Две евроскептични партии влязоха в групата на консерваторите в ЕП

Две евроскептични и антиимигрантски партии - Датската народна партия и финландската партия "Финландците" обявиха, че ще се присъединят към група в ЕП, доминирана от британските консерватори, съобщи Франс прес.   Датската народна партия спечели евровота в Дания на 25 май и има четирима депутати в ЕП.   Говорителят на партията Сьорен Сьондергор заяви, че решението на партията да влезе в група, доминирана от британските консерватори, се дължало на респекта, който Датската народна партия изпитвала към британския премиер Дейвид Камерън и неговото отношение спрямо ЕС.   "Дейвид Камерън и неговите консерватори поставят въпроса за това как една страна може да остане член на ЕС, но при по-малко стриктни условия в определени области", посочи говорителят.   Сред четиримата европейски депутати на Датската народна партия е Мортен Месершмит, който през 2002 г., беше осъден за подстрекаване на расова омраза, след като на плакат беше направил връзка между мултиетническото общество и колективните изнасилвания и организираната престъпност.   Партия "Финландците" се нареди на трето място на евровота в страната и изпраща двама депутати в ЕП.   "Нашият избор на група в ЕП ще ни даде възможност за силно участие в работата по обновяване на ЕС. Една влиятелна и критична към ЕС група е от значение за защитата на независимостта на страните членки", посочи Сампо Терхо, един от новите евродепутати на "Финландците".   И Датската народна партия, и "Финландците" в досегашния парламент бяха част от група, в която присъстваше и британската Партия за независимост на Обединеното кралство на Найджъл Фараж.   Сега и двете евроскептични партии критикуват този съюз от миналото и казват, че не искат техните страни да напускат ЕС.

Сергей Станишев: Трябва ясен бюджет за 2015 г., служебен кабинет не може да го приеме


Едно служебно правителство не може да приеме бюджета за 2015 година, няма кой да го направи. България има нужда от ясен бюджет. Бюджет не може да бъде приеман от парламент, който няма обществена подкрепа. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.
„В продължение на доста месеци гледахме доста добре организирани финансови протести, Едно служебно правителство не може да приеме бюджета за 2015 година, няма кой да го направи. България има нужда от ясен бюджет. Бюджет не може да бъде приеман от парламент, който няма обществена подкрепа. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев. „В продължение на доста месеци гледахме доста добре организирани финансови протести,

Бобева: Законът за защита на конкуренцията ще въведе ред в сектора на храните

Законът за защита на конкуренцията е един от инструментите, който ще въведе ред в сектора на хранит. Това заяви по време на редовния...

Банката за развитие ще предоставя ресурс на кредитни кооперации


Разработва се специален инструмент, с който Банката за развитие ще предоставя ликвидност на кредитни кооперации, в които участват над 4000 земеделски производители - най-вече малки и средни земеделски ферми. Това съобщи вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева по време на
парламентарния контрол, цитирана от БТА.

Тя каза, че вчера е имала среща по темата с ръководството на Българската асоциация на кооперативните кредитни организации.

По този начин ще се...

Александра Жекова с нов скутер „KYMCO”

Тайванската компания за скутери „Kymco Тайванската компания за скутери „Kymco" представи новите модели на марката в България Най-успешната българска сноубордистка - Александра Жекова вече може да бъде забелязана по софийските улици със скутер KYMCO PEOPLE GТ 125i, който получи като подарък по време на представянето на марката в България.

Александра Жекова с нов скутер „KYMCO”

Тайванската компания за скутери „Kymco" представи новите модели на марката в България
Най-успешната българска сноубордистка - Александра Жекова вече може да бъде забелязана по софийските улици със скутер KYMCO PEOPLE GТ 125i, който получи като подарък по време на представянето на марката в България. Тайванската компания за скутери „Kymco" представи новите модели на марката в България Най-успешната българска сноубордистка - Александра Жекова вече може да бъде забелязана по софийските улици със скутер KYMCO PEOPLE GТ 125i, който получи като подарък по време на представянето на марката в България.

Футболна мода тръгна сред кучетата в Буенос Айрес

/КРОСС/ Дни преди началото на световното първенство по футбол бутик в Буенос Айрес се е заел да облече четириногите приятели на човека - кучетата - в цветовете на националния отбор - синьо и бяло. Магазинът „Аморес Перос" (На кучетата с любов) е пуснал цяла модна линия за домашни любимци с всички необходими дрешки и артикули на футболна тематика, като сред най-търсените продукти е фланелката с №10 на звездата на Албиселесте Лионел Меси. "Историята на тази линия за кучетата "Световна купа" е логично следствие на развитието на марката, защото винаги сме създавали колекции за специални празници и събития: Деня на приятеля, Свети Валентин, Хелоуин, Коледа. Освен това всички аржентинци, включително и аз, сме много големи фенове на футбола и националния отбор. Всеки клиент може да избере за своя любимец фланелка на Аржентина или изискан футболен аксесоар", казва Карен Рейхарт - собственичка на бутика. Клиентите избират подходящите фланелки за своите кучета, които трябва да лаят за успех на любимата селекция на световното. Така футболистите ще знаят, че в родината им четириногите любимци на половината нация ще лаят или дори вият за тях в първия им мач от първенството - срещу Босна и Херцеговина на 15 юни, предава ТвЕвропа.    

Президентите на Франция и САЩ се срещнаха на работна вечеря в парижки ресторант

Президентът на САЩ Барак Обама бе посрещнат в парижкия ресторант "Шиберта" от президента на Франция Франсоа Оланд на работна вечеря в четвъртък, предаде Франс прес.   Престижният баски ресторант се намира на две крачки от Триумфалната арка. На масата в президентския салон седнаха също ръководителите на френската и американската дипломация Лоран Фабиюс и Джон Кери.   Държавните глави вечеряха нормандска риба лаврак, полята с френски вина, а за десерт - гювече от портокали и грейпфрути с чай.   В "менюто" на двамата лидери присъства и трънливият проблем с френската банка Бе Ен Пе - Париба, която е застрашена от финансови санкции в размер на 10 милиарда долара от американското правосъдие.   Предполага се, че друга тема на обсъждане са били продадените на Русия два френски хеликоптероносача "Мистрал". Тази сделка бе публично разкритикувана от президента на САЩ.

Община Поморие няма да позволи жителите на Каблешково да копаят септични ями

Община Поморие ще защити пред всички отговорни институции интересите на жителите на Каблешково, за да не се налага да копаят септични ями около домовете си. Това заяви кметът Иван Алексиев по време на срещата с жителите на града, на която присъстваха кметът на Каблешково Елена Бояджиева, ресорните заместник-кметове и общински съветници, съобщиха от пресцентъра на Община Поморие.

В следствие на три подадени жалби за незаконна канализация от жител на града, Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/– Бургас издаде предписание да се създадат условия битовите отпадъчни води да се заустват в санитарни ями, съгласно наредбите на Закона за устройство на територията.

„След полученото предписание от РИОСВ веднага изпратихме заявление, че настояваме за отсрочка.” – каза кметът Иван Алексиев. Той уточни, че прединвестиционното проучване за изграждане на канализация на Каблешково и Ахелой е внесено в Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ още през месец януари 2012 г., като преди това е подписано споразумение с Община Несебър отпадните води да се заустват в пречиствателна станция Равда. Отговорът гласи, че проучването е одобрено, но програмния период 2007-2013 г. ще обхване единствено проекти на населени места с над 10 000 жители, затова ще получи финансиране през новия програмен период 2014-2020, но е отказана техническа помощ за изготвяне на проекта. „Ние доказахме пред МОСВ, че Каблешково има нужда от изграждане канализация. На базата на нашето проучване градът е на първо място в генералния регионален план за ВиК мрежата на Област Бургас. За Каблешково е предвидена 56 км. канализация, 22 км. водопроводна мрежа и отделно дъждовна. До края на месеца ще стартираме процедура по избор на изпълнител за изготвяне на техническия проект, за да може в момента, в който Оперативна програма „Околна среда 2014-2020” заработи да внесем проекта” – заяви кметът Иван Алексиев пред жителите на Каблешково. „С тези доводи ще настояваме за отмяна на разпоредбата на екоинспекцията и ще защитим интересите ви” – каза още той.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Шофьор атакува пешеходна пътека в София, като по чудо няма жертви (снимка)

Шофьор атакува пешеходна пътека в София, като по чудо няма жертви (снимка)

Кола катастрофира в София и напомни за инцидента в Стара Загора. Д-р Светослав Дойчинов направи снимки, от които се вижда, че животът на пешеходците е бил застрашен.  

"Поредният безумен шофьор атакува пешеходна пътека. Към 9:00 часа кюстендилски автомобил отнесе светофара пред входа на Южния парк, от към ул. Нишава. Пешеходният светофар се използва от много майки с деца, които отиват на разходка в парка.

Цяло чудо е, че няма пострадали", коментира възмутеният свидетел на инцидента. Стълбът на сфетофарната уредба е спасил будката за вестници от сигурно разрушение.

Шофьорът е невредим.

 

Станишев: Новото правителство да приеме бюджета за 2015 година


Лидерът на БСП Сергей Станишев обяви за скорошни избори, които да позволят на новото правителство да приеме бюджета за 2015 година.
„Едно служебно правителство не може да приеме бюджета, няма кой да го направи. България има нужда от ясен бюджет. Бюджет не може да бъде приеман от парламент, който няма обществена подкрепа“, Лидерът на БСП Сергей Станишев обяви за скорошни избори, които да позволят на новото правителство да приеме бюджета за 2015 година. „Едно служебно правителство не може да приеме бюджета, няма кой да го направи. България има нужда от ясен бюджет. Бюджет не може да бъде приеман от парламент, който няма обществена подкрепа“,

Перничани: Тая кметица изтрови пазаро! Такъв пазар нема и у Пакистан

За пореден път перничани доказаха, че не обичат кметът на Перник Росица Янакиева, научи ZaPernik.com.

Днес при поредното преминаване на автомобил през улицата на кооперативния пазар в центъра на града перничанин се изребчи: "Тая кметица изтрови пазаро! Такъв пазар нема и у Пакистан.".

Възрастна госпожа се включи: "Вижда, че минават хора и пак се бута с колата!".

Често срещана е гледката на преминаващи автомобил през пешеходната...

Продължава

Цветанов: Това е последният валс на Станишев

Цветанов: Това е последният валс на Станишев

Това бе последният валс на Сергей Станишев, каза Цветан Цветанов, предаде novini.bg.

В кулоарите на парламента бившият вътрешен министър коментира пресконференцията на БСП, дадена от нейното ръководство в Народното събрание. "БСП няма друг избор. Всеки трябва да поеме отговорността си за страната и трябва да вървим към предсрочни избори.

В рамките на този парламент ние може да постигнем мнозинство в НС, допълни Цветанов. Във връзка с предложението на БСП за въвеждането на задължително гласуване Цветанов посочи, че това е начин да се преустанови търговията с гласове и контролираният вот.

Докато течеше медийната проява на БСП, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви: Искам 100% от българите да гласуват, защото тогава е най-представително едно управление.


Цените на имотите застрашават британската икономика

Поскъпването на жилищата излага домакинствата на риск, предупреждават от МВФ


Европа е изправена пред свръхпроизводство на възобновяема енергия

Преходът на Европа към система, основаваща се на възобновяемите енергийни източници, е толкова напреднал, че вероятно ще се наложи през следващите...

Обявени са оценките от матурите след 12 клас на http://rezultati.zamaturite.bg/


Резултатите от държавните зрелостни изпити след 12-и клас са публикувани на сайта http://rezultati.zamaturite.bg/, съобщиха от просветното министерство.

Оценките от матурите на зрелостниците са готови три дни по-рано от очакваното.

Учениците се явиха на 21 май на задължителна матура по български език и литература, два дни по-късно по дисциплина по избор - география и икономика, биология и здравно образование, математика, философски цикъл, история и цивилизация, химия и...

От интерес за БСП би било те да произведат изборите до края на годината

/КРОСС/Изявлението на лидера на ДПС вчера беше трус, рязка промяна на съотношението на силите между ДПС и БСП, коментира пред БНР политологът Евгений Дайнов. ДПС очевидно решава, че е водещият партньор, казва Дайнов и допълва:  Аз мисля, че всички подозират, че ДПС прави това, което прави обичайно в такива ситуации, още от появата си на политическата сцена - да иска неща от отслабения си партньор. Всички подозираме, че ДПС са поискали нещо, което не са получили и си правят вече дългосрочни сметки дали да бъдат още време с БСП или да се освободят и да търсят други партньори. Според политолога БСП прави неправилен прочит на резултатите от изборите. Дали са искали от Лютви Местан нещо, или просто са решили, че е време да дадат отпор, преди да бъдат напуснати от свои гневни членове и симпатизанти, аз не знам. Но искри между БСП и ДПС прехвърчат зад кулисите доста отдавна, коментира Дайнов. По думите му речта на Лютви Местан в нощта на изборите е съдържала отчетливи сигнали, че ще искат нещо. Забележете, че повод за всички анонси от вчера е един анализ на Иван Костов в качеството му на научен работник, че ДПС са закачени завинаги за БСП. И ДПС се взривяват. Аз мисля, че Иван Костов е напипал там, където ги боли

Борисов се съгласи: 100% от българите да гласуват

Искам 100% от българите да отидат да гласуват, защото тогава е най-представително за едно управление. Това обяви лидерът на ГЕРБ - Бойко Борисов в Народното събрание минути след като соцлидерът Сергей Станишев даде заявка за задължителен вот.

ДПС и БСП се сдърпаха за Възродителния процес

Местан: Няма да съм толерантен "за отстъпи от базовите ценности"


Цветанов: ГЕРБ подкрепя задължителното гласуване

Единственото, което е положително от пресконференцията на БСП е, че се говори за задължителното гласуване. Това заяви пред журналисти в парламента заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.
„Знаете, че имаше Инициативен комитет, сериозна обществена подкрепа за въвеждане на задължителното гласуване, Единственото, което е положително от пресконференцията на БСП е, че се говори за задължителното гласуване. Това заяви пред журналисти в парламента заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. „Знаете, че имаше Инициативен комитет, сериозна обществена подкрепа за въвеждане на задължителното гласуване,

Пернишката автогара - най- зле, най- неорганизирана от автогарите в цяла България

Няма такава друга автогара в цяла България ! Пътувала съм до много български градове и съм убедена , че такава дезорганизация и простащина няма никъде ! Не се спазва разписанието на автобусите - редовно ! Хората са принудени да чакат автобус ( думата автобус е много силна - това са някакви раздрънкани микробусчета ) , понякога с часове . Ако пътуват примерно за Брезник и автобуса по разписание трябва да тръгне в 12: 10 - много често такъв изобщо няма . На информацията , на въпроса защо няма...

Продължава

Станислав Стоянов: Третият става незаобиколим фактор

1. Какви са сценариите за развитието на политическата ситуация у нас след изявлението на Лютви Местан за вариантите да предсрочни парламентарни избори?
2. Как би изглеждал бъдещ парламент? Какви са вариантите за управляващи мнозинства, които могат да се съставят?
С тези два въпроса “24 часа” се допита до своя социологически щаб. Ето коментарите
1. Какви са сценариите за развитието на политическата ситуация у нас след изявлението на Лютви Местан за вариантите да предсрочни парламентарни избори? 2. Как би изглеждал бъдещ парламент? Какви са вариантите за управляващи мнозинства, които могат да се съставят? С тези два въпроса “24 часа” се допита до своя социологически щаб. Ето коментарите

И от Спешната помощ в Стара Загора готови с оставки

/КРОСС/ Лекарите и останалият персонал в 8-те филиала за спешна медицинска помощ в Старозагорска област са готови да подадат оставки, ако получат заповед от министър Андреева да бъдат командировани в София. Решението е взето на делегатско събрание на работещите в Центъра за спешна медицинска помощ. Пред БНР доктор Чавдар Попов, ръководител на звеното в Стара Загора, обясни: С това решение на министър Андреева ще бъде доубита спешната помощ в страната, което започна още през 2008 година от Радослав Гайдарски, който прехвърли реанимациите към болниците и сега спешните центрове не разполагат нито с реанимационни, нито с шокови зали, категоричен е доктор Попов. В 8-те центъра за спешна медицина в областта има много незаети лекарски бройки, само в Стара Загора те са 9, а градът се обслужва от пет дежурни екипа. В същото време подготвени специалисти напускат и заминават на работа в чужбина. Как е възможно, пита доктор Попов, държавата да плаща командировки или 150 процента извънреден труд на лекари от други болници за дежурства в спешната помощ, а няма пари да повиши заплатите в сектора и търси начини да отложи агонията? Според него все повече ще зачестяват случаи като този с фотографката Елизабет Димитрова, защото в спешната медицина започват работа неподготвени или нискоквалифицирани кадри. Затова той предлага още от пети и шести курс студентите по медицина да имат упражнения по спешна помощ. Снимка: Булфото

Как да се предотврати отпадането на деца от образователната система ще дискутират експерти

На 9 юни /понеделник/, Държавната агенция за закрила на детето организира в град Бургас междуведомствена среща на тема „Как да предотвратим отпадането на деца от образователната система?”.

В дискусията, която стартира в 10.00 часа в зала на ет. 2 на РИО, ще участват представители на отдел „Бургас” на Главна дирекция „Контрол по правата на детето” на ДАЗД, РИО, на общинските администрации от област Бургас, на Регионална дирекция за социално подпомагане и дирекциите „Социално подпомагане” в областта, директори на училища, неправителствени организации.

Целта на срещата е да се обсъди броят на отпадналите от образователната система деца, предприетите действия и мерки, добрите практики, както и да се подобри сътрудничеството между институциите от област Бургас, ангажирани в работата по проблема.

В резултат на дискусията ще бъдат подготвени предложения за регионални и национални програми за превенция на отпадането на деца от образователната система.

Форумът е част от Националната кампания „2014 – година на правата на детето”, с която ДАЗД отбелязва 25-годишнината от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето.

 

Кой е най-популярният сериал в историята на телевизията

"Game оf Thrones" задмина "семейство Сопрано" по зрителски интерес и стана е най-популярният сериал в историята на телевизия HBO, съобщи Ройтерс....

Сколари: Прогнозите ни са за финал между Бразилия и Аржентина


Бразилия да играе с големия си съперник Аржентина във финала на световното първенство по футбол. Това е прогнозата в щаба на домакините, заяви селекционерът Луиш Фелипе Сколари.

По думите му начертаният по този начин развой се основава на детайлен анализ. "Финалът, който си представяме, е с участието на Бразилия и от другата страна - заради характеристиките на отбора и въз основа на серия фактори - е Аржентина", каза Сколари.

Според него двата отбора ще заемат първите...

От догодина ще отпадне категоризацията на заведенията


Парламентът прие на първо четене промени в Закона за туризма, които предвиждат от догодина да отпадне изискването за категоризация на самостоятелните заведения за хранене и развлечения, съобщи БТА.

Измененията са внесени от Министерския съвет. С промените се облекчава режимът за регистриране на туроператори и туристически агенти.

В закона се създава нов раздел, свързан с организирания детски и ученически отдих и туризъм. Предлага се и описване на правила, свързани с...

Антоний Гълъбов: Позицията на БСП задълбочава кризата, задължителният вот е опит за отклоняване на вниманието

Позицията на БСП задълбочава политическата криза, каза политологът Антоний Гълъбов, цитиран от Фокус.
„Наистина се изненадах от това, че БСП се ориентира към подобна позиция. Разбира се, че темата за задължителното гласуване е фалшива тема, тя е опит да се отклони вниманието от това, което искаше да ни каже Сергей Станишев. Позицията на БСП задълбочава политическата криза, каза политологът Антоний Гълъбов, цитиран от Фокус. „Наистина се изненадах от това, че БСП се ориентира към подобна позиция. Разбира се, че темата за задължителното гласуване е фалшива тема, тя е опит да се отклони вниманието от това, което искаше да ни каже Сергей Станишев.

Лидерите от Г-7 се ангажираха да продължат преговорите за свободна търговия


Лидерите на седемте най-индустриално развити страни в света обещаха вчера, че въпреки растящото обществено недоволство ще продължат с всички сили работата си по сключването на договорите за свободна търговия, които се обсъждат през последните години, предава агенция "Ройтерс".

Става дума за осем широкомащабни споразумения, които ще обхванат над 80% от световната икономика и биха могли да изолират икономически Китай и Русия. Само едно от тях – сделката за свободна търговия между...

1 млн. лева от държавата за строителството на нов музей на розата

/КРОСС/В навечерието на 111-я празник на розата, чиято кулминация е в неделя една добра новина развълнува казанлъчани. Новият музей на розата, една лелеяна мечта от години, ще бъде изграден с подкрепата на държавата. Строителството и оборудването му ще бъдат финансирани от държавния бюджет, съобщи кметът на Казанлък Галина Стоянова след завчерашната си среща с министъра на финансите Петър Чобанов. Финансист №1 е поел ангажимент да бъдат осигурени 1 млн. лева за строителството на сградата в парк „Розариум" от реализирани икономии по публичната инвестиционна програма на правителството „Растеж и устойчиво развитие на регионите". Както е известно, нито един проект на община не бе одобрен от кабинета. За довършване на музея и неговото оборудване щели да бъдат планирани други 1 млн. лева в държавния бюджет за 2015 г. Общината вече имала разработен проект с автор арх. Ивелин Недялков и задвижена процедура за избор на изпълнител. Единственият жив музей на царицата на цветята в света ще представя на туристите и гостите на града оригинално и атрактивно розопроизводството като поминък. Той ще разполага с автентична дестилерия за розово масло, в която всеки един посетител ще може да види как се получава скъпоценния елексир. В малките работилнички пък всеки ще може да си изработи сам сувенир на основата на розата. В специална „стая на ароматите" ще могат да се дегустират традиционната гюловица, розов ликьор и розово сладко

МОН обяви резултатите от матурите

/КРОСС/ Образователното министерство обяви резултатите от държавните зрелостни изпити, който се проведоха през май. Те могат да бъдат проверени на адрес http://rezultati.zamaturite.bg/ чрез въвеждане на персонални данни - входящ номер и ЕГН.    

Деца даряват грамоти с благодарност за грижите към тях

Тържество, посветено на баба и дядо, се състоя на 29.05.2014 г. в читалище „Просвета -1888”. Учениците от ІІ-ри „а” клас на СОУ „Иван Вазов”, с класен ръководител Мария Петрова, зарадваха своите баби, дядовци и родители с песни, танци, стихове и интересни драматизации.

За грижите, обичта и всеотдайността си любимите баби и дядовци получиха от своите внуци грамоти с благодарност, които ги трогнаха до сълзи.

Родителите изразиха своята благодарност към г-жа Мария Петрова, за усилията които полага, за търпението, отговорността и обичта към техните деца.

 

Печалби от тираж №45 на Българския спортен тотализатор

"6 от 49", I теглене (6, 11, 14, 32, 36, 40) I гр. (6) - няма II гр. (5) - 12 по 3674 лв. III гр. (4) - 723 по 61 лв. IV гр. (3) - 15 689 по 3,90 лв. Джакпот - 535 466,43 лв. IІ теглене (5, 13, 14, 25, 40, 41) I гр. (6) - няма Джакпот - 3 569 776,04 лв. "6 от 42" (1, 5, 12, 22, 33, 35) I гр. (6) - няма II гр. (5) - 20 по 1146,80 лв. III гр.

Задържан е 44-годишен мъж, поискал откуп за откраднат автомобил

Столични полицаи задържаха 44-годишен мъж, поискал откуп за откраднат автомобил, съобщиха от МВР.

Религиозна група иска посолство за извънземни

Според техните вярвания извънземните са създали расата на Земята

Димитър Иванов свири Менделсон в зала "България"

Концертмайсторът на Франкфуртската опера - българинът Димитър Иванов, се връща в родината си, за да свири в столичната зала “България”. На 6 юни той ще изпълни цигулковия концерт на Менделсон с камерен оркестър под диригентството на Бедрос Папазян.
Димитър Иванов е роден в София, но е израснал във Вюртсбург, Германия.
Концертмайсторът на Франкфуртската опера - българинът Димитър Иванов, се връща в родината си, за да свири в столичната зала “България”. На 6 юни той ще изпълни цигулковия концерт на Менделсон с камерен оркестър под диригентството на Бедрос Папазян. Димитър Иванов е роден в София, но е израснал във Вюртсбург, Германия.

Трима американски сенатори идват в България

Те ще се срещнат с представители на правителството, за да обсъдят добрите двустранни отношения между САЩ и България, ситуацията в Украйна и реакцията на НАТО, както и въпроси, свързани с върховенството на закона и енергийната сигурност

Класика в 21 век през струните на Hypnotic

Дамският квартет представи новия си албум


Да стане ли задължително гласуването?


"Дневник" препубликува дебата от 18 юли 2012 година  "да стане ли задължително гласуването". Повод е изказването на лидера на БСП Сергей Станишев, който по-рано днес се обяви за конституционни промени, свързани с въвеждането на задължителното гласуване. Подобна промяна вече беше подкрепена и от ГЕРБ.

С въвеждането на задължителното гласуване ще се реши проблемът с изборната апатия и ниската избирателна активност, ще се премахне изкривяването на политическото...

ББЦ се присъединява към Европейските консерватори

Взехме решение за присъединяване на съюза и евродепутатите ни в полза на Европейските консерватори и реформисти. Това заяви лидерът на България без цензура Николай Бареков, предаде БГНЕС. "Ев...

Opel пуска 27 нови модела до 2018 г.

Opel представи обновен и допълнен вариант на своята стратегия DRIVE!2022, в която компанията си поставя пет на брой стратегически цели за развитие. Към 2022 г. Opel/Vauxhall целят да достигнат пазарен...

Безработни ще помагат на полицията в 8 общини в Бургаско

230 безработни лица ще подпомагат полицията в осем общини от Бургаска област. Това стана ясно на пресконференция за престъпността в малките населени места, предаде "Фокус". Става въпрос за о...

Оливер Кан: Трябва да вдигнем Нойер възможно най-бързо

Един от най-емблематичните вратари в историята на футбола Оливер Кан смята, че стражът на Бундестима Мануел Нойер се намира в деликатна ситуация. Нойер контузи рамото си по време на финала за купата ...

„Еврофутбол“: Сърбия ще бие България в мач от Световната волейболна лига

/КРОСС/ Сърбия е фаворит срещу България в трети мач от групата ни в Световната волейболна лига - това сочат коефициентите на „Еврофутбол". Общо 19 вида залози предлага родният букмейкър за двубоя, който ще се играе в „Арена Армеец" утре от 20:00 ч., най-интригуващите от които са: - Краен изход: 2.15 за домакините срещу 1.65 за гостите;- Брой геймове с екстра точки: най-вероятно е нито един гейм да не отговаря на това „условие" със ставка от 1.70;- Точен резултат (геймове): шансът за 0:3 е най-голям с 3.60, следван от 1:3 с 3.75 и други. Първият сблъсък на националките ни по волейбол в групата от Евролигата също привлича внимание. Момичетата на Владимир Кузюткин излизат срещу тима на Азарбейджан днес от 18:30 ч. в столичната зала „Христо Ботев" в ролята на аутсайдери. Гостите са с предимство от 1.38 срещу 2.20 за волейболистките ни. „Еврофутбол" пусна и специално печатно приложение към програмата си с различни залози за Световното първенство по футбол в Бразилия, което стартира след броени дни, някои от които са за: - Шампион - домакините са фаворити с 3.70; - Познай финалистите - Бразилия&Аржентина е най-вероятният двубой с 6.50; - Кой съдия ще ръководи финалния мач? - португалецът Педро Проенса е „първенец" с 6.00, следван от италианеца Никола Рицоли и други

Опасни подводни вихри провалят издирването на удавницата край Варна

Към този час издирването на удавницата в акваторията на Рибарския плаж все още не е подновено, съобщиха за Topnovini.bg от полицията. Причината за това е мощното вълнение и силните и разнопосочни подводни течения и вихри, които възпрепятстват подводната операция.

Научен конгрес по дентална медицина ще се състои в Бургас

На 10.06.2014 г. /вторник/ от 11.00 ч. в Заседателната зала на Община Бургас ще започне пресконференция по случай откриването на най-значимия научен форум на Българския зъболекарски съюз (БЗС) – техният 14-ти Научен конгрес. Тази година той е под мотото: „Наука с аромат на море и липи”. В пресконференцията ще вземат участие: д-р Борислав Миланов – председател на УС на БЗС и председател на Организационния комитет на Научния конгрес, д-р Николай Шарков – главен секретар на УС на БЗС и зам.-председател на Организационния комитет на Научния конгрес, д-р Донка Станчева-Забуртова – зам.-председател на УС на БЗС и главен секретар на Организационния комитет на Научния конгрес, проф. д-р Доан Зия – председател на Научния комитет на БЗС, и д-р Лорис Мануелян – зам.-кмет на община Бургас.

По установена традиция домакин на Конгреса на БЗС е гр. Бургас. Форумът се осъществява с любезната подкрепа на Община Бургас и кмета Димитър Николов. Датите за провеждането му са 12 – 15 юни.

Управителният съвет на БЗС, като основен организатор на събитието, ще съчетае в едно както интересна научна програма, обогатяваща професионалното израстване на лекарите по дентална медицина в България, така и богата социална програма, насочена към по-широката общественост.

В научната програма на конгреса лекции ще изнесат осем изявени специалисти от чужбина и шест от България. Информация по различни теми в денталната медицина, обмен на професионални знания между колеги и лектори и срещи между състуденти очакват всички участници в дните на форума.

Традиционно Научният конгрес на БЗС ще бъде съпроводен от голямо Дентално изложение, в което ще участват над 50 фирми. Всички участници ще получат информация за най-новите тенденции и прогресивен опит в областта на денталната медицина.

Неотменна част от събитието е и постерната секция, достъпна за всички участници в рамките на двудневната програма. Желаещите ще имат възможност да разгледат интересни казуси, практически решения и научни разработки в удобно за тях време, в рамките на Конгреса.

Оралните презентации, които набират все по-голям интерес заради разискванията на множество практически случаи, също ще обогатят дните на форума.

Социалната програма ще стартира още на официалното откриване на Конгреса на 12.06.2014 г. в морската градина на открита сцена „Охлюва”. Образователна програма за най-малките и много подаръци, насочени към здравословния начин на живот, ще съпътстват церемонията по откриването.

От 17.30 ч. ще се проведе празник за децата, организиран от УС на БЗС под мотото: „Моята усмивка бяла и голяма грее, пее, радва мама”, с участието на деца от ЦДГ № 2 „Ханс Кристиан Андерсен”.

От 18.00 ч. ще започне тържествената част на откриването с приветствия и специално организирана програма от Община Бургас.

 

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване