Борисов- почетен гост на рождения ден на Кобрата

"Вчера вечерта имах удоволствието да поздравя един голям българин за рождения му ден. Пожелавам на Кубрат още много успехи". Това написа Бойко Борисов на стената си в социалната мрежа Фейсбук, след като публикува снимки от партито на боксьора.


От фотосите се вижда, че Кобрата е празнувал с любимата си Андреа и тесен кръг приятели в лъскаво столично заведение. Явно лидерът на ГЕРБ е бил един от почетните му гости. Борисов е позирал за няколко снимки с Кубрат Пулев и на тях се вижда, че двамата са в много добро настроение.


"The Champions !!!", е написал последовател на депутата под снимката, на която Бойко и Кобрата са се прегърнали. Други пък честитят рождения ден на шампиона под албума с фотосите от партито.


Бойко Борисов често споделя в социалните мрежи, че е приятел с Кобрата и се радва за успехите му. "Честита победа, Кобра! Голяма радост за всички българи донесе. Браво!, написа Бойко за успеха на Пулев в Германия. Той, Йорданка Фандъкова, Ивайло Московски и кметът на Бургас Димитър Николова присъстваха на мача, на който Пулев победи в три рунда хърватина Ивица Перкович.

Копирано от standartnews.com
 

Курумбашев: Русия и Украйна са близки до България, не само исторически, но и по култура

/КРОСС/ "Позициите, които съм отстоявал в Народното събрание, ще отстоявам и в Европейския парламент." Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на КБ Петър Курумбашев при срещата си с граждани на област Шумен. Той обясни, че в интерес на ПГ на КБ е подал оставката си като народен представител, за да може тя да продължи да работи пълноценно за интересите на българите. Пред събралите се активисти на БСП Курумбашев припомни основните социални мерки, които правителството на Пламен Орешарски е изпълнило през последните 11 месеца: въвеждането на златното Швейцарско правило, даването коледни и великденски надбавки към пенсиите, увеличаване на майчинството и помощта за второ дете, увеличаване броя на хората, получаващи енергийни помощи, замразяване на възрастта за пенсиониране, както и младежката гаранция. Той сподели, че във връзка със събитията в Украйна, които са много тревожни, позицията на България трябва да бъде отстояване на нашите национални интереси. „България няма интерес от икономически санкции към Русия", каза още Курумбашев и добави, че Русия и Украйна са близки до България, не само исторически, но и по култура, писменост и др. Народният представител Иван Иванов допълни, че „ние сме част от европейското семейство и с номер 15 гласуваме за промяна на досегашния модел и българите не бива да се смятат за „втора категория граждани"

Антитерористичните действия в Източна Украйна продължават

Антитерористичните действия в Източна Украйна ще продължат, съобщи временният президент на Украйна Александър Турчинов, предаде Антитерористичните действия в Източна Украйна ще продължат, съобщи временният президент на Украйна Александър Турчинов, предаде "Униан". В интервю за украинска телевизия Турчинов заяви, че операцията продължава и дава резултати. Той обаче подчерта, че акцията се усложнява от това, че жителите на източните региони подкрепят въоръжените сепаратисти.

Поредния трик на Кауфланд!

Днес в Кауфланд има на промоция луканка "Чумерна", намалена на почти половина от 1.99 за сто грама на 0.99 за сто грама.

Отидох на витрината и понеже имаше много чакащи за въпросната луканка, нарязана, няколко човека поискаха вместо да им я режат, направо да им дадат цяло парче. Аз също реших да не чакам и вместо да се редя 15мин и да чакам да ми нарежат 300-400гр,...

Продължава

Русия изготви „Бяла книга” за нарушаване човешките права в Украйна

Обхванатият период е от края на ноември 2013-та до края на март

„Стандарт енд Пуърс“: Украйна ще фалира, ако загуби още територии

Възможно е Украйна да фалира, ако изгуби още територии. За това предупреди в събота ръководителят на международната рейтингова агенция „Стандарт енд Пуърс“ Джон Чеймбърс в казахстанската столица Астана, цитиран от агенция „Ройтерс“. „Ако Украйна изгуби още от териториалната си цялост, няма да може да изплати досегашните си международни дългове“, каза Чеймбърс. „Все още е рано да говорим за разделена Украйна“, добави той. Според него страната трябва да насочи вниманието си към другите си индустриални центрове, които са далеч от границата с Русия.  „Очевидно е обаче, че по време на подобен период на политическа дестабилизация правителството не може да бъде в състояние да върши работата си като цяло“, посочи Чеймбърс. Тази седмица Международният валутен фонд подписа споразумение за отпускане на помощ в размер на 17 милиарда щатски долара за възстановяване на сринатата украинска икономика. Финансовата институция също отправи предупреждение, че вероятно ще са нужни допълнителни парични мерки при евентуална загуба на територии по източната граница на Украйна.

ЦСКА на 66 - 31 титли и два пъти по толкова проблеми

На днешната дата (5 май 1948 г.) преди 66 години е основан футболният клуб ЦСКА. Това става при обединението на Септември с Чавдар при ЦДВ (Централен дом на войската) под наименованието Септември при ...

Мохамед Али иска бой Мейуедър - Пакияо

Бившият световен шампион и легенда в бокса Мохамед Али се надява, че ще има бой между Флойд Мейуедър и Мани Пакияо. 72-годишният Али смята, че има много желаещи да гледат тази битка на ринга, която ще...

Френска фирма е на път да създаде ваксина срещу ХИВ

За пръв път в историята ваксина срещу ХИВ навлезе във втора фаза на тестване, предаде БТА. Терапевтичната ваксина е разработена от френската фирма Biosantech и е получила одобрението на Френската н...

Y-хромозомите защитават от рак?

Международна група учени е установила, че съществува връзка между загубата на Y-хромозоми в кръвните клетки и по-малката продължителност на живота. Отчасти това става поради повишения риск от смърт вс...

Авелино на Калоян Иванов падна и изгуби шанс за плейофите

Българският баскетболист Калоян Иванов и тимът му Авелино, загубиха като гости от Монтегранаро с 96:99 (20:23, 20:20, 21:16, 22:24, 13:16) в мач от 29-ия кръг на мъжкото баскетболно първенство на Итал...

Затворник избяга и от Бургас

Затворник е избягал от общежитие от открит тип към затвора в Бургас. Инцидентът е станал снощи в общежитието "Строител". В този тип места за лишаване от свобода се настаняват осъдени с по-леки присъди.

Двама загинаха, 4-ма са ранени при катастрофа край Луковит

Двама души загинаха, а четирима са ранени при тежка катастрофа близо до Луковит.

Лявата или дясната половина на мозъка ви управлява?

Може би смятате, че всичко при вас е ясно – обичате математиката и природните науки, така че сте по-скоро “ляво”-функционираща личност; или обичате изкуството и музиката и мислите, че дясната ви половина е по-развита. Поне според популярните схващания кое полукълбо на мозъка кои функции управлява.

Президентът повишава в звание новото армейско ръководство

Президентът Росен Плевнелиев ще удостои с висши военни звания офицерите, които поемат ръководството на Българската армия от 30-ти юни. Церемонията ще се състои от 13.00 часа в Гербовата зала на „Дондуков" 2, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Контраадмирал Румен Николов ще заеме длъжността началник на отбраната, считано от 30 юни 2014 г., и ще бъде удостоен с висше офицерско звание „вицеадмирал". От същата дата командирите на Сухопътни войски и на Военновъздушните сили генерал-майор Нейко Ненов и генерал-майор Константин Попов ще заемат длъжността заместник-началник на отбраната.

Бригаден генерал Андрей Боцев ще получи звание „генерал-майор" и ще заеме длъжността командир на Сухопътни войски. Негов заместник ще бъде досегашният командир на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Любчо Тодоров. Полк. Пламен Атанасов ще бъде назначен за началник на Щаба на Сухопътни войски и ще получи висше офицерско звание „бригаден генерал". За командир на 2-ра механизирана бригада ще бъде назначен полк. Димитър Илиев, който ще бъде удостоен със звание „бригаден генерал", става ясно опт президентството.

Представител на военноморските сили заема най-високия армейски за първи път.

Заместник-командирът на ВВС бригаден генерал Румен Радев ще бъде назначен за командир на Военновъздушните сили и ще получи звание „генерал-майор". Полк. Александър Кръстев ще заеме длъжността заместник-командир на ВВС и ще бъде удостоен със звание „бригаден генерал".

От 30 юни тази година заместник-командирът на Военноморските сили комодор Димитър Денев ще бъде назначен за командир на ВМС и ще получи звание „контраадмирал". Началникът на Военната академия „Г. С. Раковски" комодор Димитър Ангелов ще заеме длъжността заместник-командир на ВМС. За началник на Военната академия ще бъде назначен досегашният командир на Военноморската база комодор Митко Петев, който ще получи звание „контраадмирал".

Контраадмирал Георги Мотев ще бъде назначен за временно изпълняващ задълженията на вакантната длъжност командващ Съвместното командване на силите (СКС), считано от 17 септември 2014 г., до назначаването на титуляр на длъжността, но за срок не по-дълъг от една година. От 30 юни бригаден генерал Стефан Петров ще заеме длъжността началник на Щаба на СКС.

Полковник Михаил Попов ще бъде назначен за командир на 68-а бригада „Специални сили" и ще получи звание „бригаден генерал".

Полковник Иван Лалов ще бъде назначен за командир на 3-та авиационна база и ще бъде удостоен с висше офицерско звание „бригаден генерал".

Капитан I ранг Мален Чубенков ще бъде назначен за командир на Военноморската база и ще получи звание „комодор".

С висше офицерско звание „бригаден генерал" ще бъдат удостоени полковник Борислав Сертов и полковник Георги Миленов, а комодор Георги Фиданов ще бъде удостоен със звание „контраадмирал". С висше офицерско звание „генерал-майор" ще бъдат удостоени бригаден генерал Марин Начев и бригаден генерал Драгомир Димитров.

Длъжността директор на дирекция „Операции и подготовка" в Министерството на отбраната ще заеме капитан I ранг Кирил Михайлов, който ще получи звание „комодор". Полковник Валентин Кръстев ще бъде удостоен със звание „бригаден генерал" и ще заеме длъжността директор на дирекция „Логистика". Считано от 29 юли тази година, за директор на дирекция „Комуникационни и информационни системи" на МО ще бъде назначен полк. Емил Шошев, който ще получи звание „бригаден генерал".

В Плевен мирише на избори, но следващият кмет трябва много да внимава

/КРОСС/ "ГЕРБ са разпънали политически чадър над местната управа в Плевен и затова се стигна до ситуацията със зам.-кмета Алексей Зелов да бъде задържан в кабинета си с 4000 лв. подкуп. Това е наглост и безочие", коментира в "Гореща точка" Галина Петкова - едно от лицата на протестите в града след ареста на Зелов. "Плевен е един от бастионите на предишното управление и заради този чадър няма повече информация по този случай, но се надяваме, че той няма да потъне. Парите са дадени, за да може плевенска фирма да упражнява дейността си на територията на града", посочи тя. "Нарушенията в града започнаха още с встъпването на кмета Димитър Стойков в длъжност. Той продължи да работи на трудов договор на още две места, за което сме сезирали Комисията за конфликт на интереси в Народното събрание и в момента се работи по сигнала. Зелов е неговата дясна ръка, през 2005-2006 г. те фалираха заедно болницата в града, а после Зелов се върна като директор. Да не говорим, че допреди няколко месеца той нямаше българско гражданство", отбеляза Галина Петкова. "Големият проблем в Плевен е, че местните фирми нямат право да работят в общината. Обществените поръчки се дават само на чужди и то свързани с ГЕРБ, а плевенските работят като подизпълнители. Затова и заради многобройните нарушения искаме оставката на кмета Стойков", отбеляза гостенката. "В Плевен мирише на избори, но следващият кмет трябва много да внимава", предупреди тя

100 автомобила возят депутатите

С близо 100 автомобила разполагат народните ни представители за служебно ползване. От тях 91 са леки автомобили от различни марки, като 71 от тези коли са с дата на производство 2004, 2007 и 2012 година.

Магистралите се готвят за "голямото завръщане". Ето как!

Агенция „Пътна инфраструктура” въвежда промени в движението по магистралите за последните празнични дни.

Премиерът на Словения подаде оставка

В „Туитър" тя написа, че се надява предсрочните избори

Александър Балкански: Вината за цирковия инцидент в САЩ е у този, който е създал и обезопасил реквизита

Отговорността за инцидента в Ringling е на този, който е създал и е обезопасявал реквизита. Това каза в интервю за Фокус Александър Балкански, създател и собственик на най-големия цирк на Балканския полуостров – цирк „Балкански”, във връзка с инцидента, при който бяха ранени деветима акробати от трупа в цирка Ringling Brothers and Barnum and Отговорността за инцидента в Ringling е на този, който е създал и е обезопасявал реквизита. Това каза в интервю за Фокус Александър Балкански, създател и собственик на най-големия цирк на Балканския полуостров – цирк „Балкански”, във връзка с инцидента, при който бяха ранени деветима акробати от трупа в цирка Ringling Brothers and Barnum and

Видео: Какво се случи в Одеса на 2 май


На 2 май в Одеса загинаха десетки хора в сблъсъци между проруски активисти и проукраински футболни агитки, пристигнали за мача между местния "Черноморец" и гостуващия "Металист" от Храков и обединили се за шествие под украинските знамена.

Най-много загинали има в подпаления Дом на профсъюзите, пред който се намираше палатков лагер на група, обявила се за Одеска православна република и агитираща за единение с Русия и Беларус. При нападението на лагера на т.нар. Антимайдан мнозина са...

Кюмюрджиев: Обединяването на КЗП с КЗК ще е смислено, ако се направи добре

/КРОСС/ "Обединяването на Комисията за защита на потребителите с тази за конкуренцията ще бъде смислено, ако бъде направено добре." Това заяви за "Хоризонт" и предаването "Преди всички" юристът и бивш член на Комисията за защита на конкуренцията Димитър Кюмюрджиев. "Този процес на обединяване е процес, който върви в Европа. В доста страни има подобни намерения. В някои от страните има подобни сливания. Преди може би месец с професор Иван Тодоров публикувахме едно становище във връзка с тази тенденция, в която застъпихме тезата за възможното обединяване на регулаторите по посока на въвеждане на правила, които са сходни както за бизнеса, така и за гражданите. В този смисъл, ако се направи аргументирано, ако се потърси становището на бизнеса, както и на гражданите - подобно обединение има смисъл, при условие че в него се назначат професионалисти, хора, които разбират от материята", каза още той. Според Кюмюрджиев недопускането на т.нар. "калинки" в новия регулатор ще стане възможно с въвеждане на конкурсното начало за избор на членовете му. Юристът подчерта, че и ако решенията на бъдещата комисия подлежат на контрол пред Върховния административен съд, това ще даде гаранция срещу евентуални случаи на корупция.  

Охрид ще кандидатства за книгата на Гинес с най-голямо хоро

/КРОСС/ На 10 май в Охрид ще се изиграе най-голямото хоро, което ще кандидатства за вписване в книгата на рекордите на Гинес. Организаторите очакват участниците да са повече от първоначално очакваните 18 000 души. Събитието се посвещава и на 65-годишнина от създаването на ансамбъл "Танец", на откриването на новия туристически сезон и на отбелязването на Международния ден на танца, съобщи БНР.  

Александър Балкански: Отговорен за цирковия инцидент в САЩ е този, който е създал и обезопасил реквизита

Отговорността за инцидента в Ringling е на този, който е създал и е обезопасявал реквизита. Това каза в интервю за Фокус Александър Балкански, създател и собственик на най-големия цирк на Балканския полуостров – цирк „Балкански”, във връзка с инцидента, при който бяха ранени деветима акробати от трупа в цирка Ringling Brothers and Barnum and Отговорността за инцидента в Ringling е на този, който е създал и е обезопасявал реквизита. Това каза в интервю за Фокус Александър Балкански, създател и собственик на най-големия цирк на Балканския полуостров – цирк „Балкански”, във връзка с инцидента, при който бяха ранени деветима акробати от трупа в цирка Ringling Brothers and Barnum and

Труп след труп: Още двама загинаха в меле край Луковит

Двама души са загинали при зверска катастрофа, станала на 5 километра от Луковит. При касапницата са пострадали още поне 4има души, но към момента от полицията нямат информация за състоянието им.

Двама 20-годишни загинаха след зверски удар близо до Луковит

Млада жена без книжка карала другата кола, участвала в катастрофата


Свитото вътрешно потребление и пазара на труда – основни слабости за България

Добрата реколта в селското стопанство през 2013 година е запазила нивото на заетостта, сочи анализ на ЕК


Изчисляват щетите от падналата в Силистра градушка

/КРОСС/ В Силистра продължават да изчисляват щетите от падналата силна градушка вчера. Тежки поражения от внезапната вчерашна градушка се виждат днес по обществени и жилищни сгради, по автомобили и дворове в Силистра, съобщи бТВ. Следите от леденото бедствие личат по счупените или пукнати прозорци на автомобилите, унищожените зеленчукови градини. Официална информация за размера на щетите все още няма. През вчерашния ден най-много валежи са паднали във Велико Търново - 32 л кв/м, както и в Силистра.    

Феновете на ЦСКА сърдити на полицията заради 150 факли, затова бил протестът

Феновете на ЦСКА от фракцията "Офанзива" обясниха защо са организирали мълчалив протест по време на срещата с Литекс, която завърши при резултат 2:0 за "червените". "Органите...

Мачерата триумфира с титлата на Италия

Волейболистите на Лубе Банка Марке (Мачерата) спечелиха за трети път в историята на клуба титлата на Италия! Пред 4600 зрители, лидерите в класирането от редовния сезон победиха Сър Сейфти (Перуджа) ...

Лента чете човешкия мозък

Изследователи от Канада са създали високотехнологична лента за глава, която разчита мозъчните вълни. Предназначението й е да прочиства съзнанието от разсейващи го фактори, предаде БТА. Създателите на...

Държавата и обществото са в дълг към своята армия

Държавата и обществото са в дълг към своята армия. Това каза президентът Росен Плевнелиев след церемонията по удостояване с висше военно звание на офицери от Българската армия, предаде БГНЕС. Прези...

Забравена цигара изпепели къща във Варненско, стопанинът и загина

Забравена цигара е подпалила къща във Варненското село Партизани, съобщиха за Moreto.net от МВР-Варна. Вследствие на пожара е загинал 65 годишен мъж - собственик на имота, уточняват от полицията. Сигнал за инцидента е подаден вчера (4 май) в 9:30 часа.

Двама са загинали при тежка катастрофа край Луковит


Двама души са загинали, а други двама са пострадали при тежка катастрофа на пътя София – Русе на 5 км преди Луковит, съобщи областната дирекция на МВР – Ловеч, цитирана от агенция "Фокус".

Сигналът за произшествието е подаден малко преди 9 ч. сутринта. По първоначална информация автомобил "Рено 19" с плевенска регистрация е ударен челно от БМВ с пазарджишка регистрация. В резултат на удара в "Рено"-то е починал 20-годишен младеж от Плевен. Има още един починал, който засега не е...

„Вампирска терапия” спира стареенето

/КРОСС/ Според учените от Харвардския и Станфордския университет преливането на млада кръв може да преобърне процеса на стареене и дори да излекува болестта на Алцхаймер, пише The Telegraph. Различни култури по света величаят качествата на младата кръв. В миналото са се жертвали деца, а победителите са пиели кръвта на младите бойци. Има дори слухове, че диктаторът на Северна Корея Ким Чен Ир си е инжектирал кръв от здрави млади девици, за да забави процеса на стареенето. Според учените младата кръв „презарежда" мозъка, образува нови кръвоносни съдове и подобрява паметта и заучаването. Въпреки че изследванията им са извършени върху мишки, учените се надяват през близките две до три години да започнат да извършват тестове върху хора. Те се надяват работата им да помогне за удължаването на живота и подобряването на здравето на човека. „Вампирската терапия" е подобрила представянето на по-старите мишки в задачи за памет и заучаване. Освен това се наблюдават структурни, молекулярни и функционални промени в техния мозък, сочи изследването, публикувано в списание „Science".    

Започват тържествата по случай 6 май

Парад на военни духови оркестри днес

Застрахователи ще описват щетите от падналата градушка в Силистренско


Заради почивните дни застрахователните фирми още не са започнали да описват щетите от падналата вчера в Силистренско градушка. Съобщава се за поражения по селскостопанска продукция, жилищни сгради и автомобили, информира БТА. 

Екипи на поддържащите чистотата на Силистра фирми днес работят извънредно.

Голяма част от собствениците на автомобили няма да бъдат обезщетени, защото нямат застраховки. Щетите по сградите също ще останат за сметка на собствениците, тъй като няма...

Комисия ще описва щетите от падналата градушка в Силистренско


Комисия ще оглежда и описва щетите от падналата вчера в Силистренско градушка. Съобщава се за поражения по селскостопанска продукция, жилищни сгради и автомобили, информира БТА. 

Екипи на поддържащите чистотата на Силистра фирми днес работят извънредно.

Справка от силистренското представителство на агенцията за проучване и поддържане на плавателния път по Дунав показва, че за три часа падналият дъжд е бил 28.8 литра на квадратен метър.

Комисия ще опсва щетите от падналата градушка в Силистренско


Комисия ще оглежда и описва щетите от падналата вчера в Силистренско градушка. Съобщава се за поражения по селскостопанска продукция, жилищни сгради и автомобили, информира БТА. 

Екипи на поддържащите чистотата на Силистра фирми днес работят извънредно.

Справка от силистренското представителство на агенцията за проучване и поддържане на плавателния път по Дунав показва, че за три часа падналият дъжд е бил 28.8 литра на квадратен метър.

Ожесточени сражения се водят в Славянск

Има убити и ранени, твърди говорител на проруските активисти


Премиерът на Словения Аленка Братушек подаде оставка

Словенският премиер Аленка Братушек днес подаде оставка, като по този начин даде път за организирането на предсрочни парламентарни избори, предаде АФП.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Братушек обяви намерението си да подаде оставка в събота след среща с лидерите на трите партии от Словенският премиер Аленка Братушек днес подаде оставка, като по този начин даде път за организирането на предсрочни парламентарни избори, предаде АФП. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Братушек обяви намерението си да подаде оставка в събота след среща с лидерите на трите партии от

Съдят кралски син за кражба на сърфове

/КРОСС/ Синът на краля на маорите в Нова Зеландия днес ще се изправи пред съд по обвинение в кражба на сърфове на Северния остров, което привлича мнимание към т. нар. кралско семейство, предаде АФП. Коротанги Паки,син на крал Тухейтиа, вече си призна вината по две обвинения за измама и едно за кражба от кола, предаде Радио Нова Зеландия. Адвокатите на Паки искаха да бъде наложена забрана за разпространяването на самоличността на обвиняемия пред медиите, но после оттеглиха искането си. На младия мъж беше гарантирано пускането под гаранция и присъдата ще бъде произнесена през юли. Тухейтиа няма да отиде в съдебната зала за появяването там на сина си, но преди това каза пред медията Феърфакс, че детето му е "излязло от релси" с извършването на престъпленията заедно с трима съучастници след усилена употреба на алкохол, пише Преса. Маорският монарх влезе във вестникарските заглавия с отказа си миналия месец да се срещне с британския принц Уилям. Тухейтиа е наследник на първия маорски крал Потатау Те Вхеровхеро, който беше назначен през 1858 г. от различните племена на Северния остров, които искаха да ги управлява една личност.  

Филипините и САЩ със съвместни военни учения

Близо 5 500 американски и филипински войници

Кои са най-честите заболявания на устната кухина?

Най-редовно се срещат възпаления на лигавицата на устната кухина и венците


Словенският премиер Аленка Братушек подаде оставка

Словенският премиер Аленка Братушек днес подаде оставка, като по този начин даде път за организирането на предсрочни парламентарни избори, предаде АФП.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Братушек обяви намерението си да подаде оставка в събота след среща с лидерите на трите партии от Словенският премиер Аленка Братушек днес подаде оставка, като по този начин даде път за организирането на предсрочни парламентарни избори, предаде АФП. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Братушек обяви намерението си да подаде оставка в събота след среща с лидерите на трите партии от

Стопява се загубата на "Холдинг БДЖ"

За първото тримесечие на тази година загубата на "Холдинг БДЖ" е 14,4 млн. лв., а за цялата 2013 г. е 9 млн. лв. Това показва консолидираният отчет...

Отпушват пътища заради очаквания трафик

Две ленти за движението в посока Варна-София ще бъдат отворени по магистрала "Хемус", при виадукт „Бебреш" на 30-и км, от 11 ч днес до 13 ч на 7 май, съобщиха от Пътната агенция. Целта е да се облекчи очаквания засилен трафик към столицата и да се повиши безопасността в края на шестте почивни дни. Освен АМ „Хемус" пътуващите към и от Враца, Монтана и Видин могат да ползват и път II-16 Мездра - Ботевград - Ребърково - Елисейна - Своге - София, както и второкласния II-81 София - „Петрохан" - Берковица - Благово - Монтана - Лом, птипомнят от агенцията. От 11 ч днес  при 67-ми км от АМ „Тракия“ се възстановява организацията на движението, която е в сила от стартирането на ремонта миналата година. Ще има по една лента в посока София–Пловдив и Пловдив–София. При необходимост превозните средства ще бъдат пренасочвани по осигурения кратък обход на виадукта – от пътен възел „Церово“ по път III-8402 - село Церово – временна пътна връзка към АМ „Тракия“. Приблизителната дължина на обходния път е 5 км. Преминаването на тежкотоварни превозни средства при 67-ми километър от Бургас към София е ограничено от м. г. Те се пренасочват по следния маршрут: гр. Пловдив при пътен възел „Север“ при км 126 200 по път II-64 - околовръстен път на Карлово - път I-6 към София, припомнят от Агенция "Пътна инфраструтура". Алтернативно направление за пътуване от Бургас към София е подбалканският път І-6 София – Пирдоп – Карлово – Бургас. През почивните дни се очаква интензивно движение и по път Е-79, София-Кулата. За улеснение на трафика и повишаване на безопасността ще има полицейски патрули на конфликтните участъци, за да се ограничат неправилните маневри и изпреварванията, застрашаващи живота и здравето на пътуващите. От 14 ч до 20 ч утре, 6 май, се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по 6 направления от републиканската пътна мрежа: път I-1 -с. Ребърково -Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София; път I-1 - етапна връзка на лот 1 на АМ „Струма" при п.в. Дупница север - ГКПП „Кулата"; път I-5 - Русе - Велико Търново; път I-8 - Пловдив - Харманли; път I-9 - Варна - Бургас; път II-99 - Бургас - Царево. Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR). От Агенцията препоръчват шофьорите да карат внимателно, със скорост, съобразена с метеорологичните условия.

Най-високата жилищна сграда в Лондон ще е на 73 етажа


Най-високата жилищна сграда в Лондон ще е на 73 етажа, съобщи archdaily.com.

Проектът за небостъргача е на Foster+Partners и ще се намира в деловия квартал "Канари Уорф". В South Quay Plaza ще има общо 900 апартамента, чиито наематели ще разполагат с 6000 кв. м обществени площи и много наземни магазини, кафенета и ресторанти.

Небостъргачът ще бъде вдигнат на мястото на стари сгради, които ще бъдат разрушени. Сред тях има и офис център, построен през 1980 г.
...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване