицерско звание офицери от Българската армия на тържествена церемония в Гербовата зала на „Дондуков" 2. Контраадмирал Румен Николов ще заеме длъжността началник на отбраната, считано от 30 юни 2014 г., с висше офицерско звание „вицеадмирал". От същата дата командирите на Сухопътни войски и на Военновъздушните сили генерал-майор Нейко Ненов и генерал-майор Константин Попов ще заемат длъжността заместник-началник на отбраната. Бригаден генерал Андрей Боцев е удостоен със звание „генерал-майор" и ще заеме длъжността командир на Сухопътни войски. Негов заместник ще бъде досегашният командир на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Любчо Тодоров. Полк. Пламен Атанасов е назначен за началник на Щаба на Сухопътни войски и с висше офицерско звание „бригаден генерал". За командир на 2-ра механизирана бригада е назначен полк. Димитър Илиев, който беше удостоен със звание „бригаден генерал". Заместник-командирът на ВВС бригаден генерал Румен Радев получи звание „генерал-майор" и е назначен за командир на Военновъздушните сили. Полк. Анатолий Кръстев заема длъжността заместник-командир на ВВС със звание „бригаден генерал". От 30 юни т.г. заместник-командирът на Военноморските сили комодор Димитър Денев е назначен за командир на ВМС със звание „контраадмирал"

Двама 20-годишни загинаха при катастрофа край Луковит

Двама души са загинали при тежка катастрофа, станала тази сутрин около 9 часа на главен път София-Русе, на 5 км преди град Луковит.

Поне три от пострадалите акробатки са в критично състояние

Счупена скоба е вероятната причина за тежкия инцидент в цирк в САЩ


Поне три от ранените акробатки са в критично състояние

Счупена скоба е вероятната причина за тежкия инцидент в цирк в САЩ


Плевнелиев: Бюджетът за отбрана прогресивно намалява

За 10 години страната ни се утвърди като надежден и предвидим съюзник в НАТО. Това каза президентът Росен Плевнелиев на официалната церемония по удостояване с висше военно звание офицери от Българската армия, предаде Фокус.
„В духа на добрата традиция и в навечерието на големия християнски празник Гергьовден – Ден на храбростта и празник на За 10 години страната ни се утвърди като надежден и предвидим съюзник в НАТО. Това каза президентът Росен Плевнелиев на официалната церемония по удостояване с висше военно звание офицери от Българската армия, предаде Фокус. „В духа на добрата традиция и в навечерието на големия християнски празник Гергьовден – Ден на храбростта и празник на

23 трупа не стигат! Каръци ли сме или безхаберници?

За 7 години България даде 23 жертви след поройни дъждове. Странно как след всяка трагедия се обещават мерки и реформи, и винаги не само снегът, но и топенето му ни изненадва и цели села биват заливани. След селата Цар Калоян и Бисер, дойде и хасковското Винево... Докога? Докога няма да има виновни, освен лошото време?

Росен Плевнелиев: Бюджетът за отбрана прогресивно намалява

За 10 години страната ни се утвърди като надежден и предвидим съюзник в НАТО. Това каза президентът Росен Плевнелиев на официалната церемония по удостояване с висше военно звание офицери от Българската армия, предаде Фокус.
„В духа на добрата традиция и в навечерието на големия християнски празник Гергьовден – Ден на храбростта и празник на За 10 години страната ни се утвърди като надежден и предвидим съюзник в НАТО. Това каза президентът Росен Плевнелиев на официалната церемония по удостояване с висше военно звание офицери от Българската армия, предаде Фокус. „В духа на добрата традиция и в навечерието на големия християнски празник Гергьовден – Ден на храбростта и празник на

Ето първи кадри от US-трагедията с акробатите ни!

Голямо нещастие сполетя цирковия спектакъл "Най-голямото шоу на света" на арената на Дънкин донътс сентър в нюйоркския Роуд Айлънд.

Жители на с. Дрен: Частни интереси искат да "усвоят" детското селище

Защо местят децата от SOS детското селище в Дрен и има ли икономически апетити зад това решение? Отговорите "Добро утро, България!" от директора на селището в Мариян Дянков. Той категорично отхвърли частни интереси да стоят зад намерението за преместване на селището.

Децата от SOS детското селище в с. Дрен се налага да бъдат преместени, за да имат достъп до по-добро образование и здравеопазване. Водещ е само интересът на децата, който казва, че е необходимо...

Продължава

20-годишен българин впечатли Силициевата долина с приложение за аутисти

/КРОСС/ 20-годишният българин Делян Аспарухов впечатли Силициевата долина с мобилно приложение, предназначено за терапевти на деца аутисти. Младият предприемач, завършил престижния Масачузетски технологичен институт (МIT) в САЩ създава проекта си Nightingale през 2013 г. Мобилното приложение „складира" данни, свързани с поведението на пациентите. Така грижещите се за тях са улеснени при прилагането на различни терапевтични процедури. Съоснователят на международната разплащателна система "ПейПал" Питър Тиел остава силно впечатлен от идеята. Делян печели стипендия от 100 хиляди долара на фондацията „Тиел Фелоушип", която се предоставя на 20 студенти от цял свят на възраст до 20 години. Впоследствие Тиел предлага на младия българин да доразвие проекта си в меката на IТ сектора - Силициевата долина в Калифорния. Компаниите „Интел" и „Машабъл" също оценяват идеята на Делян Аспарухов и го правят част от инициативата „Създаване на бъдеще днес", пише Offnews. video:http://www.youtube.com/watch?v=zghtdzFSZeM  

Робот помага на възрастни хора да живеят сами вкъщи

94-годишната Леа Мина Рали не може да живее без чужди грижи, но въпреки това не иска да напуска дома си. Тя е типичен пример за поведението на много възрастни хора, които не биха заменили къщата си за...

АБВ иска нови закони в защита на работещите хора с увреждания

"Днес, в целия свят, хората в неравностойно положение протестират и искат да се чуе техният глас. В нашата страна първият основен проблем на хората с увреждания е безработицата”, коме...

Партиите на евровота: БСП – не по-лоша от всички останали?


"Дневник" публикува серия от текстове на политолога Даниел Смилов за основните партии, които ще участват в евроизборите. На тях в настоящата политическа ситуация се гледа много повече като на вътрешни избори и измерване на доверието към управляващи и опозиция (кампаниите и посланията също са в този тон) и очакването към резултатите е, че те ще дадат отговор ще има или не предсрочен парламентарен вот.

В края на април Смилов представи Реформаторския блок. Днешният текст е за БСП....

Вигенин ще участва в 124-та сесия на Комитета на министрите на СЕ

/КРОСС/ Министър Кристиан Вигенин ще участва в годишната среща на външните министри на страните-членки на Съвета на Европа. 124-та сесия на Комитета на министрите на СЕ ще се състои на 6 май във Виена под председателството на федералния министър на Австрия по европейските и международните въпроси Себастиан Курц. Главна тема на срещата ще бъде „СЕ - ценности и стабилност в Европа: съвременните предизвикателства". Докладът на Генералния секретар на Съвета на Европа Торбьорн Ягланд относно демокрацията, правата на човека и върховенството на правото в Европа ще бъде основата на дискусията на формалната част на сесията на Комитета на министрите. Външните министри ще обсъдят още гарантирането на дългосрочната ефективност на системата за контрол на Конвенцията за защита на правата на човека и основните свободи (ЕКПЧ). Сътрудничество с ЕС и политиката на Съвета на Европа към съседни региони ще бъдат сред темите на сесията. В рамките на срещата Азербайджан ще поеме от Австрия ротационното председателство на организацията и ще представи приоритетите си за следващите 6 месеца.

18 000 на опашка за безплатно обучение

Над 18 000 българи получават нов шанс за безплатно обучение в различни области благодарение на европрограмата "Аз мога повече". Поради големия наплив от желаещи да получат ваучери, бюджетът й е увеличен с близо 8 милиона лева.

720 военни ше участват в парада на армията

Днес репетицията за парада събра любопитни погледи на минувачи

ЕК ще се срещне с правителството на Украйна в Брюксел

/КРОСС/ На 13 май Европейската комисия ще приеме в Брюксел правителството на Украйна, водено от премиера Арсений Яценюк. Представители на украинското правителство ще се срещнат със служители на ЕК, за да обсъдят мерките в подкрепа на Украйна, предаде AFP. От изявление на Комисията става ясно, че ЕК е решена да подпомогне Украйна, както и да се увери, че страната разполага с цялата необходима помощ в краткосрочен и дългосрочен план, за да предприеме необходимите политически и икономически реформи. Основна тема на срещата ще бъдат реформите, насочени към превръщането на Украйна в демократична, независима и просперираща държава.  

Българин впечатли Силициевата долина с приложение за аутисти (видео)

20-годишният българин Делян Аспарухов впечатли Силициевата долина с мобилно приложение, предназначено за терапевти на деца аутисти. Младият предприемач, завършил престижния Масачузетски технологичен институт (МIT) в САЩ създава проекта си Nightingale през 2013 г. Мобилното приложение „складира“ данни, свързани с поведението на пациентите. Така грижещите се за тях са улеснени при прилагането на различни терапевтични процедури. Съоснователят на международната разплащателна система "ПейПал" Питър Тиел остава силно впечатлен от идеята. Делян печели стипендия от 100 хиляди долара на фондацията „Тиел Фелоушип“, която се предоставя на 20 студенти от цял свят на възраст до 20 години. Впоследствие Тиел предлага на младия българин да доразвие проекта си в меката на IТ сектора - Силициевата долина в Калифорния. Компаниите „Интел“ и „Машабъл“ също оценяват идеята на Делян Аспарухов и го правят част от инициативата „Създаване на бъдеще днес“.

Вход свободен във Военноморския музей във Варна на 6-ти май

По повод 6-ти май Ден на храбростта и Празник на българската армия, Военноморският музей обявява Ден на отворени врати, припомня Moreto.net. С вход свободен от 10.00 до 18.00 ч. на 6-ти май ще бъдат постоянната експозиция, както и залата за временни изложби, в която може да се види гостуващата изложба „Воини светци”.

Нови боеве в украинския град Славянск

Нови боеве около източния украински град Славянск. Жителите му, предимно рускоговорящи, са категорични, че подкрепят силите за местна самоотбрана и ще защитават града си от украинските нашественици, както ги наричат. Украинските сили за сигурност са поели контрол над телевизионната кула в източния град Славянск, където продължава операцията срещу въоръжените поддръжници на федерализацията на Украйна, съобщи Интерфакс.

Манастирът в село Кладница, който е паметник на културата е пред окончателно разпадане

Манастир на няколко века, който е и паметник на културата, се руши и от години напразно чака средства за ремонт. Разказахме ви за Кладнишкия храм още преди година и половина. До днес манастирът разчита единствено на дарения, а уникалните постройки и стенописи вече са пред окончателно разпадане.

Макар и вече женени, Ангел и Грета решават да се венчаят и църковно в Кладнишкия манастир „Свети Николай чудотворец”. Мястото е специално за семейството....

Продължава

Суарес стана №1 и за журналистите

Уругваецът изпревари съотборника си Стивън Джерард и Яя Туре от Ман Сити


Дъщерята на убития агент Шарков е предчувствала смъртта на баща си

Дъщеричката на убития в Лясковец командос е усетила, че баща й е загиналият полицай сутринта на 14 март, съобщава БТВ. Това разказа вдовицата на командоса от СОБТ Емил Шарков Милена.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
"Събудихме се сутринта с малката, тя за училище, а аз за работа. Дъщеричката на убития в Лясковец командос е усетила, че баща й е загиналият полицай сутринта на 14 март, съобщава БТВ. Това разказа вдовицата на командоса от СОБТ Емил Шарков Милена. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS "Събудихме се сутринта с малката, тя за училище, а аз за работа.

Градушка падна в Смолян


Градушка с големината на лешник падна днес в Смолян. Валежът продължи пет-десет минути, уточнява БТА. 

Според началника на областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Красимир Шотаров засега няма данни за паднала градушка в други населени места в района.

Вчера градушка падна в Силистренско и нанесе щети по сгради и автомобили, както и на селскостопанска продукция. Днес застрахователите ще описват пораженията и щетите.

Запалена цигара изпепели дядо докато спи

65-годишен мъж загина във варненското село Партизани, след като забравил запалена цигара и си легнал. На следващата сутрин пожарникари потушили огъня, а в една от стаите намерили и трупа на дядото.

Тежка е ситуацията в община Червен бряг след поройните дъждове

/КРОСС/ Тежка е ситуацията в община Червен бряг, където късно вчера валя пороен дъжд, съобщи БНР. Водата вече се оттегля от залетите улици, няма прекъсване на водоподаването и електрозахранването и няма сигнали за наводнени домове, каза кметът Павлин Фильовски. Много сериозна е ситуацията в село Девенци, където една част от селото е залята от пороя. Още от снощи там работят екипи на „Гражданска защита". По първоначални данни наводнени са повече от десетина къщи и от вечерта е започнало изпомпването на придошлата вода. Тази сутрин още в 6 часа е подновено изсмукването на водата от домовете. В момента започва работа още една помпа. В селото се доставят и чували с пясък, за да се предотврати евентуалното заливане на селото от преминаващата в близост река Искър. Според кмета на Девинци Галин Янчев в този момент не се налага обявяването на бедствено положение в селото.  

Откъс от "Измяната на Борджиите" на Сара Пул


Днес в рубриката "Четиво" на "Дневник" ви представяме откъс от втората книга от поредицата, посветена на прочутата династия - "Измяната на Борджиите" на Сара Пул, предоставен ни от издателство "Ентусиаст" в превод от английски на Мариана Христова.

След успеха на дебютния роман на Сара Пул "Отровителката на Борджиите" авторката отново въвлича читателите в мрачния свят на отровителката Франческа Джордано - служителка на Родриго Борджия, който вече е папа Александър VI. "Измяната на...

Газовата зависимост на България може да е бреме за икономическия й растеж, прогнозира еврокомисията


През 2014 и 2015 година българската икономика ще се засили, като икономическият ръст през двете години ще възлиза на 1,7% и 2% от брутния вътрешен продукт (БВП), сочи пролетната икономическа прогноза на Европейската комисия (ЕК).

Според Комисията през 2012 и 2013 година икономиката на България е отчела ръст от респективно 0,6% и 0,9%. Въпреки това рисковете за растежа на страната остават. В прогнозата се отбелязва, че зависимостта на България от руските газови доставки може да се...

Олимпик (Марсилия) отмъква Мболи от ЦСКА?

Единственият футболист от "А" група, който ще участва на Световното първенство в Бразилия - вратарят на ЦСКА Райс Мболи - може да се уреди със сериозен трансфер след края му. Според алжирски...

Тайра Банкс ще се бори жените да не са срамежливи

Моделът Тайра Банкс призна, че като тийнейджърка е била много неуверена. Сега тя иска да насърчи жените да се харесват такива, каквито са, предаде БГНЕС. Супермоделът започна собствена благотворите...

Ожесточени боеве в Славянск

Ройтерс информира за постоянна стрелба в центъра

С премуз на овце, парад на кучета и музикална програма отбелязват Гергьовден в Драгичево

Празникът Гергьовден в пернишкото село Драгичево ще бъде отбелязан с премуз на овце, парад на кучета и концертна програма, съобщиха от кметството и местното читалище.

Събитието ще се проведе утре (6 май) от 10 часа в местността "Старо село". Програмата ще започне с "Премуз на овце". По стара традиция на Гергьовден се чества празника на овчаря, като се пресъздава ритуала "Премуз на овцете". В него участват овчарите от селото, като за...

Продължава

Дубина: 90% от хората с увреждания у нас са без работа

Държавата е разработила програми за интегриране на хора с увреждания, но работодателите често не знаят за тях, коментира експретът


Дъщерята на убития в Лясковец полицай е усетила смъртта на баща си

Дъщеричката на убития в Лясковец командос е усетила, че баща й е загиналият полицай сутринта на 14 март, съобщава БТВ. Това разказа вдовицата на командоса от СОБТ Емил Шарков Милена.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Дъщеричката на убития в Лясковец командос е усетила, че баща й е загиналият полицай сутринта на 14 март, съобщава БТВ. Това разказа вдовицата на командоса от СОБТ Емил Шарков Милена. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS "Събудихме се сутринта с малката, тя за училище, а аз за работа.

Свитото потребление основна слабост за България

Безработните българи трудно намират отново работа, сочи анализ на ЕК


Словенският премиер Аленка Братушек подаде оставка

Словенският премиер Аленка Братушек връчи оставката си на председателя на парламента Янко Вебер и настоя за предсрочни избори следващия месец, предаде Ройтерс. Аленка Братушек се отказа от премиерския пост, след като кметът на Любляна и бивш председател на управляващата партия Позитивна Словения я победи на вътрешнопартийните избори преди 10 дни. На 29 април тя излезе от партията, а по-късно бе последвана от още 12 души - депутати, двама министри и трима държавни секретари. Вебер каза, че ще запознае парламента с оставката на премиера на специално заседание, което ще свика в сряда или четвъртък. Оставката трябва да бъде потвърдена от парламента, след което в срок от 30 дни президентът, парламентарните групи или най-малко 10 членове на парламента могат да предложат нов премиер, но според предварителни информации това вероятно няма да стане, а ще бъдат обявени предсрочни парламентарни избори. За това настоя и самата Братушек. По закон изборите трябва да се произведат най-късно два месеца след разпускането на парламента, но не по-рано от 40 дни от деня на насрочването им. Ако изборите бъдат насрочени днес, те могат да бъдат произведени най-рано през втората половина на юли, посочват словенските медии. До избора на нов премиер правителството ще продължи да изпълнява задълженията си. Междувременно коалиционните партньори заплашиха, че ще напуснат правителството, тъй като Янкович, който оглави Позитивна Словения, е разследван за корупция. По-рано днес Братушек каза, че предсрочни избори през юни ще бъдат най-доброто решение за Словения. "Гражданите трябва да решат кой да оглавява правителството. Това е единственото правилно решение", написа Братушек на профила си във Фейсбук. Левоцентристкото коалиционно правителство на Братушек успя да избегне международната финансова помощ през декември, като наля около 3,3 милиарда евро в пострадалите си от кризата банки. Братушек каза за медиите, че политическата ситуация в страната не е причина за паника, защото нейното правителство е успяло да стабилизира финансите, а икономическите прогнози до края на годината са по-добри от предишните. Въпреки това на Словения й предстоят още икономически реформи, преди да се измъкне изцяло от кризата. Най-голям проблем за страната си оставал лошите кредити на банките, посочва Ройтерс.

Словенският премиер Аленка Братушек съобщи, че подава оставка

Словенският премиер Аленка Братушек съобщи в Туитър, че подава оставка, след като загуби вътрешнопартийните избори за лидер на партия Позитивна Словения преди 10 дни, предаде Ройтерс. В съобщението си в Туитър Братушек каза, че се надява на предсрочни избори преди лятото. Левоцентристкото коалиционно правителство на Братушек успя да опази страната от искането на международна финансова помощ през декември, като наля около 3,3 милиарда евро в пострадалите си от кризата банки. Аленка Братушек трябва да връчи официално оставката си на президента Борут Пахор и председателя на парламента Янко Вебер. След среща с коалиционните партньори в събота в Бърдо при Краню тя съобщи, че според тяхното единодушно мнение най-добре за Словения е да се произведат предсрочни избори, и то още преди лятото. Братушек каза за медиите, че политическата ситуация в страната не е причина за паника, защото нейното правителство е успяло да стабилизира финансите, а икономическите прогнози до края на годината са по-добри от предишните. Опозицията разкритикува решението на Братушек и изтъкна, че е трябвало да  подаде оставка веднага след загубата на вътрешнопартийните избори.

Социологически проучвания: Паритята на Фараж ще спечели евроизборите

/КРОСС/ Британската антиевропейска формация Партия за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП) бе посочена като фаворит за спечелването на най-много британски гласове на изборите за Европейски парламент този месец, въпреки социологическо проучване, според което партията е възприемана като расистка от 27% от гласоподавателите, съобщи Ройтерс. Резултатите от допитването показват нарастваща подкрепа за партията, въпреки полемиката около някои от използваните тактики по време на предизборната кампания. Анкетата, публикуван вчера във в. "Сънди таймс", дава на ЮКИП 29%, което е с един процент повече от заявената подкрепа за Лейбъристката партия. Според проучване във вестник "Сън" обаче разликата е 3%. И двете проучвания поставят Консервативната партия на премиера Дейвид Камерън на трето място, съответно с 22 и 23 процента от намеренията за гласуване.    

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване