Горя заведение на къмпинг "Смокиня"

http://www.mediapool.bg/gorya-zavedenie-na-kamping-smokinya-news265171.html

Заведение горя тази в нощта срещу вторник на къмпинг Смокиня, съобщи бТВ. Огънят тръгнал около 2 ч. след полунощ и е унищожил изцяло ресторанта. Той е обхванал и съседна каравана, от която е изведен спящ човек. Според местните жители става въпрос за разчистване на конкуренцията в началото на сезона. Появиха се съобщения, че може да става дума за късо на електрически уред.  Няма пострадали бунгала и хора в къмпинга, съобщиха от пресцентъра на полицията в Бургас. Причините за инцидента се разследват.

Жена ще управлява Ябълково до частичните избори

//dariknews.bg/regioni/haskovo/zhena-shte-upravliava-iabylkovo-do-chastichnite-izbori-2030145

С мандат по-малко от месец кмет на едно от големите димитровградски села ще бъде административният секретар на кметството там Величка Георгиева. Тя бе избрана от 30 съветници, само с един глас против. Предложението бе на председателя на димитровградския местен парламент Гергана Кръстева и бе утвърд

Наркодилър получи условна присъда

//dariknews.bg/regioni/dobrich/narkodilyr-poluchi-uslovna-prisyda-2030142

Окръжен съд - Добрич наложи условно наказание „лишаване от свобода” за срок от 1 година и 6 месеца с 3-годишен изпитателен срок на Ергин П. за държане и разпространение на наркотици. Мъжът ще плати и направените по делото разноски в размер на 700 лева.
 
24-годишният

Тракийци от Кърджали напускат Съюза на тракийските дружества, заради колаборация с БСП

//dariknews.bg/regioni/kyrdzhali/trakijci-ot-kyrdzhali-napuskat-syiuza-na-trakijskite-druzhestva-zaradi-kolaboraciia-s-bsp-2030144

“Тракийско дружество –Димитър  Маджаров”  в Кърджали напуска Съюза на тракийските дружества в България, става ясно от разпространено в медиите становище след проведено Общо събрание на 5 юни.
В началото на месец април тази година Тракийско дружество „Антим първи“ в Бургас  също напусна СТДБ,

Новият председател на Районния съд в Каварна встъпи в длъжност

//dariknews.bg/regioni/dobrich/noviiat-predsedatel-na-rajonniia-syd-v-kavarna-vstypi-v-dlyzhnost-2030146

Новоизбраният председател на Районен съд - Каварна съдия Веселина Узунова официално встъпи в длъжност. На церемонията, която се състоя в Каварна, присъстваха председателят на Окръжен съд - Добрич съдия Галатея Ханджиева, заместник-председателите на институцията - съдия Петър Монев

Задържаха 16-годишен за грабеж

//dariknews.bg/regioni/haskovo/zadyrzhaha-16-godishen-za-grabezh-2030148

16-годишен младеж е задържан за грабеж, съобщават от областната дирекция на МВР в Хасково. В първия ден от месеца непълнолетният застигнал в гръб 60-годишна жена пред дома й на улица „Хан Омуртаг” в Хасково и със сила издърпал дамската й чанта. В нея имало 120 лева, лични документи и мобилен телефо

Стрелба на гара край Мюнхен, има ранени

//dariknews.bg/novini/sviat/strelba-na-gara-kraj-miunhen-ima-raneni-2030109

Полицайка е простреляна на гара в предградие на Мюнхен тази сутрин. Заподозрян за стрелбата мъж е арестуван, съобщи в Twitter мюнхенската полиция, цитирана от Асошиейтед прес и ДПА.

10 месеца баща търси сина си, сега провокира с билборд (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/bylgariia/10-meseca-bashta-tyrsi-sina-si-sega-provokira-s-bilbord-video-2030117

В началото на месец септември Калоян Милев от София съобщава във Facebook, че 4-годишният му син Никола е изчезнал заедно с майка си. Сега бащата сложил снимката на сина си на билборд.
 
"Този билборд е провокация, а не начин да търся детето си", каза пред

Путин във филма на Оливър Стоун: Американците си отгледаха Ал Кайда

http://www.moreto.net/novini.php?n=353281

Терористичната мрежа Ал Кайда е резултат от дейността на САЩ. Това заяви руският президент Владимир Путин в интервю, включено във филма на американския режисьор Оливър Стоун, предаде ТАСС. Ал Кайда не е резултат на наша дейност, това е резултата от дейността на американските ни приятели, заяви руският президент.

Пореден резил на "Герена", гонят от тренировка нарочени от Жадното

https://offnews.bg//futbol/poreden-rezil-na-gerena-goniat-ot-trenirovka-narocheni-ot-zhadnoto-658016.html

Левски ще стартира днес подготовката си за новия сезон с високо напрежение на "Герена".

Причината за това е, че двамата капитани на тима Веселин Минев и Боян Йоргачевич са били предупредени в телефонни разговори да не се появяват на първата тренировка днес от 17,30 часа.

Те попадат в черния списък на треньора Николай Митов - Жадното и от ръководството искат час по-скоро да скъсат договорите им. В случай, че някой от тях се появи на сбора, на домакина е наредено да не му дава екип, пише "Меридиан мач".

Въпреки това Минев се е заканил да дойде на "Герена", за да си каже "довиждане" със съотборниците си, макар да е бил увещаван да не го прави. Той бе на стадиона и вчера за разговори с шефовете.

Всичко това изглежда доста странно, като се има предвид, че Боян и Веско са дали много на Левски и раздялата с тях може да стане по доста по-цивилизован начин.

Още повече, че двамата наскоро подписаха нови договори, така че раздялата трябва да стане по взаимно съгласие.

Няма да е изненада, ако и Франсис Нар го последва същата съдба. Той ще получи днес ултиматум да отиде под наем в Черно море или някой друг отбор по негово желание, или ще бъде изолиран от отбора и няма да тренира.

Бабикян към Радева: Какво е да сме повече българи, а не космополити?

http://frognews.bg/news_136377/Babikian-kam-Radeva-Kakvo-e-da-sme-poveche-balgari-a-ne-kosmopoliti/

„Една купчина хора са дискриминирани зловещо, Десислава Радева трябва да е наясно с това, очевидно не е – за нея е купон”, заяви адвокатът по човешките права Николай Хаджигенов в студиото на „Тази сутрин”.

Бабикян към Радева: Какво означава да сме повече българи, а не космополити?

http://frognews.bg/news_136377/Babikian-kam-Radeva-Kakvo-oznachava-da-sme-poveche-balgari-a-ne-kosmopoliti/

„Една купчина хора са дискриминирани зловещо, Десислава Радева трябва да е наясно с това, очевидно не е – за нея е купон”, заяви адвокатът по човешките права Николай Хаджигенов в студиото на „Тази сутрин”.

Пловдивски депутати стават посланици на Европейска столица на културата 2019

https://www.24chasa.bg/region/article/6278025

Пловдивски депутати стават посланици на Европейска столица на културата 2019Пловдивски депутати стават посланици на Европейска столица на културата Осем от общо 11 пловдивски депутати обещаха да направят национална кауза титлата на града европейска столица на културата. Славчо Атанасов и Александър Сиди от Обединени патриоти, Спас Гърневски, Атанас Ташков и Менда Стоянова от ГЕРБ,

Разбиха банкомат в Бобошево

http://www.cross.bg/bankomat-boboshevo-razbiha-1545849.html

/КРОСС/ Разбиха банкомат в Бобошево. Устройството е изтръгнато от сградата на общината тази нощ. Сигналът в полицията е подаден към 2.00 ч. Все още не е ясно дали в машината е имало пари и колко. Полицията е на място и разследва случая.  

Правната комисия в НС ще обсъжда мажоритарния вот

http://www.mediapool.bg/pravnata-komisiya-v-ns-shte-obsazhda-mazhoritarniya-vot-news265170.html

На извънредно заседание във вторник правната комисия в парламента ще осбъжда два законопроекта за промяна на Изборния кодекс, внесени от ГЕРБ и ДПС. Проектът на ГЕРБ бе внесен и в преходния парламент, но бе отвхърлен от всички партии. Формацията на Борисов обаче се ангажира, че ще внесе текстовете отново. Те предвиждат въвеждане на мажоритарна избирателн система, в два тура, с абсолютно мнозинство. Най-важният момент – прерайонирането на странарта, ГЕРБ прехвърлят към президентството. ДПС от своя страна предлага премахване на задължителното гласуване като противоконституционно. Формацията иска отпадане на квадратчето “не подкрепям никого”. В проекта на движението се предвижда и въвеждане на агитация на различен език, освен българския, при осигурен превод. ДПС иска връщане на старите правила за отваряне на избирателните секции в чужбина, както и премахване на феномена 15/15 с преференциалния вот. Идеята на движението е в пропорционалната листа да няма номер на кандидат, който да съвпада на номера на партията, определен от ЦИК.   

15 души са в неизвестност след срутване на сграда в кенийската столица (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6277994

15 души са в неизвестност след срутване на сграда в кенийската столица (Снимки)Най-малко 15 души са в неизвестност, след като седеметажна сграда се срути в жилищен квартал на кенйската столица Найроби, предава Reuters, цитира "Фокус". По данни на спасителните служби инцидентът се е случил в източните предградия на Найроби още в понеделник сутрин. Снимки от мястото на произшествието показват купчини от разрушени бетонни

Захариева обеща по-бързо консулско обслужване за българите в Обединеното кралство

http://www.eurochicago.com/2017/06/zaharieva-obeshta/

По разпореждане на министър Захариева, след разговор с премиера Борисов, в конслуската ни служба в Лондон ще бъдат командировани допълнително служители от МВнР в София, за да се осигури по-бързото обслужване на нашите граждани в Обединеното кралство. Същевременно други служители от състава на българското посолство са били пренасочени по спешност в консулската служба, за да подпомогнат работата на консулите и техническите лица.

Окръжният съд Пазарджик ще гледа дело срещу бившия кмет на Община Ракитово

https://www.24chasa.bg/novini/article/6277995

Окръжният съд Пазарджик ще гледа дело срещу бившия кмет на Община РакитовоОкръжният съд Пазарджик ще гледа поредното дело срещу бившия кмет на Община Ракитово Емилия Еленкова, съобщават от Пазарджик от пресцентъра на пазарджишкия съд, цитирани от “Фокус“. Делото е образувано по обвинение от Окръжна прокуратура – Пазарджик. Срещу Еленкова е повдигнато обвинение за престъпление по служба за това,

Вече почти година скандален случай с отвлечено дете няма решение

https://www.actualno.com/crime/veche-pochti-godina-skandalen-sluchaj-s-otvlecheno-dete-njama-reshenie-news_616616.html

Вече десет месеца малкият Никола го няма. Това заяви бащатата на малкото момченце Калоян Милев, чийто случай нашумя след като съпругата му Теодора отведе Никола през Летище Варна, въпреки декларация на самия Милев, че не позволява извеждането зад граница на детето. Теодора

Мъж е в неизвестност, след като напусна болница в София

https://offnews.bg//112/mazh-e-v-neizvestnost-sled-kato-napusna-bolnitca-v-sofia-658015.html

49-годишният Георги Величков Гюндерски е в неизвестност от една седмица, след като е напуснал болница в София. За това алармира съпругата му Миглена.

Пред OFFNews тя разказа, че на 6 юни мъжът ѝ претърпял инцидент - след като му прилошало, паднал и си ударил главата. Бил приет в местната болница, където констатирали, че Георги има комоцио. Лекарите посъветвали мъжът да бъде транспортиран до болница в София.

Още същият ден Георги бил настанен в столичната "Софиямед", където трябвало да остане за изследвания. От 7 юни обаче той е в неизвестност.

От болницата твърдят, че Георги за последно е видян в 23.00 часа на 6 юни. Тогава той помолил медицинската сестра да изключи системите му. До това време не е имало признаци за влошаване на състоянието му. 

Липсата му е констатирана в 4.00 часа сутринта на 7 юни. Когато от болницата уведомили съпругата на Георги, тя веднага се обадила в полицията в Бобов дол. Същият ден отишла и в болницата в София, където се срещнала с разследващ полицай от 1 Районно управление. 

От МВР изискали записите от охранителните камери, от които станало ясно, че Георги е напуснал болницата в 2 часа сутринта на 7 юни. Интересното в случая е, че това е станало без охраната на болничното заведение да забележи.

Мъжът е обявен за общодържавно издирване, обясниха за OFFNews от МВР. Георги е без документи и без телефон, тъй като вещите му останали в съпругата му в деня на инцидента. 

Миглена търси помощ от всички, които имат информация за местонахождението на мъжа ѝ. 

Ако някой има информация за човека от снимката, моля да се обади на телефон 0898363712 или в най близкото управление на МВР.

Полицайка осъди МВР за удържани 85 лева

http://dnes.dir.bg/news/plovdiv-sad-mvr-25904646

Служителка на Областната дирекция на полицията в Пловдив осъди МВР да й върне 84,95 лв., удържани за надвишен лимит на телефона.

Голдън Стейт си върна трона в НБА

https://offnews.bg//drugi/goldan-stejt-si-varna-trona-v-nba-658014.html

Отборът на Голдън Стейт се върна на трона в НБА, след като детронира досегашния първенец Кливлънд във финалната серия с 4-1 победи.

Тимът от Калифорния се наложи със 129:120 в мач номер 5 и по този начин не се стигна до миналогодишния кошмар, който калифорнийци изживя, допускайки пълен обрат след аванс от 3-1 победи.

Кевин Дюрант за пореден път в тези финали бе голямата разлика в полза на Уориърс и с подкрепата на Стеф Къри, както и с перфектно включване от пейката на Андре Игуадала, допринесе сериозно за това трофея "Лари О'Брайън" да остане в Оукланд за втори път в последните три сезона и за общо пети в историята на клуба.

Дюрант наниза 39 точки при впечатляващи проценти - 9/12 за 2 точки, 5/8 за 3 точки и 6/6 от наказателната линия, овладя 7 борби и направи 5 асистенции. Къри се включи с 34 точки и 10 асистенции, докато Игуадала вкара 20 точки.

Суперзвездата ЛеБрон Джеймс бе най-добър за Кливланд с феноменалните 41 точки, 13 борби и 8 асистенции. Кайри Ървинг вкара 26 точки, Джей Ар Смит остана с 25, а Тристан Томпсън най-сетне направи силен мач във финалите, макар и той да се оказа без особено значение - 15 точки и 8 борби.

Цените на петрола остават под 49 долара за барел

http://econ.bg/Новини/Цените-на-петрола-остават-под-49-долара-за-барел_l.a_i.743974_at.1.html

Цените на петрола продължават да остават на едни от най-ниските си нива за последните седмици. Фючърсът за петрола сорт Brent в рамките на търговията...

Юнски сняг зарадва скиорите в Калифорния

http://www.cross.bg/snyag-pistite-kyrorta-1545848.html

/КРОСС/ Необичайна за сезона зимна буря увеличи снежната покривка в Сиера Невада, в американския щат Калифорния, и даде възможност на скиори и сноубордисти да се порадват на пистите в очакване на лятото. В горните части на курорта Скуо Вали паднаха 10 см сняг, а в ниското - 5 см. Наистина е уникално, каза говорител на курорта. Може да видите хора по бански по склоновете, добави той. Плановете са, докато има сняг, пистите да са отворени през лятото всяка събота. Възможно е това да продължи до края на юли, а може би и през август. Сняг през юни е рядкост, но не и нещо нечувано, казват метеоролозите. Дарик video:https://www.youtube.com/watch?v=bWjO5YzU5j4

Пожар вилня в култовия къмпинг "Смокиня", капанче и бунгало изгоряха

https://www.24chasa.bg/region/article/6277955

Пожар вилня в култовия къмпинг "Смокиня", капанче и бунгало изгоряхаПожар лумна в култовия къмпинг "Смокиня" край Созопол тази нощ около  01.16 ч. , изгорели са дървено заведение и бунгало. Няма пострадали хора, съобщават от полицията. От ОД МВР Бургас уточняват, че заведението е с неустановени до момента собственици. На място са разпитани двама свидетели, единият от които,

Разбиха банкомат в Бобошево

https://www.24chasa.bg/novini/article/6277991

Разбиха банкомат в Бобошево
Разбиха банкомат в Бобошево. Устройството е изтръгнато от сградата на общината в нощта срещу вторник. Сигналът в полицията е подаден към 2.00 ч, предаде NOVA.  Все още не е ясно дали в машината е имало пари и колко. Полицията е на място и разследва

Oбядът c Уopън Бъфeт пoeвтиня c близо 1 млн. долара

http://clubz.bg/55052-obqdyt_c_uopyn_byfet_poevtinq_c_blizo_1_mln_dolara

Уорън Бъфет Снимка БГНЕС

Tpaдициoнният oбяд c aмepиĸaнcĸия милиapдep Уopън Бъфeт бe пpoдaдeн нa интepнeт ayĸциoн в еВау тaзи гoдинa зa 2,679 млн. дoлapa. 

Toвa e c 22% пo-мaлĸo oт пocтигнaтaта цeнa пpeз минaлaтa гoдинa, ĸoгaтo cyмaтa изpaвни пpeдишния peĸopд oт $3,46 милиoнa. 

Зaceгa нe e извecтнo имeтo нa пoбeдитeля.

B тъpгa зa пpaвoтo дa oбядвaт c финaнcиcтa, нapичaн "Opaĸyлa oт Oмaxa", ca yчacтвaли 41 зaявĸи. Haчaлнaтa цeнa нa лoтa e билa $25 xиляди дoлapa.

Блaгoтвopитeлният тъpг ce пpoвeждa зa 18-a гoдинa.

Πoбeдитeлят в ayĸциoнa щe oбядвa c Уopън Бъфeт в eдин oт нaй-пpecтижнитe нюйopĸcĸи pecтopaнти - cтeĸxayc Ѕmіth & Wоllеnѕkу в Maнxaтън. Toй имa пpaвo дa дoвeдe cъc ceбe cи дo ceдeм дyши.

Инвecтитopът Гaй Cпиp, oбядвaл c Бъфeт пpeз 2007 г., нaпиca ĸнигa зa тoвa ĸaĸ тoзи paзгoвop e пoвлиял нa нeгoвия пoдxoд пpи сделките му.

Πpeз 2010 и 2011 г. търга спечели yпpaвлявaщият пapтньop нa xeджфoндa Реnіnѕulа Саріtаl Аdvіѕоrѕ Teд Уeшлъp, зaплaтил зa oбядa нaд $2,6 милиoнa.

Пpeз 2012 г. тoй влeз в eĸипa нa мeниджъpите нa Веrkѕhіrе Наthаwау Іnс., пpинaдлeжaщ нa Бъфeт. Cмятa ce, чe Уeшлъp щe бъдe eдин oт тpиoтo "T" (ĸaĸтo ги нapичa финaнcиcтът) зaeднo c Toд Koбc и Tpeйcи Бpит, ĸoeтo щe yпpaвлявa инвecтициoнния пopтфeйл нa Веrkѕhіrе Наthаwау, ĸoгaтo Бъфeт ce oттeгли.

За времето, в което се провежда този благотворителен аукцион, Бъфет е привлякъл 26,3 млн. долара. 

Цялaтa cyмa пocтъпвa в блaгoтвopитeлния фoнд нa финaнcиcтa Glіdе Fоundаtіоn, ĸoйтo ocигypявa мeдицинcĸa пoмoщ и пpeдocтaвя oĸoлo 1 милиoн пopции xpaнa нa нyждaeщитe нa гoдинa.

Фoндът paбoти вeчe близo 50 гoдини и e бил любимaтa инициaтивa нa нa cъпpyгaтa нa Бъфeт - Cюзън Toмпcън Бъфeт, пoчинaлa пpeз 2004 г.

Крадци взеха 3 000 евро и 200 000 рубли от апартамент в Поморие

https://www.24chasa.bg/novini/article/6277982

Крадци взеха 3 000 евро и 200 000 рубли от апартамент в Поморие3 000 евро и 200 000 рубли са откраднати от апартамент ул. "Европа" в Поморие. Това съобщиха от ОДМВР - Бургас. Вчера, около 12.40 часа, в Районно управление - Поморие е получено съобщение от 59-годишен руски турист, отседнал в Поморие, за това, че чрез взломяване на входната врата на апартамента му, разположен на ул.

Ансамбъл „Варна"представи града на петата Фолклорна танцова панорама

http://www.moreto.net/novini.php?n=353279

За първи път ансамбъл извън столичните взе участие във Фолклорната танцова панорама. Това бе ансамбъл „Варна" с главен художествен ръководител Юлиян Станев, който получи поканата като оценка за високото ниво на танцьорите от морската столица, научи Moreto.

Нено Димов: Ако референдумът в Трън бъде признат, процедурата ще спре

http://frognews.bg/news_136376/Neno-Dimov-Ako-referendumat-v-Tran-bade-priznat-protsedurata-shte-spre/

Шест от спрените кладенци в Хасково са пуснати, тъй като нормите на уран са паднали под допустимото. Водата обаче все още не може да се използва само за битови нужди и не е годна за пиене. Очаква се становище на БАН за влиянието на алфа-частиците и здравното министерство да даде индикативни нива, над които не може да се употребява водата. Това заяви в предаването ”Тази сутрин” министърът на околната среда и водите Нено Димов.

Нено Димов се обяви против златодобива в Трън

http://frognews.bg/news_136376/Neno-Dimov-se-obiavi-protiv-zlatodobiva-v-Tran/

Шест от спрените кладенци в Хасково са пуснати, тъй като нормите на уран са паднали под допустимото. Водата обаче все още не може да се използва само за битови нужди и не е годна за пиене. Очаква се становище на БАН за влиянието на алфа-частиците и здравното министерство да даде индикативни нива, над които не може да се употребява водата. Това заяви в предаването ”Тази сутрин” министърът на околната среда и водите Нено Димов.

Двама щатски прокурори съдят Тръмп за нарушаване на конституцията

http://www.mediapool.bg/dvama-shtatski-prokurori-sadyat-tramp-za-narushavane-na-konstitutsiyata-news265169.html

Генералните прокурори на щата Мериленд и на Федералния окръг Колумбия заведоха съдебен иск срещу президента Доналд Тръмп с аргумента, че негови фирми получават плащания от чужди правителства, с което нарушават конституцията на САЩ, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Плащанията, които фирми на президента получават от чуждестранни правителства и национални държавни институции чрез хотелиерската му империя лишават Мериленд и окръг Колумбия от дейността на някои компании и поставят местните власти под натиск да дават специално отношение на фирмите на Тръмп, се казва във внесения в щата Мериленд съдебен иск, цитиран от БТА. Организацията "Тръмп" е заявявала, че приходите от клиенти, които са представители на чужди правителства, ще се даряват на хазната на САЩ, но самите клиенти няма да се идентифицират. Генералните прокурори на Мериленд и Окръг Колумбия ще искат съдът в Мериленд да нареди Тръмп да не получава никакви правителствени плащания извън заплатата си на президент. Притежаването на стотици фирми от Тръмп освен това нарушава конституционното изискване президентът да не получава подаръци от чужди правителства без одобрение от Конгреса, както и от национални държавни ведомства при каквито и да било обстоятелства, се посочва в иска. През януари Тръмп предаде управлението на Организацията "Тръмп" на тръст, който се контролира от двамата му пълнолетни синове, но той все още е собственик на фирмите си, включително хотела "Тръмп интернешънъл" във Вашингтон, и може да ползва приходи от тях когато пожелае. Мериленд и Окръг Колумбия са изправени пред "непоносима дилема", когато Тръмп иска от тях да дадат на негови фирми разрешения за ползване на земя или някакви предимства, изтъкват още генералните прокурори. Според министерството на правосъдието, което в петък даде становище по подобен иск от януари, приходите на хотелите на Тръмп не попадат под конституционната дефиниция за неуместни плащания, нито нарушават забраната за получаване на плащания от други власти, тъй като това се отнася до извършвани от президента лични услуги.

Експерт: Последните изменения в ЗДвП значително ще намалят катастрофите

http://www.cross.bg/stratiev-taka-izmeneniya-1545847.html

/КРОСС/ "Последните изменения в Закона за движение по пътищата значително ще намалят катастрофите, но е необходим нов вариант с ясни регламентации". Това каза за Радио „Фокус" Алекси Стратиев, експерт по пътна безопасност и бивш директор на КАТ. По думите му крайната мярка, до която прибягна МВР с отнемане на книжката за неизплатени глоби, е ефективна до някаква степен, като така се повишава и събираемостта на задълженията. „Мисля, че е сериозна мярка, тъй като предстоят много пътувания, както в страната, така и в чужбина. Тези, които не са си платили глобата, изпадат в една рискова ситуация да им бъде отнето свидетелството по време на път, което би осуетило тяхната почивка. Така че, нека всички онези, които знаят, че дължат глоби да бъдат така добри да ги изплатят своевременно, за да не се случват неприятни неща", съветва Стратиев. Той обърна внимание, че през лятото пътят е сух, а времето приятно, което предразполага водачите много често да превишават скоростта, с която трябва да се съобразят в конкретния участък. "Скоростта е определяща за повишаването на ПТП, а спазването на правилата може да предпази от появата им", подчерта експертът. Относно разкритите корупционни практики в ДАИ Алекси Стратиев отбеляза, че има логика в това държавата да носи сама отговорността за провеждането на шофьорските изпити, но практиката в ЕС е те да се осъществяват от частни школо, върху които държавата да осъществява контрол

Кой ще дойде за 80-ия рожден ден на Симеон

http://clubz.bg/55051-koj_shte_dojde_za_80_iq_rojden_den_na_simeon

Симеон Сакскобургготски. Снимка БГНЕС

Симеон Сакскобургготски ще посрещне гости от цяла Европа за рождения си ден на 16 юни, съобщиха от неговия пресцентър.

В петък последният български цар и бивш премиер ще закръгли 80 години. Знатните особи ще му гостуват в двореца "Врана". Там ще бъдат членове на кралски фамилии от цяла Европа. Поканени са представители на държавната и местна власт в България. Симеон събира и бившата парламентарна група на НДСВ, министрите от неговото правителство, управлявало през 2001-2005 г., общественици, бивши политически партньори, представители на бизнеса.

Почти цялото семейство Сакскобургготски ще бъде в София са юбилея. Ще отсъстват само внуците Тирсо и Лукас – синове на Кубрат Панагюрски. Двамата имат важни изпити.

Още през януари Симеон изпрати писма до кралските фамилии в Европа, в което ги уведомява, че се налага да ограничи гостите до родени през 1937 г. негови връстници. Изключение правят само наследниците на кралските фамилии на Балканите. Това се налага поради факта, че евентуално присъствие тук на кралски двойки от действащи монархии е свързано с ангажиране на държавните институции и засилени мерки за сигурност на държавно ниво, обясняват от пресцентъра на Сакскобургготски. А организираният прием е частен.

Сред гостите от чужбина ще бъдат принцеса Маргарита и принц Раду от Румъния, принц Александър и принцеса Катарина от Сърбия, принц Никола от Черна Гора, принц Лека от Албания със съпругата си принцеса Елия, както и Осман Салаххадин Османоглу – единственият жив пряк потомък на турските султани Мурад V и Мехмед V.

От Испания ще пристигнат кралица София и сестра й принцеса Ирина. Крал Хуан Карлос, който бе на трона до 2014 г. и който също ще навърши 80 г. след 7 месеца, няма да има възможност да присъства.

Ще дойдат австрийската ерцхерцогиня Елена и принц Андреас Сакск-Кобург-Гота, който е доайенът на фамилията. Той ще пристигне със специален самолет директно от град Кобург, Германия.

Сред гостите ще бъде и принц Тусун от Египет, който е бил съученик на Симеон в колежа „Виктория” в Александрия.

От поканените ще отсъства княз Карел Шварценберг, бивш външен министър на Чехия. Точно на 16 юни в Чехия започват национални тържества по повод 400 години от основаването на династията Шварценберг в Бохемия. 

На 16 юни сутринта в катедралния храм „Св.Александър Невски” ще се състои благодарствен молебен, възглавяван от българския патриарх Неофит.

Волейболистите ни тръгват за Аржентина

https://offnews.bg//volejbol/volejbolistite-ni-tragvat-za-arzhentina-658013.html

Няма почивка за волейболистите ни след победния ход във Варна и двата изключителни успеха над световния шампион Полша и олимпийският - Бразилия, които България постигна само в рамките на три дни.

Нови предизвикателства очакват състезателите от мъжкия ни национален отбор, който продължава участието си в Световната лига с двубои от третия уикенд на надпреварата, информира сайтът на БФ Волейбол.

Турнирът ще бъде в Кордоба (Аржентина) като в група G1 сили ще премерят домакините, България, Бразилия и Сърбия (17-19 юни).
Вчера волейболистите ни имаха разтоварващ фитнес, след което получиха кратка почивка за да се видят със семействата си.

Тимът ни ще отпътува за Аржентина, днес, 13 юни (вторник) от летище "София" с полет през Франкфурт.

Според екоминистъра морето става по-чисто с всяка година

http://www.dnevnik.bg/zelen/2017/06/13/2987971_spored_ekoministura_moreto_stava_po-chisto_s_vsiaka/?ref=rss


Тази година водата в морето трябва да е по-чиста в сравнение с миналата. Следващата година пък би трябвало да е още по-чиста. Това заяви министърът на екологията Нено Димов пред Би Ти Ви. По думите му с откриването на нови и разширяването на стари пречиствателни станции качеството на водата в Черно море ставало все по-добро.

Той даде за пример станциите в Лозенец и Златни пясъци, както и решението отпадъчните води на курорта Св. Константин и Елена да се пренасочат към...

Маскирани обраха банкомат в Бобошево

http://dnes.dir.bg/news/mvr-bankomat-obir-boboshevo-25904487

Маскирани са разбили и обрали банкомат в град Бобошево тази нощ.

Безпилотни кораби - съвсем близко бъдеще (ВИДЕО)

https://www.actualno.com/sciencelogy/bezpilotni-korabi-syvsem-blizko-bydeshte-video-news_616611.html

Кораби без екипажи – скоро това може да е реалност предвид усилените разработки в Япония. Става въпрос за безпилотни кораби, управлявани само автоматично, които трябва да улеснят и да направят по-евтино превозването на товари и да намалят вероятността от аварии, пише в. "

Morgan Stanley: Изборите намалиха рисковете от твърд Brexit

http://www.investor.bg/evropa/334/a/morgan-stanley-izborite-namaliha-riskovete-ot-tvyrd-brexit-241084/

Шансовете за запазване на достъп до единния пазар в замяна на други отстъпки са много големи, коментира Андрю Шийтс

Британският кабинет отлага приемането на програмата си

http://www.cross.bg/kabineta-obyavi-komentira-1545846.html

/КРОСС/ Традиционната реч на британската кралица Елизабет II, на която се представя законодателната програма на новото правителство, се отлага, съобщи Би Би Си. Британската медия се позова на свой източник, като посочи, че причината е в изненадващия резултат от изборите в страната. За момента информацията не е потвърдена официално от кабинета на премиера Тереза Мей. Политическият журналист на Би Би Си Норман Смит коментира, че решението е признак на "неяснота" какво ще съдържа написаната от правителството реч. Министърът за Брекзита Дейвид Дейвис обяви днес, че някои елементи от програмата на Консервативната партия ще бъдат премахнати. Помолен да коментира информацията за забавяне на речта на кралицата говорителят на Тереза Мей обяви, че председателката на Камарата на общините Андреа Ледсъм "ще уточни датата, когато настъпи моментът". Обявяването на законодателната промяна на кабинета трябваше да стане на 19 юни.    

Егейско море се тресе от земни трусове

https://www.24chasa.bg/novini/article/6277931

Егейско море се тресе от земни трусовеСеверната част на Егейско море се тресе от земни трусове, сеизмичната активност продължава с около десет чувствителни труса на час. Сеизмолозите са резервирани, а енергията, освободила се вчера от земетресението, разлюляло остров Лесбос и турското крайбрежие, е равносилна на две атомни бомби, според турски сеизмолог, пишат гръцките издания днес,

На всеки 2 секунди някой се нуждае от кръв в България

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/na-vseki-2-sekundi-niakoj-se-nuzhdae-ot-kryv-v-bylgariia-2030133

На всеки 2 секунди някой се нуждае от кръв в България. Около 450 мл кръв могат да спасят до три живота. Това каза Надежда Тодоровска, зам.-генерален директор на Българския Червен кръст (БЧК) във връзка със Световния ден на безвъзмездното кръводаряване и Све

Белгийският крал Филип вечеря с мюсюлманско семейство (СНИМКА)

//dariknews.bg/novini/sviat/belgijskiiat-kral-filip-vecheria-s-miusiulmansko-semejstvo-snimka-2030135

Белгийският крал Филип вечеря с мюсюлманско семейство в провинциалния град Гент, като отбеляза заедно с домакините края на дневния пост, съобщиха местни медии.

Стрелба на гара край Мюнхен, един човек е ранен

//dariknews.bg/novini/sviat/strelba-na-gara-kraj-miunhen-edin-chovek-e-ranen-2030109

Един човек е ранен при стрелба на станция на градската железница в предградие на Мюнхен, съобщи в Twitter германската полиция.

Инцидентът е станал по време на сутрешна полицейска проверка на гарата в Унтерфьоринг, съобщи говорителят

Протест под наслов „Справедливост за малката Никол” пред Съдебната палата

http://www.cross.bg/nikol-protest-malkata-1545845.html

/КРОСС/ Пред Съдебната палата в София ще се проведе протест под наслов „Справедливост за малката Никол". Той започна в 8:30 часа, предава бТВ От 9:30 започва и съдебното заседание срещу акушерката Емилия Ковачева, обвинена в опит за убийство на тогава 4-дневната Никол. Родителите на детето призовават да се остави цвете пред Софийския градски съд в знак на подкрепа към вече 2-годишната Никол и в знак на протест за това как работи съдебната система в България. „Изминаха 2 години, а г-жа Ковачева все още е на свобода срещу парична гаранция от 1500 лв.", подчертават родителите на жестоко битото дете. По делото се очакват още няколко експертизи.    

Таксиджии заплашват да бойкотират германския отбор на Тур дьо Франс

http://www.cross.bg/sunweb-frantziya-taksita-1545844.html

/КРОСС/ Шофьори на таксита заплашват да провалят участието на германския отбор Sunweb на предстоящата обиколка на Франция заради неплатени сметки от страна на клиенти. Компанията Sunweb е специализирана в предлагането на ваканции, а едно от нейните поделения - Tinker Travel, организира трансферите от летища до мястото за почивка. Именно чрез тази платформа клиенти са поръчвали таксита във Франция, предимно в зимните курорти, след което не са оправяли сметките. Натрупаната сума към момента е 250 000 евро и заради тях могат да пострадат колоездачите от спонсорирания от фирмата едноименен тим. Делегация на шофьорите на таксита вече проведе среща със спортния директор на Sunweb по време на критериума "Дофине", за да предяви претенциите си. "Не искаме да провалим най-голямото колоездачно състезание в света, но ако не ни се плати, сме готови да използваме всички средства, за да привлечем вниманието", коментира шефът на организацията на таксиметровите шофьори в региона на Горна Савоя Марк Огорек. Той обяви също, че ще влезе в контакт с други организации на таксиметрови шофьори във Франция и с общи действия да превърнат в ад участието на Sunweb в Тур дьо Франс, който тръгва на 1 юли от Дюселдорф. Източник: Оффнюз  

Сериалът "Мажоритарни избори" тръгва отново в парламента

http://clubz.bg/55050-serialyt_majoritarni_izbori_trygva_otnovo_v_parlamenta

ПОЛИТИКА избори референдум урна гласуване(2)

Поредната доза промени в Изборния кодекс започват своя труден път днес, след като парламентарната правна комисия обяви, че започва разглеждането на първо четене на новите законови промени.

Ключов ще бъде въпросът за въвеждане на мажоритарен вот, както поискаха 2,5 млн. българи на референдума през 2016 г. Решението на Върховния административен съд вече е в парламента и по закон депутатите имат 3 месеца, в които да решат дали ще въведат решенията от народното допитване или не - тъй като то не мина нужната граница от активност, но все пак гласуваха над 20% от избирателите.

В голяма степен това са и основните промени, които предвижда законопроектът на ГЕРБ, внесен още в 43-тото Народно събрание. 

В проекта на управляващите мажоритарното гласуване ще става в "два тура с абсолютно мнозинство", точно както гласеше въпросът, зададен от Инициативния комитет начело със Слави Трифонов. 31-те многомандатни избирателни района се превръщат в 240 едномандатни района (ЕИР) в страната, като във всеки партия, коалиция или инициативен комитет има право да издигне само един кандидат. Кандидат-депутатите ще се съревноват в новите ЕИР-ове за около 28 000 гласа, ако избирателите са колкото на последните парламентарни избори - 6 810 341. Ако никой не спечели 50%+1 гласа на първи тур, първите двама (или трима, четирима и повече, ако има равенство на гласовете) отиват на балотаж след седмица - както е на изборите за кмет и президент. На втори тур печели кандидатът с най-много гласове. При редките случаи на равенство се прави нов частичен балотаж.

Когато става дума за районирането, според ГЕРБ, най-редно е то да не се прави от управляващите, както е например в САЩ, а от независима политическа фигура - държавният глава, който има достъп до ресурсите на НСИ, ГРАО и Информационно обслужване, които трябва да вършат тежката експертна работа. А президентът само ще издаде указ, който начертава изборната карта на страната.

Избирателите в чужбина няма да имат свой собствен мажоритарен район, каквито идеи имаше преди, а ще гласуват по постоянен адрес в България в някой от родните 240 ЕИР, и то след регистрация за вота 1 месец преди изборите.

В края на законопроекта на ГЕРБ е и намаляването на субсидията от 11 лв на 1 лв на глас.

Все още не е ясно каква подкрепа ще съберат ГЕРБ за своите предложения, но е известно, че основният им партньор - "Обединени патриоти" - не са почитатели на референдума или мажоритарния вот. В коалиционните си преговори по този въпрос двете партии не можаха да постигнат съгласие.

Неочаквана подкрепа може да дойде от Веселин Марешки и неговата "Воля", които наскоро обявиха, че ще внасят свой законопроект за мажоритарен вот. Той още не е видял бял свят и няма да бъде обсъждан днес в правна комисия, но според информация от кулоарите на парламента, вероятно ще бъде внесен бързо и дебатиран скоро, преди другите законопроекти да стигнат в зала.

Какъв точно ще е видът на тази мажоритарна система не стана ясно от обясненията на аптекарския бос, който обяви, че има "най-добрата идея", а след това описа нещо, което със сигурност не е мажоритарна система:

"Районите си остават същите, законът си остава същият, партиите си подреждат листите и който иска да се кандидатира като независим кандидат, се кандидатира. На първия тур чрез мажоритарното... чрез преференциите, българският народ избира... подрежда всички кандидати от  всички партии в една редичка според броя получени гласове. И първите... примерно ще дам конкретен пример, за да го разберете, във Варна примерно има 15 мандата. Първите 30 от тези 300 или 500 човека, които са се кандидатирали, първите 30 се отделят на първия тур. На втория тур участват само първите 30 според получените освен на първия тур, и на втория тур първите 15 стават депутати от Варненския избирателен район."

Заедно със законопроекта на ГЕРБ днес на комисия влиза и такъв на ДПС. В него Движението е покрило обичайните си искания - за агитиране на майчин език, премахване на ограниченията за гласуване в чужбина, въведени от Патриотите и ГЕРБ, премахване на квадратчето "не подкрепям никого", и любопитно решение за проблема 15/15.

За да не стават грешка с преференцията, при която хората дават такава на кандидат със същия номер като този на партийната бюлетина, от ДПС предлагат всяка партия да може да остави празно това място в листата - т.е. ако ЦИК изтегли за тях №5, да речем, те да могат да оставят празно 5-тото място във всички региони. Какво ще стане с партията, изтеглила №1 на бюлетината, не става ясно - това явно ще е "късата клечка".

Борисов заминава на еднодневно посещение в Турция

http://econ.bg/Новини/Борисов-заминава-на-еднодневно-посещение-в-Турция_l.a_i.743973_at.1.html

Премиерът Бойко Борисов заминава на еднодневно посещение в Турция, където ще се срещне с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщиха от...

От къмпинга до петте звезди - къде в света е най-евтино и най-скъпо

http://www.dnevnik.bg/na_put/2017/06/13/2987712_ot_kumpinga_do_pette_zvezdi_-_kude_v_sveta_e/?ref=rss


София често е сочена за най-евтината туристическа дестинация в Европа, но сега попадна в класация на най-евтините и в света.

В началото на летния отпускарски сезон германската платформа за онлайн резервации на къмпинги Campsy постави София на 153-то място сред общо 157 града в света като столицата на България отстъпи единствено на още по-евтините Анталия, Тирана, Скопие и Куала Лумпур.

Сайтът сравнява цените на настаняването в над 200 града и...

Йордан Цонев: Не видях настоявания да се получи конкретна информация за фалита на КТБ

https://www.actualno.com/politics/jordan-conev-ne-vidjah-nastojavanija-da-se-poluchi-konkretna-informacija-za-falita-na-ktb-news_616615.html

Не видях настоявания да се получи конкретна информация за причините за фалита на КТБ, тъй като информацията беше ясна. Мои колеги насаждаха очаквания от тази стенограма, но не отидоха да я прочетат. Тази стенограма и не беше за КТБ това е първата голяма лъжа. Тя беше за предо

Знае ли кой е Хитлер, карнавалният Пламен Узунов, че се облича като него?

http://www.barometar.net/88802/

Съветникът на президента Пламен Узунов се изтъпани тази сутрин и заяви, че нямало да подаде оставка заради снимките, на които е облечен като Хитлер. Било в новогодишната нощ на 2003 г., жените предложили да носят карнавални костюми и на нашия герой се „паднал“ костюма на Хитлер. Пламен Узунов по това време е бил служител на […]

Панама скъса дипломатически отношения с Тайван

http://www.cross.bg/kitaii-diplomaticheski-panama-1545843.html

/КРОСС/ Панама и Китай официално установиха дипломатически отношения. Това съобщи снощи в телевизионно обръщение президентът на Панама Хуан Карлос Варела, предава Ройтерс. Варела заяви, че "Панама вече признава, че има само един Китай, че Тайван е неделима част от неговата територия" и къса дипломатически отношения с Тайпе. Тази стъпка е победа за Китай в Централна Америка, район, който има силни дипломатически връзки с Тайван. Китай е вторият по големина клиент на Панамския канал и водещ доставчик на стоки за свободната търговска зона в карибския град Колон.  

Имиграцията - основен двигател на сделките с имоти и цените в САЩ

http://www.investor.bg/po-sveta/453/a/imigraciiata-osnoven-dvigatel-na-sdelkite-s-imoti-i-cenite-v-sasht-241040/

Повечето чуждестранни купувачи на жилища в страната идват от Китай, голяма част от тях купуват много по-скъпи имоти в сравнение с американците

Йордан Цонев: Стенограмата не беше за КТБ, а за предотвратяване на фалити

https://www.24chasa.bg/novini/article/6277971

Йордан Цонев: Стенограмата не беше за КТБ, а за предотвратяване на фалитиЧетох два пъти стенограмата, нямаше настоявания за това как се стигна до фалита. Мои колеги участващи в срещата насаждаха очаквания от нея. Тази стенограма и срещата не беше за КТБ, а за предотвратяване на фалити, повода не беше КТБ, а това че седмица преди това имаше криминална атака срещу една от големите български банки,

Вл. Христов за Фрог: Искров и Орешарски не са дали шанс на оманците да спасят КТБ

http://frognews.bg/news_136375/Vl-Hristov-za-Frog-Iskrov-i-Oresharski-ne-sa-dali-shans-na-omantsite-da-spasiat-KTB/

БНБ и правителството никога не са работили по възможността оманците да възстановят КТБ. Искров се крие и чака разрешение за това. Казано на шега и до тоалетна не ходи без разрешение. Това ясно проличава от изказването му: „Незабавно уведомяване на Европейската комисия, тъй като аз лично не смея да говоря с никой... Аз трябва да уведомя нашия изпълнителен директор на холандската група в МВФ, тъй като те вече питат, звънят и аз се крия, тъй като няма как, без да имам мандат от вас, да се чувам и да му описвам какво се случва”. Това коментира пред Фрог нюз одиторът Владимир Христов.

Бойко Борисов се среща с Реджеп Ердоган днес

http://www.moreto.net/novini.php?n=353277

Премиерът Бойко Борисов се среща с турския президент Реджеп Ердоган днес. В делегацията е включена и вицепремиерът по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева. Българският премиер ще се срещне и с премиера Бинали Йълдъръм.

Сани след побоя: Той каза, че българите са цигани

https://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/sani-sled-poboia-toj-kaza-che-bylgarite-sa-cigani-6070255

Певицата посочи, че е бита след обвинения, че българите са цигани и спор за шведа, ритнал камериерка в „Слънчев бряг”

Обявата

http://www.eurochicago.com/2017/06/obyavata/

– Добре. Кажи защо изостави Марго?... Защо изостави мен? – Нима забрави? – изпуснах се аз. Тя ме предразположи. Беше късно. Вече виждах назад, далеч в миналото; право към последния чин до прозореца, където те зърнах за пръв път. Сламеноруси коси, напечени от силното слънце. Това може да са само коси на ангел. Две плитки се спускат около издълженото ти, порцеланово лице. Кукла. Скъпа играчка с два сапфира, вместо очи, и розов лист, вместо уста. Скъпа си и затова всички искат да те поздравят, да те докоснат, да поиграят с теб. Ти стана скъпа и за мен, но аз никога не посмях да те докосна.

Десетки вторични трусове, 7 силни земетръса за 60 години около Измир

https://www.vesti.bg/bulgaria/desetki-vtorichni-trusove-7-silni-zemetrysa-za-60-godini-okolo-izmir-6070254

По думите на проф. Емил Ботев е възможно и у нас да има такива земетресения, но уточни, че са нужни години, за да се предаде това напрежение на съседна сеизмична зона

Професор от УНСС пише тройки на предали празни изпитни листове (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6277932

Професор от УНСС пише тройки на предали празни изпитни листове (Видео)9 юни. Изпитна сесия в Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Второкурсници се явяват на изпит по Геоикономика и регионално развитие, както е по график. Изпитът обаче протича по необичаен начин. „Преподавателката Соня Докова закъсня с 30 минути. След като зададе темите обяви, че хората, които искат да получат среден 3,

Алексей Навални е осъден на 30 дни затвор

http://www.mediapool.bg/aleksei-navalni-e-osaden-na-30-dni-zatvor-news265168.html

Руският опозиционен лидер Алексей Навални бе осъден на 30 дни административен арест. Московски районен съд призна Навални за виновен в многократно нарушаване на разпоредбите за организиране или провеждане на митинги. Навални бе задържан в понеделник пред дома си, преди да успее да отиде на свикания от него антиправителствен митинг в центъра на Москва. Властите на руската столица първоначално разрешиха организираният от Навални протест срещу корупцията да се състои на булевард "Сахаров", който е далеч от центъра на Москва, но опозиционерът призова привържениците си да се съберат на "Тверская", една от главните улици, близо до Кремъл. Прокуратурата предупреди, че демонстрацията там ще бъде смятана за незаконна. Протестиращите срещу корупцията бяха разпръснати от полицията с палки и сълзотворен газ. По данни на неправителствена организация в Москва са били задържани 730 души, а по данни на вътрешното министерство в Санкт Петербург - около 500 души. Руски държавни медии съобщиха за 200 задържани в Москва. Протести срещу корупцията на управляващите вчера се състояха в 180 града в Русия, предаде Ройтерс. Според полицията в Москва в протеста са се включили около 4500 души, но според репортери на Ройтерс те са били много повече - около десет - дванайсет хиляди. Най-масови бяха проявите в Москва и Санкт Петербург, където хиляди излязоха да протестират срещу управлението на президента Владимир Путин. На подобен митинг на 26 март бяха арестувани над хиляда демонстранти, припомни АП. През март имаше антиправителствени протести в много руски градове и те бяха най-големите от години насам на недоволство и предизвикателство към управлението на президента Владимир Путин. Кремъл отдавна се стреми да описва опозицията като явление, ограничено само сред прозападния привилегирован градски елит, който няма досег с руските региони. Но днешните протести могат да покажат, че опозицията има значителна подкрепа навсякъде из огромната страна, констатира АП. Навални обяви, че ще се кандидатира за президент на изборите догодина. След протестите през март т.г. той бе осъден на 15 дни затвор, а през април окото му пострада, след като неизвестен мъж плисна в лицето му зелена антисептична течност, припомни АП.  

Революцията на Еманюел Макрон

http://www.investor.bg/evropa/334/a/revoliuciiata-na-emaniuel-makron-241083/

Сега обаче той ще трябва да докаже, че не само умее да омайва, но и да докарва идеите си до успешен завършек, коментира Барбара Везел за DW

Големите пак играят в "Музейко"

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2017/06/13/2987962_golemite_pak_igraiat_v_muzeiko/?ref=rss


На 16 юни детският научен център "Музейко" ще телепортира всички гости на Science party в далечни пространства. Събитието е само за възрастни, темата е "Космос", а любопитните за астрономически тайни ще поемат на междузвездна разходка от 19.30 ч. до малко след полунощ, съобщиха от музея.

В петъчната вечер посетителите ще станат част от вълнуваща интергалактическа мисия в "Музейко". За да са добре подготвени за предстоящото пътуване отвъд...

На Пламен Узунов не му станал друг костюм, затова се предрешил като Хитлер

https://www.24chasa.bg/novini/article/6277957

На Пламен Узунов не му станал друг костюм, затова се предрешил като ХитлерПрезидентът е трезвомислещ човек и няма да се поддаде на тези провокации. Това заяви съветникът му Пламен Узунов пред Нова телевизия. Повод станаха призивите на премиера Бойко Борисов и ГЕРБ Узунов да бъде отстранен заради скандална снимка, в която се е декизирал като Хитлер. Узунов бе категоричен, че няма да подаде оставка и е запознал президента

Защо Черно море придоби тюркоазен цвят

http://clubz.bg/55049-zashto_cherno_more_pridobi_tyurkoazen_cvqt

От няколко дни се наблюдава промяна в цвета на Черно море. Водата изглежда по-светла и наподобява тюркоазеносиньо.

След като красивият оттенък породи у някои граждани съмнения относно качеството на водата, специалисти от НАСА публикуваха научното обяснение за наблюдаваните промени. 

"Тюркоазените вихри в Черно море не са следи от четка на картина; те показват присъствието на фитопланктон, който следва водните течения", заявиха от НАСА, показвайки живописна сателитна снимка на природния феномен.

 

Фитопланктонът е автотрофната, или самоизхранващата се чрез фотосинтеза част от планктона. От института по океанология към БАН разясняват, че млечнотюркоазеният цвят на водата е следствие на плочките от калциев карбонат, които покриват вида микроводорасли "Емилияния Хуксли". 

От НАСА твърдят, че явлението е регулярно и се случва всяка година към края на пролетта. Въпреки това учените припомнят, че прекалено големите и чести цъфтежи на фитопланктона могат да доведат до намаляване на количеството кислород във водата и до задушаване на морския живот. 

Бойко Борисов ще се срещне с турския президент Ердоган

http://www.mediapool.bg/boiko-borisov-shte-se-sreshtne-s-turskiya-prezident-erdogan-news265167.html

Премиерът Бойко Борисов се среща с турския президент Реджеп Ердоган във вторник. В делегацията е включена и вицепремиерът по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева. Българският премиер ще се срещне и с премиера Бинали Йълдъръм. Срещата с Ердоган ще се се проведе в двореца "Бештепе" в Анкара. След това Борисов ще има разговор с Йълдъръм. На срещите ще бъдат обсъдени теми от двустранните отношения между България и Турция, както и ситуацията на Балканите и в Европа. В тях ще участва и председателят на Комисията по култура и медии в Народното събрание Вежди Рашидов, уточниха от Министерския съвет. Екатерина Захариева ще проведе среща с министъра на външните работи Мевлют Чавушоглу. По време на срещата си с германския канцлер Ангела Меркел миналата седмица Борисов обеща да съдейства за нормализирането на отношенията между Турция и ЕС.          

Бойко Борисов ще се срещне с турския президент Ердога

http://www.mediapool.bg/boiko-borisov-shte-se-sreshtne-s-turskiya-prezident-erdoga-news265167.html

Премиерът Бойко Борисов се среща с турския президент Реджеп Ердоган във вторник. В делегацията е включена и вицепремиерът по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева. Българският премиер ще се срещне и с премиера Бинали Йълдъръм. Срещата с Ердоган ще се се проведе в двореца "Бештепе" в Анкара. След това Борисов ще има разговор с Йълдъръм. На срещите ще бъдат обсъдени теми от двустранните отношения между България и Турция, както и ситуацията на Балканите и в Европа. В тях ще участва и председателят на Комисията по култура и медии в Народното събрание Вежди Рашидов, уточниха от Министерския съвет. В делегацията, водена от министър-председателя Бойко Борисов, е включена и вицепремиерът по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева. В Анкара тя ще проведе среща с министъра на външните работи Мевлют Чавушоглу. По време на срещата си с германския канцлер Ангела Меркел миналата седмица, Борисов обеща да съдейства за нормализирането на отношенията между Турция и ЕС. По време на посещението му се очаква да бъдат обсъдени и теми от двустранните отношения между България и Турция, както и ситуацията на Балканите и в Европа.          

Родителите на пребитото от акушерка дете: Истински късмет е, че Никол е жива

https://www.24chasa.bg/novini/article/6277956

Родителите на пребитото от акушерка дете: Истински късмет е, че Никол е живаПреди минути започна организирания протест от родителите на малкото дете Никол, което беше жестоко пребито от акушерката Емилия Ковачева преди 2 г. "Последните години не се виждат никакви промени. Искахме да видим доколко хората са свикнали с подобни несправедливости", каза пред сутрешния блок на Би Ти Ви Румен Димитров.

Прокурори започват дела срещу Доналд Тръмп

http://www.investor.bg/sasht/337/a/prokurori-zapochvat-dela-sreshtu-donald-trymp-241082/

Получавани от фирми на президента заплащания от страна на чуждестранни правителства нарушавали конституцията на САЩ

Серия от ритуални убийства на гологлави мъже в Африка

https://www.vesti.bg/sviat/blizak-iztok-i-afrika/seriia-ot-ritualni-ubijstva-na-gologlavi-myzhe-v-afrika-6070253

В части на Мозамбик някои от местните вярват, че в главите на хората без коса има злато. Полицията предупреждава, че всеки гологлав мъж там може да се окаже обект на ритуално убийство

Румяна Коларова: Радев прилага двоен стандарт за нацисткия поздрав

http://frognews.bg/news_136374/Rumiana-Kolarova-Radev-prilaga-dvoen-standart-za-natsistkiia-pozdrav/

Всяко действие на президентшата не е лично нейно. То се пише на сметката на президентството.Това заяви в „Здравей, България” бившият съветник на президента Росен Плевнелиев Румяна Коларова по повод изказванията на Десислава Радева за София прайд.

Румяна Коларова: Радев прилага двоен стандарт за Пламен Узунов

http://frognews.bg/news_136374/Rumiana-Kolarova-Radev-prilaga-dvoen-standart-za-Plamen-Uzunov/

Всяко действие на президентшата не е лично нейно. То се пише на сметката на президентството.Това заяви в „Здравей, България” бившият съветник на президента Росен Плевнелиев Румяна Коларова по повод изказванията на Десислава Радева за София прайд.

Човекът-паяк изкачи небостъргач в Барселона (Видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6277930

Човекът-паяк изкачи небостъргач в Барселона (Видео)Французинът Ален Робер, известен като човека паяк, изкачи един от най-високите небостъргачи в Барселона и то без алпийска екипировка, предаде NOVA. Пред погледите на стотици присъстващи той се изкатери по фасадата на 120-метровата сграда, четвъртата по височина в Барселона. 55-годишният катерач има зад гърба си покорени над 100 подобни постройки,

Обсъждат дали да се вдигне цената на тока

http://www.moreto.net/novini.php?n=353276

Дали да се повиши цената на тока от 1 юли ще обсъжда на заседание днес Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), припомня Moreto.net. На общественото обсъждане ще стане ясно дали варненци ще плащат с 0.22 % сметка за ток, както предлагат от Енерго про.

Кметът на Анкара: Външни сили предизвикаха земетресението вчера

http://clubz.bg/55048-kmetyt_na_ankara_vynshni_sili_predizvikaha_zemetresenieto_vchera

Кметът на Анкара Мелих Гьокчек разви интересна теория за причините за вчерашното много силно земетресение в Егейско море, което беше усетено и в София. Според него трусът от 6,2 по Рихтер е бил предизвикан от външни сили. Той даже поиска разследване на сеизмичните кораби, които принадлежат на други държави в региона, съобщава "Хюриет дейли".

"Смятам, че това може да е било изкуствено земетресение. Не го казвам със сигурност, но е много възможно", написа Гьокчек в туитър.

И добави: "Казвам, че със сигурност трябва да се проведе разследване. Дали е имало сеизмични кораби близо до епицентъра? И ако - да, на коя страна принадлежат".

Това не е първият път, в който Гьокчек развива теории за "изкуствени земетресения", предизвикани от чужди сили.

През февруари той обяви, че трусът в западната провинция на Чанаккале може да е бил организиран от тъмни външни сили, за да се разстрои турската икономика.

"Днес имаше сериозно земетресение в Чанаккале. Направих проучване и там е имало кораб, който е извършвал сеизмични изследвания. Какво е проучвал този кораб и на коя страна принадлежи, трябва спешно да се разбере. Тревожа се от възможно земетресение, което може да бъде предизвикано изкуствено. Това непременно трябва да бъде разследвано и резултатите публично оповестени", каза тогава той.

Засилват се слуховете, че Тръмп ще махне прокурора за разследването на руската намеса

https://www.actualno.com/america/zasilvat-se-sluhovete-che-trymp-shte-mahne-prokurora-za-razsledvaneto-na-ruskata-namesa-news_616608.html

Американският президент Доналд Тръмп обмисля уволнението на специалния прокурор Робърт Мълър, провеждащ разследването за евентуална руска намеса в президентските избори в САЩ през миналата година и възможно съглашателство между Москва и членове на предизборния екип на

Референдум? Колкото да си пуснеш гласа през балкона

http://www.cross.bg/nyakoii-referendym-vupros-1545842.html

/КРОСС/ За пръв път трънчани гласуваха на референдум и това изглежда много положително и демократично от пръв поглед. По-точно - от птичи поглед. Защото въпроси, свързани с производство на злато или примерно на шистов газ и влиянието им върху природата, са изключително експертни. Въпроси, свързани с мажоритарните избори и какво може да последва - също. Пък особено когато става дума за местен референдум (може и с кавички) като в Трънско, много лесно може да се манипулира население със страх и лъжи. Самите „експерти" се разделят обикновено на две основни групи, като едните твърдят едно, а другите - обратното на него. Дори в самите гилдии от специалисти няма единно мнение по въпроса. Спомнете си наистина експертното мнение на проф. Михаил Константинов за чисто мажоритарните избори, от каквито цивилизованият свят се е отказал, и съществуват тук-таме само в Централна Африка. Кой го чу? По свои си политически въжделения ГЕРБ се юрна да поправя избирателния закон според „волята на народа", с твърде прозрачната идея, че поправките няма да минат, но пък ще се харесат на мнозина. И естествено възникват едни съмнения, че референдумите почнаха да се ползват като инструмент в политически, геополитически или чисто корупционни схеми. Гласът на истинските експерти в обичайното надвикване едва се чува, а дори да се чуе, няма механизъм да се промени нещо

Панама скъса дипломатически отношения с Тайван

https://offnews.bg//sviat/panama-skasa-diplomaticheski-otnoshenia-s-tajvan-658011.html

Панама и Китай официално установиха дипломатически отношения. Това съобщи снощи в телевизионно обръщение президентът на Панама Хуан Карлос Варела, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Варела заяви, че Панама вече признава, че има само един Китай, че Тайван е неделима част от неговата територия и къса дипломатически отношения с Тайпе.

Тази стъпка е победа за Китай в Централна Америка, район, който има силни дипломатически връзки с Тайван.
Китай е вторият по големина клиент на Панамския канал и водещ доставчик на стоки за свободната търговска зона в карибския град Колон.

Източник: БТА

Нов опит да се наложи мажоритарният вот

https://offnews.bg//politika/nov-opit-da-se-nalozhi-mazhoritarniat-vot-658010.html

Предложението на ГЕРБ за въвеждане на мажоритарен вот, съобразено с референдума на Слави, влиза за обсъждане в парламента. Очаква се днес Комисията по правни въпроси с председател Данаил Кирилов от ГЕРБ да разгледа предложението за въвеждане на мажоритарна избирателна система в два тура.

Законопроектът на ГЕРБ предвижда страната да бъде разделена на 240 едномандатни района, от които ще бъдат избирани депутатите.

От партията предлагат още намаляване на партийната субсидия на 1 лев на глас. Законопроектът предвижда още сънародниците ни в чужбина да гласуват за кандидатите в района на последния им постоянен адрес в България.

Очакванията са обаче мажоритарният вот да остане само пиар, тъй като Обединени патриоти заявиха, че не го подкрепят още при съставянето на правителството.

Комисията по правни въпроси ще разгледа на първо четене и още един законопроект за промени в Изборния кодекс, внесен от ДПС, който цели да се избегне феномена 15/15, при който избиратели гласуват преференциално за кандидата в листата, чийто номер съвпада с номера на партията в бюлетината.

От ДПС предлагат жребият за номера на партиите в бюлетината да е преди регистрацията на кандидатските листи, а всяка партия да има правото да остави празно мястото на съвпадащия номер.

Нова техника в борбата срещу комарите във Видин

//dariknews.bg/regioni/vraca/nova-tehnika-v-borbata-sreshtu-komarite-vyv-vidin-2030126

Най-ново поколение техника за обработка срещу комари използва фирмата, която има сключен договор с Община Видин за извършване на тази дейност. “Дезинфекционна станция Видин“ ЕООД извърши късно снощи, в рамките на около 4 часа мащабно третиране на тревните площи на територията на град Видин и общо 8

Безплатно, "Магьосникът от Оз" за децата в община Сапарева баня

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/bezplatno-magiosnikyt-ot-oz-za-decata-v-obshtina-sapareva-bania-2030127

Община Сапарева баня подарява безплатна театрална постановка на децата от общината. Пиесата е "Магьосникът от Оз" и ще се играе от деца за деца, а художествен ръководител е Снежана Малковска.

Постановката ще бъде представена от група

МБАЛ-Шумен работи над определените от касата лимити и през май

//dariknews.bg/regioni/shumen/mbal-shumen-raboti-nad-opredelenite-ot-kasata-limiti-i-prez-maj-2030130

През месец май в „МБАЛ-Шумен” АД са извършени дейности по оказване на болнична медицинска помощ по договори с НЗОК, надхвърлящи определените месечни лимити, които са на обща стойност 79 681 лв., съобщиха от лечебното заведение.

Отхвърлени за заплащане са 109 бр. клинични пътеки на обща

Отличия за боксов клуб „Априлец“

//dariknews.bg/regioni/sliven/otlichiia-za-boksov-klub-aprilec-2030129


Първо и две трети места спечелиха състезателите на боксов клуб „Априлец” от Държавното лично отборно първенство по бокс – I кръг и Купа „България“ за младежи до 18 години, чийто домакин беше община Тунджа.

Боян Асенов стана първи в кат. 56 кг. Бронзови медалисти станаха Янко

Коя диета е по-ефикасна – вегетарианската или нискокалоричната?

//dariknews.bg/novini/liubopitno/koia-dieta-e-po-efikasna-vegetarianskata-ili-niskokalorichnata-2030132

Ново изследване показва, че вегетарианците губят по-ефикасно от телесното си тегло и подобряват метаболизма си, намалявайки вътремускулните си мазнини, в сравнение с хората, които са на нискокалорична диета, съобщи ЮПИ.

Изследването обхванало 74 души

Фестивал "Живият огън на традициите" в Котел

//dariknews.bg/regioni/sliven/festival-zhiviiat-ogyn-na-tradiciite-v-kotel-2030131

Второто издание на фестивала"Живият огън на традициите"  ще се проведе от 23 до 25 юни в Котел. Специален гост на фестивала ще бъде Теодосий Спасов.

В рамките на проявата ще бъдат представени кулинарни изненади на традиционните за региона гозби ,чевермета и кукуреци. Фолклор и ритуал

Музикално студио „Елита” спечели две награди от XI Международен конкурс за изкуства

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/muzikalno-studio-elita-specheli-dve-nagradi-ot-xi-mezhdunaroden-konkurs-za-izkustva-2030038

От 9 до 11 юни в Созопол се проведе XI Международен конкурс за изкуства ”Радост на брега”, на който възпитаниците от Великотърновското музикално студио „Елита” отново спечелиха призови места. Това съобщи ръководителят им Петя Василева.
 
В първа възрастова група до 7 години  Александъ

НАСА засне от космоса обагреното в тюркоазено синьо Черно море (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/nasa-zasne-ot-kosmosa-obagrenoto-v-tiurkoazeno-sinio-cherno-more-snimki-2030120

През последните дни Черно море има тюркоазен цвят. Редкият феномен се наблюдава по цялото крайбрежие. Специалистите от Института по океанология във Варна твърдят, че това се дължи на цъфтежа на определен вид планктон. Рибарите, които често са свидетели на различни

Стрелба на спирка в Мюнхен

//dariknews.bg/novini/sviat/strelba-na-spirka-v-miunhen-2030109

Стрелба е била открита по полицаи на спирка на градския транспорт в Мюнхен, съобщава bTV.

Bei Polizeieinsatz S-Bahnhof

Предстои тристранна среща между Кипър, Гърция, Ливан

https://www.24chasa.bg/novini/article/6277914

Предстои тристранна среща между Кипър, Гърция, ЛиванКипърският президент Никос Анастасиадис обяви свикването на тристранна среща между Кипър, Гърция и Ливан. Това стана през първия ден на започналата вчера тридневна официална визита на държавния глава на острова в Ливан, съобщава в. "Катимерини", цитира БТА. Разговорите с ливанския му колега Мишел Аун са засегнали кипърския проблем, енергетиката,

Мейл с "правилен" кандидат за ВСС най-отгоре... Дискусия обаче нямаше

http://clubz.bg/55047-mejl_s_pravilen_kandidat_za_vss_naj_otgore_diskusiq_obache_nqmashe

ВСС отказа да обсъди преди решителния избор на съдии скандала с главния секретар на Върховния административен съд (ВАС) и пратен от него лобистки мейл. Това стана ясно днес на заседание на съдийската колегия, където Калин Калпакчиев опита да внесе точка да се обсъди важния казус, "свързан с осигуряване на свободно и законосъобразно провеждане на процедурата за избор на членове..." и т.н.

Става въпрос за публикация на "Медиапул", на която се вижда мейл от главния секретар на ВАС Александър Николов до административни ръководители на съдилища. В него точно преди изборите за новите 6 члена на съдийската квота се агитира за съдия от Габрово, бивш председател на административния съд, който сега е кандидат. Указанието е на официална бланка на ВАС.

Сред предложителите на въпросния кандидат, апропо, пръв стои подписът на председателя на ВАС Георги Колев. 

Скрийншот на мейла, публикуван от "Медиапул", с който се указва на шефовете кой е правилният кандидат. От ВАС не отричат този факт.

Георги Колев - председател на ВАС, бурно защити главния си секретар, и показа докладна от него. Тя не стана публична, но в нея не се отрича за изпратеното циркулярно писмо в полза на съдията Х. Затова пък към така внесената от видния "опозиционер" точка Георги Колев внесе контра предложение - да се обсъди говореното на самия Калпакчиев дали не е било неетична негативна кампания срещу въпросния кандидат от Габрово.

Калин Калпакчиев каза, че както и в предишното заседание, така и сега е изключително предпазлив и не си позволява да коментира личността на кандидата (процедурата е точно в най-чувствителната си фаза - по средата между излагане на концепциите и гласуването, б.р.).

"Дали в негова официална кореспонденция (главният секретар) си е позволил по някакъв начин да оказва натиск върху поведението на административни ръководители? Той е отговорил в докладната си - потвърждава изнесените факти. Оттук нататък няма какво повече да се направи - вдигна рамене Калпакчиев. -

Дали моето поведение е негативна кампания или не е – за мен не е.  Не следва да коментираме нито личността, нито действия или бездействията на отделни кандидати на ВСС.“

Тук се намеси Юлия Ковачева с предложение и двамата да си оттеглят предложенията за дискусии, защото "каквото и да кажат, няма да има позитивен резултат за колегата".

Георги Колев обяви, че единстената му цел била "колегата да се чувства достатъчно защитен" и декларира готовност да си оттегли предложението.

"Що се касае до исканата от г-н Калпакчиев информация, тя е изключително точна, разполагаме с хронологията на всички събития. Докладът на главния секретар е достатъчно точен - нямам възражения да оттегля диспозитива, но не чух същото от г-н Калпкчиев.

А дали това е точно служебна кореспонденция, може да се коментра", невъзмутимо каза Колев.

Лозан Панов тактично напомни, че миналата седмица след избхването на историята с мейла самата Галя Георгиева е искала да се направи експертиза да не би някой да е хакнал мейла на ВАС, - с подекст, че явно работта не е за подценяване...  

Милка Итова обърна посоката на заседанието срещу самия искащ дискусия - Калпакчиев, като каза, че той прави внушения и предложи да приемат текст "да се въздържат от всякакви внушения и изказвания".

"Това ли беше идеята – да се създаде съмнение, да се създаде внушение", ядоса му се Милка Итова.

Калин Калпакчиев в крайна сметка склони и той да оттегил своята част от точката, но големият дебат - дали са осигурили честни и прозрачни избори за нов ВСС според него непременно трябва да се състои след гласуването другата събота.

"Лично ще направя така, че темата за изборите за кампанията да продължи - ние дължим, тъй като наша беше отговорността да организираме тези избори."

Макар че така в крайна сметка бе постигнат резултат - писмото на главния скртар да остане без обсъждане.

Съветът продължи нататък по дневния ред.

Кметът на Анкара подозира, че вчерашното земетресение е "изкуствено“

http://www.mediapool.bg/kmetat-na-ankara-podozira-che-vcherashnoto-zemetresenie-e-izkustveno-news265166.html

Една жена е загинала и 12 са ранени на гръцкия остров Лесбос, в резултат на вчерашното земетресение с магнитуд 6,2 в Егейско море, съобщи гръцката агенция АНА-МПА. Петдесетгодишната жертва е била затрупана под развалините на къщата си в село Вриса. Съпругът й е ранен. Десетки къщи в селото са срутени, улиците са непроходими. Подобно е положението и в други селища на острова.   Епицентърът на земетресението е бил в морето между остров Лесбос и турския град Карабурун в окръг Измир. По данни на телевизия Си Ен Ен-Тюрк трусът е станал на дълбочина седем километра. Той е бил усетен в редица западни окръзи на Турция, сред които Истанбул, Измир и Чанаккале, и е предизвикал силна паника сред населението.   Земетресението в Егейско море може да е предизвикано изкуствено, заяви кметът на Анкара и призова да бъдат разследвани сеизмичните кораби, принадлежащи на други страни, в тази зона, пише в. "Хюриет дейли нюз", цитиран от БТА.   "Сега си мисля, че това може да е изкуствено земетресение. Не казвам, че със сигурност е, но има много сериозна вероятност", посочи кметът на Анкара Мелих Гьокчек.   "Казвам, че задължително трябва да се разследва. Имало ли е там някакъв кораб за сеизмични изследвания, който да е плавал в района на епицентъра? Ако да, на коя страна принадлежи?", добави той.   Не за първи път Гьокчек говори за "изкуствени земетресения", предизвикани от чуждестранни сили. През февруари той каза, че земетресенията в западния окръг Чанаккале може да са организирани от тъмни външни сили, целящи да разрушат турската икономика.   Гьокчек дори допусна, че е възможно живеещият в САЩ проповедник Фетхуллах Гюлен, когото Анкара обвинява за неуспелия опит за преврат миналото лято, да е отговорен за земетресение, разлюляло района дни по-рано.

Един загинал и 12 ранени след земетресението на остров Лесбос

http://www.mediapool.bg/edin-zaginal-i-12-raneni-sled-zemetresenieto-na-ostrov-lesbos-news265166.html

Една жена е загинала и 12 са ранени на гръцкия остров Лесбос, в резултат на вчерашното земетресение с магнитуд 6,2 в Егейско море, съобщи гръцката агенция АНА-МПА. Петдесетгодишната жертва е била затрупана под развалините на къщата си в село Вриса. Съпругът й е ранен. Десетки къщи в селото са срутени, улиците са непроходими. Подобно е положението и в други селища на острова. Епицентърът на земетресението е бил в морето между остров Лесбос и турския град Карабурун в окръг Измир. По данни на телевизия Си Ен Ен-Тюрк трусът е станал на дълбочина седем километра. Той е бил усетен в редица западни окръзи на Турция, сред които Истанбул, Измир и Чанаккале, и е предизвикал силна паника сред населението. В България земетресението е усетено слабо, само от хора, живеещи на по-високите етажи. "Като трус с магнитуд между втора и трета степен е усетено земетресението на територията на столицата", информира проф. Ботев, който е ръководител на секция "Сеизмология" в Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН. Според него опасност от по-силни вторични трусове няма.

Абитуриентка спаси момче от триметрови вълни в Бургас

http://clubz.bg/55046-abiturientka_spasi_momche_ot_trimetrovi_vylni_v_burgas

19-годишна абитуриентка спаси 14-годишен ученик от удавяне на Северния плаж в Бургас, съобщи бТВ.

Жени Райкова, възпитаничка на Немската гимназия в града, заработила като спасител веднага след абитуриентския си бал на 24 май.

Инцидентът станал на 5 юни. След като привършила смяната си, тя чула викове за помощ, докато се прибирала към дома си. Райкова не се поколебала да се намеси, въпреки че мястото било неохраняемо.

„Хвърлих раницата и маратонките и влязох веднага във водата. Имаше вълни от 3 метра и мъртво течение. С усилие плувах навътре, беше на около 100 метра детето, но го хванах и започнах да го извличам към брега”, разказва бургазлийката.

Тя е от семейство спасители. С баща си Росен работят на един плаж. Той е изключително горд с дъщеря си.

Борислав Сестримски: Следете внимателно онлайн комуникацията си

https://www.24chasa.bg/novini/article/6277922

Борислав Сестримски: Следете внимателно онлайн комуникацията сиНай-често опасните имейли са със съдържание, което препраща към вреден сайт или пък от мейла сваляме опасен файл, чието активиране започва да изпраща информация към хакерите. Това заяви експертът по информационна сигурност Борислав Сестримски пред БНТ.  За да се предпазим най-добре трябва да следим адреса, от който ни изпращат съмнителен мейл.

Пети клас – ура!

https://offnews.bg//mama-nindzha/peti-klas-ura-658026.html

Автор: Траяна Кайракова Ей, като се зададе тоя пети клас, цяло лято ме свива коремът. Бе ха нови програми ще има, бе ха нови учебници щели да са, бе едни топове хартия изписват колегите на първолаци и петокласници – ужасен ужас. Моят наследник бесней цял ден навънка с тайфата, хич не му е на акъла (то и колко ли акъл на тия години) пък аз умирам и оживявам и пак почва да ме присвива под лъжичката. Ей, жлътнах се ви казвам, ама пък грам телесна маса не свалих. Поне, като ще бера ядове, да съм тъй една слабичка и красива.…

Нено Димов: Водата по Черноморието е по-чиста, отколкото миналата година

https://www.24chasa.bg/novini/article/6277902

Нено Димов: Водата по Черноморието е по-чиста, отколкото миналата годинаТова, което знам за референдума в Трън, е че следва обжалване на резултатите от допитването. Ако полезните изкопаеми в района бъдат обявено за национално богатство, референдумът  няма да има национален ефект, обясни министърът на околната среда и водите Нено Димов в сутрешния блок на Би Ти Ви. "Но това не означава,

Възможна терористична атака в университет в Сеул

http://www.mediapool.bg/vazmozhna-teroristichna-ataka-v-universitet-v-seul-news265165.html

В университет в Сеул преподавател пострада от пратка, взривила се в ръцете му, съобщиха южнокорейската полиция и местни медии, съобщава БТА. Не е изключена версията за терористичен акт, но се разследва и възможността да става дума за отмъщение на недоволен студент. Взривът проехтял във вторник сутрин, когато професор от университета "Йонсе" намерил торбичка с кутия, окачена на вратата на кабинета му. Той помислил, че това е пратка за него и я отворил. Взривното устройство било поставено в бутилка и съдържало пирони. Преподавателят е настанен в болница с изгаряния, но раните му не са животозастрашаващи.

Румяна Коларова: Скандалът с поста на Деси Радева рефлектира върху президента

https://www.24chasa.bg/novini/article/6277916

Румяна Коларова: Скандалът с поста на Деси Радева рефлектира върху президентаСкандалът с поста на Десислава Радева за прайда рефлектира директно върху президента. Това заяви политологът Румяна Коларова пред Нова телевизия. Има много политици в Европа, които декларират, че са такива и г-жа Радева се запозна с такива на срещата си в Брюксел, каза Коларова. И предупреди, че това може да създаде и дипломатически скандал.

Кой ще пее на „Бургас и морето’2017“?

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/L4GjDNtfsfI/

Подборна комисия в състав: Хайгашод Агасян, Димитър Гетов, Веселин Пренеров, Невена Цонева и Росен Сенов, изслуша 51 български песни и подбра финалните 12 парчета в 35-то издание на фестивала “Бургас и морето”. Те се класират за втория етап на конкурса и ще се съревновават за определяне на победителя на 29 юли  в Летен театър – Бургас.

След внимателната селекция на професионалното жури, в музикална битка за  любовта на слушателите и оценките на журито влизат:

 

“Адажио”Панайот Панайотов

музика: Светослав Лобошки;

текст: Боби Мирчев;

аранжимент: Светослав Лобошки

 

“Дали сън бе всичко”Николай Манолов

музика: Митко Гидишки;

текст: Николай Манолов и Митко Гидишки;

аранжимент: Митко Гидишки

 

“Есенен лист”Боян Михайлов

музика: Борислав Мирчев;

текст: Венко Евтимов;

аранжимент: Валери Костов

 

“Имам в сърцето си море”Вокален ансамбъл “Фортисимо”

музика: Петър Алексиев;

текст: Ивайло Вълчев;

аранжимент: Петър Алексиев и Алекс Нушев

 

“Любовта на морето”Маргарита Хранова

музика: Камен Николов;

текст: Георги Василев;

аранжимент: Камен Николов

 

“Миг от спомен”Димитър Атанасов и Христо Младенов feat.Мартина Иванова

музика: Димитър Атанасов;

текст: Мартина Иванова;

аранжимент: Димитър Атанасов

 

“Не тръгвай, остани!”Жан Шейтанов

мизука: Жан Шейтанов;

текст: Жан Шейтанов;

аранжимент: Жан Шейтанов

 

“Нежно”Нели Андреева

музика: Николай Пеев;

текст: Николай Пеев

аранжимент: Николай Пеев

 

“Огледало”Явор Велчев – Яви

музика: Явор Велчев – Яви;

текст: Явор Велчев – Яви;

аранжимент: Ерих Рико и Явор Велчев

 

“Парещи следи”дует Мания /Даниела Атанасова и Юлия Димитрова/

музика: Стамен Янев;

текст: Валентина Ценова;

аранжимент: Стамен Янев

 

“Хей, обичам те”Станислав Събев

музика: Валентин Пензов;

текст: Кирил Вангелов;

аранжимент: Валентин Пензов

 

“Щастливи и от малкото”Гюлсум Али

музика: Радостин Иванов;

текст: Десислава Йорданова и Гюлсум Али;

аранжимент: Радостин Иванов

 

 

* Песните са подредени по азбучен ред

Подменят осветлението на автоподлеза до ФКЦ във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=353273

Осветителните тела на автоподлеза под Фестивалния и конгресен център ще бъдат подменени от днес до 16 юни включително, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна за Moreto.net. 56 броя от старите натриеви лампи ще бъдат сменени с LED осветителни тела Philips, 120 вата.

"Голдън стейт" довърши започнатото и грабна шампионската корона в НБА

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/06/13/2987964_goldun_steit_dovurshi_zapochnatoto_i_grabna/?ref=rss


"Голдън стейт уориърс" стана шампион в НБА за втори път в последните три години. "Воините" се наложиха със 129:120 срещу "Кливланд кавалиърс".

Двата отбора играха във финала в първенството за трети пореден сезон. За разлика от миналата година, когато изпусна голяма преднина, сега "Уориърс" даде само една победа на съперника си.

"Кавалерите" спечелиха единствено мач №4, с което попречиха на...

Путин: "Ал Кайда" се появи заради нашите американски приятели

https://www.actualno.com/america/putin-al-kajda-se-pojavi-zaradi-nashite-amerikanski-prijateli-news_616607.html

Терористичната групировка "Ал Кайда" се е появила благодарение на действията, предприети от САЩ. Това заявява руският президент Владимир Путин в интервюто си с режиьора Оливър Стоун, чиято първа част беше излъчена миналата вечер, предаде БГНЕС. "Ал Кайда" - това е резултат н

9 км колона от товарни автомобили се е образувала на ГКПП "Капитан Андреево"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6277910

9 км колона от товарни автомобили се е образувала на ГКПП "Капитан Андреево"
9-километрова колона от товарни автомобили се е образувала на изход на българо-турската граница на ГКПП-"Капитан Андреево". Това съобщиха от пресцентъра на ГД "Гранична полиция", цитира "Фокус". Информацията е към 6.00 часа. На ГКПП-"Лесово" колоната от товарни автомобили на изход към 6.00 часа е достигала 3 км.

Какво ще бъде отмъщението

http://www.cross.bg/samo-dori-bryuksel-1545841.html

/КРОСС/ След срещата си с френския президент, Бойко каза, че той е „слънчев човек", тоест - лъчезарен човек. Като нищо можеше да каже, че е лъчезарно момче, както го беше гушнал на входа на Елисейския дворец. Той нарече навремето и Плевнелиев „приятно, ненатоварващо момче" - и то тогава, когато онзи вече пет пари не даваше за Опекуна си. Но това - между другото. ***Тия дни Лъчезарността извираше отвсякъде - особено в Манчестър. Публиката на тамошния концерт се друсаше, все едно, че нищо не е било: „Не ни е страх - друс, друс - ние бяхме шарлита, сега пък сме Манчестър, ние сме Лондон..." Друсат се и повтарят като папагали, че са „силни и обединени". Тази мизерна фраза, която е допинг за всеки мини-Осама. Да се притурим лъчезарно и ние, и да кажем: „Ние пък сме бежанци" - като ония десет души, които бяха изтрепани на магистрала „Тракия". ***Можем да кажем, че сме и чистачки - след като някакъв швед просна с ритник една клета женица в Слънчев бряг. Нашият циганин го направи в метрото на Берлин - а тук ни настигна шведската евросолидарност. Случи се тъкмо в деня, когато в Министерския съвет имаше заседание за сигурността на курортите ни - макар че то лъчезарно се изроди: държавата щяла да предприеме „мерки за ограничаване на прекомерния шум от заведенията по морето"

Една трета от населението на света страда от затлъстяване

http://www.mediapool.bg/edna-treta-ot-naselenieto-na-sveta-strada-ot-zatlastyavane-news265164.html

Над 2.2 милиарда души по света или почти една трета от цялото земно население, тежат повече от нормалното и здравословното. Броят на хората с наднормено тегло или с болестно затлъстяване расте постоянно в последните десетилетия и заедно с него - случаите на преждевременна смърт, заради заболявания и състояния, свързани с този проблем. Това показва глобален анализ на здравните данни от 195 държави по света за 2015 г., публикуван тази седмица в New England Journal of Medicine и цитиран в "Ройтерс". Изследването е част от поредица подобни мащабни проучвания на Institute for Health Metrics and Evaluation, които проследяват как се изменя теглото и заболеваемостта на света от 1990 г. досега. За тези 25 години, откакто се води общата статистика, смъртните случаи заради проблеми, свързани с наднорменото тегло, са скочили с 28%. Над 4 милиона души са починали преждевременно през 2015 г. заради сърдечно-съдови болести, диабет, рак и други заболявания, за които излишните килограми са сериозен рисков фактор. При над 60% от тези смъртни случаи наднорменото тегло е факт. Анализаторите на данните наричат положението "тревожна световна здравна криза".

Пребитата певица Сани вече е в безопасност извън Гьотеборг

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6277907

Пребитата певица Сани вече е в безопасност извън ГьотеборгПевицата Сани Алексова, която бе зверски пребита от приятеля си швед, в момента е в безопасност при баща си извън Гьотеборг. Това разказа самата тя пред Нова телевизия. Сани бе финалист в първия сезон на "Х фактор" и от известно време живее в Швеция. Певицата разказа, че ще поиска ограничителна заповед срещу приятеля си и ще потърси правата си в

Пребитата певица Сани вече е в безопасност извън Гьотеборг

https://www.24chasa.bg/novini/article/6277907

Пребитата певица Сани вече е в безопасност извън ГьотеборгПевицата Сани Алексова, която бе зверски пребита от приятеля си швед, в момента е в безопасност при баща си извън Гьотеборг. Това разказа самата тя пред Нова телевизия. Сани бе финалист в първия сезон на "Х фактор" и от известно време живее в Швеция. Певицата разказа, че ще поиска ограничителна заповед срещу приятеля си и ще потърси правата си в

В Сингапур задържаха жена - джихадистка

http://www.cross.bg/v-singapyr-zadurzhaha-zhena--dzhihadistka-1545840.html

/КРОСС/ Задържането на първата жена от Сингапур за предполагаем ислямски радикализъм идва като загриженост за разпространението на Ислямската държава в региона, съобщи Ройтерс. Зад решетките е Сяйха Иза Захра ал Ансари на 22 години. Тя задържана при опит да отиде в Сирия заедно с детето си. Сингапур и нейните съседи започнаха неотдавна разузнавателно сътрудничество, целящо да ограничи движението на бойци отвъд границите си. През изминалата година Сингапур повтори, че е цел на ислямистки групи и призова обществеността да бъде бдителна.  

Завоите по пътя на руския газ за Югоизточна Европа

http://www.investor.bg/analizi/91/a/zavoite-po-pytia-na-ruskiia-gaz-za-iugoiztochna-evropa-241045/

На този етап България изглежда като План Б в действията на "Газпром" за доставка на газ за региона

Преподавателка в УНСС на изпит: Който иска тройка, да си остави книжката и да излезе

https://offnews.bg//obshtestvo/prepodavatelka-v-unss-na-izpit-kojto-iska-trojka-da-si-ostavi-knizhk-658009.html

Преподавателката по предмета "Геоикономика и регионално развитие" в УНСС Соня Докова пише тройки на студентите си, без да ги изпитва. Случаят стана ясен във Фейсбук, след като един от студентите й Кезим Медев, явил се на изпита, разказа за него.

Изпитът се провежда за студентите във втори курс от УНСС на 9 юни.

„Преподавателката Соня Докова закъсня с 30 минути. След като зададе темите обяви, че хората, които искат да получат среден 3, могат да си оставят празните листи и да получат тази оценка”, разказа пред Нова телевизия студентката Ангелина Георгиева.

80-90% от явилите се на изпита решават да напуснат залата и да си подсигурят взимането на изпита по възможно най-лесния начин.

Именно Кезим разказва във Фейсбук, че той е останал в залата - не за друго, а за да провери знанията, тъй като не е съгласен с необичайната практика.

„Продължихме да пишем и след още 10 минути преподавателката отправя предложение хората, които искат четворка, да направят вече познатата процедура с оставянето на работата пред нея с книжката и да напуснат”, разказва Кезим. И тогава той остава с едва още 4-ма студенти в залата. 

"Двама от тях бяха отстранени, защото си казаха нещо, преподавателката прецени, че това е предпоставка за преписване и им каза: „Ако искате тройки, по-добре излезте”. И те приеха”, казва Кезим.

След 10 минути всички излезели вече имат нанесени оценки в книжките. 

Останалите в изпитната зала до края на препитването студенти обаче получават двойки. Самият Кезим също - обяснението, че в работата си, която е писана една час, е "разтягал локуми". 

Веднага след изпита Кезим, който е и част от студентския съвет, опитва да потърси правата си в университета. Тогава обаче научава, че трябва да подаде жалба до ръководителя на катедрата. А въпросният човек се оказва самата Соня Докова.

В крайна сметка студентите написали писмо до ректора на университета с искане преподавателката да бъде уволнена дисциплинарно.

След сигнала на Кезим обаче по случая се води вътрешна проверка, чиито резултати ще станат ясни днес. 

Проф. Емил Ботев: В България сме минали цикъла със силни земетресения

https://www.24chasa.bg/novini/article/6277899

Проф. Емил Ботев: В България сме минали цикъла със силни земетресенияИма цикличност на силните земетресения и за България тя е стотици години. Приемаме, че сме се освободили от тези напрежения между сеизмичните зони в началото на миналия век, когато в рамките на 30 г. у нас е имало 6 силни земетресения. Това заяви сеизмологът проф. Емил Ботев пред Нова телевизия по повод на земетресението в Турция и Гърция.

Димитър Маргаритов за опасните стоки в началото на летния туристически сезон

https://www.24chasa.bg/novini/article/6277894

Димитър Маргаритов за опасните стоки в началото на летния туристически сезонСпоред доклад на Световната здравна организация, удавянето е третата внезапна причина за смърт. За какво да внимаваме преди началото на летния сезон говори пред БНТ председателя на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов. В началото на летния сезон напомняме за рисковете - винаги на море с деца се използват надуваеми артикули,

Рагин: Готов съм да падна жертва от третия етаж

http://dnes.dir.bg/news/ostavka-blagoy-ragin-kamerierka-25904328

Човек, докато е жив, греши. Знам, че вдигнах кръвното на много българи, каза пред "Господари на ефира" Благой Рагин.

Издирват 48- годишният Георги Гюлдерски

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/izdirvat-48-godishniiat-georgi-giulderski-2030110

  РУ Бобов дол издирва Георги Гюлдерски.  48-годишният Георги е в неизвестност от 7 юни 2017 г. Той е от гр. Бобов дол, бил е настанен в столична болница за лечение, напуснал е здравното заведение през нощта на 6 срещу 7 юни.

Той е висок 171 см, с кафяви очи е. От полицията умоляват

Седмокласниците от област Кюстендил с 47.87 точки по БЕЛ и 28.89 от 100 по математика

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/sedmoklasnicite-ot-oblast-kiustendil-s-47.87-tochki-po-bel-i-28.89-ot-100-po-matematika-2030112

Един седмокласник от област Кюстендил е с антирекорд- 0 точки и на двата изпита- по български език и литература и по математика, на националното външно оценяване след 7 клас. С 0 точки по български език и литература са 2 ученици, а по математика – 6 ученици.
Най- вис

Два автомобила са горели във Враца

//dariknews.bg/regioni/vraca/dva-avtomobila-sa-goreli-vyv-vraca-2030115

За два горели автомобила съобщават от ОД на МВР Враца. съобщението е получено на 12 юни, в 04.00ч. в РУ Враца. Автомобилите са се намирали на ул.“Плиска“ в областния град. Огънят е загасен от служители на РСПБЗН-Враца. Извършени са огледи  на местопроизшествието. По случая е образувано досъдебно пр

Строители с декларация защитиха санирането в Благоевград

//dariknews.bg/regioni/blagoevgrad/stroiteli-s-deklaraciia-zashtitiha-saniraneto-v-blagoevgrad-2030116

Представители на строителни фирми и Регионалната камара на строителите излязоха с декларация, с която се отговориха на изявлението на народния представител от БСП Николай Бошкилов, който миналата седмица постави проблемите със санирането в Благоевград на парламентарен контрол.

В изяв

10 месеца млад баща търси сина си, сега провокира с билборд (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/bylgariia/10-meseca-mlad-bashta-tyrsi-sina-si-sega-provokira-s-bilbord-video-2030117

В началото на месец септември Калоян Милев от София съобщава във Facebook, че 4-годишният му син Никола е изчезнал заедно с майка си. Сега бащата сложил снимката на сина си на билборд.
 
"Този билборд е провокация, а не начин да търся детето си", каза пред

Как бие руската полиция? Спокойно и коректно

http://clubz.bg/55045-kak_bie_ruskata_policiq_spokojno_i_korektno

Руската полиция се е държала "спокойно и коректно" с участниците във вчерашните протести срещу корупцията.

До този извод стигнаха членовете на Съвета при руския президент по развитието на гражданското общество и човешките права (СЧП), предаде нюз.ру. Те направили свои собствени заключения от шествията вчера, на които по официални данни са задържани поне 750 души. Опозиционери обаче твърдят за над 1500 арестувани само в Москва и Санкт Петербург.

"Полицията пред очите ми задържа 6-7 души. Но от страна на полицията всичко бе коректно. Един младеж, когото полицаите изведоха под ръка от тълпата, се възмущаваше, че е само с една обувка и настояваше да му върнат втората. Никакви други претенции от страна на задържаните външно не бяха предявявани", заяви членът на СЧП Игор Борисов.

Колегата му Леонид Никитски също отбелязал спокойната работа на силите на реда.

Известни критики си позволил само Андрей Бабушкин. Той изтъкнал, че имало нарушения от страна на спецчастите ОМОН. Командосите нямали отличителни знаци. Сблъсъците според Бабушкин обаче станали по вина на гражданите, които "отишли не там, където било планирано".

Алексей Навални. Снимка Туитър

В последния момент опозиционерът Алексей Навални - главен вдъхновител на протестите, обяви, че шествието няма да се състои на проспект "Академик Сахаров", а на централната улица "Тверска".

Социалните мрежи и световните агенции обаче изобилстват от снимки и клипове, на които се вижда как полицаи пребиват и влачат безмилостно протестиращи.

Самият Навални, който бе арестуван вчера още преди началото на шествието, бе осъден на 30 дни административен арест. Той бе признат за виновен в повторно нарушаване на установения ред за организиране или провеждане на събрание, митинг или демонстрация.

"30 денонощия. Не стига, че те разграбиха цялата страна, ами ще пропусна заради тях и концерта на "Депеш мод" в Москва", коментира Навални присъдата в профила си в туитър.

 

Блогърът ще обжалва наказанието. Той очаквал да получи 20 дни, а по-дългият срок ще му попречи да отиде на концерта, за който той пише.

Най-смешното е обвинението срещу Навални, коментира адвокатът му Вадим Кобзев. В протокола е записано, че активистът е извършил административно нарушение в 13,30 часа. А точно в този момент той излизал от дома си с намерението да отиде на протеста.

Най-компактният кросоувър на "Ситроен" предлага 90 цветови комбинации

http://www.dnevnik.bg/skorost/2017/06/13/2987937_nai-kompaktniiat_krosouvur_na_sitroen_predlaga_90/?ref=rss


"Ситроен" стана поредният автомобилен производител с компактен кросоувър. "С3 Еъркрос" е дълъг 4.15 метра, широк 1.76 м и висок 1.64 м, и се позиционира под представения наскоро "С5 Еъркрос".

Сред отличителните черти на колата са многото варианти за цветово оформяне на купето. Благодарение на осемте външни цвята, четирите цвята за покрива и четири цветни пакета, обхващащи различни компоненти, възможните цветови комбинации са 90. Джантите са...

Военното крило в американското правителство открито сочи Русия за враг

https://www.actualno.com/america/voennoto-krilo-v-amerikanskoto-pravitelstvo-otkrito-sochi-rusija-za-vrag-news_616606.html

Министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис, известен с прякора си Бясното куче, и председателят на Комитета на началник щабовете на американската армия ген. Джоузеф Данфорд заявиха, че считат Русия за враг на САЩ. "Мисля, че имаме враждебни отношения с Русия. Да, конгресмен

Каролев: Борисов нищо не направи за КТБ, а сочеше ДАНС за виновник

http://frognews.bg/news_136373/Karolev-Borisov-nishto-ne-napravi-za-KTB-a-socheshe-DANS-za-vinovnik/

КТБ е фалирана умишлено. Нека сега Борисов да изпълни обещанието си след като каза, че ДАНС е виновна, както и прокуратурата. След това той 2 пъти е премиер, но нищо не направи за банката. Това заяви пред телевизия ON Air финансистът Владимир Каролев.

Детски празник „Пътешествие в приказките“

http://www.eurochicago.com/2017/06/pateshestvie-v-prikazkite/

Заповядайте на третото събитие на Салона! То е посветено на децата и детската приказка. Децата участници в празника ще имат възможност да: - работят заедно по отбори; - съчинят заедно приказка; - нарисуват рисунки по съчинената приказка; - участват в детска театрална импровизация с костюми; - получат награди по отбори и индивидуално; - получат грамота за участие.

Френският "спайдърмен" изкачи един от най-високите небостъргачи в Барселона

http://www.cross.bg/naii-visokite-interesno-nebosturgachi-1545839.html

/КРОСС/ Френският "спайдърмен" Ален Робер изкачи един от най-високите небостъргачи в Барселона без въжета, предаде Ройтерс. 55-годишният екстремен катерач покорява без обезопасителни съоръжения и дори без въжета най-високите сгради в света, сред които моста Голдън Гейт в Сан Франциско, Бурдж Халифа в Дубай, Айфеловата кула в Париж и Емпайър Стейт Билдинг в Ню Йорк. След последното си постижение той заяви: "Искам да постигна мечите си. За жалост повечето хора живеят живота си мечтаейки. А аз изживявам мечтите си. Това е напълно различен начина на живот. За мен излагането на живота ми на опасност е интересно, защото днес животът става все по-сигурен, но в същото време губим много свобода, заради всички терористи. Навсякъде има полицаи, но може би така печелим сигурност и безопасност. Въпреки това понякога е хубаво да ритнеш обществото в дупето, интересно е."    

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване