Инцидент в цирк в САЩ, сред ранените има българка

11 акробати са сериозно ранени, след като платформа рухна по време на въздушен цирков номер в американския град Провидънс, щата Род Айлънд. Сред ранените има и българка. Осем акробатки е трябвало да увиснат във въздуха на косите си.

Народното събрание разполага със 100 автомобила

/КРОСС/ Близо 100 автомобила - толкова наброяват превозните средства в паркинга на парламента, сочи справка, издадена от Народното събрание по искане на bTV. От тях 91 са леки автомобили от различни марки, като 71 от тези коли са с дата на производство 2004, 2007 и 2012 година. Освен скъпите лимузини, парламентът притежава и автобуси, с които повечето депутати идват на работа или посещават колективни мероприятия. Парламентаристите разполагат и с един товарен автомобил. Освен скъпия автопарк обаче депутатите имат още една привилегия - безплатно паркиране в центъра на София. Народното събрание има договор със Столична община за определен брой паркоместа край храм-паметника „Александър Невски".  

Двама души загинаха при тежка катастрофа

Двама души са загинали при тежка катастрофа, станала на пътя София – Русе преди Луковит, съобщиха за „Фокус” от ОД МВР Ловеч. Сигналът за инцидента е подаден в 8,54 часа, на телефон 112. Катастрофата е станала на главен път I-3 София – Русе, на пет километра преди Луковит.

Две корабчета с мигранти се преобърнаха в Егейско море, двама се удавиха


Двама мигранти се удавиха, десетки са изчезнали след преобръщането на две корабчета в Егейско море, съобщи днес гръцката брегова охрана, цитирана от БТА.

Общо около 65 мигранти от различна националност са се опитвали да преминат от Турция в Гърция през Егейско море. Двата малки кораба, с които са плавали, са се преобърнали близо до гръцкия остров Самос.

Гръцката брегова охрана извади от морето 36 живи мигранти и телата на две жертви, уточнява БТА.


Иран ще посрещне отново инспектори на ядрени обекти

Международни инспектори ще посетят два ядрени обекта през следващите дни, съобщи иранската официална осведомителна агенция ИРНА. Инспекторите ще...

Тежка катастрофа на пътя София-Русе взе две жертви

Двама души са загинали при тежка катастрофа, станала на пътя София – Русе преди Луковит, съобщиха за Фокус от ОД МВР Ловеч. Сигналът за инцидента е подаден в 8:54 часа, на телефон 112. Катастрофата е станала на главен път I-3 София – Русе, на пет километра преди Луковит.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Двама души са загинали при тежка катастрофа, станала на пътя София – Русе преди Луковит, съобщиха за Фокус от ОД МВР Ловеч. Сигналът за инцидента е подаден в 8:54 часа, на телефон 112. Катастрофата е станала на главен път I-3 София – Русе, на пет километра преди Луковит. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Двама души загинаха при тежка катастрофа на пътя София-Русе

Двама души са загинали при тежка катастрофа, станала на пътя София – Русе преди Луковит, съобщиха за Фокус от ОД МВР Ловеч. Сигналът за инцидента е подаден в 8:54 часа, на телефон 112. Катастрофата е станала на главен път I-3 София – Русе, на пет километра преди Луковит.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Двама души са загинали при тежка катастрофа, станала на пътя София – Русе преди Луковит, съобщиха за Фокус от ОД МВР Ловеч. Сигналът за инцидента е подаден в 8:54 часа, на телефон 112. Катастрофата е станала на главен път I-3 София – Русе, на пет километра преди Луковит. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Тигрицата на Тимошенко роди четири малки

/КРОСС/ Зоопаркът в кримския курортен град - Ялта, може да се похвали с нови попълнения. Рядка, бяла бенгалска тигрица роди четири малки тигърчета. Обикновено тигриците раждат по две малки, но този път на бял свят се появиха цели четири мъничета - три момчета и едно момиче. Едно от малките е албинос. Трите други имат видими черни ивици. Тигрицата на име Тигриля беше подарена на зоологическата градина от бившия украински министър-председател Юлия Тимошенко през 2009 г. В момента няколкостотин бели тигри обитават различни зоопаркове в света. Около 100 от тях се намират в Индия, предаде тв7.  

Григор Димитров остава 14-и в света преди старта в Мадрид


Българският тенисист Григор Димитров запазва 14-ото си място в световната ранглиста в часовете преди турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид. Той има 2200 точки и изостава с 355 от десетия Джон Иснър от САЩ.

Хасковлията ще излезе на корта тази вечер срещу испанеца Пабло Карено Буста. Очаква се мачът да започне около 22.30 часа българско време.

Надпреварата в испанската столица започва без размествания сред първите 15, но и с новината за отказването на втория в света Новак...

Nokia ще инвестира 100 млн. долара в "умни автомобили"

Според анализатори това е ключов сегмент, защото бъдещите свързани системи ще използват все повече данни за местоположението


Нова организация на движението по АМ "Хемус"

В края на серията почивни дни с цел улесняване на движението на моторни превозни средства от 11 часа днес до 13 часа на 7 май се въвежда нова организация по АМ "Хемус".

Земетресение с магнитуд 6 по Рихтер разтърси Токио


Най-малко 12 души са получили наранявания след земетресение с магнитъд 6 по скалата на Рихтер в района на Токио, съобщи БТА. Епицентърът на земетресението е в залива Сагами, на югозапад от японската столица, а огнището е на дълбочина от 160 км под морското дъно.

Всички сведения за пострадали постъпват от столичния окръг и прилежащата към него югозападна префектура Канагава, уточняват местните власти, цитирани от ИТАР-ТАСС. Транспортът в японската столица работи нормално.
...

Ожесточени сражения се водят край Славянск, има загинали

Ожесточени сражения се водят в близост до украинския град Славянск, Донецка област. По думите на украинския вътрешен министър Арсен Аваков има и загинали, предаде Агенция Кросс.

Същевременно украинските сили за сигурност са поели контрол над телевизионната кула в града. Според „силите за самоотбрана” украинските войници вече се намират в очертанията на града, а активистите са принудени да отстъпват.

Опълченците отстъпват извън града, съобщи за Интерфакс представител на щаба на сепаратистите. “Телевизионната кула, разположена в село Андреевка в околностите на Славянск, е завзета от противника, водят се боеве в Андреевка, както и в Семьоновка. Засега сме принудени да отстъпим, извън чертата на града. Силите на противника вече са на територията на Славянск”, казал източникът на агенцията.

Съобщава се, че армията се опитва да блокира града. „Вече сме затиснати в плътен пръстен, магазините се затварят, продукти няма, няма с какво да се търгува” – каза представител на опълченците.

През нощта също е имало сражения, при които са пострадали няколко души. Проверява се информацията за смъртта на момиче.

Междувременно стана ясно, че министерството на вътрешните работи на Украйна е изпратило допълнителни сили със специално назначение в Одеса.

 

 

Анчелоти се заинати, иска 3 победи и титлата

Треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти се заинати и заяви пред официалния сайт на клуба, че отборът ще се бори за титлата докрай. Реал завърши 2:2 като домакин на Валенсия късно снощи. "Исках...

Двойно увеличение на круизите у нас заради Украйна

Над 120 пасажерски кораба се очакват в България през тази година, заради украинската криза. Увеличението е двойно, в сравнение с предишни години. Costa Deliziosa е първият кораб, който хвърли котва...

Екс-играч на Арсенал помага на Кейрош в Иран

Бившият полузащитник на Арсенал Еду ще бъде помощник на селекционера на Иран Карлос Кейрош, съобщава "Ройтерс". В момента бразилецът изпълнява длъжността главен мениджър на Коринтианс, на ба...

Пак Цецо Кръстев ще ръководи мача Литекс - Ботев (Пд)

Цветан Кръстев ще ръководи мача между Литекс и Ботев (Пловдив). Това реши Съдийската комисия на БФС, която оповести нарядите за предстоящия 38-и кръг на "А" група. Любопитното е, че това ще ...

Още един затворник е избягал, но от Бургас

Хитовият сериал "Бягство от затвора" явно се превръща в реалност у нас, след като стана ясно, че затворник е избягал от общежитие от открит тип към затвора в Бургас. Инцидентът е станал сно...

БСП-Смолян: На 25 май решаваме не за партията, а за бъдещето на държавата

/КРОСС/" С вота си на 25 май ще решаваме не бъдещето на БСП, а бъдещето на държавата", напомни на среща в Търън общинският лидер на левицата в Смолян и председател на групата съветници в ОбС на областния град, адвокат Милко Гавазов. "Партията е оцеляла повече от 100 г., преживяла е всичко, дори нелегалност, но когато БСП управлява, българинът има покрив над главата си и някаква сигурност в тези несигурни времена", напомни той. "Целта ни е, не да има работа за един или друг, както правят нашите опоненти от ГЕРБ, а да има работа за всички. Сега се решава съдбата на България във вътрешнополитически аспект. И ако опонентите ни спечелят преднина ще имат моралното право да искат нови избори и да се върнат на власт, макар че те и сега са във властта от горе до долу, тъй като само политическите кабинети на министерствата са сменени", вметна Гавазов. "При влизането на Гърция в Европейския съюз през 80-те години на миналия век, от изостанала държава тя се превръща в страна, равняваща се по инфраструктура с най-развитите икономики на запада, съпостави той. Така, че гръцката криза, с която ни плашеха някои, за нас ще е мечта още десетилетия, ако не се промени политиката на Евросъюза. А шанс затова има с избирането на кандидата на социалистите - Мартин Шулц за председател на Европейската комисия

30-годишен загина при удар между автобус и лека кола във Варна

30-годишен мъж е загинал в катастрофа между автобус от градския транспорт и лек автомобил на пътя между Аладжа манастир към Златни пясъци, съобщават от полицията във Варна. Инцидентът станал около 18:30 часа. „Сеат Ибиза", шофиран от Д.У. от Варна, се е блъснал челно в автобуса поради несъобразена скорост по мокрия асфалт. Водачът е издъхнал в болница няколко часа по-късно.

Бюджетът за отбрана не е достатъчен!

Президентът удостои офицери с висши военни звания


Мълния подпали навес в Пловдивско

/КРОСС/ Мълния е паднала снощи върху навес в Цалапица, съобщават от Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението". Пожарът е възникнал около 23:00 ч. Покривната конструкция е унищожена, но сградата е спасена. Същата вечер в Асеновград е избухнал пожар от електрическа скара. Причина за огъня на ул. „Княз Александър Батенберг"е неправилното ползване на уреда. При пожарите няма данни за пострадали. За последното денонощие дежурните екипи са извършили три аварийно-спасителни дейности и помощни операции.  

Обстановката в Украйна остава напрегната

Очевидци съобщават за сражение в район "Чорвоний", както и за чуващи се изстрели

Мъж загина след пожар от запалена цигара

Мъж на 65 години загина в собствения си дом поради небрежност. Къщата му в с. Партизани се подпалила вчера заради забравена запалена цигара.

Новозавършили акушерки у нас почти няма

/КРОСС/ "Новозавършили акушерки у нас вече почти няма, а към момента средната възраст на работещите акушери в България е между 50 и 55 години." Това съобщи пред Дарик Мария Димитрова, акушерка от Добрич и заместник-председател на Асоциацията на професионалистите по здравни грижи. В Международния ден на акушерката Димитрова определи професията си като призвание и сподели, че то е само за хора с големи сърца. Зад тази теза обаче се застъпвали единствено онези, които се оказвали по-силни от неудачите в системата и оставали да работят в България. Всички други, по думите на Мария Димитрова, си стягали куфарите и отпътували в чужбина: „Тези, които продължаваме да упражняваме професията в България, просто я обичаме много. Но това за мен не е професия, това и призвание. Усещането е много особено. Едната сълза, усмивката, едно благодаря". „Новозавършили акушерки, за съжаление, няма. Тези, които завършват, са единици. Ако са в големия град - Варна, Пловдив, София - те остават там и започват работа, защото работят в по-голямо лечебно заведение. Всички останали няколкомесечно или с едногодишен опит, придобит в нашите болници, отиват и започват работа в европейска държава, в държава в Третия свят. Но на тяхно място не идва млада колежка. Средната възраст е 50-55 години. Нали се сещате, че след 10 години няма да има кой да обслужва нас, като пациенти, което е жалко", коментира Димитрова. Трябва да сме оптимисти, каза тя.  

Черно море, родени 1998, отстъпи на Цървена звезда

Черно море остана на 6-о място в крайното класиране, след като загуби срещу Цървена звезда с 0-3, но се държа достойно и имаше достатъчно голови положения, които не бяха реализирани. Цървена звезда откри резултата при първия точен удар по посока вратата на Кръстев, след като Маркович се възползва от грешка при изнасянето на топката, открадна я и реализира в 8-ата минута.

Почина Татяна Самойлова - Каренина на екрана

На първия ден от 81-та си година почина знаменитата руска актриса Татяна Самойлова. Българските зрители я познават в едни от най-ярките роли на руското кино: Анна Каренина и Вероника от "Летят жерави". На 4 май Самойлова навърши 80 години.

Foursquare се разделя на две приложения


Мобилното приложение Foursquare, което позволява на потребителите да споделят местоположението си със своите приятели, се разделя на две, съобщи компанията. Решението е част от амбициозен план Foursquare да се завърне на сцената и да има по-широк спектър на действие.

"Слушайте, целта на компанията, всичко това, никога не беше да направим готин бутон за чекиране. Не ставаме сутрин с тази мисъл", казва Денис Кроули, основател на Foursquare. Той допълва, че през 2014 г. технологиите...

Търговия с природен газ е спасила финансовото състояние на "Булгаргаз"

Търговия със 100 млн. куб. метра природен газ е позволила на държавната компания "Булгаргаз" да се закрепи финансово през 2013 г., става ясно от...

Еленски мъх, живи скариди и пушещи яйца в ресторант №1

Живи скариди, еленски мъх, свински кожички с касис и други невероятни комбинации са сред деликатесите, които предлага световноизвестният датски ресторант “Нома” в Копенхаген. Популярността му не е случайна - преди дни той бе обявен за четвърти път за №1 в света в ежегодната класация на сп. “Ресторанти” за топ 50. Тя се прави с допитване до 900 ... Живи скариди, еленски мъх, свински кожички с касис и други невероятни комбинации са сред деликатесите, които предлага световноизвестният датски ресторант “Нома” в Копенхаген. Популярността му не е случайна - преди дни той бе обявен за четвърти път за №1 в света в ежегодната класация на сп. “Ресторанти” за топ 50. Тя се прави с допитване до 900 ...

Германският външен министър поиска втора среща в Женева за Украйна

/КРОСС/ Министърът на външните работи на Германия Франк-Валтер Щайнмайер предложи да се проведе втора конференция в Женева за разрешаване на кризата в Украйна, предаде ИТАР-ТАСС. По думите на Щайнмайер женевските споразумения между ЕС, САЩ, Русия и Украйна са все още неизпълнени. "Поради това е необходимо след срещата в Женева да проведем още една, на която в крайна сметка да стигнем до ясни споразумения, насочени към решаване на конфликта с политически средства", заяви министърът. В същото време той призова за засилване на ролята на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.  

Ливърпул и Тотнъм в битка за младок от Лацио

Онежи Онази е хванал окото на двата английски клуба


Чалките

ЛАДИТЕ

Аман от тях, следващият път, като ме попитат по Три пъти за няма и минута, ще ги млатна с нещо, много са нагли

Катастрофа затруднява движението при Луковит

Временно се ограничава движението при км 144 на път І-3, след разклона за Тодоричене, посока Луковит, поради катастрофа, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Президентът повишава в звание новото военно ръководство


В навечерието на Деня на храбростта, 6 май, президентът Росен Плевнелиев ще повиши в звание офицерите, които поемат ръководството на Българската армия от 30 юни, информира БНТ.

За първи път на най-високия армейски пост застава представител на военноморските сили. Началник на отбраната ще бъде досегашният командир на флота – контраадмирал Румен Николов, който ще бъде удостоен със звание "вицеадмирал". Негови заместници стават командирите на Сухопътните войски и на Военновъздушните...

Фестивал на науката в София между 8 и 11 май

/КРОСС/ Между 8 и 11 май 2014 в София за четвърта поредна година ще се проведе Фестивалът на науката. Това съобщиха Любов Костова и Гради Градев от Британския център в Сутрешния блок на България он ер. Събитието, предназначено както за малки, така и за големи, ще се проведе в парка Заимов. Разделено е в три групи - за деца от 6 до 12, които сега се сблъскват с науката; за младежи между 12 и 15, които са в годините да си избират професията; 15+ - за всички възрасти хора, които имат въпроси към науката. На фестивала ще има различни събития за малки и големи, а началото му ще бъде дадено от Лорд Робърт Уинстън. Според Любов Костова една от най-важните цели на събитието е да се покаже, че учените са като всички хора, както и да се привлекат младите към науката. Тя цитира проучване, направено за нагласите на британците към науката. Според него публиката очаква научните работници и техните проучвания да бъдат по-видими, да участват в дневния ред на политиката и да бъдат етични. Любов Костова подчерта, че под етични, трябва да се разбира, да полагат клетва, подобна на Хипократовата, за спазване на етика в науката.  

Кандидатът на опозицията Варела спечели президентските избори в Панама


Опозиционният кандидат Хуан Карлос Варела беше провъзгласен за новия президент на Панама в неделя след публикуването на официални частични резултати от изборите, съобщиха световните информационни агенции.

Варела от партия "Панамениста" получава 39 процента от гласовете при преброени над процента според Панамския електорален съд, уточнява БТА. Председателят на електоралния съд Еразмо Пиниля се е обадил на Варела по-малко от четири часа след затварянето на изборните секции, за да му...

Прeмиерът на Словения подаде оставка, страната се отправя към предсрочни избори


Министър-председателят на Словения Аленка Братушек подаде оставка от поста, след като изгуби вот на доверие в собствената си партия. Това означава, че най-вероятно страната се отправя към предсрочни избори през лятото.

Новината не е изненадваща, тъй като Братушек обяви в неделя намерението си да се оттегли на 5 май. Причината е, че тя изгуби състезание за лидерския пост в партията си Pozitivna Slovenija от кметът на столицата Зоран Янкович.

Премиерът призова депутатите да...

Примиерът на Словения подаде оставка, страна се отправя към предсрочни избори


Министър-председателят на Словения Аленка Братушек подаде оставка от поста след като изгуби вот на доверие в собствената си партия. Това означава, че най-вероятно страната се отправя към предсрочни избори през лятото.

Новината не е изненадваща, тъй като Братушек обяви в неделя намерението си да се оттегли на 5 май. Причината е, че тя изгуби състезание за лидерския пост в партията си Pozitivna Slovenija от кметът на столицата Зоран Янкович.

Премиерът призова депутатите да...

Сюрприз! Дъщерята на Джек Лондон акостира в Бургас?

Туроператорите не съобщиха по коя дестинация се е впуснала наследничката на Джек Лондон.

Умерен растеж на европейската икономика предвижда ЕК

Пролетната прогноза на Европейската комисия за икономическото развитие на Стария континент е възстановяването на икономиката в Европейския съюз да продължи, след като той успя да излезе от рецесията...

Комунисти в Русия спират "Газпром" за Левски

Евентуалното партньорство между "Газпром" и Левски може да бъде предотвратено от законова забрана. Руският депутат от Комунистическата партия Вадим Соловьов е пристъпил към разработването на...

Отпадането от Шампионската лига още ни тежи, проплака Моуриньо

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо призна, че отпадането от Шампионската лига от Атлетико (Мадрид) на полуфинала е оказало доста негативен ефект върху неговия тим. Това специалистът обясни след нулевот...

Тимът на Катюша определи състава за Джирото

Руският тим Катюша обяви състава си, с който ще стартира в Колоездачната обиколка на Италия. Тимът на Катюша е вицешампион на Джирото през 2012 г. и има сериозни амбиции за спечелване на шампионската ...

ЕК: Безработицата измъчва България, българите пестят и не харчат

Растеж от 1,7% за тази година и 2% за 2015 година предвижда Европейската комисия за България в пролетната си прогноза за икономическото развитие на ЕС. Според доклада на ЕК растежът ни през 2013 е 0,...

Българката, пострадала при цирков инцидент в САЩ, е бивша гимнастичка с майка олимпийска шампионка

Българката Виктория Медейрос, пострадала при инцидента в американския цирк, е родена в Добрич и е бивша състезателка по художествена гимнастика. Преди да се омъжи за съпруга си - Андрей Медейрос в САЩ, Виктория носи фамилията Няголова.
Завършила е Националната спортна академия с профил художествена гимнастика. Българката Виктория Медейрос, пострадала при инцидента в американския цирк, е родена в Добрич и е бивша състезателка по художествена гимнастика. Преди да се омъжи за съпруга си - Андрей Медейрос в САЩ, Виктория носи фамилията Няголова. Завършила е Националната спортна академия с профил художествена гимнастика.

17 души са ранени при земетресение в Япония

17 души са ранени в резултат на земетресението с магнитуд 5.8, разтърсило Токио, съобщи Франс прес. По-рано информациите бяха за магнитуд 6.2 по Рихтер. Жителите на Токио се събудиха от силния трус, регистриран в 5.18 часа местно време.

21 години мъж търси биологичната си майка

Мъж от Габрово вече 21 години търси биологичната си майка. След като съдът му отказва съдействие, той се обръща към медиите, за да я открие. На 13 години Ценко Атанасов, сега на 34, разбира от съседи, че е осиновен. Хората, които са го отгледали, му разказват, че е осиновен от дом в квартал „Драгалевци” в София на четиригодишна възраст. Роден е в София. За биологичните му родители нямат информация. Историята си Ценко разказа в сутрешния блок на Нова телевизия. Опитите да намери истинските си родители досега не дават резултат. От съда в Ловеч му казват, че по закон нямат право да му дадат информация за биологичните му родители. „Искам да намеря родителите си, за да знам дали имам братя и сестри, както и дали имам някакви наследствени болести”, сподели мъжът. Той добави, че не иска да разваля семейството на истинските си родители, а просто да се срещне с тях. „Не се сърдя на майка ми, че ме е изоставила”, казва синът.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване