На кой виц за Местан се смее Йордан Цонев


В студиото на "Нова тв" тази сутрин депутатът от ДПС Йордан Цонев беше "проверен" от водещите на какви вицове и шеги, появили се вчера след пресконференцията на Лютви Местан в социалните мрежи се смее.

"Днес и Станишев остана без каферка."

- Не, каза Цонев.

"Местан е соросоид."

- Това е смешно, усмихна се депутатът от ДПС.

"Почетният председател на "Протестна мрежа" е Лютви Местан."

- Е това е най-хубавото, реагира Цонев и...

Вулкан в Япония изхвърли пепел на височина от 4,5 км

Вулканът Сакурадзима на южния китайски остров Кюшу изхвърли пепел с височина 4,5 км.

Медиците от Спешна помощ в Добрич подкрепят колегите си от столицата

Медиците от Спешна помощ в Добрич подкрепят колегите си от столицата

Медиците от Центъра за спешна помощ в Добрич подкрепят колегите си от столицата и от вчера е организирана подписка, предаде  „Фокус”.

В Центъра в добруджанския град няма стачка, нито подадени оставки.

Общият брой на персонала е 82-ма души. 26 от тях вече са поставили подписите си в подкрепа на лекарите от София и техните декларирани искания.

Централната банка на Дания остави лихвите без изменение

Според банкерите гъвкавият курс на паричната политика в Европа ще се отрази на лихвените проценти на паричния пазар, които определят курса на кроната


Местан: Избори до края на годината; Станишев: Ще си помисля

/КРОСС/Партиите, подкрепящи правителството, водят разговори за бъдещето на кабинета и на страната. Това съобщи вчера лидерът на ДПС Лютви Местан. Днес го потвърди и лидерът на БСП Сергей Станишев. Двамата дадоха отделни пресконференции, от които стана ясно, че засега остават на различни позиции по основни въпроси. Ще има ли оставки? Ще има ли предсрочни избори? Коага? Водят ли се разговори за коалиции? - това са само част от въпросите, които се отправят към политическите лидери. Ето как отговарят Лютви Местан и Сергей Станишев. Предсрочни избори? Кога? Лидерът на Движението за права и свободи вчера ясно заяви, че няма как правителството да изкара мандата си и предсрочните избори са неизбежни. Вариантите за кога да бъдат насрочени са четири, според Местан. Единият от тях - незабавна оставка, бил отхвърлен, тъй като не би генерирал стабилност. Другият дава хоризонт на кабинета "Орешарски" до октомври 2015 г. и избори две в едно - местни и парламентарни. Третият - избори догодина по това време. И последният, предпочитаният от ДПС - избори до края на годината. Това ще рече, обясни кратко и ясно Местан - мандат от още 4 месеца, оставка на кабинета „Орешарски" в края на септември - началото на октомври, предаване на властта на служебен кабинет и провеждане на предсрочни избори последната неделя на месец ноември или първата неделя на месец декември. Не налагаме на никого тази позиция

Затворник, копал гробове, обра офис, докато е на работа

Затворник, копал гробове, обра офис, докато е на работа

Раница с лични документи, дебитни карти и 30 лева открадна затворник, ангажиран в гробищния парк във Варна, съобщават от пресцентъра на полицията.

31-годишният мъж, който изтърпява наказание във местния затвор, бил ангажиран като гробарокопач.

Кражбата извършил точно, когато бил на работа. Сигнал в полицията за случилото се е бил подаден вчера.

Раницата била открадната от незаключен офис, намиращ се на територията на Гробищния парк. По случая е образувана преписка.

Мира Радева: Натискът идва заради липсата на договорка

1. Какви са сценариите за развитието на политическата ситуация у нас след изявлението на Лютви Местан за вариантите да предсрочни парламентарни избори?
2. Как би изглеждал бъдещ парламент? Какви са вариантите за управляващи мнозинства, които могат да се съставят?
С тези два въпроса “24 часа” се допита до своя социологически щаб. Ето коментарите
1. Какви са сценариите за развитието на политическата ситуация у нас след изявлението на Лютви Местан за вариантите да предсрочни парламентарни избори? 2. Как би изглеждал бъдещ парламент? Какви са вариантите за управляващи мнозинства, които могат да се съставят? С тези два въпроса “24 часа” се допита до своя социологически щаб. Ето коментарите

Борисов: Искам 100% от българите да гласуват

"На два избора подред Станишев беше втори, защо да се съобразяваме с него. Ако ние имаме възможност да водим преговор един ден, ще поканим всички партии, ще търсим съгласие", каза още лидерът на ГЕРБ

Tesla Model X ще бъде насочена към дамите

Електрическият кросовър ще се предлага в 3 различни версии


Хюррем султан живее на хотел

Мерием Узерли - най-скандалната турска актриса, даже не е родена в Турция.
Тя се е появила на бял свят в Германия, но има двойно гражданство. Наложило й се да си вади турски паспорт заради първата и засега единствена актьорска роля, която тя приела - тази на Хюррем султан във “Великолепният век”.
След голям скандал и физическа преумора Мерием Узерли - най-скандалната турска актриса, даже не е родена в Турция. Тя се е появила на бял свят в Германия, но има двойно гражданство. Наложило й се да си вади турски паспорт заради първата и засега единствена актьорска роля, която тя приела - тази на Хюррем султан във “Великолепният век”. След голям скандал и физическа преумора

Борисов: Искам 100% от българите да отидат да гласуват

/КРОСС/ "Искам 100% от българите да отидат да гласуват, защото тогава е най-представително едно управление. Излизаш и казваш - висока избирателна активност, например както видяхте във Франция 70 - 80%, излизат хората гласуват и след това си сърбат онова, което са избрали. Глас народен - глас Божи, е казал народът" Това каза лидерът на ГЕРБ - Бойко Борисов в Народното събрание. "Държавата през 2015 година трябва да започне да връща парите, които не е усвоила, над 7 400 00 лв. Това ми е проблема, а не какво иска Станишев. Станишев го слушахме една година какво иска. Той не направи нищо. Сега какво да му коментирам срещата, не ме интересува. Президентът искаше задължително гласуване, а тогава БСП не искаше. Каквото искат решение да взимат, българите трябва да знаят какво е положението в момента и колко по-лошо ще стане", каза още бившият премиер. "Явихме се на избори от страна на опозицията. Нали за предишните избори говореха, че понеже ГЕРБ бил управляващ правели избори. Сега имаме 12% над тях, когато те правеха с цялата си репресивна машина избори, нали така? Какво да му кажа повече? Какво съм виновен? Да ме няма, това ли иска?", попита Бойко Борисов.  

Одобриха емитирането на външен дълг за 1,5 млрд. евро

Договорите за емитиране на облигации на стойност 1,5 млн. евро за погасяване на външен дълг бяха ратифицирани от Парламента на първо и второ четене....

Картините на художника Григор Велев проговориха в "Синьо небе - чисти мисли"

Картините на художника Григор Велев проговориха в "Синьо небе - чисти мисли"

Галерията за съвременно изкуство Towers Gallery by Art Rental представи вчера изложбата на художника Григор Велев - "Синьо небе - чисти мисли"!

Стилното събитие стартира с песента „Не плачи“ на Ели Раданова и Камен Кацата

Ноти и маслени бои, различни поколения музиканти и художник, галерия в която не наблюдаваш мълчаливо картини… Така изглеждат платната на Велев, които бяха подредени майсторски от художничката Силвия Павлова.

"Художникът Григор Велев е чудесен академичен рисувач, притежаващ добра фантазия и тънко чувство за хумор. Авторът определено съумява да обогати сюрреалистичния си поглед върху света с по-новите средства на плаката, комикса и дизайна.
Той създава свежи композиции, в които човек, животно и природа хармонично и красиво съжителстват, като от време навреме, странни авторски решения деликатно намекват за бодлите на розите.
Колоритът е чист и ярък, и розовите слонове сякаш ни водят към райската градина. Картините на Григор Велев са като приятели, с които сякаш вече сме били - това е чистия свят на сюрреализма", обяви пред гостите Красимира Алексиева.

Гостите оживено коментираха, че картините са не само красиви и оригинални, но и изключително достъпни за отънелия джоб на сънародниците ни.

Григор Велев е член на СБХА. Има редица самостоятелни изложби и е бил част от проекта на Арт Рентал и Пепси „Събудете Стените Си“. Рисува в стил „Сюрреализъм” и ”Абстракционизъм”, като има картини в България, САЩ , Южна Корея , Италия и Франция.

В разгара на церемонията творецът подари една от картините си, която бе разиграна на томбола.

Депутатите приеха решението за емитиране на заем от 3 млрд. лева


Депутатите приеха окончателно решение зе емитиране на заем от 3 мрилиарда лева. Повече въпроси поставиха от ГЕРБ към финансовия министър Петър Чобанов. От опозицията казаха, че заемът се взема, за да покрие дефицит и настояха министърът да даде гаранции, че до края на 2014-а година няма да поема нов държавен дълг, съобщи БНР. Депутатите приеха окончателно решение зе емитиране на заем от 3 мрилиарда лева. Повече въпроси поставиха от ГЕРБ към финансовия министър Петър Чобанов. От опозицията казаха, че заемът се взема, за да покрие дефицит и настояха министърът да даде гаранции, че до края на 2014-а година няма да поема нов държавен дълг, съобщи БНР.

Откриха как се е образувала Луната

Учените мислят, че Луната се е оформила от облак отломки в космоса, образуван след като планета с големината на Марс, наречена Тея - се сблъскала с младата Земя

Станишев бил изненадан от ДПС и ще прави консултации за предсрочни избори

Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви на пресконференция в Народното събрание, че е бил изненадан от позицията на ДПС за предсрочни избори. В четвъртък председателят на ДПС Лютви Местан се обяви оставка на правителството на Пламен Орешарски и за предсрочни парламентарни избори до края на годината.

"България ер" ще изпълнява съвместни полети с "Емирейтс" до Ню Йорк и Дубай


Националният авиопревозвач "България Ер" подписа договор за сътрудничество с дубайската авиокомпания Emirates. Това съобщиха от авиокомпанията, цитирана от БТА.

Двете авиокомпании ще изпълняват съвместни полети до Ню Йорк и Дубай, като договорените цени важат както за икономична, така и за бизнес класа.

И двете дестинации ще бъдат извършвани с едно прекачване. Полетите до Ню Йорк са на цени от 797 евро и са с прекачване през Милано, а за Дубай пунктът за връзка може да...

Съдът гледа мярката за неотклонение на убиеца на Паоло

Съдът гледа мярката за неотклонение на убиеца на Паоло

Окръжният съд на Стара Загора ще разгледа мярката за неотклонение на Георги Сапунджиев, който прегази 4-годишният Паоло, съобщава БНТ.

В момента мъжът е настанен в болница с мозъчно сътресение и пукнато тъпанче. Срещу него е повдигнато обвинение за непредумишлено убийство.

Той блъсна детето докато то пресичаше с велосипед пешеходната зона до училище „Васил Левски“.

Катастрофата се разигра пред очите на родителите и сестричката му. Днес изтича 72-часовата мярка за задържането на шофьора.

Еврокомисар срещу вицепрезидент за служебен премиер ?

Еврокомисарката Кристалина Георгиева и вицепрезидентът Маргарита Попова са двете кандидатури, които в политическото пространство се спрягат за премиери на едно бъдещо служебно правителство.Тези идеи се обсъждат от "политбюрата" на политическите партии в страната, след като правителството на Пламен Орешарски е поставен на амбразурата, научи Фрог.

Борисов иска 100% от българите да гласуват


Искам 100% от българите да отидат да гласуват, защото тогава е най-представително едно управление. Излизаш и казваш – висока избирателна активност, например както видяхте във Франция 70 – 80%, излизат хората гласуват и след това си сърбат онова, което са избрали. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, коментира изразената позиция от Сергей Станишев днес за въвеждане на задължително гласуване.

Борисов обаче, уточни, че "щенията на Станишев", не го вълнуват. "Президентът искаше...

Монахиня спечели конкурса "Гласът" в Италия

Монахинята от Сицилия сестра Кристина спечели италианската версия на телевизионния певчески конкурс "Гласът", след като седмици наред представянето ѝ бе следено с ентусиазъм от милиони фенове в страната

Задържаха криминално проявен мъж за телефонна измама

Задържаха криминално проявен мъж за телефонна измама

Полицаи от Перник задържаха криминално проявен мъж за телефонна измама, съобщиха от пресцентъра на МВР-Перник.

Престъплението е извършено по познатата схема - чрез обаждане по телефона. Неизвестен звъннал на 69-годишна жена от областния град и се представил за неин познат, казвайки в слушалката „не ме ли позна”. Пенсионерката назовала едно име и от другата страна се разиграл театър, който трогнал доверчивата перничанка.

Мъжът обясни, че има здравословни проблеми и са му необходими 8 000 лева, за решаването им. Така възрастната отишла до банка, изтеглила парите и се прибрала вкъщи, чакайки да дойде човек да ги вземе. На адреса й пристигнал 47-годишният Г.И. от град Перник, който моментално бил задържан от органите на полицията, които били уведомени предварително.

Оказало се, че мъжът е нает от непознати за него. Трябвало да прибере парите срещу определен процент. Наложена му е полицейска мярка за срок от 24 часа Г.И. е криминално проявен, познат с кражба, грабеж и измама. Започнато е досъдебно производство.

Депутатите приеха окончателно решение за емитиране на заем от 3 млрд. лева


Депутатите приеха окончателно решение зе емитиране на заем от 3 мрилиарда лева. Повече въпроси поставиха от ГЕРБ към финансовия министър Петър Чобанов. От опозицията казаха, че заемът се взема, за да покрие дефицит и настояха министърът да даде гаранции, че до края на 2014-а година няма да поема нов държавен дълг, съобщи БНР. Депутатите приеха окончателно решение зе емитиране на заем от 3 мрилиарда лева. Повече въпроси поставиха от ГЕРБ към финансовия министър Петър Чобанов. От опозицията казаха, че заемът се взема, за да покрие дефицит и настояха министърът да даде гаранции, че до края на 2014-а година няма да поема нов държавен дълг, съобщи БНР.

Почитатели на Бах искат да възстановят къщата му във Ваймар


Над 11 000 души вече се подкрепили петиция за възстановяването на къщата в немския град Ваймар, където е живял великият композитор Йохан Себастиан Бах.

Композиторът е прекарал десет години от живота си във Ваймар между 1708 и 1717 г., но в момента мястото, където се е издигала къщата му се, се използва за паркинг. Основите на дома са запазени, под терена се намира и оригинална ренесансова сводеста изба, която е поставени под защита като културно наследство, но въпреки това мястото е...

Четирима души са били простреляни при стрелба в Сиатъл

Четирима души са били простреляни, след като въоръжен мъж открил стрелба в университета Сиатъл Пасифик, съобщи Асошиейтед прес. Сиатълската полиция заяви, че служители на университета са успели да заловят и разоръжат стрелеца, който влязъл в сградата и прострелял четирима души, след което се опитал да презареди оръжието.   Полицията потвърди, че нападателят е арестуван.   Сюзън Грег, говорител на медицинския център Харбървю, заяви, че мъж на около 20 години е починал от раните си, а 20-годишна жена е в критично състояние и е подложена на операция. Други двама мъже на 24 и 22 години са в стабилно състояние и няма опасност за живота им.   Грег добави, че болницата не очаква други ранени в резултат на стрелбата в университетския комплекс.  

Google представи прототип на таблет, който ще усеща света в 3D

/КРОСС/ Google представи първия таблет от проекта си Project Tango, който е оборудван с най-актуален хардуер и куп сензори, с които да възприема света в 3 измерения, давайки нови възможности за потребителите. Това не е крайно устройство, а е насочено към професионални разработчици с интерес в проучване бъдещето на мобилното 3D сканиране. Разработчиците считат, че новата технология ще бъде от полза за хората със зрителни увреждания. Например, сканирайки околното пространство, таблетът ще може да съобщава за препятствия. Що се отнася до техническите характеристики на прототипа, Project Tango е оборудван със 7-инчов дисплей с резолюция 1920 × 1080 пиксела, четириядрен чип NVIDIA Tegra K1 с тактова честота 2,3 GHz, 128 GB памет за съхранение на данни и LTE-модул. Цената на таблета ще бъде 1024 долара и той ще бъде достъпен за хиляди разработчици.  

Варианти за предсрочен вот

1. Какви са сценариите за развитието на политическата ситуация у нас след изявлението на Лютви Местан за вариантите да предсрочни парламентарни избори?
2. Как би изглеждал бъдещ парламент? Какви са вариантите за управляващи мнозинства, които могат да се съставят?
С тези два въпроса “24 часа” се допита до своя социологически щаб. 1. Какви са сценариите за развитието на политическата ситуация у нас след изявлението на Лютви Местан за вариантите да предсрочни парламентарни избори? 2. Как би изглеждал бъдещ парламент? Какви са вариантите за управляващи мнозинства, които могат да се съставят? С тези два въпроса “24 часа” се допита до своя социологически щаб.

Парламентът даде зелена светлина на новия външен дълг (обновена)


Народното събрание одобри емитирането на държавен дълг на стойност 1.493 млрд. евро като прие на второ четене договорите, необходими за целта. Това стана със 108 гласа "за", 38 "против" и 4 въздържали се.

Средствата, получени при пласирането на ценните книжа, са предназначени за погасяване на стар дълг, чиито падеж предстои в началото на 2015 година. Тогава трябва да се погаси дълга по глобалните облигации в размер на 1.086 млрд. долара. Останалата част от сумата е за покриване на...

Николай Слатински: БСП беше превърната в обслужващ персонал на ДПС


Коментарът на Николай Слатински е от "Фейсбук"

Вчера, докато цитирах моя съсед: "Орешарски бил казал: Нося си оставката в джоба.
Само не е допълнил: в джоба на Доган...".

Местан е научил неочаквано от Доган, че оставката е подписана.
Нищо чудно. Така стана безпощадно ясно кой всъщност кара влака у нас.

- НДСВ със своето управление допусна върхушката на ДПС до масата, на която се разпределят България, нейното национално богатство, настоящето и бъдещето...

Парламентът одобри емитирането на дълг в размер на 1,493 млрд. евро

Парламентът одобри емитирането на дълг в размер на 1,493 млрд. евро

Парламентът одобри емитирането на дълг в размер на 1,493 млрд. евро или равностойността им в долари на международните пазари. Това стана възможно със 108 гласа "за", 38 "против" и 4 въздържали. 

Средствата, получени при пласирането на ценните книжа са предназначени за посрещане на предстоящия падеж в началото на 2015 г. на глобалните облигации на страната в размер на 1,086 млрд. долара, както и за покриване на планирания бюджетен дефицит - 1,4 млрд. лева и погасяване на дълг с падеж през 2014 г. от предходни години.  

Облигациите могат да бъдат емитирани на един или повече траншове. 

В бюджет 2014 е заложено емитирането на облигации в размер на 1 493 000 000 евро на един или на повече траншове.

Именно този заем, както и спадналите приходи, са заложени в мотивите на ГЕРБ да искатвон на недоверие на кабинета за финансовата политика.




Затворник ограби офис в Гробищен парк – Варна

На 5 юни е подаден сигнал за кражба от незаключен офис, намиращ се на територията на Гробищен парк – Варна, съобщиха от полицията за Moreto.net. Неизвестен извършител е проникнал в помещението и е извършил кражба на раница, съдържаща лични документи, дебитни карти и малка сума пари – 30 лв.

Да работим заедно, за да пуснат европарите!

Фандъкова: Няма опасност за строежа на метрото

Новият треньор на Левски: Идвам да съборя Лудогорец и да бия ЦСКА

/КРОСС/ Новият старши треньор на Левски - Пепе Мурсия заяви, че пристига в София с цел да изгради дългосрочна стратегия на развитие на клуба. "Езикът на футбола е универсален и се говори навсякъде. Аз изложих философията си пред директора Георги Иванов и си стиснахме ръцете. Идеите ни с него за играта са еднакви и затова се разбрахме", заяви Мурсия пред вестник "Меридиан Мач". "На първо място искам съблекалня без проблеми с футболисти и които вярват в качествата си и имат амбиции. Второ, задачата ми е да направя силен отбор. Целта е да съборим Лудогорец и да побеждаваме ЦСКА. Трето, Левски трябва да има ясна стратегия за години напред", сподели специалистът. Той разкри как се е стигнало до споразумението и обяви, че познава Левски много добре от силните му евроизяви в евротурнирите през 80-те години на миналия век. "Левски ме потърси и се свърза с мен. Те бяха проучили визитката ми и знаеха всичко за мен. Знам, че Левски е голям отбор не само в България, но и в Европа. През последната година е загубил позиции и моята задача е да ги възвърна", допълни Мурсия.  

Мъри: Аз съм единственият, на когото Батков не е платил дълговете си

Tреньорът Станимир Стоилов разкри, че е имал уговорка със спортния директор на Левски Георги Иванов - Гонзо да застане начело на "сините", след като прекрати договора си с Ботев (Пловдив). Т...

Кметовете от ГЕРБ поискаха да се отменят неправомерните финансови корекции

Кметовете от ГЕРБ, избрани от повече от 3,5 милиона български граждани, изразяваме възмущение и нарастваща тревога от действията на правителството, което системно чрез своите действия и бездействия ни...

Славия уволни футболист по нетрадиционен начин

Славия уволни един от лидерите си по телефона. Става дума за национала Радослав Димитров. Той не попада в плановете на треньора Милен Радуканов. Наставникът смята, че при Димитров липсва мотивация да ...

Шаби Алонсо стресна Испания

Испанският национален отбор проведе тренировката си снощи с 22 футболисти, на стадиона на ДС Юнайтед в САЩ. Липсващ от основната група бе Чаби Алонсо, който не взе участие в заниманието, пето за Ла Ф...

Понижения за индексите в Азия въпреки рекордите на Wall Street и мерките на ЕЦБ

Пазарните участници не бяха много активни преди публикуването на данните за американския трудов пазар


Одобриха преминаването на компенсационния жилищен фонд към МФ

Народните предствители одобриха преминаването на националния компенсационен жилищен фонд към Министерството на финансите. Органът досега бе подчинен...

Най-важните 40 тв водещи - номинирани за награда

40 водещи и репортери - все популярни и значими тв лица, ще се състезават за журналистическата награда 40 водещи и репортери - все популярни и значими тв лица, ще се състезават за журналистическата награда "Св. Влас" тази събота. Смайващо голям брой номинации за подобен конкурс! Досега не е имало журналистическо състезание или фестивал, които така задълбочено да разглеждат конкретните постижения на телевизиите у нас. Обяснението за това е, че

Femen отсече главата на Путин

/КРОСС/ Гола до кръста активистка на радикалната група за протести "Фемен" атакува с дървен кол главата на восъчната фигура на руския президент Владимир Путин в парижкия музей Гревен, предаде Le Figaro. Активистката остави восъчния Путин без глава, а на голата й гръд с алени букви се четеше крещящия надпис «Убий Путин!». Докато извършвала нападението над восъчната фигура, тя крещяла «Путин е диктатор!», съобщи Le Figaro. Полицията незабавно арестувала екстремистката след нападението й в непосредствена близост до восъчните фигури на други световно известни политици като американския президент Барак Обама и абдикиралия от престола испански крал Хуан Карлос. Поради късмет двамата "събеседници" на руския президент се отървали без нито една драскотина, а фигурата на Путин останала да лежи на пода. Напомняме, че дори преди кризата в Украйна активистки на базираната в Париж организация "Фемен" протестираха срещу Путин, както и срещу други свои мишени като водачката на крайнодесния Национален фронт Марин льо Пен.

Борисов: Президентът поиска задължително гласуване, а тогава БСП не искаше


Искам 100% от българите да отидат да гласуват, защото тогава е най-представително едно управление. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Народното събрание.
Искам 100% от българите да отидат да гласуват, защото тогава е най-представително едно управление. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Народното събрание. "Аз имам огромен проблем със състоянието, в което оставят държавата. 90 кметове на ГЕРБ обясняват как провал по всички програми върви, вследствие на неработещото правителство по всички

Евакуираха гарата в Севастопол след сигнал за бомба

/КРОСС/ Органите на реда днес провеждат евакуация на пътниците на гарата в Севастопол след обаждане за бомба, съобщи източник от силовите структури на града. На мястото работят кинолози. Федералната служба за сигурност на Русия в края на май обяви, че е задържала в Крим група на радикалното украинско обединение "Десен сектор." Тези хора, според специалните служби, са планирали атентати в Симферопол, Ялта и Севастопол, предава Гласът на Русия.  

Плащаме половин сметка, ако токът е некачествен

Плащаме половин сметка, ако токът е некачествен

Абонатите на енергото в Западна България ще плащат половината от сметката си, ако получават некачествен ток

Това е записано в проекта на енергийния регулатор за нови общи условия на ЧЕЗ. Така, ако при проверка се установи, че напрежението в мрежата е по-ниско или по-високо от 220 волта, клиентът ще плати половината от начислената му сметка,съобщават от Profit.bg.

Сега отстъпката за доказано некачествен ток е 10%. От ЧЕЗ не искат това да се променя, тъй като според тях ще предизвика вълна от жалби. Опитът им и досега показвал, че процентът на основателните оплаквания е минимален, посочва bTV.

И за в бъдеще обаче, ако абонатът поиска проверка и тя не установи отклонения от качеството, направените разходи ще са за негова сметка. Новите правила забраняват на енергото да начислява такса при повторно включване на тока заради неплатена сметка. До 12 часа след плащането захранването ще се възстановява без допълнителната такса от 19 лева, която се начислява в момента.

Такса ще има само при експресна услуга, направена до 6 часа от плащането. Енергото обаче е против, тъй като и включването, и изключването генерирало дпълнителни разходи, които в крайна сметка ще се прехвърлют върху всички, включително и абонатите, които плащат навреме.
Изрично се записва и забраната за спиране на тока в петък или преди официални празници. Ако клиентът подаде възражение срещу сметката си, ЧЕЗ няма да има право да спира електричеството, преди да приключи проверката по него.

Окончателният вариант на новия договор с енергото трябва да бъде приет до края на месеца.

Борисов: Когато президентът искаше задължително гласуване, БСП не искаше

Искам 100% от българите да отидат да гласуват, защото тогава е най-представително едно управление, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Народното събрание.
"Аз имам огромен проблем със състоянието, в което оставят държавата. 90 кметове на ГЕРБ обясняват как провал по всички програми върви, вследствие на неработещото правителство по всички Искам 100% от българите да отидат да гласуват, защото тогава е най-представително едно управление, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Народното събрание. "Аз имам огромен проблем със състоянието, в което оставят държавата. 90 кметове на ГЕРБ обясняват как провал по всички програми върви, вследствие на неработещото правителство по всички

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване