От ГЕРБ са готови с вота, атакуват комисията срещу Плевнелиев

„Готови сме с вота на недоверие. Мотивите са готови, подписите са събрани, но очакваме онази прословута информация, за която народни представители отидоха на крака, за да знаем какво е точното състояние на НЕК, какви са загубите на дружеството.

Конте: Невъзможно е да спечеля ШЛ с Юве

Треньорът готов да преговаря с други клубове


Турчинов: Референдумът няма да има никакви юридически последствия

/КРОСС/ "Фарсът, който терористите наричат референдум, няма да има никакви юридически последствия освен наказателната отговорност за неговите организатори." Така коментира референдума, който се състоя в Донецкия басейн, председателят на Върховната Рада и и.д. президент на Украйна Александър Турчинов, предаде украинската агенция УНН,позовавайки се на пресслужбата украинския парламент. „Това не е нищо друго освен пропагандистко прикритие на убийствата, отвличането на хора, насилието и други тежки престъпления", каза още Турчинов. По думите му тези разрушителни за икономиката на Донецката и Луганската област процеси застрашават живота и благополучието на гражданите. „В същото време властта ще води диалог с онези хора в Източна Украйна, чиито ръце не са изцапани с кръв и са готови да отстояват своите цели и убеждения чрез законни средства", добави Турчинов. Председателят на украинския парламент каза още, че Киев ще продължи и занапред „борбата си срещу терористите, диверсантите и престъпниците". На вчерашния референдум над 90% от гласувалите са подкрепили независимостта от Украйна. Референдумите в Донецка и Луганска област бяха осъдени като незаконни от властите в Киев и Запада.  

Новата шефка на Сметната палата започва чистка

Новият председател на Сметната палата Лидия Руменова анонсира предстоящи кадрови промени във висшата одитна институция. Дни след отстраняването на дългогодишния председател на Палатата проф. Валери Димитров днес   интервю за в. "Преса" Руменова, която е била съветничка на червения лидер Сергей Станишев по времето, когато той беше премиер, казва: "Виждам, че в администрацията има какво да се направи. По време на 11-членната колегия в някои от звената работеха по двама души, а сега намирам в тях шестима служители. Ще се наложи оптимизация, няма как." Вероятно сред първите звена, които ще претърпят кадрови промени, ще е счетоводството на институцията. "Например в счетоводството работят 11 души и искам да знам с какво се занимават. Извършването на една и съща дейност от трима души не е необходимо... Струва ми се, че там щатът е раздут", казва още Руменова. Тя пояснява, че ще се съкратят празни щатове и че намаляването общия брой на служителите ще доведе до повишаване заплатите на одиторите. В интервюто Руменова дава ясно да се разбере, че не се притеснява от факта, че е била съветник на Станишев и че не вижда политически мотив в назначението си, както и в израстването си в кариерата. "Аз никога през живота си не съм членувала в партия и най-"тъмното" петно, което ми се приписва, е, че съм била съветничка на Сергей Станишев. Да, съветвала съм го, когато беше министър-председател. Не съм работила през нито един ден от живота си като съветник в партийната централа на БСП, така че в тази посока нямам никакви притеснения." Тя разкритикува начина, по който са разходвани средства в Сметната палата. Не било редно да се раздават неизразходвани средства под формата на Допълнително материално стимулиране (ДМС), а в същото време одиторите да се държат на ниски заплати. "Когато поддържаш високо ниво на незаетост и паричен фонд за него, а в същото време хората са с ниски възнаграждения, е много лесно персоналът да се манипулира. Така одитор или служител, който не ти харесва, получава бонус, и обратното. Това свежда до минимум обективността при разпределянето на средства", каза тя. В коментар за критиките, че промените в закона, наложили нова философия на определяне на ръководството, превръщат Сметната палата в "партийна слугиня" Руменова отговори: "По-добър пример за слугиня от изнесените поръчкови доклади за МВР и Авиоотряд 28 няма".

Николай Бареков ще бъде на посещение в Лясковец и Русе

Днес от 12 часа лидерът на ПП "България бе цензура" Николай Бареков и зам.- председателят Росен Петров ще посетят завод Аркус град Лясковец, съобщиха от пресцентъра на партията.
Днес от 14:30 часа лидерът на ПП "България бе цензура" Николай Бареков и зам.- председателят Росен Петров ще посетят военен завод "Дунарит" град Русе.
Днес от 17 часа зам. Днес от 12 часа лидерът на ПП "България бе цензура" Николай Бареков и зам.- председателят Росен Петров ще посетят завод Аркус град Лясковец, съобщиха от пресцентъра на партията. Днес от 14:30 часа лидерът на ПП "България бе цензура" Николай Бареков и зам.- председателят Росен Петров ще посетят военен завод "Дунарит" град Русе. Днес от 17 часа зам.

"Шпигел": Русия използва България в предмостие към ЕС, влияе върху законодателството й

Вътрешни доклади на федералното правителство на Германия предупреждават, че Русия използва България като предмостие в Европейския съюз.
1/3 от икономическото производство в балканската страна се контролира пряко или непряко от Москва, съобщава германският "Шпигел", позовавайски се на документи.
Правителството на социалистите и партията на турското Вътрешни доклади на федералното правителство на Германия предупреждават, че Русия използва България като предмостие в Европейския съюз. 1/3 от икономическото производство в балканската страна се контролира пряко или непряко от Москва, съобщава германският "Шпигел", позовавайски се на документи. Правителството на социалистите и партията на турското

БДЖ се готви да съкрати 700 чиновници


Холдингът "Български държавни железници" подготвя освобождаването на 700 чиновници, за да убеди чуждестранните си кредитори, че полага усилия за намаляване на разходите, пише днес "Стандарт" в уводния си материал.

По информация на изданието сега в компаниите на холдинга работят 1200 души на административни постове.

Пред вестника транспортният министър Данаил Папазов изказва становището, че съкращенията трябва да се ограничат най-много до 500 души. Ръководството на холдинга...

Осъдиха убиец на 25 години затвор

Осъденият е 40-годишният Юлиян Спасов, убил 69-годишния Иван Михайлов


Стойнев: Докато аз съм министър по "Южен поток" ще се работи

/КРОСС/ „Проведох много срещи и вече се усеща оптимизмът в хората. Преди една година се говореше за оцеляване на българската енергетика, а сега вече хората мечтаят. Само за 1 година ние имаме 100% ръст на износа, 30% е увеличен капацитетът в мините, всички ТЕЦ-ове работят и хората редовно си получават заплатите", заяви Драгомир Стойнев, министър на енергетиката на среща с граждани в Стара Загора. Той допълни, че има икономически растеж, а предишния ден е открил завод в Плевен, като предстои откриването на още 4 на територията на страната. „Докато е това правителство и аз съм министър на енергетиката, по „Южен поток" ще се работи и ще се строй", категоричен бе Стойнев. По време на мероприятието Добромира Стоянова от младежкото БСП в града връчи послание на Сергей Станишев, което да предаде на кандидатите за евродепутати от КБ и да ги поздрави със смелостта и отговорността, която поемат да представляват интересите на страна в ЕС. Социалистката Златка Михова подари на лидера на БСП портрет на Димитър Благоев с пожелание винаги да бъде верен на идеите и нравствените ценности, заложени от Благоев и БСП да постигне успех на предстоящите избори. На събитието присъстваха и народните представители от ПГ на КБ Атанас Пъдев, Мариана Тотева и Васил Самарски, областен председател на БСП - Стара Загора.  

Биопроизводител: В обикновените салати има повече вода и химикали

Високата цена на биологичните инсектициди, които се използват в производството на биопродукция и пробите, които се взимат, за да се удостовери качеството, вдигат цената на биосалатите. Това обясни производителят Стоян Симеонов, който произвежда биопродукти в Елин Пелин пред bTV.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Високата цена на биологичните инсектициди, които се използват в производството на биопродукция и пробите, които се взимат, за да се удостовери качеството, вдигат цената на биосалатите. Това обясни производителят Стоян Симеонов, който произвежда биопродукти в Елин Пелин пред bTV. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Николай Бареков ще бъде на посещение в Лясковец и Русе

Днес от 12 часа лидерът на ПП Днес от 12 часа лидерът на ПП "България бе цензура" Николай Бареков и зам.- председателят Росен Петров ще посетят завод Аркус град Лясковец, съобщиха от пресцентъра на партията. Днес от 14:30 часа лидерът на ПП "България бе цензура" Николай Бареков и зам.- председателят Росен Петров ще посетят военен завод "Дунарит" град Русе. Днес от 17 часа зам.

Мотокар уби 12-годишно момче в Кюстендил

12-годишно момче загина на място при инцидент с мотокар в неделя, съобщи "Фокус". Трагедията се разиграла в индустриалната зона в Кюстендил, в склад за дърва. 12-годишният Кирил управлявал мотокар, когато загубил контрол върху машината, тя се преобърнала и затиснала смъртоносно момчето. Детето е починало на място. Сигналът за инцидента е подаден на тел. 112 в неделя, в 15:40 часа. Училището, където е учило момчето, взима мерки и с неговия клас да бъде консултиран от училищния психолог.

Родни компании на престижно изложение в Шанхай

Редица български компании ще представят страната ни на международната изложба за храни и напитки SIAL China 2014, която ще се проведе в Шанхай в...

"Манчестър юнайтед" е отправил оферта за Люк Шоу


Ръководството на "Манчестър юнайтед" е отправило оферта за левия краен бранител на "Саутхемптън" Люк Шоу, твърди Sky Sports. Предложението на "червените дяволи" за 18-годишния играч е на стойност 27 милиона паунда. 

Според Sky Sports "Юнайтед" ще опита да финализира сделката преди началото на световното първенство и преди да обяви своя нов мениджър. 

Шоу изигра много силен сезон и беше сред номинираните за млад играч на годината. Toй дебютира за "Саутхемптън" още през...

"Шпигел": Русия превръща България в предмостие към ЕС, влияе върху законодателството й

Вътрешни доклади на федералното правителство на Германия предупреждават, че Русия използва България като предмостие в Европейския съюз.
1/3 от икономическото производство в балканската страна се контролира пряко или непряко от Москва, съобщава германският Вътрешни доклади на федералното правителство на Германия предупреждават, че Русия използва България като предмостие в Европейския съюз. 1/3 от икономическото производство в балканската страна се контролира пряко или непряко от Москва, съобщава германският "Шпигел", позовавайски се на документи на разузнаването.

Станишев: 40 000 нови работни места са открити за първите 3 месеца

/КРОСС/ "Изпълвам се с оптимизъм, като гледам рамо до рамо млади хора и възрастни другари. Това е моята партия - силна и единна." С тези думи Георги Гьоков, народен представител от ПГ на КБ, откри срещата с граждани в Стара Загора. „Промените се виждат, а ние ще продължаваме да отстояваме политиката, която помага на бизнеса и открива работни места. 40 000 нови работни места са открити за първите 3 месеца. Всяка стъпка е много трудна, но няма да се отклоним от този път", заяви от своя страна Сергей Станишев, председател на БСП и президент на ПЕС. Развълнуван той направи и много лично признание. „Днес е 11 май и на този ден баща ми трябваше да бъде на 90 години. Аз не можах да отида на неговия гроб, да му се поклоня, защото сме в кампания. И аз знам, че той би ме разбрал, защото през целия си живот неговото поколение - хора, които рискуваха живота си, защото той участва в съпротивата, после градиха модерна България, се водиха от тази кауза и тази идея, която ни държи заедно", каза Станишев. Той допълни, че това е и причината да се радва, че в редиците на БСП има много млади хора, които години на ред подкрепят и работят за идеята на партията. Станишев връчи партийните книжки на 32-ма младежи.  

Магазин 100% достъпен за незрящите? Възможно е, да

/КРОСС/Вие замисляли ли сте се, какво би било, ако сте незрящ и не можете да прочетете етикета на това, което искате да си купите. Ужасно е, нали?!? Искам тези хора, да се чустват равностойни, казва пред ИА КРОСС Атанасиос Сотириадис, основател и собственик на „Premium Health Products", чиито продукти у нас се предлагат и с етикети - лепенки BRAILLE „Premium Health Products" е млада фирма на българския пазар. Предлага Лайфстайл медицинска козметика и хранителни добавки, натурални с хипоалергични съставки от гръцки производители. На кои пазари още реализирате продукцията? И ако направите сравнителен анализ на отделните страни - какви изводи може да направите за българските клиенти? Към този момент реално работим само на българския пазар, но водим преговори за продажба на нашите продукти и в САЩ, Русия и някои арабски държави. Практиката ни до момента показва, че българският клиент е много добре информиран и цени качествената козметика. Трудно се доверява на нови продукти, но направи ли го веднъж, то е завинаги. Как избирате производителите, чиито продукти да предлагате? Внимателно подбираме фирмите, с които работим, защото държим на качеството на продуктите, които предлагаме на българския пазар и на бързите доставки в срок. Високите стандарти на гръцките производители гарантират за вашето здраве и красота! „Premium Health Products" съдържа природни вещества в концентриран вид и ни дарява с нежност от главата до петите

30-годишен с 90 регистрации и 12 осъдителни присъди убил двамата младежи на пътя край Луковит

Мъж с 90 регистрации в полицията и 12 осъдителни присъди е убил двамата младежи в предизвикана от него жестока катастрофа на 5 км от Луковит. 30-годишният Хуриет Сюлейманов е в следствения арест. От катастрофата, убила пътуващите 20-годишни студенти, той е само с охлузвания на дясната ръка, разказа наблюдаващият прокурор по разследването и говорител на прокуратурата в Ловеч Валентин Вълков пред Нова тв тази сутрин. Във фаталния 5 май четирима младежи - Влади, Цвети, Иван и Ники, тръгват за София. Приетият на първо място в специалността "Право" в НБУ Влади и приятелката му Цвети, класирана втора, трябва да държат изпит по конституционно право. На 5 км от Луковит върху автомобила им, шофиран от Влади, връхлита черно BMW, движещо се с над 100 км в тяхното платно. Влади и Ники загиват на място. Цвети е тежко ранена - тя е в кома, с натрошени ребра и таз, лекарите в Плевен се борят за живота й. С леки наранявания е Иван. Шофьорът, управлявал автомобила без книжка, избягва от катастрофата и се скрива в къща в близкото село. Половин час по-късно е заловен от полицията. Няма данни шофьорът на скъпото BMW Сюлейманов да е работил. 4 или 5 от присъдите му са за кражби, каза Вълков. "Той ще бъде осъден. Това лице ще бъде осъдено, той е в следствения арест, привлечен е като обвиняем за престъпление, за което се предвиждат 3 до 10 години затвор, но най-вероятно след експертизи ще променят квалификацията и ще бъде привлечен за престъпление, аз което се предвиждат 5 до 15 години лишаване от свобода. Няма как това лице да не бъде осъдено", категоричен бе Вълков. Майката на загиналия Влади Галя призова свидетелите на катастрофата да се свържат с нея чрез Фейсбук страницата  Справедливост за Влади, Ники, Цвети и Иван . Тя настоява за среща и с депутатите от региона, от които ще поиска промяна в закона. "Хора ни разказаха, че това буквално е било екзекуция. Това, което са видели, е било много страшно. Разказаха, че човекът, който е шофирал БМВ-то е избягал. Призовавам всички свидетели на тази екзекуция на нашите деца да се свържат с мен. Призовавам депутатите от региона да се свържат с мен - настоявам за законодателни престъпления. На такива хора книжките трябва да се отнемат завинаги, ако нямат, да не им се предоставят". "Екипът в реанимация в Плевен прави невъзможни неща. Спасяват с голи ръце и с малките средства, които им се предоставят. Благодаря на всички, които дариха кръв и се молиха за нашите деца", казаха още родителите.

Цачева: Внасяме жалба в съда срещу комисията "Плевнелиев"

ГЕРБ очаква информация за загубите за НЕК, за да аргументира вота на недоверие

43 % от служителите и 63 % от мениджърите у нас се чувстват оценени

Големи са разминаванията по отношение на допълнителните придобивки

Варненци хващат автобус на 3 минути по високоскоростен коридор

На три минути ще се движат в пиков час превозните средства по високоскоростния (BRT) коридор на Варна, който ще бъде изграден в рамките на проекта за интегриран градски транспорт. В останалото време автобусите ще минават през интервал от 4 до 7 минути в зависимост от пътникопотока.

Все повече българи поръчват храна за вкъщи

Хората у нас все по-често избират да поръчат храна за вкъщи, вместо сами да приготвят ядене си след дългия работен ден. Според проучването на...

Лагард: Кризата в Европа все още не е приключила

Ситуацията в Украйна може да има сериозни икономически последици и за други страни, посочи ръководителят на МВФ


Приходите на хотелиерите от нощувки с ръст от 10% към март

На месечна база обаче НСИ отчита понижение на приходите от нощувки


„Протестна мрежа“ кани Делян Пеевски на Ден 333 на протестите

На 12 май отбелязваме ден 333 от началото на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски и назначилото го задкулисие. В този символичен ден, ние от „Протестна мрежа“, решихме да поканим успелия човек на 33 години, Делян Пеевски, на предизборна среща. Събираме се днес, 12 май, в 18.30 часа, на обичайното място – площад „Независимост“, пред Министерски съвет.

Темите, по които искаме да говорим, са свързани с неговия успех на 33 години, как ще протече неговата предизборна кампания и какви са неговите възгледи по най-важните европейски дебати. Бихме искали да чуем и как ще помага на своите избиратели в смесените райони от бъдещата си позиция в Европейския парламент.

Поканата е изпратена на пресцентъра на ДПС и лично на председателя на партията Лютви Местан.

 

The post „Протестна мрежа“ кани Делян Пеевски на Ден 333 на протестите appeared first on Noresharski.com.

Разузнаването на ФРГ: Русия прави България предмостие; ще сее раздори в ЕС

В своя статия озаглавена "Федералното правителство се притеснява от руското влияние в България" (Bundesregierung fürchtet Russlands Einfluss in Bulgarien) интернет изданието Шпигел он лайн посочва, че вътрешни доклади във федералното правителство, включително на разузнаването, предупреждавали, че Русия превръща България в предмостие, с което да увеличи влиянието си в ЕС и да всява разногласия в него.

Леопардът (уникални снимки)

Текст и фотография: Грег дю Тоа
Казват, че човек не може да види леопард, освен ако самият той не му позволи. След три години по следите на диви леопарди в Южна Африка мога само да потвърдя тази истина. Боя се обаче, че невидимостта на леопардите се превръща в заплаха за сами- те тях: никой не би обикнал животно, което не може да види, Текст и фотография: Грег дю Тоа Казват, че човек не може да види леопард, освен ако самият той не му позволи. След три години по следите на диви леопарди в Южна Африка мога само да потвърдя тази истина. Боя се обаче, че невидимостта на леопардите се превръща в заплаха за сами- те тях: никой не би обикнал животно, което не може да види,

КТБ вече е третият по големина акционер в "Булгартабак"


Корпоративна търговска банка вече е третият по големина акционер в "Булгартабак холдинг" след покупката на 3.22% (237 247 акции) от капитала му, пише днес "Капитал Daily".  Така общото пряко участие на банката е 6.02%.

По-голям дял имат само австрийският мажоритарен собственик BT Invest и E. Miroglio Finance – Люксембург.

Покупката на книжата е регистрирана в Централния депозитар в петък, 9 май, но не е ясно кой е бил продавачът им - най-вероятно това е един от другите два...

До 10 г. затвор чакат шофьора, причинил жп катастрофата

Шофьорът, причинил трагедията край Септември, може да бъде осъден на до 10 години затвор.

ДАЗД стартира уроци по безопасност в 20 софийски училища и детски градини

/КРОСС/ Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/ стартира открити уроци за детската безопасност в столични детски градини и училища. Инициативата, която ще се проведе в периода 14 май - 23 юни 2014 г., е част от Националната кампания „2014 г. - Година на правата на детето". В откритите уроци с експерти от ДАЗД, Столична община и МВР в 20 учебни заведения ще участват деца на възраст от 5 до 18 г. Целта е младите хора да се запознаят с правилата за безопасност и да ги прилагат в ежедневието, за да се избегнат рисковете. По време на уроците ще бъдат презентирани и конкурсите на ДАЗД за деца на тема: „Победи опасността!".  

Samsung е готов с първите смартфони с Tizen?

До седмици в Русия и Индия ще бъдат представени първите устройства, пише WSJ


Биопроизводител: В обикновените салати има повече вода и химикали

Високата цена на биологичните инсектициди, които се използват в производството на биопродукция и пробите, които се взимат, за да се удостовери качеството, вдигат цената на биосалатите. Това обясни производителят Стоян Симеонов, който произвежда биопродукти в Елин Пелин пред bTV.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Високата цена на биологичните инсектициди, които се използват в производството на биопродукция и пробите, които се взимат, за да се удостовери качеството, вдигат цената на биосалатите. Това обясни производителят Стоян Симеонов, който произвежда биопродукти в Елин Пелин пред bTV. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Херо: Чакам полиция или прокуратура да ме разпита за уговорени мачове

ВЕЛИЗАР МАДЖАРОВ- Г-н Димитров, ясно ли е къде ще продължите кариерата си?- Нашият собственик Митко Събев ме помоли да не поемам ангажименти до 15 май. Предстои ни разговор, от който ще разбера какво се случва занапред с “Черноморец”. Кога ще го проведем, засега не знам. Защото мен ме боли! Искам да помогна на клуба, за който 3 ... ВЕЛИЗАР МАДЖАРОВ- Г-н Димитров, ясно ли е къде ще продължите кариерата си?- Нашият собственик Митко Събев ме помоли да не поемам ангажименти до 15 май. Предстои ни разговор, от който ще разбера какво се случва занапред с “Черноморец”. Кога ще го проведем, засега не знам. Защото мен ме боли! Искам да помогна на клуба, за който 3 ...

Мъж, обгазен с пропан бутан, е с опасност за живота

73-годишният дядо е настанен в болница в Търговище

Мъж, обгазен с пропан бутан, е с опасност за живота

73-годишният дядо е настанен в болница в Търговище


Илиянци пропищя от крадци, десетки къщи са обрани


Десетки къщи в столичния квартал Илиянци бяха обрани от нагли крадци, съобщи Нова телевизия.
Цветан Колев е най-сериозно пострадал. Обрана е и къщата му, и магазина му. Човекът дори нощува в колата си, за да охранява собствеността си.
Хората са подали сигнал в полицията, но резултат няма. Оплакват се, Десетки къщи в столичния квартал Илиянци бяха обрани от нагли крадци, съобщи Нова телевизия. Цветан Колев е най-сериозно пострадал. Обрана е и къщата му, и магазина му. Човекът дори нощува в колата си, за да охранява собствеността си. Хората са подали сигнал в полицията, но резултат няма. Оплакват се,

Си: Свиквайте със забавянето на икономическия растеж

Икономическият растеж на Китай се забави през първото тримесечие на годината до 7,4% на годишна база

Швейцария ще гласува за минимална заплата от 3300 евро

На 18 май Швейцария ще гласува за най-високата в света минимална заплата – 18 евро на час или 3300 евро на месец, пише френският вестник Le Parisien. Докато Швейцария обсъжда увеличаване на...

Цар Симеоновата градина в Пловдив – тежко замърсена

Високо съдържание на олово в почвата на Цар-Симеоновата градина е засечено при мониторинг в големите паркови площи на Пловдив. Това стана ясно на шестата национална студентска конференция “Е...

Боби: ЦСКА да си отваря очите на четири за лиценза

Президентът на БФС Борислав Михайлов коментира информациите, че ЦСКА няма да получи лиценз за участие в евротурнирите. "Засега ЦСКА не е застрашен с отнемане на лиценза. Не сме получавали в БФС ...

"Шахматистите" пак са с висок "Ело"

Хърватска за пореден път доказа, че е постоянна величина в световния футбол и се класира за 4-ти път на финали, като от 1998 година не се е появявала само на Мондиал 2010 в ЮАР. Към това трябва да се ...

Юсейн Болт се пуска на Диамантената лига през август

Световният рекордьор на 100 и 200 м Юсейн Болт ще се появи отново на пистата на турнира от Диамнтената лига в Цюрих, който е на 28 август. Ямайският спринтьор пропусна всички международни стартове пр...

Български студенти с камерен концерт на „Европейския музикален фестивал“

Четирима талантливи студенти от Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ ще вземат участие в тазгодишното издание на „Европейски музикален фестивал&ld...

Изтича крайният срок, в който ЕРП-ата трябва да дадат обяснения по спора с НЕК

Изтича крайният срок, в който трите електроснабдителни дружества трябва да дадат становище по търговските си спорове с Националната електрическа компания. Държавната комисия по енергийно и водно регулиране отложи решението по искане на ЕРП-тата, които поискаха срок, за да се запознаят с нововъзникнали обстоятелства.

Купете си вестник "24 часа" - вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "24 часа" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

„Илиянци” пропищя от крадци, десетки къщи са обрани в столичния квартал


Десетки къщи в столичния квартал „Илиянци” бяха обрани от нагли крадци, съобщи Нова телевизия.
Цветан Колев е най-сериозно пострадал. Обрана е и къщата му, и магазина му. Човекът дори нощува в колата си, за да охранява собствеността си.
Хората са подали сигнал в полицията, но резултат няма. Оплакват се, Десетки къщи в столичния квартал „Илиянци” бяха обрани от нагли крадци, съобщи Нова телевизия. Цветан Колев е най-сериозно пострадал. Обрана е и къщата му, и магазина му. Човекът дори нощува в колата си, за да охранява собствеността си. Хората са подали сигнал в полицията, но резултат няма. Оплакват се,

Участие на колоездачи от Поморие и Бургас в XII-та Международна колообиколка

Велосипедистите от Клуб на любителите “Колоездачи” – Бургас взеха участие на XII Международна колообиколка, която се организира от Община Свиленград и е с подкрепата на кмета на Одрин. На 11 май трасето с дължина 113 км изминаха 600 колоездача от България, Турция и Гърция, като старта беше даден в 8,30 часа пред Областна администрация – Свиленград.

Дванадесет човека от Бургас и Поморие, сред които и една жена, представиха клуба ни и се насладиха на забележителностите по маршрута Свиленград-ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ-Edirne. ХристоАрабаджиев, Иван Колев и Senna Ayd от Клуб на любителите “Колоездачи” участват за първи път. “Кара се бавно, идват и деца, скоростта е за разходка, посещават се забележителности, крепости, църкви. Организацията беше перфектна, имаше осигурени линейки и придружаващи коли по целия път. По трасето има зони за напитки и храна, за да се подкрепим. В Одрин ни посрещнаха изключително сърдечно – кметът на града ни поздрави, посрещнаха ни с оркестър, започна фестивал с богата програма и томбола. Късметът беше на страната на Диана Митева от Бургас, която обра наградите”, разказа Христо и е решен догодина да включи в колообиколката цялото си семейство.

От Клуба на любителите “Колоездачи” – Бургас, чийто старт беше даден на 7 май напомнят, че тази година градът  се бори за наградите на Велоеволюция “До работа с колело”. Всеки, който иска да участва може да се запише на www.velobg.org/biketowork, като записва изминатите километри всеки ден.

 

Търговският дефицит се е удвоил през март

Износът ни през месеца спада с 9% на годишна база, а вносът се повишава с 2%


Слънцето има сестра

Звездата HD 162826 е на 110 светлинни години в съзвездието Херкулес и е с близо 15% по-голяма от Слънцето

Станимир Стоилов: Бъдещето ми не зависи от финала за Купата (видео)


Старши треньорът на "Ботев" Станимир Стоилов заяви, че неговото бъдеще не зависи от крайния резултата във финала за Купата на България.

Пловдивчани ще се изправят срещу "Лудогорец" на 15 май в опит да спечелят първи трофей от 19 години. 

Плановете на Стоилов на този етап са да продължи работата си в "Ботев", която започна в началото на 2013 г. Той обаче допълни, че бъдещето му зависи от собственика на клуба Цветан Василев. 

"Моето бъдеще не зависи от финала за...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване