Акциите на T-Mobile се сринаха заради опасения за сделката

Tрудностите при прогнозиране на регулаторните решения водят до поевтиняване на акциите


От $5 млрд. до $12 млрд. за нов блок в "Козлодуй"

Нов блок в АЕЦ “Козлодуй” ще струва между 5 млрд. и 12 млрд. долара. Такива прогнози бяха обявени по време на международната конференция “Булатом” вчера. Зам.-министърът на енергетиката Иван Айолов не уточни сумата с мотива, че все още се договаря. Свои разчети първи представи бившият енергиен министър от кабинета “Станишев” Петър Димитров. Нов блок в АЕЦ “Козлодуй” ще струва между 5 млрд. и 12 млрд. долара. Такива прогнози бяха обявени по време на международната конференция “Булатом” вчера. Зам.-министърът на енергетиката Иван Айолов не уточни сумата с мотива, че все още се договаря. Свои разчети първи представи бившият енергиен министър от кабинета “Станишев” Петър Димитров.

Магическа течност сваля кръвното и спира рака

Вода, в която се отглеждат морски алги, се слави с магически лечебни свойства. Вълшебната течност лекува хипертония, стомашни болести, оправя нервите,червата и дори кожата.
Алгите са живи организми, но ги наричат кристали заради формата и вида им. Те са бели полупрозрачни късчета. Това са японски кефирни гъби, Вода, в която се отглеждат морски алги, се слави с магически лечебни свойства. Вълшебната течност лекува хипертония, стомашни болести, оправя нервите,червата и дори кожата. Алгите са живи организми, но ги наричат кристали заради формата и вида им. Те са бели полупрозрачни късчета. Това са японски кефирни гъби,

Пътна обстановка в страната - 6 юни

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия“: област Пазарджик: Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни работи на виадукт при км 67+027 на два етапа е въведена временна организация на движението. При извършване на първи етап от дейностите /ремонтни работи на ляво пътно платно/ в посока от Бургас към София, движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона, включително с ремаркета и полуремаркета, се пренасочва по следния маршрут: гр.

Министърът на икономиката ще посети Китай с бизнесделегация


Представители на над 20 български компании ще придружат министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по време на работното му посещение в Китай, което започва днес и ще продължи до 10 юни, съобщи пресцентърът на министерството.

Стойнев ще се срещне с министъра на търговията на Китай  Гао Хучън, с други представители на китайското правителство и големи китайски компании от енергетиката, строителството, леката промишленост и туризма.

На 8 юни в град Нинбо Стойнев...

Вдигат дохода, който не се пипа при дълг

/КРОСС/ Доходите на хората, които съдебен изпълнител не може да пипне за дългове, ще бъдат увеличени. Това следва от промени в Гражданския процесуален кодекс, които предлагат седем депутати от управляващото мнозинство, начело с шефа на правната комисия Четин Казак (ДПС). В момента при чиста заплата до 300 лв. законът позволява за дълг да се удържат 75 лв. на човек без деца и 60 лв., ако е родител, пише "24 часа". Така парите, които му остават за живеене - 225 лв. или 240 лв., са драстично под минималната работна заплата, която в момента е 340 лв. "Това са стойности, които подлежат на актуализация почти всяка година", твърдят вносителите. Първата актуализация трябва да се случи 3 месеца след приемането на промените в кодекса. Депутатите от мнозинството предлагат и една революционна промяна за всички, които водят дела. Тя е сроковете за всякакви техни действия да не текат, докато трае съдебната ваканция (от 15 юли до 1 септември), както и да не се броят официалните празници. Това означава, че ако искаш да обжалваш решение, излязло на 10 юли, имаш време да пуснеш жалбата си чак през септември. промените в ГПК ще отпадне разкарването на завелия дело между МВР и съда, за да издирва адреса на човека, който съди. Сега съдиите ще са задължени сами да установяват това с електронен достъп до регистрите на МВР и така ще спестят и 15 лв. такси на гражданите

Нямаме конфликт с Москва

 Между САЩ и Русия „няма конфликт относно Украйна“. Това заяви американският държавен секретар Джон Кери, цитиран от Евронюз. Той допълни, че „конфликт няма, но има проблем, който трябва да бъде решен“. Първият дипломат на САЩ потвърди американската подкрепа за „демократичната власт в Киев“. На среща с новоизбрания украински президент Петро Порошенко във Варшава Кери поиска доказателства, че Русия е свързана със сепаратистките движения в източната част на Украйна. Ден по-рано руският президент Владимир Путин също настоя пред френската телевизия Те Еф 1 Западът да спре да сипе обвинения срещу Москва за кризата в Луганска и Донецка област, а да представи доказателства.

Кери трябваше да се срещне късно снощи с външния министър на Русия Сергей Лавров в Париж, за да обсъдят ситуацията в Украйна и в Сирия.

„Сегашната криза може да подейства оздравително на отношенията ни със западните партньори, като ги пренесе на по-чиста и по-здрава основа“, заяви Лавров на заседание на Руския съвет за международни отношения. „За съжаление, обаче, Западът все още възприема Русия преди всичко като съперник, а не като партньор, като тази линия се спазва след разпада на СССР“, подчерта външният министър. Той обобщи, че нова Русия се връща към своите традиционни ценности и Западът все по-малко я разбира.

Ново проучване на центъра „Левада“ показва, че антиамериканизмът сред руснаците е достигнал своя исторически максимум - 71% недолюбват САЩ. За сравнение в началото на 90-те години отрицателно отношение към американците са изпитвали 10% от жителите на Русия.

Общини се цакат за европари

Общини се цакат за европари

Проекти за 78,4 млн. лв., или над 13 пъти повече от отпуснатите 5,88 млн. лв., са кандидатствали за средства за благоустройствени малки проекти по публичната инвестиционна програма на правителството. Това стана ясно по време на подписването на договорите с одобрените 21 общини, пише "Монитор".

Министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов обеща, че ще търси над 70 млн. лв. за 155 общински проекта, класирани за финансиране по процедурата за подпомагане на малките населени места. Той изрази надежда средства за класираните проекти да се заложат за идната година при разработването на нов бюджет на министерството и да се допълнят с финансиране от бюджета на публичната инвестиционна програма.

Минис­търът допълни, че ако още тази година се намерят средства, те ще бъдат насочени към резервните шест проекта от сегашната класация. 237 са постъпилите в МИП проекти от общините за финансиране по процедурата. Близо 400 000 лева по инвестиционната програмата ще са за разходи за авторски строителен надзор.

Освен одобрените 21 проекта има 6 резервни. От одобрените проекти 12 са за рехабилитация на улици, 5 - за ремонти на зони за обществен отдих, 4 - за реконструкция и обновяване на обществени сгради със социална значимост. За проектите, за които е осигурено финансиране, ще се обявят обществени поръчки.

Министър Данов поясни, че при подбора на проектите се е спазвало единствено условието те да отговарят на предварително обявените на страницата на министерството критерии за одобрение. По думите му с процедурата се цели стимулирането на малките общини, създаване на работни мести и на среда на обитаване, адекватна за 21-ви век. Очакваните резултати след реализацията на проектите е подобряване на жизнената среда, осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания, насърчаване на туризма.

Министърът съобщи още, че е подписал заданието за изработване на общи устройствени планове на 41 общини в страната. “Надявам се до края на следващата година в България да няма община без такъв план”, поясни Данов. 

Г. Миков: Не е ясно дали някога България би получила дивидент от „Южен поток“

Цената на проекта расте непрекъснато, коментира бившият ръководител на НЕК


Решението ни е окончателно, ще строим "Южен поток"

 Сръбското правителство съобщи, че няма никакво намерение да спира или отлага изграждането на "Южен поток" на територията на страната.

Изграждането на газопровода трябва да започне в началото на следващия месец. "Нямаме намерение да отлагаме строителството на "Южен поток", каза сръбският министър на енергетиката Александър Антич и подчерта, че "решението на Сърбия е окончателно".

"Ние ще следим развитието на нещата около този проект и ще взимаме адекватни решения. Убеден съм, че Европейската комисия и страните членки на евросъюза ще намерят решение, защото това е европейски проект и е в интерес на енергийната сигурност", каза още Антич.

Потоп помете село край Варна (снимки)

Потоп помете село край Варна (снимки)

Поройният дъжд, който се изсипа снощи във Варенско буквално е помел улиците в село Долище, пише petel.bg.

Асфалтът е изкъртен на много места.

Образували са се огромни дупки, а на места са натрупани камари с пясък, показват снимките на Светлин Петков.

 

 

 

Днес до 28°, на места ще превали

Времето над Западна България днес ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но ще остане почти без валеж. Над останалата част от страната ще бъде със значителна облачност и на места ще има превалявания - предимно слаби. Към края на деня и над източната част от страната облачността ще започне да се разкъсва и Времето над Западна България днес ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но ще остане почти без валеж. Над останалата част от страната ще бъде със значителна облачност и на места ще има превалявания - предимно слаби. Към края на деня и над източната част от страната облачността ще започне да се разкъсва и

На тази дата: Съюзниците дебаркират в Нормандия


"На тази дата" беше сред най-харесваните рубрики във вестник "Дневник" в продължение на години. Сега тя се възражда онлайн, като ще използва богатия архив на медиата и ще допълва поредицата с нови статии. Всеки ден ще ви припомняме накратко интересни събития, които са се случили на тази дата.

На 6 юни 1944 г. американски, канадски и британски войски дебаркират в Нормандия и откриват втори фронт във войната срещу нацистка Германия.

Операцията, наречена "Овърлорд", и до днес...

Терзиева: Няма да загубим пари по програма "Регионално развитие"

Нарушенията са в областта на обществените поръчки, започват одити на проекти, коментира регионалният министър


Джакпотът гони 4 млн. лв

Джакпотът от второ теглене на играта 6 от 49  на Българския спортен тотализатор оцеля и тази вечер. В неделя участниците ще се борят за сумата от 3.768 млн. лв. В първо теглене на същата играта са се натрупали 565 хил. лв, а за играта 6 от 42 - 1.2 млн. лв.

Ето кои числа бяха изтеглени в днешния тираж:

 

6 от 49

Първо теглене - 6, 11, 14, 32, 36, 40

Второ теглене - 5, 13, 14, 25, 40, 41

 

6 от 42

1, 5, 12, 22, 33, 35

 

5 от 35

Първо теглене - 9, 12, 13, 22, 28

Второ теглене - 6, 26, 29, 33, 34

 

Тото Джокер

Позиции - 7, 2, 1

Цифри - 7, 2, 6.

 

Втори тотошанс

10 000 лева отиват при участник, пуснал фиш в Секирово.

Седем министри ще участват в парламентарния контрол

Седем министри ще участват в парламентарния контрол

Седем министри ще участват в парламентарния контрол. Министърът на отбраната Ангел Найденов ще отговори на 3 депутатски въпроса и питания.

Министърът на образованието и науката Анелия Клисарова ще отговори на 7 въпроса и питания от народни представители. Министърът на културата Петър Стоянович ще отговори на един въпрос и едно питане.

В парламентарния контрол ще вземат участие още заместник министър-председателят по икономическото развитие Даниела Бобева-Филипова, министърът на здравеопазването Таня Андреева-Райнова, министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева и министърът на финансите Петър Чобанов.

Парламентарният контрол започва от 11.00 часа

Приятелството е като една душа в две тела

/КРОСС/ Аристотел,древногръцки философ, един от най-големите гении на Античността и е наричан "Баща на науката": Приятелството е като една душа в две тела

Нямаме разбирателство с ГЕРБ, но всички врати са отворени

Отношението на ДПС към БСП не е предателство, убеден е Йордан Цонев


Преглед на печата

/КРОСС/ Водещи заглавия в печата в. Труд - БСП в пълна изолацияв. 24 часа - Избори. Точка!в. Стандарт - Горчиво кафе за Станишевв. Новинар - Матурите са по-успешнив. Дума - ДПС иска предсрочни избори в края на годинатав. Сега - ДПС заряза социалистите и даде 4 месеца на Орешарскив. Телеграф - Морето кафяво на 30 плажав. Монитор - ДПС с три сценария за излизане от кризатав. Земя - ДПС с три варианта за изборив. Всеки ден - Кристалина сменя Орешарски?в. България днес - Диомов отгледа сина на Гогов. Капитал - ДПС обяви началото на края на коалицията с БСП   Водещи заглавия на вътрешните страници Пенсията стига до 55% от заплатата в. 24 часа - стр. 9Търговията на дребно спада с 0,2% през април в. 24 часа - стр. 9Общината дава 4 екипа на Спешна помощ в. Телеграф - стр. 6Затварят „Тракия" за следствен експеримент в. Телеграф - стр. 6Времето се ускорява и за партиите извън властта - в. Капитал Дейли - стр. 4Барозу: С „Южен поток" показахме, че не се шегуваме - в. Капитал Дейли - стр. 4Партията на Бареков w репортажи на bTV и „Нова": Фалшиви дарители и купени изборни наблюдатели - в. Капитал Дейли - стр. 5ЧЕЗ оспори част от идеите на регулатора за общи условия към клиентите - в. Капитал Дейли - стр. 6Министри грабнаха куфарите - в. Стандарт - стр. 3Сливат НАП и митниците - в. Стандарт - стр. 3Бойко: Избори веднага или фалит - в. Стандарт - стр. 4Бизнесът уплашен за европарите - в. Стандарт - стр

US войник приел исляма по време на пленничеството си при талибаните

 Американският войник Бауи Бергдал, който беше освободен миналата седмица от афганистанските талибани, по време на петте години плен е приел исляма и дори нарича себе си "муджахедин" – воюващ срещу "неверниците", които според талибаните са американците, съобщава телевизионният канал Fox News, позовавайки се на тайни документи, с които разполага.

Според тв канала, Бергдал се е "побратимил" с членове на движението "Талибан" и е заявил, че иска да се присъедини към муджахидините. Той също така играел футбол с талибаните и участвал в учебни стрелби с автомат Калашников. В един момент той получил разрешение от талибаните да носи оръжие. Въпреки това, неговите отношения с тях не винаги са били розови. Дълго време той е бил охраняван от близо 200 души. Веднъж избягал и останал на свобода пет дни, но бил отново заловен и държан известно време в желязна клетка, посочва Fox News.

Документите, с които разполага телевизионният канал, са били подготвени от компанията Eclipse Group, която има тесни връзки с Пентагона. Тя се оглавява от Дюи Кларидж - бивш високопоставен служител на ЦРУ, съден по делото "Иран-контри" и помилван от президента Джордж Буш-старши.

Бергдал изчезна, след като напусна базата си в южната афганистанска провинция Пактика на 29 юни 2009 година. Скоро стана известно, че той е в плен на талибаните. Миналата седмица беше обявено, че сержантът е освободени в замяна на петима талибански командири. Съгласно условията на размяната, освободените талибани са прехвърлени в Катар и трябва да останат там една година.

Американската администрация е изправена пред вълна от критики от страна на опозицията след освобождаването на Бергдал. Републиканците в Конгреса искат да организират изслушвания за това дали е законно президентът Барак Обама да одобрява размяна на затворници без знанието на Конгреса. Освен това има данни, че Бергдал може и да е дезертьор и че при операцията по неговото издирване са били убити шестима американски войници.

Обама заяви в четвъртък, че не смята да се извинява за освобождението на Бергдал, тъй като спасяването на военнопленници е свещен дълг на властите.

Днес до 28°, на места ще превали

Времето над Западна България днес ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но ще остане почти без валеж. Над останалата част от страната ще бъде със значителна облачност и на места ще има превалявания - предимно слаби. Към края на деня и над източната част от страната облачността ще започне да се разкъсва и Времето над Западна България днес ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но ще остане почти без валеж. Над останалата част от страната ще бъде със значителна облачност и на места ще има превалявания - предимно слаби. Към края на деня и над източната част от страната облачността ще започне да се разкъсва и

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ София.От 09.30 часа 6 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Гюнай Сефер и Митхат Табаков. София.От 10:00 часа в Народно събрание, зала „Изток" на Народното събрание ръководствата на ПП ГЕРБ и на парламентарната група на ГЕРБ ще се срещнат с кметове от партията от цялата страна. Тема на срещата са проблемите в работата между местните власти и централната изпълнителна власт в Република България. София.От 10:30 часа в Народно събрание, зала „Запад", представители от Коалиция за България ще дадат пресконференция. София.От 09.00 часа в Интер Експо Център, София, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще поздрави участниците в младежки бизнес форум „Изгряващи звезди" 2014. Форумът се провежда за трета поредна година и събира на едно място над 400 ученици, студенти, преподаватели и представители на бизнеса и държавните институции, дипломати и медии. Събитието е предизвикателство за младите хора, които искат да покажат и тестват своите бизнес идеи. През учебната година в състезанието са взели участие повече от 1400 ученици и 350 студенти от цялата страна, като са създали 150 учебни компании. Над 60 екипа ще представят своите продукти и услуги и ще се състезават в различни категории.Откриването на Младежкия форум ще се състои в Интер Експо Център, София, в 9.00 часа. София.От 10

Телевизионно утро

/КРОСС/ Нова телевизия, „Здравей, България" Тема: Да те глобят заради 30 секунди. Кой и къде? Тема: Кой вози с бясна скорост пътници? Тема: За политическата бомба - предсрочни избори наесен.Гост: зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев Тема: Дамите от журито на "Денсинг старс" Илияна Раева и Галена Великова за емоциите след големия финал на шоуто. Тема: Топката е в ръцете на БСП. Какво казват социалиститеГост: Янаки Стоилов, депутат от БСП Тема: Защо ГЕРБ иска избори веднага?Гост: Цецка Цачева, депутат от ГЕРБ Тема: Трусовете в държаватаГост: журналистът Диана Найденова и социологът Кольо Колев ТВ7, „Добро утро, България" Тема: Николай Бареков: Кой купува медии и избори? Лидерът на „България без цензура" ще коментира за първи път в национален ефир обвиненията за контролиран вот. Тема: Строителен предприемач губи хиляди левове заради електроразпределително дружество, което прибира 12 000 лева за ново трасе, но така и не го пуска. Тема: Как да разберем дали ни лъжат с бензина и нафтата? Ще ви заведем в лабораторията на държавната агенция за метрологичен и технически надзор, където се анализират пробите от всички бензиностанции в страната. Тема: Какво каза Местан и как го разбра Станишев?Гост: Валерия Велева, Юлий Москов и Нидал Алгафари Тема: И Варна излиза на протест заради смъртта на 4-годишния Паоло от Стара Загора

Не съм се договарял с ДПС, категоричен е Борисов

Лидерът на ГЕРБ вече виждал "издиханията" на режима на Станишев


По-малките разходи на китайците в Европа се превърнаха в проблем за Prada

Цената на акциите на компанията се срина с 6,5%, след като компанията не оправда очакванията на анализаторите


Рождениците днес

/КРОСС/ Александър Донев, кинокритик, бивш изпълнителен директор на Националния филмов център, 53 г. Д-р Бисер Петров, завеждащ Операционния блок в МБАЛ „Софиямед". Васил Георгиев, (Васко Кръпката), певец и музикант, 55 г. Проф. Иван Данов, архитект, министър на инвестиционното проектиране, 57 г. Красимир Райдовски. директор на пресцентъра в правителството на Жан Виденов, 68 г. Мариана Попова, поп певица. Мария Сапунджиева, актриса. Николай- Петров, треньор по лека атлетика, 55 г. Николай Урумов, актьор, 51 г. Николо Коцев, музикант и композитор, 53 г. Петър Стоянов, съдия в Софийския военен съд, бивш член на ВСС, 58 г. Таня Джаджева, зам. главен редактор на в. „Дума", директор на Правителствената информационна служба в правителството на Сергей Станишев. Филип Владимиров, председател на Софийския окръжен съд, 42 г. Христо Николов, зам. отговорен редактор в отдел „Бизнес, икономика" на в. „Труд", 49 г.

Нова стрелба в Сиатъл, един човек е загинал

Неизвестен нападател е открил огън в университетска аудитория

6 юни в историята

/КРОСС/ 1523 г. - Густав Васа е избран за крал на Швеция, с което настъпва края на Калмарската уния.1664 г. - Ню Амстердам е преименуван на Ню Йорк.1850 г. - Леви Щраус прави своите първи сини джинси.1853 г. - Основан е град Аламида, щата Калифорния, САЩ.1882 г. - Хенри Уили патентова електрическата ютия.1925 г. - Уолтър Перси Крайслер основава корпорацията Крайслер.1930 г. - Основана е Албанската суперлига по футбол.1942 г. - Осъществен е първия скок със синтетичен парашут.1944 г. - Втора световна война: Започва Десантът в Нормандия. 155 000 войници на Съюзниците дебаркират по бреговете на Нормандия (Франция), бързо преодоляват Атлантическия вал и навлизат във вътрешността на страната.1971 г. - Програма Союз: Изстрелян е съветският пилотиран космически апарат Союз 11.1982 г. - Започва Ливанската война от 1982: Военни части под командването на израелския министър на отбраната Ариел Шарон нахлуват в Южен Ливан и успяват да достигнат до столицата Бейрут.1985 г. - В Бразилия са ексхумирани останките на „Волфганг Герхард", за които по-късно се установява, че са на Йозеф Менгеле, „Ангелът на смъртта" от Аушвиц.1993 г. - Монголия провежда своите първи преки президентски избори.1999 г. - Появява се за първи път компютърният вирус „Worm.ExploreZip", който поразява хиляди компютри по цял свят.

Без ток във Варна и областта днес ще са...

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, днес - 6 юни - петък, без електрозахранване ще са следните райони: - от 09:00 ч. до 16:00 ч. - ул."Акация" №2, 4, 6, 8, ул.

Зверска катастрофа край Пловдив! Кола се разцепи след брутален удар, двама пострадаха

Зверска катастрофа край Пловдив! Кола се разцепи след брутален удар, двама пострадаха

Лек автомобил Форд, шофиран с над 150 км/ч по Околовръстното шосе край Пловдив, се удари в Хонда и буквално я разцепи, съобщи Дарик.

Хондата навлязла в кръстовището за ляв завой. Едната й половина е била откъсната и е изхвърчала на около сто метра, другата част се завъртяла и ударила движещ се джип. Няма жертви при катастрофата.

Двамата пътници в разполовената кола са закарани в болницата за преглед. За да ги извадят, от Гражданска защита се е наложило да доизрязват разцепената кола.

Два часа след инцидента задръстването бе над два километра.


ДПС имат силни козове, но бързат да ги изиграят!

Стоилов: На брифинга на БСП днес няма да се обсъжда оставка на кабинета


Ваканция с платна


За малките ученици ваканцията вече започна, броени дни делят по-големите от нея. И за разлика от еуфорията на децата, родителите са угрижени с какво да запълнят свободните часове на децата си, така че да се избегнат, доколкото може, телевизора, компютъра, плейстейшъна и други не дотам здравословни занимания. "Детски Дневник" реши да ви представи поредица от текстове, които дават идеи за по-различни изживявания по време на ваканцията - нетрадиционни и нетвърде популярни занимания за трите...

Св. преподобни Висарион Чудотворец

/КРОСС/ Великият измежду нашите отци Висарион бил роден и възпитан в Египет. От младини той възлюбил Бога и светлината на Божията благодат възсияла в неговото сърце. Той пазел себе си чист от всяка греховна сквернота, стараейки се да не опорочи духовната одежда, в която се облякъл в светото Кръщение. Свети Висарион предприел пътешествие до светите места в Йерусалим. Тук той видял преподобни Герасим, който прекарвал постнически и пустиннически живот при река Йордан и на когото служел един лъв. Видял също и много други подвижници, живеещи там в различни места и които впоследствие просияли със своите добродетели. Беседвайки с тях, свети Висарион получил голяма полза за своята душа. Когато се върнал в отечеството си, Висарион намерил духовен отец в лицето на Исидор Пелусиотски. Като идвал често при него, той се поучавал в добродетелта и се поощрявал към строг живот. Накрая, след като раздал на бедните и на манастирите оставеното му от неговите родители имущество, Висарион се отрекъл от света и приел монашеско пострижение. Като се уединил в пустинно място, Висарион приел върху себе си обета на безмълвието. Изнурявайки себе си с многочислени трудове и умъртвявайки плътта си с постнически подвизи, той, бидейки в плът, станал подобен на безплътните ангели. Неговият пост бил безпримерен: понякога по цяла седмица не вкусвал нищо, а понякога не приемал храна и питие в продължение на 40 дни

Делото за "Софийски имоти" се отлага заради експерти

Делото за "Софийски имоти" се отлага заради експерти

Софийски градски съд отложи за пореден път дело срещу бившия шеф на общинското дружество "Софийски имоти" Тошко Добрев. Добрев е обвинен, че сключил 4 предварителни договора за продажба на имоти в София, които ощетили дружеството.

Това се наложи след като две вещи лица вече не искат да участват в процеса. Първият, защото защото бил съден за проявено пристрастие при изготвяне на експертиза, а другият нямал желание.

От прокуратурата поискаха съдът да разпита двамата експерти, участвали в петорна съдебно-техническа експертиза. Те ще бъдат заменени с други. Това е едно от петте дела срещу Добрев, което се точи повече от 7 години.

Следващото заседание ще е на 27 юни.

Адам Лaвин се жени за Бехати на 19 юли

Певецът и годеницата му си казват "Да" в Мексико


Сан Антонио поведе на Маями в битката за титлата в НБА

Сан Антонио Спърс победи като домакин Маями Хийт със 110:95 в първата среща от финалния плейоф за титлата в НБА. Преди четвъртата част Спърс изоставаше в резултата със 74:78, но успя да спечели решите...

Massive Attack: I Posledniya vals na Pozitano

След по-малко от час БСП ще даде пресконференция в Народното събрание, на която се очаква да стане ясно ще има ли най-после червена оставка – каквато и да е, ще има ли предсрочни избори и ко...

Гонзо подгони и българите в Левски

Сагата около новите договори на двама от основните футболисти на Левски през отминалия сезон – Орлин Старокин и Даниел Димов, приключи. И двамата са отхвърлили предложените им от Георги Иван...

Шотландците са най-образованите европейци

Шотландците са с най-добро образование в Европа, пише в. The Independent, позовавайки се на доклад на британската Служба за национални статистики. Той посочва, че близо 45% от гражданите на Шотландия ...

Динев продължава в Локомотив с нов треньор и футболисти

Благодетелят на Локомотив (Пловдив) Коко Динев почти сигурно ще продължи начело на кормилото на тима от парк „Лаута", пише „Меридиан Мач". Вчера по обед бизнесменът е при...

Бележник 2014 – Област „Здраве“

„Бележник 2014: Какъв е средният успех на държавата в грижата за децата?” е трети пореден годишен доклад на Национална мрежа за децата. Той оценява изпълнението на избрани...

Депутатите одобриха скоростно тегленето на 3 млрд. евро заем

За пореден път народните представители събраха кворум от втори път. Първият опит около 9.15 ч. се провали, тъй като в залата имаше 119 депутати. От втори опит се регистрираха 121, информира "Фоку...

Мурсия си повярва, идвал да "събори" Лудогорец

Новият наставник на Левски Пепе Мурсия обяви каква ще бъде целта му начело на "сините". Испанецът ще пристигне в София през уикенда, но ще започне работа едва след първите три дни от подгото...

Меркел: Неприемливо е британците да призовават за излизане от ЕС

Германският канцлер Ангела Меркел отправи остра критика към британците, които призовават за излизане от ЕС, пише британският в. The Daily Express. В рамките на спора около кандидатурата на Жан-Клод Ю...

Лудогорец изпревари Юнайтед, Сити и Челси в престижна класация

Лудогорец записа ново историческо класиране в ранглистата на Международната федерация по футболна история и статистика (IFFHS). В подреждането за май разградчани вече са на 16-ата позиция с 225 точки....

Кога да са предсрочните парламентарни избори?

БСП, ГЕРБ и Реформаторите с различни версии


Антон Кутев: Не БСП изчаква, ДПС избърза

С Антон Кутев, секретар на Изпълнителното бюро на БСП, разговаря Красина Кръстева 

- С изчакването и незаемането на позиция след изборите за Европейски парламент БСП се постави в положението на младши партньор в коалицията с ДПС. Защо стигнахте дотук, г-н Кутев?


- Не сме стигнали дотук, ние изчаквахме да видим какво прави правителството и к С Антон Кутев, секретар на Изпълнителното бюро на БСП, разговаря Красина Кръстева - С изчакването и незаемането на позиция след изборите за Европейски парламент БСП се постави в положението на младши партньор в коалицията с ДПС. Защо стигнахте дотук, г-н Кутев? - Не сме стигнали дотук, ние изчаквахме да видим какво прави правителството и к

Шестчасов разговор между Местан и Станишев решил съдбата на кабинета

Шестчасов емоционален разговор в сряда вечер е решил съдбата на правителството на Пламен Орешарски. Основни участници в срещата са били Сергей Станиишев и Лютви Местан, твърди източник от кабинета.

Преди дни лидерът на БСП е имал една среща с Ахмед Доган след изборите. Лансиран е бил вариантът да се прави силно партийно правителство на червените Шестчасов емоционален разговор в сряда вечер е решил съдбата на правителството на Пламен Орешарски. Основни участници в срещата са били Сергей Станиишев и Лютви Местан, твърди източник от кабинета. Преди дни лидерът на БСП е имал една среща с Ахмед Доган след изборите. Лансиран е бил вариантът да се прави силно партийно правителство на червените

Влакова катастрофа в Иран взе 10 жертви

10 загинали и още толкова са ранени след катастрофа между пътнически и товарен влак в северната част на Иран.

Изграждат паметник на завистта в Хасково

Идеята е на местния творец Господин Тенев-Гуспата


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване