Кубрат Пулев: Бях самонадеян срещу Кличко, вече не съм

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/09/10/2607257_kubrat_pulev_biah_samonadeian_sreshtu_klichko_veche_ne/?ref=rss


Кубрат Пулев заяви, че си е взел ценна поука от мача със световния шампион Владимир Кличко и вече преценява възможностите и шансовете си по съвсем различен начин.

"Боят срещу Кличко беше ценен урок за мен. Дотогава аз бях твърде самонадеян. Сега знам, че ми трябва нещо повече, за да победя шампиона. С тези мисли в главата сега аз започвам едно ново начало", заяви българският боксьор пред официалната страница на германския си отбор "Зауерланд" във "Фейсбук".

Пулев ще се бие...

Завършилите професионални училища намаляват, но имат предимство на пазара на труда

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2015/09/10/2607225_zavurshilite_profesionalni_uchilishta_namaliavat_no/?ref=rss


Учещите в професионални училища намаляват с над една четвърт през последните 15 години, а пласирането им на пазара на труда е значително по-добро, отколкото на завършилите гимназия. Това е един от изводите от изследване на Института за пазарна икономика. 

През 2000 - 2001 учебна година броят на възпитаниците на професионални училища надхвърля 191 хил. души, а  през миналата е едва 141 хил. Все пак завършилите професионално образование представляват над една трета от работната сила, а...

Изключиха Кадиев от парламентарната група на БСП

http://www.moreto.net/novini.php?n=300992

Парламентарната група на БСП изключи Георги Кадиев. Това съобщи депутатът от БСП Атанас Мерджанов. 37 червени депутати са гласували за изключването. Преди това пред журналисти самият Кадиев информира, че ще остане независим до местния вот на 25 октомври.

National Geographic става частно

http://www.cross.bg/geographic-national-geografskoto-1480374.html

/КРОСС/ 127 години от началото на съществуването на едно от най-популярните списания в света - National Geographic, за първи път ще премине от обществени в частни ръце. Медийната компания на магната Рупърт Мърдок 21st Century Fox ще придобие от Националното географско общество правата върху списанието за 725 милиона долара, става ясно от съобщение на дружеството. За целта ще бъде създаден joint venture, наречен National Geographic Partners, който ще обедини всички активи под шапката на популярната марка - телевизионни канали, списание, студиа, дигитални и медийни платформи, книги, карти и други. Към момента 21st Century Fox вече управлява активи на географското дружество - неговите имоти, които отчасти и притежава. Компанията на Мърдок ще държи 73% от новото дружество National Geographic Partners, а географското общество - 27%, съобщи money.bg  

Арестуваха двамата измамници, измъкнали над половин милион от баба

http://www.bnews.bg/article-141309

Цялата сума е намерена, уточни шефът на отдел "Криминална полиция" в Пловдив комисар Николай Кирков.

ДАМТН не проверява качеството на метана и пропан-бутана

http://www.cross.bg/probi-iziskvaniyata-benzin-1480369.html

София /КРОСС/ За периода 01.01.2015 г. - 08.09.2015 г. са проверени общо 519 бр. обекта, разпространяващи течни горива, съобщават от Държавната агенция по метрологичен и технически надзор. От взети общо 520 бр. проби от Автомобилен бензин 6% не съответстват на изискванията за качество. Най-често срещаните отклонения при автомобилен бензин са по показател „край на кипене", като при 4 бр. проби отклоненията са драстични.При проверка на автомобилен бензин А-100Н в една от бензиностанциите, част от голяма верига, е установено фрапиращо отклонение от изискванията за качество. Изпитванията налагат извода, че горивото или е друг вид, или е с много високо съдържание на тежки фракции, например дизелово гориво. От взети общо 410 бр. проби от гориво за дизелови двигатели 7% не съответстват на изискванията за качество.Най-често срещаните отклонения при гориво за дизелови двигатели са по показатели „пламна температура" и „съдържание на сяра", като при 13 бр. проби отклоненията са драстични.ДАМТН няма правомощия да контролира качеството на метан и пропан бутан.По сигнали на граждани са проверени 42 обекта.  

НАП София събра над 9 млн. лв. просрочени задължения след напомняне по телефона

http://pik.bg/нап-софия-събра-над-9-млн-лв-просрочени-задължения-след-напомняне-по-телефона-news397053.html

НАП София събра над 9 млн. лв. просрочени задължения след напомняне по телефона

Над 9 милиона лева данъчни и осигурителни задължения събра само за 10 дни Териториалната дирекция на НАП София, съобщиха от там. Събраните вземания са резултат от започналата през август телефонна кампания за просрочени плащания по ДДС и по нововъзникнали осигурителни задължения.

В рамките на 10 дни служителите на столичната дирекция са се свързали по телефона с 1352 лица, като са ги приканили да погасят декларираните към хазната данъци и осигуровки. В резултат на телефонната кампания 1105 от тях са внесли в бюджета над 9 млн. лв., като са платили частично или изцяло задълженията си. Освен внесените в бюджета средства, част от лицата са потърсили среща с публичните изпълнители и са предложили погасителни планове за своите задължения.

От НАП напомнят, че невнасянето на задължението в 14-дневен срок след позвъняването води до стартиране на процедура за обезпечаване и принудително събиране на дълговете. Преимуществено се използват бързо ликвидни способи – налагане на запор върху банкови сметки, вземания от трети лица, включително работодател /ако длъжникът е физическо лице/. Ако в двуседмичен срок след позвъняването постъпи плащане или длъжникът даде обезпечение, към принудително изпълнение няма да се пристъпва.

Същевременно други 206 длъжници с наложени обезпечителни мерки получиха уведомителни писма, че ако публичният дълг не бъде погасен или не бъде предложен начин и срок за заплащането му, който да удовлетвори държавата, НАП ще пристъпи към публична продажба на обезпечено вече тяхно имущество. През август, публичните изпълнители са направили и изненадващи проверки в 19 търговски обекта в София.

Посетените обекти извършват дейност, реализират приходи, но собствениците им не внасят в срок задълженията си към бюджета. При акцията е иззета касовата наличност в обектите. Общата сума, иззета от касите на търговците е около 25 хил. лева, а внесените в хазната средства след акцията надхвърлят 308 хил. лева. Действията на НАП, насочени към повишаване събираемостта на просрочените публични вземания не са кампанийни, а ще се провеждат ежемесечно.

Екшън в Бургас! Надрусан вилня в центъра, ляга пред колите и стресира майки с колички (снимки)

http://pik.bg/екшън-в-бургас-надрусан-вилня-в-центъра-ляга-пред-колите-и-стресира-майки-с-колички-снимки-news397045.html

Екшън в Бургас! Надрусан вилня в центъра, ляга пред колите и стресира майки с колички (снимки)

Надрусан младеж вдигна полиция и Спешна помощ на крак, пише Burgasdream.com. Екшънът се разигра преди минути на бургаската улица „Славянска”.

29-годишният Димитър, чиято адресна регистрация е в Сунгурларе, стресна всички с некоординираните си движения и несвързаните неща, които крещеше по минувачите. Наркоманът лягаше пред колите и се търкаляше по земята пред ужасените погледи на майки с колички и десетките се събрали зяпачи.

На място се отзова полицейска патрулка и линейка. Униформените установиха, че младежът е приел голямо количество метадон и е опасен за околните. Пред тях Димитър се оплака, че е блъснат от кола. Надрусаният младеж бе отведен с линейка, работата по изясняването на случая продължава 

Депутатите пак излизат във ваканция през октомври

http://pik.bg/депутатите-пак-излизат-във-ваканция-през-октомври-news397058.html

Депутатите пак излизат във ваканция през октомври

След един месец ваканция през август и само след 22 работни дни през септември и октомври народните избраници отново ще излязат в двуседмична ваканция.

Причината е започващата предизборна кампания за местния вот, която ще стартира официално на 25 септември. Депутатите до един са ангажирани с кампанията в страната и затова най-вероятно ще обикалят регионите или ще помагат в градовете, откъдето са избрани в парламента.

Затова кворумът в пленарната зала на Народното събрание е под въпрос.

От сега се обсъжда вариантът парламента да бъде разпуснат във ваканция две седмици преди вота на 25 октомври. Това означава, че депутатите отново ще затворят парламентарните двери на 9 октомври и вероятно ще се завърнат на работните си места на 28 октомври.

 

Агенцията по метрология не проверява качеството на метана и пропан-бутана

http://www.dnevnik.bg/biznes/potrebiteli/2015/09/10/2607245_agenciiata_po_metrologiia_ne_proveriava_kachestvoto_na/?ref=rss


Държавната агенция по метрологичен и технически надзор, която е към Министерството на икономиката, няма правомощия да проверява качеството на метана и пропун-бутана, съобщават от там, цитирани от агенция "Фокус".

След като снощи министър Божидар Лукарски обяви, че в агенцията предстоят структурни и персонални промени на различни нива, днес се посочва, че от началото на годината до 8 септември са направени проверки в общо 519 бензиностанции. Установено е, че едва в 6 на сто от взетите...

Официално откриха Водния цикъл на Кърджали

http://pik.bg/официално-откриха-водния-цикъл-на-кърджали-news397055.html

Официално откриха Водния цикъл на Кърджали

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева се включи в церемонията по официалния старт на Водния цикъл на Кърджали днес, строителите продължават поредните аварийни ремонт.

Тя изтъкна важността и значението на мегаобекта на стойност близо 70 млн. лева, който обслужва 50 000 домакинства. На това акцентираха и кметът Хасан Азис, областният управител и останалите оратори. Емблематичният за Кърджали тандем – енорийският свещеник от храма „Св.Георги Победоносец“ Петър Гарена и районният мюфтия Бейхан Мехмед не пропуснаха да отбележат присъствие край новата пречиствателна станция. Отец Петър в характерния си стил приветства мегаобекта така:

„На популярния за региона майчин език ще ви поздравя с „Колай гелсин“, което в превод означава „Лека работа и да помага Бог“. Да помага Бог на хората, които показаха, че в мир и единомислие местната и централната власти могат да работят заедно и с ЕС. Благодарение на кмет, областен управител и държава е налице този хубав проект“. Той се обърна персонално към екоминистъра с уточнението, че вдясно от пречиствателната станция се намира крепостта Вишеград, която някога е отбранявала Кърджали от чужди нашественици.

„Днес обаче врагът е вътре в нас, в крепостите от мръсотии и боклуци, които голямата цивилизация произвежда. И тази крепостна стена, която днес вие откривате, е също толкова наложителна за оцеляването на хубавата ни страна и природа, колкото навремето крепостите и бойците, опазвали свидното ни отечество. Казвам това и с известна тъга, защото сте поставили малко напред изграждането на тези станции, но сте изоставили друго – пречистването на, както казва един наш приятел, човешкия материал. Не му цитирам името, обаче пък хубаво го е казал.

Отпадъците започват от нашите морал, отношение и виждане на земята, на която живеем. И с районния мюфтия сме длъжни да работим с нашия човешки материал за моралните устои“, посочи свещеникът. Мюфтията отправи приветствие на български език, публично посъветван от попа за това. Минути по-късно за традиционното рязане на лентата духовниците се подредиха до светските представители на властта.

Водният цикъл на Кърджали бе официално открит във времето, когато фирмата изпълнител „Калистратов груп“ за пореден път извършва аварийна подмяна на тръби от главния водопровод. Последната бе към края на август, когато отново заради спукани заварки изригна 7-метров гейзер и остави хиляди домакинства без вода за денонощия. По скъпо-струващия проект, финансиран от програма „Околна среда“, освен пречиствателната станция за отпадни води, са изградени и над 14 км водопроводна мрежа, 2 км от тях са реконструирани, положени са над 23 км канализационни тръби, 17 от които са ново строителство. Срокът за приключване на проекта е до 31 януари 2016 г. с цялостно документално оформяне.

След приемането на Акт 16 Общинският съвет в Кърджали трябва да реши кой ще стопанисва и управлява съоръжението, най-вероятно това ще бъде операторът ВиК. Кърджали обаче е изправен пред нов екологичен проблем, свързан със забавеното строителство на Регионалното депо за твърди битови отпадъци. Окупираните с боклуци частни земи извадиха жителите на съседния квартал и селищата на протести няколко пъти, но камионите продължават да се разтоварват по същите терени, а депото все още не е готово.

В отговор на въпрос министър Василева заяви, че миналата година са били заделени средства в размер на 6 млн.лева, за да се ускори изграждането на първата клетка от депото, но е необходимо дофинансиране от 1,7 млн.лева. „След среща неотдавна кметът на Кърджали Хасан Азис пое ангажимента да представи проекта пред сдружението на общините за управление на битовите отпадъци „За чисти Родопи“, идеята е да се използват отчисленията, събирани от таксата за боклука за дофинансирането, както и да внесе предложение пред ПУДООС за останалата част от средствата и така да се приключи.

Най-важното е да се изгради първата клетка на депото, има идеи да се въведат различни технологии за предварителна преработка на отпадъците с цел намаляване на количествата, които отиват на депо“, посочи екоминистърът. В бюджета обаче няма налични средства, затова ще се търсят варианти общините да участват със съфинансиране, допълни тя.

Според информацията от изпълнителите оставащите дейности могат да се приключат в рамките на три месеца. Кметът Хасан Азис заяви, че община Кърджали кандидатства за европейско финансиране с общ проект с общини от района на гръцкия град Драма за осигуряване на допълнителни компостери, от които 1 000 са предоставени на 8-те общини от Сдружението за управление на отпадъците. Според него целта е именно да се намалят количествата боклук, отиващи за депониране.

По същия проект е осигурено финансиране за кантара, за допълнителното външно елизграждане, това са средства, които трябваше или да бъдат поискани от МОСВ, или общините да се справят с намирането им, уточни кметът Азис. През следващата седмица УС на сдружението на 8-те „За чисти Родопи“ трябва да вземе решение за искане МОСВ да отпусне необходимите допълнителни средства за довършването на проекта.

Гамизов:Няма разлика между руските далавери и "американските" центпрали

http://frognews.bg/news_97479/Gamizov-Niama-razlika-mejdu-ruskite-dalaveri-i-amerikanskite-tsentprali/

Някои хора казват, че трябва да се зареже идеята на национална култура и да се присламчиш към някой от големите, разбирай, руснаците или американците. Разбира се, сама по себе си тази идея е малоумна и класическо комунистическа.Това написа във фейсбук експертът Стефан Гамизов.

Борис Петров, задържан за побой на дядо в Борисовата градина, остава в ареста

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4974549

Борис Петров, пребил възрастния Красимир Иванов в Борисовата градина пред внуците му, остава в ареста, предаде БГНЕС.
Припомняме, 67-годишният потърпевш беше пребит от група мъже пред очите на внуците си в Борисовата градина в столицата. По случая имаше няколко версии, като най-разпространена бе тази на Иванов – мъжете го помислили за ром и му
Борис Петров, пребил възрастния Красимир Иванов в Борисовата градина пред внуците му, остава в ареста, предаде БГНЕС. Припомняме, 67-годишният потърпевш беше пребит от група мъже пред очите на внуците си в Борисовата градина в столицата. По случая имаше няколко версии, като най-разпространена бе тази на Иванов – мъжете го помислили за ром и му

Навръх 9-и септември откраднаха нафтата на камион край Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=300979

40 литра гориво бяха откраднати от камион, паркиран до детска градина в село Попович край Варна. Това съобщиха от МВР за Moreto.net. Сигнал за кражбата е подаден на 9-и септември. Шофьорът на камион "Ман" установил, че някой му е взел горивото.

Едуард Ераносян официално е новият старши треньор на "Лудогорец"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4974548

Ръководството на ПФК
Ръководството на ПФК "Лудогорец" приключи преговорите с Едуард Ераносян и от днес той е новият старши треньор на шампионите, съобщи БТВ. „Наясно съм какви предизвикателства ме очакват вече като старши треньор и ще направя всичко по силите си, за да оправдая очакванията и на ръководството, и на феновете.

Автобус на градския транспорт в София мина в насрещното на "Руски паметник" (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4974557

Автобус номер 260 минава в насрещното платно на
Автобус номер 260 минава в насрещното платно на "Руски паметник" в София. За това сигнализира зрител Нова ТВ.  Действието се развива днес на обяд, около 12:45 ч., пояснява нашият

Едуард Ераносян официално е новият старши треньор на "Лудогорец"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4974565

Ръководството на ПФК "Лудогорец" приключи преговорите с Едуард Ераносян и от днес той е новият старши треньор на шампионите, съобщи БТВ.
„Наясно съм какви предизвикателства ме очакват вече като старши треньор и ще направя всичко по силите си, за да оправдая очакванията и на ръководството, и на феновете.
Ръководството на ПФК "Лудогорец" приключи преговорите с Едуард Ераносян и от днес той е новият старши треньор на шампионите, съобщи БТВ. „Наясно съм какви предизвикателства ме очакват вече като старши треньор и ще направя всичко по силите си, за да оправдая очакванията и на ръководството, и на феновете.

Автобус на градския транспорт в София мина в насрещното на "Руски паметник"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4974563

Автобус номер 260 минава в насрещното платно на "Руски паметник" в София. За това сигнализира зрител Нова ТВ.  Действието се развива днес на обяд, около 12:45 ч., пояснява нашият

Софийски крадци се преквалифицираха в каналджии

http://offnews.bg/news/n_1/n_557109.html

Трима криминално проявени са задържани от Гранична полиция за превозване на имигранти. Наряд от ГПУ – Малко Търново се е натъкнал вчера преди обяд в гората около с. Индже Войвода на петима чужденци без документи. При последваща проверка, на около 200 м. до тях полицаите намерили три леки автомобила, спрени на черен път. Шофьорите им са криминално проявени мъже от София. В автомобилите били натъпкани 14 имигранти. Чужденците се представили първоначално за сирийци, в последствие е установено, че сред тях има афганистанци и иракчани. Честа практика е имигрантите да се представят като сирийци, коментираха от полицията. В случая е нарушена друга практика – за шофьори на чужденците, преминали границата, да се наемат хора с чисто съдебно минало. Тогава процедурата, по която се съдят, е бърза или се сключва споразумение с прокуратурата, а наказанията са условни. Тримата задържани софиянци са били многократно осъждани за взломни кражби и то за едни и същи случаи. Тоест – били са част от организирана група, която се е преквалифицирала в превоз на имигранти.

Черно море без Стенио за мача с Локо (Пловдив)

http://petel.bg/CHerno-more-bez-Stenio-za-macha-s-Loko--Plovdiv-__126268

Черно море остана без Стенио Дос Сантос за домакинския мач с Локомотив (Пд) от осмия кръг на "А" група. Националът на Кабо Верде получи в...

Ексклузивни снимки от мястото! Вижте какво се случва в момента на Вълнолома във Варна

http://petel.bg/Ekskluzivni-snimki-ot-myastoto--Vizhte-kakvo-se-sluchva-v-momenta-na-Valnoloma-vav-Varna__126267

Фото Румен Сарандев  Огромни вълни прехвърлят варненския вълнолом днес. Заливат дори автомобилите, преминаващи покрай Морска гара. ...

Потресаващата изповед на една от робините на ИДИЛ, която разтърси света! (видео)

http://petel.bg/Potresavashhata-izpoved-na-edna-ot-robinite-na-IDIL--koyato-raztarsi-sveta---video-__126269

Кадър на youtube.com Американската заложничка Кайла Мюлер, за която се смяташе,че е загинала при въздушните удари над Сирия, се оказва, че е...

110 млн. евро за България и Гърция! Вижте за какво!

http://petel.bg/110-mln--evro-za-Balgariya-i-Gartsiya--Vizhte-za-kakvo-__126270

Илюстрация: dailynews.com Европейската комисия отпусна нов транш от еврофондовете за превенция от наводнения в пограничните райони на...

Важно за всички ученици! Ето кога ще са ваканциите и изпитите през новата учебна година!

http://petel.bg/Vazhno-za-vsichki-uchenitsi--Eto-koga-shhe-sa-vakantsiite-i-izpitite-prez-novata-uchebna-godina-__126271

Снимка Булфото Министерството на образованието и науката (МОН) определи датите на ваканциите за учениците през новата учебна 2015/2016...

Треньорът на Спартак доволен от сезона в плажния футбол

http://petel.bg/Trenorat-na-Spartak-dovolen-ot-sezona-v-plazhniya-futbol__126272

Играещият треньор на вицешампиона по плажен футбол Симеон Христов е доволен от изминалия сезон. В него тимът му спечели три турнира, а в...

Четири медала за колоездачите на Варна

http://petel.bg/CHetiri-medala-za-koloezdachite-na-Varna__126273

Силно се представиха колоездачите на КК Варна в две състезания през септември, като завоюваха общо четири медала  Първо край Хисаря се...

3 лесни начина да тренираме в работна среда

http://www.vesti.bg/zdravoslovno/tonus/3-lesni-nachina-da-trenirame-v-rabotna-sreda-6042387

Ако нямате време да стигнете до залата, ето как може да се опитате да правите упражнения в офиса, за да сте физически активни и по-здрави. Нужни са ви едва няколко минути

Валери Божинов ще е на линия за дербито с "Цървена звезда"

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/09/10/2607243_valeri_bojinov_shte_e_na_liniia_za_derbito_s_curvena/?ref=rss


Валери Божинов ще е на разположение на треньора си за дербито на Сърбия между "Партизан" и "Цървена звезда".

Дни преди големия сблъсък ,нападателят на "гробарите" заяви, че се чувства готов да помогне на съотборниците си.

Футболистът получи контузия в глезена в домакинството на своя тим срещу БАТЕ (Борисов) в плейофите на Лига Европа в края на миналия месец. След това той бе в лагера на националния отбор за мачовете с Норвегия и Италия, но не успя да вземе участие в...

ДА "Архиви" отбелязва 150 години от рождението на Едвард Мунк

http://news.ibox.bg/news/id_1265151169

Фондовете на "Архиви" ще предоставят творби на съвременни автори, които са диалогични с творенията на Мунк

Акциите на Apple паднаха с близо 2%

http://www.cross.bg/apple-predstavyaneto-aktziite-1480367.html

/КРОСС/ Акциите на Apple паднаха с 1,9% след представянето на новите продукти на корпорацията, което се състоя снощи.  Сега те се търгуват на цена от 105.15 долара. Според експерти спадът се дължи на високите очаквания преди представянето. Въпреки факта, че от Apple представиха много нови функции и продукти, не успяха да впечатлят инвеститорите.

Разказ за доброто със снимка

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/razkaz-za-dobroto-sys-snimka-6042389

Четвъртото издание на фотоконкурса "Благотворителността през обектива" приключи.

Разказ за доброто със снимка

http://www.vesti.bg/pari/blagodetelstvo/razkaz-za-dobroto-sys-snimka-6042389

Четвъртото издание на фотоконкурса "Благотворителността през обектива" приключи.

Ислямът завоюва Европа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4974521

Алтруистичните импулси на либералите могат да доведат до края на западната цивилизация
Докато тероризмът и тиранията се ширят, проспериращият континент ще бъде магнит за милиони

“Либерализмът е идеологията на самоубийството на Запада”, написа през 1964 г. Джеймс Бърнам в “Самоубийство на Запада”. Бърнам предрече,
Алтруистичните импулси на либералите могат да доведат до края на западната цивилизация Докато тероризмът и тиранията се ширят, проспериращият континент ще бъде магнит за милиони “Либерализмът е идеологията на самоубийството на Запада”, написа през 1964 г. Джеймс Бърнам в “Самоубийство на Запада”. Бърнам предрече,

Лукарски направи първа копка на развоен център в Икономическа зона Божурище

http://pik.bg/лукарски-направи-първа-копка-на-развоен-център-в-икономическа-зона-божурище-news397046.html

Лукарски направи първа копка на развоен център в Икономическа зона Божурище

Министърът на икономиката Божидар Лукарски направи първа копка на нов научно-изследователски и развоен център на българската компания „Клайммат“ в Икономическа зона София – Божурище.

„Благодаря на инвеститора, че така настоятелно развива своите проекти в България и че разчита на българската работна ръка и на българските институции за своите инвестиции”, каза Лукарски, съобщиха от Министерството на икономиката. Инвеститорът в проекта Ивайло Пенчев изрази удовлетвореност от работата си с българските институции.

„Тази година ще започнем изграждането на три завода на територията на България. Доволни сме от икономическата картина в страната”, съобщи той. Инвестиционният проект на компанията, която е дъщерна фирма на „Уолтопия” - световният лидер в изработването на изкуствени катерачни стени, е сертифицирана с клас „А” по Закона за насърчаване на инвестициите. „Клайммат” залага в проекта си използване на високи технологии и приложната наука, което е сред приоритетите в политиката на Министерство на икономиката за подкрепа на иновативни предприятия, създаващи висока добавена стойност.

Лукарски пожела успех на стартиращия развоен център и заяви, че неговата поява е само още един пример към успешното реализиране на инвестиционни проекти в Икономическа зона София – Божурище. „Клайммат“ е дъщерна фирма на „Уолтопия“ ООД. Компанията е световен лидер в изработването на катерачни стени с над 15 години опит и реализирани проекти в 42 страни на шест континента. Размерът на инвестицията е на стойност от 3 170 000 лв., като на площ от 17 495 кв.м. ще бъдат построени „R&D център на CLIMBMAT” с производствена база, административна и складова част. Предвижда се да бъдат открити нови 35 работни места. 

15 чужди граждани са отведени в РУ-Приморско за изясняване на самоличността им

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/2_Z_tNjkH78/

Те са пътували в л.а. „Фолксваген Пасат”-комби, бургаска регистрация; Районна прокуратура –Царево образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител за каналджийство

Днес около 13.15 ч. на пътя с. Лозенец – гр. Китен полицейски служители се опитали да спрат за проверка лек автомобил „Фолксваген Пасат” – комби, със затъмнени стъкла. Водачът на автомобила не се подчинил и не спрял на подаден сигнал със стоп палка от полицейските служители, а продължил с висока скорост в посока гр. Китен. На пътен възел в Китен автомобилът е катастрофирал, водачът го е изоставил и се е укрил. От автомобила излезли общо 15 чужди граждани – двама мъже, три жени и десет деца. Те са отведени в Районно управление – Приморско, където с помощта на преводач се установява самоличността им. Изяснено е, че автомобилът е собственост на 78-годишен мъж от Бургас. Районна прокуратура –Царево е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител за каналджийство.Продължава работата по установяването на шофьора, превозвал чужденците.

78 партии и 3 коалиции са се регистрирали в ЦИК за местните избори

http://politics.actualno.com/78-partii-i-3-koalicii-sa-se-registrirali-v-CIK-za-mestnite-izbori-news_494882.html

78 партии и 3 коалиции са се регистрирали в Централната избирателна комисия за предстоящите местни избори. На общо три парии е отказана регистрация, тъй като не отговарят на изискванията. Това са Българска комунистическа партия, ПП ''Християн Социален Съюз'' и Християнреформистка партия. ЦИК определи и 307 места в общо 47 държави, в които ще се проведе референдума в чужбина. Най-много заявления са подадени от САЩ- общо 107. Във връзка с предложението на СДС за промяна в номерацията на б

Украйна закрива въздушното си пространство за руски самолети към Сирия

http://europe.actualno.com/Ukrajna-zakriva-vyzdushnoto-si-prostranstvo-za-ruski-samoleti-kym-Sirija-news_494886.html

Украйна закрива въздушното си пространство за руски самолети, летящи за Сирия. Това съобщи ТАСС, позовавайки се на изказване на украинския премиер Арсений Яценюк, направено в хода на срещата му с министър-председателя на Словакия Робърт Фицо. „Тази сутрин наредих да бъде засилен контрола за преминаването на руски самолети за Сирия. Към момента въздушното пространство над Украйна е изцяло закрито, а въздушното пространство над неутралните води се контролира“, поясни Яценюк.

Автобус 260 се "заби" в насрещното на Руски паметник (Видео)

http://society.actualno.com/Avtobus-260-se-zabi-v-nasreshtnoto-na-Ruski-pametnik-Video-news_494888.html

Автобус, движещ се по линията 260, бе заснет да се движи в насрещното платно при Руски паметник, предаде Нова телевизия. Случката е от днес на обед, около 12.45 часа. Навлезлият в насрещното платно автобус предизвикал объркване у шофьорите. В отговор те надули клаксоните. Припомняме, че кръговото на Руски паметник вече е класическо. Години наред, преди ремонта, предимство имаха моторните превозни средства, влизащи в кръговото, а не тези, които се движат вътре в него. За да няма объркване, ст

Конкурс за стажант в Европейския информационния център на Светослав Малинов, гр. Бургас

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/PwDCOkOlZWs/

Ако си СТУДЕНТ в гр. Бургас,
ако имаш засилен интерес в сферата на европейските политики,
ако искаш да разбереш как работи Европейският парламент,
ако имаш организационни умения,
ако си инициативен и креативен и отговорен си към поетите ангажименти,
стани СТАЖАНТ
в Европейския информационния център на Светослав Малинов

malinovЦелта на стажа е да предостави възможност за участие на мотивирани и амбициозни млади хора в организационните дейности, свързани с активностите на евродепутата в страната, запознаване с работата му в парламентарните комисии, както и цялостната му дейност. Светослав Малинов е член на Европейския парламент от групата на ЕНП, член на Комисията по култура и образование, както и заместник в Комисията по промишленост, изследвания и енергетика.
Стажантската позиция е неплатена, на непълен работен ден, с гъвкаво работно време, съобразено с ангажиментите на стажанта.Период на стажа – 01/10/2015 – 01/12/2015. Успешно завършилите стажа ще получат лична препоръка от Светослав Малинов за извършената дейност и демонстрирани качества.
Допълнителни изисквания:
– Отлично владеене на английски език, допълнителни чужди езици са предимство;
– Завършен първи курс на обучение;
– Отлични организационни и комуникационни умения;
– Компютърна грамотност и способност за събиране и анализ на информация;
– Гъвкавост и умение за работа в екип.

Кандидатите трябва да изпратят подробно CV /европейски формат/ и кратко мотивационно писмо /до една страница/ на английски език на електронен адрес: burgas@smalinov.eu, с референция „Стажант 2015“.
Краен срок за записване -22-ри септември 2015г.

Министър Бъчварова: Добрият анализ е ключов, за да установяваме слабите места и ще се изисква отчетност всеки ден от всеки един ръководител

http://press.mvr.bg/NEWS/news150910_11.htm

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова беше на работно посещение в ОДМВР-Кърджали, за да провери дейността на дирекцията, да се запознае с условията за работата на служителите и материално - техническото обезпечаване. По време на визитата тя проведе работна среща с целия състав на дирекцията

ДПС влиза в битката за София

http://www.cross.bg/dps-vliza-v-bitkata-za-sofiya-1480366.html

София /КРОСС/ ДПС атакува кметския пост в столицата. Това научи News.bg от свои източници.В момента текат номинации кой да е кандидатът на формацията.Това обаче не е изненада, тъй като лидерът Лютви Местан преди време обяви, че партията е готова да се прицели в кметския стол на София.

Плевнелиев: Дал съм зелена светлина за всичко

http://pik.bg/плевнелиев-дал-съм-зелена-светлина-за-всичко-news397042.html

Плевнелиев: Дал съм зелена светлина за всичко

Повече от ясно е, че всичко, което се случи в нощта на 6 септември, тогава, когато аз бях тук в Пловдив, беше съгласувано с мен - висшият държавен глава. Аз съм дал зелена светлина за всичко, което българската държава направи. Бях в течение от началника на генералния щаб на отбраната, бях в течение от министъра на външните работи.

Проведох много разговори с министъра на отбраната, докато през нощта на 6 септември някъде в 1 и половина през нощта не стана ясно, че руснаците решиха да не инициират тази провокация и да заобиколят България. Това каза президентът Плевнелиев по повод отказа на България да даде коридор на руски самолети за Сирия.

„България е достоен член на НАТО. Ние разполагаме с информация, разполагаме със служби, разполагаме с необходимите инструменти, за да направим разликата между хуманитарен полет и полет, който претендира, но може би не е.

И затова ние бяхме максимално честни с нашите руски партньори – ако искате, кацнете на наше летище, нека проверим, добре сте дошли, след това ще си продължите пътя. България определено прояви характер, България се показа още веднъж достоен член на семейството на правилата, на семейството на върховенството на закона.

Ако щете и на честната позиция на върховна ценност. Ако нашите руски партньори са честни с нас, техни самолети ще летят спокойно над България”, добави Плевнелиев. По никакъв начин не очаквам да се отрази /върху отношенията на България с Русия - бел.ред./, освен да стане ясно, че България е суверенна държава, България е достоен член на ЕС и НАТО, България е активна в отстояването на правата и отбранителната стратегия на Съюза. България е качествен член на световното семейство за решаване проблемите на Сирия, а не на тяхното по-нататъшно задълбочаване, категоричен е Плевнелиев.

Той отбеляза, че България натрупала много точки в последните две години от гледна точка на своята ефективна дейност като член на ЕС и НАТО. „Аз се радвам на тази набрана скорост, не бива да стоим в ъгъла на НАТО и ЕС, да хленчим и да чакаме някой друг да ни решава проблемите. Видяхте, че в този случай Гърция бе издала разрешение за руските самолети, но ние подходихме така, както трябва. По закон, по правила и като достоен член на ЕС и НАТО, подчерта още Плевнелиев. 

Безработицата е сред основните причини да бавим изплащането на задълженията си

http://www.moreto.net/novini.php?n=300984

Безработицата и временната липса на парични средства са основните причини да бавим изплащането на задълженията си. Това сочи изследване на EOS (Europeaн Payment Practices) за 2015 година. При бизнеса липсата на кеш е водещото за ненавременното плащане на вземания, както и несъбирането на собствени вземания.

Народните избраници пак излизат във ваканция

http://www.bnews.bg/article-141308

Причината е започващата предизборна кампания за местния вот, която ще стартира официално на 25 септември.

Данъчните в София събрали 9 млн. лв. неплатени данъци и осигуровки само за 10 дни

http://www.dnevnik.bg/biznes/lichni_finansi/2015/09/10/2607223_danuchnite_v_sofiia_subrali_9_mln_lv_neplateni_danuci/?ref=rss


Над 9 млн. лв. данъчни и осигурителни задължения е събрала само за 10 дни Териториалната дирекция на НАП - София, съобщиха оттам. Събраните вземания са резултат от започналата през август телефонна кампания за просрочени плащания по ДДС и по нововъзникнали осигурителни задължения.

В рамките на 10 дни служителите на столичната дирекция са се свързали по телефона с 1352 души, като са ги приканили да погасят декларираните към хазната данъци и осигуровки.

В резултат на...

Продължават проявите, посветени на Седмицата на пожарната безопасност

http://press.mvr.bg/NEWS/news150910_10.htm

За първите три дни пожарникарите в цялата страна са организирали над 400 тематични и информационни инициативи

Полша не може да приеме икономически мигранти, но ще даде подслон на бежанци

http://www.mediapool.bg/polsha-ne-mozhe-da-prieme-ikonomicheski-migranti-no-shte-dade-podslon-na-bezhantsi-news239080.html

Полша не може да си позволи да приеме икономически мигранти, но е нейно задължение да даде подслон на военните бежанци, заяви премиерът Ева Копач, цитирана от Ройтерс.   "Приемането на мигранти, бягащи, за да спасят живота си, е наш дълг", каза Копач на пресконференция по време на икономически форум в южния полски град Криница-Здруй.   В същото време полският премиер подчерта, че страната трябва да си подели отговорността за бежанците с останалите държави от ЕС, тъй като може да й се наложи да приеме бежанци от Украйна, ако конфликтът в Донбас се изостри.   Вчера Копач каза, че Полша, най-голямата икономика в Централна Европа, обмисля да приеме повече мигранти от обещаните първоначално 2000 души.   Преди това Европейската комисия предложи задължителни бежански квоти за страните членки на ЕС. Те предвиждат Полша да приеме близо 12 хиляди от общо 160 хиляди бежанци, които се намират в момента в Италия, Гърция и Унгария.

Хосе Карерас може да дойде в България с жена си

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4972746

Хосе Карерас ще пее в зала 1 на НДК на 3 декември. Все още от мениджмънта му не са уточнили, но е възможно с него да пътува и съпругата му Джута Ягер.
Двамата имат връзка още докато той е женен за първата си жена Мерседес. В средата на 90-те години великият тенор се разделя с приятелката си, но през 2004 г. пътищата им отново се събират.
Хосе Карерас ще пее в зала 1 на НДК на 3 декември. Все още от мениджмънта му не са уточнили, но е възможно с него да пътува и съпругата му Джута Ягер. Двамата имат връзка още докато той е женен за първата си жена Мерседес. В средата на 90-те години великият тенор се разделя с приятелката си, но през 2004 г. пътищата им отново се събират.

Вложители искат оздравяване на остатъците от КТБ

http://frognews.bg/news_97487/Vlojiteli-iskat-ozdraviavane-na-ostatatsite-ot-KTB/

„Имаме План за национално спасение на КТБ. Направили сме възражение до Прокуратурата, базирано на гаранция, дадена от премиера Борисов миналата година. Веднага след като стана премиер, той обеща, че гарантираните депозити на вложителите от КТБ ще бъдат върнати до стотинка. А сега сме свидетели как незаконно се извършва пренареждане на списъка на кредиторите от Фонда.” Това каза в ефира на ТВ7 Вера Ахундова от Сдружението на вложителите в КТБ "Ние гражданите".

Изчезналото в Божурище дете открито в Созопол

http://www.cross.bg/bashtata-bozhyrishte-sozopol-1480365.html

/КРОСС/ Открито е тригодишното дете, което изчезна преди два дни в Божурище. Полицията е намерила тригодишния Иван при майка му в Созопол, съобщи за БНР бащата на детето Ивайло Минев.Майката е разпитана в Районното полицейско управление в морския град, след което е освободена.Детето беше в неизвестност, след като било взето от мъже в черен джип в райна на Божурище. Заради инцидента бащата подаде сигнал за отвличане, като обвини бившата си съпруга за случилото се.Разследването на полицията е показало, че става дума за неуредени родителски права и конфликт между бащата и майката на момченцето.

Росен Плевнелиев: Ако нашите руски партньори са честни с нас, техни самолети ще летят свободно над България

http://www.mediapool.bg/rosen-plevneliev-ako-nashite-ruski-partnyori-sa-chestni-s-nas-tehni-samoleti-shte-letyat-svobodno-nad-bulgaria-news239079.html

"България е достоен член на НАТО, разполагаме с информация и служби, с необходимите инструменти, за да направим разлика между хуманитарен полет и такъв, който претендира, но не е. Бяхме максимално честни - ако искате да кацнете на наше летище, нека да проверим, добре сте дошли, след това ще си продължите пътя. България прояви характер и се показа още веднъж като достоен член на семейството на правилата, на върховенството на закона, като честната позиция като върховна ценност. Ако нашите руски партньори са честни с нас, техни самолети ще летят свободно над България." Така президентът Росен Плевнелиев коментира българският отказ да допусне руски самолети за Сирия през въздушното си пространство заради съмнения, че пренасят оръжия, а не хуманитарна помощ. "Ние защитаваме европейските ценности, готови сме да кажем "не" на Русия тогава, когато имаме съмнение, че правилата няма да се спазят, отстояваме общоевропейска позиция, подкрепяме санкциите, надявайки се, че някой ден Русия ще бъде отново партньор, ще се върне на масата на преговорите", заяви още държавният глава. Русия не прие българския отказ и заплаши с "адекватен" отговор, от правителството обаче коментираха, че не очакват влошаване на отношенията с Москва, тъй като България демонстрира добронамереност. Според Плевнелиев в случая сме подходили така както трябва - по закон и правила. "България е суверенна държава, достоен член на ЕС и НАТО, и е активна в отстояването на правилата и отбранителната стратегия на Съюза, качествен член на световното семейство за решаване на проблемите в Сирия, а не на тяхното задълбочаване", подчерта държавният глава. Според него през последните две години България е натрупала много точки от гледна точка на своята ефективна дейност като член на ЕС и НАТО. "Радвам се на тази набрана скорост и не бива да стоим в ъгъла на двете организации, да хленчим и да чакаме някой друг да ни решава проблемите", заяви президентът. Той добави, че България защитава "европейските ценности, готови сме да кажем "не" на Русия тогава, когато имаме съмнение, че правилата няма да се спазят, отстояваме общоевропейска позиция, подкрепяме санкциите, надявайки се, че някой ден Русия ще бъде отново партньор, ще се върне на масата на преговорите". България оттук нататък ще действа така, както го прави през последните две години - ефективно и със самочувствие, каза Плевневлиев. Той изрази увереност, че Русия никога повече няма да направи така, както направи в Украйна - "да дестабилизира, да праща свои въоръжени системи, да праща свои зелени човечета, да праща свои войници в друга суверенна държава". "Като държавен глава съм дал зелена светлина за всичко, което българската държава направи и бях в течение от началника на отбраната, информация имах и от министъра на външните работи, проведох много разговори с министъра на отбраната, докато стана ясно, че все пак руснаците решиха да не инициират тази провокация и да заобиколят България", обясни Плевнелиев. Той откри в Пловдив Втората национална аутсорсинг конференция, в която участват представители на над 100 фирми от IТ технологиите.

Ескобар: Американските медии повтарят фарса „Руснаците идват!“, сега пък по отношение на Сирия

http://www.cross.bg/rysiya-siriya-damask-1480363.html

/КРОСС/ Спекулациите на американските медии за военно вмешателство на Русия в сирийския конфликт са нищо повече от фарс, на който можем да дадем заглавието „Руснаците идват!“, счита кореспондентът на Asia Times и анализатор на RT Пепе Ескобар, цитиран от РИА Новости. „Руснаците винаги идат. Те не са преставали да го правят от времето на студената война. Руснаците „нахлуха“ в Украйна… Сега руснаците „нахлуват“ и в Сирия“, иронизира той. По мнението на анализатора, Русия никога няма да участва в „нов Афганистан“, защото повечето руснаци са против каквото и да е военно вмешателство. Руското присъствие в Сирия се ограничава до работата на военните съветници, които се намират там за реализиране на по-рано сключени договори, за да обучат сирийските военнослужещи как да ползват руското оборудване, счита Ескобар. За разлика от НАТО, Москва се опитва да координира осъществяването на реален план, който не цели да смени режима, но може да реши едновременно два ключови проблема за Сирия: разделянето на властта в Дамаск и подема на „Ислямска държава“. А и Асад вече се съгласи на нови избори, напомня авторът на статията. Първа крачка в този план трябва да стане формирането на настоящата коалиция за борба с „халифата“, включвайки Русия, Иран, сирийското правителство в Дамаск, Турция, Саудитска Арабия, а също и САЩ

Евродепутатът Мария Габриел: Подходът на ЕС към Близкия Изток трябва да е многоизмерен, регионален и реалистичен

http://pik.bg/евродепутатът-мария-габриел-подходът-на-ес-към-близкия-изток-трябва-да-е-многоизмерен-реги-news397034.html

Евродепутатът Мария Габриел: Подходът на ЕС към Близкия Изток трябва да е многоизмерен, регионален и реалистичен

"В дебат в пленарна зала с Върховния представител на ЕС Federica Mogherini относно Близкия Изток, подчертах необходимостта подходът на ЕС към Близкия Изток да бъде многоизмерен, регионален и реалистичен." Това написа във "Фейсбук" евродепутатът Мария Габриел.

"Трябва да сме обединени и непоколебими в действията си по отношение на преговорите за мир в Близкия Изток. Необходимо е държавите-членки да окажат пълна подкрепа на предприетите от Върховния представител на ЕС Федерика Могерини и специалния пратеник на Съюза за Близкия Изток Ф"ернандо Джентилини действия. Важно е съблюдаването на основните принципи на международното право с оглед създаването на благоприятни условия за възстановяване на мирните преговори", посочва Габриел.

"Освен единни действия, необходимо е намиране и привличане на умерени партньори, споделящи общи интереси във връзка с мира в Близкия изток. Такива трябва да бъдат търсени както сред палестинци и израелци, така и сред други държави в региона. Палестинското помирение и усилията на съседните арабски държави са ключови. В тази насока трябва да се възползваме максимално от ревизираната Европейска политика за съседство. Ключова е също ролята на младите хора в този процес", изтъкна депутаката.

"Регионът е изправен пред проблеми като миграционните потоци, войните в Йемен и Сирия, кризата в Ирак и възхода на Ислямска държава. Всички тези проблеми, които застрашиха европейската сигурност и стабилност, няма да изчезнат, само защото е разрешен израелско-палестинския конфликт. Върховният представител на ЕС Федерика Могерини има подкрепата на Европейския парламент за една решителна дългосрочна стратегия за мирно развитие на региона", завършва Мария Габриел.

ГЕРБ издига Константин Пенчев за конституционен съдия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4974486

ГЕРБ издига настоящия омбудсман Константин Пенчев за конституционен съдия. Това е решила групата на заседанието си снощи, съобщи председателят й Цветан Цветанов. Пенчев е един достоен човек и юрист, който може да бъде конституционен съдия, каза Цветанов. Няма абсолютно никакви сценарии, договорки или сделки, категоричен бе той по повод слухове,
ГЕРБ издига настоящия омбудсман Константин Пенчев за конституционен съдия. Това е решила групата на заседанието си снощи, съобщи председателят й Цветан Цветанов. Пенчев е един достоен човек и юрист, който може да бъде конституционен съдия, каза Цветанов. Няма абсолютно никакви сценарии, договорки или сделки, категоричен бе той по повод слухове,

Разграбиха билетите за документалния филм за Баташов

http://www.cross.bg/glava-stenata-aktyora-1480364.html

София /КРОСС/ За по-малко от седмица бяха изкупени билетите за биографичния филм „С глава в стената", който разказва за живота и съдбата на актьора Андрей Баташов. Премиерната прожекция e от 19:00 часа в кино "Люмиер" - в деня, в който любимецът на българската публика щеше да навърши 50 г. С представянето на филма в НДК, Дворецът символично ще почете паметта на актьора. „С глава в стената" е дело на режисьора Антони Цонев, оператора Делян Георгиев, по сценарий на Велислава Дърева. През личната история на един от най-значимите актьори на нашето време, авторите на филма разказват и историята на залеза на културните ценности през периода на така наречения "български преход".    

По-бързо пътуваме до Гърция, официално пуснаха ЛОТ 4 на магистрала Струма

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4974467

По-бързо и безопасно ще пътуваме до Гърция, след като бе окончателно завършен и пуснат в експлоатация ЛОТ 4 от АМ Струма.
Участъкът от 4 лентовия път е 15 километра и започва от Сандански и стига до ГКПП-Кулата. Реално пътя бе пуснат за ползване на 1 август, за да поеме потока от пътуващи за почивки в Гърция,
По-бързо и безопасно ще пътуваме до Гърция, след като бе окончателно завършен и пуснат в експлоатация ЛОТ 4 от АМ Струма. Участъкът от 4 лентовия път е 15 километра и започва от Сандански и стига до ГКПП-Кулата. Реално пътя бе пуснат за ползване на 1 август, за да поеме потока от пътуващи за почивки в Гърция,

Работодателските организации: Цената на тока е узаконен грабеж. Излизаме на протест!

http://www.bnews.bg/article-141307

Работодателите обявиха, че ще протестират на 30 септември тази година – отново, след протеста в средата на лятото.

Автоматизирана система намалява задръстванията в столицата

http://www.cross.bg/sofiya-ypravlenie-sistema-1480362.html

София /КРОСС/ Автоматизирана система ще следи трафика в София в реално време. Реализацията й включва подмяна на морално остарелите светофарни уредби с нови, инсталация и конфигурация на софтуер за управление на трафика в София, изграждането на видеонаблюдение и връзка с всяко кръстовище. Вече към системата са присъединени 40 кръстовища в широкия център и входно-изходните артерии на града, още 20 кръстовища ще бъдат включени до края на годината.„В момента се разработва центърът и интелигентните системи за управление на 160 кръстовища. Вече над 40 са включени в системата и се наблюдават. До края на 2016 трябва да бъде завършена цялата система", обясни столичният кмет Йорданка Фандъкова. По думите й основната идея на проекта е даване на предимство на колите на градския транспорт, както и на автомобилите със специален режим на движение - линейки, пожарни и т.н. „Всяко едно кръстовище се следи непрекъснато, камерите се въртят на 360 градуса и при инцидент ще има обратна връзка и ще може да се вземат мерки. При кризисни ситуации може да се създаде организация за това големи групи хора да бъдат изведени. В реално време ще виждаме и къде закъснява градският транспорт, като при необходимост ще се въведат промени", каза инж. Димитър Петров от Центъра за управление на трафика.

Саркози: Имаме нужда от Русия, за да се справим в Сирия и с "Ислямска държава"

http://www.mediapool.bg/sarkozi-imame-nuzhda-ot-rusiya-za-da-se-spravim-v-siriya-i-s-islyamska-darzhava-news239078.html

Бившият френски президент и настоящ лидер на партия "Републиканците" Никола Саркози смята, че е необходимо да се привлече Русия към борбата срещу "Ислямска държава".   "Западът допусна сериозна грешка, като създаде условия за нова студена война с Русия. Тя ни е необходима по сирийския въпрос и за борбата срещу "Даеш" (Ислямска държава), каза Саркози в интервю за в. "Фигаро".   "Трябва да обърнем тази страница, което далеч не значи, че сме съгласни по всички въпроси, нито че приемаме случващото се в Донецк".   Саркози призова Русия да покаже добра воля и да помогне на международната общност за справяне с конфликта в Сирия и с "Ислямска държава".

Мария Габриел: Подходът на ЕС към Близкия Изток трябва да е многоизмерен, регионален и реалистичен

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4974476

Трябва да сме обединени и непоколебими в действията си по отношение на преговорите за мир в Близкия Изток. Необходимо е държавите-членки да окажат пълна подкрепа на предприетите от Върховния представител на ЕС Федерика Могерини и специалния пратеник на Съюза за Близкия Изток Фернандо Джентилини действия.
Трябва да сме обединени и непоколебими в действията си по отношение на преговорите за мир в Близкия Изток. Необходимо е държавите-членки да окажат пълна подкрепа на предприетите от Върховния представител на ЕС Федерика Могерини и специалния пратеник на Съюза за Близкия Изток Фернандо Джентилини действия.

НФСБ представи 15 кандидати за кметове в областните градове

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4974483

НФСБ представи своите кандидати за кметове в 15 областни центъра. Това се случи на церемония в хотел
НФСБ представи своите кандидати за кметове в 15 областни центъра. Това се случи на церемония в хотел "Радисън" в столицата. За София кандидатът на партията е Силвия Трендафилова, журналист от СКАТ. За кметското място в Пловдив ще се бори Славчо Атанасов, за Бургас е Бойко Миразчийски, за Варна - Димитър Каргов, за Габрово - Ивелин Райчев,

Нещо екстремно - рафтинг по Кресненското дефиле (видео)

http://www.vesti.bg/razvlechenia/puteshestvia/neshto-ekstremno-rafting-po-kresnenskoto-defile-video-6042386

Mного гребане, сблъсъци със скали, обръщане на лодки, плуване, скокове във водата - ето това се казва истинско екстремно изживяване

Мария Габриел: Подходът на ЕС към Близкия Изток трябва да е многоизмерен, регионален и реалистичен

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4974490

Трябва да сме обединени и непоколебими в действията си по отношение на преговорите за мир в Близкия Изток. Необходимо е държавите-членки да окажат пълна подкрепа на предприетите от Върховния представител на ЕС Федерика Могерини и специалния пратеник на Съюза за Близкия Изток Фернандо Джентилини действия.
Трябва да сме обединени и непоколебими в действията си по отношение на преговорите за мир в Близкия Изток. Необходимо е държавите-членки да окажат пълна подкрепа на предприетите от Върховния представител на ЕС Федерика Могерини и специалния пратеник на Съюза за Близкия Изток Фернандо Джентилини действия.

Не пропускайте безплатните прожекции на трилогията “Властелинът на пръстените”

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/hx-EWeB52GA/

1b00f1f34179d415b957b4ec0e0de655Най-великото фентъзи писано някога, ще оживее на голям екран в зала “Георги Баев” на КЦ “Морско казино”. Трилогията “Властелинът на пръстените” ще бъде излъчена в три поредни вечери – 11, 12 и 13-ти септември с начален час 20.00 часа.

Лентите са разширени версии на Bluray качество и HQ sound. Кино маратона ще започне утре, 11-ти септември със “Задругата на пръстена”, а през уикенда ще бъдат излъчени последващите епизоди – “Двете кули” и “Завръщането на краля”.

 Прожекциите са с вход свободен.

“Властелинът на пръстените” е епичен фентъзи – роман, сътворен от писателя Джон Роналд Руел Толкин. Писан е от 1937 до 1949 година.

Инициативата се реализира със съдействието на Община Бургас.

Барака изгоря във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=300987

Неизползваема барака изгоря при пожар вчера във Варна, съобщиха за Moreto.net от полицията в морската столица. Инцидентът е станал на улица "Подвис". Сигнал за пожара е подаден в 22:55 часа. Няма пострадали хора, бараката е изгоряла напълно.

Завърши изграждането на участъка Сандански - Кулата от АМ „Струма“ (снимки)

http://offnews.bg/news/n_1/n_557084.html

Завърши изграждането на участъка Сандански - Кулата от АМ „Струма“ по Оперативна програма „Транспорт“, съобщиха от пресцентъра на АПИ. Днес официално бе открит лот 4 Сандански – Кулата от автомагистрала „Струма“ от км 423+800 до км 438+500. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г. Трасето на отсечката преминава през териториите на общините Сандански и Петрич. С изграждането на участъка трафикът за Гърция се изнася извън гр. Петрич и селата Чучулигово, Марино поле и Кулата и пътят става с около 30 минути по-кратък. Новият магистрален участък откриха председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов заедно с инж. Апостол Николов и инж. Тони Станимиров от фирмата-изпълнител. "С изграждането и на този участък постепенно изграждаме необходимия на България магистрален пръстен", заяви инж. Лазаров. "С тази част от магистралата се надяваме да намалим пътно-транспортните произшествия в района и да облекчим всички пътуващи към Гърция. Надявам се в най-скоро време цялата магистрала „Струма” да бъде факт”, каза още председателят на Агенция „Пътна инфраструктура”. Снимки: Пресцентър АПИ Дължината на лот 4 е 14,7 км. Изпълнител е „АКТОР” АСД – Гърция. Стойността на договора е 67 176 000 лв. с ДДС. Строителният надзор е осъществен от „Пътинвест - инженеринг” АД. Договорът им е за 356 419,20 лв. с ДДС.

Роналдо и Мария Шарапова флиртуват в инстаграм

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4974456

Носителят на Златната топка в Европа за последните 2 години – Кристиано Роналдо създаде повод за клюки около любовния му живот.
Медиите в Русия отбелязаха, че португалецът е харесал снимка на Мария Шарапова в социалната мрежа „Инстаграм”, а отговорът на тенисистката не е закъснял и тя е „последвала” футболиста.
Онлайн изданието Sports.
Носителят на Златната топка в Европа за последните 2 години – Кристиано Роналдо създаде повод за клюки около любовния му живот. Медиите в Русия отбелязаха, че португалецът е харесал снимка на Мария Шарапова в социалната мрежа „Инстаграм”, а отговорът на тенисистката не е закъснял и тя е „последвала” футболиста. Онлайн изданието Sports.

Плевнелиев: Проявихме характер към Русия

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/plevneliev-proiavihme-harakter-kym-rusiia-6042385

Бяхме максимално честни с нашите партньори – ако искате, кацнете на наше летище, нека да проверим, добре сте дошли, след това ще си продължите пътя, коментира държавният глава

Прокюрдска партия предупреди за опасност от гражданска война в Турция

http://www.mediapool.bg/prokyurdska-partiya-predupredi-za-opasnost-ot-grazhdanska-voina-v-turtsiya-news239077.html

Основната прокюрдска партия в Турция предупреди, че има опасност от избухване на гражданска война в страната след вълната от насилие между турските сили за сигурност и кюрдски бунтовници, съобщи Франс прес.   Две поредни нощи хиляди демонстранти излязоха по улиците на няколко турски града, за да протестират срещу "терористите" от Кюрдската работническа партия (ПКК) и нападнаха офиси на прокюрдската Демократична партия на народите (ДПН), обвинявана, че подкрепя бунтовническото движение.   "Тези атаки са ръководени от една ръка, тази на държавата", каза пред журналисти в Диарбекир съпредседателят на ДПН Селяхаттин Демирташ.   "Целта им е да предизвикат гражданска война, а ставащото от два дни насам е генерална репетиция", допълни той.   Турският президент Реджеп Тайип Ердоган реагира пламенно на тези думи и отново обвини ДПН, че говори с езика на тероризма.   "Лидер на партия да говори за гражданска война, това е безразсъдно", каза той и призова ръководителите на прокюрдската партия "да направят избор между демокрацията и тероризма".   "Ако застанете на страната на тероризма, ще си понесете последиците", каза Ердоган на пресконференция с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, който е на посещение в Анкара.   Веднага след изказването на президента прокуратурата в Диарбекир започна съдебно производство срещу Демирташ за "обида на президента на републиката", "възхвала на терористична организация" и "подстрекаване към насилие". Прокуратурата настоя за сваляне на неговия имунитет.

Българите остават сред най-нередовните платци в ЕС, сочи проучване

http://www.dnevnik.bg/biznes/lichni_finansi/2015/09/10/2607160_bulgarite_ostavat_sred_nai-neredovnite_platci_v_es/?ref=rss


Културата на плащане в европейските държави се подобрява – това показват данните от ежегодното проучване на "EOS груп" за 2015 г. "Навици за плащане в Европа".

Положителната тенденция е налице и в България, макар и все още страната да е в дъното на класацията по редовни плащания – средно 74% (70% през 2014 г.) от фактурите се плащат в договорените срокове при 78% за Европа (спрямо 75% година по-рано).

С 28% забавени и отписани плащания общо за 2015 г. (при 33% през 2014...

Роналдо и Мария Шарапова флиртуват в инстаграм

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4974480

Носителят на Златната топка в Европа за последните 2 години – Кристиано Роналдо създаде повод за клюки около любовния му живот.
Медиите в Русия отбелязаха, че португалецът е харесал снимка на Мария Шарапова в социалната мрежа „Инстаграм”, а отговорът на тенисистката не е закъснял и тя е „последвала” футболиста.
Онлайн изданието Sports.
Носителят на Златната топка в Европа за последните 2 години – Кристиано Роналдо създаде повод за клюки около любовния му живот. Медиите в Русия отбелязаха, че португалецът е харесал снимка на Мария Шарапова в социалната мрежа „Инстаграм”, а отговорът на тенисистката не е закъснял и тя е „последвала” футболиста. Онлайн изданието Sports.

Борисов: Трябва да покажем на хората какво всъщност сме свършили

http://pik.bg/борисов-трябва-да-покажем-на-хората-какво-всъщност-сме-свършили-news397031.html

Борисов: Трябва да покажем на хората какво всъщност сме свършили

Реалната реформа на нещата се изразява в това да покажем на хората какво всъщност сме свършили. Това каза по време на откриването на обновения стадион „Ивайло” във Велико Търново премиерът на България Бойко Борисов.

Той пожела на първо място много здраве на всички деца и жители на града, които ще използват обновеното спортно съоръжение. „Може би се чудите защо днес тук с мен е министър Петър Москов. Той е тук за откриването на обновения онкологичен център във вашия град, но според мен е по-важно да подчертаем, че е по-добре хората изобщо да не достигат до там”, каза още премиерът.

Според него, това може да се случи с обновяването на повече спортни съоръжения като стадиона в Търново. „Затова и програмата и на министерствата и на здравеопазването, и на спорта са свързани с тази радост за очите, която гледаме сега - толкова деца, които ще тренират, са дошли тук днес.

И при толкова легенди в Търново, ето това е реалната реформа, това е да го покажеш на практика и да го посочим, за да го видят хората”, допълни още министър-председателят. Той пожела още на младежите след няколко години да станат част от националния отбор на страната ни и по този начин да са още един повод за гордост на своите съграждани.

„Пожелавам ви след няколко години, треньорите да не се чудят кого да взимат в националния отбор, а вие да сте новите легенди. „Етър” върви добре във „В” група, надяваме се да влезете и в „Б” през тази година. Аз мисля, че всички, които дойдат на вашия стадион ще ви завидят и има защо”, посочи още Бойко Борисов. 

Българите бавят плащането на 26% от сметките си, сочи проучване

http://www.dnevnik.bg/biznes/lichni_finansi/2015/09/10/2607160_bulgarite_baviat_plashtaneto_na_26_ot_smetkite_si/?ref=rss


Културата на плащане в европейските държави се подобрява – това показват данните от ежегодното проучване на "EOS груп" за 2015 г. "Навици за плащане в Европа".

Положителната тенденция е налице и в България, макар и все още страната да е в дъното на класацията по редовни плащания – средно 74% (70% през 2014 г.) от фактурите се плащат в договорените срокове при 78% за Европа (спрямо 75% година по-рано).

С 28% забавени и отписани плащания общо за 2015 г. (при 33% през 2014...

Коалиция „Живот за Варна“ подаде заявление за регистрация

http://petel.bg/Koalitsiya----ZHivot-za-Varna----podade-zayavlenie-za-registratsiya-__126264

Днес Коалиция „Живот за Варна“ подаде заявление за регистрация в Общинската избирателна комисия. Документите внесоха представителите...

Дъщерята на Симеон Сакскобургготски княгиня Калина претърпя сериозен инцидент! Оперираха я

http://petel.bg/Dashheryata-na-Simeon-Sakskoburggotski-knyaginya-Kalina-pretarpya-seriozen-intsident--Operiraha-ya__126260

Илюстрация Булфото Княгина Калина преживя злополука. Това се случи по време на конна езда, съобщиха от прессекретариата на Симеон...

„Корабът на мечтите“ става плаващ университет в Пристанище Варна

http://petel.bg/---Korabat-na-mechtite----stava-plavashh-universitet-v-Pristanishhe-Varna__126261

снимкa: Порт Варна „Корабът на мечтите“ ще пристигне в „Пристанище Варна“ ЕАД в края на месеца, похвалиха се от пристанището. Става...

Обвиниха осмина за клането на 8000 души в Сребреница

http://petel.bg/Obviniha-osmina-za-klaneto-na-8000-dushi-v-Srebrenitsa__126262

Снимка Булфото Сръбският военен прокурор обвини 8 души за участие в клането на 8000 мюсюлмани в анклава Сребреница през 1995 година....

Току що съобщиха: Открита е Даниела, която изчезна на път от Солун

http://petel.bg/Toku-shho-saobshhiha--Otkrita-e-Daniela--koyato-izchezna-na-pat-ot-Solun__126263

Даниела Асенова Кичукова, която беше обявена за издирване от МВР, е намерена. Това съобщиха от ОДВМР-Стара Загора, цитирани от Блиц....

Необясним случай във Варна! Клоунът на ”Макдоналдс” се събуди на пейка в Морската градина

http://petel.bg/Neobyasnim-sluchay-vav-Varna--Klounat-na----Makdonalds----se-sabudi-na-peyka-v-Morskata-gradina-__126265

Автор и снимки: fbr.bg Беше хладно септемврийско утро и Роналд (Макдоналд) стана от пейката пред любимия си ресторант за бързо хранене и...

Данъчни обявиха на търг палат и съкровище от злато и смарагди

http://petel.bg/Danachni-obyaviha-na-targ-palat-i-sakrovishhe-ot-zlato-i-smaragdi-__126266

Снимка marica.bg Луксозна четириетажна къща, отнета от Комисията по отнемане на незаконно придобито имущество, ще обяви на търг...

Сирийската армия е отблъснала "Ислямска държава" от петролното находище Джазал

http://www.mediapool.bg/siriyskata-armiya-e-otblasnala-islyamska-darzhava-ot-petrolnoto-nahodishte-dzhazal-news239076.html

Сирийската армия е отблъснала терористите от "Ислямска държава" от петролното находище Джазал, разположено на северозапад от древния град Палмира, съобщи ТАСС, като цитира губернатора на провинция Хомс Талал ал Барази.   "След ожесточени сблъсъци доблестните бойци на сирийската армия успяха да върнат под свой контрол този важен за сирийската икономика обект", каза Барази.   При операцията са загинали най-малко 25 членове на групировката. Силите на "Ислямска държава" са се оттеглили към Палмира.

Европа затръшна вратите пред имигрантите от бивша Югославия

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2015/09/10/2607235_evropa_zatrushna_vratite_pred_imigrantite_ot_bivsha/?ref=rss


От месеци беше факт неформалното съществуване на списък с т.нар. "сигурни страни", на чиито граждани изключително трудно се предоставя право на убежище в западна Европа. В сряда пред Европейския парламент председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер официално потвърди, че изпълнителният орган на ЕС работи върху общ за целия ЕС документ, който ще назовe тези държави.

Коя страна е сигурна?

Ако една държава попадне в измежду "сигурните страни", това означава, че...

Русия притиска САЩ на пазара на пшеница

http://www.cross.bg/pshenitza-rysiya-meksiko-1480360.html

/КРОСС/ Русия и САЩ – двете най-големи държави износителки на пшеница – се сблъскват челно в борбата за клиенти вече не само в Африка, но и на традиционните американски пазари. И по-точно, Мексико предпочита руската пред американската пшеница. Русия вече 15 години методично усилва позициите си на световния зърнен пазар, завладявайки дял от лидера – САЩ. През последните пет години тази тенденция се превръща в още по-ясно изразена, а сега сериозно се ускори. Руската пшеница стана предпочитана дори и за някои традиционни купувачи на американската. Ярък пример за това е Мексико, която съкрати вноса си от пшеница от северноамериканските си съседи със 7,5 % през миналата година, а продажбите от началото на текущата пазарна година (от 1 юни 2015 г.) паднаха с 29 %. Черноморският регион (където главният играч е Русия, заедно с Украйна) увеличи процента си на мексиканския пазар от нула на 12 % през последните две години. За 11 месеца от текущия сезон 2014/2015 г. в Мексико са внесени 406 тона руска пшеница. Това е един път и половина повече от предишния сезон. А преди това Русия не доставяше пшеница в Мексико. За 15 години Русия като част от основните страни-износителки се премести от шесто на трето-четвърто място, с неголяма разлика от Франция, САЩ и Канада. Делът на САЩ на световния пазар на зърно е намалял от 30% през 2008 г. на 16%. Русия, точно обратното, е увеличила дела си на пазара на пшеница до 13,6% през 2014/2015 г

Работодателите готвят нов протест заради цената на тока

http://econ.bg/Новини/Работодателите-готвят-нов-протест-заради-цената-на-тока_l.a_i.696084_at.1.html

Работодателските организации у нас готвят нов протест за 30 септември заради увеличаването на цена на тока за бизнеса. По думите на изпълнителният...

Учителските заплати ще бъдат увеличени с 8-9% от 1 октомври

http://www.mediapool.bg/uchitelskite-zaplati-shte-badat-uvelicheni-s-8-9-ot-1-oktomvri-news239075.html

От първи октомври 2015 г. ще има увеличение на работните заплати на всички, работещи в системата на средното образование - учители и непедагогически персонал. Това съобщи председателят на Синдиката на българските учители към КНСБ Янка Такева в четвъртък по време на национален учителски форум. Средното увеличение на заплатите ще бъде между 8.2 и 9.2 процента. В средното образование работят общо 128 000 души, като от тях учителите са 93 000, каза Такева. Тя съобщи, че сега се правят разчети и се подготвя постановлението на Министерския съвет за отпускането на 20 милиона лева за повишаването на заплатите в средното образование чрез увеличение на единните разходни стандарти. Тя каза, че сега средната работна заплата на учителите в страната е 799 лева по данни на Националния осигурителен институт, на база на осигурителни вноски. На младите учители, постъпващи на работа, сега работната заплата е 530 лева, но ще стане не по-малко от 600 лева от 1 октомври, увери Такева. През миналата есен също имаше увеличение на възнагражденията средно с 5 на сто.

Бронзов медальон от емайл откриха при разкопките на крепостта Порос в Бургас

http://pik.bg/бронзов-медальон-от-емайл-откриха-при-разкопките-на-крепостта-порос-в-бургас-news397028.html

Бронзов медальон от емайл откриха при разкопките на крепостта Порос в Бургас

Бронзов медальон от емайл е открит при археологическите разкопки на крепостта Порос в бургаския квартал „Крайморие”. Това стана ясно по време на провелата се днес пресконференция за приключилия археологически сезон 2015 г. на крепостта, която се проведе в сградата на Археологическия музей в Бургас, предаде „Фокус”.

На събитието присъстваха кметът на община Бургас Димитър Николов и директорът на РИМ-Бургас и ръководител на разкопките Милен Николов. Директорът на бургаския музей обясни, че медальонът датира от 6 век и е първият открит по нашето Черноморие. Той е с големина 35 мм, с инкрустирани кръстове. Ценната находка е открита в южната сграда. „Кръстовете говорят, че медальонът е свързан с ранния християнски култ”, допълни Николов. Според него медальонът е красял корицата на Евангелие или е бил върху кутия, съхраняваща Евангелие. По думите на директора на музея, собственикът му е бил богат. Николов добави, че са приключили археологическите разкопки на крепостта, като направи ретроспекция на откритията до сега. Той припомни, че през 2013 година е открита крепостната стена, а през 2014- базиликата на раннохристиянска църква, открити са близо 2000 монети. През тази година е допроучена римската вила, която има 9 помещения с различни подове. Проучвани са две сгради, като в южната е открито огромно пространство, застлано с керамика. Милен Николов допълни, че се очаква голямо дарение през октомври, с което ще се направи консервация на откритите структури. Финансирането на разкопките е изцяло от община Бургас. По време на пресконференцията кметът Димитър Николов каза, че с качествена морска археология се очаква да се намери информация и предмети, до които никой не се докосвал до сега. „Според нас така те ще бъдат консервирани и съхранени. Трябва да видим разчетите на нашите археолози и да потърсим структурата, която отговаря за тях, за да ни дадат по-точни финансови параметри”, каза кметът.

Той поясни, че благодарение на решение на общинския съвет е започната процедура за нова регулация на зоната. „ Една част от територията ,в която попадат тези разкопки, е частна собственост. Ние ги отреждаме или за общинска, или за държавна. Според нас тя трябва задължително да бъде публична собственост. По този начин ще осигурим достъп за туристи, за хора, които искат ада видят тези разкрития в реалните им размери”, обясни кметът Николов. 

Откриха пречиствателната станция на Кърджали (Обзор)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4974397

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кмета на община Кърджали Хасан Азис откриха официално новоизградената пречиствателна станция на града. Проектът е на стойност 69 590 828 лева и освен пречиствателната станция включваше подмяна на канализацията.
Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кмета на община Кърджали Хасан Азис откриха официално новоизградената пречиствателна станция на града. Проектът е на стойност 69 590 828 лева и освен пречиствателната станция включваше подмяна на канализацията. "Инвестирахме близо 70 млн. лева в живота и здравето на Кърджалийци",

НФСБ представи 15 кандидати за кметове в областните градове

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4974394

НФСБ представи своите кандидати за кметове в 15 областни центъра. Това се случи на церемония в хотел
НФСБ представи своите кандидати за кметове в 15 областни центъра. Това се случи на церемония в хотел "Радисън" в столицата. За София кандидатът на партията е Силвия Трендафилова, журналист от СКАТ. За кметското място в Пловдив ще се бори Славчо Атанасов, за Бургас е Бойко Миразчийски, за Варна - Димитър Каргов, за Габрово - Ивелин Райчев,

Над 3300 души минали сръбско-унгарската граница

http://www.bnews.bg/article-141306

Мигрантите бързат да влязат в Унгария, защото след 15 септември властите в Будапеща въвеждат много по-строги мерки срещу всички, които нарушат държавната граница. Границата ще бъда охранявана от допълнителни полицейски и военни части.

Предлагат Паметника в Шумен да бъде включен в списъка на ЮНЕСКО

http://www.cross.bg/shymen-spisuka-nasledstvo-1480361.html

Шумен /КРОСС/ Консултативният съвет по туризъм подкрепи днес предложението паметникът „Създатели на българската държава" в Шумен да бъде включен в списъка на културното и природно наследство на ЮНЕСКО.Така община Шумен ще може да започне процедурата по кандидатстването, която е продължителна и отнема около 3 до 5 години. До края на годината трябва да се съберат нужните документи, а разглеждането на предложенията ще е в началото на 2016 г. Според процедурата, те се внасят първо в Министерството на културата, след това влизат за разглеждане в национална комисия към Министерството на външните работи за изготвяне на индикативен списък за страната.„Нашият мемориален комплекс е уникален, в света няма такъв паметник, построен по повод създаване на държава", посочи директорът на общинското предприятие Добромир Жеков.По думите му, включването на паметника в списъка на ЮНЕСКО ще популяризира монумента, а и ще може да се търси финансова подкрепа за изготвяне на експертна оценка за състоянието на обекта и за ремонта му.Досега в този списък са включени само 9 български обекта, сред тях е Мадарският конник, уточни Жеков.Днешният консултативен съвет по туризъм подкрепи и кандидатурата на Паметника за присъждане на знак за европейско наследство. Процедурата е подобна, а ползите ще са, че общините с такъв знак имат приоритет при съставянето на водещи туристически маршрути, съобщи topnovini.bg.

8 сърби обвинени за клането в Сребреница

http://balkani.actualno.com/8-syrbi-obvineni-za-klaneto-v-Srebrenica--news_494877.html

Сръбският военен прокурор обвини 8 души за участие в клането на 8000 мюсюлмани в анклава Сребреница през 1995 година, предаде БГНЕС. Арестувани през март, осмината са обвинени, че са наредили и са участвали в разстрела на няколкостотин мюсюлмани в рамките на един ден в склад в източния босненски град Кравица край Сребреница, гласи съобщението на прокурора. Ако бъдат осъдени, осмината ги чака максимална присъда от 20 години затвор. Обвинението е „послание, че няма да има никаква нена

Над 100 машини от Balkan Offroad Rally 2015 стартират пред „Александър Невски“

http://motosport.actualno.com/Nad-100-mashini-ot-Balkan-Offroad-Rally-2015-startirat-pred-Aleksandyr-Nevski-news_494879.html

С пищна церемония на площада при храм-паметник „Александър Невски” в София, на 19 септември ще бъде даден официалният старт на Balkan Offroad Rallye 2015. Петото издание на международния оф-роуд маратон, познат доскоро като Balkan Breslau Rallye, за първи път ще тръгне от сърцето на столицата ни. На старта край жълтите павета се очакват над 100 състезателни машини от цяла Европа – мотоциклети, ATV-четириколки, SSV-бъгита, 4х4 автомобили и за пръв път - камиони. Balkan Offroad

За Съвета на Европа отблъскването на мигранти е неприемливо

http://www.mediapool.bg/za-saveta-na-evropa-otblaskvaneto-na-migranti-e-nepriemlivo-news239074.html

Държавите нямат правото да отблъскват мигранти и са длъжни да оценят молбите за предоставяне на статут дори на онези, навлезли в тяхна територия и акватория незаконно. Това се посочва в становище на Съвета на Европа, цитирано от БТА в четвъртък.   Когато разглеждат отделните случаи, държавите трябва да взимат предвид, дали ако даден мигрант бъде върнат обратно (в родината си или транзитна страна), той няма да бъде изложен на опасността от смъртно наказание или изтезание, нечовешко отношение и други нарушения на основните права, включително физическо насилие и "ненужен" личен обиск. Не се допуска взимането на решение за предоставяне на статут на основата на пол, раса, цвят, език, вяра, политически и други възгледи, произход, малцинствена принадлежност, се допълва в становището.   Когато бъдат настанявани в приемни центрове, мигрантите имат правото на съответните медицински грижи и подходяща храна. Задържането на мигранти в затворени центрове следва да се извършва при крайна необходимост и съобразно законодателството, главно когато предстои депортация. Задържаните мигранти имат правото да получат информация за положението си на разбираем за тях език, както и да им бъде осигурена правна помощ. През целия период на тяхното задържане те следва да имат достъп до лекар и адвокат.   Задържането трябва да продължава възможно най-кратко, иначе се приема за правно неоснователно, се отбелязва в текста. По този повод за пример е дадено дело срещу България от 2012 година. Делото е по случай от 2009 г., когато палестински бежанец от Ливан е подал молба за убежище в София, но ДАНС е изразила препоръка да бъде върнат, защото принадлежи към терористична организация. След 18 месеца задържане чужденецът бил освободен под домашен арест. В присъдата си от 2012 г. Европейският съд по правата на човека постановява, че жалбоподателят е бил твърде дълго лишен от свобода в очакването на своето експулсиране.   Посочените правни задължения на държавите от Съвета на Европа произтичат от ратифицираната от тях Европейска конвенция за човешките права. Спазването на това международно законодателство се следи от Европейския съд по правата на човека и от Европейския комитет за предотвратяване на изтезанията.

Трабантът на Соломон Паси става музеен експонат

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4974376

На 16 септември от 11.00 часа в Националния военноисторически музей (НВИМ) трабантът на д-р Соломон Паси, станал символ на евроатлантическата ориентация на България, официално се присъединява към експозицията на музея.
Картоненото возило, марка на комунистическата реалност до 1989 г. и превърнало се в емблема на порива на българските атлантици за
На 16 септември от 11.00 часа в Националния военноисторически музей (НВИМ) трабантът на д-р Соломон Паси, станал символ на евроатлантическата ориентация на България, официално се присъединява към експозицията на музея. Картоненото возило, марка на комунистическата реалност до 1989 г. и превърнало се в емблема на порива на българските атлантици за

С "Лека работа" на турски откриха пречиствателната станция в Кърджали

http://news.ibox.bg/news/id_281058285

Крепостта Вишеград е отбранявала района от нашествениците, припомнят местните

Борисов във Велико Търново: Приетият закон на Москов стабилизира правителството (Снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4974366

Приетите промени в Закона за лечебните заведения стабилизират правителството, каза във Велико Търново премиерът Бойко Борисов.
Приетите промени в Закона за лечебните заведения стабилизират правителството, каза във Велико Търново премиерът Бойко Борисов. "Всеки закон, всяка реформа има мотор в лицето на министъра и подкрепа от страна на кабинета. От самото начало министър Москов ми е обяснил какво целим с всяко едно нещо, което е прието в закона.

Борисов и Москов откриха обновения Комплексен онкологичен център и стадион „Ивайло" във Велико Търново

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4974375

Със здравния министър Петър Москов и кмета на Велико Търново Даниел Панов открихме напълно обновените Комплексен онкологичен център и стадион „Ивайло” в старата столица. Стадионът е построен през 1958 г. и от 30 години не му е правен ремонт. Обектът е на обща стойност над 3 милиона лева. През първия ни мандат осигурихме финансирането за футболния
Със здравния министър Петър Москов и кмета на Велико Търново Даниел Панов открихме напълно обновените Комплексен онкологичен център и стадион „Ивайло” в старата столица. Стадионът е построен през 1958 г. и от 30 години не му е правен ремонт. Обектът е на обща стойност над 3 милиона лева. През първия ни мандат осигурихме финансирането за футболния

С цените на тока КЕВР отне коледните премии, обяви бизнесът

http://www.moreto.net/novini.php?n=301004

Работодателите ще продължават да протестират срещу цените на тока за индустрията. Недоволството и на четирите национално представени работодателски организации у нас не е стихнало през „горещия" август месец и на 30-ти септември те отново ще излязат на протест в столицата.

Експерти прогнозират спад на фалитите в Западна Европа

http://econ.bg/Новини/Експерти-прогнозират-спад-на-фалитите-в-Западна-Европа_l.a_i.696085_at.1.html

Фалитите в Западна Европа ще се понижат със 7% през тази година. Това показва продължение на тенденцията от предходната година, когато понижението бе...

Кралев дава старт на Европейската седмица на спорта #BeActive на 14 септември в Пловдив

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4974374

Над 70 спортни събития в София и страната организира Министерството на младежта и спорта в партньорство с общини, спортни клубове, младежки организации и доброволци по повод Европейската седмица на спорта. Кампанията #BeActive ще се проведе от 14 до 20 септември, съобщи заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов.
Над 70 спортни събития в София и страната организира Министерството на младежта и спорта в партньорство с общини, спортни клубове, младежки организации и доброволци по повод Европейската седмица на спорта. Кампанията #BeActive ще се проведе от 14 до 20 септември, съобщи заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов.

Кралев дава старт на Европейската седмица на спорта #BeActive на 14 септември в Пловдив

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4974389

Над 70 спортни събития в София и страната организира Министерството на младежта и спорта в партньорство с общини, спортни клубове, младежки организации и доброволци по повод Европейската седмица на спорта. Кампанията #BeActive ще се проведе от 14 до 20 септември, съобщи заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов.
Над 70 спортни събития в София и страната организира Министерството на младежта и спорта в партньорство с общини, спортни клубове, младежки организации и доброволци по повод Европейската седмица на спорта. Кампанията #BeActive ще се проведе от 14 до 20 септември, съобщи заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов.

Норвегия – новата цел на бежанците от Сирия

http://www.bnews.bg/article-141297

60-70 бежанци са влезли от Русия в Норвегия на велосипед, тъй като по договор между двете страни не се разрешава границата да се минава пеша.

Установени са 284 шофьори в Добричко без книжка

http://pik.bg/установени-са-284-шофьори-в-добричко-без-книжка-news397022.html

Установени са 284 шофьори в Добричко без книжка

Пътните полицаи са установили от началото на годината 284 шофьори без книжка, включително и с отнето свидетелство за управление.

По пътищата са засечени и 181 водачи след употреба на алкохол, съобщи ст. инспектор в "Пътна полиция" Добрич Константин Великов по време на заседание на Областната комисия по безопасност на движението днес.

В региона за изминалите осем месеца на годината са възникнали 98 тежки катастрофи, при които са загинали 10 души, а 116 са ранени. В сравнение със същия период на миналата година тежките произшествия са с четири повече, а убитите граждани - с двама. Леко подобрение на пътната обстановка има само в Добрич - град и в комплекс "Албена".

Най-много са жертвите и ранените във възрастовата група 25-64 години. Пикът на катастрофите е между 17-22 часа, а най-често тежките злополуки в региона са възникнали в съботния ден.

Превишената скорост, отнемане на предимство на друго превозно средство и на пешеходец, каране след употреба на алкохол, преумората и стреса са сред най-честите причини за катастрофите, допълни Великов.

Бизнесът пак "яхва метлата" заради тока

http://frognews.bg/news_97485/Biznesat-pak-iahva-metlata-zaradi-toka/

Работодателските организации ще проведат на 30 септември нов протест срещу поскъпването на електрическата енергия за бизнеса. Проблемът с електроенергията става все по-тежък. Това заяви изпълнителният председател на БСК Божидар Данев.

Народното събрание отхвърли законопроекта на ДПС за тютюна

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2015/09/10/2607175_narodnoto_subranie_othvurli_zakonoproekta_na_dps_za/?ref=rss


Народното събрание днес отхвърли на първо четене законопроекта на ДПС за тютюна и тютюневите изделия, се вижда от сайта на Народното събрание.  Депутатите одобриха другите два проекта - на правителството и на депутата Румен Христов от Реформаторския блок.  

Промените, с водещ вносител лидерът на ДПС Лютви Местан, не бяха подкрепени преди това и от водещата Комисия по земеделието и храните. Едно от предложенията на ДПС - за регистри на производителите и търговците на тютюн, се...

Мандатът на посланика на България в ЕС е удължен

http://www.mediapool.bg/mandatat-na-poslanika-na-bulgaria-v-es-e-udalzhen-news239073.html

Мандатът на посланика на България в Европейския съюз Димитър Цанчев е удължен с още четири години със заповед на министъра на външните работи Даниел Митов, потвърдиха от външно министерство. Решението е било взето във връзка с подготовката на ротационното председателство на Съвета на ЕС, което България ще поеме през първата половина на 2018 година. От МВнР обаче опровергаха информация на вестник "24 часа", че мандатът на посланика в САЩ Елена Поптодорова също е бил удължен и се готви смяната й с посланика в Лондон Константин Димитров.

Бъчварова: Проблемът с гонките по пътищата е тревожен

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4974365

Проблемът с гонките по пътищата е тревожен. Това каза министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова при инспекцията на дейността на ОД на МВР-Пловдив, предаде Фокус.
Тя сподели, че първо са направени опити да се установят местата, на които обичайно се правят такива гонки.
„Заложихме много на превантивната дейност.
Проблемът с гонките по пътищата е тревожен. Това каза министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова при инспекцията на дейността на ОД на МВР-Пловдив, предаде Фокус. Тя сподели, че първо са направени опити да се установят местата, на които обичайно се правят такива гонки. „Заложихме много на превантивната дейност.

Amendments to Bulgaria’s tobacco act aim at motivating production

http://www.klassa.bg/News/Read/article/257375_Amendments+to+Bulgaria%E2%80%99s+tobacco+act+aim+at+motivating+production

“Amendments adopted to the Tobacco and Tobacco Products Act aim at motivating the local production,” Bulgarian Minister of Agriculture and Food Desislava Taneva said speaking with journalists at parliament.

“The draft bill filed by the Ministry of Economy synchronises the legislation with the European regulations on the free movement of goods. The draft bill of the Citizens for European Development of Bulgaria (CEDB) and the Reformist Block makes changes to the functioning of the tobacco sector,” the minister explained, adding that the amendments would also set registers of the tobacco producers and traders.

“Contracts will be introduced, as well as committees with the district agriculture directorates,” Ms Taneva commented further.

“The major goal is to motivate the production of tobacco in Bulgaria, to motivate the production of high-quality tobacco, which will get better price,” Minister Desislava Taneva remarked.

Валери Симеонов издигна журналистка от СКАТ за кмет на София

http://pik.bg/валери-симеонов-издигна-журналистка-от-скат-за-кмет-на-софия-news397019.html

Валери Симеонов издигна журналистка от СКАТ за кмет на София

Формацията на Валери Симеонов НФСБ издига журналистка с 16-годишен стаж в партийната телевизия СКАТ за кмет на София.

Така Силвия Трендафилова става седмият ясен кандидат-кмет в столицата, а партията продължава традицията си да фабрикува политици чрез ведомствената си медия.

"Бъдете сигурни, че Силвия Трендафилова ще отвее на първи тур Йорданка Фандъкова", увери самият Симеонов.

Останалите претенденти са Йорданка Фандъкова от ГЕРБ, проф. Михаил Мирчев от БСП, Вили Лилков от Реформаторския блок, Явор Нотев от "Атака" и Виктор Лилов от ДЕОС. Като независим кандидат за поста ще се бори и Георги Кадиев от БСП.

Трендафилова е автор на документалните филми "Кървава чешма" и "Новото робство". Завършила е право в НБУ и журналистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Възрастен мъж уби снаха си и се застреля в Благоевград (обновена+снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4974152

Мъж и жена са открити мъртви в Благоевград. Това каза за Фокус Йорданка Шаркова, говорител на ОД на МВР-Благоевград. И двамата са починали вследствие от огнестрелни рани.
Полицейските служители са ги намерили в апартамент на улица „Тодор Александров“ в областния център. Мъжът е на 91 години, а починалата жена на 61 години.
Мъж и жена са открити мъртви в Благоевград. Това каза за Фокус Йорданка Шаркова, говорител на ОД на МВР-Благоевград. И двамата са починали вследствие от огнестрелни рани. Полицейските служители са ги намерили в апартамент на улица „Тодор Александров“ в областния център. Мъжът е на 91 години, а починалата жена на 61 години.

Малтийският орден дарява болнични легла и обзавеждане на болница в Казанлък

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4974353


Със съдействието на Посолството на Република България в Берн, МБАЛ „Д-р. Хр. Стамболски” ЕООД гр. Казанлък ще получи от Фондацията „Помощ и Подкрепа” към Малтийския орден в Швейцария, дарение от електрически болнични легла, матраци и друго болнично обзавеждане, които се предоставят от Дома за грижи и медицинско обслужване на възрастни хора,
Със съдействието на Посолството на Република България в Берн, МБАЛ „Д-р. Хр. Стамболски” ЕООД гр. Казанлък ще получи от Фондацията „Помощ и Подкрепа” към Малтийския орден в Швейцария, дарение от електрически болнични легла, матраци и друго болнично обзавеждане, които се предоставят от Дома за грижи и медицинско обслужване на възрастни хора,

Кейли Куоко-Суитинг конкурира София Вергара за най-печеливша телевизионна актриса

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2015/09/10/2607111_keili_kuoko-suiting_konkurira_sofiia_vergara_za/?ref=rss


Звездата от сериала "Модерно семейство" София Вергара и колежката й Кейли Куоко-Суитинг от "Теория за големия взрив" оглавяват класацията на сп. "Форбс" за най-високоплатени телевизионни актриси за 2015 г.

Само за година двете са натрупали състояния от по 28.5 млн. долара всяка.

Така Вергара, която бе начело в класацията на сп. "Форбс" за последните 4 години, сега има конкуренция в лицето на Куоко-Суитинг.


Според договора си от миналата година звездата от...

Малтийският орден дарява болнични легла и обзавеждане на болница в Казанлък

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4974333


Със съдействието на Посолството на Република България в Берн, МБАЛ „Д-р. Хр. Стамболски” ЕООД гр. Казанлък ще получи от Фондацията „Помощ и Подкрепа” към Малтийския орден в Швейцария, дарение от електрически болнични легла, матраци и друго болнично обзавеждане, които се предоставят от Дома за грижи и медицинско обслужване на възрастни хора,
Със съдействието на Посолството на Република България в Берн, МБАЛ „Д-р. Хр. Стамболски” ЕООД гр. Казанлък ще получи от Фондацията „Помощ и Подкрепа” към Малтийския орден в Швейцария, дарение от електрически болнични легла, матраци и друго болнично обзавеждане, които се предоставят от Дома за грижи и медицинско обслужване на възрастни хора,

Княгиня Калина падна от кон, нарани си ръката

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4974345

Княгина Калина преживя злополука по време на тренировка като състезателка по конен спорт, съобщиха от прессекретариата на Симеон Сакскобурготски.
Това се е случило в Рабат, Мароко, където княгинята живее със семейството си. Княгинята преживяла сериозна травма вследствие падане и последвал удар върху лакътя на едната й ръка от коня при опита му да
Княгина Калина преживя злополука по време на тренировка като състезателка по конен спорт, съобщиха от прессекретариата на Симеон Сакскобурготски. Това се е случило в Рабат, Мароко, където княгинята живее със семейството си. Княгинята преживяла сериозна травма вследствие падане и последвал удар върху лакътя на едната й ръка от коня при опита му да

Започна проектирането на парка във варненския квартал „Виница"

http://www.moreto.net/novini.php?n=300994

В момента върви проектиране на зона с детски и спортни площадки във варненския квартал „Виница". Това обяви кметът на града Иван Портних, предаде репортер на Moreto.net. По думите на градоначалника, общината е намерила подходящ държавен терен от 6 декара, върху който ще има и фитнес на открито, а младите хора и семейства ще могат да го използват за отдих и разходка.

Рияд предлага да построи 200 джамии в Германия

http://petel.bg/Riyad-predlaga-da-postroi-200-dzhamii-v-Germaniya__126258

Снимка Булфото Саудитска Арабия е предложила на Берлин да построи в Германия 200 джамии, които да обслужват бежанците пише ливанския в....

Извънредно! Бежанците нахлуват в България! Хванаха 15, натъпкани във "Фолксваген" край Приморско

http://petel.bg/Izvanredno--Bezhantsite-nahluvat-v-Balgariya--Hvanaha-15--natapkani-vav-Folksvagen-kray-Primorsko__126259

Нова група бежанци са заловени от полицията край Приморско. Шестима възрастни сирийци и девет деца били натъпкани в лека кола...

5 от 80 опита за самоубийство в Хасковско успешни

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4974328

Пет от общо 80 опита за доброволно слагане на край на живота в област Хасково от началото на годината са били успешни. Това съобщи в Световния ден за суицидопрофилактиката психоложката Красимира Богданова от РЗИ - Хасково.
Най-често самоубийците посягат към лекарствата., а 90 на сто от решилите се на крайна мярка са от градовете.
Пет от общо 80 опита за доброволно слагане на край на живота в област Хасково от началото на годината са били успешни. Това съобщи в Световния ден за суицидопрофилактиката психоложката Красимира Богданова от РЗИ - Хасково. Най-често самоубийците посягат към лекарствата., а 90 на сто от решилите се на крайна мярка са от градовете.

Задържаха трима от София, вкарали 19 имигранти през границата с Турция

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4974316

Гранични полицаи задържаха трима мъже от София, опитали да прекарат 19 нелегални имигранти от границата с Турция, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Гранична полиция” .  Вчера граничен полицейски наряд от ГПУ-Малко Търново е извършил проверка на три леки автомобила „Опел“, „Рено“ и „БМВ“ със софийска регистрация.
Гранични полицаи задържаха трима мъже от София, опитали да прекарат 19 нелегални имигранти от границата с Турция, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Гранична полиция” . Вчера граничен полицейски наряд от ГПУ-Малко Търново е извършил проверка на три леки автомобила „Опел“, „Рено“ и „БМВ“ със софийска регистрация.

Защо бежанската вълна е толкова голяма точно сега

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/09/10/2606051_zashto_bejanskata_vulna_e_tolkova_goliama_tochno_sega/?ref=rss


Кървавата гражданска война в Сирия започна преди няколко години. В Ирак и Афганистан нестабилността се е настанила още след инвазията на САЩ преди повече от десетилетие. Етническите конфликти и политическите репресии са обичайни за някои части на Африка от още повече време.

Защо обаче вълната имигранти от тези райони в Европа достигна толкова големи мащаби тази година? Зависи кого питате, коментира Саймън Шустър за списание "Тайм".

Мнозина от имигрантите, които пристигат с...

Задържаха трима мъже от София, прекарвали 19 нелегални имигранти от границата с Турция

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4974329

Гранични полицаи задържаха трима мъже от София, опитали да прекарат 19 нелегални имигранти от границата с Турция, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Гранична полиция” .  Вчера граничен полицейски наряд от ГПУ-Малко Търново е извършил проверка на три леки автомобила „Опел“, „Рено“ и „БМВ“ със софийска регистрация.
Гранични полицаи задържаха трима мъже от София, опитали да прекарат 19 нелегални имигранти от границата с Турция, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Гранична полиция” . Вчера граничен полицейски наряд от ГПУ-Малко Търново е извършил проверка на три леки автомобила „Опел“, „Рено“ и „БМВ“ със софийска регистрация.

Плевнелиев нарече провокация руското искане за коридор

http://news.ibox.bg/news/id_551864183

Смята, че страната ни правилно е отказала руски военни самолети да прелетят над нейна територия на път за Сирия. Проявили сме характер и сме се показали като достоен член на семейството на правилата.

Бивш военен уби снаха и се самоуби

http://www.bnews.bg/article-141305

По непотвърдена информация Мария е била болна на легло и е трябвало е да я настанят в болница. Свекър й я застрелял в леглото, покрил трупа й с одеяло и след това се гръмнал.

Bulgarian Authorities Detain 29 Refugees from Syria, Iraq Near Burgas

http://www.klassa.bg/News/Read/article/257374_Bulgarian+Authorities+Detain+29+Refugees+from+Syria%2C+Iraq+Near+Burgas+

Bulgarian authorities detained two groups of refugees numbering a total of 29 people from Syria and Iraq on the main road to Turkey near the city of Burgas.

One of the groups, which consisted of nine people identifying themselves as Iraqi citizens, was uncovered by foresters in the area of the village of Marinka.

Earlier on Thursday, foresters uncovered another group of refugees in the woods between the villages of Novo Panicharevo and Yasna Polyana.

This group consisted of twenty people identifying themselves as Syrians, four of them being adults, the rest children aged between six and seventeen.

The refugees will be interrogated before a judge to establish how and where they crossed into Bulgarian territory.

Княгиня Калина падна от кон, нарани си ръката

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4974320

Княгина Калина преживя злополука по време на тренировка като състезателка по конен спорт, съобщиха от прессекретариата на Симеон Сакскобурготски.
Това се е случило в Рабат, Мароко, където княгинята живее със семейството си. Княгинята преживяла сериозна травма вследствие падане и последвал удар върху лакътя на едната й ръка от коня при опита му да
Княгина Калина преживя злополука по време на тренировка като състезателка по конен спорт, съобщиха от прессекретариата на Симеон Сакскобурготски. Това се е случило в Рабат, Мароко, където княгинята живее със семейството си. Княгинята преживяла сериозна травма вследствие падане и последвал удар върху лакътя на едната й ръка от коня при опита му да

Училищата сами си пишат програмата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4974307


Автономията на училищата включва и правото да определят профилите  и професиите, както и самостоятелно да избират и съста\вят свои учебни планове, да разпределят учебната програма в зависимост от потребностите на учениците. Те могат да определят учебните предмети и да разработват учебни програми. Това решиха депутатите при второто четене на
Автономията на училищата включва и правото да определят профилите  и професиите, както и самостоятелно да избират и съста\вят свои учебни планове, да разпределят учебната програма в зависимост от потребностите на учениците. Те могат да определят учебните предмети и да разработват учебни програми. Това решиха депутатите при второто четене на

Обир в Слънчев бряг! Задигнаха над 5 бона от хотелска стая

http://pik.bg/обир-в-слънчев-бряг-задигнаха-над-5-бона-от-хотелска-стая-news397011.html

Обир в Слънчев бряг! Задигнаха над 5 бона от хотелска стая

1 500 евро, 800 долара и 1 500 лева са откраднади от хотелска стая в Слънчев Бряг, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас.

В Районно управление-Несебър е получено съобщение от 52-годишен руски турист, отседнал в Слънчев бряг, за това, че за времето между 08.00 ч. до 20.00 ч. предния ден чрез отключване с подбран или подправен ключ е проникнато в хотелската му стая, откъдето е извършена кражба на сумата от 1 500 евро, 800 долара и 1 500 лева. Работата по случая продължава.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване