Вдигат дохода, който не се пипа при дълг

Доходите на хората, които съдебен изпълнител не може да пипне за дългове, ще бъдат увеличени. Това следва от промени в Гражданския процесуален кодекс (ГПК), които предлагат седем депутати от управляващото мнозинство, начело с шефа на правната комисия Четин Казак (ДПС).

Затворник обра офис, докато копал гробове

Раница с лични документи, дебитни карти и 30 лева открадна затворник, ангажиран в гробищния парк във Варна, съобщават от пресцентъра на полицията. 31-годишният мъж, който изтърпява наказание във местния затвор, бил ангажиран като гробарокопач.
Кражбата извършил точно, когато бил на работа. Сигнал в полицията за случилото се е бил подаден вчера. Раница с лични документи, дебитни карти и 30 лева открадна затворник, ангажиран в гробищния парк във Варна, съобщават от пресцентъра на полицията. 31-годишният мъж, който изтърпява наказание във местния затвор, бил ангажиран като гробарокопач. Кражбата извършил точно, когато бил на работа. Сигнал в полицията за случилото се е бил подаден вчера.

Бареков пред ПИК: Явно Станишев е решил изборите да бъдат неговата клада! Ще го победя на предсрочния вот

Бареков пред ПИК: Явно Станишев е решил изборите да бъдат неговата клада! Ще го победя на предсрочния вот

"Явно Станишев е решил изборите да бъдат неговата клада! Очевидно той очаква, че избирателите ще му отрежат главата на предсрочните парламентарни избори", заяви пред ПИК Николай Бареков по повод на пресконференцията на лидера на БСП.

"Подкрепям идеята на Станишев за задължително гласуване и смятам, че това ще гарантира първото място на партия ББЦ", допълни новият политик.

На въпрос на ПИК - дали очаква Станишев да подаде оставка, Бареков отговори:

"Вече става явно, че той няма да си подаде оставката, но народа ще му вземе главата. На изборите аз ще го победя".

25-годишна девойка получи мозъчен кръвоизлив след тежък инсулт, в кома е

25-годишна девойка получи мозъчен кръвоизлив след тежък инсулт, в кома е

25-годишна благоевградчанка изпадна в кома и е с реална опасност за живота, след като получила мозъчен кръвоизлив от тежък инсулт, пише "Струма БГ".

Инцидентът с девойката станал снощи. 

Тя е приета със симптоми на силно главоболие, за много кратко време състоянието й се влошило.

По спешност е извикан реаниматор в спешно отделение на благоевградската болница и момичето е прието за интензивно лечение.

Лекарите се борят за живота й. 

Яценюк: Очакваме спад с 5% на украинската икономика

Украйна очаква спад на икономика с 5% през текущата година, заяви министър-председателят на страната Арсений Яценюк по време на заседание на Върховната Рада.

Google почете Хонинбо Шусай с днешния си Doodle

Днес търсачката на Google реши да отбележи с Doodle 185 години от рождението на японеца Хонинбо Шусай (Honinbo Shusaku), определян от мнозина като...

Кого почита Google с днешния си Doodle?

Днес търсачката на Google реши да отбележи с Doodle 185 години от рождението на японеца Хонинбо Шусай (6 юни, 1829 – 3 септември 1862), определян...

Станишев: Очертава се широка коалиция между ЕНП и ПЕС

"Форматите на управление се определят от българските граждани. В този парламент по същество беше трудно да се мисли за какъвто и да било друг формат при неговия старт. В ЕС резултат на евроизборите стартира процес на разговори за бъдещото формиране на Европейската комисия, работата на Европейския парламент".

Очертава се широка коалиция между ЕНП и ПЕС в Европарламента, обяви Станишев

Форматите на управление се определят от българските граждани. В този парламент по същество беше трудно да се мисли за какъвто и да било друг формат при неговия старт, каза в парламента лидерът на БСП Сергей Станишев.
В ЕС резултат на евроизборите стартира процес на разговори за бъдещото формиране на Европейската комисия, Форматите на управление се определят от българските граждани. В този парламент по същество беше трудно да се мисли за какъвто и да било друг формат при неговия старт, каза в парламента лидерът на БСП Сергей Станишев. В ЕС резултат на евроизборите стартира процес на разговори за бъдещото формиране на Европейската комисия,

Усложнена обстановка във Варненска област след проливните дъждове

/КРОСС/ Обстановката във Варненска област след падналите вчера проливни дъждове е усложнена, но не е бедствена. Най-сложна е ситуацията в село Долище, община Аксаково, където има много изровени улици, а заради наноси от дерето в центъра на селото оттам не може да се минава. Няма населени места в областта без ток и вода. Всички язовири по поречието на Суха река преливат, но през преливниците. На места има залети земеделски площи. Сигнали за поражения от дъждовете има и от общините Ветрино и Долни чифлик. Вече е сформирана комисия за оценка на щетите от дъждовете, предава БНР.  

Ужас! Стрелецът от Пловдив не вземал решение, без да се консултира с врачка

Ужас! Стрелецът от Пловдив не вземал решение, без да се консултира с врачка

Лихварят от "Кючук париж" в Пловдив, който стреля по свой длъжник в сряда, не вземал важни решения, без да се консултира с гледачка или нумеролог, разкриха негови близки.

36-годишният Димитър Начев простреля в бедрото 22-годишния Андреан Калев на кръстовището на улиците „Даме Груев” и „Пере Тошев”. Младежът е в болница, където са му направени няколко операции, но според запознати куршумът е заседнал в костта и все още не е изваден.

Има опасност оловото да остане в тялото на Андреан.

До стрелбата се стигнало заради голяма сума, която Калев дължала на бившият военен Начев. Той многократно настоявал длъжникът да върне борча с лихвите, но това не се случило. Няколко пъти се стигало и до заплахи. Начев, който се води на учет в Психодиспансера, се е разминавал само с предупреждения от полицията. Все още не е изяснен произхода на пистолета му, за който той няма разрешително.

Папа Франциск смени ръководството на финансовия регулатор на Ватикана

Ръководителят на Католическата църква прави опити да подобри надзора върху дейността на папската банка


Станишев се аргументира с подписката за референдума, поискан от Плевнелиев

Лидерът на БСП Сергей Станишев подкрепи идеята си за конституционни промени за задължително гласуване с подписката, събирана по-рано за предложения от президента Плевнелиев референдум.
„Конституционните промени могат да се реализират достатъчно бързо, при добра воля. Това не е шок за хората. За това има събрани подписки за референдум”, Лидерът на БСП Сергей Станишев подкрепи идеята си за конституционни промени за задължително гласуване с подписката, събирана по-рано за предложения от президента Плевнелиев референдум. „Конституционните промени могат да се реализират достатъчно бързо, при добра воля. Това не е шок за хората. За това има събрани подписки за референдум”,

Как хората се превръщат в зомбита (18+)

/КРОСС/ Страшно е да си представим дори какво очаква Донецк и Луганск, ако властта е в ръцете на тези, чиито мозъци са били промивани в продължение на 23 години. Днешна Украйна е смъртно и неизлечимо болна. Да си призная, след радостните коментари в украинските социални мрежи за трагедията в Одеса, където изгоряха живи и бяха убити десетки обикновени мирни хора, аз все още допусках възможността за някакво умствено умопомрачение и разстройство на психиката. Защото разумът ми отказваше да повярва, че нормални хора са способни така цинично да се присмиват над труповете на собствените си сънародници. Но ето, че дойде Луганск. Ракетният удар в парка в центъра на града, когато от двадесет ракети само една или две попаднаха в целта - административната сграда, а останалите „изораха" дървета, земя и хора, в резултат на което загинаха осем души и бяха ранени десетки. И потресаващият трагизъм на видеото, на което се вижда как умира жена с откъснати от удара крака. Видео 18+VIDEO& https://www.youtube.com/watch?v=hPZiJsdzYJQ Това е много тежко и трудно за гледане. Не знам, кой го е заснел, аз например, не бих могъл. Но това видео е заснето, за да бъдат показани наяве престъпленията на киевския режим срещу човечността и човечеството. Невъзможно е да изгледаш заснетото докрай..

Как хората се превръщат в зомбита (18+)

/КРОСС/ Страшно е да си представим дори какво очаква Донецк и Луганск, ако властта е в ръцете на тези, чиито мозъци са били промивани в продължение на 23 години. Днешна Украйна е смъртно и неизлечимо болна. Да си призная, след радостните коментари в украинските социални мрежи за трагедията в Одеса, където изгоряха живи и бяха убити десетки обикновени мирни хора, аз все още допусках възможността за някакво умствено умопомрачение и разстройство на психиката. Защото разумът ми отказваше да повярва, че нормални хора са способни така цинично да се присмиват над труповете на собствените си сънародници. Но ето, че дойде Луганск. Ракетният удар в парка в центъра на града, когато от двадесет ракети само една или две попаднаха в целта - административната сграда, а останалите „изораха" дървета, земя и хора, в резултат на което загинаха осем души и бяха ранени десетки. И потресаващият трагизъм на видеото, на което се вижда как умира жена с откъснати от удара крака. Видео 18+VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=hPZiJsdzYJQ Това е много тежко и трудно за гледане. Не знам, кой го е заснел, аз например, не бих могъл. Но това видео е заснето, за да бъдат показани наяве престъпленията на киевския режим срещу човечността и човечеството. Невъзможно е да изгледаш заснетото докрай..

Как хората се превръщат в зомбита (18+)

/КРОСС/ Страшно е да си представим дори какво очаква Донецк и Луганск, ако властта е в ръцете на тези, чиито мозъци са били промивани в продължение на 23 години. Днешна Украйна е смъртно и неизлечимо болна. Да си призная, след радостните коментари в украинските социални мрежи за трагедията в Одеса, където изгоряха живи и бяха убити десетки обикновени мирни хора, аз все още допусках възможността за някакво умствено умопомрачение и разстройство на психиката. Защото разумът ми отказваше да повярва, че нормални хора са способни така цинично да се присмиват над труповете на собствените си сънародници. Но ето, че дойде Луганск. Ракетният удар в парка в центъра на града, когато от двадесет ракети само една или две попаднаха в целта - административната сграда, а останалите „изораха" дървета, земя и хора, в резултат на което загинаха осем души и бяха ранени десетки. И потресаващият трагизъм на видеото, на което се вижда как умира жена с откъснати от удара крака. Видео 18+VIDEO& https://www.youtube.com/watch?v=hPZiJsdzYJQ Това е много тежко и трудно за гледане. Не знам, кой го е заснел, аз например, не бих могъл. Но това видео е заснето, за да бъдат показани наяве престъпленията на киевския режим срещу човечността и човечеството. Невъзможно е да изгледаш заснетото докрай..

Откриха труп на тийнейджър в шасито на самолет

/КРОСС/ Служители на летище "Схипхол", на 15 км югозападно от Амстердам, са открили тялото на тийнейджър в шасито на самолет, пътувал от Норвегия към Нидерландия, предава АФП, позовавайки се на местната полиция. Наземният персонал на летището открили тялото на 17-годишния младеж по време на инспекция на самолета. Според полицията момчето е било обявено за издирване от норвежките власти в сряда. Следователите смятат, че инцидентът не е престъпление, а причината за смъртта на тийнейджъра е недостиг на кислород.  

Категоризацията на заведенията за хранене отпада

Самостоятелните заведения за хранене и развлечения вече няма да бъдат категоризирани. Това означава, че от догодина обектите, които не са към някой...

19 катастрофи са станали във Варна и областта през изминалото денонощие

19 пътни произшествия са станали във Варна и областта през изминалото денонощие. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна дежурният от КАТ – Варна. При всички инциденти са нанесени само материални щети и няма пострадали граждани. Сравнително спокойно е към този час движението по варненските улици.

EVN: Ценовите решения на ДКЕВР ще отворят дупка от 1,5 млрд. лева в енергетиката

Проблемите идват от непазарните решения, които взима енергийният регулатор, заявиха от електроразпределителното дружество


Затворник, копал гробове, обра офис докато е на работа

Раница с лични документи, дебитни карти и 30 лева открадна затворник, ангажиран в гробищния парк във Варна, съобщават от пресцентъра на полицията. 31-годишният мъж, който изтърпява наказание във местния затвор, бил ангажиран като гробарокопач.
Кражбата извършил точно, когато бил на работа. Сигнал в полицията за случилото се е бил подаден вчера. Раница с лични документи, дебитни карти и 30 лева открадна затворник, ангажиран в гробищния парк във Варна, съобщават от пресцентъра на полицията. 31-годишният мъж, който изтърпява наказание във местния затвор, бил ангажиран като гробарокопач. Кражбата извършил точно, когато бил на работа. Сигнал в полицията за случилото се е бил подаден вчера.

Борисов дава рамо за задължителното гласуване

На пресконференцията на БСП, на която лидерът на БСП Сергей Станишев поиска задължително гласуване и се съгласи с тезата предсрочни избори скоро, стана ясно, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е подкрепил идеята за задължително гласуване.

Липсата на седалки в сектор Г няма да пречи на феновете на ЦСКА

Феновете на ЦСКА искат любимият им Сектор "Г" да остане без седалки. От Фен клуб "Сектор Г" обявиха позицията си на своята официална страница във Фейсбук. Там привържениците задава...

Кой ще отиде на "I love the 90s" безплатно

Тази събота за трети път ще можем да се насладим на музиката от 90-те. “I love the 90s” идва с пълна сила, а на сцената ще се качат East17, E-TYPE, C-Block, Masterboy. Шоуто започв...

Надал: Когато Федерер спечели Ролан Гарос плаках от щастие

Поставеният под номер 1 в световната ранклиста Рафаел Надал, даде интересно интервю пред "L'Equipe". Испанецът бе напълно откровен в него, като сподели че е плакал, когато големият му съперн...

Експлозия в ТЕЦ в Косово, има загинали

Най-малко трима души са загинали, а много са ранени при взрив в ТЕЦ край косовската столица Прищина, предаде AFP. Експлозията е станала в топлоцентралата "Косово А". Директорът на централа...

Фалкао успокои феновете на Монако

Колумбийският нападател Радамел Фалкао ще остане в отбора на Монако и през следващия сезон, съобщава L'Equipe. Според информацията заради контузията, която 28-годишният нападател получи в началото на...

ЕК: Няма краен срок за номинирането на еврокомисарите

Няма краен срок за номинирането на следващите еврокомисари от националните правителства. Това уточни на пресконференция в отговор на въпрос говорителят на ЕК Пиа Хансен, предаде БТА. Въпреки това оча...

Започна ремонтът на пътя Генерал Тошево- ГКПП Йовково

От днес започна изкърпването на пътя от Генерал Тошево до ГКПП Йовково. Две работни групи на фирмата–изпълнител обезпечават плановата рехабилитация на натоварената отсечка, като в ход е асфа...

Ден на отворени врати в резиденцията на британския посланик в София

/КРОСС/ На 7 юни, събота, от 10:00 до 16:00 часа, ще се проведе Ден на отворени врати в резиденцията на британския посланик, бул. "Васил Левски" 36, по случай стогодишнината на впечатляващата сграда. Британският посланик Джонатан Алън и семейството му ще бъдат домакини на празник, посветен на силните британско-български връзки и на историческите и културни прилики между британския и българския народ. Денят на отворените врати е част от празненствата „100 Години", организирани през 2014 г., за отбелязване на стогодишнината. По време на Деня на отворени врати, гостите ще могат да видят:· Представителните зали на резиденцията и градината. За улеснение на гостите на разположение ще бъдат схеми на градината· Изложба на непоказвани досега архивни фотографии на резиденцията и градината· Представяне на първата книга за резиденцията· Поетични четения и етюди по произведения на Шекспир, изпълнени от преподаватели и студенти от СУ „Св

Хванаха рекетьор, искал откуп за крадена кола

Хванаха рекетьор, искал откуп за крадена кола

Столични полицаи задържаха 44-годишен мъж, поискал откуп за откраднат автомобил, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В края на май месец 42-годишен столичанин подал сигнал в Седмо РУП. Той обяснил, че паркираният му в близост до адреса лек автомобил „Рено Сценик” бил противозаконно отнет на 24 май. Малко по-късно, по мобилния телефон, с него се свързал непознат мъж, който му предложил да върне колата срещу 3 000 лева. Потърпевшият тутакси платил сумата, но скоро разбрал, че се е хванал в мрежата на измамници, едва тогава потърсил помощ в полицията.

Криминалистите установили самоличността на поискалия откуп мъж - Т.Д. (44г.) от София, криминално проявен и осъждан за притежание на наркотици и противозаконно отнемане на МПС. Той бил задържан.

Установено е, че Т.Д. е управлявал „Опел Астра” - противозаконно отнет, с монтирани регистрационни табели от друга кола. При последвало претърсване на адреса, на който той живеел полицаите иззели мобилен телефон, от който по първоначални данни Т.Д. е разговарял със собственика на откраднатата кола. Пак там са намерени пет „мечи лапи”, устройство тип „тирбушон” и две фалшиви регистрационни табели.

По случая било образувано досъдебно производство.

На Т.Д. е повдигнато обвинение и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 72 часа.

Гриша Ганчев оглави управителния съвет на "Петрол" след поредното разместване в компанията


От началото на юни в ръководството на "Петрол" АД има нови лица след като на 29 май се проведе общо събрание на акционерите. Начело на Управителния съвет застава собственикът на "Литекс моторс" Гриша Ганчев.

Сергей Гиндич, бивш зам. генерален директор по доставките и продажбите на "Лукойл България" влиза също в съвета, съобщава "Капитал daily". Според източници на вестника Гиндич е близък до Денис Ершов, който приватизира дружеството.

Така очакванията, че Корпоративна...

Цените на хотелските стаи имат все по-малко значение за посетителите

Локацията се оказа сред все по-важните фактори при избора на хотел


Задържаха рекетьор, искал откуп за крадена кола

Столични полицаи задържаха 44-годишен мъж, поискал откуп за откраднат автомобил, съобщиха от пресцентъра на МВР.
В края на май месец 42-годишен столичанин подал сигнал в Седмо РУП. Той обяснил, че паркираният му в близост до адреса лек автомобил „Рено Сценик” бил противозаконно отнет на 24 май. Малко по-късно, по мобилния телефон, Столични полицаи задържаха 44-годишен мъж, поискал откуп за откраднат автомобил, съобщиха от пресцентъра на МВР. В края на май месец 42-годишен столичанин подал сигнал в Седмо РУП. Той обяснил, че паркираният му в близост до адреса лек автомобил „Рено Сценик” бил противозаконно отнет на 24 май. Малко по-късно, по мобилния телефон,

Ако ще подава оставка Станишев, това ще е във вторник

/КРОСС/ Аз умея да нося моята отговорност пред БСП. Всички въпроси за развитието на БСП ще бъдат обсъдени във вторник, а не тук пред журналистите. Така Сергей Станишев отговори на въпроса дали и кога ще си подаде оставката.  Във вторник, 10 юни,Националният съвет на БСП ще обяви своя анализ за евроизборите, за работата на правителството и за политическата ситуация като цяло, обеща Станишев. 

Евроскептични партии от Дания и Финландия влизат в Европарламента с британските тори


Две евроскептични и антиимигрантски партии - Датската народна партия и финландската партия "Финландците" обявиха, че ще се присъединят към групата в Европейския парламент, доминирана от британските консерватори, предаде агенция "Франс прес".

Датската народна партия спечели евровота в Дания на 25 май и има четирима депутати в Европарламента. Говорителят на партията Сьорен Сьондергор заяви, че решението на партията да влезе в група, доминирана от британските консерватори, се дължало на...

Станишев поиска задължително гласуване

На брифинг в парламента - при изключително голям интерес - БСП лидерът обяви, че е изненадан от вчерашната позиция на ДПС. Той обаче не пожела конкретно говорене за предсрочни избори

Закриха Комисията по стоковите борси и тържищата

Депутатите решиха да закрият Държавната комисия по стоковите борси и тържища. Нейните функции ще се поемат от министъра на икономиката и...

Ветеринар упоил работник в зоопарк вместо горила

Ветеринар в зоопарка Лоро парк на Канарските острови гръмнал погрешка работник, докато се провеждало учение за реакция при евентуално бягство на горила от клетката й, предаде АФП.

Украйна губи гранични пунктове след сблъсъци със сепаратисти

Украинското правителство реши да прекрати движението през осем от 32-та контролно-пропускателни пунктове в Луганска и Донецка област по границата с Руската федерация. Министерството на външните работи трябва да уведоми за решението руската страна, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

С международен поход българи и сърби покоряват връх Руй в трънско

Сто и петдесет българи и 1500 сърби ще се включат в изкачване на връх Руй в едноименната планина, организирано от българската община Трън и сръбската Бабушница. Това съобщи на БТА главният експерт на община Трън Екатерина Цветанова.

Масовата туристическа проява ще се състои на 14 юни и се базира на подписан между двете общини меморандум за сътрудничество. Изкачването на върха ще бъде между 13.00 часа и 16.00 часа българско време. Групите ще се срещнат на граничната...

Продължава

Иззеха при спецакция 40 000 къса контрабандни цигари

Иззеха при спецакция 40 000 къса контрабандни цигари

Служители на Осмо РУП иззеха при спецакция 40 000 къса контрабандни цигари, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Двама столичани са попаднали в полицейския арест за контрабандни цигари. М.М. /39 г./ и спътничката му - С.М. /36 г./ били засечени в хода на предприета специализирана полицейска операция на Осмо РУП по линия на противодействие на разпространение на акцизни стоки без бандерол. Криминалистите действали след получен сигнал и около 18.15.ч. на ул.”Мими Балканкска” спрели лек автомобил „БМВ 530”.

При направената справка се оказало, че М.М. е криминално проявен и осъждан по чл.234 от НК. Последвало претърсване на колата, в багажника на която полицаите открили 2 000 кутии цигари марка „Паладиум блу” без акцизен бандерол.

По случая било образувано досъдебно производство, след доклад на материалите по случая Софийска районна прокуратура е повдигнала обвинение на двамата задържани по смисъла на чл.234 от НК.

На М.М. е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа, а на С.М. - „парична гаранция” в размер на 1 000лв.

Станшев не избра нито един от вариантите на Местан (обновена)

/КРОСС/Лидерът на БСП Сергей Станишев не прие нито един от предложените вчера от ДПС варианти за изход от политическата криза. Той заяви, че БСП никога не се е плашила от избори и ще проведе политически консултации за предсрочни избори - кога това би било най-полезно за страната, но е категоричен в мнението си, че предсрочни избори няма да решат проблеми. Те трябва да гарантират възможност за перспектива за страната и за хората, допълни лидерът на левицата на пресконференция на партията. Станишев не смята, че отлагането на предсрочните избори с една година е полезно и уместно, защото няма среда за реализиране на по-дългосрочни приоритети, нито пък приема тезата избори сега, незабавно. Избори на пролет не са добро решение, продължи Станишев и ясно заяви:  Конкретни срокове не бих обсъждал в момента. Той обаче е убеден, че формулата програмно правителство в голяма степен се е изчерпала. Министрите са експерти, но по дефиниция те са политически фигури, посочи Станишев, но допълни: „Не е необходимо да се правят дълбоки реформи в ключови сектори." Ако желаем правителството да бъде полезно, е необходимо много по-ясно да бъде очертана ролята на БСП в неговата политика, заяви лидерът на левицата.   Вчерашната позиция на ДПС изключително много затруднява перспективата и работата на кабинета и неговите действия, смята Станишев

Хванаха рекетьор, искал откуп за крадена кола

Столични полицаи задържаха 44-годишен мъж, поискал откуп за откраднат автомобил, съобщиха от пресцентъра на МВР.
В края на май месец 42-годишен столичанин подал сигнал в Седмо РУП. Той обяснил, че паркираният му в близост до адреса лек автомобил „Рено Сценик” бил противозаконно отнет на 24 май. Малко по-късно, по мобилния телефон, Столични полицаи задържаха 44-годишен мъж, поискал откуп за откраднат автомобил, съобщиха от пресцентъра на МВР. В края на май месец 42-годишен столичанин подал сигнал в Седмо РУП. Той обяснил, че паркираният му в близост до адреса лек автомобил „Рено Сценик” бил противозаконно отнет на 24 май. Малко по-късно, по мобилния телефон,

Станшев не избра нито един от вариантите на Местан

/КРОСС/Лидерът на БСП Сергей Станишев не прие нито един от предложените вчера от ДПС варианти за изход от политическата криза. Той заяви, че БСП никога не се е плашила от избори и ще проведе политически консултации за предсрочни избори - кога това би било най-полезно за страната, но е категоричен в мнението си, че предсрочни избори няма да решат проблеми. Те трябва да гарантират възможност за перспектива за страната и за хората, допълни лидерът на левицата на пресконференция на партията. Станишев не смята, че отлагането на предсрочните избори с една година е полезно и уместно, защото няма среда за реализиране на по-дългосрочни приоритети, нито пък приема тезата избори сега, незабавно. Избори на пролет не са добро решение, продължи Станишев и ясно заяви:  Конкретни срокове не бих обсъждал в момента. Той обаче е убеден, че формулата програмно правителство в голяма степен се е изчерпала. Министрите са експерти, но по дефиниция те са политически фигури, посочи Станишев, но допълни: „Не е необходимо да се правят дълбоки реформи в ключови сектори." Ако желаем правителството да бъде полезно, е необходимо много по-ясно да бъде очертана ролята на БСП в неговата политика, заяви лидерът на левицата.   Вчерашната позиция на ДПС изключително много затруднява перспективата и работата на кабинета и неговите действия, смята Станишев

Ейдриън Броуди пристигна в България

Актьорът е тук, за да участва във филм, посветен на иранската революция през 1979 г. със заглавие "Шираз през септември"

Станшев не избра нито един от вариантите на Местан

/КРОСС/Лидерът на БСП Сергей Станишев не прие нито един от предложените вчера от ДПС варианти за изход от политическата криза. Той заяви, че БСП никога не се е плашила от избори и ще проведе политически консултации за предсрочни избори - кога това би било най-полезно за страната, но е категоричен в мнението си, че предсрочни избори няма да решат проблеми. Те трябва да гарантират възможност за перспектива за страната и за хората, допълни лидерът на левицата на пресконференция на партията. Станишев не смята, че отлагането на предсрочните избори с една година е полезно и уместно, защото няма среда за реализиране на по-дългосрочни приоритети, нито пък приема тезата избори сега, незабавно. Избори на пролет не са добро решение, продължи Станишев и ясно заяви:  Конкретни срокове не бих обсъждал в момента. Той обаче е убеден, че формулата програмно правителство в голяма степен се е изчерпала. Министрите са експерти, но по дефиниция те са политически фигури, посочи Станишев, но допълни: „Не е необходимо да се правят дълбоки реформи в ключови сектори." Ако желаем правителството да бъде полезно, е необходимо много по-ясно да бъде очертана ролята на БСП в неговата политика, заяви лидерът на левицата.   Вчерашната позиция на ДПС изключително много затруднява перспективата и работата на кабинета и неговите действия, смята Станишев

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване